Oemeta Polska Sp. z o.o.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 48 ocen.

Opinie o Oemeta Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oemeta Polska Sp. z o.o.

Iwona

@obserwator - a czy możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w Oemeta Polska? Co konkretnie masz na myśli pisząc, że po roku zatrudnienia pracownicy są zwalniani? Czy to dotycz wszystkich pracowników? Możesz opisać konkretne sytuacje, gdzie takie działania firmy miały miejsce? Mam nadzieję, że będziesz mógł uzupełnić swoją wypowiedź.

Iwona

Czy w Oemeta Polska Sp. z o.o. jest jasno zarysowana ścieżka rozwoju i kariery? Czy każdy z pracowników ma poczucie, że jego praca może skutkować awansem? W dzisiejszych czasach możliwość rozwoju jest bardzo ważnym kryterium podjęcia zatrudnienia w danej firmie.

obserwator
@Iwona 13.08.2017 18:28
Czy w Oemeta Polska Sp. z o.o. jest jasno zarysowana ścieżka rozwoju i kariery? Czy każdy z pracowników ma poczucie, że jego pr...

taaa, jasno jest zarysowana, 2 tysie netto i orka, a po roku wylot i nowy zawodnik i tam w koło macieju haha

ciekawa

jaro konfabulator jeszcze żyje czy w końcu padł na zawał spaślak poznański?

Iwona

@dealer a Ty pracujesz w firmie? Chętnie poznamy Twoją opinię na temat pracy w firmie.

Iwona

@maly otik rozumiem, że według Ciebie firma nie oferuje możliwości rozwoju zawodowego dla pracowników. Dalej pracujesz w Oemeta Polska? Chętnie usłyszymy więcej o warunkach pracy i wymaganiach na Twoim stanowisku.

koneser

jaro które zioło jest teraz najlepsze?

weroi

Skoro stawki zaczynają się od 9 euro za godzinę, to rzeczywiście warto się do nich załapać. Przecież o takie zarobki jest teraz dość trudno, a bardzo by mi zależało na zatrudnieniu się u nich właśnie.

anonim

(usunięte przez administratora)

maly otik

nie można narzekać na pensje oraz uczciwość pracodawcy. Minusem jest brak możliwości rozwoju zawodowego, atmosfera w pracy średnia ( chociaż też zależy lepiej się nie wczuwać i robić swoje ) , największym minusem jest produkt - cena niekonkurencyjna, jakość przeciętna, długie okresy dostawy....zdobycie nowego klienta graniczy z cudem ...

anonim

(usunięte przez administratora)

maly otik

tak mówią , rzeczywistość inna

anonim

(usunięte przez administratora)

maly otik

nie trzeba mieć żadnych umiejętności :) również nie nauczysz się niczego nowego - brak szkoleń chyba ,że na własną rękę i masz duże chęci- ale uwaga i tak nikt tego nie doceni ;) zwłaszcza finansowo nie ma na co liczyć . Największy problem jest taki ,że produkt nie jest konkurencyjny cenowo więc mała szansa na zdobycie dużego klienta. jeżeli jednak się uda na premie narzekać nie można. Na DŚ duże firmy do obsługi.

znam temat

2 tys netto za taka wymagającą prace specjalisty ds. sprzedazy w niby niemieckiej firmie to kupa śmiechu

jajaaa
@znam temat 08.06.2016 12:34
2 tys netto za taka wymagającą prace specjalisty ds. sprzedazy w niby niemieckiej firmie to kupa śmiechu...

na DŚ są dobre premie- duże firmy do obsługi więc polecam aczkolwiek bardzo średnia atmosfera, ograniczone zaufanie plus użeranie się ze szczeblem wyżej ( sami nie wiedzą jakie mają oczekiwania byle nachapać się kosztem handlowców ) ....zdobycie nowych klientów graniczy z cudem ze względu na mało konkurencyjne ceny oraz średnią jakość.

z dzielnicy

skąpy grubas płaci czapke gruszek wiec dobrze sie zastanówcie nad podjęciem pracy w tej firmie!

anonim

(usunięte przez administratora)

tencotampracował

no można się załapać na umowę o pracę,ale to chyba nie jest wielkie nie wiadomo co.W Biedronce też dostaniesz umowę o pracę. Jeżeli chodzi o premię to są, gorzej ze sprzedażą jak i konkurencyjnością produktu.

VW to trup!

kariera firmy Oemeta jest taka sama jak ich główny klient czyli Volkswagen hahaha

akcje lecą na pysk!

no spasiony folksdojczu to już twoj koniec razem z koncem folcwagena!

anonim

(usunięte przez administratora)

arek
@znawca firm 18.07.2015 23:06
IDIOTA???

Firma ma tylko biuro we Wrocławiu. Produkcja jest w Niemczech . We Wrocławiu mają wynajęte mieszkanie i tam jest cała działalność . Przedstawicieli szukają często,gdyż Szef sam nie wie czego chce i dlatego jest taka duża rotacja. Ogólnie praca jest ciekawa .

były
@arek 22.10.2015 13:03
Firma ma tylko biuro we Wrocławiu. Produkcja jest w Niemczech . We Wrocławiu mają wynajęte mieszkanie i tam jest cała działalno...

ciekawa ale uja płacą!!!

znawca firm

firma miesci sie we wrocławiu, a nie toruniu!!!

arek

traktowanie pracowników teoretycznie powinno być okej, teraz się nie zdarzają już w obecnych czasach żadne skandale w tej kwestii, jednak napiszcie proszę jak wyglądają relacje pracowników w firmie z szefostwem - to dla mnie ważna sprawa, czy jesteście mi w stanie pomóc i to tutaj dokładnie opisać? pozdro

tadek

No dobrze, czym sie zajmuje oemeta to juz wiadomo, ale napiszcie proszę jak oni tutaj traktują obecnie pracowników? Zaintrygował mnie też komentarz kolegi o nicku killer, nie zwiastuje on bowiem zbyt dobrej przyszłości. Są jakieś oznaki problemów finansowych w firmie, czy oznaki problemów innej kategorii?

janek

Oemeta to firma, która jest znana z preparatów chłodząco-smarujących do obróbki metali i szkła, a także w specjalistycznych olejów technicznych do zaawansowanych technologicznie procesów obróbczych. Są częścią sporej niemieckiej korporacji i działają głównie po europie. Jestem zdziwiony tymi komentarzami, spodziewałem się czegos więcej.

marcin

nie wiem co za ty stoi tak naprawdę, być może to, że jednak będzie nowa rekrutacja w końcu prowadzona, mam nadzieje, że sam da rade sie do nich załapać, bo mam już CV przygotowane i mam doświadczania sporo, a słyszałem właśnie głosy, że od nowego roku ma się coś ruszyć no i teraz pozostaje tylko czekać.

fachowiec

a gdzie tam [usuniete przez moderatora] jak leci od ręki więc nie ma problemu w wypowiedzeniem hahahah

ciekawski

a [usuniete przez moderatora] to jeszcze żyje czy już całkiem się zapasł i zajarał na amen??

prawnik

xxx - 2013-05-04 00:51:21 J[usuniete przez moderatora] ,ostrzegam przed pracą w tej firmie i także przed współpracą z tą firmą. [usuniete przez moderatora] i dziwię się że istnieją jeszcze na rynku/ [usuniete przez moderatora] wydaję się że wszyscy to [usuniete przez moderatora] a sami są święci......hipokryzja!!!!!Kolego, jeśli ten cały prezes Cię oszukał to złóż sprawę do Sadu Pracy we Wrocławiu, on już kiedyś podobno z hukiem przegrał sprawę ze swoim byłym pracownikiem i w Sądzie podobno cienko piszczał, tam już go dobrze znają we Wrocławiu, więc pewnie rurka mu zmięknie bardzo szybko haha

zodiak

dobrze się dobrali baranki jedne buahahaha

xxx

[usuniete przez moderatora] ,ostrzegam przed pracą w tej firmie i także przed współpracą z tą firmą. [usuniete przez moderatora] i dziwię się że istnieją jeszcze na rynku/ [usuniete przez moderatora] wydaję się że wszyscy to[usuniete przez moderatora] a sami są święci......hipokryzja!!!!!

znawca polskiego niemca

może baby dawno nie miał buahahahaha

konik

Znowu szukają przedstawiciela na Wielkopolskę. Coś [usuniete przez moderatora] znów nie pasowało!

zenek

Boluś nie nerwuj się chłopie, ten portal nie służy do robienia szkoleń o chłodziwach, to niech Wam już firma sama zrobi, no chyba że w firmie nikt nie ma o tym zielonego pojęcia ale to już nie nasza broszka, nara Boluś

Bolesław

Zenek - 2010-10-27 22:54:35 to samo można powiedzieć o Tobie, tyle, że akurat u Ciebie jest nieco inny przypadek, albo wiesz kim jesteś albo nie wiesz (wpis anonim lub jakieś fałszywe inicjały) hahahah, a co do tej firmy to trafiłeś (-aś), ale akurat my dobrze zarabiamy w przeciwieństwie do Was i mamy płacone od wyników, a nie od pokłonów bitych prezesowi jak u Was haha, to powodzenia na rynku hahahahahahaWasze wymiany zdań są żenujące. Szukałem ciekawych informacji o chłodziwach a znalazłem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . Jak sobie nie radzicie - zmieńcie branżę. a'propos wymienionych wyżej fachowców z dużych koncernów moje zdanie: sprzedają odpady naftowe jako emulsje jednocześnie nic nie wiedząc o obróbce ... pozdrawiam świadomych użytkowników obrabiarek !

władek suwenir

w tej branży w Polsce jak dobrze chleba komu trzeba nie "przesmarujesz" to daleko nie pojedziesz i na chleb nie zarobisz haha jaki kraj taki obyczaj haha

kolega grubasa

a [usuniete przez moderatora] to jeszcze zyje czy się całkiem zajarał na amen w tych niderlandach hehe?

fachowiec z branży

w firmie pracuje już bodajże 10-ty z kolei przedstawiciel, a firma istnieje na polskim rynku zaledwie od 2004 roku, więc to już mówi wszystko o tej organizacji i jej podejściu do pracowników, bo niemożliwe jest, żeby 10 zupełnie obcych osób nie sprawdziło się na stanowisku przedstawiciela w tej marnej firemce, więc problem leży tylko i wyłacznie po stronie firmy i jej zarządu, pracowniky unikajcie tego bagna, bo szkoda nerwów i czasu.

lepszy niż ty fachowiec
@fachowiec z branży 16.07.2011 13:54
w firmie pracuje już bodajże 10-ty z kolei przedstawiciel, a firma istnieje na polskim rynku zaledwie od 2004 roku, więc to już...

szkoda że nie masz odwagi podpisać się pod swoimi wypocinami

lepszy niż ty fachowiec
@fachowiec z branży 16.07.2011 13:54
w firmie pracuje już bodajże 10-ty z kolei przedstawiciel, a firma istnieje na polskim rynku zaledwie od 2004 roku, więc to już...

szkoda że nie masz odwagi podpisać się pod swoimi wypocinami

witia

[usuniete przez moderatora] żyjesz [usuniete przez moderatora] jeszcze w tych Nimcach ???

anonim

M.P. - 2010-10-27 19:19:56 No pewnie,że Castrol,Shell i inni. Tylko,że chłodziwa to akurat te firmy mają do [usuniete przez moderatora]. Co do cięcia kosztów,to co w tym złego.Nasi politycy też namawiają do oszczędzania. A jak tacy jesteście bogaci,to dlaczego [usuniete przez moderatora],że OEMETA jest za droga a potem,że sprzedaje tylko najtańsze chłodziwa. Jak was nie stać na coś lepszego, to kupujcie EMULGOL. Zapachowo akurat do was w 100 % pasuje. miałem chłodziwo z oemety korozja że ja [usuniete przez moderatora]. wszędzie zbadali i powiedzieli że mam wodę do [usuniete przez moderatora] kazali ją uzdatniać haha wróciłem do emulkolu ps nic się nie dzieje nie ma korozji niema smrodu no chyba że kogoś maszyny pracują jeden dzień w miesiącu ale wtedy bez przewietrzania chłodziwa to tylko syntetyk się nie psuje jak ktoś chce się wypowiadać na temat innych chłodziw to niech się wypowiada o tym co zna bo jak widzę większość nie zna dobrze nawet nazwy(emulgol)

karol

Przyjeżdża do mnie nowy przedstawiciel z OEMET-y i wporzo gościu. Stara się, ale z tego co wiem to traktują go w firmie jak piąte koło u wozu. Cykają umowę na trzy miesiące i pieprzą ,że jak się postara,to będzie lepiej. Pewnie niedługo pokażą się nowe ogłoszenia o poszukiwaniu przedstawiciela na wielkopolskę ,bo jak młody to pewnie szybko znajdzie coś lepszego.

anonim

Ja sam zawsze staram się pisać na temat, ale zgadzam się z kilkoma moimi przedmówcami, którzy słusznie napisali na temat łapownictwa różnych firm sprzedających środki smarne. Otóż nie dalej jak dwa tygodnie temu pojawiliło się dwóch panów z firmy \"x\" i nagle pojawiły się dwa mauzery z chłodziwem, które nie były potrzebne. Zużycie jest na poziomie ok. 1000L/mc natomiast 2 mauzery/2 tygodnie! Lecę i pytam zakupowca czy się nie pogubił... On mi na to, że dla firmy jest korzyść! Korzyść dla firmy czy dla niego?? Następnie jakiś gość gość ciśnie mi kit, że dawno chłodziwo nie wymieniane, że pH za niskie, że osady ... nóż mi się w kieszeni otwiera i już nie mogę. Walę do gościa, że jak sobie pasek pH (akwarystyczny) zanurzy w wierzchniej warstwie (gdzie zawsze jest olej przeciekowy), to pH będzie niższe o 0,2-0,4. Nawet nie chciało mu się ręki pobrudzić i nabrać w jakiś pojemnik chłodziwa z wężyka natryskowego. Dlatego szlag mnie trafia jak widzę [usuniete przez moderatora] udających fachowców, którym głównie zależy na tym aby jak największą ilość środków smarnych wepchnąć do firmy. Wystarczy wejść na stronę jednego czy drugiego i od razu widać, że dla tylu a tylu beczek, to można \"wygrać\" laptopy, nawigacje, wycieczki ... itp. Gdzie tu logika??? Ludzie myślcie - to nie boli!

anonim

Dajcie już spokój z tym statoilem czy cimcoolem, kogo oni obchodzą?Piszecie Panowie nie na temat :-)

anonim

Dziewczynka z zapałkami powiadasz?? Hmm, no może i z zapałkami, ale przynajmniej nie błądzi w ciemnocie. Pożyjemy - zobaczymy, ja tam złośliwy nie jestem i nie toczę piany z ust. To, że obecna rozgrywka na \"górze\" jest osobistą, to oboje wiemy i nikt nie odpuści - toalna zagłada... a tylko pozostali skorzystają... Nie trzeba było kombinować i centusiów liczycz, to nadal sprzedawało by się po 14-15zł a nie po 6-7zł/L. Rynek zupełnie zniszczony i ceną i jakością i to z obydwu stron, aż wszyscy się śmieją a najlepszych fachowców już nie ma (po obu stronach). Eee tam, dajmy sobie spokój, to już przeszłość, choć fajne WSPOMNIENIA. Trzymaj się!

anonim

[usuniete przez moderatora] albo jesteś kretem w Statoil albo pracownikiem Cimcool raczej to drugie a o licencje Statoil sie nie martw bo Cimcool przy Statoilu (porównuje koncerny) to taka dziewczynka z zapałkami....

znawca

[usuniete przez moderatora] niczego się nie nauczył i lekcji znowu nie odrobił, bo dziesiąty raz poełnia te same głupie błędy, firma stoi w miejscu, a nawet się cofa, więc nic ciekawego pod kątem pracy tam i pracownika.

Rafał

Zgadza się, nasz kierownik UR zawsze starał się przekonać szefostwo firmy, że ci którzy tak ciągle przyjeżdżają w ładnych garniturkach i "przekonują" iż dzięki ich doświadczeniu, wiedzy i taaakiej liście referencyjnej zapewnią co najmniej 20% oszczędności, to zwykli naciągacze. Po roku czasu okazało się, że owszem w zakupach wydatki na zakupione środki spadły o 15% ale wydatki na: pompy, łożyska, koła zębate i inne wzrosły o 35%! Taka to była oszczędność. Po 3 latach, bo tyle trwała umowa szefostwo się zmieniło, nasi ludzie zajęli się ponownie gospodarką smarowniczą i wszystko się unormowało. Grunt ,to nie poddawać się modnym hasełkom i zaopatrywać się samemu u przynajmniej 2 dostawców w dobre i niekoniecznie najtańsze środki. Bo źle pojęta oszczędność idzie w straty a panom z Krakowa za outsourcing już dziękujemy!

Orlen

miernota zawsze miernotą pozostanie

anonim

Zgadza się, u nas też jedna z wymienionych firm prowadzi outsourcing i wg. mnie wcale nie jest taniej. Wprowadzili tańsze zamienniki, spełniające niby te same normy i niby wychodzić ma taniej. Nie potwierdza się to jednak, bo oleje prowadnicowe emulgują się z chłodziwem co nie miało miejsca przy poprzednich produktach, narzędzia szybciej się kończą itd. Uważam że lepiej mieć własną grupę serwisową, dobrze zapoznaną z technikami smarowniczymi i produktami niż iść w obcy serwis. To co opowiadają, to modne hasełka i nic więcej.

Roman

W większości globalnych koncernów, korporacji wypromował się styl "BMW" - Bierny, Mierny ale Wierny! Szefostwo źle patrzy na specjalistów, którzy mają własne często odmienne zdanie na to co się dzieje i na sposób działania, który im się wtłacza do głów. Myślę, że teraz małymi kroczkami ale jednak nadchodzi era mniejszych ale bardzo prężnych firm mogących zaoferować skuteczne rozwiązania budując zdrowe relacje z klientem. Korporacje patrzą przede wszystkim na słupki a cała reszta jest nieważna. Dlatego "klepie" się po plecach tylko dużego odbiorcę a mniejszy idzie w zapomnienie. Shell sprzedał cały swój dział "metalworking" Houghtonowi a oni wiadomo, 95% biznesu budują na outsourcingach. Te zaś z kolei miały sens w czasach boom-u, kiedy każde ręce były potrzebne przy maszynach a nie z konewką z olejem. Teraz produkcja przechodzi duże przeobrażenia i ta gałąź wraz z nią. Tak więc Panowie radzę omijać "wielkie" koncerny, bo może z tego co najwyżej koncert wyjść...

Maniek

Tak, to prawda że w statoilu "prezenty" dla klientów są normą. Poza tym cimcool się od nich nie odłączył, bo statoil był wyłącznym dystrybutorem na Polskę ich chłodziw, ale po tym jak panowie z Krakowa wpadlki na genialny pomysł aby "kręcić lody" z kolegą z Czechowic na własną rękę, to cimcool wypowiedział im umowę i otworzył biuro w Polsce. Oczywiście teraz się wycinają ceną, co jest częściowo dobre dla klienta bo ceny mocno spadły poniżej 10zł/L ale równie mocno spadła jakość i to z obu stron. "Zenek", czy jak Ci tam naprawdę - nie kojarzę nikogo z DH o takim imieniu a musisz być z DH, bo tylko oni mają takie mniemanie o sobie, zero kultury osobistej i szacunku do konkurencji. Teraz to cimcool kupił [usunięte przez moderatora] na licencji którego statoil w Czechowicach blenduje chłodziwa i zobaczymy jak się Wasze losy potoczą. Popytaj kolegów, którzy z włąsnej lub lekko przymuszonej woli pracują w lokalnych hurtowniach, jak oni to widzą, to może Ci się oczy otworzą.

Jarek

firma tnie koszty, bo jest w dołku jak cała polska przemysłówka i nie ma innego wyjścia, więc ogranicza wydatki jak tylko może na każdym kroku.

Arek

Wielkość nie ma znaczenia (podobno)! To cała strategia obsługi klienta. Kluczowych się pieści a małych olewa. Tak jest w OEMECIE. Mnie też olali ,bo za mało kupuję.

Zbyszek

Co z tego,z chłodziwo jest super,jak firma olewa klientów. Jak przujeżdżał w zeszłym roku Pan Wiesiek,to było ok. Teraz stwierdzili chyba,że jestem za mały aby mnie odwiedzać. Chyba z nich zrezygnuję.

A ja jestem bardzo zadowolony z ich chłodziwa.Używam tani Unimet AS 192 a dużo droższe konkurencyjne nawet nie dorastają mu do pięt. Gorąco polecam firmę. Szkoda,że przedstawiciele tak szybko się zmieniają,ale cóż ...

Zostaw opinię o Oemeta Polska Sp. z o.o. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oemeta Polska Sp. z o.o.