Piekarnia cukiernia Konkol

Karwia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 272 ocen.

Piekarnia cukiernia Konkol
3 272 6 1

Opinie o Piekarnia cukiernia Konkol

Hophop

Utratą pracy ? Z tego co wiem to ludzie cieszą sie , że dali wypowiedzenie w tej firmie.

Expracownik

Pracowałem w tej firmie . Niestety nie polecam nikomu . Pracownicy są okropni każdy skarży na każdego . Ludzie tam zamiast zająć się swoją praca interesują się innymi . Chodzą i szukają do czego się przyczepić piszą skargi .. Jak człowiek ma się czuć tam dobrze ? Dlatego bez zastanowienia zmieniłem prace

Leszek

Czy wiecie coś o rekrutacji prowadzonej w firmie? Może podpowiecie coś co będzie pomocne?

Wiktor

Myślę, że byłoby dużo lepiej pracować gdyby każdy zajął się swoją pracą a nie szukaniem sensacji!!!

Joanna

@Nena, każda opinia zawsze będzie subiektywną oceną. Każdy z pracowników ma inne priorytety i wymagania względem pracodawcy. Zdarza się, że pracownicy udzielają się na forum po kilka razy. Może warto przekonać się samej i po prostu aplikować, albo zapytać bezpośrednio w Piekarni o warunki pracy?

nickowa865
@Joanna 13.06.2018 10:14

Aplikować bezpośrednio ? Najpierw zapytają czy ktoś z rodziny pracuje, jeśli tak to porozmawiaja, jeśli nie to twierdzą, że się odezwę, ale niestety tego nie zrobią. Nie masz znajomości ? jesteś nikim

byłypracownik
@Joanna 13.06.2018 10:14

Inne priorytety? Stała praca, umowa o pracę, uczciwa stawka, szefostwo, które jest wyrozumiałe i GRZECZNE w stosunku do pracowników, miła atmosfera w pracy, chęć dawania z siebie jak najwięcej, by szefostwo mogło to docenić i przyjazne stosunki z klientami bez WSTYDU, jednocześnie praca w JEDNYM miejscu, normalny, cały etat, nie dwa - czy to są złe priorytety? Nie wydaje mi się. Priorytetami Waszej firmy jest dojenie z pracowników ile się da, chamskie podejście, czepianie się o WSZYSTKO i nie szanowanie czyjegoś zdania ani czasu i poświęcenia. To chyba WASZE priorytety są jakieś chore. I jak widzę Twoim priorytetem Joanno jest wertowanie gowork jako samozwańczy administrator. Jesteś kierownikiem Konkola, masz pod sobą wiele sklepów, zajmij się swoimi podwładnymi zamiast marnować tu czas na gadanie głupot i robienie z siebie idiotki.

były pracownikk na szczescie
@byłypracownik 17.07.2018 21:22

100% sie zgadzam, mydlenie oczu a firma sie sypie. Jeszcze ci synalkowie włascicieli co sie maja za nie wiem kogo lenie smierdzace by sie wzieli jeden z drugim za prawdziwa prace na produkcji to nie byly by prochy w głowie

Joanna

@Ekspedientka Rozumiem, dziękuję. Czy mogę spytać o to, na jakim stanowisku jesteś zatrudniona konkretnie w firmie Konkol oraz jakie są Twoje warunki zatrudnienia? Będę wdzięczna. @Pracoownica A czy możesz powiedzieć, jaka umowa jest oferowana na początku współpracy z firmą? Ponadto, czy jeśli jest to któraś z umów cywilnoprawnych, to czy istnieje możliwość potem przejść na umowę o pracę?

Ekspedientka
@Joanna 07.07.2018 15:59

Pracuję na stanowisku sprzedawca. Umowa o pracę. Dodam, że podstawą jest szanować swoja pracę a na pewno zostanie to zauważone i docenione.

byłaekspedientka
@Ekspedientka 07.07.2018 23:44

zauważone i docenione?! hahaha Chyba pracowałam w zupełnie innej firmie

ha
@Joanna 07.07.2018 15:59

ooo i już będzie podwyżka za lizanie dupyyyy

Joanna

@pracownik, czy przed przyjęciem do pracy pracodawca przedstawił Ci warunki pracy? Czy wiedziałeś ile będziesz zarabiał? Może warto bezpośrednio porozmawiać z szefem firmy, czy próbowałeś? Jak odniesiesz się do uwag klienta firmy Piekarnia cukiernia Konkol. Napisał on, że nie jest zadowolony z jakości i smaku chleba. Czy zgadzasz się z jego opinią?

ex
@Joanna 22.05.2018 09:13

Nie da się na rozmowie o pracę stwierdzić czy dana stawka jest adekwatna czy nie. Po jakimś czasie pracy dopiero ma się pełny obraz obowiązków i tego czy stawka jest adekwatna do wykonywanych czynności, poziomu stresu w miejscu pracy itd. Takie teksty, że na rozmowie była mowa o stawce są żenujące. Szczególnie, kiedy pracuje się pod takimi kierownikami jak Mariusz czy Pani. Pan Piotr był chyba najbardziej empatycznym kierownikiem mimo, iż srogim. Z Panią kompletnie nie dało się rozmawiać czy załatwić czegokolwiek, traktuje Pani ludzi z góry, jak jakiś ograniczonych umysłowo a Mariusz jest po prostu c.h.a.m.e.m. Nawet mój nowy szef, który przez jakiś czas zamawiał od Was ogromne ilości chleba po rozmowach z Panią stwierdził, że jest Pani paskudną osobą.

Joanna

@ławeczka, mobbing to bardzo mocne oskarżenie, czy rzeczywiście odnosisz wrażenie, że sytuacja panująca w firmie jest aż tak zła by można było użyć właśnie tego sformułowania odnośnie sytuacji jaka panuje w Piekarni Konkol? Przytoczę tu definicję mobbingu w celu rozstrzygnięcia sprawy - Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. 

bla
@Joanna 08.05.2018 12:49

traktowanie pracownika jak śmiecia lepiej brzmi?

Karwianka

Jakość chleba i bułek fatalna. Chleb same dziury, trudno posmarować masłem środek wypada. Praktyczne żadnego smaku, mdły, nijaki, bardzo szybko się starzeje, na drugi dzień smakuje jakby miał 5 dni. Bułki słabo wypieczone, bezsmakowe, małe w środku sama wata. „Jakość” pieczywa w tej firmie to porażka. Ciasta są trochę lepsze. Mieszkamy blisko piekarni Konkol, ale przestaliśmy kupować tam pieczywo. Zaopatrujemy się w piekarni w Minkowicach, chleb, bułki, biją te z karwi na głowę, jakość pieczywa o wiele wyżarza, wyroby smakują jak za dawnych lat. Piekara Konkol posiada estetyczne sklepy, ale smaku i jakości to pieczywo nie posiada. Pan Konkol i pracownicy, powinni się udać na praktykę do Minkowic, aby w końcu nauczyli, się robi zjadliwe pieczywo. Ceny w sklepie „firmowym”, obok zakładu produkcyjnego, pomimo tego, że nie trzeba dowozić pieczywa i wydawać pieniędzy na paliwo takie same jak np. w Gdańsku. Jest to bardzo dziwna praktyka, zazwyczaj sklepy znajdujące się obok zakładu produkcyjnego są, tańsze o innych dotyczy to masarni, piekarni itd. Gratulacje oby tak dalej.

stała klientka
@Karwianka 06.04.2018 11:08

Szanowna Pani Karwianko jeżeli nie smakuje pani pieczywo z piekarni Konkol to trudno,ma pani wolny wybór sklepów z pieczywem jest dosyć,ale niech pani nie pisze bzdur wyssanych z palca bo to że pani już nie ma smaku to nie znaczy że wszyscy naokoło też go nie mają.Pisze pani bzdury,chleb same dziury?,dziury to ma Pani na oczach które widzą to czego nie ma,bułki są smaczne a chleb nadaje się do spożycia nawet po trzech dniach,na szczęście oprócz pani sąsiadko jest wiele więcej zadowolonych klientów którzy są zadowoleni z wypieków z piekarni Konkol.Jakim prawem obraża pani Konkola i jego pracowników? ludzie którzy tam pracują znają się na swojej pracy i zapewniam Panią że dokładają wszelkich starań aby pieczywo i pozostałe wyroby były jak najlepsze.Pani mściwa opinia nie zepsuje renomy Cukierni Piekarni Konkol gdyż jest nas więcej zadowolonych klientów którzy z miłą chęcią wracają codziennie do cukierni po świeże bułeczki i po ciastka.

klientka
@stała klientka 07.04.2018 05:54

Rowniez zgadzam sie z tym iz stwierdzenie, iz pieczywo autorstwa firmy Konkol jest bez smaku JEST KLAMSTWEM. Kazdy kto pracuje gdziekolwiek i robi cokolwiek, to wie, ze chociazby sie staralo ze wszystkich sil, to nie zawsze wszystko wychodzi. Na produkcji pracuja ludzie z ogromnym doswiadczeniem, z niezbedna wiedza, ktorzy przykladaja sie do swojej pracy. Sam szef ma rowniez bardzo duza wiedze i nie zgodze sie z tym, iz nie znaja się na swojej pracy. A jezeli ktos chce kupic chleb ktory bedzie swiezy przez tydzien lub dluzej, to prosze pomyslec jakiej jakosci moze byc chleb, ktory przez 7 dni jest swiezy.... Samo "E" ... Takzd prosze troche pomyslec.

Zibi
@Karwianka 06.04.2018 11:08

Niestety pieczywo sie popsulo i to bardzo chleb pod nazwa krajan po 3 dniach plesn chleb o nazwie alpejski po 3dniach plesn chleb gburski nie mozna go posmarowac tak sie kruszy soli to chyba zabraklo a szczegolnie w pieczywie w poniedzialki.obsluga w sklepach wiele do zyczenia a kierownicy regionalnito powinni juz byc dawno wymienieni

ja
@stała klientka 07.04.2018 05:54

@stalaklientka, błagam Cię kobieto, co Ty bredzisz? Pracowałam w tej firmie dłuższy czas i chleb ma gigantyczne dziury, tak samo bułki, kajzerki i tradycyjne kiedy przekroisz na pół i posmarujesz masłem to ostaje Ci praktycznie sama skórka. Do tego bułki następnego dnia są absolutnie nie zjadliwe. Chleby bardziej okre, typu razowy, chia, po dwóch dniach pleśnieją. Drożdżówki są ochydne, najgorsze jakie jadłam kiedykolwiek, z ciast,te niby jabłeczniki koło jabłeczników nawet nie stały, paskudztwo. Mogłabym dużo powiedzieć ale szkoda czasu. Mam wrażenie, że nie jesteś klientką tylko pewnie Anka się znowu nudzi i podszywa pod kogoś, co już nie raz się zdarzało. Do roboty się weź wariatko jedna.

Jerzy

Zanim zaczniecie narzekać to zastanówcie się czy doceniacie pracę w bardzo dobrej firmie.?

Bożena
@Jerzy 25.03.2018 13:03

Haha jaka firmę masz na myśli bo na pewno nie konkola

ja
@Jerzy 25.03.2018 13:03

hahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaa

Joanna

@Ekspedientka Rozumiem, dziękuję Ci za wypowiedź. Czy mogłabyś w takim razie napisać, czy oprócz tego, co napisałaś, możesz liczyć na jakieś dodatki, tudzież benefity ze strony firmy Konkol? Gdybyś mogła napisać o tym, to będę Ci wdzięczna. @byłaekspedientka Droga Użytkowniczko, jeśli nie zgadzasz się z czyjąś opinią, nie znaczy to, że musisz ją wyśmiewać. Każdy ma prawo napisać swoją opinię taką, jaka jest, o ile jest ona merytoryczna i nie łamie regulaminu. Właśnie dlatego zachęcam Cię do tego, abyś i Ty napisała o tym, jak wyglądała Twoja współpraca z firmą. Na pewno będzie to merytoryczny oraz rzeczowy wpis. Pozdrawiam.

Pracoownica

Witam. Praca w tej firmie ma swoje plusy i minusy ( z reszta jak każda gdziekolwiek indziej) 1.Od poczatku ;) nie wiem jak teraz wygladaja rozmowy o prace bo swoja mialam dawno temu jednak z opowiesci dziewczyn ktore sa świezo po wywnioskowac mozna , ze przekazywane sa na nich tylko ogolniki - nikt nie mowi ze trzeba doplacac do kasy jak brakuje, ze grafik potrafi bys zmieniany w ciagu kilku dni, ze sie jest odpowiedzialnym za towar na sklepie finansowo ( cytuje: musze wystawic paragon) ze bedzie sie przerzucanym ze sklepu na 2. Jak juz wskoczysz na sklep ooobys tarfila na fajna ekipe inaczej nie wroze dlugiej kariery- kolezanki szefowe-ksiezniczki szybko pokaza Ci miejsce , a jak nie podpasujesz swinke tez podloza ;) same nie potrafia za wiele ale niestety malo kiedy jestesmy doceniane za wklad pracy w sklep- czasami wystarczy miec gadanego albo ładne oko. 3.Wyplata zawsze na czas , choc badzmy szczerzy ile wysiedzisz godz tyle zarobisz , za etat ok 168 godz kokosow nie zarobisz +sob+ndz czasami 12,13 godz bo akurat niema zastepstwa- norma. 4. Warunki na sklepach - raczej na plus wszystkie potzrebne do pracy narzedzia zapewnia pracodawca choc przydalaby sie jakas mikrofalowka zeby przez wyzej wspomniane 12 godz w pracy zjesc cos cieplego. 5.Kierownicy. Hmmm tu juz rozniej sa tacy co po 1 tel masz zalatwione co potrzebowalas od urlopu do wymiany zarowki , sa tez tacy co udaja ze nie ma problemu i sa na sklepie raz na pol roku, z czasem doceniamy tych wymagajacych;) 6.Biuro ooo dlugo by pisac - w skrocie przydaloby sie wiecej kultury i wyrozumiałości. Moim zdaniem powinny zaczac liczyc sie kompetencje a nie nazwisko. Podsumowujac wedlug mnie nie pracuje sie zle , sa gorsze i lepsze dni . Jeśli jest sie skłonnym na małe poświecenia , chce sie zarobic ( narobic godzin) i umie sie puszczac koło uszu wiekszosc rzeczy to jest OK. Co bym zmieniła? dałabym w koncu podwyżki dziewczynom dzięki którym sklepy funkcjonują-nie panienkom z plecami które od tygodnia są na sklepach -ukrocila rzady na niektorych sklepach panienek które chyba zapomniały że są sprzedawcą nie kierownikiem - kierownicy powinni czesciej bywac na sklepach przyjechac pogadac co i jak a nie raz w m-cu pojawiac sie na kontroli. Pozdrawiam

Joanna

@Ekspedientka, 10 lat to wystarczająco długi okres czasu, żeby wyrazić całościową opinię. Rozumiem, że jesteś zadowolona z pracy w firmie Konkol. Czy możesz więc napisać, dlaczego Twoim zdaniem, niektórzy z użytkowników mają negatywne zdanie? Jak oceniasz atmosferę w firmie, czy dobrze Ci się pracuje z pozostałymi pracownikami, przełożonymi oraz szefem firmy?

Ekspedientka
@Joanna 19.06.2018 08:59

Czytając opinie mam wrażenie, że pracuję w innej firmie. Jestem w szoku. Panie z biura są niemiłe?? Są bardzo miłe, zawsze służą pomocą. Kierownictwo również bardzo pomocne. Nigdy nie ma problemu żeby się z nimi dogadać. Z szefostwem nie mam zbyt dużego kontaktu ale pewne jest to, że dbają o firme i pracowników. Atmosfera na sklepach czasami naprawdę daje wiele do życzenia ale to wina przede wszystkim dziewczyn które w nich pracują. Nie potrafią się dogadać i same sobie robią problemy. Na naszym sklepie atmosfera jest super. Z chęcią chodzę do pracy. Jesteśmy zgranym zespołem. Jestem bardzo zadowolona z pracy w firmie Konkol i polecam wszystkim chcącym pracować w porządnej firmie.

Joanna

@Były pracownik Czy to, że Twoim zdaniem są braki kadrowe w firmie Konkol, zostały gdzieś zgłoszone przez Ciebie? Jeśli tak, to co otrzymałeś w odpowiedzi? @nadmorska Zanim umieścisz komentarz, zapoznaj się z regulaminem forum. Niedozwolone jest podawanie danych innych pracowników. @G....D Jak dokładniej objawia się w firmie Konkol atmosfera, którą opisujesz? Chciałabym Cię prosić o więcej informacji na ten temat.

G....D

witam. Pracowałam jakiś czas temu w Firmie Konkol, z pracy byłam bardzo zadowolona, ale nie dogadywałam się z dziewczynami-personelem, a jeśli to Ci się nie uda , to jest się na przegranej pozycji. Zwolniono mnie, przez przez pomówienia koleżanek, czułam się tam zaszczuta......a kierowniczka...no cóż, uwierzyła koleżance-lizusce, która wchodzi jej w ........, a ja straciłam pracę :( Praca fajna,ale atmosfera na sklepach tragiczna (pracowałam w sklepach w Rumii i Redzie).

ukrytaprawda

Jedyną poczciwą osobą w tej firmie jest kierownik Joasia. Jednak to za mało. Ona nie jest w stanie załatwić "wszystkich spraw" całej firmy. Reszta kierowników to lenie śmierdzące, które tylko jeżdża służbowymi samochodami od sklepu do sklepu byleby czas minął, można było kogoś niepotrzebnie okrzyczeć i najlepiej stanąć w dyskusji w sam środek sezonowej kolejki o 9 rano, bo to umieją najlepiej. Panie w biurze pozostawiają wiele , ale to wiele do życzenia, zaczynając od Eweliny, kończąc na Ani R i C...… ta firma nie uniesie się długo jeśli taka będzie w niej polityka. Tam potrzeba sporych zmian, zmian ekipy, zmian trybu pracy i oceniania pracowników .

Nena

przeczytałam wszystkie opinie na temat Cukierni Piekarni Konkol ,niestety większość jest negatywna i bardzo zła,odstraszająca innych ludzi którzy chcieliby tam pracować, tyle negatywnych opinii chyba jednak świadczyoświadczy o tym aby tę cukiernię omijać szerokim kołem,żadna cukiernia nie ma tyle negatywnych opinii Cukiernia Konkola.Czy tam jest naprawdę aż tak źle? Pracownicy którzy tam pracujecie napiszcie jak tam się pracuje, jakie jest kierownictwo i jakie zarobki, czy te wszystkie złe opinie są prawdziwe?

Magda
@Nena 13.06.2018 04:28

Pracuję ponad 15 lat w tej firmie i jestem bardzo zadowolona. Wypłata zawsze na czas. Szefostwo wymagające, ale też nigdy nie odmawiają pomocy pracownikom. Moim zdaniem warto pracować w firmie Konkol

Była ekspedientka
@Nena 13.06.2018 04:28

Pracowałam w firmie Konkol i niestety, ale nie mogę polecić tej firmy jako dobre miejsce pracy. Plusem są dość dobre zarobki i wysokie premie, wypłata zawsze na czas ( ale uznałabym to za standard i coś oczywistego niż za plus). Niestety praca na umowie zlecenie przedłużanej co miesiąc ( mimo opłacanych składek i płatnych urlopów należy już do minusów. Tyle o warunkach finansowych. Jeśli chodzi o atmosferę w pracy- zaczynając od pracownic sklepów, przez kierowników (oczywiście nie wszystkich), po panie pracujące w biurze- poziom kultury osobistej i sposób przekazywania informacji woła o wizytę inspekcji pracy w tej firmie. Zatrudnianie pracownic z Ukrainy, które udają, że nic nie potrafią, są bezczelne, roszczeniowe, aroganckie ( zdarzało się, że agresywne), nie potrafią pisać polskimi literami (swoją drogą, jaki rozsądny pracodawca zatrudnia do sklepu (?!) pracownika, który nie potrafi pisać, czytać po polsku- trudno jest mi zrozumieć), boją się podejść do lady, bo "nie mają odwagi mówić po polsku" itd. Widać ewidentnie, że firma zatrudnia kogokolwiek, nie mając na względzie dobra pracownic, które się starają i chcą spokojnie wykonywać swoją pracę ( a de facto boją w ogóle odezwać, bo zostają sprowadzane do parteru w sposób podobny do tego, w jaki traktowało się kiedyś dzieci w wieku przedszkolnym). Atmosfera w samym sklepie notorycznie była napięta, dziewczyny niemiłe i aroganckie dla klientów jak również dla siebie nawzajem. Pouczanie i złośliwości są na porządku dziennym, a samemu kierownikowi sklepu niewiele daje jak widać od myślenia ciągły brak nowych osób do pracy. Z jednej strony- pracownice, które zręcznie manipulują i dogryzają nowym pracownicom, by im pokazać, gdzie jest "ich miejsce"i nie chcą przekazywać istotnych informacji, z drugiej kierownictwo i biuro, które nie ma do nich (nas) szacunku- krzyki przez telefon, podczas rozmów w błahych sprawach, złośliwe komentarze... Zdecydowanie i stanowczo odradzam.

Ola
@Była ekspedientka 23.06.2018 00:47

Dokładnie to prawda. biuro nie ma żadnej kultury. Szczególnie Ania Ewelina . Z reszta tam każda chce być gwiazdą.

nadmorska
@Ola 23.06.2018 16:56

Ewelina robi z siebie gwiazde, a wiadomo że dostala się do biura przez męza kierowcę. To samo Ania. C jest w biurze bo jest kuzynką Asi. I co się tu dużo oszukiwać, cieszę się ze zmieniłam pracę, bo pracować w tak "rodzinnej" firmie to żadna przyjemność, tymbardziej na umowie zlecenie.

flet334
@Ola 23.06.2018 16:56

Reszta pracowników nawet na sklepach to kolejne znajomości, to nic że przykładowa ekspedientka co 30 minut wychodzi na papierosa, śmierdzi nim i brak jej kultury do klienta, ważne , że jest córką/ciocia/siostrą kogoś kto ma lepszą pozycję w konkolu. Znajomość kroi znajomość .

Joanna

@Pracownik, chciałabym przypomnieć Tobie o regulaminie forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Forum nie jest miejscem na dyskutowanie o prywatnych sprawach pracowników. Forum odwiedzają potencjalni kandydaci do pracy w tej firmie. Rozmawiamy tutaj o warunkach w pracy, atmosferze, możliwościach rozwoju, przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej. Możesz posiadasz jakieś informacje na ten temat i chciałbyś się wypowiedzieć o firmie Piekarnia cukiernia Konkol?

Były pracownik
@Joanna 25.06.2018 09:23

Praca ciężka za 12,50 na godzinę,nowi pracownicy wykorzystywani są przez starszych stażem,poza tym umowy o pracę dostają tylko wybrańcy,reszta pracuję na umowę zlecenie, brak chętnych do pracy na produkcji ze względu na niską stawkę i brak umowy o pracę,jeden pracownik z powodu braku pełnej obsady musi pracować za dwóch lub trzech za śmieszne pieniądze.Ludzie zwalniają się jeden za drugim i idą tam gdzie dostają wyższą stawkę i umowę o pracę.

Joanna

Witam serdecznie. Chciałabym by ktoś z byłych lub obecnych pracowników podzielił się opinią pracy w firmie Konkol. Jak wygląda system zmianowy, czy atmosfera i warunki panujące w pracy są przystępne i mogą zachęcić potencjalną osobę do podjęcia pracy w piekarni? Jakie doświadczenie jest niezbędne by móc zacząć tam pracę?

pracownik
@Joanna 11.04.2018 10:47

Joanno masz dosyć opini o firmie Cukiernia Piekarnia Konkol,przeczytaj je wszystkie i wtedy zdecyduj czy chcesz tu pracować.Przygotuj się na pełną dyspozycyjność oraz na to że więcej czasu spędzisz w pracy niż z rodziną,

pracownik
@Joanna 11.04.2018 10:47

Nie polecam! Okropna atmosfera, "mądrzy" kierownicy, szefostwo nastawione na zyski.

Pucczanka
@Joanna 11.04.2018 10:47

Chleb od Konkola zawsze byl moim ulubionym, nawet po dlugiej nieobecnosci w Pucka, rozpoznaje ten chleb. BO... nie ma dziur I smakuje przez kilka dni.

Tosia
@Joanna 11.04.2018 10:47

Niestety nie mogę polecić pracy w Państwa firmie. Zarobki są ok, ale brakuje umowy o pracę (jest zlecenie ze składkami i płatnym chorobowym i urlopem). Atmosfera jest kiepska, biuro niemiłe (p. Ania bywa bardzo uszczypliwa i opryskliwa), a atosfera między pracownicami to istna próba sił i ciągłe przepychanki. Chleb macie smaczny, niestety sposób prowadzenia firmy i atmosfera (wielu klientów skarży się na niemiłą atmosferę) bardzo mocno zniechęca nawet do kupowania u was chleba.

Pracownik
@Tosia 23.06.2018 00:55

To Ania dalej tam pracuje ?? Koszmar ona jest okropna . Jest zwykłym pracownikiem jak każda z nas a czuję się conajmniej szefowa. Haha szczerze dopóki ona tam będzie to nic nie zmieni się. Ale wiem zr ma układu z Aśka więc nic dziwnego

Ekspedientka

Pracuję w Cukierni Konkol prawie 10 lat i złego słowa nie mogę powiedzieć. Kierownictwo naprawdę w porządku cała czwórka. Wynagrodzenie wysokie i przede wszystkim ZAWSZE na czas. Atmosfera akurat na moim sklepie chyba nie mogłaby być lepsza. Pisałam kiedyś na tym forum i ktoś z mojej wypowiedzi wywnioskował, że jestem Asią lub Gosią:) czy naprawdę aż tak trudno uwierzyć w to, że można być zadowolonym z pracy?

Pracownik
@Ekspedientka 15.06.2018 22:07

Wysokie wynagrodzenie Ale przy dużej ilości godzin . To i owszem. A gdy masz etatowe ok 168 to ile masz tej pensji ledwo 1800/1900 . I ta praca tyle lat na zleceniu to jest kpiną.

Joanna

@Pucczanka, Na forum GoWork.pl oceniamy pracodawcę oraz wymieniamy się aktualnymi informacjami na temat warunków pracy w danej firmie. Jakie zdanie na temat firmy mają jej pracownicy? Czy znasz kogoś kto pracuje w firmie Konkol? Czy słyszałaś coś na temat nowych ofert pracy? Może piekarnia poszukuje nowych piekarzy?

pracownik

Za mała stawka jak na taką harowke, a podwyżek nie widać. Kierownicy nie mają wpływu na podwyżki boją się chyba powiedzieć szefowi, że ktoś zasługuje na nią.

Były klijent

W pełni podzielam opinie Karwianki, chleb z „piekarni” Konkol, powinien się nazywać dziurawiec bezsmakowiec. Osoby, które na tym forum piszą, że chleb nie ma w środku samych dziur albo są same ślepe, albo są pracownikami. Jestem pewny, że zaraz po dodaniu tego komentarza, pojawi się kilka opinii pracowników, że chleb nie ma dziur i jest wspaniały, żałosne.

ławeczka

mobbing mobbing i jeszcze raz mobbing a kasa coraz miejsza dobrze ze juz tam nie robie

wolny człowiek

Zwolnienie się z tego (usunięte przez administratora) to najlepsze co w życiu zrobiłem. Nie polecam chyba ,że chcesz żyć w stresie i nie mieć życia prywatnego.

już nie ekspedientka

witam. Praca w cukierni na stanowisku sprzedawcy to porazka. Zero szacunku dla pracownika, wieczne pretensje, wynagrodzenie niskie jak na taka ilosc obowiazków i co chyba najgorsze to fakt, ze jestes ciagle przerzucana ze sklepu do sklepu, nigdy nie wiesz gdzie bedziesz pracowac w danym miesiacu, jest to uciazliwe dla pracownika ale tez klienci na to reaguja, ze cos jest nie tak skoro sa wiecznie takie przesuniecia ekspedientek (pisze o obszarze Reda, Rumia i okolice....). Nie polecam. No chyba że jest sie młodym, chce sie zajsc w ciaże.......to jak najbardziej. Ja juz sie uwolniłam od tej toksycznej firmy. Uffff......

patyk

i nic się nie zmieniło

Ja

Właściwie chyba najważniejsza sprawa. Żałuję, że tego nie zgłosiłam bo podchodzi pod mobbing, choć i tak nie wiem, co by to dało. Kiedy po kilku miesiącach charówy masz już dość i mówisz kierownikowi, że nie chcesz już tu pracować i jeśli nie dadzą nam tych 2 dni wolnych chociaż co drugi tydzień to odchodzicie, co robi kierownik? Patrzy Ci w oczy i mówi, że problemem jest nie ta praca tylko masz problem z głową. Że pewnie masz problemy w domu i dlatego nie chce Ci się pracować. Że ludzie pracują więcej i nie narzekają. Kiedy mówisz, że zaczynasz się czuć jak w (usunięte przez administratora) to odpowiada szyderczo, że w (usunięte przez administratora) nie ma urlopów. A że ja za tydzień idę na urlop to nie powinnam się w ogóle odzywać. Mam charować cały rok i cieszyć się z tygodnia urlopu. A kiedy mówisz mu, że przez tą pracę nie masz życia prywatnego bo dzień w dzień jesteś w robocie to zaczyna się bezczelnie śmiać i powiedzieć że wątpi. I że powinnyśmy się cieszyć że przynajmniej mamy do kogo wracać do domu a nie prosić o wolne bo biedne ukrainki wracają do pustych domów. WTF... Generalnie odżywki typu, "możesz sobie usiąść na ulubionym krzesełku i tam się poskarżyć jak coś Ci nie pasuje" są na porządku dziennym. Szczerze, zastanawiam się sama, dlaczego tak długo dawałam sobą pomiatać. Po tej opinii pewnie dostanę wiadomość z głupim tekstem w stylu Mariusza ale mam to gdzieś. Nie muszę chyba dodawać, że nie polecam pracy w tej firmie. I jak widzę po komentarzach jest tylko coraz gorzej.

Ja
@Ja 13.03.2018 09:16

Serio? Usuneliscie zwrto (usunięte przez administratora)"? Żenada!!!

Bercia

Pracuję od dłuższego czasu w Piekarni cukierni Konkol w Karwi,owszem praca jest ciężka ale zarobki są zadowalające, jest premia uznaniowa,jest urlop,opłacane są wszystkie składki, zdrowotne i chorobowe,wypłata zawsze jest na czas a nawet przelewy przychodzą przed czasem,pomimo tego że większość pracowników dostaje miesięczne umowy na zlecenie, ma wszystko to czego nie dostałby w innej firmie na zleceniu.Uważam że firma Piekarnia cukiernia Konkol jest jedną z lepszych firm gdzie właściciel dba o swoich pracowników ,traktuje ich z szacunkiem i zapewnia stałą pracę oraz dobre wynagrodzenie.Jeżeli komuś się tam nie podoba to niech się zwolni, nikt nikogo nie trzyma na siłę, wszędzie trzeba pracować a dla leni i obiboków nie ma tam miejsca.Czas komuny już dawno się skończył a wraz z nią ,,Czy się stoi czy się leży wszystkim pensja się należy''.

Była pracownica
@Bercia 06.02.2016 22:33

Żartujesz?? Premia, urlop, składki, ubezpieczenie, wypłata na czas? Serio dziękujesz za to? To jest PODSTAWA w normalnej pracy a nie ŁASKA! Zapamiętaj sobie raz na zawsze, pracownikowi to się NALEŻY, i nie powinien za to dziękować. To jest uczciwa zapłata za wykonywaną przez niego usługę, za jego czas i nerwy. Nie jesteśmy niczyimi służącymi, tylko ludźmi, którzy wykonują usługę, za którą to, co tu odpisałaś jest zapłatą - NORMĄ. Nikt normalny nie pracuje za darmo, nie poświęca czasu, który może spędzić z rodziną czy znajomymi czy po prostu dla siebie charując na kogoś charytatywnie. WBIJ SOBIE TO DO GŁOWY!

Były pracownik

Jeśli łaskawie dadzą Ci umowę, z reguły tylko wtedy, kiedy na punkcie brakuje pracowników i boją się że reszta odejdzie - karzą Ci jechać po tą umowę do Karwi, nie ważne w jakim mieście pracujesz. Inaczej nici z umowy. Na pytanie o zwrot za paliwo wyśmiewają, że im by było wstyd zapytać. Taka polityka firmy, to w Twoim interesie, żeby przyjechać i podpisać tą umowę. Strach pomyśleć co by było, gdyby firma miała siedzibę w Krakowie. Co do innych kwiatków z polityki firmy - na sklepach nie ma mopa :) Jest za to (usunięte przez administratora) typowa sprana (usunięte przez administratora) jak za PRLu, którą sobie owijasz elegancko miotłę i jedziesz. Bardzo elegancko to wygląda, kiedy za dnia musisz przejechać podłogę a akurat klient wchodzi. Jeszcze ceny, które są podwyższane dosłownie co chwilę. Wyroby są coraz gorszej jakości niestety (opinia klientów) a ceny coraz wyższe. Szkoda, że podnoszą tylko ceny i godziny pracy a nie stawki godzinowe. Byle jak najwięcej wydoić od klienta, taka polityka firmy. Można by się jeszcze wypowiedzieć na temat zapleśniałych, zczerniałych, paskudnie brudnych koszy, na których przychodzą bułki do wypieku. Których strach gołymi rękami dotknąć. Ale to już temat dla sanepidu. Generalnie sprawa była zgłaszana kilkakrotnie, zero reakcji. Odejście z tej firmy było najlepszą decyzją. Za charówę po 250h, z dwoma dniami wolnymi w MIESIĄCU zarobki ok 3000 zł na rękę, żenada. Teraz zarabiam dużo więcej pracując na pełny etat z szefem, który jest wporządku i spokojem w pracy. I nikt mi nie robi łaski, że mam 2 dni wolne w tygodniu. Nie zarzynajcie się tam dziewczyny, nie warto.

Zostaw opinię o Piekarnia cukiernia Konkol - Karwia

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia cukiernia Konkol