Opinie o Futuro Finance Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Futuro Finance Sp. z o.o.

Nowy Pracownik_x_Paweł

Skończyłem właśnie szklonie w Futuro i jak na razie jest super, jestem nastawiony pozytywnine na nastepnie dni. Polecam pracę na ten moment, atmosfera miazga!

wizz

Nie widzicie że te opinie są moderowane? :) Taki pseudo szeptany marketing, idźcie na rozmowę i sami oceńcie co to za praca.

Pracujacy

Praca w takiej firmie jak Futuro Finance Sp. z o.o. to nie układanka dla przyjemności. Dużo stresu i pracy ale jestem pewien, że po jakimś czasie satysfakcja z pracy i płacy gwarantowana.

Turbo

Futuro Finance to firma dla ludzi z ambicjami i chęcią do pracy. Ja cieszę się, że udało mi się tu dostać , mogę rozwijać swoje plany, ogólnie jest super.

Obiektywne Oko

Jeżeli chcesz zarobić dużo pieniędzy w krótkim czasie i jesteś mocno zdeterminowany w tym celu to ta praca jest właśnie dla Ciebie. Trzeba dużo dzwonić żeby znaleźć odpowiedniego klienta pod oferowany produkt, ale dla chcącego to żaden problem. Firma posiada prestiżowe biura w centrum Wrocławia i innych miastach. Na pewno dużą zaletą jest miła atmosfera w pracy i benefity takie jak luxmed czy multisport. Praca bardziej dla ludzi młodych. Polecam szczególnie osobom ze średnim wykształceniem lub po studiach, które chcą zdobyć doświadczenie w finansach. Doradcy, którzy osiągają wyniki mają ułatwioną pracę ponieważ otrzymują leady z Call Center i dzięki temu obsługują klientów zamiast ich pozyskiwać.

Pracujacy

Szkoda, że można tak oczerniać firmę bezkarnie. Bardzo często jest to wynik złej pozycji pracownika w firmie!!!

Tomek1

Koleżanka aplikująca do futuro powiedziała mi o o opiniach na tym portalu. Pracuje tu od kilku miesięcy i jestem zaskoczony tym co tu pisza ludzie chyba nieznający firmy od wewnątrz. Na pierwszym szkoleniu dostaliśmy pełną wiedze z produktów, pozyskiwania klientów i jak wygląda pracy. Sama atmosfera jest super, jest dużo młodych ludzi wiec klimat polecam. Sam nie miałem doświadczenia w finansach wcześniej ale zostalesm zaproszony na rozmowe i się udało, w tej firmie widać ze licza się checi i zaangażowanie. Ja mogę szczerze polecić pracę w futuro.

Tomek1

Koleżanka aplikująca do futuro powiedziała mi o o opiniach na tym portalu. Pracuje tu od kilku miesięcy i jestem zaskoczony tym co tu pisza ludzie chyba nieznający firmy od wewnątrz. Na pierwszym szkoleniu dostaliśmy pełną wiedze z produktów, pozyskiwania klientów i jak wygląda pracy. Sama atmosfera jest super, jest dużo młodych ludzi wiec klimat polecam. Sam nie miałem doświadczenia w finansach wcześniej ale zostalesm zaproszony na rozmowe i się udało, w tej firmie widać ze licza się checi i zaangażowanie. Ja mogę szczerze polecić pracę w futuro.

Norbert

Czy mógłby ktoś napisać kilka informacji o stanowisku pracy dla doradcy klienta? Mam zamiar aplikować i trochę martwią mnie negatywne wpisy. Jakie wymagania stawia firma kandydatowi? Czy da się godziwie zarobić?

Kandydat

Zaproszono mnie na rozmowę rekrutacyjną na stanowisko Kierownika Zespołu Doradców czy ktoś może przekazać informację jaka pensja i jakie narzędzia pracy. Z góry dziekuje.

Sh
@Kandydat 02.10.2017 16:16
Zaproszono mnie na rozmowę rekrutacyjną na stanowisko Kierownika Zespołu Doradców czy ktoś może przekazać informację jaka pensj...

Jakie miasto ?

Ciekawa - aplikująca
@Kandydat 02.10.2017 16:16
Zaproszono mnie na rozmowę rekrutacyjną na stanowisko Kierownika Zespołu Doradców czy ktoś może przekazać informację jaka pensj...

No i jak wrażenia po rozmowie?

Ania

Czy ktoś wie coś na temat pracy w biurze FF? Nie chodzi mi o doradztwo, ale np. o asystenta bura, sekretarkę itp. Jest szansa żeby dostać pracę na tym stanowisku?

Ania

Zastanawiam się nad podjęciem pracy w Futuro. Nie rozumiem jednak tego, że firma nie oferuje żadnego przeszkolenia w zakresie pozyskiwania klienta, ani nie zapewnia żadnej bazy. Stwierdzenie "szukaj klientów w internecie" nie przemawia do mnie, bo jeśli mam wykonać dziennie 100-200 telefonów to jest to zwyczajnie nierealne. Czy ktoś z obecnych doradców finansowych może opisać jak realnie wygląda pozyskiwanie klientów?

Pracownik

Pracodawca zdał egzamin. Odbyło się spotkanie na którym poświęcono nam sporo uwagi. W spotkaniu uczestniczyła również Pani Prezes, która sprawą zajęła się osobiście. Poprzedni wpis uznaje za nieaktualny i być może zbyt emocjonalny biorąc pod uwagę faktyczne zaangażowanie kierowników i atmosferę pracy. Szczera rozmowa to klucz do sukcesu. Dziękujemy

Pracownik

Drogi pracodawco, na razie apel wystosuje w tym miejscu. Następne będą LinkedIn oraz GoldenLine. Odniose sie do pracy Call Center. Jako pracownicy znamy swoje obowiązki i kazdemu z nas zalezy, a raczej zależało na tym aby pozyskać jak najwięcej leadów i najzwyczajniej wykazać się. Niestety, wasza polityka dokręcania śruby i wprowadzenia polityki obozu pracy przynosi efekt odwrotny. Wymuszone uśmiechy do słuchawki nic nie dadzą jeżeli nie zaczniecie traktować nas z szacunkiem. Zamiast wzmacniać nasza pewność siebie, sprowadzacie ja do parteru. Rozumiem że koniec końców liczy się wynik, lecz w tym wszystkim kluczową rolę odgrywa zmotywowany a nie stłamszony pracownik. W porównaniu do innych firm tego typu pierwszy raz spotykam się z tak pogardliwym traktowaniem. Przykrych przykładów jest sporo, na razie nie będę ich wymieniać - daje szansę na pozytywną zmianę. Pracodawco, masz tydzień na rozpoczęcie szczerej rozmowy z nami - pracownikami. Jeżeli do takiej rozmowy nie dojdzie, pójdę krok dalej

Futuro Finance Sp. z o.o.
@Pracownik 13.09.2017 21:32
Drogi pracodawco, na razie apel wystosuje w tym miejscu. Następne będą LinkedIn oraz GoldenLine. Odniose sie do pracy Call Cen...

Futuro przykłada wiele uwagi do tego, żeby było dobrym i przyjaznym miejscem pracy. Jeżeli ktokolwiek ma jakieś zastrzeżenia to może to zgłosić do pracodawcy oraz może być pewien, że sprawa nie pozostanie bez rozpoznania. Forum Gowork nie jest natomiast dobrym miejscem na dawanie takich skarg, tym bardziej, że firma jest na tyle otwarta, że można takie sprawy podnosić wewnętrznie. Sprawa zostanie wyjaśniona wewnętrznie jednakże wyniki tych wyjaśnień z oczywistych względów nie będą ujawniane publicznie. W przypadku jakichkolwiek dalszych zastrzeżeń zapraszamy do skorzystania ze ścieżki wewnętrznej.

Tymoteusz

To, że Futuro Finance jest bardzo dobra firmą to wiem ale może jednak wyjdziecie z tego dobrobytu i pochwalicie się przed innymi. Może obawa przed konkurencją??

Lama

Ktoś mi powie czy to jest praca stacjonarna czy w terenie ?

Lama

Ktoś mi powie czy to jest praca stacjonarna czy w terenie ?

Treza

Czy ktoś z pracowników mógłby napisać kilka słów o atmosferze w pracy? Może jakieś informacje czy można w firmie się rozwijać? Nowi szukają takich informacji

Trezor

Czy moze mi ktoś podpowiedzieć czy doradca klienta biznesowego może w Futuro Finance zarobić jakieś przyzwoite pieniądze? Na jaką umowę można liczyć?

Pati

Duzo mozna zarobic na pozyskaniu klienta i kredsytu przez niego zaciagnietego?

Trezor

FF do dla mnie super miejsce do pracy i duma mnie rozpiera.

Gregor

Praca w Futuro Finance to dobre miejsce i widzę, że można sie tu rozwijać!

Ciekawy

Witam, mam pytanie do osób które dostały prace w FF. Jak wyglądają szkolenia we Wrocławiu, ile trwają? Czy firma pokrywa koszty dojazdu, zakwaterowania, jakieś posiłki, diety etc? Pozdrawiam

Ciekawy

Witam, mam pytanie do osób które dostały prace w FF. Jak wyglądają szkolenia we Wrocławiu, ile trwają? Czy firma pokrywa koszty dojazdu, zakwaterowania, jakieś posiłki, diety etc? Pozdrawiam

Kasiarz

Opinie są tak skrajne. Jak ktoś lubi tę dziedzinę to jest jego miejsce.

Kinga xxx

Byłam ostatnio na rekrutacji w OVO swietnie biuro maja!! Ogólnie rozmowa spoko, widzialam ze ludziom podobalo sie w pracy. smiali sie i nie bylo sztywno. Ciekawa jestem czy przejde do rozmowy z kierownikami, bo to juz ostatni etap. praca wydaje sie spoko i warunki tez kozak

pracuje-w-FF

Pracuje w oddziale firmy wiec chyba moge wypowiadac sie na temat pracy w futuro. Firma cały czas rośnie i zatrudnia nowych pracowników, w ostatnim czasie moj zespól powiększył się o kolejne 3 osoby! Turbo kamyk, sprawdź ogłoszenia bo rekrutacja trwa napewno. To co zostało mi powiedziane na rozmowie jest spełnione i praca też wygląda tak jak się tego spodziewałem. szczerze polecam!

Turbo kamyk

Jak firma jest fajna to i do pracy trudno jest sie dostać, nie maja nowych ofert. Może ktoś słyszał o nowej rekrutacji i mógłby podzielić się informacją? Szukając pracy słyszałem sporo dobrego o Futuro.

Tania

Trzeba mieć szczęście żeby trafić na Futuro Finance z pierwszą pracą.

Siwy

Pytanie do osób, które aplikowały na stanowisko doradcy w Krakowie. Po jakim czasie od złożenia CV był kontakt od firmy w celu umówienia spotkania i czy jest możliwość uelastycznienia terminu takiego spotkania? Sprawa wygląda tak, że wysłałem aplikację, ale możliwe, że będę musiał wyjechać na dniach i nie wiem czy zdążę wrócić, jeżeliby nagle się okazało, że dzwoni telefon z terminem rozmowy na dzień następny. Z góry dzięki za odpowiedź.

Futuro Finance Sp. z o.o.
pracodawca
@Siwy 28.06.2017 15:54
Pytanie do osób, które aplikowały na stanowisko doradcy w Krakowie. Po jakim czasie od złożenia CV był kontakt od firmy w celu...

Jak najbardziej jesteśmy elastyczni pod kątem ustalenia dogodnego terminu spotkania. Po przesłaniu CV informujemy, że dział HR skontaktuje się z wybranymi Kandydatami, żeby zaprosić na spotkanie rekrutacyjne w oddziale firmy.

Turbo

Firma potrzebuje kilka osób zatrudnić ale generalnie pracuje się dobrze i nikt nie szuka nowej pracy. Jestem spokojna o jutro i kasa całkiem dobra co miesiąc.

Turbo

Czy praca na stanowisku konsultant- CONTACT CENTER jest aktualna? Może ktoś ma informacje i mógłby mi podpowiedzieć? Czy na tym stan owsiku da sie godziwie zarobić? Jaka jest atmosfera w firmie, z forum wynika ok.

Kuban

Zastanawiam się nad aplikowaniem do Futuro ale mam kilka pytań do osób, które są w temacie. Na tym forum widzę praktycznie miód i cukier a prawda jest taka, że w każdej firmie trawę malują na zielono, pytanie tylko w jakim stopniu dzieje się to tutaj, sądząc po wpisach odnoszę wrażenie że w dużym - więc interesuje mnie kilka informacji: 1. Podobno podstawa oscyluje w okolicach minimalnej krajowej tj. 2000 brutto - jak to wygląda w rzeczywistości? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś podwyżki po 3,6, 12 miesiącach? 2. Podobno można dużo zarobić ale jak do realizacji planu minimalnie zabraknie, zostaje wtedy tylko podstawa - to prawda? 3. Ile pracownik musi doplacic za benefity: a) multisport b) luxmed c) pzu 4. Bazy klientów - jest jakiś crm czy z internetu?

Rami
@Kuban 08.06.2017 16:54
Zastanawiam się nad aplikowaniem do Futuro ale mam kilka pytań do osób, które są w temacie. Na tym forum widzę praktycznie miód...

Bylem na rozmowie więc odpowiem: 1) Podstawa to rzeczywiście 2000 zł brutto. W kolejnych miesiącach zatrudnienia masz zwiększany target oraz dostajesz prowizję i na tym opiera się Twoja wypłata. Twoja prowizja to 1% wartości sprzedanego kredytu. 2) Nie znam odp na to pytanie. 3) Do Luxmedu i PZU nie trzeba dopłacać, do karty Multisport 50%. 4) Lecisz z internetu - firma "liczy na Twoją kreatywność i nie ogranicza pracowników bazami, dając im wolność w wyborze potencjalnych klientów". Jakiś CRM firma podobno posiada, ale jest "przeznaczony do innych celów" - cokolwiek to znaczy.

pracownik_1
@Rami 24.06.2017 13:30
Bylem na rozmowie więc odpowiem: 1) Podstawa to rzeczywiście 2000 zł brutto. W kolejnych miesiącach zatrudnienia masz zwiększ...

Rami chyba byłeś na rozmowie w innej firmie albo nie zrozumiałeś na czym polega praca i to co ci zaoferowano. Jestem pracownikiem Futuro od prawie roku więc moge sie wypowiadać na ten temat bez ściemniania i przedstawiania wymyślonych informacji. Stała podstawa to rzeczywiście 2000zł brutto ale system prowizyjny opiera się na przychodzie dla firmy od twojej łącznej sprzedaży w miesiącu i jest to kilkanaście a nie kilka %!!!! Plan prowizyjny każdego doradcy jest stały od 4 miesiąca czyli przedłurzenia umowy na czas nieokreślony. Jest to moja druga praca w tej branży i nie spotkałem się z takim atrakcyjnym systemem bez sufitu.

nowy123

Czytając opinie, FF wydaje się naprawdę dobrą firmą, w której warto zacząć karierę . Zastanawia mnie jednak jedna sprawa - skoro firma zatrudnia tyle nowych osób, to zapewne rotacje są też bardzo duże, bo nie wierze żeby rozwój był tak wielki, żeby nagle zatrudnili 150 osób. A skoro są takie rotacje, to chyba system rekrutacji, a potem mechanizm wdrażania nowych do pracy nie jest chyba najlepszy? Albo problem tkwi gdzie indzie, np. w produkcje ?

Futuro Finance Sp. z o.o.
pracodawca
@nowy123 06.06.2017 11:44
Czytając opinie, FF wydaje się naprawdę dobrą firmą, w której warto zacząć karierę . Zastanawia mnie jednak jedna sprawa - skor...

Od lipca we Wrocławiu będzie funkcjonował drugi oddział Centrali Futuro Finance we Wrocławiu w związku z czym miejsce pracy znajdzie 150 nowych pracowników. Intensywny rozwój firmy we Wrocławiu oraz otwieranie Oddziałów we wszystkich miastach wojewódzkich wymagają ciągłej rekrutacji nowych pracowników. Zachęcamy do poczytania na temat planów firmy i poznania nas lepiej: http://businesswomanlife.pl/praca-w-finansach-futuro-finance-otwiera-nowe-mozliwosci-w-polsce/ http://pracujebolubie.pl/futuro-finance/ www.worklevelup.pl

Maja

@Aniaktórym z ogłoszeń o pracę jesteś zainteresowana? Jeśli chodzi o aktualnie aktywne oferty pracy na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Klienta Biznesowego, Doradca Klienta Biznesowego oraz Kierownik Zespołu Sprzedażowego, to w każdej z nich jest wyraźnie zaznaczona konieczność posiadania prawa jazdy kategorii B.

Ania

Witam, czy trzeba w tej firmie posiadać prawo jazdy? W żadnym ogłoszeniu tego nie zaznaczają, a czytam, że praca polega czasem na jeżdżeniu do klienta?

Futuro Finance Sp. z o.o.
pracodawca
@Ania 17.05.2017 09:21
Witam, czy trzeba w tej firmie posiadać prawo jazdy? W żadnym ogłoszeniu tego nie zaznaczają, a czytam, że praca polega czasem...

Doradcy Finansowi pozyskują Klienta na obszarze całej Polski w związku z czym wyjazdy warunkują posiadanie prawa jazdy kat.B.

Futuro Finance Sp. z o.o.
pracodawca
@Ania 17.05.2017 09:21
Witam, czy trzeba w tej firmie posiadać prawo jazdy? W żadnym ogłoszeniu tego nie zaznaczają, a czytam, że praca polega czasem...

Doradcy Finansowi pozyskują Klienta na obszarze całej Polski w związku z czym wyjazdy warunkują posiadanie prawa jazdy kat.B.

Gimi1234

Powiedzcie na czym dokładnie polega praca na stanowisku doradcy finansowego ? To call center ? Czy bezpośredni kontakt z klientem ?

Futuro Finance Sp. z o.o.
pracodawca
@Gimi1234 10.05.2017 12:28
Powiedzcie na czym dokładnie polega praca na stanowisku doradcy finansowego ? To call center ? Czy bezpośredni kontakt z klien...

@Gimi1234 W zakres kompleksowej obsługi Klienta wchodzi zarówno kontakt telefoniczny jak i bezpośredni na poszczególnych etapach procesu sprzedaży.

Adam

Czy na stanowisko doradcy finansowego wymagane jest zaświadczenie o niekaralności?

Rafal
@Adam 09.05.2017 15:02
Czy na stanowisko doradcy finansowego wymagane jest zaświadczenie o niekaralności?

Tak

Adam

Czy przy zatrudnianiu wymagane jest zaświadczenie o niekaralności? Na stanowisko doradca finansowy

Futuro Finance Sp. z o.o.
pracodawca
@Adam 09.05.2017 14:46
Czy przy zatrudnianiu wymagane jest zaświadczenie o niekaralności? Na stanowisko doradca finansowy

@Adam Pracownicy naszej firmy ze względu na wykonywany zawód są zobowiązani do przedstawienia zaświadczenia o niekaralności przed podpisaniem umowy.

Futuro Finance Sp. z o.o.
pracodawca
@Adam 09.05.2017 14:46
Czy przy zatrudnianiu wymagane jest zaświadczenie o niekaralności? Na stanowisko doradca finansowy

@Adam Pracownicy naszej firmy ze względu na wykonywany zawód są zobowiązani do przedstawienia zaświadczenia o niekaralności przed podpisaniem umowy.

Teresa

Może ktoś podzielić się informacją na temat pracy dla kierownika zespołu sprzedażowego w firmie? Szukam takiej pracy.

Gyin

Ok

Przemek

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w Futuro Finance, jeżeli chodzi o sam proces rekrutacji to naprawdę bardzo miła atmosfera, tak jak pisali poprzednicy po rozmowie zostałem oprowadzony po całym biurze, żebym mógł zobaczyć jak wszystko wygląda. Osoby prowadzące rekrutacje również bardzo sympatyczne, moim zdaniem nie mydlą oczy tylko mówią jak jest i co trzeba zrobić żeby uzyskać wysokie wyniki. Akurat byłem w międzyczasie na dwóch kolejnych rozmowach i wybrałem inną ofertę pracy, ale sam klimat w Futuro wyglądał na naprawdę fajny i wyluzowany. Branża finansowa to w sumie jedna wielka loteria, szczególnie przy udzielaniu kredytów. Tak jak napisał poprzednik możesz być najlepszym sprzedawcą świata i znajdować klientów, a nagle bank Ci odmówi i nic z tego, trzeba szukać dalej. W sumie między innymi dlatego stwierdziłem, że warto pracować u samego źródła i pracuję od niecałego miesiąca właśnie w banku przy sprzedaży kredytów, a nie w pośrednictwie - chociaż wachlarz ofert macie na pewno o wiele szerszy. Gdyby ktoś pracował w Futuro Finance i chciał współpracować z osobą w banku to śmiało można do mnie pisać(usunięte przez administratora) Pozdrowienia dla wszystkich pracowników Futuro Finance :)

Były Pracownik

Witam, Pracowałem w FF jakis czas temu wiec też sie wypowiem. Po 1. Szymon to jest Nr 1 w firmie wiec nie dziwi jego jednotorowe spojrzenie ( swoją drogą każdy najlepszy handlowiec niezależnie od branży będzie tak mówił, też tak miałem to wiem :P ) Po 2. Firma jako pracodawca nie jest zła, UM o prace, bony do Itaki, LuxMed, Multisport mówią same za siebie. Po 3. Niestety trzeba mieć trochę szczęścia żeby nie tyle pozyskać klienta co żeby dostał zgodę na kredyt bo niestety można być świetnym sprzedawca i mieć pecha albo być słaby w sprzedaży i jednym kredytem fartownym zrobić plan i pojechać do np Rzymu :( Po 4. Dużo telemarketingu, wiec to nie jest praca dla osób które szybko sie meczą dzwonieniem, a na początku trzeba dzwonić naprawdę dużo. Po 5. Kierownicy są bardzo pomocni, im w końcu też zależy żebyśmy sprzedawali po 6. Szkolenia produktowe na wysokim poziomie ale brak szkoleń sprzedażowych. Jak wspomniał @Szymon trzeba dużo czytać i samemu sie dokształcać w tym temacie. Reasumując: FF jako pracodawca w mojej ocenie na tle innych pracodawców u których byłem jest bdb, słabą podstawę rekompensują co prawda wysokie prowizje, aczkolwiek tylko najlepsi dostają je regularnie co miesiąc wszyscy inni przęgną na podstawie :( Co nie zmienia faktu, że to są tylko opinie i najlepiej przekonać sie na własnej skórze czy taki system pracy komuś odpowiada :) Wszystkiego można sie nauczyć

Ekonomista
@Były Pracownik 12.04.2017 10:54
Witam, Pracowałem w FF jakis czas temu wiec też sie wypowiem. Po 1. Szymon to jest Nr 1 w firmie wiec nie dziwi jego jednoto...

Jaka podstawa jeśli można spytać? Stanowisko Opiekun klienta biznesowego. Dzięki z góry :)

cukier

Widać ,że negatywne komentarz są kasowane lub nie są dodawane. Profil ocieka lukrem i miodem...

Maja

@Gregorrozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia w Futuro Finance? Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?

Futuro Finance Sp. z o.o.
pracodawca
@Maja 27.03.2017 09:33
@Gregorrozumiem, że jesteś zadowolony z pracy w firmie. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia w Futuro F...

Każdy z naszych Pracowników po przepracowanym okresie próbnym ma zagwarantowane grupowe ubezpieczenie w PZU, prywatną opiekę medyczną LuxMed (również dla swojej rodziny) oraz kartę MultiSport dla chętnych. Od pierwszego dnia pracy oferujemy bogaty pakiet dodatkowych benefitów: - 12 szkoleń motywacyjnych w ciągu roku, - 6 wycieczek zagranicznych z możliwością wygrania przez każdego pracownika (Zanzibar, Goa, Gruzja…) - studia podyplomowe dla najlepszych, - trzy imprezy firmowe w ciągu roku - świeże owoce w każdą środę

Bob

Jakie pyt padają na rekrutacji?

Futuro Finance Sp. z o.o.
pracodawca
@Bob 25.03.2017 22:58
Jakie pyt padają na rekrutacji?

Od 2016 roku jesteśmy członkami Koalicji Przyjazna Rekrutacja. Rekrutacja w Futuro to przede wszystkim rozmowa, której celem jest lepsze poznanie Kandydata pod kątem osobowości, doświadczenia i oczekiwań. Nie prowadzimy rozmowy według utartych schematów i gotowych pytań. Zależy nam żeby dla Kandydata był to czas, w którym dowie się więcej o firmie i oferowanym stanowisku.

Gregor

Futuro Finance to świetna firma, szanująca swoich pracowników. Ludzie z którymi pracuję też są zadowoleni z takiej pracy. Nas nikt nie musi poganiać czy pilnować, tu się chce pracować tym bardziej, że zarobki są naprawdę ok. Firma się rozwija i ciągle zatrudnia nowych pracowników.

Manager

Jakie warunki należy spełniać aby zostać kierownikiem zespoły? Jak duże są zespoły? Czy KIEROWNIK też sprzedaje ? Jaka rolę faktycznie spełniają kierownicy ? Jakie narzędzia pracy otrzymuje KIEROWNIK Czy KIEROWNIK otrzymuje umowę o pracę ? Jakie wynagrodzenie firma zapewnia dla doświadczonego kierownika który może zdać swój zespół ?

Bratek
@Manager 23.03.2017 17:02
Jakie warunki należy spełniać aby zostać kierownikiem zespoły? Jak duże są zespoły? Czy KIEROWNIK też sprzedaje ? Jaka rolę fak...

Można uzyskać więcej informacji dokładnie o to co pyta poprzednik ?

Futuro Finance Sp. z o.o.
pracodawca
@Manager 23.03.2017 17:02
Jakie warunki należy spełniać aby zostać kierownikiem zespoły? Jak duże są zespoły? Czy KIEROWNIK też sprzedaje ? Jaka rolę fak...

Na stanowisko Kierownika Zespołu Sprzedażowego poszukujemy osób, które posiadają min. 4 letnie doświadczenie w zarządzaniu. Zespoły w Futuro Finance są ok. 10 osobowe a rolą kierownika jest koordynowanie jego pracy (nadzorowanie realizacji planów sprzedażowych, wspieranie działań pracowników oraz motywowanie ich do efektywnego działania). Każdy pracownik Futuro Finance od pierwszego dnia otrzymuje umowę o pracę – najpierw na 3 miesięczny okres próbny, po którym przedłużamy umowę już na czas nieokreślony. System wynagradzania na stanowisku Kierownika składa się się z podstawy i prowizji. Oferujemy również wszystkie narzędzia niezbędne do pracy: laptop, telefon, wizytówki, dostęp do floty samochodów oraz pracę w nowoczesnym biurze.

Maja

@Dawidto rzeczywiście bardzo szybko od przesłania Twojej aplikacji odbyła się rozmowa kwalifikacyjna. A możesz powiedzieć coś więcej o samej rozmowie? Co sprawiło, że odebrałeś ją jako tak bardzo profesjonalną?

Dawid

Byłem na rozmowie w FF we Wrocławiu - nigdy, ale to nigdy (mimo wielu rozmów za sobą) nie miałem okazji na tak profesjonalne podejście do kandydata. Niestety nie przeszedłem pierwszego etapu rekrutacji (moja wina, zerowe doświadczenie w obsłudze klienta, wielki błąd podczas studiów, iż zdecydowałem się zarabiać lżej i więcej - korepetycje - zamiast pójść do cięższej pracy w McDonald/KFC - może by się inaczej to potoczyło). Mimo wszystko byłem, zobaczyłem, uwierzyłem że są pracodawcy o wysokich standardach i pełnym profesjonalizmie. Fakt faktem, że oferują najniższą krajową + prowizje, ale według mnie podstawa jest tylko po to by zaspokoić podstawowe potrzeby (czynsz/opłaty/etc.) - natomiast pracownik powinien być nagradzany za swoją pracę i to daje możliwość walczenia o jak najwyższe prowizje. Szkoda, że nie wyszło, ale polecam wszystkim przynajmniej spróbowanie swoich sił. PS. Telefon z zaproszeniem na rozmowę miałem w tym samym dniu, w którym wysłałem swoją aplikację, rozmowa na następny dzień.

pozytywna
@Marta 01.05.2017 17:00
Dawid, rozmowa rekrutacyjna owszem daje pewien obraz pracodawcy, a właściwie działowi HR. "Byłem, zobaczyłem i spróbowałem...

myślę, że to dobrze świadczy o dziale HR skoro odpowiada szybko. Myślę, że nie jest to spowodowane rotacją a szacunkiem do każdej osoby, która taką aplikacje czy CV złożyła. Im szybciej dostajesz odpowiedź tym lepiej, przynajmniej wiesz czy w ogóle możesz brać pod uwagę daną pracę. Jeśli chodzi o wiedzę to tak jak wszystkiego w życiu można się nauczyć, jeśli tylko się chce i ma się do tego motywacje. Ile osób pracuje w nie swoim zawodzie i czy to oznacza, że inne firmy biorą wszystkich jak leci ? Myślę, że nie bo wiedza to jedno, a umiejętności i predyspozycje to druga kwestia, które w sprzedaży mają o wiele większe znaczenie. Poza tym zachęcam do zapoznania się z fb firmy, ja to zrobiłam i widzę ile szkoleń i warsztatów firma organizuje. To, że nie mam twardej wiedzy moim zdaniem w ogóle mnie nie dyskwalifikuje. Podsumowując myślę, że w tym wszystkim chodzi o to co mamy w głowie i jak postrzegamy świat. :)

pozytywna
@Marta 01.05.2017 17:00
Dawid, rozmowa rekrutacyjna owszem daje pewien obraz pracodawcy, a właściwie działowi HR. "Byłem, zobaczyłem i spróbowałem...

myślę, że to dobrze świadczy o dziale HR skoro odpowiada szybko. Myślę, że nie jest to spowodowane rotacją a szacunkiem do każdej osoby, która taką aplikacje czy CV złożyła. Im szybciej dostajesz odpowiedź tym lepiej, przynajmniej wiesz czy w ogóle możesz brać pod uwagę daną pracę. Jeśli chodzi o wiedzę to tak jak wszystkiego w życiu można się nauczyć, jeśli tylko się chce i ma się do tego motywacje. Ile osób pracuje w nie swoim zawodzie i czy to oznacza, że inne firmy biorą wszystkich jak leci ? Myślę, że nie bo wiedza to jedno, a umiejętności i predyspozycje to druga kwestia, które w sprzedaży mają o wiele większe znaczenie. Poza tym zachęcam do zapoznania się z fb firmy, ja to zrobiłam i widzę ile szkoleń i warsztatów firma organizuje. To, że nie mam twardej wiedzy moim zdaniem w ogóle mnie nie dyskwalifikuje. Podsumowując myślę, że w tym wszystkim chodzi o to co mamy w głowie i jak postrzegamy świat. :)

Zostaw opinię o Futuro Finance Sp. z o.o. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Futuro Finance Sp. z o.o.