NL Jobs Polska

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 409 ocen.

Opinie o NL Jobs Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NL Jobs Polska

Alexx

Witam do niedzieli bylam jeszcze pracownikiem greenpacka niestety nie dalam rady dluzej Tam pracowac poniewaz godziny pracy byly coraz krotsze zarobki coraz mniejsze minus coraz wiekszy dodajac obsluga w hotelu Westland recepcja to jest jedne Wielkie chamstwo traktuja ludzi Jak smieci . W pokojach sa pluskwy na materacach jestem cala pogryziona! Uwazac

Gosia
@anonymous 07.12.2017 20:03
wlasnie od poniedzialku wyjezdzam do grren pack i czytam wasze opinie i zastanawiam sie mocno nad wyjazdem , mowicie ze az tak...

Na Greenpack jest ok, mozna zapisywac sie na extra godziny. Fakt, ze trzeba zasuwac, ale to kwestia wycwieczenia. Pani Ilze jest bardzo pomocna we wszystkim.

Wiola
@Gosia 12.12.2017 10:33
Na Greenpack jest ok, mozna zapisywac sie na extra godziny. Fakt, ze trzeba zasuwac, ale to kwestia wycwieczenia. Pani Ilze jes...

A przy czym pani tam pracuje?

Zastaszona

Witam chce przenies sie do NL Jobs czy to dobry pomysl. Czy moze Axiudus by byl lepszy. Co mowicie o tych biorach?

Ela
@Zastaszona 10.12.2017 22:02
Witam chce przenies sie do NL Jobs czy to dobry pomysl. Czy moze Axiudus by byl lepszy. Co mowicie o tych biorach?...

Biuro w porzadku.

cecylia

A w Polsce śnieg

anonymous

bo wyjezdzac to trze umic

Ola

Pracuje na Grenn Packu.W biurze powiedzieli ze jade na sortowanie warzyw i owocow.Jak sie okazało,są tam normy do wyrobienia.Trzeba (usunięte przez administratora) jak robot,zeby wyrobić tą normę.Jesli normy nie wyrobisz zwalniają bo sie nie nadajesz.Same roboty na tym green packu,kasa nie powala.Narobisz sie a nie zarobisz.Jest ciezko.Liniowe ciagle sie czepiają,ze a to złe pomidory w szalce,a to ze normy nie masz.Ciagle poganiają.Szybciej,szybciej..Tam trzeba pracowac bardzo szybko na pełnych obrotach.Zastanowcie sie ludzie czy warto.Prawie sami Ukraincy,Polacy za tak mała kase nie chcą tam juz pracowac,wiec jest nas tam coraz mniej.Normy wysokie.Nie polecam ogolnie .

Viktor
@Ola 01.11.2017 17:31
Pracuje na Grenn Packu.W biurze powiedzieli ze jade na sortowanie warzyw i owocow.Jak sie okazało,są tam normy do wyrobienia.Tr...

A jaki zarobek?

Ola
@Viktor 16.11.2017 18:20
A jaki zarobek?

Zarobki teraz śmiechu warte bo nie ma godzin.Wypłata po 180 euro/tydzien i jestem ciagle na minusie ktory stale rosnie.porazka,nie warto było w ogole sie teraz wybierac tam.

OSZUKANA

Witam chcialam wszystkich ktorzy planuja wyjazd z nl jobs OSTRZEC!!!!! Ludzie nie wiecie w co sie pakujecie !!!! Mieszkalismy na hotelu pokoje powinny byc przeciez wysprzatane jak przychodzą nowe osoby! Zastalysmy syf ... prosilysmy o srodki czystosci chociaz toto nie do nas nalezy sprzątać pokoj po kims ale ok. Dostalismy informacje ze we wlasnym zakresie musimy kupic.Materace brudne !!! Płacisz za obiady ktorych nie da siesię zjesc.!!! Przymusowo nawet jak czegos nie zjesz i tak bulisz!!! (usunięte przez administratora) moja wyplata to 80euro po tygodniu mimo ze nie raz pracowalismy do 17 . Recepcja to straszne chamy !!!Blagam ludzie uwazajcie...

struty

Totalny syf, bród i ubóstwo, bez poszanowania. Zwierzęta w schronisku mieszkają lepiej. Wielkie obietnice bez wywiązywania się z nich

Seba87

Moja przygoda z firmą Nl Jobs rozpoczęła się 1,5 roku temu kiedy to postanowiłem popracować za granicą w Holandii. Pierwsze wrażenia nie były zaciekawe ponieważ trafiłem na domek gdzie mieszkali rózni ludzie wiadomo, imprezy, popijawy itp. Kwestia przyzwyczajenia, warunki mieszkaniowe w miare. W pracy trzeba robić szybko i dokładnie, tak jak jest najlepiej dla pracodawcy. W moim przypadku jednak szklarnia która była obsługiwana przez agencje już prawie nie korzysta z jej usług jeśli chodzi o pozyskiwanie pracowników. Bardzo dobrze dla mnie, wszystko teraz zależy tylko od mojego głownego pracodawcy a agencja tylko pośredniczy przez co prawie nie musze z nimi nic załatwiać. Ogólnie Holandia to miejsce gdzie trzeba się narobić i dużo kombinować by się utrzymać, również potrzeba mieć sporo szczęścia, natomiast jak już przejdziesz przez te pierwsze problemy potem jest już z górki jak ze wszystkim:)

Anula

Witam. Pracowałam w tej firmie ok 3 lata, trafiłam na całkiem fajną szklarnię, tj praca cały rok, dużo godzin, atmosfera ok. Na początku trzeba zacisnąć zęby i pracować (szczególnie jeśli nie jest się przyzwyczajonym do pracy fizycznej 9h dziennie) a potem już się leci na opinii. O ile nie jesteś leniem i chorowitą osobą nie będzie problemu. Jeśli chodzi o cwaniactwo i złe traktowanie to inni będę cię traktować tak, jak im na to pozwolisz. Jeśli umiesz się dyplomatycznie postawić, bez kłotni i wycieczek osobistych, zyskasz szacunek. Jeśli wykłócasz się bez sensu, wiadomo ze nikt takich ludzi nie potrzebuje. Tak jak wszędzie. Co do warunków mieszkaniowych zależy co się trafi, trzeba być przygotowanych na mase ludzi o różnych nawykach w jednym domku. Każdemu, kto planuje wyjazd na dłużej niż kilka miesięcy, polecam poszukiwanie prywatnego lokum. Najpierw oczywiście trzeba mieć pewną pracę, chociaż ze znalezieniem pracy na miejscu nie powinno być problemów. Jest mnóstwo agencji zatrudnienia i jeśli po przyjeżdzie okaże się, ze Nl nie ma pracy lub wystarczającej liczby godzin, radzę szukać gdzie się da lub uciekać dopóki się nie wydało wszystkich pieniędzy. Faktem jest, ze od początku 2017r firma powołując się na jaaruren model nie wypłaca nadgodzin, (m.in. dlatego się z nią pozegnałam). Mimo wszystko jeśli trafi się na ok pracę na początek warto spróbować, potem na miejscu łatwiej jest szukać innych rozwiązań w razie potrzeby. Zawsze łątwiej jest osobom, które przynajmniej mają komunikatywny angielski ( a o zgrozo, wielu jest takich, które bez znajomości języków jadą za granicę, a potem płacz że nikt ich nie rozumie i wszyscy oszukują). Pozdrawiam

Nika
@Anula 10.10.2017 11:03
Witam. Pracowałam w tej firmie ok 3 lata, trafiłam na całkiem fajną szklarnię, tj praca cały rok, dużo godzin, atmosfera ok....

Anula , wg tego co zacytuję poniżej jaaruren model nie oznacza ,że mają prawo nie wypłacać nadgodzin ,wręcz przeciwnie . " Czy Twój pracodawca stosuje roczny model godzinowy/ w skrócie JUM (het Jaarurenmodel)? Sprawdź swoje rozliczenie końcowe! Wiele firm z sektora ogrodnictwa szklarniowego stosuje roczny model godzinowy. Twój pracodawca ma obowiązek z góry pisemnie Cię o tym poinformować. Roczny model godzinowy obowiązuje tylko wtedy, kiedy pracujesz przez stałą liczbę godzin tygodniowo, np. 36. 38.40. 42 godz. Otrzymujesz wówczas wynagrodzenie tygodniowe lub miesięczne za tę liczbę godzin. Jeśli pracowałeś cały rok, to masz do czynienia z następującymi granicami roczneg modelu godzinowego: 36 godzin tygodniowo - 1879,2 godzin rocznie 38 godzin tygodniowo - 1983,6 godzin rocznie 40 godzin tygodniowo - 2088 godzin rocznie 42 godzin tygodniowo - 2192,4 godzin rocznie Co to oznacza: Jeśli przekroczyliście/przekroczycie Państwo ilość tych godzin, to powinniście otrzymać wyższe wynagrodzenie. Po zakończeniu umowy musicie Państwo otrzymać wynagrodzenie z dodatkiem 35% za godziny przepracowane ponad ustalony wymiar pracy. Wliczane są wszystkie przepracowane godziny z wyjątkiem pracy powyżej 10 godzin dziennie oraz powyżej 45 godzin tygodniowo. Te godziny pracodawca musi wypłacić Państwu natychmiast z dodatkiem 50%, ponieważ są one postrzegane jako nadgodziny, za które należy Wam się dodatkowe wynagrodzenie. Do rocznej normy godzinowej wlicza się także dni urlopu, dni świąteczne niewypadające w sobotę lub niedzielę oraz czas zwolnienia chorobowego (dni, w których chorowałeś).Przykład: jeśli macie Państwo umowę o pracę w wymiarze 36 godzin tygodniowo na sześć miesięcy, to w ramach tej umowy przepracujecie 936 godzin, wliczając dni urlopu i święta wypadające w dni robocze. Jeżeli w czasie tych sześciu miesięcy przepracujecie łącznie 1000 godzin, to pracodawca powinien zapłacić Państwu za 64 godziny pracy (1000 godz. – 936 godz.) wynagrodzenie z dodatkiem 35%. "

Michalina

Bylam w Nl na szklarni Lans ,jak najbardziej polecam,biuro spoko zadnych problemow ,Pani Kasia z Nl super babka pzdr

Zniechęcony

Agencja obecnie przeniosła się do Radomia _i ale poza tym nic się nie zmieniło Łapanie CV i obiecanki z których nic nie wynika ..

Lola
@Bolek do Loli 03.11.2017 10:51
I no i wyszło szydło z worka _Pani sobie z biura NL ..pisze opinie ...ale ja podszedłem ? A tak w nawiasie mówiąc dlaczego kłam...

hehe, chcialabym pracowac w biurze, ale poki co to na szklarni robie ;) I to juz ladnych pare lat. Milego dzionka niedoszly detektywie :)

Detektyw _już doszły.
@Lola 06.11.2017 09:51
hehe, chcialabym pracowac w biurze, ale poki co to na szklarni robie ;) I to juz ladnych pare lat. Milego dzionka niedoszly det...

Do Loli z biura A dlaczego co chwile podajecie innych adres w Radomiu _Teraz jest ulica Włośnicka wcześnie była 1905 roku.Czyż macie coś do ukrycia ??

Xxlaluniaaaa

Witam wyjeżdżam prawdopodobnie teraz z chłopakiem do firmy nl jobs wcześniej juz robiliśmy przez ta firmę na szklarni i mega było a teraz jedziemy na produkcje na greenpack. ;) na produkcji pracowaliśmy juz 3 lata wiec nie bd chuba jakiegoś problemu z ogarnięciem tego ;) ktoś wyjeżdża teraz w sobotę ? 21.10.2017 ?

Wildeword
@Xxlaluniaaaa 18.10.2017 11:52
Witam wyjeżdżam prawdopodobnie teraz z chłopakiem do firmy nl jobs wcześniej juz robiliśmy przez ta firmę na szklarni i mega by...

I co fajnie na greenie ?

Beata
@Wildeword 05.11.2017 13:16
I co fajnie na greenie ?

Jest ok, godzin jest ponad 40 a to najwazniejsze.

arni

Przedtawiaja ludzi z mieszkania na mieszkanie jak jakis mebel. Jeszcze Adrian opiekun wpada co chwile na mieszkanie I robi dym.

M

Czy ktoś pracował na magazynie z elektroniką w miejscowość maasvlakte jako order picker? Chciałbym poznać opinię.

Paula1

Hej byl ktos na północy Holandii w szklarni na orchidea? Wyjezdzam 28 paź

Dimi
@Paula1 19.10.2017 22:13
Hej byl ktos na północy Holandii w szklarni na orchidea? Wyjezdzam 28 paź

Hej Paula powiedz mi czy ty masz zakwaterowanie od razu i transport ?

kamel

28.10.2017 wyjezdzam z dziewczyna do Middenmeer na zrywanie pomidorów i okrecanie pędów wokół sznurka przez nl jobs. ktoś coś mogłby sie wypowiedziec ??? ja wiem,duzo czytalem ze jednemu pasuje, jest wszystko ok a drugiemu nie pasuje. jedziesz ale nie wiesz na jakich ludzi trafisz do jakiego domku hotelu czy jest wszystko wporzadku np koordynatorzy atmosfera w pracy. wyjezdzając tam nie jedziesz po to by siedziec sie opierdzielać,jedziesz by zarobic ale trzeba robic i zyc oszczednie. z drugiej strony czlowiek zarobilby wiecej ale zdzierają z Ciebie 100 e za tyg za mieszkanie i ubezpieczenie.. to jest 1500-1700 zl miesiecznie.troche smieszne i troche zalosne. dzieki! i pzdr ! :)

Xxlaluniaaaa

Witam wyjeżdżam prawdopodobnie teraz z chłopakiem do firmy nl jobs wcześniej juz robiliśmy przez ta firmę na szklarni i mega było a teraz jedziemy na produkcje na greenpack. ;) na produkcji pracowaliśmy juz 3 lata wiec nie bd chuba jakiegoś problemu z ogarnięciem tego ;) ktoś wyjeżdża teraz w sobotę ? 21.10.2017 ?

Asia

Hej jedzie ktoś na greenpack w sobotę 14.10.2017?☺️☺️

anulla523

Również nie polecam NLjobs. Zalatwialismy formalności w biurze w Rzeszowie Pani Na którą trafiliśmy była bardzo nie miła zachowywała się jakby była tam za karę do tego powiedziała nam że będziemy tam zbierać pomidory lub obcinac liście A Na miejscu okazało się zupelnie co innego czyli że robimy sama likwidację rzucają nas ze szklarni na szklarnie gdzie skończymy likwidować idziemy gdzie indziej i wszystko od Nowa. Do tego dochodzą problemy z transportem każdy kończy o innej godzinie A kiedy zadzwonisz na ich "telefon alarmowy" i mówisz że nie masz czym się dostać na miejsce zamieszkania to Pan po chamsku mówi ci że masz sobie pójść na nogach bo on nie będzie 25 km auta wysyłał. Wielu osobom też zmieniają miejsce zamieszkania 2 tygodnie tu 2 tygodnie tam . Zarobki są śmieszne A właściwie to kwota którą Ci zostawiają bo odliczeniu tych swoich wszystkich pierduł. Zostaje Ci 200 euro Na tydzień. Dodatkowo nie opłaca robić więcej godzin bo wcale więcej nie zarobisz niż Ci co pracują krócej bo wtedy dowalaja Ci taki podatek ze i tak tej kasy nie zobaczysz. Lubią też potracic kasę nie wiadomo za co a jeśli nie upomnisz się o swoje nadal będą z Ciebie zdzierali. Tak więc mi na miesiac w przeliczeniu za złotówki wyszło około 4 tysiące. Więc nie mam zamiaru tu dłużej siedzieć i odwalac najciezszej roboty zamierzam jutro złożyć wypowiedznie i nie marnować więcej czasu.

Agata

@paulinamożesz powiedzieć gdzie Ty wyjechałaś do pracy? Warunki mieszkalne opisywane kilka wpisów wyżej znacznie różnią się od tych przedstawionych przez Ciebie. Czy te różnice wynikają z innych miejsc pracy? Czy jeśli miałaś jakieś zastrzeżenia co do opiekuna to zgłaszałaś to firmie? Możesz też powiedzieć, co masz na myśli mówiąc, że poczułaś się potraktowana jak dziecko?

Rafal
@Agata 27.09.2017 12:55
@paulinamożesz powiedzieć gdzie Ty wyjechałaś do pracy? Warunki mieszkalne opisywane kilka wpisów wyżej znacznie różnią się od...

Opinia Pauliny wcale nie rozni sie od komentarzy zamieszczonych wyzej droga kolezanko. Poczytaj dokladniej.

paulina

Porazka. Na mieszkaniu kilkanaście osob jedna kuchnia. Pokoje nie zamykają się na klucz. Zdarzają się kradzieże. Opiekun gburowaty wiecznie niezadowolony. Traktują ludzi jak dzieci. Jest wiele innych lepszych biur. Przykro mi ze musze to pisac ale ja nie byłam zadowolona.

kwiatuszek

Witam ja z chlopakiem wyjechalismy do greenpacka z Nl na 3 miesiace . Praca ogolnie nie byla zla . Trafilismy na fajny czas kiedy byly nadgodziny wiec pracowalismy po 50h i na tydzien dalo sie zarobic ok.300e pod odciagnieciu mieszkania ubezpieczenia i 30e za obiad wiec nas takie zarobki zadawalały . W pracy norma ale bylo mozna ja na luzie wyrobic . warunki mieszkaniowe b, dobre trafilismy na hotel westlan my jako para mielismy fajny pokoik z lazienka wiec to tez byl fajny plus , my trafilismy dobrze ale nie wiem jak jest gdzie indziej z tej firmy .

Ino

Moja koleżanka była w Halandii w pracy. Pracowała w szklarni i zadowolona była. Mam zamiar również wyjechać z tą agencją.

Agata

@maziorz rozumiem, że jesteś już za granicą. Możesz powiedzieć coś więcej o swoich pierwszych wrażeniach? Co doradziłbyś osobom, które zastanawiają się nad wyjazdem właśnie w to miejsce? Jak oceniasz dotychczasowy kontakt z agencją?

maziorz

witam ja wyjezdzam w sobote 9.9 do miejscowosci Rilland Lans moglibyscie mi cos powiedziec ?

Dawid

A ja Wam napisze ze każde biuro ma jakieś złe opinie , dostałem ofertę z Nl Jobs, wszedł na forum i się zacząłem zastanawiać czy jechać czy nie , ktoś dobrze kiedyś napisał jedz i się sam przekonał, zaryzykowałem pojechałem i już siedzę 2 miesiąc , nie jest zle :) wiec dużo komentarzy są chyba mocno wyssane z płaca.

Nika

Jedzie ktoś9.09 207 z tym biurem z Warszawy? Mam na ten dzień zaplanowany wyjazd i tak czytam te opinie to mam duże wątpliwości.

monic
@Nika 03.09.2017 09:26
Jedzie ktoś9.09 207 z tym biurem z Warszawy? Mam na ten dzień zaplanowany wyjazd i tak czytam te opinie to mam duże wątpliwości...

Zastanów się i to poważnie ... szczerze nie polecam .... traktują ludzi za śmieci ... masz tylko robić i nie gadać .... firma się pogorszyła i zeszła na psy ;) Dla nich ważni są Ci ze wschodu większa kasa dla nich od nich a o pomoc od firmy lepiej o tym zapomnij ;)

maziorz
@Nika 03.09.2017 09:26
Jedzie ktoś9.09 207 z tym biurem z Warszawy? Mam na ten dzień zaplanowany wyjazd i tak czytam te opinie to mam duże wątpliwości...

heeejcia ja jade 9 .9 na poludnie holandii do pomidorkow a ty ? podaj fb to pogadamy

JanZbędny

Lat temu kilka, a mówiąc ściślej w październiku 2012 roku zgłosiłem chęć pracy w NL Jobs w Rzeszowie i cierpliwie czekałem na odpowiedź. Na wysokości stycznia/lutego miła pani niemile poinformowała mnie, że nie mam prawa jazdy i nic z tego nie będzie. Niewiele myśląc kupiłem bilet do Londynu i... jestem tutaj do teraz. Kiedy na święta przyjadę do Polski pójdę do siedziby NL Jobs i podziękuję im szczerze, że moja kandydatura została rozpatrzona negatywnie. Kiedy czytam o siedzeniu np. miesiąc bez pracy, kradzieżach, wyzyskiwaniu i tyraniu w jakiś szklarniach przy 40-stopniowym upale to serce mi się kraje. Właśnie piszę z pracy - jestem sam w apartamencie za 10 mln funtów i od 2 tygodni nie robię nic. Nic w sensie fizycznym - na internecie se koczuję. Mój szef na każdym projekcie instaluje kamery i przy okazji internet. W myśl brytyjskich zasad bezpieczeństwa samodzielnie nie mogę podjąć żadnej pracy bo w razie wypadku nie będzie kto miał wezwać karetki. Klient chce, ażeby ktoś był, więc jestem. Dodatkowo w razie dostawy mam ją odebrać. Wczoraj, po 2 tygodniach siedzenia, takowa przyjechała - 4 palety dachówek. Przeniosłem z 8 pojedynczych a na horyzoncie pojawiło się 3 ludzi - wysłał ich szef, który, jak mi później powiedział, doszedł do wniosku, że ciężko byłoby mi samemu. Czasami na niego narzekam, mam ochotę rzucić tym w cholerę i pójść gdzie indziej bądź wrócić do Polski. Ale jak czytam Wasze komentarze, to mam ochotę wystawić mu pomnik. Poza tym w firmie nie ma prostactwa - dla przykładu - pracuje tutaj jeden człowiek po 3 latach medycyny, absolwent prawa, ja skończyłem kilka kierunków a szef bije wszystkich nas doktoratem z Oxford. Kiedy jeden prostak zaczął coś zrzędzić szef go zawołał i kazał mu mnie przeprosić. Poza tym jakie kradzieże i płacenie za dowóz do szpitala? O czym Wy piszecie? Kiedy mój kolega - zwykły pomocnik - poczuł się źle szef natychmiast wysłał taksówkę, żeby zawiozła go do szpitala. Zrzędzę też na pieniądze - 13 funa na godzinę. Ale mogę jechać codziennie robić nadgodziny, ile tylko chcę, firma ma podpisane kontrakty do końca 2020 roku. Gdybym miał dwa dni przestoju poszedłbym gdzie indziej. Jaki miesiąc bez pracy? Nie wspomnę o szkoleniach i kursach - po 3 miesiącach poszedłem na kurs za 500 funtów - i jeszcze zapłacili mi jak za dzień pracy. A teraz najzabawniejsze - MOJA FIRMA CAŁY CZAS POSZUKUJE LUDZI I NIE MOŻE ZNALEŹĆ! Polacy masowo uciekają z UK! Niestety - nowi tak łatwo nie załatwią sobie niezbędnych papierów (NiN, UTR i konto w banku) więc miłośnicy agencji chcący pod wpływem moich słów zmienić swój są spaleni - wyspy powoli odpadają! Dobra, mam wysłać do biura risk assesment odnośnie chodzenia z dachówkami po schodach więc zabieram się do pracy. A Wy zastanówcie się 10 razy, czy nie lepiej jest zostać w Polsce niż szarpać się z jakąś patologią po 10 osób w pokoju w hotelach robotniczych. A jeśli już jesteście w Holandii, rozejrzyjcie się sami za pracą w holenderskich firmach! To nic nie kosztuje. Jak można siedzieć miesiąc bez pracy i niczego nie szukać?! Przecież agencja, która ściąga Was do pracy do innego kraju i nie gwarantuje tej pracy ani wystarczającej liczby godzin nawet nie jest śmieszna! Jak można mieć tak wy***ane na ludzi, którzy na nich tyrają?! Choose life!

ktos ktos

potrzebuje info.na temat szklarni z pomidorami w Naaldwijk-Looye Growers,jak z godzinami teraz i ogolnie czy warto tam jechac do pracy?pozdrawiam

gość

wyjeżdża ktoś z NL 02.09 ??

Piotrek

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.Byłem widziałem,odjechałem same musliny i ćpuny i pełno pijanych Cebulaków drących ryja nie szanują nas tam ci Holendrzy lepiej u niemca zarobisz niż tam.

Młody

Ile w tej firmie macie tak na czysto miesięcznie ?Bo jak robiłem w niemczech i miałem ponad 8 tys na miesiąc przy 220 godzinach miesięcznie robota pod dachem i nie trzeba było za kwatere płacić tylko mnie wyrzywienie swoje interesowało za pewne tu bym tego nie zarobił.Tylko z downami trzeba było robić i kwatery zmieniać bo robota raz tu raz tu.To mnie wkurzało.

ofiara z dupy

Uwazajcie na mieszkaniach w NL jobs. Moze byc taka sytuacja ze jest wszystko w najlepszym porzadku, niczego sie nie spodziewasz wracasz z roboty idziesz pod prysznic. A gdy wychodzisz w twoim pokoju czeka na ciebie opiekun mieszkan z cala litania oskarzen. Ja tak mialem. Prubowalem sie tlumaczyc ale rozmowa z nim jest bezcelowa. Wymyslil sobie ze jaram trawe na mieszkaniu, nie sprzatam I niszcze meble. Nie wiem wogole skad takie rzeczy mu przyszly do glowy. Oczywiscie ja juz tam nie pracuje.

Agsikk

Czy ktoś może udzielić mi informacje ze swoich doświadczeń na temat pracy w owej agencji? Do tej pory pracowalam w axidusie i chcialabym zmienić, na coś lepszego. Mój email aga9149@amorki.pl :)

Agata

Widzę, że są bardzo mieszane opinie na temat tej agencji. Z czego wynikają aż takie różnice? Wydaje mi się, że bardzo dużo zależy od tego jak wygląda praca na miejscu, po wyjeździe. Warto taką informacje podawać w komentarzu. Jak oceniacie sam kontakt z agencją? Jak szybko udało się znaleźć pracę dzięki jej pośrednictwu?

Mick

Nie polecam z dziewczyną przepracowaliśmy 3 miesiące od 13 kwietnia do 13lipca żadnych dodatków bonusów praca w soboty i niedziele za taką samą stawkę żadnej pomocy ze strony kordynatorów ani ze strony biura nachodzenie w hotelach liniowe pastwiace się nad nowymi grazace że jeśli nie wyrobisz normy to wypad

Karollo34

Czy mozecie polecić jakas w Miare rzetelna i uczciwa warta uwagi agencje pracy?czy wogóle dzis jeszcze taka istnieje :-/ Ma ktos moze jakas sprawdzona agencje z ktora wyjezdza i jest ok?

Marcin
@Karollo34 02.08.2017 17:17
Czy mozecie polecić jakas w Miare rzetelna i uczciwa warta uwagi agencje pracy?czy wogóle dzis jeszcze taka istnieje :-/ Ma kt...

Polecam Duijndam. Pracuje pól roku i wszystko jest jak narazie ok.

misioo

Witam, ile dostaje sie tygodniowki za przepracowane 40h i 50h bo kazdy mowi co innego jedni,ze sa nadgodziny wyplacane a inni,ze calkowicie je zniesli

Piotr

Przy jednej z ofert pracy agencja wymaga ode mnie przesłanie skanu dowodu osobistego i prawa jazdy spotkaliście z tym?

Dany

W niektórych krajach w europie jest płaca 100 zł za godzinę lekkiej roboty ,tylko trzeba znać angielski ja znam to mam też 20 tys prawie na miesiąc na czysto mi zostaje 15 jakieś ,choć studiów nie mam i 25 lata i stać mnie na wszystko czego nie stać tych po studiach którzy robią za 2 tys w Polsce i mają podnietę jak awansują , a jak się z tego wyżywią i dadzą na rachunki to zostaje prawie zero a jeszcze jak się ma samochód to opłaty masakra .

edekxxx3434
@Dany 29.07.2017 20:12
W niektórych krajach w europie jest płaca 100 zł za godzinę lekkiej roboty ,tylko trzeba znać angielski ja znam to mam też 20 t...

ee ty ,,PATRIOTA "!!! taki koazk jestes? pisac w internecie to mozesz coda wianki;) ze masz 30-40.tys/msc .do czego ten komentarz? brak slow do ciebie prostoto.......

Monika

Widać że nl jobs wystawia sama sobie pozytywne opinie ???? nie zgodne z prawdą ???? najprostsze pytanie gdzie jest kasa za nadgodziny jedno mówią na miejscu że bd na koniec roku wyrównane dla osób pracujących lub jak się zejdzie to po 6 tyg w kraju . Jak narazie siedzę już 2 msc i kasy nie ma oraz nie dodać że pieniądze za ściągnięte osoby też ich nie widzę prawda 15 euro to za dużo dla nich .... kłamią jak z nut. KAŻDY NIECH POJEDZIE I SIĘ PRZEKONA A JAK BD INACZEJ TO PRETESJE DO TYCH OSÓB TO POLECAJĄ I MOEIA ŻE JEST OK . W nl bd jeszcze gorzej trza znaleźć kasę na odbudowę hotelu.

Oszukane

Witam.Chcialabym wszystkich przestrzec przed biurem NL JOBS.Agencja nierzetelna,nie wywiazujaca sie z umowy.Zajechalam tam z kolezanka do hotelu Westland w Maasdijku.Okazalo sie,ze przydzielono nam 4-os.pokoj,w ktorym smierdzialo i było brudno,wczesniej obiecano nam pokoj 2-os na 100%.Ulokowali nas w pokoju zastepczym.Pracy tez nie bylo.Od poniedzialku mialysmy zaczac.Czekajac do srody bez pracy zdecydowalysmy zrezygnowac ze wspolpracy z tym biurem.W hotelu mieszanka ludzi różnych narodowosci,obowiazkowe obiady za 30euro/tydz.bez mozliwosci gotowania samemu o czym tez nas nie poinformowano.To co nam obiecano w Polsce okazalo sie nieprawda.Takze uwazajcie i nie dajcie sie oszukac.Polecam biura typowo holenderskie,ponieważ znalezc dobre polskie biuro graniczy z cudem.Powodzenia :)

nick

NL Jobs posiada dobrych klientów ale jeśli chodzi o biura to są najgorsze ! nie polecam ! oszukują za paliwo jeśli chodzi o dojazdy, kilka spraw od kilku osób poszło do sądu o to , przedłużają wypłacenie zaległych pieniędzy , ściągają dużo za domki , a koordynatorki które pracują u klientów którzy mają magazyny są olewające i utrudniające , ludzie siedzą na domkach bez pracy tygodniami a nl jobs ściąga hajs, nie polecam , chcesz jedź sprawdź ale przygotuj dodatkową gotówkę na wydatki.

samanta

Widzę ze nl sam juz sobie pisze obronne opinie o swoich koordynatorach :) co za desperacja, zalosne. Gdyby opiekun byl taki w porządku to nie bylo by negatywów na jego temat. Poza tym nazywanie niezadowolonych ludzi narkomanami, alkoholikami i brudasami jest nie smaczne. Typowa zagrywka psychologiczna.

Darek 1234

Witam W Nl Jobs pracuję od dwóch lat. Moje zajęcie to szklarnia z pomidorami. Ogólnie rzecz biorąc przepracowalem w Holandii ładnych parę lat i agencja oraz szklarnia w której pracuje to najlepsze miejsce w mojej karierze w Holandii. Nie mam i nie miałem nigdy problemów z A. Wypłatami. B. Kordynatorem job mate oraz opiekunem mieszkania C urlopami D szefostwem szklarni E problemami typu prośba o zmianę miejsca zamieszkania. Wiele by tu wymieniać ale wystarczy być po prostu w porządku wobec ludzi i tyle. Dziwne są dla mnie te pogardy ludzi (prawdopodobnie wylecieli za palenie trawy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na domku etc. Niechęć do pracy fizycznej) Biuro szuka pracy jak cię wywala 2, maks do 3razy sztuka. Jak ktoś przyjechał sobie imprezować to niech siedzi w Polsce z rodzicami :)))

Agata

@Login a Ty jesteś pracownikiem NL Jobs Polska? Rozumiem, że nisko oceniasz poziom niektórych komentarzy. Chętnie również poznamy Twoje zdanie na temat firmy. Taki merytoryczny komentarz, który pokaże zarówno plusy i minusy pracy może być bardzo cenny dla osób, które na tą stronę trafiają w poszukiwaniu opinii o przyszłym miejscu zatrudnienia.

Hehe

najgorzej jak jedzie na urlop wtedy jest jeden wielki nie ogar

Sweete

Witam, Czytając niektóre opinie na temat tego biura jestem zszokowana gdzie Wy w ogóle pracujecie. Jestem 2 lata na Looye burgerwen i nigdy nie miałam problemow z wyżej wymienionym panem, na szklarni muszę robić zgodnie z wymogami firmy i to wszystko nic więcej nic mniej. Czasami muszę poczekać na korektę godzin, ale jeszcze nigdy nie było sytuacji w której różnica wynikająca z błędu biura lub wysłanych godzin nie była poprawiona i wypłacona . Z tego co zauważyłam najwięcej negatywnych opinii jest od naszych kolegów którzy lubią ćpać, chlać, i żyć w syfie lub uśmiercać swoich rodziców żeby zjechać do Polski i tu własnie zaczyna się problem bo dzięki zimnemu przyjeżdżam na czysty domek, każdy problem który jest zgłoszony do niego jest rozwiązywany, pomaga nam tez z prywatnymi sprawami gdzie inni maja wywalone i mówią idź do prawnika lub tłumacza . ( czego można chcieć więcej ?? :P ) Dla mnie wielki plus biuro wszystko jest załatwione i nie muszę myśleć o niczym Pozdrawiam

Monika
@Sweete 19.07.2017 15:36
Witam, Czytając niektóre opinie na temat tego biura jestem zszokowana gdzie Wy w ogóle pracujecie. Jestem 2 lata na Looy...

Ciekawe żarty hihi tak dobrze to pracuj ponad 50 godz za 100 procent i miej kontrolę co chwilę czy przypadkiem jednego popekanego pomidora nie ma w.skrzynce. Nie za takie pieniądze i za takie traktowanie ludzi w looye. Potem jak nie bd potrzebna to żegnaj do domu bo nie dadzą ci fazy b jak pracujesz to wiesz że był takie przypadki że starych doświadczonych ludzi wywołała

Darek

Wtam, Szukam nowej agencji i czytam te opinie i najbajrdzie zastanawiam sie nad komentarzami : "nie polacam,,sprawdzaj domki czy jest porzadek,nie sa wyplacalni,pracowalem 3 lata,rok,6 miesiacy" W obecnej agencji pracuja 2 tydzien jest tragedi wiec zbieram zabawki i szukam innej piaskownicy . Wiec nie rozumie ze ktos pracuje 3 lata , mu nie plac a wciaz tam jest. Juz sam nie wiem co mam myslec o niektorych kometerzach

Login
@Darek 19.07.2017 15:22
Wtam, Szukam nowej agencji i czytam te opinie i najbajrdzie zastanawiam sie nad komentarzami : "nie polacam,,sprawdzaj...

Dokładnie niektóre komentarze sz żałosne - ,nie płaca 3 lata a ja wciąż nie wiem dlaczego tutaj pracuje i żyje ze sprzedaży butelek Wypowiedzi bez logiki

zawiedziona 89

jakas dziwna Agencja ;// najpierw daja ci oferte,wszystko ok,podpis umowe itp.przed wyjazdem dzwonia ze nieaktualne przepraszaja blablabla ;// obiecuja ze odezwa sie jak cos bedzie dla par w najblizszym czasie i rok czasu cisza ;// ) propozycjii ,ofert itp.. potem dziwne ze ludzie wystawiaja negatywne opinie-komentarze!!!

Zostaw opinię o NL Jobs Polska - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NL Jobs Polska