Lambda

2.6/5

• Szkolenia
  • Jak przygotować się do wyjazdu
  • Pierwsze dni na budowie
  • Obszar naszej działalności

Szkolenia

Jak przygotować się do wyjazdu

Pierwsze dni na budowie

Wrocław - Lambda

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Lambda S.A.

Opinie o Lambda Łódź

Nie przegap nowości o Lambda S.A.!

naukowiec

07.01.2020 19:31

Lambda to nie jest do konca super firma jak opisujecie nigdy nie ma tak jak bysmy chcieli czy sobie wyobrazali praca na wyjezdzie niesie swoje konsekwencje zarowno w zyciu zawodowym jak i prywatnym a wiem co pisze
    Krzysiek

15.01.2020 15:23

Każdy wyjazd opatrzony jest jakimś poświęceniem. Co z za coś. Nie ma nic za darmo. Jak jedziesz decydujesz się na to to w tedy niestety ale poświęcasz to co masz w Polsce.

27.10.2019 13:56

15.01.2020 15:16

Napisz jakie. Bo właśnie rozważam wyjazd zagranicę

15.01.2020 15:18

Na firmy krzak nie ma co patrzeć w końcu wchodzi w grę wyjazd zagraniczny A jak jechać do obcego kraju bez języka to tylko z zaufana firma.
    Ryszard

25.12.2019 22:06

Witam, mam rozmowe jako kierownik robot Ile mozna krzyknac na starcie ?
    karol

07.01.2020 17:58

krzyknij 10 tysiecy jak masz wieloletnie doswiadczenie to nie ma sie co zastanawiac najwyzej zejdziesz ze stawki jak ci nie dadza
    przemek

07.01.2020 18:11

w warszawie masz 2000 ale polskich zlotych plus 1000 mieszkanie za ktore musisz zaplacic czyli druga polowa zostaje na twoje zycie i jak tu w polsce zyc
    Tomi

05.01.2020 20:02

Jest tu ktoś kto pracuje przy regipsach???
    Tomi

04.01.2020 10:26

Witam może ktoś wypowiedzieć się na temat pracy przy regipsach??? Po ile godzin robicie i jak z sobotami
    bartek

28.12.2019 22:38

usuwane są negatywne opinie o firmie
    bandziorek

29.12.2019 16:56

tez mi sie tak zdaje jest mnostwo komentarzy pozytywnych a nega 1 moze 2 cos moze kreca z tymi wpisami
    bartek

28.12.2019 22:40

nie oddali mi za badania lekarskie
    krzys

29.12.2019 16:49

jak nie oddali to zglos do kierownika on to dalej pociagnie i zalatwi sprawe

28.12.2019 09:09

Czy Lambda S.A. ma ściśle ustalone godziny pracy?
    Waldek

29.12.2019 15:47

Budowa na której ja byłem pracowała w godzinach 7 - 16. Czasem 17.
    wiktorek

29.12.2019 16:35

Biuro do 17 pracuje ale zawsze sa osoby ktore sa w biurze i rowniez odbiora tel. wiec mozna dzwonic powinno sie udac
    SPAWACZ

02.12.2019 13:58

Czy oni teraz szukają spawaczy? Mają pracę w tym zawodzie?
    Ryszard

26.12.2019 11:56

Podobno kompletuja ekipe okolo 10 osob i chca ruszyc na Norwegie nowy kontrakt podpisali i zobaczymy co z tego wyjdzie a wczesniej czy pozniej ktos na forum wrzuci temat
    bilo

26.12.2019 18:08

Jak masz uprawnienia to wszedzie robote znajdziesz dzis zawod obumiera podobno najlepiej placa w Norwegii
    Hubert

15.10.2019 20:43

Czy oni pomogą jak jest taka konieczność w zakupie biletu ma urlop?
    Robert

25.11.2019 18:22

pomoga bez problemu jestes ich pracownikiem zglaszasz sie do kierownika czy dzwonisz a reszte ogarnia dziewczyny z biura
    patryk

26.12.2019 12:21

jak chcesz to ci pomoga wystarczy napisac emaila albo sms odnosnie wyjazdu i temat dziewczyny z kadr ci ogarna

30.11.2019 13:03

(usunięte przez administratora) nigdy nie otrzymasz płatnego urlopu,jeśli chcesz jechać do polski to tylko do podpisania urlop bezpłatny za który firma nie odprowadza składek a ty nie możesz np iść na chorobowe płatne jeśli coś się wydarzy, gdy chory jesteś to tez podsuwają bezpłatny urlop.jeśli nie podpiszesz to wypad z firmy... w kazdej chwili mają prawo cię odwołać z pracy. Przemiał pracowników straszny, jeśli chcesz być wyciśnięty jak cytryna i harować jak niewolnik to akurat to praca dla was... Stosują mobing ... jestem świadom tego co piszę i chętnie podam swoje dane do weryfikacji. Powiedzmy to otwarcie.. ta opinia zniknie w ciągu jednego dnia bo tu tylko pozostają te pozytywne i te co konkretne nie są.
    Byly pracownik

14.12.2019 15:55

Płatne urlopy,haha,z L4 jest problem,a co dopiero z urlopem,wszedzie aneksy,aneks exportowy,zjazdowy podsuną wypoczynkowy bezpłatny itd. O kant (usunięte przez administratora) ta firme!
    Krzysztof

26.12.2019 11:41

a ile mozna miec urlopu platnego jak jestes zatrudniony na umowe o prace to latwo policzyc ile sie nalezy wiec warto przestudiowac kodeks pracy
    Adaś

27.11.2019 20:17

Mam pytanie ile można zarobić na początku jako Cieśla szalunkowy i co ile jest zjazd do Polski
    Były pracowmik

14.12.2019 21:25

Bieda,2000e !? Odbija to w aneksach i spożywka ,więc 6000 może zostać,może 5500???
    Kazik

26.12.2019 11:20

Zarabiajac ponad 9 tysiecy to nie jest zle w polsce trzeba dwa miechy szarpac zeby zarobic a o odlozeniu to juz zapomij wszystko idzie w gore a place fakt rosna ale malo widocznie
    Zbrojarz nowy

25.11.2019 19:39

Czy na zbrojarza mają jakiś egzamin? Czy z ulicy przyjmują?
    Bartek

15.12.2019 12:15

Zapomniałem napisać o samym egzaminie. Jest prosty i konkretny: robisz tylko kręcenie długimi cegami. Np. Robisz wiązanie krzyżowe. I to wszystko. Łatwizna.
    Cezary

26.12.2019 11:13

maja ale nie jest trudne treba miec sily w rekach a egzamin polega na skreceniu dwoch strzemion dlugimi cegami ze soba a wiec nie jest trudne
    Byly pracownik

14.12.2019 21:11

123sek 1h,tyg 42h ,mies 168h,to wychodzi ok7850zl. Koszty,jedzenie 1600zl,trzeba jeść jak mężczyzna ,jakiś transport do PL z 300,400zl,odbija,urlopu platnego brak aneks,aneks cos posuwają patrzysz A to aneks ,myją ręce od każdych kosztów,aż strach się bać jak to w z.u.s wygląda. Bieda ,straszna bieda. 10niebieskich kasków i 5bialych,masz juz odp. Starszych ludzi troche,tempo pracy o ktorym marzylem,ale...ROTACJA.Jak przewinień się w ciągu 2mies.z 5 osób to nie zastanawiaj się długo, pomylili firmy,to piekarze i na nocki chcieli ????. OGÓLNIE spoko,biorą co popadnie. Jeśli chcesz być mięsem armatnim to wal śmiało,60letniego z 20 latkiem wsadza i średnia jest... Szczerze kiszka,bo przy 200h 4500zl w PL zarobisz . A tu export,chyba ze kawaler? Nie polecam.
    Zgodnie z zasadami

25.12.2019 14:55

W ZUS jest wszystko ok. Ja mam wszystko sprawdzone na bieżąco ich kontroluje i wiem że jest ok. Za wszystko co trzeba mam składki doprowadzone. Może sprawdź swoje konto i w tedy się wypowiedź.
    Wacek

26.12.2019 11:11

Po co siedziec w firmie jak zle warunki ludzie nie macie zasad skoro widac ze ktos sie nie nadaje albo firma nie wyplaca to sie ewakuluje i po problemie a pracy nie brakuje

11.10.2019 07:43

Czy oni teraz mają jakieś oferty pracy dla cieśli? Można się załapać na jakiś wyjazd ?
    krzychu

17.11.2019 18:52

Caly czas maja ogromne zapotrzebowanie na takich ludzi a w takiej firmie budowlanej to jak skarb a fachowcow w dzisiejszych czasach brakuje niestety
    ....

25.11.2019 18:19

a jakie warunki finansowe ma ciesla?
    Paweł

03.10.2019 15:08

Oferty mają pracy i to całkiem spoko. Patrząc na to co się dzieje na rynku pracy Od niedawna. Jest co raz mniej fajnych ofert pracy dla których warto ryzykować wyjazd z nową firma.
    Wojtek

17.11.2019 19:16

no jasne ze sa nawet calkiem ale to jest fajne bo firma budowlana Polska wiec nie trzeba pozniej szukac sawadwctw pracy a tak wszystko u nas zostaje a jakby zle placili to juz dawno by sie zawineli z interesem
    kaziu

25.11.2019 18:18

Ja tez juz kolejny raz do nich wracam i fajnie ze mozna tak robic ale dlugo na to pracowalem zeby pozniej mozna bylo 9 miesiecy non stop pracowac a pozniej na 3 miechy wracac do domu
    Michał

31.08.2019 18:34

O co chodzi z tą ciągłą rekrutacją w tej firmie? Jestem w stanie zrozumieć, że wśród pracowników fizycznych może dochodzić do pewnej rotacji, ale wśród kadry inżynierskiej?
    fajny

17.11.2019 19:19

jak nie miales nigdy doswiadczenia na takim stanowisku to blado wygladasz wsrod rozmowy u nich a fizyczny to aby mial sile do pracy ma po prostu latwiej
    Waldemar

25.11.2019 18:14

Wiesz taki egzamin to proforma kazdy musi je przejsc jak szkolenie bhp takie sa procedury i nic na to nie poradzisz trzeba je przejsc
    ZB

28.08.2019 19:25

Ktoś wie ile można wyciągnąć na miesiąc ? Warto jechać ?
    Wiesiek

17.11.2019 19:29

gdzie tyle zarobisz przy 8 godzinach pracy za granica a pragne dodac ze u nich jak sie przyjmiesz to do bolu ile tylko masz czasu i sily to od ciebie zalezy jak dobrze pracujesz masz stala prace i dochod
    Tadeusz

25.11.2019 18:11

no to juz sa fajne peniadze i mozna duzo zaoszczedzic a to jest najwazniejsze bo ja w ten Polski Zus juz nie wierze
    Odpowiedż dla Konrada

28.09.2019 12:11

Pracodawca z nich jest ok. Pracy je u nich trochę i nie miałem z nimi problemów jak było coś potrzeba.
    zbrojarz

17.11.2019 19:36

Problemy maja ci co lubia sciemniac albo za duzo w nocy polalo sie alkoholu a potem sie dziwia jak zjezdzaja do PL na wieczny urlop a tam sie jedzie pracowac a nie chlac na potege!
    Pawel

25.11.2019 18:08

Jak jestes wporzadku to zawsze bedzie ok a firma nigdy cie nie wykorzysta skoro wywiazujesz sie z powierzonych zadan
    Olo

19.11.2019 10:24

Lambda to porażka. Ludzie których zatrudniają to odrzut, który nigdzie nie mógł znaleźć zatrudnienia. Pijacy, narkomani, byli więźniowie. Przyjeżdżają tylko po to aby zarobić na komorników, prokuratorów, alimenty. JAK NAJDALEJ od nich !!!

23.11.2019 14:07

Obrazasz ludzi mimo ze ich nie znasz. Słabe to jest. Każdy próbuje żyć i jakoś łączyć koniec z końcem.
    Karol

25.11.2019 18:06

Jak wszedzie sa rozni ludzie z roznych srodowisk a jest mnostwo ludzi ktorzy za kolnierz nie wylewaja a znacie dobrych fachowcow ktorzy nie lubia alko? Jak ktos nie spozywa alkoholu tzn ze jest albo chory albo jestem alkoholikiem NIE PIJE!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Lambda?

Kontakt - Lambda S.A.

Morgowa 9 91-223 Łódź

Branża główna: Infrastruktura sieciowa
    Odp. Dla Francuza

08.10.2019 16:23

Francja kraj sam w sobie fajny i przyjazny. Kierownik kurdupel i strasznie się drze ale kasa u niego zawsze się zgadza. Więc te krzyki można przetrzymać.
    Norbert

17.11.2019 19:11

Moze i (usunięte przez administratora)krzykacz w jednym ale lepszy taki niz zamkniety w sobie zawziety itd bo takie zachowanie idzie tylko w jednym kierunku na niekorzysc pracownika a tak ten nakrzyczy ale nie skaleczy czlowieka dotkliwie finansowo

15.10.2019 21:51

Mam pytanie czy na stanowisko inżynier budowy potrzebne jest doświadczenie ? Czy warto próbować bezpośrednio po studiach.
    Stary

16.10.2019 20:36

Jasne za raz po studiach jest najlepiej. Im szybciej zaczniesz zdobywać doświadczenie tym lepiej.

17.11.2019 18:45

Doswiadczenie jest najwazniejsze bez tego mozesz sobie nie poradzic nawet bedac po studiach najlepiej miec mala praktyke przy osobie co jest na stanowisku inzyniera budowy to wiele ci pomoze w takiej sytuacji i zaowocuje wtedy twoje warunki w takiej pracy
    Kamil

17.10.2019 12:24

Czy ktoś mógłby zdradzić jaki jest czas minimalny zatrudnienia i wyjazdu? Na stanowisku inżynier budowy.
    Alex

18.10.2019 10:55

Umowę dostajesz na 2 lata w tym masz 3 miesięczny okres próbny.
    piotr

17.11.2019 18:34

Wszystko zalezy od projektu budowy sa prace na 3-4-9 miesiace a sa ze na dwa czy trzy lata ale jak dochodzi do przetargu to wiadomo na jaki okres czasu
    Francuz

08.10.2019 07:47

Jakie macie zdanie o ich rynku francuskim ? Warto tam z nimi pojechać? Jaki jest kierownik ?
    Wincenty

12.11.2019 15:51

Francja jest u nich mała i maly wybór jeśli chodzi o budowy. Na jednej z budów jest fajny kierownik.
    Wieslaw

17.11.2019 18:06

Rynek jak kazdy inny trzeba ciezko pracowac ja osobiscie uwazam ze warto bo jak sie zaczepisz i trafisz na normalna brygade to wszedzie bedzie ci dobrze
    Przemek

13.11.2019 08:07

Którego kierownika w Szwecji najbardziej polecacie? Chce u nich podjąć pracę na stanach surowych.
    mario

17.11.2019 17:58

Najbardziej ok sa Slowik i Zurek jak ktos ich zna to wie o czym pisze Pozdrawiam!
    Konrad

17.11.2019 18:03

to jakis ciekawy kierownik skoro ma taka opinie to szapoba... Ja mam swojego brygadziste i nigdy zlego slowa nie powiem jest normalny a takich juz malo!
    Gość

16.11.2019 21:23

Raczej słabo, jedno na papierze, drugie w rzeczywistości - umowy transportowe na zjazdy do domu, dziwnie rozliczane godziny pracy, praca po 10 godzin i pracujące soboty bez wyplat. Kasa nie jest najgorsza ale gdyby mieli uczciwe podejście do pracownika byłoby lepiej tak to pozostaje jednak niesmak.
    peja

17.11.2019 17:51

Placa inaczej bylby wielki bunt na pokladzie a to tylko jest jedna sobota w miesiacu wiec to nie jest wielki problem...
    Aleksander

17.11.2019 17:56

to jest ze podpisujesz z firma 1300 koron za organizacje zjazdu w jedna strone obowiazuje ona wszystkich pracownikow!

25.10.2019 20:27

Witam dostalem propozycje pracy w Finlandii na budowie elektrowni wiatrowej.Jak tam jest? Konkretnie pieniadze godziny pracy zjazdy do Polski warunki mieszkaniowe i kierownictwo.

24.10.2019 14:12

Ciekawi mnie jak pracą w lambda w Finlandii jakie warunki mieszkaniowe, jaka kasę można zarobić no i kierownik czy jest spoko?

23.10.2019 19:46

Tadek

24.10.2019 10:27

Mają kierowników którzy są ok? Dostałem od nich propozycje pracy ale nie wiem czy skorzystać z tej propozycji czy nie?!
    Szymon

24.10.2019 12:44

Jak myślisz że warszawa o tym nie wie to trzeba im to zgłosić. Niech wiedzą co Ci kierownicy wyprawiają. W końcu takie rzeczy trzeba mówić. Nie można dac się poniewierac.
    nowy

19.10.2019 10:05

ludzie piszecie gupoty ze jes fanie i firma godna polecena prcuje w tej firmie bardzo krotko to ze wyplaty sa na czas oki ale jak wyjezdzasz na urlop daja ci do podisania urlop bezplatny to jedno drogie kierownicy w 50 proc sa hitlerowcami wychowani za komuny itd. maja ludzi za nic nawet nie wiedza co oznacza w tych czasach sowo moing strzescie sie
    Aleks

20.10.2019 10:55

Nie wiem o jakim urlopie piszesz? Pracuje u nich pół roku i nie czuje się (usunięte przez administratora) pod kątem urlopu. Chyba za krótko u nich pracujesz aby móc oceniać.
    Kamil

17.10.2019 12:00

Czy ktoś się orientuje jaki jest minimalny czas, na który trzeba wyjechać? Ile tygodni/miesięcy? Na stanowisku inżynier/majster budowy.
    Poszkodowany

27.08.2019 21:52

Jak się z wami obchodzili przy wypadku przy pracy? Był o wszystko ok?
    Edek

01.10.2019 19:44

nie jest to latwy temat ze strony pracodawcy umywaja rece jak moga fakt jest taki ze to firma ponosi odpowiedzialnosc za wypadek jesli byly wszystkie procedury zachowane to firma i tak odpowie za to wiec bez obaw mozna z bini walczyc
    Heniek

02.10.2019 16:28

Z nimi też można się dogadać nie trzeba z nimi walczyć. Ja z nimi zawsze się dogaduje jak coś potrzebuje i w zasadzie nigdy mnie nie oszukali. Więc dla mnie są ok i tu będę za nimi obstawiać.
    Mario

16.09.2019 13:09

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat stanowiska Inżynier Budowy? Jakie zarobki, warunki mieszkaniowe, wymagania i rozmowa kwalifikacyjna?Z góry dziękuję.
    Paweł

17.09.2019 20:13

Wszystko sobie negocjujesz na rozmowie kwalifikacyjnej. I to tylko od Ciebie zależy co ugrasz i jak. Czasem trzeba grać ostro aby swoje uzyskać.
    Mario

27.09.2019 12:40

Jaki zakres pracy i obowiązków na stanowisku Inżyniera Budowy ?
    monter karton gips

18.09.2019 14:37

witajcie, dostałem od nich fajną ofertę na montera karton gips ale nie wiem czy skorzystać, bo wpisy są tu różne. koledzy zachęcają, kasa też, ale szkopuł tkwi w tym, że nie mogę jechać na tą budowę na której mam kumpla tylko na inną ale blisko położoną. myślicie że później da się tak zrobić abyśmy byli na jednej budowie?
    Andrzej

23.09.2019 15:03

praca po 9 godzin nadgodziny masz płatne , ale muszą być zlecone przez kierownika, ale z tym problemów nie ma
    Krzysiek

23.09.2019 19:19

Nie ma czegoś takiego jak grafik. Masz codziennie 9 godzin pracy. I to jest fajne masz jasne zasady.
    Zbyszek

12.09.2019 21:12

Witam pytanie ile w Szwecji można zarobić na karton gipsach
    Zygmunt

17.09.2019 16:17

Jak się przykladasz do pracy to masz kasę bo to doceniają. A jak się nie przykladasz to niestety ale ...... Nie masz kasy.
    Arek

17.09.2019 17:24

Jak jedziesz sam to słabo z wyrobieniem normy. Ale jak jedziesz z ziomalem i wiesz na co go stać bo już z nim pracowałeś to luzik jest. Można fajna kasę wyciągnąć.
    Austria

11.09.2019 14:35

Polecam Austrię fajny kraj. Kupa kasy do zarobienia. Fakt praca ciężka Ale...... coś za coś. Mnie skusiła ich oferta tam i już jestem ponad 7 miesięcy. I zrobię wszystko aby zjechać z niej ostatniemu.
    Cebo

09.09.2019 12:07

Powiedzcie mi drodzy koledzy czy na kontrakcie w Szwecji prowadzone są tylko prace żelbetowe czy jeszcze jakies ogólnobudowlane albo przy budynkach zabytkowych oraz na jakie wynagrodzenie może liczyć kierownik budowy ? Dziękuję i pozdrawiam
    Cebo

10.09.2019 14:18

Dziękuję za odpowiedź
    Robert

10.09.2019 19:25

Fakt mnóstwo maja ogloszen i mnóstwo ofert. To jest racja. Można w tych ofertach przebierać jak w ulengalkach.
    Olo

05.09.2019 19:37

Nie polecam Szwecji. 115 koron na godz. Pracujesz po 9 godz soboty wolne a na jedzenie wydasz że 4 tys koron. Nie mówimy o piwie i papierosach. Nie wiem jak jest gdzie indziej.
    Barni

06.09.2019 12:29

4 tyś koron na miesiąc na samo jedzenie to dużo wydajesz. A z drugiej strony przy zarobku 20 tyś koron to wcale nie mało co zostaje.
    Maciek

05.09.2019 19:09

Zawsze kasa jest na czas. Przelew z wynagrodzeniem jest zawsze w punkt. Ja jestem usatysfakcjonowany.
    Patryk

04.09.2019 17:23

Duża fajna firma. Ma wszystko ustalone. Wiesz po co i dla czego. Wszystko jasne i klarowne. Dla mnie oni są naprawdę ok.
    Irek

05.09.2019 16:49

Są ok. Wszystko proste i logiczne jeśli chodzi o wynagrodzenie. Dla mnie są super.

Zostaw merytoryczną opinię o Lambda S.A.