marek
18.10.2016 02:28
4 razy kupowałem tą samą herbatę BLACK NEEDLE w Warszawie za każdym razem inny smak !!! sądzę ze nie przywiązują uwagi do przechowywania herbat w odpowiednich naczyniach przez co herbata wietrzeje lub pobiera zapachy z otoczenia.Niestety ale juz nie wrócę do tej sieci !
maxowa
01.11.2018 23:00
smak, aromat herbaty przede wszystkim zależy od warunkach w jakich liście rosną czy są zbierane, ilości dni słonecznych czy deszczowych. każdy widzi jak herbaty są przechowywane bo stoją w puszkach na półkach.
Karolina
12.08.2018 11:19
Może wiecie coś o aktualnej ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy umowie?
anonymous
12.08.2018 16:26
Przeczytaj sobie komentarze do posta poniżej
xXxXxX
03.08.2018 19:27
Dzień dobry,
na początku chciałabym zaznaczyć, że moja opinia będzie dotyczyła pracy w Czas na Herbatę ale w innym rejonie Polski niż Wrocław.
Jestem naprawdę zaskoczona negatywnymi opiniami o pracy w firmie. Pracuję tutaj już trzeci rok i jak dotąd jest to najlepsza praca jaką kiedykolwiek miałam. W dzisiejszych czasach naprawdę trudno jest o pracę, gdzie kierownik bądź ktoś z "góry" pyta pracownika o zdanie, pracownik otrzymuje realne targety do osiągnięcia, a po miesiącu umowy zlecenie otrzymuje umowę o pracę. W tej firmie na szczęście tak jest. Z kierownikiem mamy bardzo dobry kontakt, targety są zawsze realne, pensja to podstawa + premia (nie mała premia), która zawsze jest wypłacana na czas. Co do pracy księgowej w sklepie, tutaj się nie zgodzę, ponieważ wystawianie faktur to obowiązek każdego pracownika prawie w każdym sklepie i jest to wiedza na poziomie szkoły podstawowej. Inwentury są co trzy miesiące i jest to bardzo przydatne, aby móc kontrolować stan faktyczny sklepu, czy wszystko zostało policzone, czy nic czasem nie zniknęło. Inwentury owszem są przeprowadzane podczas otwartego sklepu ale przy dobrej organizacji (dwie osoby na zmianie) da się wszystko ogarnąć. Pamiętajcie, że to jest praca a nie wakacje, a w pracy się pracuje bo za to nam płacą, a uwierzcie mi, że nawet robiąc utarg dzienny powyżej oczekiwań targetowych, jest cas by skorzystać z toalety, zjeść, czy przycupnąć i odpocząć. Plusem jest to, że same tworzymy grafiki, mamy wpływ kiedy przyjdziemy do pracy w danym miesiącu, praca jest miła i przyjemna. Wiadomo, są obowiązki miłe i mniej miłe, a liczenie celofanów do tych drugich nie należy, ale naprawdę, czy to jest powód aby obsmarowywać naprawdę fajną pracę na forum? :) z reguły nie udzielam się na tego typu forach, jednakże za bardzo osobiście lubię tę pracę (i cały nasz zespół) by nie odpowiedzieć na komentarze poniżej :) niech to będzie wskazówka dla tych, którzy chcą się ubiegać o pracę w CNH
anonymous
08.08.2018 00:05
Skoro pracujesz w jednym ze sklepów w Polsce to mimo Twojego pierwszego zdania negujesz, krytykujesz i poddajesz w wątpliwość opinie wielu osób, nie ma w tym za grosz obiektywizmu i jest obraźliwe.
Premia jest uzależniona od utargu, osiągnięcie targetu jest uzależnione od pracy wszystkich pracowników, nawet jeśli jednostkowo osiągniesz duży utarg nie gwarantuje Ci to otrzymanie premii. Z samego pytania o zdanie nic nie wynika, jeśli nie idą za tym zmiany i działania. Po miesiącu pracy na umowę zlecenie (na stanowisku pomocy do wykładania towaru a realnie wykonywanie wszystkich obowiązków jak pozostali pracownicy i samodzielna praca na stanowisku, umowa na okres próbny, po tym okresię umowa o pracę bez zmiany wysokości wynagrodzenia, które wynosi niewiele ponad najniższe wynagrodzenie. Inwentaryzacja: to nie kwestia ogarnięcia, ale możliwości wykonania dwóch zadań prawidłowo, z reguły inwentaryzacje odbywają się z jakiegoś konkretnego powodu poza godzinami funkcjonowania sklepu, jak również są w wielu przypadkach robione przez firmy zewnętrzne. To nie kwestia wygodnictwa, ale rzetelnego wykonania pracy i szacunku dla klientów, którzy podzielają tę opinię. Co rozumiesz przez czas na skorzystanie z toalety, zjedzenie, przycupnięcie i odpoczynek? Masz zawsze warunki na to, żeby skorzystać w pełni z przerwy, która z samej nazwy wskazuje, że to jest przerwa w pracy, a nie byciu czujnym i na posterunku? czy jesz na raty zaglądając czy ktoś nie wchodzi do sklepu? Jak można spokojnie wyjść do toalety kiedy w okresie przedświątecznym zdarza się, że jest się samemu i obsługuję się ok 100 klientów? Czy macie zaplecze gdzie masz warunki, żeby normalnie usiąść i zjeść posiłek? Zawsze u was jest podwójna obstawa? Jeśli chodzi o grafiki to rzeczywiście układanie grafiku należy do zadań pracowników, ale trzeba wziąć pod uwagę wymogi firmy kiedy musi być podwójna obstawa oraz wszelkie święta BN i Wielkanoc, dni matki, ojca, babci i dziadka, dziecka, zakończenie roku, święto czekolady, dzień kobiet, mikołajki, weekendy i wtedy z tego co zostanie masz dowolność. Oczywiście potem jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że pracownicy chorują, są zdarzenia losowe, zwalniają się z pracy i wtedy trzeba zmieniać grafik, łatać dziury. Z jakim wyprzedzeniem macie ułożyny i zatwierdzony grafik? Czy np. dziaj wiesz jak będziesz pracować we wrześniu? Czy jest układany z miesiąca na miesiąc? Żeby dobrze wykonywać swoje obowiązki trzeba też mieć do tego warunki. Naturalnie, że w dzisiejszych czasach zdarzają się różne warunki w pracy np. dzieci w Indiach pracują za grosiki po 17 godz. na dobę, ale chyba nie o to chodzi, żeby porównywać warunki pracy to tego typu standardów, ale dążyć do tych lepszych.
24.06.2018 17:14
@Ja-to-ja, a jak miała się kwestia dodatków pracowniczych?
Czy firma udziela zniżek pracowniczych swym pracownikom?
Zapraszam Cię do kolejnej wypowiedzi w tym wątku, chętnie dowiemy się więcej w tym aspekcie.
25.06.2018 11:02
Są zniżki pracownicze 50% na herbaty i 30%, 20% i 10% na inne artykuły, ale szczerze szału nie ma jeśli chodzi o te herbaty. Tak czy siak są dodawane aromaty. Herbaty szybko wietrzeja jesli nie są szczelnie zamknięte. Na święta BN herbaty były sypane już w czerwcu jak otworzyłam jedna w grudniu to już właściwie nie było żadnego aromatu. I wlasnie to tez uważam za bezsens.. pakowanie prezentów świątecznych od czerwca do sierpnia a później to leży na magazynie. Tak samo jak inwentaryzacja w trakcie normalnego dnia kiedy sklep jest otwarty, a później się dziwią ze coś jest złe policzone. Szkoda im zapłacić za nadgodziny żeby to w nocy policzyć albo zewnętrznej firmie zapłacić za inwentaryzacje. Poważnie szkoda ze tak traktują pracowników bo praca sama w sobie jest naprawdę bardzo fajna.
Iza
15.06.2018 17:50
Czy firma potrzebuje może kogoś do pracy?
18.06.2018 12:51
Firma cały czasu potrzebuje kogoś do pracy bo po chwila się zwalniają dziewczyny
15.06.2018 17:48
Pracowałam w czas na herbatę ponad rok. Sama praca fajna, lubiłam kontakt z klientem, doradzanie, pokazywanie ciekawszych kompozycji. Jestem taka ze lubię jak coś ładnie wyglada wiec zawsze o to dbałam, sezonowo jakieś ozdoby, żeby klient tez zwrócił na to uwagę, ale nigdy nie zostałam za to pochwalona. Ręcz przeciwnie kiedy kordynator przychodzi na sklep zawsze jest jakieś ‚ale’. Teraz kiedy zamontowali kamery na sklepie dochodzi do tego ze codziennie wyciera się te same półki ‚bo góra patrzy’. Kontakt z biurem w większości fatalny i działa raczej na takiej zasadzie ze jak coś od Ciebie potrzebują to masz na to godzinę ale w druga stronę czekasz kilka dni albo wcale się nie doczekasz. Kordynator chce być fajny, ale średnio wychodzi. Przeważnie jest w wieku dziewczyn pracujących na sklepach a traktuje nas jak gowniary. Szukają sobie ‚ciche myszki’ które nie będą się odzywać i robić co trzeba. W biurze jest straszny bałagan sami nie wiedza co maja a czego nie. Sama pracowałam przez miesiąc tez umowy (oficjalnie) bo skończyła się i nikt tego nie zauważył, oczywiście później została podpisana z data wcześniejsza. Sam właściciel Pan Szurlej tez bywa arogancki. Płaca nie jest zla patrząc ze w sieciówce jest się 11-12h non stop na nogach, premia tez od października do marca jest możliwa (oczywiście najlepsza w grudniu, ale nie ma co ukrywać po takim maratonie grudniowym jest się ledwo żywym). Gdyby nie to jak traktują pracowników pewnie dalej bym tam pracowała, bo trochę tęsknie za ta praca ;)
Jacek
13.05.2018 20:46
Mają rację, że obciążają za słabe wyniki, każdy odpowiada za swój zakres obowiązków!!!
anonimowa
25.05.2018 02:35
Jak nie ma klientow to nic nie zrobisz! We Wroclawiu otworzyli ogromna galerie tuz obok dwoch innych i dwa sklepy cierpia,bo klienci wybieraja nowa galerie na zakupy, a w Arkadach i Renomie hula wiatr i jak spotkasz kogos w jakims sklepie to jest swieto! Targety nienozliwe do zrealizowania,a firma robi promocje znizkowe i kazdy kupuje za smieszne pieniadze a do kasy nie trafia tyle ile powinno i co? Pretensje! To co mamy stac na korytarzu i lapac ludzi za rece i wciagac ich do sklepu??? Jest posprzatane,na polkach wszystko ulozone to koordynator przyczepi sie,ze powiazales zielone wstazeczki na sloiczkach a nie czerwone. O takie pierdoly sie czepiaja! Kaza cos zrobic a potem opieprz ze zrobiles zle. Wszystko zle! Po miesiacu-dwoch zaczyna cie bolec brzuch na mysl o tym ze ktos z gory przyjdzie z wizytacja i jak na poczatku ci sie chcialo ladnie poustawiac, udekorowac sklep w ramach wytycznych to juz ci sie odechciewa bo i tak dostaniesz po lbie.
13.03.2018 13:56
@Natalia a czemu pojawiają się często telefony od właścicieli? Jest to spowodowane wyjaśnieniem jakiś kwestii? Możesz opisać jak dokładnie zachowują się Twoi przełożeni? Bo z jednej strony piszesz o przyjaznej atmosferze, a z drugiej o zachowaniu negatywnym szefów.
Jojo
21.03.2018 10:01
To nie jest panel dyskusyjny albo grupa wsparcia. Tu sie pisze opinie dotyczace firmy, a nie wyjasnienia, dlaczego ktos do ciebie dzwoni. Ja widze jak w tej firmie jest - ciagla rotacja pracownikow, ja widze jak sie zmieniaja buzie. Ciagle ktos nowy, ciagle nic nie wiedza. Slychac narzekania, widac ze sie zle dzieje w tej firmie skoro ciagle sa nowi ludzie i odchodza sami. Jak komus jest dobrze w pracy to jej nie zmienia. A ty Weronika przestan tu uprawiac psychoterapie tylko wezcie sie wszyscy do roboty bo wszystko tam u was lezy i kwiczy!!!
O marce
Czas na Herbatę to polska marka działająca od 1997 roku, specjalizująca się w sprzedaży wysokogatunkowych herbat, kaw oraz akcesoriów do ich parzenia i przechowywania.
Jestem klientem CZNH i smakoszem zielonych herbat od wielu lat stwierdzam że od jakiegoś czasu jakość smaków : madam butterfly ,zielonego skoczka się pogorszyła a jest to wynikiem zmniejszenia ilości herbaty w mieszance. Pozdrawiam i uważam że czas na herbatę powinno zastąpić czas na zmianę Jurek
NICK
04.09.2017 12:24
mają w tym sklepie BASILURA? :D
pracownik CzNH
10.09.2017 17:43
Znajdziesz tam nie jedną Cejlońska i inną czarną herbatę :) polecam
01.09.2017 09:26
@Trójeczka czyli musi Ci się bardzo dobrze pracować skoro pracę w Czas na herbatę nazywasz domem. Czy chodzi tylko o atmosferę, czy jeszcze coś na to wpływa? To powinno innych użytkowników zainteresować.
odp:)
19.10.2017 13:11
Atmosfera :) trafiłam na dobrych ludzi, ale zobaczymy czy CNH to doceni.
Trójeczka
14.06.2017 16:10
Polecam !!! Dla tych którzy narzekają, no cóż "wszędzie dobrze tak gdzie nas nie ma". Ja znalazłam tu swój drugi dom :)
Dancing Queen
14.06.2017 15:21
Jestem wieloletnim pracownikiem CNH i nie mogę zgodzić się z negatywnymi opiniami o firmie. Nie jest to moja pierwsza praca więc mam pewne doświadczenie i mogę powiedzieć, że CNH jest jedną z moich lepszych posad. Praca jest bardzo przyjemna, na wynagrodzenie mam duży wpływ, więc nie narzekam na zarobki. W dzisiejszych czasach trudno jest o takiego dobrego pracodawcę - polecam , a sama cieszę się, że tu pracuję.
JJ
12.06.2017 12:25
Pracę polecam. Nie jest ciężka fizycznie, a atmosfera w moim Teamie była super :) Klienci przychodzący zazwyczaj baaardzo mili i trzeba poświęcać im czas.
Dużo nauki i samokształcenia, jeśli chodzi o asortyment sklepu.
Bardzo zwracają uwagę na czystości i to trzeba było robić cały czas sprzątać, sprzątać, sprzątać, ale nie ma co się dziwić , skoro było trochę szkła i inny "kurzołapaczy".
Dziwią mnie komentarze odnośnie wypłat. Ok. najniższa krajowa, ale jeśli premia się należała to zawsze była wypłacana i nigdy nie mieli poślizgów z wypłata.
Czasem "góra" się czepiała, ale dało się z nimi dogadać ":)
16.05.2017 14:17
Zauważyłam tutaj dwie sprzeczne opinie. Według @Mi firma nie wypłaca wynagrodzenia, natomiast @Kasia pisze o tym, że zawsze dostawała wynagrodzenie razem z premią na czas. Jak w takim razie to wygląda?
pracownik CzNH
08.06.2017 21:06
pracowałam w firmie i pieniądze były zawsze na czas, tak samo z premią, więc nie rozumiem skąd komentarze negatywne w tej kwestii, kokosów nie zarobicie, bo jest to najniższa krajowa, ale zawsze to praca. Praca czysta, herbaty/kawy można degustować, nie ma ograniczeń, w końcu żeby co sprzedać trzeba znać smak, więc nie było z tym nigdy problemów :) normalne, że o porządek trzeba dbać więc wycieranie kurzy z półek i akcesoriów to normalna sprawa, tak samo jak mycie zawalcowanych witryn, w domu się sprząta :) zauważyłam, że narzekają tylko Ci którym się pracować nie chce, jak na pracę które miałam to praca w CzNH to "luksus" praca nie jest ciężka a klienci w większości przemili, jasne zdarzają się "grażyny i janusze" jak wszędzie ;) pamiętajmy o jednym, że póki sami się nie dowiemy jak wygląda praca nie ma co się kierować opiniami innych, bo mało kto obiektywnie opiniuje, przeważnie to wylewanie żali tych co pracować im się nie chce, a uwierzcie mi, że tutaj ciężko się nie napracujecie :)
kiper
18.10.2016 10:01
wiesz, to może być jak z dobrym piwem, niby ten sam weizen albo stout, a jednak z każdej beczki smakuje inaczej ni to jest piękne. powtarzalność i jednakowość jest charakterystyczna dla produktów koncernowych, wysoka jakość to unikatowość każdej partii prosuktu
gdzie i kiedy? Jak tam pracowałam zawsze dostawałam kasę na czas, tak samo z premią.
Szach
31.03.2015 21:24
No rzeczywiście, mają sklepy rozsiane po całej Polsce. A dopiero dzisiaj się o tym dowiedziałem. Szczególną rzeczą, która mnie urzekła w tej firmie to ich sklep internetowy na którym można znaleźć wszystko czego tylko podniebienie pragnie. Mam nadzieję, że przesyłka dosyć szybko dotrze bo już mam ochotę na yerbę :)
Maćko
30.01.2015 14:34
Nawet nie byłem świadomy, że CZAS NA HERBATĘ ma tyle sklepów na terenie całej Polski. Widać, że oferują naprawdę wysoki poziom usług, chociaż czytając co poniektóre komentarze to można być zatrwożony faktem, że ludzie pracują za najniższą krajową. Co prawda z roku na rok ona się zwiększa, ale to i tak wierzchołek góry lodowej.
jari
01.04.2014 02:36
Cóż mogę powiedzieć ludzie w pracy są najczęściej mili...zmiany ciągłe, zwłasza we Wro...ale nic dziwnego jak ktoś się czai w ciuchach w butiku na przeciwko i podgląda pracowników...ja opinii pozytywnej dać nie mogę o ile praca jak praca-najcięższa fizycznie nie jest... to znoszenie ciągłych kaprysów "góry" jest nie do zniesienia i szkoda nerwów...argumenty do zwolnienia pracownika z ....wzięte niby obiecują premię ale większość o niej ani widu ani słychu więc zostaje golizna za godziny.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Progressive?
11.10.2013 07:47
na stanowisku sprzedawcy zarabiasz 1200 zł na reke, premia osiagalna ok 2 razy w roku ok 400 zł, masz zajete zazwyczaj wszystkie weekendy, pracuje sie po 12 h, jesli chcesz pracowac we wro, musisz liczyc sie z tym, ze bedziesz rzucana po wszystkich sklepach, bo wszedzie brakuje pracowników (sama odpowiedz sobie na pytanie dlaczego).
lila
10.01.2011 21:26
Ja to nie wiem co Wy ludzie chcecie od firmy....decydując sie na prace każdy jest informowany o wynagrodzeniu i systemie pracy...ja pracuje już wiele lat i jest to moja pierwsza praca, której wiele zawdzięczam.....
turystka
19.08.2010 23:58
Bardzo jestem ciekawa opini panstwa na temat obsługi w sklepie czas na herbate w Gdańsku.Ja byłam bardzo zadowolona ale panie zmęczone przyjmowaniem towaru i jdnoczesnym uzupełnianiem dokumentow.Pańi była bardzo miła ale na obsługę nie zostało jej wiele czasu.Co one tam muszA ciągle wypisywać.Może ktos mi odpowie?Może tak jak poprzednio p.Dyrektor
klint
14.05.2010 22:30
Obsługa sklepów miła i ładna, zakupy robi się bardzo przyjemnie
Zostaw merytoryczną opinię o Progressive Sp. z o.o.