Było ogłoszenie na Przedstawiciela handlowego i proponowano umowę o pracę na pełny etat, ale bez podania widełek wynagrodzenia. Wyróżniało się wymaganie minimum 2-letniego doświadczenia w branży elektroinstalacyjnej przy sprzedaży kabli i przewodów. Dodatkowo dawano samochód służbowy do celów prywatnych.
Czy według Was wymagania nie były trochę przesadzone jak na branżę, zwłaszcza bez informacji o pensji? Jak się pracowało tutaj i czy premia faktycznie była do zrobienia?
dostałam propozycje pracy w tej firmie.
Jestem po studiach chemicznych, z tego co mi wiadomo praca ma dotyczyć technologii tworzyw sztucznych.
Jak oceniacie?
25,0 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Firma może pochwalić się przychodami 272 mln 325 tys. zł w roku 2023. W danym okresie wypracowany zysk brutto to 24 mln 976 tys. zł.
Imponujące wyniki! Wysokie przychody i zysk brutto. Co sądzicie, jakie mogą być Wasze szanse na podwyżki lub premie w nadchodzących miesiącach?
Kinia
17.03.2026 14:22
No ale zyski mniejsze jak sie patrzy na te slupki. To nie wiem czy tak łatwo mogły wejść wieksze podwyżki. po tym okresie też nikt nie oceniał pracy tak jakby warunki stały w miejscu 🤨
07.10.2019 12:30
Jakie wartości są cenione w Technokabel S.A.?
pracujacy zmęczony
04.12.2019 14:17
wartości jakie ceni zakład to żadne, a nie może oszukiwanie pacowników produkcji, zastawianie się ciagłym kryzysem,kumoterstwo i kto ma znajomości to i w nocy pośpi inni do roboty, dla mnie zakład bez zadnego zarządu, bo kazdy ciągnie aby do siebie w firmach córkach . nic dobrego już nie można powiedzieć. o braku stołówki i dodatku szkodliwym, o tym że pracownicy na nowotwory chorują to juz ktoś wspominał
Gal anonim
12.12.2023 21:09
Aby maszyny przyśpieszają dla oka dyrektora bo każdy się go boi, nie potrafią się sprzeciwić, płacić nie chcą ludziom, ZERO wyróżnienia pracowników, każdy najlepiej, żeby zarabiał tyle samo, nie ważne czy zarobiony po uszy czy taka robota, że siedzi całą zmianę, nie ma co tu się starać, niech dalej wliczają premie do wypłaty, żeby najnizsza krajowa wyszła to im się na pewno polepszy ...
Jeszcze z tej śmiesznej premii zabierają po 2% za dzień chorobowego i myślą, że każdy ma zwolnienia "na lewo"
Podwyżki jak są to z musu i to jeszcze zamiast na początku roku to czekają do lipca i myślą, że łaskę robią.
Na górze rozwalą się na krzesłach a zgarniają największą premie od sprzedaży i myślą chyba, że to ich zasługa
Albo zaczną w końcu szanować pracowników albo ci lepsi będą odchodzić a niech sobie naprzyjmują więcej (usunięte przez administratora), myślałem, że to poważna firma ale jednak się myliłem.
Szczerze to traktowali nas jak dzieci w przedszkolu
Niech nie oczekują od pracowników za wiele jeśli ktoś kto dobrze robi i ma pojęcie, ma prawie taką samą stawkę jak nowo przyjęty... Kierownik nie daje podwyżek, najlepiej aby kobietom co się ładnie uśmiechną
Obracają milionami a nie stać ich podobno na dobre wyplaty... Pracownicy są traktowani jak (usunięte przez administratora)
Szkodliwego też nie ma, a na hali hałas potrafi przekraczać 85 decybeli, ale najlepiej wyłączyć niektóre maszyny przy kontroli, tworzywa też podobno nierakotwórcze, może i nie ale o tym, że się je opala i wytwarzają się szkodliwe związki to już nikt nie wspomni .. Dopóki nie zmienią się tu co niektóre osoby w zarządzie to nie będzie dobrze
@śmieszek a jak jesteście karani za nieobecność w pracy?
@smieszek
20.05.2021 10:59
Zostaje nam zabierana premia uznaniowa, która tak na prawdę jest wliczana w pensje, bo bez niej nie zarabialibyśmy nawet najniższej krajowej.
Benek
20.07.2020 18:18
Premia jest nagrodą za dobrą pracę a nie za nieobecność w pracy, ja polecam pracę w firmie.
12.10.2020 15:38
Szkoda, że nie nagradzają tak namiętnie za dobrą pracę jak karaja za nieobecność w pracy. :)
Darek
19.01.2020 23:52
Dlaczego ktoś poniżej napisał ,że pracownicy na produkcji są oszukiwani?
22.01.2020 12:48
A nie są? 14 zł BRUTTO i zabieranie premii za każdy dzień zwolnienia to nie (usunięte przez administratora) Albo kolosalne wynagrodzenia dla wybrańców jak potrzeba było na cito kabel wytoczyć podczas urlopu.
14.05.2020 12:06
Tak, na umowie o pracę.
Pracująca
07.01.2019 22:45
Zakład w Szrensku porażka. Tylko znajomi mają jako tako. Tam powinno być 3 na rękę minimum. A jak ktoś pracuje 10 lat to i 3.5. Nie ma stołówki. Jak zima to 10 stopni na halach. Hałas i same chemikalia. Brak dodatku szkodliwego. Młodzi szybciej odchodzą jak przychodzą. Atmosfera straszna, przez mistrza, który czuje się panem i władcą. Brak jakiegokolwiek docenienia, twierdzą że na miejsce 1 pracownika czekają nastepni. A to nie prawda bo nawet podań brakuje aby przyjąc kogoś. Juz nawet po zawodowkach biorą. przyjeżdża sanepid lub jakaś kontrola wyłączają maszyny i zamykają najbardziej szkodliwe np. Odzysk miedzi. Firma w firmie aż dziw bierze ze zarząd przymyka oczy. W godzinach robią fuchy głównie na tzw piątce. Jak nie zmienią podejścia i zarobków to będą na wiosnę miEli problemy z pracownikami. Bo z tego co wiem kilka osób odejdzie. Teraz rynek pracownika jest i nie ma problemu z pracą nawet na naszych terenach. Sama jestem krótko ale aby do kwietnia i tez ich pozegnam bo jak żyć za najniższą. Kiedyś to było coś zarabiali zwykli na produkcji 2.5 najniższej ale teraz to zenua
Anna Szreńsk
20.03.2017 13:17
Nie polecam tam pracować.Ludzie po wielu latach pracy mają stawkę 10 zł/h.Miesięcznie około 1700 zł(śmiech na sali)Znam wielu ludzi którzy tam pracowali i pracują.Ludzie którzy tam pracowali szybciej odchodzili aniżeli się przyjmowali,ciągła rotacja ludzi,przychodzą,orientują się co ich tu czeka(a raczej nic nie czeka)i bez podziękowania odchodzą,bo nie ma za co dziękować,zostają tylko żonaci i ludzie z wieloletnim stażem ale to tylko przez zasiedzenie się i którym ciężko już byłoby odnaleźć się w nowej pracy lub w ogóle ją znaleźć.Wykorzystują położenie/lokalizację Szreńska gdzie poza fermami drobiu nie ma praktycznie pracy,a i w fermach jest ograniczona ilość m/pracy.Sami natomiast opływają w luksusach.Ciągle płaczą,że bieda i kryzys i co z nimi dalej będzie,a całkiem niedawno kupili sobie około 20 nowych aut prosto z salonu(VW Passat).Wewnątrz panuje wszechobecne kumoterstwo i nepotyzm czego nawet nie ukrywają.Mogłabym jeszcze tak długo ale nic to nie zmieni.
kmok
26.04.2016 21:23
waos, podejrzwam, że po prostu za słąbe warunki zaproponowali... ale akurat to taka branża
YKY
31.07.2015 17:17
nie polecam współpracować.
admin
11.07.2015 15:59
Masz jakieś wieści o firmie Technokabel S.A.? Zachęcamy do podzielenia się nimi z innymi uzytkownikami na naszym forum.
Zostaw merytoryczną opinię o Technokabel S.A.