Progressive

• Biestrzyków
  • Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Progressive Sp. z o.o.

Opinie o Progressive Wrocław

Nie przegap nowości o Progressive Sp. z o.o.!

09.08.2024 12:02

Chciałabym aplikować na sprzedawcę ale zastanawiam się czy czepiają się sprzedaży? Towar sam sobie w mniejszej miejscowości pewnie ciężko żeby się sprzedał, więc zastanawiam się czy egzekwują niska sprzedaż? Sprawdzają pracownika?
    Mieciu

09.07.2024 16:37

Czy w firmie można liczyć na umowę o pracę? Ktoś tu wczesniej narzekał, że względnie łatwo o zwolnienie. Nie ma czegoś takiego jak okres wypowiedzenia?
    karo

26.07.2024 15:46

Nie rozumiem, jak się dogadasz że chcesz umowę o prace na starcie to dostajesz i juz...
    P.

07.06.2024 18:53

Serdecznie nie polecam tej parodii firmy. Kierownictwo regionalne, szczególnie to na śląsku (pozdrawiam środkowym palcem panią K.), jest po prostu wredne. Firma nie zwalnia sama pracownika? DOBRE SOBIE!!!!! Zwolnią cię za byle (usunięte przez administratora) i nie interesują ich twoje tłumaczenia. Pracownicy salonów nie są lepsi. Osobiście spotkałam się z tym, że na początku współpracy zapewniają cię, że możesz powiedzieć im wszystko, gdyby był jakiś problem, bo szczerość to podstawa. A później knują za twoimi plecami i nawet słowem nie powiedzą ci, jeśli jest jakiś problem do ciebie i nie dadzą ci szansy się wytłumaczyć. Byłych pracowników obgadają z góry na dół, zwyzywają i będą wyśmiewać, jakby one były idealne, a są po prostu wredne i fałszywe. Taka właśnie szczera atmosfera tam panuje. Chcesz urlop na żądanie? A bierz! Tylko licz się z tym, że później będziesz musieć się tłumaczyć regionalnej z tego dnia wolnego i nie będzie to miła rozmowa. Wysyłasz informację, że nie będzie cię w pracy, nie dochodzi ona do kierowniczki? Na pewno nie wysłałaś tego SMSa i kłamiesz. Pracownicy pracują na listach obecności. KAŻDY PRACOWNIK podpisuje ilość godzin dziennych swoim nazwiskiem JUŻ Z SAMEGO RANA! Chyba, że wie, że w danym dniu kierownictwo złoży wizytę w salonie, to wtedy podpisik dopiero na koniec dnia, żeby paniusia się nie doczepiła. Nie wstawią się za tobą, jeśli coś jest nie tak, tylko będą siedzieć i milczeć, kiedy tobie dostaje się po głowie. Jeśli trafisz na salon, gdzie od razu nie przypasujesz komuś do gustu, to wiedz, że znajdą sposób, żeby cię z tej pracy wyrzucić. Tak było w moim salonie. Poprzednia dziewczyna nie przypadła do gustu dwóm pozostałym, to skrzyknęły się do regionalnej i ją wyrzuciły z pracy. Teraz dokładnie taka sama sytuacja. Banda fałszywców. Nie polecam nikomu i będę głośno oczerniać tę firmę, a przynajmniej salon w moim mieście, żeby żadna biedna dziewczyna nie dostała wypowiedzenia z dnia na dzień i nie była straszona zwolnieniem dyscyplinarnym.
    M.

09.07.2024 16:21

W Polsce pracodawca nie może zwolnić pracownika bez podania powodu. Jeśli została Pani zwolniona, to musiała istnieć konkretna przyczyna, np. naruszenie obowiązków pracowniczych lub inna uzasadniona okoliczność. Jeśli ma pani wątpliwości co do zasadności zwolnienia, może Pani zgłosić sprawę do sądu pracy, chyba że rozwiązano umowę za porozumieniem stron (w takim wypadku przepisy zakładają, że obie strony dobrowolnie zakończyły współpracę i pracownik jak i pracodawca nie mają możliwości odwołania się).
    asdf

12.06.2024 05:07

Mnie przy tych negatywach które padły ciekawi zdanie aktualnych pracowników. skoro sa to znaczy ze nie może być teraz aż tak źle. No w takim razie jest na plus ze jednak warto posiedzieć i co robić żeby im nie podpaść i żeby nie chcieli zwolnic?
    Ta zła

09.07.2024 15:59

Wystarczy nie kraść kawy jak koleżanka dwie wiadomości niżej, o czym zapomniała wspomnieć :) Praca bardzo fajna i w firmie panuje przyjazna atmosfera. Nikt nie zwalnia nikogo bez powodu
    Ann

07.06.2024 19:06

Bardzo małe wsparcie od pozostałych pracowników salonu, większości informacji trzeba doszukiwać się samemu. Zostawiane jakieś śmieszne karteczki bez wytłumaczenia o co chodzi, zaklejanie przegródki z drobnymi w kasie taśmą klejącą, żeby osoba domyśliła się, że ma nie wydawać tych konkretnych drobniaków. Obgadywanie za plecami, donoszenie do kierownictwa na siebie nawzajem. Firma sprzedająca herbaty raczej kojarzy się z miłą i sympatyczną obsługą, a nie z podstępnymi kanaliami, ale no cóż. Bardzo ciężko wyrobić premie, bo cele miesięczne są horrendalnie wysokie, a ilość klientów i kwoty jakie wydają są bardzo małe. Jakość oferowanych towarów też zostawia wiele do życzenia, ale żeby klient wydał jak najwięcej, to największy (usunięte przez administratora) musi mu być "pociśnięty" jako coś super. Prośby grafikowe czasem są respektowane, a czasem nie. Zależy, czy osoba, która go robi cię polubiła. Ogólnie firma nie byłaby zła, gdyby kierownictwo było bardziej dla swoich pracowników i gdyby byli dla nich milsi. Moja dobra znajoma pracuje w innym salonie w innym mieście i po podzieleniu się opiniami na temat pracy w tej firmie, obie doszłyśmy do wniosku, że nie jest to najlepsze miejsce pracy jakie do tej pory przyszło nam odwiedzać. Obie też często czujemy stres przed pracą i w trakcie odwiedzin pani kierownik regionalnej. Jeśli miałabym określić, czy polecam tę pracę, to zdecydowanie nie, dlatego też od dłuższego czasu po cichu poszukuję sobie nowego zatrudnienia. I troszkę współczuję osobie, która przyjdzie na moje miejsce, bo zdrowie psychiczne troszkę jej przez tę pracę ucierpi.

09.10.2023 06:36

Cześć, i co z tym wymogiem odnośnie zakładania konta? Ktoś w maju o to pytał ale nikt się nie odniósł, co wprowadza mnie w jeszcze większa wątpliwość. Ja jak chce się teraz dostać tak po prostu bezpośrednio bez żadnych pośredników jak ta wspomniana agencja, to w jaki sposób mogę to osiągnąć? Macie jakieś porady odnośnie tego? i czy wszystkie stanowiska będą do tego dostępne?
    Była herbatka

13.10.2023 19:36

Z tym zakładaniem konta to było (usunięte przez administratora) i nie dotyczyło Czasu na herbatę. Nie mogą wymagać od Ciebie zakładania konta w konkretnym banku
    Była herbatka

25.11.2023 09:17

Powiem tak, mam spory sentyment do tej firmy, bo swego czasu lubiłam tam pracować. Z moich obserwacji wynika, że to raczej pracownik sam się zwalnia, a nie jest zwalniany. Wiąże się to z tym, że jak koordynator już dorwie jakiegoś chętnego to się go trzyma, bo nie chce mu się dalej szukać. Oczywiście są wyjątki, ale musi być naprawdę konkretny powód, żeby zostać zwolnionym. Asortyment sklepu jest fajny, są rabaty pracownicze, grafik układa się wspólnie, więc na pewno są plusy. Uważam jednak, że to praca na chwilę , bo po dłuższym czasie przychodzi frustracja. Ja miałam porównanie, bo jak zaczynałam to było fajnie, @pracodawca próbował zadbać o pracownika, był świetny dyrektor sprzedaży... Jak odszedł to wszystko zaczęło się psuć. Spadły profity pracownicze, koordynatorzy przestali się angażować, dział marketingu udawał, że pracuje, wzrosły wymagania (premie trudne do zdobycia) bez dostarczenia narzędzi i pomocy w sprostaniu oczekiwaniom. Pamiętam jak szkoliłam przed odejściem nowego pracownika, że była ona zadowolona z tej pracy i była pozytywnie nastawiona. Jak ją odwiedziłam po kilku tygodniach to już nie była taka zadowolona i szukała innej pracy. Odeszłam wiosną tego roku, więc myślę, że za dużo się nie zmieniło, ale mam nadzieję, że jest inaczej.
    Nowa

01.05.2023 22:09

Hej czy do tej firmy zatrudnia agencja pracy Bossa Work? Czy to prawda ze pracodawca eymaga dodatkowego konta założonego przez link podany przez agencje zatrudnienia żeby przelewać zwrot za dojazdy do pracy? Numer konta nalezy podac przed zatrudnieniem????Prawda czy to (usunięte przez administratora) ?

06.03.2022 10:31

Jak długo trwa proces awansu w Czas na Herbatę?
    @Herbatka

10.03.2023 18:48

Jedyną osobą, która może Cię pochwalić to jest regionalny, z którym masz dobre stosunki... I tyle. Nie licz, że będziesz zarabiać więcej niż początkujący albo dostaniesz jakieś inne gratyfikacje
    herbatka

29.03.2023 10:42

można awansować do biura a w tym momencie większość kierowników regionu to byli pracownicy salonów (sprzedawcy)
    herbatka

29.03.2023 10:37

Pracowałam w kilku sieciach sprzedaży i tutaj było najlepiej (w innych sieciach praktyki typu wyliczanie przerwy co do sekundy, narzucanie zmian gdy masz zajęcia na uczelni [mimo, że raz na 2 tyg], niemożliwość pójścia i kupienia sobie bułki, przeszukiwanie torebek czy pracownik nic nie ukradł - tutaj się z tym nie spotkałam ani razu). Umowę o pracę dostajesz od pierwszego dnia. Atmosfera była w porządku, nigdy nikt na mnie nie krzyczał ani nie robił pretensji nie wiadomo o co. Jak w sklepie nie ma klientów i nie masz co robić to nikt nie ma pretensji, że wyciągniesz telefon albo książkę. Do tego praca przy herbacie jest po prostu przyjemna. Zarobki typowe dla pracy w sklepie w galerii - dlatego skończyłam studia i idę. Nie jest to praca marzeń i nie ma co oczekiwać, że zarobi się jak na wyższym stanowisku. Fakt, że premie niższe niż kiedyś ale ciężko oczekiwać, że w kryzysie będzie tak samo. Nikt też nie kazał niczego wybierać z opakowań i sprzedawać dalej. Nigdy nie miałam problemu wpisać coś na straty kiedy budziło moje wątpliwości lub był koniec terminu. No chyba, że ktoś mówi o kawałku folii z opakowania, który się przycięło przy otwieraniu xD
    Agnieszka

21.03.2023 06:12

Praca na stanowisku Specjalista ds. technologii produkcji - czy ktoś z Was może coś więcej powiedzieć na temat pracy na tym stanowisku/ w dziale technologicznym? Warto aplikować?

09.09.2022 10:26

Ogłoszenie na Doradca Klienta do Czas na Herbatę pojawiało się w GoWork.pl, polecacie aplikować?
    Starszy pracownik

13.02.2023 15:32

Nie
    Klaudia

16.10.2022 11:58

Weszlam z ciekawości, bo pracowałam w firmie dwukrotnie między 2016 a 2019r. Warunki byly wtedy bardzo korzystne dla pracowników, mieliśmy możliwość wyboru umowy (czy zlecenie czy o prace), targety zawsze udało się wyrabiać, pensja więc byla wysoka, a w okresie świątecznym bardzo wysoka. Nikt nie stawiał wygórowanych wymagań, wręcz bylysmy doceniane za dobrą obsługę, jedynie na co naciskali to karty stałego klienta. W pracy super atmosfera, koordynator Piotr zyciowy czlowiek, no i ulubiony dyrektor p. Darek - niestety już nie pracuje, zawsze konstruktywna ocena, człowiek z klasa:) Panie z biura Magda i Jola również. Nawet mieliśmy okazję się integrować w Szczecinie. Poleciłabym wtedy pracę każdemu z czystym sumieniem. Dzisiaj czytając opinie mialam wrażenie że czytam o innej firmie. Nigdy nie było sytuacji kiedy ktoś nam kazal wybierać coś z opakowań i sprzedawać dalej, wpisywało się w druk strat i wyrzucało. A prezenty świąteczne zawsze były zależne od stażu pracy i pracownicy w Szczecinie dostawali je sprawiedliwie. Dostawaliśmy również upominki na urodziny sklepu. Nie wspomnę o wysokich rabatach pracowniczych na herbatę i pozostały asortyment. Szkoda ze sie pozmieniało;/
    Starszy pracownik

13.02.2023 15:31

Lata w których pracowałaś były latami świetności w tej firmie. Pracuje od 2019 i od tamtego momentu bardzo wszystko sie zepsuło :) targety, progi premiowe .. wszystko na niekorzysc.
    Życzliwy

21.12.2022 23:14

Dzień dobry! Chciałbym z tego miejsca życzyć Wszystkim byłym i obecnym Pracownikom pięknych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszystkiego co najlepsze w Nowym 2023 roku! ..
    BuildingIcon

O marce

Zapowiedź profilu firmy Progressive Sp. z o.o.

Czas na Herbatę to polska marka działająca od 1997 roku, specjalizująca się w sprzedaży wysokogatunkowych herbat, kaw oraz akcesoriów do ich parzenia i przechowywania.

Zobacz więcej
    Julia

06.10.2022 17:20

Ta firma to totalna porażka.. trzymam sie tego miejsca jednak ze łzami w oczach... mam fajne dziewczyny obok, z którymi da sie jakoś przejść te zmiany jednak warszawski koordynator to istny (usunięte przez administratora).... faworyzuje poszczególnych pracowników, naciska na dotarcie do prywatnych faktów z naszego życia, w niczym nie pomaga bo on sie nie zna na herbatach i sprzedaży a pracuje w firmie z herbatą!!! Praca niestety za najnizsza krajowa, premii nie widujemy bo ustalane sa takie targety, ktorych sie nie da wyrobic i nie mysla o tym, ze ludzie nie maja pieniedzy wiec nie zawracaja sobie glowy drogą herbatą. Wielokrotnie znajdywałyśmy w puszkach z herbatą larwy, kawałki szkła czy plastiku i co na to ''góra"? Kazała wybrać te (usunięte przez administratora) i dalej sprzedawać brudną herbatę... Zimą co roku jest problem z ogrzewaniem, masa zimnego powietrza wpada od pobliskiego zejścia na parking, siedzimy wiecznie w kurtkach albo szalikach i dostajemy za to reprymendy.... Kiedy nie ma ruchu w galerii, w salonie zostało wszystko zrobione na tip tip i usiądziemy na krześle to za minute jest telefon z awanturą, że trzeba stać i się uśmiechać a nie siedzieć!!! i tak 12 godzin... Przy obecnej inflacji, cenach za wynajem, itp nie ma szans że wyżyjesz z tego wynagrodzenia, jakie tu dostajesz - na szczęście rodzina mi pomaga więc mogę jakoś żyć. Nie polecam nikomu pracy w tej pseudo firmie !!!!!!!
    Grzegorz

07.09.2022 18:17

Nie polecam nikomu pracy na produkcji. Warunki pracy beznadziejne, zarobki niskie.
    Grzegorz

08.09.2022 20:39

Oczywiście. Praca ciężka, przerzucanie setek kilogramów recznie na codzien. Ciąganie ludzi do pracy w nadgodzinach w soboty pod pretekstem groźby wyciągania konsekwencji przy nieobecności. Praca w święto 11 listopada też tam jest normą. Generalnie kodeks pracy mógłby tam nie istnieć. Zarobki nieadekwatne do obowiązków.
    Xxx

29.01.2022 19:49

Pracowałam w Czasie na Herbatę we Wrocławiu lekko ponad rok. Od siebie szczerze polecam współpracę. Ja zrezygnowałam z powodu (1) przeprowadzki i dojazdów, które zabierały mi za dużo czasu, (2) wysokości wypłaty i (3) swoich ambicji - rozwijam się w innym kierunku. Nigdy nie miałam problemu, którego nie udało nam się wspólnie rozwiązać. Sprawny kontakt z centralą, kadrami, informatykami w razie potrzeby. Kontakt z koordynatorem Maciejem oceniam bardzo pozytywnie - zawsze uśmiechnięty, pomocny - szuka możliwych rozwiązań i nie robi problemów tam gdzie ich nie ma. Elastyczny grafik, który same układałyśmy, urlopy wtedy kiedy sobie zaplanujemy, przyjazna atmosfera. Szkoda, że firma nie potrafiła mnie docenić jako pracownika i nie była w stanie zaoferować żadnej podwyżki - ale uczciwie przyznaję, że słownie często byłam chwalona za wykonywaną pracę. Z racji tego, że jestem za młoda na to, aby stać w miejscu - moja decyzja mogła być tylko jedna... Pracę w CnH będę wspominała bardzo dobrze i życzę firmie wielu sukcesów.
    mróweczka

02.07.2022 13:19

najnizsza + premia w zaleznosci od wyrobienia targetu(o ile go w ogole wyrobisz :D) kwoty sa rozne, w zaleznosci od miesiecy, im cieplej tym ciezej wyrobic target, takze przygotuj sie, że czasami mozesz dostac najnizsza, bo Ci troszke zabrakło do targetu, ale zbyt duzo by zrobic zakupy i by sie to opłacało ;) takze w zime, jesień, super premia tak gdzies od 300 do tysiaka, moze wiecej. Zalezy tez gdzie, jak duze miasto, ruch i miejsce to tym wieksza wypłata, ale tez wiecej roboty :)
    mróweczka

29.07.2022 17:43

w jesien i zime nie jest ciezko wyrobic, ale jest duzo pracy. najpierw zlecenie na miesiac i potem umowa na rok

11.02.2021 10:14

Czy już się ustabilizowala sytuacja we Wrocławiu? Jak z koordynatorem i "góra*. ?Chcialam aplikować ale czuję się zniechęcona komentarzami

10.02.2022 14:56

Nie warto. Z całego serca odradzam. Szkoda czasu i nerwów.

23.02.2022 17:35

Jest na tej stronie wystarczająco argumentów. Zgadzam się ze wszystkimi i potwierdzam, że nic się nie zmieniło, ewentualnie pogorszyło. Pozdrawiam.

03.01.2022 12:26

Firma jest nieprofesjonalna. Bardzo dużo pomyłek, targety kosmiczne a ciągły brak produktów. W salonach nie ma kierowników. Wszystkie zadania są na barkach pracowników za najniższa krajowa. Jest możliwość zdobycia premii, ale w rzeczywistości bardzo trudno wyrobić target. Czasami trzeba samemu być w salonie i jednoczenie obsługiwać ludzi i załatwiać papierkowe sprawy. Bardzo dużo obowiazkow i odpowiedzialności za (usunięte przez administratora)na godzinę. Jest to nieporozumienie. Nigdy ktoś „z góry” nie podziękował za nadgodziny czy dobre wykonanie obowiązków. Ogólnie jest coraz gorzej w firmie w porównaniu do trendów w hr.
    Paczki świąteczne

20.12.2021 10:04

Pracownicy otrzymali paczki świąteczne w których znajdowały się bony o wartości od 50 do 350 i więcej, niby zależne od stażu pracy, co jest nieprawdą, ponieważ jest wiele osób z pokaźnym stażem pracy, które otrzymały również bon o wartości 50 zl. Firma w tym szczególnym czasie podzieliła pracowników zamiast ich pojednać. Jest to chyba jedyna firma w Polsce która dzieli ludzi paczkami,l świątecznymi. Przecież nawet nasi Klienci u nas kupują prezenty dla swoich Pracowników ALE WSZYSTKIE TAKIE SAME.
    Ewelina

15.07.2021 13:49

Hej, właśnie odbyłam rozmowę na kierownika do nowopowstałego sklepu. Pierwsze dwa miesiące są na umowę zlecenie- ale skąd mam nic pewność, że po tych dwóch miesiącach nie zostanę zwolniona? Nie dowiedziałam się również o zarobkach czy benefitach? Czy ktoś może powiedzieć jak to wygląda od zaplecza? Będę wdzięczna za informację, pozdrawiam Was ciepło:)
    sheee

16.07.2021 20:05

Do nowo otwartego sklepu? Kierownicy, a raczej koordynatorzy regionalni mają "pod sobą" kilka, a nawet kilkanaście sklepów. Nie istnieje póki co funkcja kierownika sklepu...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Progressive?

16.06.2021 22:43

Wrocław

17.06.2021 22:14

ja odradzam również Wrocław. Na szczęście jest to już za mną :) może inne miasta poza Warszawą i Wrocławiem mają szansę na bycie przyjemnym miejscem pracy

10.06.2021 10:24

Proszę o odpowiedź. Zastanawia mnie, czy w firmie są możliwe faktyczne podwyżki pensji? Bez ciągłych wymigiwań, że brak pieniędzy, że brak możliwości itp itd. Bo szczerze, za minimalna (albo stówka powyżej minimalnej) człowiek nie da rady się sam utrzymać na jakimś godnym poziomie.

12.06.2021 11:15

Wtedy wyskakują ze swoimi pięknymi tabelkami i pokazują jak bardzo nie mogą sobie pozwolić na takie rzeczy, więc można sobie pomarzyć o odłożeniu pieniędzy czy coś takiego. No ale salony to co chwile otwierają nowe, wiec jesteśmy dla nich tylko tanią siłą roboczą, której nawet za bardzo nie szanują. Myślę, że za wiele się w tym aspekcie nie zmieniło odkąd już tam nie pracuje. Może jakiś aktualny pracownik coś doda od siebie? :)
    xyz

03.01.2022 12:13

Nie ma podwyżek, premie są jak wyrobi się target. Premie potrafią być duże, ale targety od kilku miesięcy są bardzo wysokie, nie do wyrobienia. Na umowę o pracę wychodzi ok.(usunięte przez administratora) na godzinę.. Pracując w tej firmie nie da rady się utrzymać samemu.
    Klient

07.04.2021 11:45

Zaopatrzam się od dłuższego czasu w herbaty właśnie w tym sklepie i muszę powiedzieć że po jakimś czasie się nudzą. Firma nie wprowadza nowych smaków. Pełno powtarzających się kompozycji. Ciężko wybrać coś niepowtarzalnego, ciekawego...innego. szkoda bo przyjemny sklep i ekspedientki.
    Zawiedziona

14.01.2021 18:17

Nie polecam pracy w salonie Czas na herbatę nikomu. Firma kiedyś świeciła renomą i rodzinną atmosferą, a praca była przyjemna, dzięki czemu do pracy przychodziło się z uśmiechem i zadowoleniem. Niestety od dłuższego czasu, w firmie nie dzieje się zaciekawie. Za nic mają pracowników czy ich dobro. Informacje które podają są sprzeczne na różnych płaszczyznach. (usunięte przez administratora) Szkoda że zapominają że Ci pracownicy których nie szanują napychają im portfele. Szkoda czasu na pracę z takimi ludźmi!
    noname

13.01.2021 01:39

Nikomu nie polecam stanowiska w salonach Czasu na Herbatę, a tym bardziej w tych Wrocławskich. Koordynator (usunięte przez administratora), który ma je pod swoją opieką, jest osobą zupełnie niekompetentną. Nie wie co się dzieje wśród pracowników, przyjeżdża tylko raz na jakiś czas, a to tylko po to, aby porozmawiać o swoich osobistych sprawach, typu wycieczka górska w weekend, gdzie jego obowiązkiem jest udzielanie pomocy i obecnośc w czasie funkcjonowania salonów! Komplementuje i faworyzuje każdą osobę, ale to tylko "na osobności".Obgaduje pracowników z innymi z tego samego salonu, a każdemu mówi to, co chcą usłyszeć. Gdy przychodzi co do czego i jest potrzebna realna pomoc - nie udziela jej. Generalnie w firmie panuje jeden wielki chaos. Pracownicy są od wszystkiego, natomiast kontakt z "górą" jest mocno utrudniony. Włącznie z upominaniem się o ciężko zarobionie pieniądze, które są wypłacane przez nielogiczne i abstarkcyjne zasady. Jestem skłonna stwierdzić, że firma (usunięte przez administratora) pracowników, chociażby poprzez wprowadzanie w błąd co do nadgodzin wyrabianych w najcięższym okresie, pomimo tego, że umowa była całkowicie inna - dużo osób nie dostało za nie zapłaty. Tą pracę, pomimo dość dużego czasu stażu będę wspominała najgorzej ze wszystkich. Nie róbcie sobie tego ludzie!!
    Bez siły

30.12.2020 18:59

Rozumiem, że nowy koordynator (usunięte przez administratora)kończy prace o 17 i jak w sklepie jest problem to po tej godzinie nie da się do niego dodzwonić i doprosić o pomoc ? Szkoda, bo do poprzedniej Pani koordynator można było dzwonić o każdej porze funkcjonowania salonu. Niech firma zacznie doceniać stałych dobrych pracowników, a przestanie prowadzić łapankę z ulicy ... bo to tylko doprowadza do pogorszenia sytuacji firmy.

Kontakt - Progressive Sp. z o.o.

Sosnowiecka 5 52-008 Wrocław

Branża główna: Transport i spedycja

FacebookIconInstagramIcon

28.10.2020 10:46

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w Czas na Herbatę?
    Joanna

05.12.2020 15:24

Bazuje na negatywnych ogólnikach? Bo może jest ich zdecydowana większość :-) Jeśli faktycznie dbacie o komfort pracowników to zapewnijcie im w okresie upałów dostęp do czystej, pitnej wody ( tak jak robi to większość firm) a w okresie zimowym ciepły salon, normalne siedzisko pracy a nie dwumetrowe "krzesło" barowe na 3 pracowników w salonie.. i przede wszystkim komfortowe wynagrodzenie a nie psie pieniądze.

08.12.2020 15:44

Staramy wsłuchiwać się w potrzeby i oczekiwania naszych pracowników i reagujemy tam, gdzie tylko to możliwe. Uwagi i zastrzeżenia można zgłaszać bezpośrednio - kierując komunikację do do wybranych osób z kadry managerskiej (z włączeniem członków zarządu) lub anonimowo, korzystając ze skrzynki [email protected]. Opisywane sytuacje dotyczące warunków pracy dalekie są od standardów przyjętych w naszych salonach. Jeżeli jest Pani faktycznym pracownikiem naszego salonu - zapraszamy do kontaktu.
    Monika

07.12.2020 16:43

Nowy dyrektor i jego koledzy koordynatorzy to porażka, targety nie realne do wyrobienia, oraz brak wiedzy u koordynatorów na tematy sklepowe i herbaciane. Po odejściu Pana (usunięte przez administratora)firma idzie ku upadkowi. Nowych pracowników musza szkolić pracownicy, ale pieniądze za to dostają koordynatorzy którzy nawet kasy nie umieją obsługiwać.

08.12.2020 15:42

Nasza kultura organizacyjna stawia na otwartą komunikację. Każdy z naszych pracowników może zgłaszać swoje uwagi, zastrzeżenia i opinie zarówno bezpośrednio - kierując komunikację do wybranych osób z kadry managerskiej (z włączeniem członków zarządu), jak i anonimowo, korzystając z wyznaczonego do tego adresu mailowego: [email protected]. Zapraszamy do kontaktu.
    Milady

21.05.2020 19:26

Bardzo mile wspominam pracę w sklepie "Czas na herbatę".Pracowałam już wcześniej w dwóch firmach,ale nie pracowało mi się tam tak dobrze jak w sklepie "Czas na herbatę".W sklepie panowała domowa atmosfera,parzyłam herbatę,dosypywałam pięknie pachnące herbaty,nosiłam piękny fartuszek,mogłam sama wyznaczyć sobie przerwę i na nią pójść (w tym czasie wpłacalam utarg,a potem szłam na przerwę). Ten pracodawca według mnie okazał się najlepszym pracodwacą jakiego można spotkać.Bardzo żałuję,że nie przedłużył mi umowy i nie mogłam już dalej tam pracować.Dodatkowo grafik był elastyczny,można było wybrać sobie godziny pracy. Tak czasem bywa,że pracodawca się spodoba,a pracownik niestety nie....dodatkowo miał tę samą pasje co ja mówił,że uwielbia podróże tak samo jak ja,tak samo jak ja uwielbiał zapewne herbaty.... :-) Dostaliśmy też w prezencie pyszną czekoladę produkowaną dla sklepu Czas na Herbatę jakiej nigdy wcześniej nie jadłam i bilet do kina :-) Opinia dotyczy sklepu Czas na Herbate we Wrocławiu Pasaż Grunwaldzki

09.04.2020 11:28

Czy w Czas na Herbatę panuje luźna atmosfera?

23.04.2020 13:13

Staramy się, aby praca odbywała się w jak najlepszej, przyjaznej atmosferze. Każdy dział czy zespół sprzedażowy tworzy swoją małą społeczność, która jest pełna wzajemnego szacunku i chęci niesienia pomocy, a także pozytywnego nastawienia :)

13.03.2020 15:23

News image
    pani sprzedawca

28.12.2019 20:26

Bardzo miło wspominam pracę w Czasie na Herbacie, ale za czasów poprzedniego managera regionu. Teraz atmosfera jest średnia,ale jeszcze rok temu była wyśmienita. Trzeba też uważać na kogo się trafi na zmianie. Z tym było różnie. Mimo to, dobrze wspominam tą pracę. Nie ma specjalistycznych szkoleń, ale jesli ktoś pracuje i jest zainteresowany tematem, to w trakcie pracy sam pozna smak każdej herbaty, którą maja w ofercie.

21.01.2020 18:19

Dziękujemy za Twoją opinię. Tego typu informacje są dla nas bardzo cenne i pomagają w dostosowywaniu naszych działań, by podnosić komfort pracy w naszych salonach. Dbamy również o wiedzę naszych pracowników. Każdy nowy pracownik, już na początku swojej kariery w Czas na Herbatę przechodzi szkolenie dotyczące naszego asortymentu. Otrzymuje również stałą możliwość wglądu do elektronicznego Przewodnika herbaciarza, w którym to znajdzie wszystkie niezbędne informacje. Pozdrawiamy.
    Remik

29.12.2019 11:10

@pani sprzedawca Idealnie to nigdzie nie będzie. Warto tu dobrze pracować bo firma dobra i potrafi docenić pracownika.

09.01.2020 16:54

bardzo dziękujemy za tak miłą opinię. Nieustannie staramy się stworzyć naszym pracownikom możliwie jak najbardziej komfortowe warunki pracy i dbamy o ich zadowolenie. Tego typu wiadomości są dla nas bardzo cenne i jednocześnie stanowią potwierdzenie, że obrana przez nas strategia ma dobry kierunek.

30.12.2019 10:37

Jak jest z awansem w Czas na Herbatę?

09.01.2020 16:53

Witamy. Rozwój pracowników jest dla nas bardzo cenny i dbamy o to, aby mogli spełniać się zawodowo. Struktura naszej firmy umożliwia zmianę obejmowanych stanowisk. Doceniamy starania oraz zaangażowanie naszych pracowników i naturalnym procesem jest awans wewnątrz organizacji. W przypadku, gdy tworzymy nowe stanowiska lub rozbudowujemy zespół, proces rekrutacji komunikowany jest dwutorowo - do wewnątrz, jak i na zewnątrz organizacji. Oczywiście ważną rolę przy ostatecznym wyborze odgrywa posiadane doświadczenie ale także umiejętności i osobisty potencjał. Pozdrawiamy

20.09.2019 14:28

Czy pracodawca Czas na Herbatę organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

24.09.2019 10:59

Witamy. Priorytetem dla nas jest wysoki poziom obsługi klienta. A za jakością obsługi idą nie tylko umiejętności personalne, ale również wiedza na temat produktów. Duży nacisk kładziemy więc na edukację pod tym względem. Każdy nowy pracownik, już na początku swojej kariery w Czas na Herbatę przechodzi gruntowne szkolenie dotyczące naszego asortymentu. Otrzymuje również stałą możliwość wglądu do elektronicznego Przewodnika herbaciarza, w którym to znajdzie wszystkie niezbędne informacje. Pozdrawiamy.

18.09.2019 18:52

Czy w firmie Czas na Herbatę praktykowane są premie/nagrody kwartalne / roczne? Na stanowisku Sprzedawca, na które poszukują na GoWork.pl to dość istotna kwestia.

19.09.2019 14:54

Witamy. Oczywiście, dla naszych pracowników przewidziany jest szeroki system motywacyjny. Nasi Konsultanci sprzedaży mają przyznawane comiesięczne premie, uzależnione od wyrobienia założonego targetu, posiadają także zniżki pracownicze oraz dofinansowanie do pakietu Multisport. Organizujemy ponadto różnego rodzaju konkursy sprzedażowe z nagrodami dla najbardziej aktywnych osób. Pozdrawiamy

16.09.2019 08:40

Czas na Herbatę świętuje 22 urodziny!

Niemal pół miliona zadowolonych klientów, którzy kupili aż 102407,27 kg herbat, 45 nowości wprowadzonych do oferty i blisko 180 pracowników na pokładzie – tak przedstawia się bilans ostatniego roku. A doskonałą okazję do takich podsumowań stanowią 22 urodziny marki, które obchodzimy właśnie we wrześniu.
    Tak wielki sukces nie byłby możliwy, gdyby nie oddany i lojalny zespół. Z tego miejsca pragniemy też podziękować wszystkim pracownikom za trud i zaangażowanie jakie wkładają w wykonywanie codziennych zadań!

Czas na Herbatę powstał 22 lata temu we Wrocławiu, jako mała, lokalna firma. Dziś herbaciarnie wypełnione po brzegi najlepszymi kompozycjami spotkać można w całej Polsce. W ostatnich miesiącach dołączyły do nich trzy nowe miejsca w Warszawie (Galeria Młociny), Katowicach (Libero) i Tarnowie (Gemini), a dwa (Aura Olsztyn i Riviera Gdynia) zmieniły oblicze, przechodząc gruntowny remont. Łącznie sieć sprzedaży to obecnie ponad 120 lokalizacji, w tym 36 salonów firmowych oraz 25 sklepów franczyzowych. Dodatkowo, pełen asortyment dostępny jest również w firmowym sklepie internetowym.

Ostatni rok wyraźnie pokazał nam, że zapotrzebowanie na doskonałe kompozycje smakowe stale utrzymuje się na wysokim poziomie, a klienci doceniają wysoką jakość produktów. W ciągu ostatnich 12 miesięcy nasze salony odwiedziło niemal pół miliona klientów. Wybierali oni zarówno sprawdzone produkty, jak i zupełne nowości, które cyklicznie wprowadzamy do sprzedaży. Warto również wspomnieć o sprzedaży herbaty o nazwie „Przylądek Nadziei”, z której część dochodu przeznaczona jest na rzecz Fundacji „Na Ratunek Dzieciom z Chorobą Nowotworową”. Od początku roku udało nam się sprzedać 375 kilogramów tej wyjątkowej kompozycji, dzięki czemu konto Fundacji, sprawującej pieczę nad wrocławskim szpitalem onkologicznym dla dzieci, zostało zasilone kwotą 18 750 zł. Suma zebrana od początku współpracy z Przylądkiem Nadziei, czyli od roku 2015, wzrosła tym samym do ponad 100 000 złotych!

Staramy się również doceniać wkład i zaangażowanie naszych pracowników i w tym roku, oprócz standardowych benefitów oraz wspólnych firmowych wydarzeń, wprowadziliśmy liczne konkursy sprzedażowe, w których zdobyć można było atrakcyjne nagrody. Nasi konsultanci sprzedaży stanęli na wysokości zadania i wykazali się doskonałymi umiejętnościami J.

Liczymy, że kolejny rok będzie równie owocny, a zaangażowanie pracowników przełoży się na wspólny sukces.

News image
    Iwona

26.02.2019 08:55

Zakupiłam w sklepie Czas na herbatę- dwie herbaty: orange dream oraz hiszpańska mandarynka. Jakość herbat niestety jest bardzo słaba, absolutnie nie do zaakceptowania. Jestem oburzona. Nie pierwszy raz kupuję herbaty na wagę z racji ich wysokiej jakości i smaku. Ich parzenie było dla mnie dużą radością a zapach najczęściej cudowny. Nigdy dotąd nie spotkałam się z tak beznadziejną jakością. Już wybierając herbatę w sklepie zastanawiałam się nad brakiem wyraźnego aromatu. Otrzymałam informację, że jedna z herbat to cejlon, druga yunan. Zaparzając herbatę w domu zaskoczył mnie ponownie brak aromatu, wyraźna mętność i bardzo słaba intensywność. Liście są wymieszane, tak jakby stanowiły mieszankę różnych gatunków. Jest to bądź niedbalstwo, bądź zwykłe (usunięte przez administratora)klienta. Już nie kupię tu herbaty z uwagi na jej bardzo słabą jakość.(usunięte przez administratora)

28.02.2019 09:05

@Iwona bardzo dziękujemy za zgłoszenie. Od lat dokładamy wszelkich starań, by nasze produkty były, jak najlepszej jakości i dostarczały naszym klientom samych pozytywnych doświadczeń. Jest to pierwszy przypadek tego typu, niemniej jednak Pani opinia jest dla nas bardzo cenna, dlatego też pozostajemy z Panią w stałym kontakcie mailowym w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Mamy głęboką nadzieję, że nadal pozostanie Pani w gronie naszych zadowolonych klientów.

25.01.2019 19:30

01.02.2019 15:18

@Madam Butterfly bardzo dziękujemy za Twoją opinię. Nieustannie staramy się dbać nie tylko o zadowolenie naszych klientów, ale również pracowników, tworząc im stabilne i komfortowe warunki pracy. Prowadzona przez nas polityka kadrowa oparta jest na standardach dobrych praktyk oraz wytycznych kodeksu pracy. Niemniej jednak, jeżeli w Twojej opinii wystąpiły jakieś nieporozumienia, zachęcamy do kontaktu pod adresem [email protected] i opisania zaistniałych sytuacji nieco bardziej szczegółowo. Pozwoli nam to dokładnie wyjaśnić sprawę, odpowiednio zareagować i wyciągnąć wnioski na przyszłość. Pozdrawiamy Czas na Herbatę
    Ciekawski

19.09.2018 16:11

Czy ktoś wie jak atmosfera, zarobki i jak wygląda praca w sklepie internetowym we Wrocławiu?
    Zdziwiony

12.10.2018 01:01

Jestem zdziwiony Twoją odpowiedzią, gdzie sugerujesz ucieczkę. Wiele opinii na forach jest wyzłośliwianiem się za własne porażki, a pracodawca nie ma z tym nic wspólnego. Niestety ale przeczytałem wiele komentarzy na temat CnH i nie zgadzam się z opinią na temat najniższej krajowej- płacą dobrze i na czas. Dokumentów tyle co w każdym małym sklepie i do ogarnięcia. Nie zgadzam się że jest dużo pracy- mam porównanie z hipermarketem. Zawsze mówię spróbuj, a moją i pozostałe opinie ocenisz pózniej, mając wiedzę praktyczną. Myśle że internet i zawarte tu opinie nie są obiektywne, nawet moja więc zadzwoń do CnH czy innego obsmarowanego tu pracodawcy, pogadaj i przekonasz się sama.
    MEGAN

28.11.2018 23:19

O, nowo zatrudniony we Wroclawiu chlopak jeszcze zyje zludzeniami... :D Powodzenia Bratku, najgoretszy czas w firmie przed Toba... Zaloz konto w AVONIE, bo premii swiatecznej nie bedzie ;)

Zostaw merytoryczną opinię o Progressive Sp. z o.o.