SM LOGISTIC SP. Z O.O.

Andrychów

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 28 ocen.

SM LOGISTIC SP. Z O.O.
4 28 6 1

Opinie o SM LOGISTIC SP. Z O.O.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Zuzanna

@Kierowca, jak Ty ocenisz swoją współpracę ze spedytorami, którzy są zatrudnieni w firmie SM LOGISTIC? Mógłbyś również odpowiedzieć na moje poprzednie pytania, które nie chciałabym, aby gdzieś umknęły? Zachęcam Cię do dalszej aktywności, ponieważ Twoja wiedza związana z pracą w tej firmie jest pomocna.

Kierowca
@Zuzanna 18.09.2018 09:43

Różnie to bywa.

Arek

Może do tej kwoty dochodzą jakieś dodatki??

Kierowca
@Arek 09.07.2018 11:35

Pracuję tu trzeci miesiąc i na temat kwestii finansowych mogę się wypowiadieć, mianowicie na umowie jest faktycznie 2250 brutto, stawka za tydzień pracy to 2000 PLN na planecie czy chłodni, ruchomych podłóg za stawkę 2100 aktualnie nie ma. Ot zwyczajnie chłopaki się tych zestawów trzymają a firma chyba nic nie dobiera. Na pensje składa się owa podstawa plus diety z tytułu pracy w delegacji co razem czyni nam 2000 netto za tydzień pracy. Ponoć są jakieś dodatki za bezszkodową jazdę i brak naruszeń tacho, ale to ponoć dopiero po jakimś czasie. Nie ma żadnych kilometrów czy innych składników wynagrodzenie.

anonymous
@Kierowca 10.07.2018 21:59

Mówisz o systemie 2 na 2 bo w systemie co drugi weekend w domu wygląda tak jak wcześniej pisałem wtedy ciężko wyciągnąć dobrą kasę chyba że przekroczy się 13500 km

Kierowca
@anonymous 13.07.2018 20:57

Tak o 2/2

Kierowca
@anonymous 13.07.2018 20:57

Ciężko te kilometry zrobić, ja w 2/2 robię 5500-6000,zmiennik też podobnie, nie kasuje licznika więc wiem.

Adrian
@Kierowca 14.07.2018 18:03

Witam kolege mam pytanko po jakich krajach UE sie jezdzi chodzi mi o system 2/2 ?. I z jaka naczepa smigasz? Jesli z ruchoma to opisz jak wyglada praca ( jazda w nocy czy brud mycie naczepy itd.) Z gory dzieki serdeczne .

Kierowca
@Adrian 14.09.2018 16:26

Jazda z naczepą typu ruchoma podłoga to nie transport leków czy żywności...... to praca z typu "brudnych", nie muszę chyba tłumaczyć co się wozi i jaki rodzaj tablicy jest na zestawie. Czy mycie naczepy? No można nie myć, nawet do czasu aż się zalęgną gryzonie, wszystko zależy od kierowcy. Czy jazda w nocy? Zależy jak masz ustawioną pracę, 00-4.00 to w tej firmie godziny nocne i wiadomo co praca w nich oznacza. Dużo zależy od współpracy na linii spedytor-kierowca i tego jak ten drugi jest zorganizowany. Kraje gdzie jeździmy to praktycznie cała UE. Na ruchomą podłogę obecnie wakatów nie ma, każdy strzeże swojego zestawu i kijem nie wygonisz. Dbają pucują i z tego co wiem pracę na "śmierduszkach" sobie chwalą.

Zuzanna

@Kierowca, widzę, że masz zupełnie inne zdanie na temat stabilności firmy SM LOGISTIC na rynku, dlatego, czy możesz podzielić się z nami tym, co wiesz na temat pracy w tej firmie? Rozumiem, że osoby, które są zatrudnione w firmie mogą być spokojne o przyszłość i w najbliższym czasie firmie nie grozi upadek? Przedstaw szczegółowo, co wiesz na ten temat.

Zuzanna

@Zainteresowany, skąd u Ciebie przypuszczenia, że firmie SM LOGISTIC miałaby grozić upadłość? Masz jakieś informacje na temat pracy w tej firmie, które mogłyby być pomocne dla czytelników tego wątku? Zachęcam do wypowiedzi.

Kierowca
@Zuzanna 05.09.2018 10:38

Ot bredzi co mu ślina na język przyniesie. Jak firma ma dobrych pracowników a nie filozofów to upadłość jej nie grozi.

Zainteresowany

Oni mają robote? Nie grozi im upadłość? Bo to ważne w tych czasach.

Były

Ta firma dla pocztkujących driverów

Kierowca
@Były 30.08.2018 08:01

Tzn? Jeżdżą z takim zielonym listkiem na naczepie?

Zuzanna

@Były, firma SM LOGISTIC zatrudnia jedynie osoby, które nie posiadają doświadczenia w tej branży? Czy również w tej firmie znajdują się osoby, które posiadają doświadczenie w tym zawodzie? Na jakie warunki pracy można liczyć na początku współpracy? Od początku zatrudnienie jest na podstawie umowy o pracę? Zachęcam, abyś przedstawił te aspekty pracy.

Zuzanna

@Kierowca, czy w takim wypadku, który opisałeś w swoim komentarzu firma SM LOGISTIC w jakiś sposób stara się zachęcać osoby młode, aby czuli się komfortowo i nie myśleli o zmianie pracy na inną? Czy właśnie mimo starań pracodawcy tak czy inaczej te osoby decydują się na odejście? Opisz, jak według Ciebie to wygląda.

Zuzanna

@Kierowca, właśnie, dlaczego według Ciebie rotacja jest tak dynamiczna? Rozumiem, że tak jak napisałeś wpływ na to mogą mieć sytuacje na rynku, które regulują zatrudnienie w firmie SM LOGISTIC, jednak, dlaczego za jakiś czas znów pojawia się ogłoszenie o pracę na stanowisko, które wcześniej było obsadzone? Wiesz może, czemu tak się dzieje?

Kierowca
@Zuzanna 07.08.2018 08:14

Moim zdaniem rotacja spowodowana jest faktem, że dziś pracownik skuszony wizją wyższej pensji najzwyczajniej w świecie zmienia pracę co kilka miesięcy w poszukiwaniu finansowego złotego Grala. Jest to problem o którym pisze się już w prasie ekonomicznej i dotyka nie tylko zawodu kierowcy. Na rynek pracy weszło nowe pokolenie i to jego przedstawiciele najczęściej porzucają pracę praktycznie z dnia na dzień.

Zuzanna

@Kierowca, dziękuję za Twoją kolejną wypowiedź. Skoro pracujesz w firmie SM LOGISTIC, to na pewno masz wiedzę na temat, czy często dochodzi do rotacji wśród zatrudnionych pracowników w tym miejscu pracy? Kierowca, który decyduje się na zatrudnienie w tej firmie może liczyć na stałą i pewną posadę? Przedstaw, proszę, jak to wygląda.

Kierowca
@Zuzanna 30.07.2018 11:52

Skoro ogłoszenie o pracowników ukazuje się już od jakiegoś czasu to i rotacja jest,ale pytanie gdzie jej nie ma.Czy można liczyć na stałą i pewną posadę????Napiszę tak,rozmawiałem kilka dni temu z HR owcem z oddziału dużej duńskiej firmy w Polsce,jak to u nich z pracą w dłuższym terminie,gość odpowiedział krótko"dzisiaj pracę mam dla kierowców,ale co będzie jutro czy pojutrze to nie wiem,może będziemy musieli zwalniać jak gospodarka europejska wyhamuje".Ot i tu pewnie tak samo.

Klok

Nie polecam tej fiy 4200 i to wszystko km i tak nie zrobisz

Obiektyw
@Klok 28.07.2018 16:14

A w jakim to systemie?

Zuzanna

@Kierowca, dziękuję za odpowiedź. Wspomniałeś o poziomie wynagrodzenia, czy jest to podstawowa stawka, którą otrzymujesz co miesiąc? Czy może firma SM LOGISTIC przewiduje jeszcze dla Ciebie, jakieś świadczenia dodatkowe np. za ekonomiczną jazdę? Przedstaw, też proszę, jak wygląda kwestia wyżywienia będąc w trasie? Pracodawca zapewnia jakieś "diety"? Zachęcam do wyrażenia opinii na ten temat.

Kierowca
@Zuzanna 23.07.2018 21:29

4000 PLN i to wszystko, są jakieś mikroskopijne dodatki, za brak uszkodzeń na zestawie i wykroczeń na tachografie ale nie warto o tym wspominać. Wyżywienie w trasie??? No u Gesslerowej nie jadamy,ot klasyka słoje plus próżniowo pakowana żywność, dieta truckera to jedyna dieta......

Zuzanna

@Kierowca, czy wtedy przy liczbie kilometrów, jaką udaje Ci się zrobić na zmianie 2/2 wynagrodzenie, które otrzymujesz od firmy SM LOGISTIC jest satysfakcjonujące? Przybliż proszę, również jak wyglądają kwestię dni wolnych w takim charakterze pracy? Czy jest to niemożliwe?

Kierowca
@Zuzanna 17.07.2018 10:24

W systemie 2/2 wynagrodzenie na rękę to 4000 PLN na miesiąc. Jest to stała pensja niezależnie od ilości kilometrów. Powiem tak, kokosy to nie są tym bardziej, że w skali roku jest 13 cykli pracy na 12 miesięcy, więc jak dla mnie jeden cykl pracujemy za free. Jednak co dla mnie istotne to SM jest solidnym płatnikiem, przelew wynagrodzenia zawsze na czas. Tu wszystko jest jasne i klarowne, nikt nie obiecuje "gruszek na wierzbie", dla kierownika jestem partnerem do pracy a nie popychlem, któremu się kadzi a za plecami okrada z wypłaty pod byle pretekstem. Współpraca z dysponentami układa się dobrze, ponoć była tu rewolucja i ludzi z brakiem predyspozycji do pracy z ludźmi pod presją stresu zwyczajnie pogoniono i poziom obecnego teamu oceniam na czwórkę. Auta prawie nowe, serwisowane dość dobrze wyposażone, zaliczki na drogę w formie gotówki czy karty płatniczej. Ogólnie ja do SM przyszedłem odpocząć od cwaniactwa, prostactwa, chamstwa, plotkujących kolegów. Pracuje mi się miło i pierwszy raz od dłuższego czasu zaczynam się identyfikować z firmą.

Zuzanna

@Kierowca, dziękuję za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami po pierwszych trzech miesiącach pracy w firmie SM LOGISTIC. Czy miałeś może jakieś sytuacje w trasie, które wymagały pomocy ze strony pracodawcy? Może słyszałeś o jakiś przypadkach w których pracodawca nie zostawiał kierowcy samego z danym problemem i pomagał w rozwiązaniu losowych sytuacji? Jak wygląda sytuacja w przypadku ewentualnej awarii samochodu? Wypowiedz się, proszę, w tych kwestiach związanych z pracą w firmie SM LOGISTIC.

Zuzanna

@anonymous, widzę, że dysponujesz informacjami dotyczącymi warunków finansowych oferowanych swoim pracownikom przez SM LOGISTIC. Może, w takim razie mógłbyś przedstawić pozostałe? Aktualne informacje w tej kwestii, będą cenne dla tych użytkowników, zastanawiającym się nad tą firmą pod kątem przyszłego zatrudnienia.

anonymous
@Zuzanna 08.03.2018 10:51

Kilka składników do wypłaty : za dzień + 8 groszy za kilonetr+ premia za kilometry + bezszkodowa jazda . Przy 12501 km + 24 dni masz 6975 zlotych na rękę

Zodiak
@anonymous 09.03.2018 09:42

W ofercie sm jest 2000 netto za kazdy tydzień w trasie plus 2250 brutto podstawy. Nic o km nie mowili

Zuzanna

@Kandydat, rozumiem, że warunek finansowy zaproponowany Ci na rozmowie kwalifikacyjnej w SM LOGISTIC nie był w Twojej opinii zadowalający. Jednak pomimo wszystko ważne, że pracodawca od początku jasno przedstawił go jak i możliwość ewentualnej późniejszej podwyżki. Tym samym, kandydat może się zastanowić nad rozpoczęciem współpracy lub nad rezygnacją z niej.

Kandydat

Powodzenia w biurze! Świeża sprawa: "Jest Pan w grupie kilku najlepszych kandydatów i planujemy zaprosić Pana na rozmowę kwalifikacyjną. Muszę jednak od razu nadmienić , że nasza oferta płacowa jest sztywna i wynosi 2100 zł. brutto. Ewentualna podwyżka możliwa będzie po 1 roku pracy..."

Zuzanna

Na stronie internetowej SM LOGISTIC głównie widnieją oferty pracy na stanowisko kierowcy. Rozumiem, że ze względu na obszar działalności tej firmy, kierowcy stanowią największy odsetek pracowników. Może jednak znajdą się osoby, które mogłyby przedstawić swoje opinie odnoszące się do pracy na stanowiskach biurowych u tego pracodawcy? Jakie warunki zatrudnienia mogą zostać zaproponowane w tym momencie na rozmowie kwalifikacyjnej?

Tomek

Szkolenie dla nowych kierowców w tej firmie to tragedia. Spędzasz do 3 miesięcy w podwójnej obsadzie z "kierowca trenerem" który nie ma pojęcia o przekazywaniu wiedzy i bierze Cię tylko dla dodatku do pensji i patrzy tylko żeby w każdej wolnej okazji się nachlać a gdy chcesz zrezygnować to każą płacić 3 tys za szkolenie. Dział spedycji to też tragedia w razie problemów przy załadunku lub rozładunku nie potrafią nic szybko załatwić efekt ładunków z giełdy. Odradzam wszystkim prace w SM logistic oraz innych dziad transach.

Mr.Riverdance
@Tomek 27.05.2017 11:01

A kto powierzy Ci nowy zestaw jeśli Twoje prawo jazdy kapie świeżą farbą z drukarni a doświadczenia masz tyle co na kursie w ośrodku szkolenia kierowców,czemu się dziwisz ,że trzy miechy szkolenia jak jesteś żółtodziób,kto puści Cię na Unię bez jakiegokolwiek nawet minimalnego doświadczenia,a trener,kiepsko się z nim komunikowałeś albo rżnąłeś super drivera,gdy przyszedłem do pracy,a miałem kilkanaście miesięcy jazdy po Unii,dostałem nowy zestaw i bez obaw wysłano w trasę a czego nie wiedziałem mogłem dowiedzieć się od innych bardziej doświadczonych ,jeżdżących po europie

Były driver

Pracowałem u nich dwa lata .....było ok , ale trafiła mi się lepsza robota i się zwolniłem . Miało być o 1500 zł więcej niż w SM-ie przy podobnych przebiegach . Niestety po roku okazało się że mój nowy pracodawca płacił jako tako przez dwa miesiące , potem zaczęły się opóźnienia z wypłatami , wypłacał nam po 2000zł zaliczkowo miał wyrównać póżniej bo poslizgi przelewów i inne zciemy . Sądzę się teraz o prawie 30.000zł których nigdy nie dostałem , ale marnie to widzę abym to odzyskał . Zrobiłem błąd że się zwolniłem z SM -u , tam na międzynarodówce było pewne 5 do 6 tyś i zawsze punktualnie . Przechytrzyłem a teraz mi wstyd wrócić i prosić o robotę . Dobra rada : Patrzcie na historię firmy i czy płacą rzetelnie ! Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Chwal szefa swego bo możesz mieć gorszego Pozdrawiam driverów z SM

Janero Powero
@Były driver 18.05.2012 22:47

Jaka ściema, hahaha

Jarek
@Były driver 18.05.2012 22:47

To nie ściema,prawda,płace regularne a na dzień dzisiejszy nie ma rozliczeń paliwowych,kiedyś tak było,dziś to historia. Przez ponad pięć lat były dwa spóźnienia w przelewach z przeprosinami (jeden dzień),ale z powodu awarii systemu,nie zarabia się jak na zachodzie ale też godnie i regularnie i chyba o to chodzi

Wozak

Ja pracuję tu już parę lat i mogę powiedzieć, że jak ktoś szuka wrażeń niech zmieni firmę. SM nie jest złym pracodawcą , znają swój fach i wiedzą jak prowadzić firmę. Ja wiem dobrze jacy potrafią być pracownicy.

MrRiwerdance
@Wozak 12.02.2017 18:48

WOZAK,przyznam Ci rację ,większość narzeka ale trzymają się rękami i nogami a wielu wraca bo okazuje się że jednak nie ma to jak w SM-e

Zuzanna

@driver nie jestem związana z firmą SM LOGISTIC SP. Z O.O.. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie SM LOGISTIC między innymi dzięki Waszym opiniom. @Tomek czy inni kierowcy również mają takie wrażenia z odbytego szkolenia? Czy po prostu Ty trafiłeś na nieodpowiednią osobę? Próbowałeś zgłosić to jak Twoje szkolenie przebiegało do firmy?

driver
@Zuzanna 29.05.2017 08:48

@Zuzanna ja nic nie pisałem na temat szkolenia tylko poruszyłem konkretny temat dotyczący systemu wynagradzania w tej firmie.

duszek12@gmail.com
@Zuzanna 29.05.2017 08:48

ZUZANNA,coś niecoś mogę przybliżyć o SM,pracując szósty rok spotkałem się z szacunkiem nie tylko ze strony Dyrekcji ale i niższego szczebla pracowników kadrowych skończywszy na spedytorach i dziele technicznym.Nikt nigdy nie zwracał się do mnie z pogardą czy tym podobnym.Miła atmosfera nie tylko w siedzibie firmy ale również kontakt w trasie na wysokim poziomie,w trasie nie jesteś zostawionym samemu sobie na zasadzie "radź sobie sam",jest zawsze ktoś na kogo można liczyć o każdej porze,to tak w wielkim skrócie,więcej na maila,jeśli masz życzenie

790203424

Uwaga! Dłużnik! Zajmujemy się skuteczną windykacją tej spółki, udało nam się odzyskać pieniądze w kilku sprawach. Chętnie pomożemy kolejnym wierzycielom - proszę o kontakt w sprawie windykacji na koszt dłużnika - tel. 790-203-424.

Prezes
@790203424 06.03.2018 12:08

Nie pisz bzdur . Nasza firma nigdy nikomu nie zalegała i nie zalega ani złotówki . Sprawdźcie sobie naszą wiarygodność finansową przez dowolną firmę , które się tym zajmują . Jeśli będziesz pisał takie kretyńskie maile uruchomię naszego prawnika . Prezes

Def

Witam Was. Jeżdżę w polskiej firmie ale po Europie. Czy da się zrobić na miesiąc 6-7tys w SM logistic?

anonymous
@Def 06.03.2018 20:07

Tak

Zuzanna

@student., jeszcze nikt nie odpowiedział na Twoje pytanie. Czy pomimo wszystko zdecydowałeś się na wzięcie udziału w rekrutacji na stanowisko, o którym wspominasz w swoim wpisie? Jeżeli tak, to proszę Cię o zrelacjonowanie zainteresowanym użytkownikom jej przebiegu. Jak oceniasz poziom trudności rozmowy kwalifikacyjnej, w której prawdopodobnie wziąłeś udział? Czy zgodnie ze swoim nickiem, ubiegasz się o tę posadę jako student?

student.

witam , mógłby ktoś powiedzieć czy warto złożyć podanie o prace na stanowisko spedytora krajowego w tej firmie?

wojt

nasłuchałem się że ho ho teraz trzeba to poukładać w całość i kto wie , może się na parkingu spotkamy

Zuzanna

@Elemelek, wyciągnięty przez Ciebie wniosek może być prawdziwy i na pewno miło by było gdyby było to pewne. Niemniej wakacje się już skończyły i zachęcam Was do dzielenia się swoimi doświadczeniami z firmą SM LOGISTIC SP. Z O.O.. Czy zachodzą w niej jakieś istotne zmiany z Waszej perspektywy?

Elemelek

Przyszło lato i nie wpisów na tym wątku. Wakacje czy tak dużo pracy macie? Wniosek można wyciągnąć jeden, że w firmie jest dobrze i nikomu nie chce sie pisać.

Wozik

Jaka jest przyczyna, że firma ma tak długą listę nowych ofert pracy? Czyżby brakowało kierowców? W sumie SM LOGISTIC ma całkiem dobre notowania na tym forum to myślę, że i nowi pracownicy się znajdą. W sezonie wszyscy borykają się z brakiem rąk do pracy.

Zostaw opinię o SM LOGISTIC SP. Z O.O. - Andrychów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SM LOGISTIC SP. Z O.O.