Cosinus Sieć Szkół

2.1/5

Na podstawie 20 ocen z 3 miesięcy

• Kim jesteśmy?
  • Nasze szkoły
  • Dlaczego warto aplikować do Cosinus?

Kim jesteśmy?

Nasze szkoły

Dlaczego warto aplikować do Cosinus?

• Łódź
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół

Opinie o Cosinus Sieć Szkół Łódź ul. Wólczańska 81

WebsiteIconProject New Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół!

KudłataB

08.05.2026 23:11

Najlepsza firma na świecie, wszystko co tu piszom to kłamstwa wyssane z mlekiem matki.
    #KoordynatorPracownikow

25.06.2026 19:15

Kłamstwem jest stwierdzenie, że Cosinus jest najlepszą firmą. Mobbingowanie pracowników też jest tak super? Nie wspominając już o wygórowanych oczekiwań centrali co do obowiązków za śmiesznie pieniądze, a jeśli o pieniądzach mowa to gdzie są kilometrówki tych pracowników, którzy wypowiadali się niżej? Ja na swoją czekałam bardzo bardzo długo i to trzeba było się dopominać o nią bo nie chcieli jej wypłacić. O nieprawidłowościach w tej firmie można mówić bardzo bardzo długo i bardzo bardzo dużo. Dziwię się, że ta firma jeszcze istnieje, szkoda jedynie, że pracownicy nie zgłaszają do pipu bo przydałoby się tam porządek zrobić

29.06.2026 10:35

Patrząc na jakość wypowiedzi, mam szczerą nadzieję, że nie są to wpisy realnego pracownika, a jedynie sprytny "f a l s e * f l a g". Treść nie tylko pozbawiona jest spójności logicznej, ale też razi brakiem dbałości o formę i podstawowe zasady pisowni. Jeśli tak mają wyglądać standardy i profesjonalizm w tej firmie, to średnia ocen znajduje swoje pełne uzasadnienie. Taka "obrona" przynosi marce więcej szkody niż pożytku. Szczególnie w branży edukacyjnej i szkoleniowej warto dbać o warsztat językowy, choćby po to, by budować profesjonalny wizerunek w sieci.

Opinius

25.06.2026 19:38

Najgorzej jest jak człowiek prosi tylko o przestrzeganie warunków umowy. Do póki pracownik milczy to jest ok, ale jak poprosi o warunki jak na umowie to z dynia na dzień wypowiedzenie.
    #NauczycielInformatyki
    Natalia

28.05.2026 09:37

Nie zgadzam się z częścią skrajnie negatywnych opinii. Firma ma swoje minusy jak każda organizacja, ale moje doświadczenia są raczej pozytywne. Wynagrodzenie wypłacane terminowo, kontakt z przełożonym bez problemów, a zespół pomocny.

28.05.2026 11:35

Nie musisz się zgadzać. Fakty to fakty, a z nimi się nie dyskutuje. Praca 7 dni w tygodniu, za najniższą krajową nie jest marzeniem. I chociaż wpłata należy się w terminie, czego wielu doświadczyło. Ja wciąż czekam na kilometrówkę i raczej się skończy w sądzie.

29.05.2026 21:32

Eliza ma rację. Pracownik postrzegany jest jako (usunięte przez administratora) Masz być na każde zawołanie, robić nadgodziny, pracować w weekendy. Z obowiązków spokojnie by można zrobić kilka stanowisk. Praca bardzo wymagająca, atmosfera ciężka. Nie bez powodu w firmie występuje tak ogromna rotacja wśród pracowników.
    Marketingowiec

05.05.2026 21:34

Jestem po okresie próbnym. Wynagrodzenie mam takie na jakie się umówiłam. Obowiązki tez takie na jakie się umawiałam. Dużo się dzieje, ale za to nie ma nudy w pracy.
    KudłataB

08.05.2026 23:13

No właśnie, wszystko jest tak jak muwimy na rozmowie.

16.05.2026 15:23

A podczas mojej rozmowy była ustalana inna kwota a na umowie… niższa : ) I info, że wyrównanie premiami będzie ..

16.05.2026 15:21

Nie polecam pracy w tym miejscu . Zero szacunku do drugiego człowieka
    Dramat

23.04.2026 11:07

Kiedy ktoś się zainteresuje tymi fundacjami zatrudniającymi ludzi? Jakim cudem to wszystko jeszcze funkcjonuje? Pomówienia, przerzucanie się odpowiedzialnością, szukanie najmniejszego błędu u "podwładnego", aby tylko krytykować. Oczywiście ogromu pracy i dobrych efektów nikt nie zauważa. Wiecznie tylko coraz to bardziej skomplikowane procedury, które zajmują tyle, że prędzej straci się narzędzia do pracy, niż cokolwiek załatwi. Zamknąć ten przybytek raz na zawsze, niewinni ludzie chociaż nie będą się nabierać na kłamstwa podczas rekrutacji.
    Asystent AI: Podsumowanie31.03.2026

02.04.2026 11:59

Są ogromne problemy z pieniędzmi. Ja i inni pracownicy nadal czekamy na zwrot za kilometrówkę. Mi wiszą "tylko" kilkaset złotych, ale są osoby, które mają zamrożone po kilka tysięcy. Za zwrot kosztów badań u lekarza medycyny pracy też trzeba było się wykłócać i straszyć PIPem. Wymagania do pracownika ogromne, budżetu nie ma na nic, niektóre osoby miały obiecaną premię, a jej na oczy nie zobaczyły. Przekręty, przekręty i jeszcze raz przekręty. Pracodawca nie zasługuje nawet na 1 gwiazdkę.
    Janek

13.04.2026 13:22

Tak, zdarzały się opóźnienia i to nie tylko w dziale marketingu.
    M

11.11.2025 01:08

Jakie macie opinie pracy w Poznaniu?
    xyz

15.12.2025 18:17

W Poznaniu bałagan i zarzdazanie przez ludzi bez wiedzy i kompetencji
    Poznań

08.04.2026 12:12

Biuro w centrum miasta, zarobki na pewno większe niż najniższa krajowa. Obowiązków sporo, ale też spore możliwości.
    D

29.08.2025 16:32

Nie polecam pracy w Toruniu . Normalna praca a oferuja prace na umowe zlecenie co jest niezgodne z prawem . Dodatkowo na zleceniu bedziesz pracowac i pracowac a umowy o prace sie nie doczekasz
    yy

15.11.2025 15:11

klika i szajka zawsze nie wie w czym problem, ważne żeby pracować a sukces i efekty przedstawią jak swoje, wielcy dyrektorzy..co by było bez pracujacych na nich mróweczek
    @autopsja

02.04.2026 21:03

Serio udajesz zdziwionego? Przecież dobrze wiesz, jak to wygląda. Ludzie czekają, bo liczą na coś więcej, a w praktyce są tylko przeciągani w czasie. Więc naprawdę — mniej zdziwienia, więcej uczciwości w tym, co piszesz.

13.12.2025 07:30

Jak oceniacie pracę w centrali czy w marketingu jest stabilnie?Warto przejść z konkurencji, ktozarządza zespołem?
    #TradeMarketingManager

05.03.2026 12:30

Czekam od sierpnia. Skargę fizycznie złożyłam w lutym. Tak, mam maila z listopada, w którym w odniosłam się do sytuacji. Nowa pani rezydent nie raczyła nawet odpisać.
    meh

31.03.2026 23:34

Jeśli lubisz nie mieć swojego życia prywatnego, jeśli nerwy masz ze stali oraz jeśli chcesz zarabiać śmieszne pieniądze jak na listę obowiązków, to marketing to idealne miejsce 😊
    ciekawy

17.01.2026 21:26

Jak wygląda praca marketingowca? Słyszałem, że ludzie masowo odchodzą z Cosinusa, a marketingowcy to już w ogóle długo nie wytrzymują
    ciekawy2

05.03.2026 11:13

Mówisz o dziale graficznym na północ czy południe?
    meh

31.03.2026 23:15

Niektóre miasta nawet 4k na rok nie mają xd a wiecznie pretensje, że reklamy nie są robione, szkoda tylko, że budżet nie zmienia się wraz z oczekiwaniami dyrekcji marketingowej 😉

10.03.2026 20:11

11.03.2026 13:32

Nie no bez żartów, że mniej niż minimalna. W tych czasach gdzie takie coś się po prostu od ręki zgłasza?
    żuczek

08.03.2026 10:29

Praca to typowa biurkowa obsługa klienta połączona ze sprzedażą. A no tak, myślałeś, że aplikowałeś na stanowisko sekretarza szkolnego? No patrz a to ci niespodzianka, dostajesz przy okazji call center i marketing. Ale nie przejmuj się bo będziesz zarabiać aż najniższą. Współpracownicy, z którymi miałem okazje pracować to byli jedni z najbardziej pracowitych osób, szkoda że centrala płaciła nam ochłapy za wykonywanie praktycznie trzech etatów. Jeśli jesteś słuchaczem/uczniem i się zastanawiasz, czemu do szkoła spóźnia się z odpowiedzią na maile/ informowaniem certyfikatach itd to wiedz, że my naprawdę nie mamy kiedy o tym informować, bo mamy potężne zaległości w papierologii a centrala jakoś nie chce zatrudnić większej ilości osób, mimo że ich na to stać. Wolą zatrudnić kogoś na cześć etatu i się dziwić, że jakim cudem mamy opóźnienia, przecież to jest tylko czynność X (ale o tym, że przy okazji robisz cały pozostały alfabet to już nie chcą wspominać). Tak samo z kontaktem telefonicznym. Dostawaliśmy regularne pytania słuchaczy czemu ciężko się było do nas dodzwonić a winą było to, że mieliśmy jeden (tak dobrze czytacie) telefon i ta linia siłą rzeczy była ciągle zajęta. Zwłaszcza gdy był największy nabór. Bardzo okrojone, żeby nie powiedzieć brak, szkoleń. Wszystkiego uczysz się w biegu. Jeśli jesteś jedynym "nowym" w zespole i reszta osób będzie chętna ci pomóc to szybko się wdrożysz. Miałem tę przyjemność, że cały zespół sobie pomagał a jeśli coś spieprzyłeś to od razu reagował i minimalizował straty. W końcu wszyscy tam graliśmy do jednej bramki. Gorzej jeśli centrala ma fenomenalny pomysł z wymianą całego zespołu sekretarzy, wtedy krzyżyk na drogę. Czy mobbing się zdarzał? Tak, niestety. Aczkolwiek osoba która miała zapędy i lubiła się powyżywać na innych pożegnała się ze stołkiem: nie wytrzymała presji pracy i sama odeszła. Wspomniałem o call center. Tak, przez pewien czas robiliśmy również i za to. Dzwonienie do ludzi "Dzień dobry z tej strony Szkoła Cosinus" musieliśmy robić my nawet i trzy razy dziennie i tak długo aż nie przejął tego typowo dział CC. I to wszystko przy jednoczesnej obsłudze klienta, który przyszedł do sekretariatu albo słuchacza w sprawach bieżących. Dane do Systemu Informacji Oświatowej albo Vulcana również musieli wprowadzać sekretarze. Nie wiem jak jest w innych oddziałach, mówię za swój. Otwiera się nowy kierunek? Radź sobie sam i doskonale znali to marketingowcy: brak totalnie wszystkiego: od materiałów po nawet informacje, że jakaś nowość się nam pojawia. W moim oddziale CUDEM udało się zebrać minimalną ilość osób, bo dostaliśmy zielone światło z takim wielkim opóźnieniem. Podziękowania dostaliśmy w suchym mailu. Z plusów? Płatne nadgodziny i ładne premie naborowe (jeśli będziesz zatrudnionym przez cały okres naboru), wiec co nieco wpadnie do kieszeni. Jako pierwsza praca aby złapać doświadczenie jest dobrą opcją (początek pracy nad danymi osobowymi, administracja, customer service jest naprawdę bardzo dobrze widziane w większych firmach), ale na dłuższą metę? Nie warto, zajedziesz się, korpo tego nie doceni a zmarnujesz tylko zdrowie i stracisz czas który mógłbyś przeznaczyć dla rodziny.
    ciekawy

26.01.2026 11:55

Nie oddają kilometrówek, nie oddają pieniędzy za lekarza. Oczywiście pomimo licznych upomnień - pisemnych jak i ustnych.
    #SpecjalistaDsMarketingu
    Judyta

22.02.2026 08:47

Jeeej, to niefajnie, że zwracają za kilometrówkę i badania. Czy po tych monitach próbowałeś też zgłaszać to do Inspektoratu lub innych instytucji?

21.02.2026 14:44

#Sekretarka/Sekretarz
    Aaaaa

21.02.2026 21:37

Wszystko jest związane z centralą w Łodzi a te wszystkie fundacje Tabulaz Edukacja Sanszi i inne tego typu dziadostwa to i tak rozlicza Cosinus dzwoń albo pisz na centralę a najlepiej list polecony ze zwrotnym poświadczeniem odbioru i będziesz wiedziała kto odebrał zobaczysz że to panie z cosinusa bo tam centrala tego dziadostwa jest

01.02.2026 20:23

Łucja

04.02.2026 08:38

masz dowody na te nadgodziny czy wszystko było ustalane na gębę? zastanawiam się, czy zgłaszałeś to oficjalnie?

04.02.2026 11:45

A czy jak pracujesz i wypełniasz raporty, to robisz zdjęcia/screeny, bo kiedyś mogą się przydać? Kto nie pracował nie wie jak to wyglądało. Na umowie praca od pn do pt. W weekend zjazd słuchaczy, na którym musisz być, żeby zrealizować swoje zadania, co było oczywiste i nikt z przełożonych nie pisał maili z poleceniem obecności. Po prostu trzeba było być, żeby porozmawiać z nauczycielami czy zorganizować event
    Uop

02.02.2026 12:05

Czy firma w ogóle oferuje umowę o pracę na czas nieokreślony?
    Pixel 4B

03.02.2026 20:06

Oferuje, ale tylko ktoś nie posiadający absolutnie żadnych emocji dotrwa do końca umowy na czas określony.

15.01.2026 12:39

Nie polecam pracy w tej firmie. Wyzyskują człowieka, nie liczą się z jego prywatnym życiem, zwlekają z wypłatą obiecanych premii, a gdy wiedzą, że się zwalniasz to zapomnij o jakiejkolwiek premii mimo, że przepracowałeś etap, za który Ci się premia należy. Po złożeniu wypowiedzenia zapomnij o kontakcie z przełożonymi tymi w centrali. Kłamią i oszukują. Trzymajcie się jak najdalej od tej firmy.
    autopsja

21.01.2026 11:33

Miałam to zapisane w umowie – premia przysługiwała dopiero po zdaniu przez słuchaczy egzaminu zawodowego. Całą procedurę przygotowującą do egzaminu, łącznie z powołaniem egzaminatorów, jego prowadzeniem oraz rozliczaniem poprzez sporządzanie protokołów, realizowałam samodzielnie.Po egzaminie nasze drogi się rozeszły. Wynagrodzenie otrzymałam, natomiast premii już nie – być może została przypisana komu innemu, kto brał w nim udział jedynie biernie.

22.01.2026 09:45

Premia zawsze jest uznaniowa. "Letnia zmiana marketingowców" nie zobaczyła swoich premii, a wypowiedzenia, które otrzymali lub sami zrezygnowali. W ostatniej wypłacie grosza więcej nikt nie zobaczył i jest to standard.
    kandydatka

25.11.2025 14:25

W Bydgoszczy zdecydowanie jedna z najbardziej profesjonalnych rozmów rekrutacyjnych. Jeszcze nie znam wyniku rekrutacji, ale za sam tok rozmowy bardzo duży +.

28.11.2025 10:26

W sensie? Chodzi mi o to, co jest twoim zdaniem aż tak źle, że można kandydata nazwać desperatem. Tak na przyszłość osobą rozważającym pracę to na pewno zainteresuje.
    Na szczęście były pracownik

28.11.2025 14:16

Jesteś pracownikiem, że tak wypytujesz pod wieloma komentarzami? Sugeruję, abyś przeczytał jeszcze raz te komentarze ze zrozumieniem, wtedy na pewno sie dowiesz co jest aż tak źle, aby rekrutować do tej "firmy". To wszystko przestrogi na przyszłość dla osób rozważających pracę.
    XyZ

25.09.2025 23:09

Wyzywanie, poniżanie, obczernianie, wyśmiewanie przez szanową panią rezydent, tylko ona jest wszechwiedząca.ODRADZAM PRACĘ w tej korporacji!!!!
    Izabela

24.11.2025 17:00

Czyli nikt nic nie zgłasza a czemu? Przecież można zrobić to nawet anonimowo, tzn zastrzegając info o sobie.

26.11.2025 10:59

A skąd wiesz, że nie zgłasza? Mobbing jest bardzo trudno udowodnić. Wiele słów pada na spotkaniach online i rozmowach telefonicznych. Ja jestem na etapie zgłaszania do PIPu brak wypłaty świadczeń pracowniczych. Zobaczymy jaki będzie efekt. Miasto nie ma znaczenia, bo ryba psuje się od głowy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Cosinus Sieć Szkół?

Kontakt - Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół

ul. Wólczańska 81 Łódź

Project New Sp. z o.o.

FacebookIconInstagramIconYoutubeIcon
    Gruby

14.11.2025 14:14

Wydarzyło się w ostatnim czasie tyle dziwnych sytuacji, zapadło tak wiele abstrakcyjnych decyzji, że postanowiłem napisać ku przestrodze dla innych. Pracuję tu już jakiś czas i obserwuję co się dzieje. A dzieje się dużo i to niekoniecznie dobrego. Wszyscy się śmiejemy, że jeszcze chwila i każdy będzie wymagał terapii o ile wcześniej nie zmieni swojego życia zawodowego na lepsze. Eh, poza najwyższym z najwyższych (ale tylko pod względem e:g:o) i czarnej królowej. Tu się nie szanuje ludzi, tu się traktuje pracowników jak zło konieczne.

15.11.2025 14:22

no czarna "królowa"i jej wybujałe e;g;o; weszła na sterydzie bo ulana przez całe zycie -schudła, niech zje snickersa, bo wydaje jej się ze wszystko to jej zasługa,a dzieje się źle i zbieramy pozew zbiorowy o mobbing-bo szefostwo zamiata pod dywan...piszcie do PIP, wkońcu ktoś zareaguje. zwalniają wartościowe osoby pracujące wiele lat,w zamian koleżanki i koledzy z konkurencji,nawet po wyrokach.
    Ola

21.11.2025 08:24

Piszecie o Łodzi?

15.11.2025 16:31

iii

15.11.2025 19:01

kompetencje? do czego?😊 do zaganiania innych do roboty i przypisywania sobie sukcesów innych, tabelki, tabelki, podsumowania, kolorki i cyferki. zakłamane rzecz jasna z dodatkiem na jej korzysc,a z poniżaniem to cała firma beknie.
    Melon96

26.10.2025 18:44

Firma działa w oparciu o motywację strachem i rozliczaniu Cię z niewydanych poleceń. Płace są słabe, wypłaty potrafią być spóźnione, a nadgodziny to codzienność. Pracujesz po kilkanaście dni z rzędu, często 7 dni w tygodniu, i mimo to zawsze słyszysz, że robisz za mało. Odbiór nadgodzin w trakcie naboru to walka z wiatrakami — każda próba kończy się pretensjami, przewracaniem oczami i komentarzami w stylu „inni dają radę”. Tu nie ma znaczenia, czy masz L4, czy jesteś na urlopie — i tak oczekują, że będziesz dostępny. Najlepiej, żebyś nawet do toalety zabierał laptopa i odpowiadał na maile, bo potem i tak ktoś ci to wypomni i rozliczy, że na wykonanie zadania były 2 dni (nawet jak jesteś na tygodniowym urlopie). Kadra zarządzająca kompletnie oderwana od rzeczywistości – zero wsparcia, zero narzędzi, za to ogromne wymagania i presja. Raport za raportem, ciągłe rozliczanie z bzdur i atmosfera, w której ludzie chodzą na palcach. Szkolenia to farsa – ciągle te same puste gadki, bez żadnej wartości praktycznej. O wszystko trzeba się prosić, wszystko robić samemu, a i tak koniec końców dostaniesz opiernicz. Atmosfera niby w porządku, dopóki nie zaczniesz zadawać pytań albo mówić, co nie działa – wtedy nagle stajesz się „problematyczny”. Nie polecam nikomu. Jeśli cenisz swój spokój, zdrowie i godność – lepiej omijaj tę firmę szerokim łukiem. Są naprawdę lepsze miejsca pracy, a z wyrzutów sumienia i podniesionego poziomu kortyzolu nie wyjdziesz tak szybko, więc lepiej nawet nie zaczynaj. Po kilku miesiącach pracy w nowej firmie dziękuję wszechświatu że tknęło mnie na wypowiedzenie umowy.
    Autopsja

05.11.2025 06:55

Tak właśnie wygląda praca w tej firmie. Korporacja bez ludzkiej twarzy, mechanizm działający zero-jedynkowo. Dziś jesteś, jutro ktoś inny na twoim miejscu. W teorii – rozwój i współpraca, w praktyce – rotacja i milczenie. Nawet zmiana osoby sprawującej nadzór może pociągać za sobą wymianę członków zespołu. Nagle okazuje się, że dotychczasowi pracownicy nie są już „wystarczająco dyspozycyjni”. To tworzy poczucie niestabilności, które z pewnością nie sprzyja ani uczniom, ani kadrze. Szkoda, że ludzie tak często kierują się zniekształconymi informacjami podszytymi zazdrością, zamiast po prostu porozmawiać bezpośrednio z osobą, której to dotyczy. Jedna rozmowa potrafi rozwiać więcej wątpliwości niż cała lawina plotek. Niestety, niektórzy przekonują się o tym dopiero wtedy, gdy jest już za późno – a ich późniejsza refleksja, że źle postąpili, brzmi sztucznie i nie niesie w sobie prawdziwego żalu.
    Brawo

14.11.2025 06:42

Trafione w samo sedno: "Szkoda, że ludzie tak często kierują się zniekształconymi informacjami podszytymi zazdrością, zamiast po prostu porozmawiać bezpośrednio z osobą, której to dotyczy. Jedna rozmowa potrafi rozwiać więcej wątpliwości niż cała lawina plotek".
    Former

16.10.2025 19:43

(usunięte przez administratora) brak kultury poziom wykształcenia jak i obycia rezydentów niski, brak szacunku, celowe wprowadzanie w błąd.. rotacja dyrektorów codziennie inny dosłownie! Omijacie!
    Wykorzystany pracownik

22.10.2025 08:20

W każdym mieście jest to samo, zgodnie z powiedzeniem, że „ryba psuje się od głowy”. Na pomysł stworzenia tego biznesu wpadła para ludzi kompletnie nie znających się na budowaniu relacji, szacunku wobec innych, zasadach etyki. Należy do tego dołączyć kulawy system oświaty, prosty sposób uzyskiwania dotacji z publicznych pieniędzy, chciwość zarządzających, ich układy, nieuczciwą konkurencję. Ambitny, uczciwy i wykształcony pracownik nie wytrzyma w tej mentalności, dlatego w tej firmie odnajdują się jedynie osoby takie jak właściciele: manipulujące, gardzące drugim człowiekiem i zaślepione łatwym zyskiem.
    Autopsja

05.11.2025 07:33

Myślę, że te informacje są wystarczające. Chyba że jesteś pracownikiem tej firmy – wtedy takie dopytywanie byłoby zrozumiałe. Trudno jednak pisać o szczegółach, gdy obowiązuje RODO i łatwo byłoby naruszyć cudzą prywatność. Każdy, kto tam pracował, i tak dobrze wie, o co chodzi. Wiele osób dzieli się tu swoimi doświadczeniami nie z potrzeby narzekania, lecz jako przestrogą dla tych, którzy rozważają pracę w tej firmie. Warto dobrze zastanowić się, czego się naprawdę szuka – stabilności, relacji, czy tylko chwilowego zajęcia. Tutaj rotacja jest duża, a decyzje kadrowe bywają zaskakujące. Lepiej wiedzieć to wcześniej, niż później żałować, że nikt o tym nie wspomniał. Bo czasem to, co wydaje się szansą, okazuje się jedynie krótkim epizodem bez wartości – błyskiem, który szybko gaśnie, zostawiając po sobie tylko refleksję, że można było wybrać mądrzej.
    Tangens

12.09.2025 13:12

Piaseczno: brak szacunku, mobbing, manipulacja, obgadywanie wszyskich przez dyrekcję i przekręty na dotacjach. Uciekać!!
    A.K.

17.06.2025 22:13

Widzę, że toczą się tutaj dyskusje na temat różnych miast, a jak oceniacie atmosferę pracy w Cosinusie w Łodzi? Zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko, ale opinie tutaj trochę zniechęcają..
    Dżuma

28.07.2025 22:44

Daj sobie spokój, jeżeli masz choć cień szacunku do samej/go siebie. Kasa żałosna w dzisiejszych realiach, warunki feudalne, standardy sprzed 20 lat są obecnie entuzjastycznie odkrywane jako „supernowość na rynku” 🤦‍♂️
    Zyza

09.07.2025 08:34

Cześć! Jak wygląda atmosfera i płacą w Opolu jaki marketingowiec? Czy ktoś mógłby udzielić konkretnych info.? Pozdrawiam

24.07.2025 10:33

No ale wiesz coś trzeba w CV wpisać na start. Jak sami nie wymagają mega duże doświadczenia to chyba spoko opcja.
    Dżuma

28.07.2025 22:30

Lepiej se wpisz w CV że znasz właściciela, obciach będzie ten sam co praca dla niego ale przynajmniej unikniesz uczestniczenia w tym czymś. Psychikę mniej zwichniesz.
    Joanna

26.07.2025 18:11

Polecam szkole Cosinus. Każdy znajdzie cis dla siebie aby podnieść swoje kompetencje czy też zdobyć nowy zawód . Miła atmosfera i edukacja na dobrym poziomie.
    Sarcasm

26.07.2025 23:01

Potfierdzam. Óczom bardzo dobże. I otkrywajom w óczniah talemty. Ja zostałam krulowom dyktanduf. Na prawde warto.
    obserwator

24.06.2025 08:13

Widzę, że dzieją się tu jakieś czary – jeszcze niedawno były 203 opinie, a teraz... jest ich 199. Ktoś z administratorów chyba wrzuca tu coś, żeby poruszyć wodę w stawie, a potem po cichu wyciąga wędkę. Ciekawe, czy to przypadek, czy ktoś testuje, ile da się wycisnąć zanim zniknie. Hmmm... intrygujące.”

14.04.2025 10:26

Brałem udział w rekrutacji na stanowisko Koordynator ds. kursów. Pierwszy etap rozmowy rewelacja. Płynna i konkretna rozmowa z 2 bardzo miłymi Paniami. Drugi etap to już inna bajka. Rozmowa z dyrektorem i tu już mieszane uczucie. Po spotkaniu dostałem obietnice że otrzymam odpowiedź maksymalnie w ciągu tygodnia. Mija już 2 miesiąc a odpowiedzi jak nie było tak nie ma. Uważam że to pokazuje niekompetencje i brak szacunku. Jako kandydat szanuje czas pracodawcy i swój dlatego jestem punktualny i przygotowany. Od przyszłego pracodawcy oczekuje tego samego. Takie zachowanie mówi dużo o firmie.
    Mozajka

06.05.2025 14:19

A był LOKI? Mogłeś w ogóle dojść do słowa?
    Ktoś

31.05.2025 17:28

O jakim mieście piszesz @kandydat ?
    @wymazana

21.05.2025 11:57

Niestety, to, co dzieje się w jednej z placówek w Wielkopolsce, nie może pozostać bez echa. Zamiast klasy i szacunku – dziecinada i małostkowa zemsta. Po moim odejściu pewna osoba postanowiła usunąć wszelki ślad mojej obecności: zdjęcia, materiały, a nawet zablokowała mi dostęp do strony szkoły. Zastanawiam się, jak nisko trzeba cenić samą siebie, by tak drobiazgowo próbować wymazać kogoś z historii. Tylko że… nie przewidziała, że mam już inne konto. I wbrew jej wysiłkom – jestem na bieżąco. Tego typu działania nie mają nic wspólnego z profesjonalizmem. Niestety – więcej mówią o tej osobie niż o mnie. I niestety, również o szkole, która na to pozwala. Prawdziwa klasa nie potrzebuje haseł i blokad. I nie boi się cudzej historii.
    Tobi

31.05.2025 15:18

Czy to sytuacja z Konina ? Panią Dyrektor która miała kontakt ze wszystkimi zastąpili w trakcie semestru i teraz na szczęście kończę ostatni semestr a Panie które mają panować nad egzaminami i być zorientowane nic nie wiedzą tylko zostajemy odsyłani przez niesympatyczną kierowniczkę do nowej Pani dyrektor Masakra tam wszyscy do wymiany
    Rekrutacja

06.05.2025 21:51

Proponuje wziąć się do pracy a nie trolowac w opiniach, chowając sie za nikami. Tacy odważni wszyscy, ze az strach hahahaha
    Gość

26.05.2025 16:12

Sekretariat przecież one nic tam nie wiedzą
    Piii

31.05.2025 14:00

W każdym oddziale jest osoba która terroryzuje nauczycieli , słuchaczy . Nikt jej nie lubi ale najważniejsze, że K ma wszystko doniesione
    @prośba

26.05.2025 13:37

Jeśli ktoś zamierza dzielić się opiniami o pracodawcach w szkołach Cosinus, niech koniecznie podaje, którego miasta dotyczy komentarz. Inaczej robi się tu niezły bałagan informacyjny – a przecież każda placówka działa trochę inaczej. Najlepiej będzie, jeśli swoje opinie będziecie zostawiać na stronach konkretnych miast, w których funkcjonują szkoły Cosinus. To pomoże uporządkować informacje i uczyni je naprawdę użytecznymi – zarówno dla pracowników, jak i dla tych, którzy dopiero rozważają współpracę. Dziękuję i liczę na zdrowy rozsądek!

10.05.2025 09:28

A jakby tak zebrać wszystkich którzy było mobbingowani i jakoś to załatwić?
    Obserwujący

11.05.2025 22:41

Jak byłeś/aś mobbingowany/a to sprawę załatw sam/a- w grupie siła czy o co chodzi? A może jednak to nie był żaden mobbing tylko zwyczajnie nie nadawałeś/aś się do tej pracy a teraz wylewasz swoje żale i frustracje szukając atencji?
    Opiekun

10.05.2025 10:26

Na jakie wynagrodzenie można liczyć ucząc na opiekunie medycznym?
    @naciel

10.05.2025 16:55

To zależy w jakim mieście, i to ile ci przydziela godzin no i jaką stawkę wynegocjujesz! Bo będą proponować najniższą np. na u.zlec. życzę powodzenia
    aaabbb

09.05.2025 08:15

Omijać to miejsce szerokim łukiem. Jako były pracownik administracji mogę to powiedzieć zachowując czyste sumienie. Wypłaty okrojone, nikt nie umie wytłumaczyć dlaczego , podejście do pracownika przez przełożonych karygodne . Brak jakiekolwiek kultury czy zwykłej empatii. Umowa na najniższej a robisz wszystko za wszystkich. Po 3 latach pracy tam zastanawiam się jakim cudem to miejsce jeszcze istnieje . Już dawno powinny wziąć się za to instytucje wyższe i skontrolować ten (usunięte przez administratora)
    @przezorny

28.04.2025 10:34

Jeśli, ktokolwiek ma zamiar wybrać się tam na rozmowę o prace powinien przeczytać opinie o firmie, ja na szczęście w porę to zrobiłem i dopytałem znajomych, którzy tam jeszcze pracują. Jednak jeśli już zaczniecie prace w jednym z oddziałów, to bądźcie czujni. Uważajcie na osoby w zespole, które świadomie manipulują rzeczywistością, aby osiągnąć własne cele - budowanie pozycji, eliminację konkurencji i przypodobanie się przełożonym. Swoim zachowaniem przyczyniają się do zwalniania innych pracowników, którzy nie mają możliwości obrony czy wyjaśnienia sytuacji. Firma traci lojalnych ludzi, a pozostali pracownicy uczą się, że najważniejsze jest unikanie ryzyka i ciągłe „pilnowanie pleców”. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przełożeni tolerują takie zachowania.
    Aplikująca

27.04.2025 10:56

Prawie dwa miesiące temu wzięłam udział w rekrutacji na jedno ze stanowisk administracyjnych. Po dwóch etapach, obiecano mi, że informacja zwrotna dotrze do końca tygodnia, bo szkole zależy na jak najszybszym zatrudnieniu nowej osoby. Mogłam dopytać, do końca którego tygodnia, bo teraz mija już chyba 7... Nie polecam, strata czasu.
    Brak słów

23.11.2023 19:32

Nie polecam, nie polecam i jeszcze raz nie polecam pracy w Cosinusie. Nie ważne jakie miasto. W każdym jest to samo, ta sama atmosfera, ta sama manipulacja itp. Ci co zarządzają chyba uparcie wierzą że miasta się między sobą nie komunikują, że nie rozmawiają ze sobą, że nie wymieniają się doświadczeniami. Ta praca wykańcza psychicznie i nauczycieli i administrację. Naprawdę jeśli się szanujesz, jeśli szanujesz swój czas, swoje zdrowie szukaj pracy ale Cosinus omijaj.

26.04.2025 11:05

Nie w każdym mieście jest tak samo, są miasta ze świetną atmosferą

14.04.2025 16:22

Serdecznie nie polecam pracy małym oddziale w woj. pomorskim. Atmosfera, ktorą tworzy dyrekcja jest toksyczna. Były pracownik dyrekcji mobingował innych pracowników, często spożywał alkohol w pracy lub był pod jego wpływem, myśląc, ze jego odór zagłuszy jedząc czosnek. Nie zgłosił pracownika do premii za nabór do szkoły tylko dlatego, że go nie lubił, pomino tego, ze jednym z obowiązków pracownika było właśnie pozyskiwanie uczniów do szkoły. Ciągle trzeba się było upominać o zwroty i kilometrówki, które potrafiły być przelewane po kilku miesiącach lub ponad roku, a księgowość tylko wymyślała, ze środki już zostały przelane. Owe kilometrówki nigdy nie były rozliczane według tego co rozpisane i faktycznie przejechanych kilometrów, zawsze ucinane po kilka zł, a końcowo robiła się duża kwota mniej. Dyrekcja robiła problemy z podpisami powyższych dokumentów, negowala fakt przejazdu w konkretne miejsca, pomino dowodów i wypełniana obowiązków. Inne osoby postronne i z dyrekcji, ktore nie powinny przeglądać dokumentów pracowników, notorycznie to robiły i się nawet z tym nie kryły. Nauczycielka starej daty przychodząca "na zwiady" do sekretariatu i wymyślająca niestworzone plotki o ktorych donosila do dyrekcji (pracownik wykonujacy prace w terenie= pracownik nieobecny w pracy) to kolejny problem w tym miejscu. Wynagrodzenie trochę ponad minimalną krajową bez perspektyw na podwyżkę i mydlenie oczu, że to górne widełki to smutne podsumowanie pracy w tym miejscu. Na koniec nadmienię, że koordynatorka marketingu ucinała (smiesznie niskie) premie z powodu swojego widzimisię.

14.04.2025 18:54

I jeszcze dopiszę, że na pierwszej rozmowie nie zostało powiedziane, że weekendy są pracujące, wyszło to w trakcie pracy. To naprawdę wierzchołek gory lodowej...

15.04.2025 11:38

Natomiast poziom relacji międzyludzkich i traktowania pracowników ze strony dyrekcji jest nawet poniżej poziomu prostactwa i buractwa: przez 2 lata celowe wykluczanie/ nie informowanie 3 konkretnych pracowników, którzy zostali obrani na nielubianych i "przynies, podaj, pozamiataj" z wszelkich "firmowych imprez" organizowanych przez dyrekcję. A w 3 miesiącu mojej pracy, przez byłego pracownika dyrekcji, zostato w moją stronę kilkukrotnie powiedziane, że jestem "kretem i prowadzę sabotaż" i że mam powiedzieć dla kogo pracuję. Żałuję, że już wtedy nie zostata przeze mnie podjęta ucieczka z tej firmy.

Zostaw merytoryczną opinię o Cosinus Sp. z o.o. Sieć Szkół