SM LOGISTIC SP. Z O.O.

Andrychów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 24 ocen.

Opinie o SM LOGISTIC SP. Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SM LOGISTIC SP. Z O.O.

Zuzanna

@Elemelek, wyciągnięty przez Ciebie wniosek może być prawdziwy i na pewno miło by było gdyby było to pewne. Niemniej wakacje się już skończyły i zachęcam Was do dzielenia się swoimi doświadczeniami z firmą SM LOGISTIC SP. Z O.O.. Czy zachodzą w niej jakieś istotne zmiany z Waszej perspektywy?

Elemelek

Przyszło lato i nie wpisów na tym wątku. Wakacje czy tak dużo pracy macie? Wniosek można wyciągnąć jeden, że w firmie jest dobrze i nikomu nie chce sie pisać.

Wozik

Jaka jest przyczyna, że firma ma tak długą listę nowych ofert pracy? Czyżby brakowało kierowców? W sumie SM LOGISTIC ma całkiem dobre notowania na tym forum to myślę, że i nowi pracownicy się znajdą. W sezonie wszyscy borykają się z brakiem rąk do pracy.

Wozidełko

Widzę, że SM LOGISTIC ma sporą listę ofert pracy. Mnie się tu dobrze pracuje , całkiem niezłe wychodzą mi zarobki, auto mam fajne. Myślę, że jak ktoś lubi jeździć to będzie zadowolony z pracy w firmie.

artek78
@Wozidełko 17.06.2017 18:41
Widzę, że SM LOGISTIC ma sporą listę ofert pracy. Mnie się tu dobrze pracuje , całkiem niezłe wychodzą mi zarobki, auto mam fa...

Czesc. Wiesz cos moze jak sie wychodzi jezdzac wlasnym autem?

artek78
@Wozidełko 17.06.2017 18:41
Widzę, że SM LOGISTIC ma sporą listę ofert pracy. Mnie się tu dobrze pracuje , całkiem niezłe wychodzą mi zarobki, auto mam fa...

Czesc. Wiesz cos moze jak sie wychodzi jezdzac wlasnym autem?

jozekpol

Doczytalem troche wiecej opinii i kilka szczegulow znalazlem, ale nadal bym prosil o jakies info nt SM. np jak ze zjazdami do domu i na ile by nie byc na wejsciu wrogiem nr jeden. To ze robota z gieldy to juz wiem, czy wschod tez wchodzi w rachube bo to juz odpada jak dla mnie. Czy szkolenie jest obowiazkowe jesli juz sie zna temat i czy dostaje sie swoj zestaw od razu czy poczatki to na skoczka ida. Pozdrawiam wszystkich i z gory dzieki za odpowiedzi

jozekpol

Witam wszystkich serdecznie. Poczytalem wiekszosc wpisow i dochodze do wniosku ze na kazdym forum czego by nie dotyczylo sa tylko skrajne opinie. Podejzewam ze to frustracja tych co im nie poszlo w jak i tych co lubia wazeline walic co by tylko ktos wladny ich zauwazyl. Widac ze przez wszystkich jednakowo przemawia zwykla zawisc wzgledem innych. Nie chce tu jednak nikogo obrazac a tylko zasiegnac konkretnej i nie zaklamanej opinii, wiec moje pytanie brzmi: czy naprawde warto myslec o przyjeciu sie do SM za kiero na UE majac w obecnej firmie dniowke i marna podstawe. Jak to naprawde wyglada bo zmiana pracy dla idei mnie raczej nie satysfakcjonuje

driver
@jozekpol 06.06.2017 18:05
Witam wszystkich serdecznie. Poczytalem wiekszosc wpisow i dochodze do wniosku ze na kazdym forum czego by nie dotyczylo sa ty...

Na wschód ta firma nie jeździ,zjazd do domu co dwa tygodnie na weekend,chyba że spedytor od razu narzuci swój system,to już zależy od Ciebie czy dasz się rolować. A o systemie wynagradzania pisałem już wcześniej. Lepiej jeździć za podstawę i marną dniówkę niż od kilometra. Takie jest moje zdanie. Pogadaj z kierowcami którzy w SM jeżdźą bardzo długo a będziesz wiedział więcej.

artek78

Witam wszystkich kierowcow ktorzy pracujà lub pracowali dla tej firmy. Czy mòglby ktos napiasc jak ma rozeznanie w temacie jaka jest roznica finansowa pracujac dla nich na ich aucie a jezdzàc swoim ciagnikiem? Czy po oplaceniu leasingu lub oplaty za wynajem auta ok 5tys/m, paliwa i innych kosztow z tym zwiazanych cos zostaje na zycie? Zakladajac ze poswiecam sie robocie, nie musze na kazdy weekend zjezdzac do domu i tylko transport krajowy. Z gòry wielkie dzieki.

bera

Ja współpracowałem z nimi rok. Obiecują 8000 a nawet 8500 kilometrów miesięcznie. W rzeczywistości robi się 6500. O 8 zapomnijcie. Wszędzie się stoi i czeka. No ale jak się bierze ladunki z giełdy to co się dziwić

Zuzanna

@driver rozumiem, że nie odpowiada Ci obecny system wynagradzania w firmie. Druga część mojego komentarza była skierowana do @Tomek. Jednak chętnie usłyszymy również Twoje zdanie na temat tego jak wygląda szkolenie nowego pracownika.

Rudy
@driver 29.05.2017 18:46
jak ja przyszedłem do firmy to nikt mnie nie szkolił, byłem że tak powiem już objeżdżony i na temat szkolenia nie chcę się w...

To się ewakuuj ! Nikt tu nikogo nie trzyma na siłę , atmosfera w firmie jest wyjątkowo dobra prawie rodzinna . Płaca jest na poziomie rynkowym , może inni OBIECUJĄ więcej , ale nigdy nie wiesz czy Ci zapłacą . Najlepszym przykładem że jest to dobra firmo jest to , że wróciło tu już wielu kierowców którzy odeszli do konkurencji i teraz wrócili z podkulonym ogonem . Wszędzie dobrze że nas nie ma ! Pracuję tu już 5 lat i nigdy nie słyszałem o przypadku aby ,ktoś kierowcę sponiewierał czy zwyzywał , do każdego pracownika WSZYSCY odnoszą się z szacunkiem . I właśnie za tę atmosferę lubię tu pracować ! Pozdrawiam

driver
@Rudy 30.05.2017 12:36
To się ewakuuj ! Nikt tu nikogo nie trzyma na siłę , atmosfera w firmie jest wyjątkowo dobra prawie rodzinna . Płaca jest na p...

Ale przyznasz mi rację że system płacy jaki jest w tej firmie jest skaplikowany i nie do końca sprawiedliwy. Bo jak można jeździć od km!

Zuzanna

@driver nie jestem związana z firmą SM LOGISTIC SP. Z O.O.. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie SM LOGISTIC między innymi dzięki Waszym opiniom. @Tomek czy inni kierowcy również mają takie wrażenia z odbytego szkolenia? Czy po prostu Ty trafiłeś na nieodpowiednią osobę? Próbowałeś zgłosić to jak Twoje szkolenie przebiegało do firmy?

driver
@Zuzanna 29.05.2017 08:48
@driver nie jestem związana z firmą SM LOGISTIC SP. Z O.O.. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego...

@Zuzanna ja nic nie pisałem na temat szkolenia tylko poruszyłem konkretny temat dotyczący systemu wynagradzania w tej firmie.

driver

Do Zuzanna! Droga Zuzanno! Jeżeli wypowiadasz się w imieniu Sm Logistic to powiem Ci jedno! By w firmie lepiej się pracowało i kierowcy się nie zwalniali musi być całkowicie wyeliminowany system płacy od kilometra,bo głównie z tego ( premia za km. ) składa się wypłata. I tak jak napisał @kierowca podstawa + diety i ja dodam od siebie dodatek stażowy. Wczoraj rozmawiałem z kierowcą z dużej firmy że mają dodatek do wypłaty 100 zł. za każdy przepracowany rok w firmie,a to motywuje.

Tomek

Szkolenie dla nowych kierowców w tej firmie to tragedia. Spędzasz do 3 miesięcy w podwójnej obsadzie z "kierowca trenerem" który nie ma pojęcia o przekazywaniu wiedzy i bierze Cię tylko dla dodatku do pensji i patrzy tylko żeby w każdej wolnej okazji się nachlać a gdy chcesz zrezygnować to każą płacić 3 tys za szkolenie. Dział spedycji to też tragedia w razie problemów przy załadunku lub rozładunku nie potrafią nic szybko załatwić efekt ładunków z giełdy. Odradzam wszystkim prace w SM logistic oraz innych dziad transach.

Woźnica

Czy ktoś wie jak rozliczaj w innych firmach kierowców? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, może to trzeba przemyśleć.

kolo

Stanowczo odradzam. na kraju można zrobić 6000 do 7500 km na miesiąc, porażka. więcej się stoi niż jeździ.

Ważniak

Myślę, że SM LOGISTIC ma nowe kontrakty, oferta pracy jest imponująca.

kierowca

Ja obecnie pracuję w tej firmie i moje zdanie jest takie: samochód to nie wszystko. Najważniejszym czynnikiem jest wypłata,a ta składa się z kilku czynników gdzie głównym czynnikiem są kilometry! I nie może tak być że siedzisz prawie cały czas w kabinie, 2/weekend i więcej stoisz niż jezdzisz. Jeżeli nie zmieni się ponownie system płac na stałą pensję lub podstawa+diety to kierowcy będą odchodzić.

Zuzanna

@driverco jeszcze według Ciebie warto zmienić, tak by w firmie lepiej się pracowało?

driver

Jeżeli zmieni się system płac w tej firmie tzn.nie od kilometra,to będzie ona godna polecenia. Jak na razie to trzeba szukać innej firmy gdzie płacą uczciwie!

Zuzanna

@Wojtek długo już pracujesz w firmie SM LOGISTIC SP. Z O.O.? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w firmie? Jak pracuje się na Twoim stanowisku?

Wojtek

Jestem szeregowym pracownikiem i widzę jak ludzie czasami leserują w pracy. To jest porządna firma, dla pracowitych ludzi. Takie forum nie jest przeznaczone tylko na obraźliwe często nieprawdziwe wpisy!!!

Wozak

Ja pracuję tu już parę lat i mogę powiedzieć, że jak ktoś szuka wrażeń niech zmieni firmę. SM nie jest złym pracodawcą , znają swój fach i wiedzą jak prowadzić firmę. Ja wiem dobrze jacy potrafią być pracownicy.

jacek

Najwyraźniej widać, że najbardziej aktywni tu są szefowie firmy.

Trans

SM to świetna firma i bardzo chciałbym tu pracować ale trochę zdrowie nie pozwala. Bardzo cenię jak firma dba o swoich ludzi, organizuje pracę żeby było jej jak najwięcej. Pracownicy są z tego zadowoleni, super. Czasami może coś iść nie tak , cóż takie jest życie.

brrum

jak to jest z tymi pątrąceniami z faktur SM logistic, czy potrącają mi z faktury kasę na paliwo?, tak słyszałem, czy fakturę wystawiam na kwotę już po odjęciu tej kwoty?

ij

hej mam prośbę czy ktoś mógbys napisać tutaj coś konkretnego na temat firmy? bo widze ze same ogolnikowe wpisy bez podania zadnych konkretow ani szczegolow a jednak ludzi to chyba interesuje jak faktycznie jest

anonim

(usunięte przez administratora)

Aktualny Driver
@Wozik 12.01.2017 11:45
Słuchaj driver jak jest tak źle to zmień firmę. Ja wiem ,że są dobrzy i chętnie bym się zatrudnił. W żadnej szanującej się firm...

Dzięki za współczucia, ale są zbyteczne. Jak tylko masz ochotę to zapraszam. Z tego co wiem to autka wolne czekają. Szanujacych się firm na zachodzie nie brakuje i potrafią zapłacić normalne diety. Ja wcale nie napisałem,że są źli wyraziłem tylko swoją opinię po 14 latach pracy za kółkiem w paru firmach. Gdybyś cokolwiek wiedział z życia o tej robocie a nie tylko ze słupków w Excelu to Twój entuzjazm szybko by opadł. PS. Chętnie oddam Ci moje 150 na dobę za "postój " w aucie.

ja
@Aktualny Driver 27.11.2016 15:22
Firma bardzo poukładane,jazda na Tacho, robota z giełdy więc ładunki "miód mydło powidło" 70 % to DE AT IT i cała res...

Dzięki za rzeczową wypowiedź

anonim

(usunięte przez administratora)

młody 2707

Witam chciałem zapytać jak dokładnie wygląda wynagrodzenie kierowców na zagranice jeżdżących ile wynosi stawka dzienna, oprócz tego jest podstawa czy jakieś dodatki???

angie

a co jeśli chodzi o zarobki logistyków ?

Largus

Czy Firma Logistic nadal godna polecenia ?

oklowitac

firma bardzo ok, przelewy na czas dobry kontakt z szefem pomoc i fajni wspolpracownicy polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

Nie kierowca

Basiu, w SM są dziewczyny zatrudnione jako kierowca TIRa, więc jeśli zależy ci na równouprawnieniu to dobrze trafiłaś. W biurach pracują niemal same dziewczyny. Ale tylko za to że jesteś kobietą, dodatku do pensji nie ma.

Jarek Duk
@Nie kierowca 29.12.2014 02:21
Basiu, w SM są dziewczyny zatrudnione jako kierowca TIRa, więc jeśli zależy ci na równouprawnieniu to dobrze trafiłaś. W biura...

FemiBasiu,pracuję w SM-ie prawie trzy lata,jeszcze do nie dawna jednym z kierowców była kobieta,Sylwia,niestety choroba uniemożliwiła jej dalszą karierę w firmie.Nie spotkałem się z sytuacjami dyskryminacji,mobingu ect,traktowana była poważnie i na równi ze wszystkimi kierowcami,tak samo też pracowała jak inni,ciężko i uczciwie.Muszę się zgodzić z opiniami powyżej,uczciwa,rzetelna firma z młodym kompetentnym personelem logistycznym ,przelewy terminowo jak kolega wyżej wspomniał(10-ego i 20-ego pieniążki są na koncie)żadnych spóźnień a wręcz o dzień wcześniej,firma wymarzona do spokojnej pracy nie stresującej,doskonałe dla uczciwych i lojalnych pracowników.W trasie nie jesteś sama,zawsze masz pomoc od swojego prowadzącego(spedytora),ukłony w stronę Szymona Stopyra :)Jeszcze słówko o zapleczu technicznym,to są geniusze mechaniki,cokolwiek by się nie działo z zestawem na trasie nie jesteś sama,masz zawsze pomoc.Na koniec,warto postarać się o pracę w SM-ie,będziesz czuć się jak w rodzinie,pozdrawiam :)

Nie kierowca

Na palcach jednej ręki można policzyć firmy z Andrychowa płacące na czas, zatrudniające na umowy o pracę i przestrzegające kodeksu pracy. SM to jedna z nich. Dobra organizacja, jasny system premiowy, świetna atmosfera w pracy. Do tego widać, że szefowie myślą o przyszłości: inwestują w "lokal (siedziba + warsztat), samochody i szkolenia. A co do płacy: jaka praca taka płaca. Nie ma się co łudzić, że za wciskanie guzika ktoś dzisiaj zapłaci krocie. Są stanowiska wymagające sporej wiedzy i zaangażowania oraz takie na których "tylko" trzeba być dokładnym i działać wg instrukcji. Jak łatwo się domyślić płace są zróżnicowane...

Maluch na disla

Jak się żyje umysłem, nie spuściłem - nie jestem z siebie dumy - to tu nie ma miejsca dla takich. Spalanie rozliczane na podstawie raportów z szyny CAN, zero błędów. Kto ma spalanie większe niz zakładają - robią szkolenia z Oszczędnej Jazdy. Wróciło naprawdę sporo kierowców z lat 2010-2012. Bo to potężna uczciwa Firma!

byly

jezdzilem u nich na kraju masakra obciazaja za paliwo za kilometry ogolnie przychodzilo do wyplaty i wiecznie cos mi brakowało a później z bolem oddawali

kokolino

Widzę, że SM stać na ludzi od wizerunku firmy. Niestety kosztem kierowców, którym obiecuje się kokosy, a wychodzą jak "Zabłocki na mydle". DRAMAT!!!

Były driver

Pracowałem u nich dwa lata .....było ok , ale trafiła mi się lepsza robota i się zwolniłem . Miało być o 1500 zł więcej niż w SM-ie przy podobnych przebiegach . Niestety po roku okazało się że mój nowy pracodawca płacił jako tako przez dwa miesiące , potem zaczęły się opóźnienia z wypłatami , wypłacał nam po 2000zł zaliczkowo miał wyrównać póżniej bo poslizgi przelewów i inne zciemy . Sądzę się teraz o prawie 30.000zł których nigdy nie dostałem , ale marnie to widzę abym to odzyskał . Zrobiłem błąd że się zwolniłem z SM -u , tam na międzynarodówce było pewne 5 do 6 tyś i zawsze punktualnie . Przechytrzyłem a teraz mi wstyd wrócić i prosić o robotę . Dobra rada : Patrzcie na historię firmy i czy płacą rzetelnie ! Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Chwal szefa swego bo możesz mieć gorszego Pozdrawiam driverów z SM

Janero Powero
@Były driver 18.05.2012 22:47
Pracowałem u nich dwa lata .....było ok , ale trafiła mi się lepsza robota i się zwolniłem . Miało być o 1500 zł więcej niż w S...

Jaka ściema, hahaha

były kierowca

Nie wiem jak jest na dzień dzisiejszy,kiedyś tam jeżdziłem.Jazda była na tacho,zjazd co tydzień lub na drugi weekend,płaca od kilometra(przeważnie sie zgadzało).Jedynym minusem było-potącanie za paliwo(przez rok,raz mi potrącili) i brak zaliczek na wyjazd,trzeba swoje wyłożyć a oni to oddają w wypłacie.

kobra

Nie można na nich narzekać , zmiana zarządu to dopiero początek

Zostaw opinię o SM LOGISTIC SP. Z O.O. - Andrychów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SM LOGISTIC SP. Z O.O.