Cosinus Sieć Szkół

2.2/5

Na podstawie 21 ocen z 3 miesięcy

• Kim jesteśmy?
  • Nasze szkoły
  • Dlaczego warto aplikować do Cosinus?

Kim jesteśmy?

Nasze szkoły

Dlaczego warto aplikować do Cosinus?

• Łódź
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół

Opinie o Cosinus Sieć Szkół Łódź ul. Wólczańska 81

WebsiteIconProject New Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół!

Marlenka

06.02.2025 19:54

Praca w Cosinusie to jak uczestnictwo w reality show, którego nikt nie chce oglądać... Jedyny plus? Regularna wypłata minimalnej krajowej i w miarę spoko ekipa w oddziale. Reszta? No cóż... Rotacja przełożonych była tak częsta, że zaczynałam się zastanawiać, czy to firma edukacyjna, czy może jednak program "Zmień pracę w miesiąc". Każdy nowy szef miał inną wizję, ale żadna z nich nie obejmowała stabilności ani sensu. Brak planu działania? Powiedzmy, że firma była zarządzana jak autobus bez kierowcy – wszyscy jechali, ale nikt nie wiedział dokąd. Pani regionalna kierowniczka, zero pomysłu na rozwój, ale za to kontroling na poziomie NASA przy lądowaniu na Marsie. Dodatkowo prezes wygląda jak Obelix, ale niestety nie wpadł do kociołka z magicznym napojem, tylko chyba do beczki z pomysłami na jak najbardziej absurdalne zarządzanie. Wstyd byłoby się z nim pokazać gdziekolwiek poza drzwiami firmy, znaczy tam raczej też. Podsumowując: jeśli lubisz chaos, stres i niekompetencję w pakiecie all-inclusive, to śmiało – aplikuj, ofert jest masa. Jeśli jednak masz jakiekolwiek ambicje, lepiej omijaj te firmę szerokim łukiem.
    Uczestnik

10.02.2025 21:39

Tak jak wspomniałaś - to jest jak reality show a ty jako najsłabsze ogniwo zostałaś wyeliminowana. Musisz opuścić wioske Galów
    WIELKI BRAT

11.02.2025 08:18

Chyba dobre to reality skoro nastąpił taki szybki powrót, więc ekipa znowu w komplecie
    @były pracownik

11.01.2024 16:56

Nigdy ale to przenigdy nie polecam pracy na stanowisku pracownika administracyjno biurowego. Na rozmowie rekrutacyjnej nakładane są na cb zupełnie inne obowiązki niż w rzeczywistości. Atmosfera do czasu przyjęcia i podpisania umowy dość dobra ale już pierwszego dnia okazało się że praca tam jest męczarnią. Atmosfera fatalna, nikt Ci nie odpowiada dzień dobry, do widzenia,traktują cie jak wyrzutka albo co gorsza intruza. Zamiast biurka dostajesz kawałek miejsca na laptopa (chodź biurko stoi nie używane-sterta papierów na nim leży). Podsłuchują twoje rozmowy telefoniczne z których wysnuwają tezę że szukasz nadal nowej pracy a później masz pogadankę o tym że może nie powinieneś tu pracować skoro coś Ci nie pasuje.... nie wypłacają całej pensji(przy zwolnieniu należy Ci się 70%wynagrodzenia a wypłacają Ci tylko za te dni które przepracowałeś,nawet jesli nie przepracowales 30 dni )-sprawa zostanie zgłoszona do sądu pracy gdyz na telefony i maile, Panie(rekruterka oraz bezpośrednia przełożona) zupełnie nie odpowiadają (dosłownie Cię olewają). W dniu rozmowy rekrutacyjnej mówiono że jest dość duża rotacja na tym stanowisku-z racji że nie przejmuje się takimi rzeczami postanowiłam spróbować... największy błąd mojego życia!. Musiałeś się prosić o pracę bo jak już się wyrobiłeś z porządkami papierów (z całego roku! - w grudniu....) nikt nie wiedział co ma Ci dać do pracy ale miales realizować zamowienia ,zajmować sie stricte administracją-żart.... Do twoich zadań będzie należało robienie śniadania szefowi-kanapek itp.... gdzie nie należy to do twoich obowiązków na tym stanowisku. Reasumując jeśli dla kogoś nie jest ważna pensja,atmosfera i obowiązki to śmiało ale ja stanowczo odradzam.
    ReviewModeratorIcon
    Krystian

16.01.2025 11:46

Na prawdę z całego wpisu najbardziej zainteresowało was robienie kanapek? Wydaje mi się, że wątek niewypłacania całej pensji jest trochę ciekawszy. Nie do końca rozumiem, o co z tym chodzi, może ktoś wyjaśni. Swoją drogą jaką kasę można na tym stanowisku zarobić?
    Xyyyyz

17.01.2025 12:52

Najniższą krajową
    Xyz

18.12.2024 19:01

Jakieś opinie o pracy na stanowisku Pracownik ds kadr? Znalazłem ofertę i myślę o aplikacji

02.11.2023 09:47

Nie polecam pracy w firmie Cosinus w Koninie. Warunki pracy niejasne, brak szacunku do pracownika ze strony przełożonego p.Konrada. Ciągła rotacja pracowników. Brak terminowych wypłat. A zarobki kompletnie nieadekwatne do powierzonych obowiązków. Przełożony jak i inni pracownicy bez problemu mieli udzielane dni urlopowe a niestety jeden pracownik zawsze musi być na pierwszej lini odstrzału. Pytanie o jeden dzień wolnego wiąże się z kontrolą przyjść i wyjść z pracy, jak i z rozliczaniem warunków pracy i doczepianiem sie o ubiór, gdyż rowniez byla p.kierownik ubiór miała dość skąpy. Niestety w tej firmie obierają sobie koza ofiarnego i wszystko zrzucają na jedną osobę. Każdy sie wszystkiego wypiera :) tak im jest najlepiej w tej zakłamanej i fałszywej firmie!!! Jeśli szanujesz swoje zdrowie psychiczne, oraz chcesz mieć czas wolny po pracy to radzę omijać ta firmę szerokim łukiem.
    Przemek

04.12.2023 20:35

Czy uważa Pan , że pisanie publiczne dat umowy powyższej osoby, oraz pisanie o byłej pracy jest zgodne z prawem? Ta strona służy wymianie informacji o PRACODAWCY a nie pracowniku..i jest ich coraz więcej o waszej firmie. To o czymś świadczy. Byłem u Was na rozmowie i odrazu czułem, że coś nie gra. Nie rozumiem umowy na fundację... Skoro to szkoła. Praca za najniższą krajową w weekendy, popołudnia czy wieczory. Na prawdę uważacie Państwo, że to godne wynagrodzenie ?
    Ciekawa

08.10.2024 23:50

A mogę zapytać na jakim stanowisku byłeś ? Czy były te premie za kursy i rekrutacje?
    @Były pracownik

30.06.2024 09:11

Bardzo niepolecam sieci szkół Cosinus. Brak wypłacania pensji mimo zrealizowanych godzin zajęć. Wielokrotnie upominając się o wypłacenie wynagrodzenia byłem olewany. W pewnym momencie przestano odbierać ode mnie telefony, odpisywać na smsy i maile. Częsta rotacja nauczycieli, nawet w trakcie trwania semestru. Kiedy zgłosiłem pod koniec semestru, że brakuje godzin do zrealizowania programu wówczas pani Dyrektor wpisała nagle brakujące godziny na jakiś nieistniejący zjazd. Próby wyjaśnienia tego wywoływały wrogość tylko opór ze strony pani Dyrektor oraz wrogość wobec mojej osoby. Dziennik który w teorii powinien być przygotowywany przez sekretariat, Wielokrotnie był wypełniany przeze mnie co wiązało się zwykle z wydłużeniem czasu pracy. Związane to też było z ciągłym brakiem tego dziennika w placówce, gdyż z nieznanych mi przyczyn często był zabierany przez panią wicedyrektor. W związku z tym tematy zajęć czy oceny zmuszony byłem wpisywać z opóźnieniem 2 a czasem i 3 tygodniowym co zwykle wiązało się z niezadowoleniem pani wicedyrektor. Ostatnim samczkiem w tej pracy było to, że zostałem przymuszony do wypełniania wszelkich protokołów semestralnych, które powinien wypełniać opiekun kierunku, ale z racji jego nagłego odejścia w trakcie semestru, zostałem z łapanki wrzucony w dodatkowe obowiązki, za które mi nie zapłacono. Podsumowując, jeśli się zastanawiasz czy warto podjąć pracę w Cosinusie to zastanów się jeszcze z 50 razy czy warto poświęcić swój wolny czas.
    Uczeń

14.04.2024 11:53

Może ktoś z byłych pracowników powie co mogę zrobić aby zgłosić danego dyrektora jednostki i do kogo? Już piszę o co chodzi, otóż jestem uczniem w Toruniu obecnie ostatni semestr. Przez cały okres nauki złapać dyrektora - cud. Są godziny rozpisane przyjmowania- w tych godzinach Szanownej Dyrektor przez okres mojej nauki ani razu nie było. Co śmieszne dzwoniąc do sekretariatu szkoły odbierają miłe Panie, które informują że dyrekcja pracuje raczej w trybie zdalnym i nie umieją określić kiedy będzie a kiedy nie. Rozumiem -te Panie są miłe one nic za to nie mogą. Ale czy to normalne aby przez zakres prawie 2 lat nie złapać dyrektora? W trakcie zjazdu niby chwilę jest ( ale tylko chwilę , gdy mamy przerwę dyrekcja już nie jest dostępna). Chcę już spokojnie dokończyć naukę i podejść do egzaminu zawodowego, jednakże potem wyjaśnić sprawę braku dyrekcji. Powtórzę swoje pytanie, gdzie mogę powyższa sytuację zgłosić/ z kimś się kontaktować? Serdecznie dziękuję za pomoc.
    Dyrektor Szkół Cosinus Toruń

19.04.2024 08:19

Szanowny „Uczniu”/ „Uczennico”? A może „Były Pracowniku/ Była Pracownico”? ;-) Na wstępie pragnę wyjaśnić, że zapisując się do szkoły policealnej otrzymuje się statut słuchacza/słuchaczki. Informują o tym Panie Sekretarz w chwili zapisu do Szkoły i od tego momentu zwrot ten jest używany w szeroko rozumianej komunikacji między szkołą, a słuchaczami. W związku z tym pozwolę sobie na zwrot „Słuchaczu/Słuchaczko”. Jako Dyrektor Szkoły jestem obecna na każdym zjeździe, zgodnie z harmonogramem dyżurów dla słuchaczy. Fakt ten mogą potwierdzić wszyscy słuchacze szkoły, nauczyciele oraz pozostali pracownicy , w obu naszych lokalizacjach. Słuchacz chyba musi od 2 lat być sporadycznie na zajęciach w szkole, mieć niską frekwencję, że spotkanie dyrekcji w sekretariacie lub na korytarzu szkoły faktycznie graniczy z cudem. Wszystko wskazuje na to, że był też nieobecny podczas pierwszych zajęć rozpoczynających każdy semestr, kiedy jako dyrektor odwiedzam w salach każdą grupę słuchaczy, pierwszych i starszych semestrów. Skoro słuchacz twierdzi, że uczy się na czwartym semestrze zastanawiające jest w jaki sposób się znalazł na tym etapie nauki, bowiem wszystkie klasyfikacyjne Rady Pedagogiczne kończące semestr przeprowadza dyrektor szkoły i im przewodniczy, musi ciałem i duchem być obecny w szkole- zatem skąd klasyfikacja co semestralna wszystkich słuchaczy naszej Szkoły? Faktycznie, mówimy o kolejnym cudzie! Dodatkowo słuchacze semestrów kończących cykl kształcenia na danym kierunku – jeśli są w ogóle obecni na zajęciach i zainteresowani nauką – widzą mnie podczas wizytacji w salach podczas zajęć, kiedy informuję o procedurach egzaminu zawodowego, zbieram deklaracje przystąpienia do tegoż egzaminu, informuję o praktykach zawodowych. Gdybym tylko znała tożsamość Słuchacza, przekonalibyśmy się, czy jego imię i nazwisko jako potwierdzenie zaznajomienia z w/w tematami istnieją na listach, które jako jeden z wielu są dowodem mojej obecności i pracy w Szkole. Dziwnym jest też fakt, że po usilnych próbach kontaktowania się ze mną, Słuchacz nie uzyskał informacji o służbowym numerze telefonu, który miłe Panie Sekretarz są zobowiązane udostępnić w razie potrzeby kontaktu ze mną. I na koniec –najważniejsze - bardzo niepokojącym jest też fakt, że kiedy Słuchacz rozpoczynał naukę w Szkole, dyżury na zjazdach pełnił również Wicedyrektor, który zastępował mnie jako Dyrektora, przejmując moje obowiązki. Czyżby Wicedyrektor też nie był wtedy obecny w pracy?! A może nie był kompetentny i nie wypełniał należycie swoich obowiązków? To cenna dla mnie informacja. Po przeczytaniu jakże fałszywej opinii, będącej próbą zniesławienia mojej osoby, wniosek nasuwa się jeden- autorem wpisu nie jest słuchacz, a była pracownica, kierująca się zawodową i prywatną zawiścią, która chyba jakże żałośnie wymknęła się spod kontroli. W celu tak pożądanego wyjaśnienia „braku dyrekcji” w szkole od 2 lat, zapraszam zatem do sekretariatu Szkół Cosinus na osobistą rozmowę w dniach i godzinach zgodnych z harmonogramem dyżurów dyrektora.

14.03.2024 23:48

Nie polecam szkoły Cosinus. Miałam "przyjemność" pracować w jednym z oddziałów w mazowieckim. Zarówno nauczyciele jak i pracownicy sekretariatu są traktowani przez dyrekcję jak najgorsze (usunięte przez administratora) Brak nawet najmniejszego szacunku. Dyrektor praktycznie wszystkie swoje obowiązki zrzuca na pracownice sekretariatu bo on w ciągu 4h w tygodniu jednego dnia (bo na tylko tyle łaskawie się pojawia) woli sobie poplotkować i pośmiać z rezydentką oraz zjeść smaczne jedzonko z pobliskiej restauracji, po które oczywiście wysyła pracownika sekretariatu. Zupełny brak przepływu informacji. "Przecież powinniście to wiedzieć" oraz "no najlepiej wszystko za Was zrobić i tyle" na porządku dziennym jak również zmienne humorki i fochy dyrektora. Z wybranymi nauczycielami układy i układziki. Praca sekretarza zjazdowego okazała się także przewożeniem dzienników nawet kilka razy dziennie z budynku do budynku, różnych innych rzeczy, które tak naprawdę nadawały się do przewiezienia busem a nie zwykłą osobówką po kilka kursów aby zabrać wszystko. Brak możliwości przejścia na UOP gdzie tak naprawdę wyrabiało się ponad etat- oczywiście za najniższą krajową:) o podwyżce nie ma nawet mowy bo "i tak macie dobrze- jak ja zaczynałam na sekretariacie to dostawałam 15zl" oczywiście to nic, że było to ileś lat temu. Brak odpowiednich stanowisk (usunięte przez administratora) na sekretariacie a czasem nawet ich brak- radźcie sobie. Gdybym jeszcze raz dostała propozycję chociażby przyjścia na rozmowę kwalifikacyjną z pewnością bym odmówiła. Jestem pewna, że wielu byłych pracowników potwierdziłoby moją opinię co może świadczyć o ciągłej rotacji pracowników. W ciągu 3 miesięcy stracili 3 pracowników administracyjnych, kadra nauczycielska jest wymieniana na bieżąco aby wybrać sobie osoby do kolejnych "układów" i znajomości. Szczerze nie polecam.
    obserwator

18.03.2024 21:23

Każdy wypowiada się nt. Cosinusa, ale z tego co czytam to nt którego? bo z zamieszczanych treści wynika, że piszecie o różnych miastach. Zrobił się chaos komunikacyjny. Myślę, że nie w każdym Cosinusie jest tak źle, jak piszą niektórzy z Was. Z taką łatwością negujecie pracodawców i miejsce pracy, bo jesteście anonimowi. W rzeczywistości nie macie odwagi się wypowiedzieć. Skoro jesteście tacy świetni w pracy, to może zawalczcie o swoje. Jeśli się nie uda, to nie uciekajcie w np. chorobowe, tylko podziękujcie za współpracę, odejdźcie z klasą, nawet jak było źle. Ktoś kiedyś podobnie o Was, jako o pracowniku, może wypowiadać niepochlebne słowa. a wiadomo, że wcześniej czy później karma wraca.

16.09.2021 11:23

Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie w Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół?

14.12.2021 12:00

Nigdy za nic nie idź do tej pracy, dobrze Ci radzę.
    Marta

02.03.2024 09:37

Ciekawe jest to, że ludzie nie dostają wypłat. Pracowałam w Cosinusie i zawsze wypłatę miałam na czas. Obowiązków faktycznie sporo, zwłaszcza w sierpniu/wrześniu oraz styczniu/lutym. Ale to najgorętszy okres dla oddziału. Atmosfera? Zależy na kogo się trafi. Ja nie miałam na co narzekać. Także te wszystkie opinie co jak dla mnie duuuuzo przesadzone.

16.01.2024 09:37

Czy w Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół występują paczki/bony świąteczne?
    lalaland

07.02.2024 15:03

Tak, są paczki, premie i wigilia! Polecam prace tu
    Gustavo

17.02.2024 22:46

Pączki, premia i wigilia to nie wszystko a Cosinusie to zdecydowanie za mało. Nie polecam. Marna płaca, dużo obowiązków, nieprzyjemna atmosfera w pracy.
    Alexandraa

07.02.2024 14:45

Ja pracuje w tej firmie w administracji od kilku lat i nie mam zastrzeżeń. Wypłaty na czas, współpracownicy okej, możliwości rozwoju są... Polecam

Wywiadu udzielił/aMonika

07.02.2024 14:22

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Chcę opowiedzieć o pracy w firmie Cosinus Łódź.

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało? Napisz, co robiłeś/aś na co dzień w firmie, czym się zajmowałeś/aś?

Sekretarz szkoły. Do moich zadań należały: obsługa słuchaczy, wypełnianie dzienników, odbieranie telefonów, zapisy do szkoły i udzielanie informacji.

Czy miałeś/aś możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynikała ta decyzja?

Nie, nie było takiej możliwości. Obsługa odbywała się bezpośrednio.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą? Czy z pracy zrezygnowałeś/-aś sam, czy zwolniono Cię? Czy jakaś konkretna sytuacja wpłynęła na zakończenie Twojej współpracy z firmą?

Sama zrezygnowałam ze względu na przeprowadzkę. Gdybym została w Łodzi, dalej chciałabym tam pracować.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku (kwoty netto)?

3500-4000 złotych.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

1,5 roku.

Jakie dwa (lub więcej) pozytywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?

Praca stacjonarna w raczej stałych godzinach, tylko w tygodniu roboczym.

Jakie dwa (lub więcej) negatywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?

Brak możliwości wzięcia urlopu w okresie końca naboru na dany semestr.

Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?

Jeśli się sprawdzałeś i byłeś zaangażowany w różne zadania, była możliwość rozwoju w innych obszarach niż sekretariat. Można było zmienić stanowisko na inne - takie, na którym będziesz się lepiej sprawdzał (tu była możliwość uzyskania też wyższych zarobków).

Czy firma planowała szkolenia i jak często się odbywały? Napisz jakich obszarów/ tematyki dotyczyły.

Są szkolenia dla poszczególnych działów. Dla sekretarzy nie.

W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciał(a)byś być szkolony/-a i dlaczego?

Na stanowisku sekretarza nie było takiej potrzeby.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami firmy?

W skali 1-10 (gdzie 10 to super atmosfera) oceniam na 7, bo pracują tu różni ludzie... Aczkolwiek często pracownicy w okresie próbnym zrażają się co do niektórych osób już na początku, ale z czasem przychodzi wzajemna sympatia, gdy pokaże się zaangażowanie i chęci.

Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami a pracodawcą/kadrą zarządzającą?

Przełożeni są pomocni, można dzwonić w każdej chwili, gdy jest problem. To zwykli ludzie, którzy mają czasem za dużo na głowie i na początku przez to mogą sprawiać wrażenie niesympatycznych, ale tak naprawdę są w porządku.

Co najbardziej wpływało, według Ciebie, na atmosferę w firmie. Wskaż przykłady sytuacji i zachowań.

Duża rotacja pracowników w sekretariacie i wielu pracowników, którzy są w firmie od niemal początku jej istnienia, a także brak integracji między działami.

Czy pracodawca wywiązywał się z ustalonych warunków współpracy? Jeśli nie, co nie było zgodne z ustaleniami?

Wypłata zawsze na czas w kwocie, jaka być powinna. Zakres obowiązków zgodny z ogłoszeniem.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

Może bardziej zintegrować pracowników? Zwłaszcza nowych...

Moniczka

06.02.2024 14:31

Jak każde miejsce pracy Cosinus ma swoją specyfikę. Z racji, że jest dużo osób które pracują w tej firmie od wielu wielu lat, nieraz ciężko jest się "wstrzelić w towarzystwo" ale wszystko przychodzi z czasem. Jeśli chodzi o samą pracę to na prawdę nie ma co narzekać. Jeśli ktoś przychodzi do pracy i sam proponuje, że będzie zarabiał minimalną krajową to tyle będzie tyle zarabiał (przynajmniej na początku). Ja na zarobki nie narzekałam - zaproponowałam więcej niż minimalna i tyle dostałam, a później jeszcze podwyżka i dwukrotnie dodatki do pensji za zaangażowanie. Możliwości są tylko musi się chcieć, a mam wrażenie, że ludziom coraz mniej się chce, a coraz więcej by chcieli za to NIC...

05.02.2024 19:25

Nie polecam szkół Cosinus jako miejsca pracy. Bardzo niskie wynagrodzenie ( najniższa krajowa) żadnych premii, bonusów itp. Tak naprawdę pracownik nie usłyszy tu nigdy pochwały ani dobrego słowa. Za to jest ogrom obowiązków z którymi nie można się wyrobić i negatywne uwagi na każdym kroku. Brak wsparcia od przełożonych, dyrektorów, rezydentów i koordynatorów. Nie ma czegoś takiego jak zakres obowiązków, więc przełożonym wydaje się, że mogą zlecać wszystko: od sprzątania po generowanie tony raportów , obsługę słuchaczy, przepływ dokumentacji itp. Ciężko wyliczyć ile pracownik administracji ma na głowie, a i tak zawsze usłyszy, że to mało i wystarczy się tylko dobrze zorganizować. Najgorsze jest złożenie wypowiedzenia - to jest okres kiedy taki pracownik staje się najgorszym co mogło spotkać firmę Cosinus. Uwagi i pretensje o wszystko, oczernianie takiej osoby wśród pozostałych pracowników, tworzenie bardzo nieprzyjemnej wręcz toksycznej atmosfery przez przełożonych (bezpodstawnie). Potrzeba naprawdę silnego charakteru aby coś takiego wytrzymać. No nic. Przygoda z Cosinusem już za mną. Tym co chcą spróbować życzę powodzenia i stalowych nerwów.

08.12.2023 07:01

Sekretarz

16.12.2023 18:45

Może w tych kadrach macie czas na siedzenie na Facebooku natomiast sekretarz szkoły nie ma takiej możliwości. Robi się prace za dwóch. Za taką odpowiedzialność i ogrom pracy zdobywa się najniższe wynagrodzenie. Sekretarze którzy ciągną szkołę robią jedynie na premie i pensje dyrektorów i koordynatorów. Nie można liczyć na pomoc osób którzy są na odpowiedzialnych stanowiskach bo nie mają o niczym pojęcia. Premie za dyplomy dwa razy do roku które tak naprawdę należą się całemu zespołowi zgadniają dyrektorzy. Nie wiem czy ma Pani pojęcie jak funkcjonują oddziały ale po tym co Pani pisze widać, że nie. Skoro wszystko jest takie super tylko ludzie źli to dlaczego cały czas przewijają się ogłoszenia na stanowiska sekretarzy w różnych miastach? Bydgoszcz, Warszawa, Konin, Toruń, Białystok i wiele innych. Najpierw powinno się zacząć od zarządzania ludźmi i przede wszystkim ich doceniania. Bo owszem, nie ma ludzi niezastapianych ale uważam, że pracownik z wiedzą jest warty o wiele więcej niż osoba która przyjdzie z ulicy.
    @Sekretarzszkoły

23.01.2024 22:16

Uważasz, że praca za 3tysiące na rękę łącznie z pracą w soboty i niedziele to normalne wynagrodzenie? Chyba pisze to jakiś Dyrektor bo aż wierzyć się nie chce. Ja znalazłam już pracę za GODNE pieniądze i wcale worków nie przerzucam. A, i KAWUSIE też mam czas wypić, nawet z pracodawcą. Pozdrawiam serdecznie obrońcę Cosinusa
    Nauczycielka

14.01.2024 10:20

Absolutnie nie polecam szkoły Cosinus jako miejsca pracy. Bardzo niskie pensje w stosunku do nakładanych obowiązków i bardzo niezrozumiałe umowy o pracę z których potem dziwnie naliczane są wypłaty. Nie, nie i jeszcze raz nie dla Cosinusa

12.09.2023 13:05

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół?
    Lolita

03.01.2024 23:22

Służbowy telefon, laptop, służbowy samochód wedle potrzeb i odpowiednie przeszkolenie ????
    Zainteresowana

10.12.2023 21:35

Ile zarabia nauczyciel w szkole Cosinus? Szukam pracy dodatkowej, najlepiej w weekendy. Czy nauczyciel otrzymuje narzędzia pracy, wsparcie, program do prowadzenia kursów?
    nauczyciel

16.12.2023 12:02

Nauczyciel zarabia bardzo dobrze bardzo dogodne godziny pracy pensja lepsza niż w szkole stacjonarnej dodatkowe premie i bonusy polecam. Zespół super polecam bardzo bardzo
    Też nauczyciel

16.12.2023 15:41

Proszę podaj chociaż w którym oddziele i na jakim przedmiocie:) bajki opowiadasz. Ciągła rotacja i głodowe stawki, brak karty nauczyciela, zero premii i dodatków, kursów, szkoleń itp. A wymaganiami wywindowane. Zgadzam się z poprzednikami - nie polecam szkoda czasu.

13.12.2023 13:55

Absolutny brak szacunku do kandydatów. Zero profesjonalizmu ze strony tak zwanej koordynatorki. Żenujące zachowanie i głodowe stawki dla specjalistów to znak, że absolutnie nie warto zaczynać pracy w tej firmie bez względu na miasto.
    @ByłyPracownik

04.12.2023 20:25

Nie polecam pracy w Cosinus Konin. Tak jak napisała poprzedniczka, nie jest tak jakie są obietnice na rozmowie. W dodatku pracownicy ,gdy kończy im się umowa są do ostatniego dnia przetrzymywani w niepewności i ostatniego dnia dowiadują się o braku kontynuacji umowy. Owszem kierując się prawem robią zgodnie z nim jednak brakuje odruchów człowieczeństwa zostawiając człowieka który ma rodzinę na lodzie z dnia na dzień. A śmiecie mówić, że ktoś źle robi idąc na zwolnienie? Traktując tak ludzi każdy się ratuje jak może aby nie zostać bez środków do życia. Dodatkowo podpisując umowę również podpisywane jest zrzekanie się dodatków za pracę w weekendy odbierając za to dzień wolny jest obowiązek to podpisać. Chętnie się dowiem , czy to jest zgodne z prawem?
    @KPPIP

08.12.2023 20:23

W przypadku wykonywania pracy w dniu wolnym od pracy ustawodawca wymaga, aby pracodawca udzielił pracownikowi w zamian innego dnia wolnego w ramach okresu rozliczeniowego, w którym praca w dniu wolnym nastąpiła. Dzień wolny ma zrekompensować w pierwszej kolejności samo „zajęcie” dnia, który był dla pracownika dniem wolnym – osoba zatrudniona ma w zamian uzyskać inny, cały dzień wolny. Pracodawca nie ma w tym zakresie wyboru – dzień wolny albo wynagrodzenie – rekompensata opiera się na dniu wolnym. Błędem jest również rozliczenie każdej pracy w wolną sobotę w oparciu o przepisy o nadgodzinach. Pracą w godzinach nadliczbowych – według definicji zawartej w art. 151 par. 1 k.p. - jest praca wykonywana ponad obwiązujące pracownika normy czasu pracy, a także praca wykonywana ponad przedłużony dobowy wymiar czasu pracy, który wynika z obowiązującego danego pracownika systemu i rozkładu czasu pracy.

13.12.2023 05:20

Rozumiem zatem że praca w weekendy tzn i sobota i niedziela jest dozwolona za oddanie dnia wolnego tak ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Cosinus Sieć Szkół?

Kontakt - Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół

ul. Wólczańska 81 Łódź

Project New Sp. z o.o.

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon

01.11.2023 08:43

Stanowczo nie polecam pracy w tej firmie. Ciągła rotacja pracowników, brak konkretów, dziś mówią jedno, następnego dnia jest zupełnie inaczej…. Terminowe wynagrodzenie ? Nie w tej firmie. A zarobki kompletnie nieadekwatne do powierzonych obowiązków. Jeśli szanujesz swoje zdrowie psychiczne, oraz chcesz mieć czas wolny po pracy to radzę omijać ta firmę szerokim łukiem.
    Zainteresowana

17.09.2023 19:07

Wiem, że jest poszukiwany dyrektor do jednej z placówek Cosinus. Proszę o rzetelną odpowiedź jak pracuje się dyrektorom w sieci szkół COSINUS. Wiem że w szkołach prywatnych bywa różnie. Chcę aplikować, ale wcześniej chciałabym poznać opinię innych bo jest to dość odpowiedzialne stanowisko żeby przyjść i po miesiącu zrezygnować. Pozdrawiam

11.07.2023 20:46

Dzień dobry. W poniedziałek, 3 lipca wziąłem udział w rozmowie o pracę do działu marketingu Cosinus Bydgoszcz. Po spotkaniu usłyszałem, że najpóźniej do 7 lipca (piątek) otrzymam odpowiedz, niezależnie od podjętej decyzji. Niestety firma nie dotrzymała słowa i w podanym terminie nikt z Cosinusa się ze mną nie skontaktował. Mało tego, do teraz nie zostałem poinformowany o wyniku rozmowy. Krótko mówiąc, firma wykazała się brakiem szacunku do mnie i mojego czasu, który poświęciłem na spotkanie i przygotowanie do niego. Nie polecam.
    Niezadowolony

14.07.2023 13:31

I sie powinieneś cieszyć że nie wybrali Ciebie tylko innego nieszczęśnika. Poświęć 5 minut i poczytaj poniższe komentarze.

03.06.2023 13:08

Na jakie benefity można liczyć w Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół?
    @były pracownik

28.06.2023 13:03

Na chorobę psychiczną spowodowaną tą pracą, głównie mówię tu o centrali.(usunięte przez administratora) pracownika na każdym stopniu, patrzenie na niego jakby był zabójcą, obgadywanie i służenie sobie, nawet największemu wrogowi nie poleciłabym tej pracy.
    Niezadowolony

28.06.2023 20:04

Dokładnie... A koordynatorzy to mistrzowie zaklinania rzeczywistość i obiecywanek z których i tak nic nie wynika. Ja nie polecam pracy w Cosinusie, ale żeby się przekonać trzeba samemu spróbować.
    Aaaa

23.03.2023 08:31

Jakie są zarobki sekretarza szkoły?
    Luna

19.06.2023 22:32

Najniższa krajowa bez żadnych premii. Nadgodziny się odbiera. Pracuję kilkanaście miesięcy i ani złotówki więcej niż podstawa.
    xxxxx

14.06.2023 20:24

Jeśli liczysz na przedłużenie umowy (po miesięcznym okresie próbnym oferują umowę o pracę) ZAPOMNIJ ;)
    Limitowanaa

24.05.2023 14:47

Wiadomo, że zła opinia zawsze rozchodzi się w tempie światła bo sfrustrowany człowiek będzie chciał jakoś uzewnętrznić swoją złość... Ja jako pracownik jestem szczerze zadowolona z atmosfery, z możliwości "rozwinięcia skrzydeł" w pracy która jest kreatywna i niczym nie przypomina typowego "kopo". Jeżeli sam masz w głowie zdrowy zarys swoich obowiązków i wiesz co chcesz zrobić to praca tutaj to przyjemność. Dodam też, że po rozmowie z nauczycielami którzy uczą w Cosinusie na kierunkach policealnych wiem, że prędzej zrezygnują z pracy wykonywanej w tygodniu np. w gabinetach kosmetycznych czy stomatologicznych niż z nauczania w Cosinusie. Ja jestem szczerze zadowolona i mogę polecić Cosinusa jako pracodawcę (a porównanie mam).
    PP

23.05.2023 13:29

Bardzo dobra atmosfera, przejrzysty system premiowy i zgrany zespół pracujący od wielu lat.

18.04.2023 14:39

Nie polecam podejmowania pracy w tym miejscu. Podczas rozmowy rekrutacyjnej obiecywane są duże podwyżki po okresie próbnym, premie za rekrutację oraz możliwości samorozwoju na samodzielnym stanowisku. W rzeczywistości jedyne co można otrzymać to umowę o pracę na 3-miesięczny okres próbny której nie przedłużają i szukają kolejnego woła na to samo miejsce. Wynagrodzenie na okresie próbnym to pensja minimalna, wypłata nigdy nie przychodziła na czas. Obowiązki pracownika są niejasne, więc w ostateczności pracownik musi sam sobie te zadania wynajdować żeby pracodawca nie przyczepił się za brak wyników. Ostatecznie czego by człowiek nie zrobił to zawsze było źle.
    Paulina

18.05.2023 11:57

Zgadzam się w 100%. Do tego jakieś śmieszne raporty, których przygotowanie zajmie przynajmniej tydzień a ty dostajesz na to dwa dni. telefony z centrali z pretensjami, a kiedy ty chcesz coś od nich - nie ma szans. przemoc psychiczna stosowana przez "górę".
    Cosinus

23.05.2023 13:28

Dzień dobry! Jeżeli pracownik nie ma wyższych oczekiwań niż "pensja minimalna" to trudno, żeby otrzymał więcej. Jeżeli chodzi o przedłużenie umowy to pracownik, który nie wypełnia swoich obowiązków w sposób należyty, nie wykazuje zaangażowania i nie dotrzymuje terminów - nie zostaje w żadnej firmie na długo. Nie ma możliwości, aby wypłata z tytułu umowy o pracę nie była na czas. Może się zdarzyć, że dzień wypłaty wypada w weekend i wtedy pojawia się w najbliższy dzień roboczy. Do naszego zespołu szukamy osób kreatywnych i zaangażowanych. Jeżeli ktoś aplikujący na samodzielne i rozwojowe stanowiska tego nie rozumie to na pewno nie jest to miejsce dla niego. Pozdrawiamy, zespół Cosinus.

13.11.2022 11:14

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół?
    Agata

01.12.2022 15:33

Ja dostałam po jednym miesiącu :)

14.02.2023 10:14

Podczas rozmowy o pracę została mi obiecana umowę o pracę z okresem próbnym 3 miesiące. Kiedy przyszłam podpisać umowę została mi przedstawiona umowa na zlecenie na 3 miesiące i powiedziano mi że "ta umowa to jest Pani okres próbny" po 3 miesiącach na zleceniu kolejna umowa jaką miałam podpisać była umowa na czas określony na 3 miesiące żeby "zobaczyć czy sobie poradzę podczas naboru". Kiedy przyszłam ją podpisać była zatytuowana "umowa na okres próbny". Następna obiecana mi umowa jest na czas nieokreślony ale co dostanę to jeszcze się okaże.

17.03.2022 13:15

Nie polecam pracy w Cosinusie, dając opinie 1 byłoby za dużo. Najgorsza w firmie jest Centrala. Pracowników mają za nic, wzięcie wolnego graniczy z cudem, praca w weekendy za dzień wolnego, którego nie można wziąć. Pracy jest tyle, że nie ma szans na przerwy, zostaje się po godzinach a w podziękowaniu dostaje się ciągły opieprz. Trzymajcie się jak najdalej od tego miejsca.
    ako

01.07.2022 23:29

a, jak jest z praca na stanowisku nauczyciel ajakiegos przedmiotu dobrze maja? czy sa ciśnieci? czy zwalniaja ich po miesiacu? czy mja duzo pracy jak to wyglada?
    Miki

14.10.2022 21:00

Tylko dla masochistów. Szkoda zdzierać buty bo nie ma szans po miesiącu abyś zarobił na nowe. Realna praca + przygotowanie to 4 złote za twoja przerobioną godzinę. Dziwię się że nikt jeszcze tego nie zamknął za wyzysk !
    Karolina

28.08.2022 22:45

Pracowałam w Liceum Sztuk Plastycznych na Łuckiej. Firma zatrudnia na 1/160 etatu:). Formalnie-umowa o pracę, praktycznie-śmieciówka, ale płacą tylko za przeprowadzone lekcje, choć przy takich założeniach powinni płacić również za rady pedagogiczne i zebrania z rodzicami. Jako zamiennik proponują umowę całoroczną ze stałym wynagrodzeniem, również w wakacje, ale ze znacznie obniżoną stawką. Czyli-sami sobie finansujecie urlop. Śmiech na sali. W reakcji na moją odnowę podpisania tego "dobrodziejstwa" (2500 brutto) usłyszałam, że, jeśli to podpiszę, będę mogła wziąć kredyt na mieszkanie:). Czyli-manipulacja, w dodatku wyjątkowo nieudolna. Z czasem dowiedziałam się, że część nauczycieli ma umowę na znacznie korzystniejszych warunkach. Brak wyjaśnienia, z czego to wynika. Zostałam poza tym "obdarowana" darmowym wychowawstwem. Trzy miesiące czekałam na zwrot kosztów wstępnych badań lekarskich (!), za które w ogóle nie powinnam wykładać z własnej kieszeni. Dyrekcja - żenujący brak kompetencji. Informowanie o radzie pedagogicznej online na godzinę przed jej rozpoczęciem, wiadomości z żądaniami natychmiastowego wprowadzenia w dzienniku elektronicznym zmian (pod groźbą np. obcięcia pensji), podczas gdy błędy wynikały z braku odpowiedniego szkolenia. Zmiany z dnia na dzień, nieuzgadnianie zmian w planie z nauczycielami (mam drugą pracę, z którą kolidował nowy plan). Aha, dyrektor zachowuje się jak zarządca (usunięte przez administratora) czyli nie stosuje się do własnych rozporządzeń, choć jako nauczyciela obowiązują go te same zasady, co innych. Jako jedyny nie wstawił ocen proponowanych na semestr i na koniec roku i nie wstawia regularnie ocen do dziennika. Na ostatnią chwilę odwołuje lekcje i całe dni szkolne. Zarówno on, jak i pani sekretarka, która w ciągu miesiąca awansowała na wicedyrektorkę, nie odpowiada na niewygodne e-maile. Aha, i jeszcze wymuszone "spotkania integracyjne" z pytaniami o życie prywatne. Dyrektor wyjątkowo nielubiany przez uczniów, traktowany jak dziwak, nie umie prowadzić zajęć. O uczennicach wyraża się w sposób wyjątkowo chamski. Wyśmiewa sposoby życia i poglądy inne niż własny. Połowa kadry zmieniła się w trakcie roku szkolnego. Na porządku dziennym - pretensje, sugerowanie, że powinnam wykonywać więcej pracy na rzecz szkoły (z podpisaną śmieciówką!). Nie byłam nigdy informowana o żadnych planach szkoły ani o zmianach w kadrze, co skutkowało tym, że nie byłam w stanie odpowiedzieć na żadne pytania uczniów, których byłam wychowawczynią. Wygląda to na zamiatanie problemów pod dywan. Aha, czarę goryczy przelał ekwiwalent za urlop. Dowiedziałam się, że na 1/160 etatu przysługuje mi jeden dzień urlopu. Faktycznie pracowałam na około 2/3 nauczycielskiego etatu. Unikać Łuckiej szerokim łukiem!
    Jarek

23.09.2018 18:57

Jakby jeszcze Cosinus na prawdę zajmował się uczeniem a nie wyłudzaniem publicznej kasy to można by napisać że to sieć szkół. Ale odkąd jakieś ochłapy z innych sieci szkół do nas dołączają to już znak że czas firmy się kończy. Nauczycieli nie ma a jak są to niektorym już nie chce się podpisywać jakiś fałszerstw. Zaraz pewnie cenzura usunie no ale trudno. To chyba jedyna sieć szkół ktora ma własny dział kreacji społecznościowej - zajmujący się dbałością żeby komentrze były wyłącznie dobre.
    Zuzanna

31.05.2022 22:51

Zgadzam się z Panem
    Ares

19.03.2022 11:31

Żenujące zarobki 13,91 za godzinę dydaktyczną to jak (usunięte przez administratora)..... Do lekcji musi być zrealizowane przygotowanie, materiały i dokumentacja, wychodzi max 4 zł za waszą realną pracę. Tylko dla tych co chcą pracować charytatywnie.

14.01.2022 09:30

Czy Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół zapewnia kartę multisportu?

17.03.2022 13:17

Oni zapewniają tylko (usunięte przez administratora) ciągły stres i nadmiar pracy.
    Nie polecam

27.02.2022 22:34

Toruń, rozmowa kwalifikacyjna, stanowisko: sekretariat. Rozmowa wydawała się być rzeczowa, konkretna, ale do czasu... Dyrekcja ma duże wymagania względem kandydatów, ale niestety za szereg kompetencji na wysokim poziomie, których poszukują w ogłoszeniu, oferuje najniższe możliwe wynagrodzenie. Praca w tygodniu, nawet do godz. 20, zastrzegają, że trzeba dowozić dokumenty do innych siedzib gdzie odbywają się zajęcia. Nie było mowy o kilometrówce czy udostępnieniu pojazdu w tym celu. Praca także w weekendy sobota i niedziela. Podczas rozmowy obiecują dalszy kontakt niezależnie od pojętych decyzji wyboru kandydata, jednak na obietnicach koniec, kontakt się urywa. Wielka szkoda, że tak się zachowują.
    Polishwolf97

12.08.2020 13:48

Szkoła obiecuje góry złota, ale w praktyce zostawia z niczym. Technik Informatyk, ostatnia szansa przed zmianami wymuszonymi przez MEN. Niestety, kierunek rozwiązany po semestrze bez faktycznego uzasadnienia a tzw. Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy to tylko napis na stronie internetowej szkoły. W międzyczasie brak organizacji zajęć i wykorzystania infrastruktury dostępnej w budynku dobrze funkcjonującego technikum. Wabiono też różnymi konkursami typu kasa za przyciągnięcie pewnej ilości osób chętnych co jest po prostu niedopuszczalne bo te osoby niekiedy nie pojawiają się w szkole i potem w ramach odpowiedzialności zbiorowej semestr rozwiązany. Gdy przesłałem informacje o tym co się dzieje w moim oddziale to centrala umywała ręce od tego. Nauczyciele w praktyce starali się mimo mankamentów uczyć nas i na ogół są na plus. Zanim zostanę ocenzurowany zastanówcie się czy chcecie iść do szkoły policealnej tego typu i stracić czas.

14.12.2021 12:21

Tak z KKZ był problem, ale takie były zalecenia Centrali. Dodatkowo (usunięte przez administratora) który uniemożliwiał zajęcia stacjonarne. Nie wiem w jakim mieście Pan był, ale pewnie wszędzie to samo. Szkoda tylko, że Sekretarki za to dostawały (usunięte przez administratora). My wiedziałyśmy, że to stracony czas i współczułyśmy, ale nie od Nas to zależało.
    Miki

01.02.2022 10:22

Podpinam się po wszystkim wyżej. Dodatkowo mialem mieć egzaminy w weekend cosinus nie wysłał zadnych informacji na temat gdzie i o której odbędą się (później dowiedziałem się że nauczyciele też nic nie wiedzieli) a po weekendzie zostałem skreślony z listy studentów. Centrala wysyła do oddziałów w Warszawie bo oni tym się nie zajmują. A w warszawie nikt nic nie wie i nic nie da się zrobić, tylko takie info można od nich dostać. Bardzo nie polecam nauke w tej szkole!!!!

14.12.2021 12:23

Praca w tej firmie to masakra, nie pracowałam w Łodzi, ale centrala wszędzie ta sama. Każdemu odradzam!!! Po powrocie z pracy do domu płakałam, bo tylko na to miałam siłę i nie wyrabiałam psychicznie. (usunięte przez administratora) w pracy to codzienność, zero szacunku do pracownika, ciągłe pretensje, dzwonią z centrali do Sekretariatów czy odbierają telefon, jak nie to afera na cały oddział. Nieważne, że może akurat być jedna osoba, a są dwa telefony i nie masz szans rozmawiać przez 2 jednocześnie, lub możesz obdzwaniać onliny i dzwoniąc też nie odbierzesz. Jak są 2 osoby jedna może dzwonić online, druga rozmawiać przez telefon i też nie odbierze, są różne sytuacje. Dodatkowo jeszcze pełno ludzi, których musisz przyjąć. Zaczyna się pracę o 8 o 10 już dzwonią z pretensjami, że onliny nie są obdzwonione. Nie pomyślą, że może nie chcemy rano dzwonić, żeby nie budzić ludzi, oraz że do tego czasu było już kilka zapisów, kilkadziesiąt telefonów, trzeba było odpisać na maile i zwyczajnie standardowo nie było czasu. Praca w weekendy za dzień wolnego, którego właściwie i tak nie możesz odebrać. Robi się zamówienia to żałują nawet papieru do drukowania i odejmują, później trzeba na pół ciąć większy, bo nie masz na czym drukować, żałują na miękki papier toaletowy(szary jest o 2 zł tańszy), chcesz zamówić podkładkę pod myszkę z podwyższeniem, żeby ręka mniej bolała (za mniej niż 15 zł) to też usuną, a biedna firma to to nie jest, dotacje mają duże. Przysyłają tajemniczych klientów i czegoś się nie powie to ucinają wypłatę, nieważne, że jest ciągła kolejka, ciągle dzwonią telefony, musisz zrobić wiele innych rzeczy poza obsługą klienta i zwyczajnie nie ma czasu na to, żeby pół godziny opowiadać o szkole, lub namawiać do zapisu. Nie ma czasu na przerwę, na pójście do toalety, częste zabieranie pracy do domu, zostawanie po godzinach oczywiście całości za to nie wypłacą, bo nie możesz wpisać za dużo nadgodzin, lub nie możesz ich wpisać wcale. Jesteś chory to pretensje, że idziesz na L4 i wjeżdżanie (usunięte przez administratora)chikę. Ogłaszają konkurs "Przyprowadź znajomego" po czym przez kilka miesięcy po zakończeniu nie wysyłają pieniędzy i Sekretariat dostaje opierdziel od słuchaczy czekających na pieniądze. Centrala strasznie nieogarnięta, mają bałagan. O wielu rzeczach nie będę pisała, bo nie chcę robić problemów. To wszystko za jakieś 2100 na rękę. Przez kilka miesięcy po zwolnieniu bałam się odbierać swój telefon z początkiem 42, bo bałam się, ze to ktoś z Centrali. Strasznie zniszczyli mi psychikę. Dzień składania wypowiedzenia i ostatni dzień w pracy były jednymi z najpiękniejszych dni mojego życia.
    Lolka

16.12.2020 10:40

Ja nie wiem kto wypisuje te komentarze ale chyba sami pracownicy. Ogólnie byłam na paru kierunkach, prawda że wykładowcy wspaniali ale od kiedy Dyrektorem jest Pani Jaskóła to porażka, chyba najgorszy dyrektor jaki był w tej szkole. Pani twierdzi że jak w systemie nie ma planu to jest ucznia wina i sobie pochodzi i nadrobi albo próbuje wmawiać że wydzwania do uczniów. A telefonu żadnego nie było. Mam nadzieję że w końcu ktoś się tam obudzi i wyrzuci tą Panią z tej placówki

14.12.2021 12:15

To gowork, więc właśnie raczej opinie pracowników, nie słuchaczy.
    Lap

06.03.2021 10:55

Szkoła o nazwie cosinus w łodzi bardziej dla osób z zagranicy wschodniej Ukraina, Białoruś dla Polaków mówią że nie ma miejsca kolejny raz sekretarki i dyrekcja nie odpowiada dobrze że kuratorium jest powiadomione i będzie Pani. Dyrektor tłumaczyć się wolał bym aby byli zwolnieni kłamstw nie widzę są nagrania i układy

14.12.2021 12:14

Dziwię się, że nie przyjmują. Oni idą bardziej na ilość, nie na jakość. Nieważne, że za duże grupy, że nie będzie miejsca w salach i nauczyciel takiej grupy nie ogarnie. Liczy się tylko kasa za każdego słuchacza. Przynajmniej w moim oddziale tak było i zakładałam, że w każdym Cosinusie to samo.

Zostaw merytoryczną opinię o Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół