SM LOGISTIC SP. Z O.O.

Andrychów

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 29 ocen.

SM LOGISTIC SP. Z O.O.
4 29 6 1

Opinie o SM LOGISTIC SP. Z O.O.

Kierowca

Ogólnie jazda od kilometra jest naruszeniem ,a tu dalej preferują te formę wynagradzania kierowcy.

Kierowca
@Kierowca 14.10.2018 22:15

Pierwsze słyszę a raczej czytam.

Rimi
@Kierowca 14.10.2018 22:15

Trzeba czytać ze zrozumieniem . Za jazdę w systemie 2/2 jest stałe wynagrodzenie bez względu na ilość przejechanych kilometrów . Po dwóch tygodniach jazdy podmiana kierowcy jest z reguły na bazie w Wieprzu lub Sosnowcu . Czasami zdarzają się podmiany ,, na trasie ,, najczęściej w PL ale też możliwe za granicą ( w zależności jak ułożą się frachty ) . W takim wypadku kierowcy mają do dyspozycji firmowe osobówki Na koszt firmy . Nie ma przypadków zbierania i rozwożenia kierowców busami po Unii jak w innych firmach . wszystko na ten temat .

Obiektyw
@Rimi 17.10.2018 10:17

Kolego, tak jak piszesz "czytać ze zrozumieniem", Kierowca o Rzymie ty o Krymie, jak tak samo jeździsz to "klękajcie narody"

Rimi
@Obiektyw 18.10.2018 08:45

,,Ogólnie jazda od kilometra jest naruszeniem ,a tu dalej preferują te formę wynagradzania kierowcy... Ja napisałem tylko że w tej firmie nie płaci się od kilometra , nie wiem co się czepiasz że piszę nie na temat ?

Obiektyw
@Rimi 18.10.2018 13:48

Płaci się w dość zawoalowany sposób,dostałeś chyba sms z informacją,że powyżej pewnego limitu przejechanych kilometrów jest premia?W przypadku tych,którzy jeżdżą własnym autem 2 na weekend stanowi ona znaczny składnik wynagrodzenia.

Antoni
@Rimi 17.10.2018 10:17

Jak dokładnie wygląda wynagrodzenie kierowców zatrudnionych w firmie SM LOGISTIC? Czy poza podstawowym wynagrodzeniem kierowca otrzymuje również dodatki za np. ekologiczną bądź bezszkodową jazdę? Możesz napisać, jak to wygląda?

Zuzanna

@Kierowca, czy wtedy przy liczbie kilometrów, jaką udaje Ci się zrobić na zmianie 2/2 wynagrodzenie, które otrzymujesz od firmy SM LOGISTIC jest satysfakcjonujące? Przybliż proszę, również jak wyglądają kwestię dni wolnych w takim charakterze pracy? Czy jest to niemożliwe?

Kierowca
@Zuzanna 17.07.2018 10:24

W systemie 2/2 wynagrodzenie na rękę to 4000 PLN na miesiąc. Jest to stała pensja niezależnie od ilości kilometrów. Powiem tak, kokosy to nie są tym bardziej, że w skali roku jest 13 cykli pracy na 12 miesięcy, więc jak dla mnie jeden cykl pracujemy za free. Jednak co dla mnie istotne to SM jest solidnym płatnikiem, przelew wynagrodzenia zawsze na czas. Tu wszystko jest jasne i klarowne, nikt nie obiecuje "gruszek na wierzbie", dla kierownika jestem partnerem do pracy a nie popychlem, któremu się kadzi a za plecami okrada z wypłaty pod byle pretekstem. Współpraca z dysponentami układa się dobrze, ponoć była tu rewolucja i ludzi z brakiem predyspozycji do pracy z ludźmi pod presją stresu zwyczajnie pogoniono i poziom obecnego teamu oceniam na czwórkę. Auta prawie nowe, serwisowane dość dobrze wyposażone, zaliczki na drogę w formie gotówki czy karty płatniczej. Ogólnie ja do SM przyszedłem odpocząć od cwaniactwa, prostactwa, chamstwa, plotkujących kolegów. Pracuje mi się miło i pierwszy raz od dłuższego czasu zaczynam się identyfikować z firmą.

Mr.Riverdance
@Kierowca 18.07.2018 15:23

I już Cię lubię :)pierwszy normalny człowiek

Zuzanna

@Były, firma SM LOGISTIC zatrudnia jedynie osoby, które nie posiadają doświadczenia w tej branży? Czy również w tej firmie znajdują się osoby, które posiadają doświadczenie w tym zawodzie? Na jakie warunki pracy można liczyć na początku współpracy? Od początku zatrudnienie jest na podstawie umowy o pracę? Zachęcam, abyś przedstawił te aspekty pracy.

Mr.Riverdance
@Zuzanna 30.08.2018 08:15

O jakich zielonych listkach piszą,bzdura,tu nie ma miejsca i czasu na naukę,jeśli chcesz pracować w stabilnej firmie,to śmiało można polecić,siedem lat stażu i nie narzekam i nie płaczę bo mi źle,jest to firma solidna,rzetelna a jeśli ktoś narzeka na zarobki bo nie są po osiem tysięcy to niemcy szukają jeleni którzy będą się cisnęli po dziewięciu w busie i wożeni po całych niemczech przez dobę a czasy na maxa wykorzystane,trochę rozsądku,coś za coś-stabilizacja za kasę,która i tak nie jest zła

Zuzanna

@Kierowca, dziękuję za odpowiedź. Myślę, że Twoja opinia i odpowiedzi na moje pytania będą pomocne dla osób, które rozważają podjęcie zatrudnienia w firmie SM LOGISTIC. @żużu, jak długo pracujesz już w tej firmie? Czy często jest tak, że kierowca wysyłany jest na przymusowy urlop wypoczynkowy? Średnio ile razy w roku tak się zdarza?

żużu

Postanowiłem dodać swoją opinie po kolejnym okresie urlopowym w naszej firmie. Po dwóch tygodniach w trasie i dwóch tygodniach urlopu /urlop płatny pełny etat/ dostaje pensje 2000,00zł. Kierowca po dwóch tygodniach w trasie i dwóch wolnego /system 2/2/ dostaje 4000,00zł. Po pytaniu jaka jest stawka za urlop dowiedziałem się że dzień urlopu to 40,00zł czyli za dwa tygodnie urlopu to 400,00zł. Trochę ręce opadają bo co ma zrobić kierowca gdy firma go wysyła na urlop a on ma np. spłatę raty bankowej np.1400zł. Poza tą jedną sprawą to firma solidna i godna polecenia.

Zuzanna

@Były, dlaczego tak twierdzisz? Możesz podać jakieś sytuacje, które według Ciebie wymagają kontroli inspektora pracy w firmie SM LOGISTIC? @Kierowca, czy firma SM LOGISTIC zwraca koszty dojazdów osoby, która jedzie zmienić kierowcę większą ilość kilometrów? Czy to w zakresie kierowcy jest, aby zorganizować sobie transport, czy może firma wszystko załatwia tak, aby ułatwić kierowcy całą sytuację?

Kierowca
@Zuzanna 30.09.2018 17:18

Firma SM Logistic oddaje do dyspozycji samochód osobowy, karty paliwowe itd.Od razu uprzedzę kolejne pytanie..... posiłek po drodze podróżujący musi kupić sobie za własne środki. Ja zdaje sobie sprawę, że nie ma dużej podaży pracowników w tej jak i innej branży ale nie wydurniajmy się, że w związku z tym firmy mają swoim pracownikom za przeproszeniem podcierać cztery litery, to są dorośli ludzie i idąc do tego zawodu muszą się liczyć z wieloma wyrzeczenimi i niedogodnościami. Z tego powodu jest tak duża rotacja kadr w firmach transportowych gdyż oczekiwania a realia się sporo rozjeżdżają. W zasadzie to jest moja ostatnia wypowiedź na temat tej firmy, gdyż zmieniam pracę i co miałem napisać to już zrobiłem jak najbardziej obiektywnie. Mam nadzieję, że pomogłem komuś w podjęciu decyzji o zatrudnieniu się w SM Logistic.

Arek

Może do tej kwoty dochodzą jakieś dodatki??

Kierowca
@Arek 09.07.2018 11:35

Pracuję tu trzeci miesiąc i na temat kwestii finansowych mogę się wypowiadieć, mianowicie na umowie jest faktycznie 2250 brutto, stawka za tydzień pracy to 2000 PLN na planecie czy chłodni, ruchomych podłóg za stawkę 2100 aktualnie nie ma. Ot zwyczajnie chłopaki się tych zestawów trzymają a firma chyba nic nie dobiera. Na pensje składa się owa podstawa plus diety z tytułu pracy w delegacji co razem czyni nam 2000 netto za tydzień pracy. Ponoć są jakieś dodatki za bezszkodową jazdę i brak naruszeń tacho, ale to ponoć dopiero po jakimś czasie. Nie ma żadnych kilometrów czy innych składników wynagrodzenie.

anonymous
@Kierowca 10.07.2018 21:59

Mówisz o systemie 2 na 2 bo w systemie co drugi weekend w domu wygląda tak jak wcześniej pisałem wtedy ciężko wyciągnąć dobrą kasę chyba że przekroczy się 13500 km

Kierowca
@anonymous 13.07.2018 20:57

Tak o 2/2

Kierowca
@anonymous 13.07.2018 20:57

Ciężko te kilometry zrobić, ja w 2/2 robię 5500-6000,zmiennik też podobnie, nie kasuje licznika więc wiem.

Adrian
@Kierowca 14.07.2018 18:03

Witam kolege mam pytanko po jakich krajach UE sie jezdzi chodzi mi o system 2/2 ?. I z jaka naczepa smigasz? Jesli z ruchoma to opisz jak wyglada praca ( jazda w nocy czy brud mycie naczepy itd.) Z gory dzieki serdeczne .

Kierowca
@Adrian 14.09.2018 16:26

Jazda z naczepą typu ruchoma podłoga to nie transport leków czy żywności...... to praca z typu "brudnych", nie muszę chyba tłumaczyć co się wozi i jaki rodzaj tablicy jest na zestawie. Czy mycie naczepy? No można nie myć, nawet do czasu aż się zalęgną gryzonie, wszystko zależy od kierowcy. Czy jazda w nocy? Zależy jak masz ustawioną pracę, 00-4.00 to w tej firmie godziny nocne i wiadomo co praca w nich oznacza. Dużo zależy od współpracy na linii spedytor-kierowca i tego jak ten drugi jest zorganizowany. Kraje gdzie jeździmy to praktycznie cała UE. Na ruchomą podłogę obecnie wakatów nie ma, każdy strzeże swojego zestawu i kijem nie wygonisz. Dbają pucują i z tego co wiem pracę na "śmierduszkach" sobie chwalą.

Adrian
@Kierowca 14.09.2018 22:50

No i dziekoweczka wyjasniles mi wiele. A powiedz system2/2 to jak wyglada z wyjazdem? Z bazy ciezarowka czy jakies busy.

Kierowca
@Adrian 24.09.2018 19:32

Tu nie ma żadnych busów,plandeki wyjazd i powrót do kraju zestawem,frigo częste zmiany za granicą ,dolot osobowym do ciężarówki,ruchome podłogi nie wiem.

Adrian
@Kierowca 25.09.2018 07:21

Dzieki raz jeszcze a jesli bym sie dostal na chlodnie to jak tj przyjezdzam osobowka i od razu jade duzym czy pauza? Ta osobowka to ile osob jedzie. Sorry ze tak zapytowywuje ale wole wiedziec wiecej niz miec kolejne swiadectwo pracy

Adrian
@Kierowca 25.09.2018 07:21

Kolego napisz jeszcze jak mozesz czy te dwa tygodnie i drugie dwa w domu to czy tak jest naprawde? Czy roznie to bywa. Jesli roznie to ile w trasie i ile w domu.

Kierowca
@Adrian 25.09.2018 13:53

Dwa tygodnie w trasie i drugie tyle w domu,owszem może się zdarzyć,że zostaniesz poproszony o pozostanie kilku dni dłużej niż tura ale dopłacą za to.Ja już tak miałem,trzeba było zabrać stoisko z targów w Monachium i zjechałem po weekendzie do kraju.

Kierowca
@Adrian 25.09.2018 12:53

Pytaj nie ma problemu,jednak jeżeli chodzi o kwestie w/w to z tego co słyszałem koledzy zmieniają się w niedziele.Kierowca za którego jeździłem frigo latem tak w każdym razie miał umówione ze swoim zmiennikiem,z Polski ten pierwszy wylatywał osobowym tak aby np.pod Frankfurtem n/Menem być w południe aby zmiennik mógł późnym wieczorem dotrzeć do Andrychowa.Dojazd osobowym do ciężarówki nie jest jednak regułą ,sporo frigo zjeżdża też na weekend do Andrychowa,więc wszystko zależy jak się praca ułoży.Ja z powodu tych dolotów osobowym zrezygnowałem z pracy na lodówce,w poprzedniej firmie było to normą i pędzenia po 1200km do auta mam już dosyć.

Adrian
@Kierowca 25.09.2018 17:04

Dziekuje Wam serdecznie

Były

Inspekcji Pracy tam trzeba .Niedługo.

Kierowca
@Były 24.09.2018 19:43

Czytam i nie wierze ,pracuje w tej firmie już prawie pół roku i powiem krótko,firma pilnuje swojego interesu,ale nie kosztem pracownika,nie ma łamania tacho,przestrzegany jest czas pracy w porze nocnej,zadbany tabor,na konserwacje którego i bieżące naprawy się nie szczędzi.Nie ma sprawy,której nie idzie załatwić z kierownictwem,jeżeli coś jest nie do ogarnięcia to mówią wprost i nie kładą makaronu na uszy.Wypłata zawsze na czas,aby to wszystko docenić trzeba popracować w "innych'warunkach.Nie chcę tu pozować na adwokata firmy bo nie jest to jej potrzebne,ale czytając teksty typu powyższego bez merytorycznego uzasadnienia można się zirytować.Być może to delikwent nawywijał w trasie i ma pretensje do całego świata,nie ma co się oszukiwać,wielu "asów kierownicy" to zwykłe miernoty,którym w życiu nie wyszło i poszli do zawodu ,który dobrze wykonywany daje jakieś profity ,sporą satysfakcje,radość pracy na dużych samochodach,możliwość poznania Europy.

Koń

Życie i młodość przeminie a was dalej będą robić i zwodzić do bólu.

Zuzanna

@Kierowca, różnie to znaczy, jak? Chciałabym, żebyś swoją opinię na ten temat wyraził w sposób bardziej uzasadniony, ponieważ czytelnicy wątku opinii o pracy w firmie SM LOGISTIC mogą mieć w dalszym ciągu dużo pytań do Twojej wypowiedzi. @Były, możesz wyjaśnić, co napisałeś w swoim komentarzu? O jakich tzw. "hakach" piszesz? Sprecyzuj swoją wypowiedź.

Były

Każdy system pracy w tej firmie ma tzw.haka ,powodzenia ,nie dajcie się.Są lepsze firmy.

Kierowca
@Były 22.09.2018 11:48

Coś więcej w temacie haków? Może to jest kwestia braku przepływu informacji przy podpisywaniu umowy, sam też miałem, pewne sprawy "wyszły w praniu", jednak wszystko zostało dość szybko wyjaśnione.

Zuzanna

@Kierowca, jak Ty ocenisz swoją współpracę ze spedytorami, którzy są zatrudnieni w firmie SM LOGISTIC? Mógłbyś również odpowiedzieć na moje poprzednie pytania, które nie chciałabym, aby gdzieś umknęły? Zachęcam Cię do dalszej aktywności, ponieważ Twoja wiedza związana z pracą w tej firmie jest pomocna.

Kierowca
@Zuzanna 18.09.2018 09:43

Różnie to bywa.

Zuzanna

@Kierowca, widzę, że masz zupełnie inne zdanie na temat stabilności firmy SM LOGISTIC na rynku, dlatego, czy możesz podzielić się z nami tym, co wiesz na temat pracy w tej firmie? Rozumiem, że osoby, które są zatrudnione w firmie mogą być spokojne o przyszłość i w najbliższym czasie firmie nie grozi upadek? Przedstaw szczegółowo, co wiesz na ten temat.

Zuzanna

@Zainteresowany, skąd u Ciebie przypuszczenia, że firmie SM LOGISTIC miałaby grozić upadłość? Masz jakieś informacje na temat pracy w tej firmie, które mogłyby być pomocne dla czytelników tego wątku? Zachęcam do wypowiedzi.

Kierowca
@Zuzanna 05.09.2018 10:38

Ot bredzi co mu ślina na język przyniesie. Jak firma ma dobrych pracowników a nie filozofów to upadłość jej nie grozi.

Zainteresowany

Oni mają robote? Nie grozi im upadłość? Bo to ważne w tych czasach.

Były

Ta firma dla pocztkujących driverów

Kierowca
@Były 30.08.2018 08:01

Tzn? Jeżdżą z takim zielonym listkiem na naczepie?

Zuzanna

@Kierowca, czy w takim wypadku, który opisałeś w swoim komentarzu firma SM LOGISTIC w jakiś sposób stara się zachęcać osoby młode, aby czuli się komfortowo i nie myśleli o zmianie pracy na inną? Czy właśnie mimo starań pracodawcy tak czy inaczej te osoby decydują się na odejście? Opisz, jak według Ciebie to wygląda.

Zuzanna

@Kierowca, właśnie, dlaczego według Ciebie rotacja jest tak dynamiczna? Rozumiem, że tak jak napisałeś wpływ na to mogą mieć sytuacje na rynku, które regulują zatrudnienie w firmie SM LOGISTIC, jednak, dlaczego za jakiś czas znów pojawia się ogłoszenie o pracę na stanowisko, które wcześniej było obsadzone? Wiesz może, czemu tak się dzieje?

Kierowca
@Zuzanna 07.08.2018 08:14

Moim zdaniem rotacja spowodowana jest faktem, że dziś pracownik skuszony wizją wyższej pensji najzwyczajniej w świecie zmienia pracę co kilka miesięcy w poszukiwaniu finansowego złotego Grala. Jest to problem o którym pisze się już w prasie ekonomicznej i dotyka nie tylko zawodu kierowcy. Na rynek pracy weszło nowe pokolenie i to jego przedstawiciele najczęściej porzucają pracę praktycznie z dnia na dzień.

Zuzanna

@Kierowca, dziękuję za Twoją kolejną wypowiedź. Skoro pracujesz w firmie SM LOGISTIC, to na pewno masz wiedzę na temat, czy często dochodzi do rotacji wśród zatrudnionych pracowników w tym miejscu pracy? Kierowca, który decyduje się na zatrudnienie w tej firmie może liczyć na stałą i pewną posadę? Przedstaw, proszę, jak to wygląda.

Kierowca
@Zuzanna 30.07.2018 11:52

Skoro ogłoszenie o pracowników ukazuje się już od jakiegoś czasu to i rotacja jest,ale pytanie gdzie jej nie ma.Czy można liczyć na stałą i pewną posadę????Napiszę tak,rozmawiałem kilka dni temu z HR owcem z oddziału dużej duńskiej firmy w Polsce,jak to u nich z pracą w dłuższym terminie,gość odpowiedział krótko"dzisiaj pracę mam dla kierowców,ale co będzie jutro czy pojutrze to nie wiem,może będziemy musieli zwalniać jak gospodarka europejska wyhamuje".Ot i tu pewnie tak samo.

Klok

Nie polecam tej fiy 4200 i to wszystko km i tak nie zrobisz

Obiektyw
@Klok 28.07.2018 16:14

A w jakim to systemie?

Zuzanna

@Kierowca, dziękuję za odpowiedź. Wspomniałeś o poziomie wynagrodzenia, czy jest to podstawowa stawka, którą otrzymujesz co miesiąc? Czy może firma SM LOGISTIC przewiduje jeszcze dla Ciebie, jakieś świadczenia dodatkowe np. za ekonomiczną jazdę? Przedstaw, też proszę, jak wygląda kwestia wyżywienia będąc w trasie? Pracodawca zapewnia jakieś "diety"? Zachęcam do wyrażenia opinii na ten temat.

Kierowca
@Zuzanna 23.07.2018 21:29

4000 PLN i to wszystko, są jakieś mikroskopijne dodatki, za brak uszkodzeń na zestawie i wykroczeń na tachografie ale nie warto o tym wspominać. Wyżywienie w trasie??? No u Gesslerowej nie jadamy,ot klasyka słoje plus próżniowo pakowana żywność, dieta truckera to jedyna dieta......

Zuzanna

@Kierowca, dziękuję za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami po pierwszych trzech miesiącach pracy w firmie SM LOGISTIC. Czy miałeś może jakieś sytuacje w trasie, które wymagały pomocy ze strony pracodawcy? Może słyszałeś o jakiś przypadkach w których pracodawca nie zostawiał kierowcy samego z danym problemem i pomagał w rozwiązaniu losowych sytuacji? Jak wygląda sytuacja w przypadku ewentualnej awarii samochodu? Wypowiedz się, proszę, w tych kwestiach związanych z pracą w firmie SM LOGISTIC.

Zuzanna

@anonymous, widzę, że dysponujesz informacjami dotyczącymi warunków finansowych oferowanych swoim pracownikom przez SM LOGISTIC. Może, w takim razie mógłbyś przedstawić pozostałe? Aktualne informacje w tej kwestii, będą cenne dla tych użytkowników, zastanawiającym się nad tą firmą pod kątem przyszłego zatrudnienia.

anonymous
@Zuzanna 08.03.2018 10:51

Kilka składników do wypłaty : za dzień + 8 groszy za kilonetr+ premia za kilometry + bezszkodowa jazda . Przy 12501 km + 24 dni masz 6975 zlotych na rękę

Zodiak
@anonymous 09.03.2018 09:42

W ofercie sm jest 2000 netto za kazdy tydzień w trasie plus 2250 brutto podstawy. Nic o km nie mowili

Zuzanna

@Kandydat, rozumiem, że warunek finansowy zaproponowany Ci na rozmowie kwalifikacyjnej w SM LOGISTIC nie był w Twojej opinii zadowalający. Jednak pomimo wszystko ważne, że pracodawca od początku jasno przedstawił go jak i możliwość ewentualnej późniejszej podwyżki. Tym samym, kandydat może się zastanowić nad rozpoczęciem współpracy lub nad rezygnacją z niej.

Kandydat

Powodzenia w biurze! Świeża sprawa: "Jest Pan w grupie kilku najlepszych kandydatów i planujemy zaprosić Pana na rozmowę kwalifikacyjną. Muszę jednak od razu nadmienić , że nasza oferta płacowa jest sztywna i wynosi 2100 zł. brutto. Ewentualna podwyżka możliwa będzie po 1 roku pracy..."

Zuzanna

Na stronie internetowej SM LOGISTIC głównie widnieją oferty pracy na stanowisko kierowcy. Rozumiem, że ze względu na obszar działalności tej firmy, kierowcy stanowią największy odsetek pracowników. Może jednak znajdą się osoby, które mogłyby przedstawić swoje opinie odnoszące się do pracy na stanowiskach biurowych u tego pracodawcy? Jakie warunki zatrudnienia mogą zostać zaproponowane w tym momencie na rozmowie kwalifikacyjnej?

Tomek

Szkolenie dla nowych kierowców w tej firmie to tragedia. Spędzasz do 3 miesięcy w podwójnej obsadzie z "kierowca trenerem" który nie ma pojęcia o przekazywaniu wiedzy i bierze Cię tylko dla dodatku do pensji i patrzy tylko żeby w każdej wolnej okazji się nachlać a gdy chcesz zrezygnować to każą płacić 3 tys za szkolenie. Dział spedycji to też tragedia w razie problemów przy załadunku lub rozładunku nie potrafią nic szybko załatwić efekt ładunków z giełdy. Odradzam wszystkim prace w SM logistic oraz innych dziad transach.

Mr.Riverdance
@Tomek 27.05.2017 11:01

A kto powierzy Ci nowy zestaw jeśli Twoje prawo jazdy kapie świeżą farbą z drukarni a doświadczenia masz tyle co na kursie w ośrodku szkolenia kierowców,czemu się dziwisz ,że trzy miechy szkolenia jak jesteś żółtodziób,kto puści Cię na Unię bez jakiegokolwiek nawet minimalnego doświadczenia,a trener,kiepsko się z nim komunikowałeś albo rżnąłeś super drivera,gdy przyszedłem do pracy,a miałem kilkanaście miesięcy jazdy po Unii,dostałem nowy zestaw i bez obaw wysłano w trasę a czego nie wiedziałem mogłem dowiedzieć się od innych bardziej doświadczonych ,jeżdżących po europie

Były driver

Pracowałem u nich dwa lata .....było ok , ale trafiła mi się lepsza robota i się zwolniłem . Miało być o 1500 zł więcej niż w SM-ie przy podobnych przebiegach . Niestety po roku okazało się że mój nowy pracodawca płacił jako tako przez dwa miesiące , potem zaczęły się opóźnienia z wypłatami , wypłacał nam po 2000zł zaliczkowo miał wyrównać póżniej bo poslizgi przelewów i inne zciemy . Sądzę się teraz o prawie 30.000zł których nigdy nie dostałem , ale marnie to widzę abym to odzyskał . Zrobiłem błąd że się zwolniłem z SM -u , tam na międzynarodówce było pewne 5 do 6 tyś i zawsze punktualnie . Przechytrzyłem a teraz mi wstyd wrócić i prosić o robotę . Dobra rada : Patrzcie na historię firmy i czy płacą rzetelnie ! Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Chwal szefa swego bo możesz mieć gorszego Pozdrawiam driverów z SM

Janero Powero
@Były driver 18.05.2012 22:47

Jaka ściema, hahaha

Jarek
@Były driver 18.05.2012 22:47

To nie ściema,prawda,płace regularne a na dzień dzisiejszy nie ma rozliczeń paliwowych,kiedyś tak było,dziś to historia. Przez ponad pięć lat były dwa spóźnienia w przelewach z przeprosinami (jeden dzień),ale z powodu awarii systemu,nie zarabia się jak na zachodzie ale też godnie i regularnie i chyba o to chodzi

Wozak

Ja pracuję tu już parę lat i mogę powiedzieć, że jak ktoś szuka wrażeń niech zmieni firmę. SM nie jest złym pracodawcą , znają swój fach i wiedzą jak prowadzić firmę. Ja wiem dobrze jacy potrafią być pracownicy.

MrRiwerdance
@Wozak 12.02.2017 18:48

WOZAK,przyznam Ci rację ,większość narzeka ale trzymają się rękami i nogami a wielu wraca bo okazuje się że jednak nie ma to jak w SM-e

Zuzanna

@driver nie jestem związana z firmą SM LOGISTIC SP. Z O.O.. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie SM LOGISTIC między innymi dzięki Waszym opiniom. @Tomek czy inni kierowcy również mają takie wrażenia z odbytego szkolenia? Czy po prostu Ty trafiłeś na nieodpowiednią osobę? Próbowałeś zgłosić to jak Twoje szkolenie przebiegało do firmy?

driver
@Zuzanna 29.05.2017 08:48

@Zuzanna ja nic nie pisałem na temat szkolenia tylko poruszyłem konkretny temat dotyczący systemu wynagradzania w tej firmie.

duszek12@gmail.com
@Zuzanna 29.05.2017 08:48

ZUZANNA,coś niecoś mogę przybliżyć o SM,pracując szósty rok spotkałem się z szacunkiem nie tylko ze strony Dyrekcji ale i niższego szczebla pracowników kadrowych skończywszy na spedytorach i dziele technicznym.Nikt nigdy nie zwracał się do mnie z pogardą czy tym podobnym.Miła atmosfera nie tylko w siedzibie firmy ale również kontakt w trasie na wysokim poziomie,w trasie nie jesteś zostawionym samemu sobie na zasadzie "radź sobie sam",jest zawsze ktoś na kogo można liczyć o każdej porze,to tak w wielkim skrócie,więcej na maila,jeśli masz życzenie

Zostaw opinię o SM LOGISTIC SP. Z O.O. - Andrychów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SM LOGISTIC SP. Z O.O.