Lambda

2.6/5

• Szkolenia
  • Jak przygotować się do wyjazdu
  • Pierwsze dni na budowie
  • Obszar naszej działalności

Szkolenia

Jak przygotować się do wyjazdu

Pierwsze dni na budowie

Wrocław - Lambda

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Lambda S.A.

Opinie o Lambda Łódź

Nie przegap nowości o Lambda S.A.!

19.05.2020 19:48

Witam, zastanawiam się nad złożeniem CV na stanowisko inżyniera budowy w Szwecji, mam kilka pytań: - na jakie zarobki może liczyć osoba na tym stanowisku z ponad rocznym doświadczeniem a na jakie osoba bez doświadczenia, świeżo po studiach? - jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na to stanowisko? - czy przyjmują na to stanowisko także kobiety? - czy soboty są pracujące? jeżeli tak to czy są płatne? - jak jest z kwestią urlopu na zjazd do Polski? czy nie ma z tym problemów?

19.05.2020 19:36

Witam, zastanawiam się nad złożeniem CV na stanowisko inżynier budowy i mam kilka pytań: - na jakie wynagrodzenie może liczyć osoba na tym stanowisku z ponad rocznym doświadczeniem, a na jakie osoba bez doświadczenia świeżo po studiach - jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na tym stanowisku? - czy przyjmują też kobiety na stanowisko? - czy soboty są pracujące? jeżeli tak to czy są one płatne? - jak wygląda kwestia dostania urlopu na zjazd do Polski? czy nie ma z tym problemu?
    Zbrojarz

21.04.2020 11:52

Mają oni teraz pracę w moim zawodzie? Jest po co do nich dzwonić?
    Romek

21.04.2020 18:31

maja i z powodzeniem cie przyjma takze smialo wal do nich!
    Ryszard

19.05.2020 19:16

maja i z pewnoscia sie z nimi dogadasz jak znasz sie na tej robocie
    zainteresowany

19.04.2020 18:30

Ile jest osob na kwaterze w jednym pomieszczeniu?
    olus

21.04.2020 18:32

od dwoch do trzech osob:)
    Radek

19.05.2020 19:07

czasami masz pojedynczy maly pokoik w zaleznosci jak sa ulozone pokoje na kwaterze a czasem jest tak ze pokoj dwu osobowy a sam jestes
    Xxx

03.05.2020 07:01

Nigdy nie było pieniędzy na 10 Tak jak powinno być... Mało tego potrafią nawet wynagrodzenie wysyłać wbdwoch lub trzech ratach. Z czego pierwszy jest zazwyczaj do 15 a drugi różnie... Ja nawet w drugiej racje mialem nie wynagrodzenie a zwrot za jakiś przejazd którego nigdy nie było.

04.05.2020 14:21

Jeśli to co piszesz to prawda to idź do PIP oni się nimi zajmą. Ja nie mógł bym z czymś takim iść bo ja mam zawsze wszystko na czas. Może Ty o innej firmie piszesz ?
    Pawel

19.05.2020 18:50

to sie ciesz bo cie pewnie pomylili i dostales zwrot a ciekawe czy to zglosiles pewnie nie znajac egoizm polaka
    Nowy

09.05.2020 16:20

Mam parę pytań. Dlaczego przyjmują tyle ludzi, nie mają starych stażem? Co ile są zjazdy do kraju? Soboty też są pracujące?
    Benjamin

15.05.2020 19:09

przez wirusa jedni rezygnuja a drudzy biora prosta matematyka jak ktos sie niczego nie boi to tak jest
    Norbert

19.05.2020 18:23

a ja slyszalem ze raz w miesiacu sobota jest obowiazkowa wiec jakby na to nie patrzec to jest obowiazek a nie decyzja pojde czy nie
    Witek

01.05.2020 07:58

Czy transport oni organizują i jest bezpieczny? Chodzi oczywiście o covit-19
    Edmund

15.05.2020 19:42

Tak oni ale jakbys chcial mozesz jechac na wlasna reke a jak wezmiesz potwierdzenie czyli paragon to wtedy zwracaja caly koszt wyjazdu
    Łukasz

19.05.2020 17:35

Organizuja praktycznie wszysko a srodki sanitarno epidemiologiczne sa zachowane na wysokim poziomie wiec nie ma sie czym martwic
    pytajacy

21.04.2020 18:46

Ktos cos wie czy nie maja na swoich budowach tej zarazy?
    Fabian

15.05.2020 19:55

jest czysto wiec smialo mozesz startowac a jest warto z reszta wdac ile ludzi na bezrobocie idzie wiec czas goni a oni wszystkich na ten poklad nie zabiora
    Ksawery

19.05.2020 17:11

moze i byla ale dawno sie skonczyla wiec smialo mozna atakowac do nich i niech wysylaja ja sie roboty nie boje
    Nowy antek

25.02.2020 10:26

Witam czy wyjechał ktoś do pracy w Szwecji?
    Jan

19.05.2020 14:42

Ja jestem caly czas i normalnie sie pracuje jakos wszystkie tematy ucichly odnosnie tego wirusa takze smailo mozna leciec do roboty
    Juliusz

19.05.2020 16:53

jest ok?ale jak podoba ci sie praca i warunki czy spodziewales sie czegos innego?

19.05.2020 16:48

Witam, planuję złożyć CV na stanowisko inżyniera budowy w Szwecji, mam kilka pytań: - na jakie wynagrodzenie może liczyć osoba z ponad rocznym doświadczeniem na tym stanowisku, a na jakie osoba bez doświadczenia? - czy soboty są pracujące? jeżeli tak to czy są one płatne? - czy przyjmują też na to stanowisko kobiety? - jak wygląda kwestia dostania urlopu? czy nie ma z tym problemu?
    Niemcy

01.05.2020 12:41

Pracowałem w Niemczech na budowie umowę miałem do 30.04.2020 czyli do wczoraj. Wczoraj przyszedł kierownik z informacją że od jutra czyli od dziś jestem bez pracy i moich 6 kumpli. Zastanawiamy się czy nie pojechać od nich do Szwecji? Co sądzicie?

15.05.2020 20:42

a dziwne ze nie wyslali was wszystkich do innego kraju tylko tak zostalo wam to przekazene ale kazdy podchodzi do ludzi inaczej niz bysmy oczekiwali
    Krystian

01.05.2020 12:43

Pracuje u nich od 3 miesięcy. U nas w Szwecji nie ma żadnej paniki związanej z covit-19. Więc zapraszamy do nas na budowę. Pracujemy pod malme.
    stanley

21.04.2020 18:49

mam papiery majstra i jezyk angielski wezma mnie na poklad?
    Krzysiek

01.05.2020 07:53

Jasne że tak. Wyślij cv. Oni dzwonią i się umawiaja Ale z doświadczenia ci powiem że warto zadzwonić i się upominać o pracę bo czasem im się coś przeoczyć.
    Waldemar

17.03.2020 18:38

Cale zycie pracowalem jako muraż czy znajdzie sie miejsce dla mnie? Dzwonilem ale nikt nie odpowiada wiec postanowilem napisac
    nocul

18.04.2020 08:51

Na budowie niestety zdalnie to nic sie nie da trzeba dojechac, rekawice odziesz robocza i ogien
    wiesiek

19.04.2020 17:50

zdalnie to mozesz meilowac a betonu nie zalejesz czy rozciaganie drutu na fundamencie
    Igor

09.04.2020 10:06

Jest ktoś obecnie w Szwecji, jak jest, jakie rejony? Pozdrówka dla wszystkich ????
    Jacek

19.04.2020 17:20

dawaj dawaj zapraszamy roboty jest mnostwo i milo bedzie jeszcze z jednym ziomkiem w tej samej grupie dzialac
    gregory

19.04.2020 17:29

no to spoko jak jest robota akurat przyda mi sie wyjazd bo na zasilku siedziec to nie ma o czym pisac bida idzie pelna para
    kozak

18.04.2020 10:24

no to spoko ja zacznam i jak mam chwile to czytam sobie rozne fora na ich temat i malo jest negatywnych wypowiedzi a to bardzo dobrze swiadczy o tej firmie
    Miłosz

19.04.2020 13:06

Dobre opinie świadczą o marce. Marka dobra to i marudzić się nie da.

23.02.2020 16:56

Andrzej

03.04.2020 12:56

Wirusy zawsze wygrają. Takie ich prawo. Troszkę nastraszy postraszy i pójdzie w cholere. A przynajmniej trzeba mieć taką nadzieję.
    henio

03.04.2020 16:18

Tak ale maja tez w Łodzi biuro i czasami jak nikt nie odpowiada to automatycznie przekierowuje na ta wies
    Nowy

20.02.2020 18:25

Witam miałem propozycję na Szwecję lub Francję. Wie może ktoś ile można wyciągnąć na godz. ?
    mietek

14.03.2020 16:21

Lepiej na razie nigdzie sie nie wybieraj skoro mamy tego wirusa w Polsce to warto przeczekac ten okres kwarantanny
    nowy

17.03.2020 17:11

I gdzie pojechales jak tam jest ile zarabiasz?
    Speede

06.02.2020 19:17

Podpisałem umowę na 2 lata. Od 20 stycznia miałem zacząć pracę jako zbrojarz w Szwecji. Czekam do tej pory na wyjazd. Czekać dalej czy nie warto?

14.03.2020 17:40

Jednak to co mowia to szczera prawda i tak samo jest na papierze dobrze bo na stare lata przydala by sie jakas normalna emeryturka
    pentla

17.03.2020 16:38

Moze to przez ten wirus wszystko sie zblokowalo i dlatego jest jak jest na takie przypadki nie mamy wplywu niestety

23.02.2020 17:19

Antek

24.02.2020 14:46

Fakt jak sie ma rodzine o trudno wyjechać szczegolnie pierwszy raz. Jest dramat. Wiem coś o tym. Jak pierwszy raz jechałem to żona miała Focha przez tydzień.
    Madrus

14.03.2020 17:20

Idzie sie przyzwyczaic ja mialem po dwoch latach kryzys z zona ale jakos pomalu z pomoca tesciowej udalo sie wytwac ale nikomu nie zycze tego co mnie spotkalo. Dzis to moge tylko powspominac i dziekowac bogu ze final byl dla nas pozytywny

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Lambda?

Kontakt - Lambda S.A.

Morgowa 9 91-223 Łódź

Branża główna: Infrastruktura sieciowa
    Kieroenik budowy

15.02.2020 22:16

Jaka kasę można od nich uzyskać na tym stanowisku ? Jest szansa na jakieś 3 tyś euro na rękę.
    Były pracowmik

11.03.2020 00:00

Ja tyle zarabiam jako brygadzista cieśli,hahaha, kiero za 3000,euro,Liptów
    norbi

14.03.2020 15:52

mozesz liczyc ale musisz troche u nich popracowac zeby dostac u nich takie pieniadze wkoncu ameryki nie zbudowali w tydzien
    Piotr K.

06.03.2020 17:55

Witam! Czy firma przyjmuje operatorów 1ż lub 1wjo na zagranicę? Czy często macie zjazdy?
    Czarek

14.03.2020 13:01

Polskie firmy po prostu dbają o czas pracownika. A dzięki temu można mieć pojęcie o każdej pracy na budowie.
    Karol

14.03.2020 15:43

wezma bez problemu natomiast zjazdy sa roznie jako swiezy pracownik na poczatku musisz udowodnic i pokazac na co cie stac a po tym okresie kilku miesiecy ustalasz sobie z kierownikiem kiedy ewentualnie chcesz zjechac do domku!
    Irek

11.01.2020 22:00

Witam, w ogłoszeniach o pracę oprócz ubezpieczenia Ekuz, piszą o bezpłatnym dodatkowym ubezpieczeniu. Czy ktoś coś na ten temat ? Jakieś konkrety. Czy wykupić dodatkową polisę przed wyjazdem zagranicę?
    Zenon

20.02.2020 19:37

ja mam caly czas to ubezpieczenie i juz raz skorzystalem i wszystko wporzadku pieniadze zostaly wyplacone w przeciagu miesiaca na konto
    Felek

21.02.2020 17:29

Tak niepewnych czasów doczekaliśmy że trzeba się zabezpieczać jak się tylko da.
    Berlin

12.02.2020 08:17

Praca w Berlinie gdzie kierownikiem jest "stary"nieteformowalny i niedbajacy o ludzi dziad.Niemcowi wchodzi bez wazeliny a ludzie pracuja bez cieplych ubran itp.Nic go nie interesuje i ma wszystko......Moze firma jest ok ale Berlin i ten goscc porazka.Nie narzekam bo umiem pracowac i nie pije ale sa pewne granice,ktore temu czlowiekowi sa obce.
    Paweł

15.02.2020 22:14

To nawet nie jest skarga. To jest po prostu wymuszenie tego co i tak się z klucza należy każdemu pracownikowi.
    kazik

20.02.2020 19:20

skarga czasami zaszkodzi pracownikowi trzeba wiedziec czy cos sie uda ugrac na poczatek bez kolizyjnie a w najgorszym lub najlepszym przypadku droga sadowa
    Krystian

18.02.2020 12:43

Hej byłem na rozmowie w styczniu jechałem aż z Gdańska robota miała być od lutego nadali nie dzwonią , kiedy ja dzwoniłem zawsze co innego gadali i że maja mnie na liście czekać iść gdzie indziej ?
    Kacper

19.02.2020 15:52

Dzwon do nich. Przypomnij się. Tam jest duży przemiał mogli coś przeoczyć. Ze mną też tak było.
    Nikifor

19.02.2020 16:17

Co tak podkreślasz skąd jesteś. Ludzie z całej Polski u nich pracuja. I mają cały czas zatrudnienie. Widocznie masz jakiś niefortunny zbieg okoliczności negatywnych.
    Janek

29.01.2020 23:52

na jaką stawkę może liczyć tłumacz do Francji, czy pracuje fizycznie jako pomocnik?
    Mirek

09.02.2020 20:28

Tłumacze to tylko praca umysłową. Nic inaczej nie ma opcji.
    Łukasz

12.02.2020 09:04

Ja u nich miałem 2 tyś plus różne dodatki. Dobrze płacą bo to tylko kasa na wstępie.
    Escobar

07.02.2020 21:03

Witam, do jakich krajów i na jakie budowy potrzebują teraz zbrojarzy?
    Błażej

10.02.2020 17:58

Na pewno Szwecja i Francja. To ich główne rynki.
    Żelbet

16.01.2020 16:03

Lambda... 300 km zrobione by dotrzeć na rozmowę kwalifikacyjną na czas, a pan od rekrutacji ...hmmm wiele do życzenia. Pan od rekrutacji kazał na siebie czekać ponad 30 minut, co samo w sobie sprawiło, że już prawie wyszedłem. Dodatkowo pan też wolał wcześniej rozmawiać ze swoją koleżanką, zamiast zapoznać się z treścią CV- żałosne. Nie wiem za co on dostaje kase. Przyjeżdżasz kawał drogi, a kolo nie jest łaskaw nawet przeczytać CV. Poziom zażenowania wysoki, profesjonalizm... brak. Sama rozmowa... pomijając napięcie związane z oczekiwaniem i ignorancją, pan widział moje CV pierwszy raz i czytał na bieżąco niektóre punkty i dziwił się.. "O to pan pracował tu i tu.. o Ładnie!!! " Firma rekrutuje w sposób ciągły. - Odpowiedz w formularzu rekrutacyjnym, zawracają (usunięte przez administratora) na rozmowach kwalifikacyjnych większości, a wybierają w sumie najtańszych. Jeśli nie masz dużych oczekiwań finansowych to paca w sam raz.
    Alan

06.02.2020 16:28

Możesz sobie wiele marudzić na nich. Ale mają kilka podstawowych plusow: Kasa zawsze na czas Masz dodatki Masz mieszkanie Masz auto To sporo dobrego
    Patryk

07.02.2020 21:41

No właśnie. Dają całkiem sporo. Fajnie wiedzieć.
    jasiek

29.01.2020 18:56

Wiecie jak płacą tłumaczom francuskiego? Tłumacz pracuje jako pomocnik czy tylko tłumaczy, łazi za kierownikiem?
    Arnold

03.02.2020 17:10

Tłumacz francuskiego zarabia około 1800 euro do ręki plus mieszkanie i takie tam.
    Zenek

26.01.2020 07:31

jakby lambda byla zla firma to juz dawno by spakowali zabawki i do domu a tu jednak jest inaczej dzialaja na kilku rynkach unii preznie sie rozwijaja kilkanascie lat na rynku to wiele swiadczy o nich
    Jerzy

26.01.2020 16:04

Od ponad 25 lat są rynku. Więc to fakt gdyby byli do bani to nie mieli by prawa istnieć. A jednak cis w sobie mają. Ja tam u nich pracuje i pracować będę.
    Norbert

26.01.2020 16:39

Ja u nich pracowałem i nie tylko u nich i uważam że są lepsi niż ich konkurencja która twierdzi że jest super. Dla mnie oni są spoko.
    Marcel

20.10.2019 22:27

Tak kasa na czas, panie w kadrach ok ale kierownicy to hitlery wrabiaja ludzi w cos co niezrobil zeby oczyscic swoja (usunięte przez administratora) omijac firme z daleka.... sa lepsze!!!!
    Franek

25.01.2020 15:53

jakie to nie byloby stanowisko to i tak idzie u nich zarobic a to sie liczy jeszcze dodoatek za rodzine to juz calkiem sie robi ciekawie i jest motywacja do wszystkiego pozdrawiam
    paryz

26.01.2020 16:09

wazne ze kasa na koncie jest i nie trzeba czekac 2 miechy jak to czasami sie zdarza tu jest pozytywnie i nie mam nic zlego do dodania
    Rysio

04.11.2019 06:44

Czy w Finlandii można zarobić u nich jakieś konkretne pieniądze? Pytam bo mi dali propozycje i nie wiem co z nią zrobić.
    kacpi

25.01.2020 16:48

a ja nie mam problemu z nadgodzinami wpisuje w karcie ilosc nadgodzin potem idzie do kadr wiec wcale nie trzeba dobrego kiero... zeby zaplacili za kazda przeprowadzona nadgodzine
    baton

26.01.2020 15:58

to sa juz fajne pieniadze mozna za to utrzymac rodzine odlozyc i nawet budowac dom zalezy kto ma jakie aspiracje
    Konrad

27.09.2019 17:15

Czy Lambda jest dobrym pracodawcą? Są dla Was wiarygodni i rzeczowi? Można im zaufać jako pracodawcy?
    Kacper

26.01.2020 07:29

Mnie też nigdy nie oszukali. Zawsze grali że mną fer. A jak coś mi się nie zgadzało pisałem @ i wszystko było wyjaśnione. Także dla mnie są super.
    norbi

26.01.2020 15:09

przewinelo sie zapewne tysiace z roznych powodow ale napewno nie z braku pracy ale jak ktos jest leniwy i ma uzaleznienia nie bede wymienial jakie kazdy wie to wiadomo ze dlugo miejsca nie zagrzeje
    witek

26.01.2020 14:52

firma nawet ok nie kantuja jak to inne firmy budowlane ze maja nie zaplacone za kontrakty i trzeba czekac miesiacami a potem zmieniaja nazwe firmy i od nowa polska budowa ech
    Robert

20.11.2019 22:00

Jak wygląda egzamin/rozmowa na stanowisko majstra? Ktoś coś wie? Warunki mieszkaniowe za granicą są ok?
    Witek

23.11.2019 14:04

Była już o tym mowa w postach na dole. Poczytaj sobie.
    Cezary

26.01.2020 07:17

nic strasznego jesli masz wiedze i umiejetnosci fachowe to bez obaw przejdziesz u nich rekrutacje gwarantuje a wiem ze szukaja konkretnych ludzi
    Belg

25.10.2019 20:37

Jak jest w Finlandii? Kasa zjazdy do kraju warunki mieszkaniowe. I po ile godzin sie pracuje?
    berg

17.11.2019 18:12

Tam pojechalo dopiero kilkanasie osob i to swiezy temat ale za jakis czas bede wszystko wiedzial co i jak to napisze
    edek

25.01.2020 16:34

Finlandia to niewypal praca miala byc na kilka miesiecy ale cos tam sie do konca nie udalo i trzeba bylo wracac wiecej nic nie napisze!

23.10.2019 14:31

Artur

17.11.2019 18:24

Tez dokladam sie pozytywnie do wypowiedzi kolegi mam tam kupe znajomych co u nich pracuja i nie ma czegos takiego jak nie wyplacalnosc nadgodzin kto to wogole pisze takie glupoty
    wrty

25.01.2020 16:03

Zmiana otoczenia odpoczynek od codziennej pracy to jest super sprawa mozna tak fajnie sobie czas przeorganizowac i poukladac przyjemne z porzytecznym
    baza

07.01.2020 18:33

Jakie macie oczekiwania wobec tej firmy czy bardziej wam zalezy na wynagrodzeniu czy na kontrakcie?
    Hubert

15.01.2020 15:30

Co za pytanie. Pewnie z biura to ktoś pisze. Wiadomo że kasa ważna Ale ubezpieczenie i praca legalna to też jest ważne. Jedno bez drugiego jak dla mnie nie istnieje.

07.01.2020 18:54

Bartek

15.01.2020 15:28

Praca na wysokości to norma na budowie. Nie da się inaczej. Trzeba mieć na to papiery i nie mieć leku wysokości. Już było u nas kilku co drgawek zostawi na sama myśl o wysokości. Ja wyjechałem aby w końcu odłożyć kasy trochę.
    gabi

07.01.2020 19:19

Czy jak dostaje ekipa busa to jeden jest typowany zeby cal czas jezdzic nim czy jezdzi kto chce pierwszy lepszy jak to jest w tej firmie?
    Jacek

15.01.2020 15:26

Są osoby odpowiedzialne za auto. Podpisujesz papier na to. Ale bus możesz dac komuś tylko to trzeba zgłosić kierownikowi aby jak coś zrobia inni nie było na Ciebie.

Zostaw merytoryczną opinię o Lambda S.A.