Netbox sp.z o.o.

Gostyń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 638 ocen.

Netbox sp.z o.o.
3 638 6 1

Opinie o Netbox sp.z o.o.

Pakowaczka

Jak tam (usunięte przez administratora). ? Co może o nim powiedzieć?

Pracownik
@Pakowaczka 22.09.2018 15:08

Ta strona jest do oceniania firmy a nie pracowników

Hr
@Pracownik 26.09.2018 17:23

A kto tworzy firmę? Ludzie którzy tam pracują.

NickczemNick
@Pracownik 26.09.2018 17:23

No budynki ladne nie powiem.

Patrycja

https://www.netbox.com.pl/pl/praca/ Na stanowisku opiekuna klienta wymagany jest język angielski. Czy pracodawca organizuje kursy językowe dla tych osób, które chciałyby poprawić swoje umiejętności językowe? Jeśli tak, czy zajęcia są darmowe? Napiszcie, co Wam najbardziej przydało się na tym stanowisku.

Operator mopa

Witam. Kto jest zorientowany w jakim czasie na halach 1 - 3 wdrożone zostaną czepki i ochraniacze na wąsy u Panów? 4 hala ma dość wyrózniania się na tle ułożonych fryzur na stołówce. Czołem.

derektor z wyższego szczebla
@Operator mopa 26.09.2018 21:35

Jak się coś komuś nie podoba to zawsze może złożyć wypowiedzenie i wyp..... za bramę.

eto

Ludzie myślicie że pana G. interesują wasze opinie hahaha,to co wypisujecie ma głęboko w "nosie" przecież za bramą czeka na wasze miejsce stu innych albo kolejnych z Ukrainy zatrudni.Tak narzekacie. Wyzywa was od pegeerowców,inwalidów ale jak tylko imprezkę zrobi to pierwsi lecicie. Pozdrawiam.

uhahany
@eto 16.11.2015 13:14

rozbawiłeś mnie tym wpisem kolego lub koleżanko. tych stu za bramą jeszcze tam czeka? hahahahaha normalnie leżę i kwiczę

Patrycja

@xXx, taka sytuacja wydaje się nieprawdopodobna, czy w umowie był zapis o tym, że pracodawca może zmienić stanowisko pracownika? Warto byłoby tę kwestię wyjaśnić. Może ktoś z Was odpowie na pytania @ciekaw? Te kwestie, które porusza w swoich pytaniach, są na pewno ważne także dla innych kandydatów.

ciekaw

Czy pracodawca oferuje jakiś pakiet medyczny? Czy warto aplikować ze względu na jakieś inne aspekty? Jak atmosfera w pracy?

Były pracownik

Co tam się dzieje teraz? Kto jeszcze poleciał z Becią, która ma pilne zadania związane z obroną konstytucji i sądów

Antonio
@Były pracownik 31.07.2018 10:04

Marco Polo los directoros magazynieros!

Były pracownik
@Antonio 31.07.2018 10:30

No nie udał się zaciąg ze stolicy ziemniaczanej. Ciekawe co z księżniczką haerową?

jeszcze pracownik
@Były pracownik 31.07.2018 11:54

Księżniczka pewnie pójdzie za swoją królową.

Taki Tam
@Były pracownik 31.07.2018 11:54

Poziom wypowiedzi naganny, dobrze, że to już "były pracownik", bo można by pomyśleć, że pracują tam psychopaci.

Były pracownik
@Taki Tam 01.08.2018 16:23

Co takiego nagannego jest w mojej wypowiedzi? Prawdę napisałem i tyle. Zatrudnianie niedoświadczonej pani prezes, która natychmiast zaczęła ściągać swoich niedoświadczonych znajomych musiało się skończyć tak jak się skończyło czyli katastrofą. Zresztą zatrudnianie znajomych królika ma swoją nazwę, to zwyczajny nepotyzm. Dlatego z tamtąd odszedłem.

Zadowolony
@Były pracownik 04.08.2018 13:32

W samą porę pozwalniali to całe poznańskie kółko różańcowe:)

Rys
@Zadowolony 21.08.2018 21:55

Nie całe......niestety....

Beata
@Rys 23.08.2018 20:20

Szef kiedy reszta poznaniaków odjedzie w sina dal?? Nie widzisz jak oni kłamią??

Sasza I.
@jeszcze pracownik 31.07.2018 23:27

Księżniczka brnie zdecydowanie - w oczach prezesa - na przód. Nowa inicjatywa - tania siła robocza, z Ukraina. Brawo Ona. Brawo my. Teraz trzeba jeszcze dodatkowo zatrudnić koordynatora na każdą ze zmian - tania siła robocza po godzinie 16 kuleje... słabnie i ... znika. W kiblu.

Heheszek
@Antonio 31.07.2018 10:30

W zgodzie z fundamentalną zasadą w logistyce, aby mozliwie max zoptymalizować jej funkcjonowanie (eliminacja tzw. "pustych przewozów ") poleciała większość Poznania, natomiast wróciła Ukraina.

Elo

Jak tam Radzzio H rządzi na wyrywaniu?

4200
@Elo 24.08.2018 15:59

Elo. Ktoś musi ponieważ D.K tych lepszych zdegradował (mrugacz do nich nie należał). W końcu wyrywacze należą do normalnego managera...

Elo
@4200 28.08.2018 07:39

Tak jest radzi byłby napewno lepszy

Pomocnik
@4200 28.08.2018 07:39

Normalnego menadżera chyba sobie jaja robisz

Pomocnik
@Elo 24.08.2018 15:59

Teraz Ukraina rządzi na wyrywaniu aż się strach bać o robotę

K.G.
@Pomocnik 01.09.2018 13:03

Bajkopisarz :)

Szok
@K.G. 03.09.2018 14:01

UA znowu?

xXx

Zatrudniają osobę na jedno stanowisko biurowe a po 2 tygodniach przychodzą i twierdzą że nadchodzą wielkie zmiany i przesuwają tą osobę na produkcje bez żadnej rozmowy wcześniej stawiając tą osobę przed faktem dokonanym.. Masakra jest organizacja w tej firmie i traktowanie ludzi.. Nie polecam tej firmy

Michał
@xXx 30.08.2018 12:29

O kim mowa?

Wiesław Jarząbek

A ja wam się dziwię, że tak narzekacie. W naszej firmie jest naprawdę spoko. Surowiec jest zawsze dostarczony na czas, nigdzie nie trzeba go szukać, podobnie jak miejsca na hali by odstawić towar. Z urlopem też nigdy nie ma problemu jak również i z chorobowym ponieważ zawsze uprzejmi i uśmiechnięci menedżerowie i brygadziści dbają o swoich pracowników jak o własne dzieci. Wyższa kadra zarządzająca podobnież odejmuje sobie od ust aby dać nam pieniążki na premie i podwyżki, a sam szef też jest w stosunku do nas bardzo serdeczny i nigdy nie drze na nas mordy i nie zarzuca nam, że go oszukujemy i okradamy nic nie robiąc na swoich stanowiskach pracy. Jeśli chodzi natomiast o atmosferę na produkcji to też jest super, każdy sobie pomaga, nikt nikogo nie obgaduje i nie wyśmiewa za plecami, obowiązuje zasada jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Tak więc życzę wszystkim pracownikom miłej pracy w naszej ukochanej firmie. Ja sam nie mogę się już doczekać kiedy znowu wsiądę w autobus linii Gostyń - (usunięte przez administratora) (tj. chciałem napisać zakład pracy) Netbox aby znów z uśmiechem na twarzy pracować ku chwale naszego zakładu. Tak więc nie narzekajcie. Jeżeli wszyscy weźmiecie ze mnie przykład to być może już niedługo szef będzie mógł podjechać na firmowy parking nowiutkim Porshe lub inną Teslą. Amen. PS. Wiecie czym się różni Związek Radziecki od Netboxu? W Związku Radzieckim mieli plan pięcioletni, a w Netboxie nie mają żadnego planu :)

Tommm
@Wiesław Jarząbek 16.08.2018 23:59

Panie yrenerze jarzabek..no no tylko pozostaje mi.przytaknac na dwa ostatnie zdania zgadzam.sie calkowicie

Patrycja

@Xxxpp, może wynika to ze strategii firmy? Czy na początku zatrudnienia pracodawca mówi o tym, że po konkretnym czasie będzie możliwe przejście na umowę o pracę? @xyz, jeśli obowiązuje umowa o pracę, planujesz się zatrudnić? Masz już doświadczenie w branży? @Krystyna, rozumiem, że masz dobre doświadczenia z firmą? Możesz nieco o nich napisać? Być może Twoje słowa zachęcą innych do starania się o zatrudnienie u tego pracodawcy.

Krystyna

W głowie się nie mieści ile w was jest nienawiści do drugiego człowieka.. Teraz nie dziwi mnie fakt, że ludzie niechętnie chodzą do pracy, czy też zwalniają się.

Rajmund
@Krystyna 21.08.2018 23:26

To jest prawda

xyz

czy przyjmuja na konfekcje na umowe o prace czy nadal na zlecenie?

Boss

Szefie kiedy zainterweniujesz? Byle nie było za późno... Ekipa zaraz rozwali tą firmę...

lo
@Boss 18.07.2018 21:49

Szefie zrób porządek .Prosimy.

K.G.
@lo 19.07.2018 13:40

Melduję wykonanie zadania.

KODziarz
@K.G. 20.07.2018 06:41

Prawdą jest ze Beata odeszła żeby bronić sądów i ratowac demokrację w naszym nieszczesnym kraju ?

K.G.
@KODziarz 22.07.2018 22:04

Prawdą jest. (przyp. red. w tle słychać oklaski, zgodnie z ob. zasadą, "po sam łokieć")

Zdzisiek traktorzysta
@K.G. 23.07.2018 10:29

Czy ręka sprawiedliwości jeszcze kogoś trafiła??

HejUnia
@Zdzisiek traktorzysta 23.07.2018 16:57

Tak Mrugacza!

Xxxpp

Wszystko super tylko dziewczyny siedzą po rok na zleceniu i musza prosić się o umowe na stałe , brak słów a managerowie twierdzą ,ze nie ma pracy na umowe ale na zlecenie jest w ....

Dan

Nie narzekajcie, tylko łapcie: "Złap pracę na wakacje ! Jesteś uczniem/studentem? Brakuje Tobie kilku stówek na wyjazd nad morze albo na Woodstock? Każdy tydzień u nas to 580 złotych* w Twojej kieszeni! Dołącz do nas na kilka tygodni, miesiąc, dwa! Nie musisz mieć doświadczenia- nauczymy Cię wszystkiego! Pracuj mądrze! Zamiast spędzać godziny w autobusie do pracy, złap pracę na miejscu i skorzystaj z uroków lata! Zadzwoń do nas: 725 - pokaż numer telefonu - Decyduje kolejność zgłoszeń! *kwota brutto"

Patrycja

@Xxx, wyjaśnij proszę, dlaczego nie polecasz pracy w tym miejscu. Czy jest ciężka fizycznie? Może znajdziesz też jakieś dobre strony zatrudnienia? Twoja szczegółowa wypowiedź może się przydać innym osobom. @Pracownik, wiesz może, czym te zwolnienia były spowodowane? Czy ogólnie występuje duża rotacja?

Ktos

Najlepsza firma!!! A może jednak nie

Patrycja

@Jaa, taki dodatek może być motywujący dla wielu osób. Czy poza nim istnieją dofinansowania do jakichś innych rzeczy? Czy pracownicy, którzy mają dzieci, otrzymują na przykład paczki świąteczne? @Zainteresowany, czy planujesz aplikować do firmy? Jakie jeszcze kwestie są dla Ciebie ważne?

Michał
@Patrycja 24.07.2018 02:26

Premia widmo. Jedni mają dużo inny tyle co nic a niektórzy wcale. Kasa na wakacje to jedno wielkie kombinowanie raz na dwa lata i w dodatku mniej niż np w filtronie

K.G.
@Michał 26.07.2018 20:32

Premia dla operatorów i pomocników jest "dwu-składnikowa": wydział jako całość + konkretna maszyna. I np. jest we firmie wydział; na który składają się 2 maszyny ogołem i jest to w moim mniemaniu wzorzec, iż można co miesiąc osiagnać z obu tych składników najwyższe wartości. Reasumując; 3 operatorów i 3 pomocników z ok osób 400 zatrdunionych jest zadowolonych we firmie z premii, w wysokości ok 30%. Pozostali; zazwyczaj tylko premia wydziałowa lub jej brak w przypadku nieobecności w pracy bądż reklamacji

Xxx

Nie polecam pracy w netboxie zwłaszcza działu klejenie i serdeczne współczucia dla pakowaczke!

Xxx
@Xxx 03.08.2018 11:43

Pakowaczek

Martyna
@Xxx 03.08.2018 11:43

Dlaczego nie polecasz pracy w tej firmie ? Dlaczego/co sprawia, że nie polecasz pracy na dziale (jak to wspomniałeś - klejenie) ?

Fan Beci & Wieśka

Spokojnie, wdrażany jest projekt Netbox2022 - wyciągnąć jak najdłużej ile sie da a zaś uciec do kolejnej firemki wprowadzać swoje "projekty", no i oczywiście BHP level master. Bo to najprostrze do "naprawienia" gorzej wykazać sie wiedzą fachową... ale ktoś ich zatrudnił i ktos chyba ich rozlicza z "dokonań"...ekipa z PoZnania kiepskiej jakosci zaciąg personalny...

Taki Tam
@Fan Beci & Wieśka 30.07.2018 09:37

Straszne są te Wasze "wycieczki personalne", może by tak mniej pastwienia się nad ludźmi, którzy już tam nie pracują (kultura tego wymaga).

Czarymarytuczarymarytam
@Taki Tam 01.08.2018 16:27

Cześć Paulina, juz nie jesteś Patrycja ? Wzielaś sie za obrone swoich ? Hmmm... jak to szło... "dość dyktatury kobiet..." lepiej zajmijcie sie walką z dyktaturą kaczki... bo tylko w wyimaginowanej rzeczywistości sie odnajdujecie.

Pracownik

Porządki prawie skończone... Moze warto pomysleć o podwyżkach?

olobabolo
@Pracownik 27.07.2018 18:25

prawie robi dużą różnice.... jeszcze 2 strzały

Karol
@olobabolo 31.07.2018 06:37

Jakie?

Taki Tam
@olobabolo 31.07.2018 06:37

jakie???

Pracownik

Witam co się dzieje z tą firmą? Ludzie się zwalniają a zwłaszcza z działu klejenia ostatnim czasie zwolniło się 3 operatorów. Ratujcie firmę!!

Chcemypodwyzki
@Pracownik 29.07.2018 14:23

Odpowiedź jest prosta - DAĆ SOLIDNE PODWYŻKI !!!

Lepo
@Chcemypodwyzki 29.07.2018 20:06

D.K utrzyma w równowadze klejenie. Bystrzacha z niego przecież... Załatwi podwyżki, ale roboty hehehe

111

ciekawe czy będzie ten obiecywany parking za 3 halą bo przydał by się ...

222
@111 28.07.2018 12:36

Za trzecią halą jest "czwarta", a później "piąta" czyli Palarnia a zaś krobie widać

Zainteresowany

Jaka jest wartosc wakacyjnego ? Czy obowiazuje wszystkich ? Dzieki za odp

Jaa
@Zainteresowany 19.07.2018 17:25

Temat rzeka. Raz na dwa lata jakieś 700zl

Patrycja

@Wyrywacz, rozumiem, że nie przechodziłeś żadnych szkoleń, a może było takie wdrażające w obowiązki w pracy? Wspominasz, że niewiele osób jest obecnie zatrudnionych, wiesz może, czy będą jakieś rekrutacje, by nieco odciążyć obecnych pracowników? @Pracownik, wyjaśnij proszę, co masz na myśli. Rozumiem, że chodzi Ci o dofinansowanie na wakacje? Czy firma je oferuje?

Pracownik

O co chodzi z tym socjalnym na wakacje ? Jedna wielka sciema

Patrycja

@1, piszesz, że praca jest zmianowa, czy stawka za pracę w nocy jest wyższa? Czy poza podstawowym wynagrodzeniem są jakieś premie, benefity? Czy istnieje opcja zrobienia nadgodzin? @Wyrywacz, opowiedz proszę, jak podoba Ci się praca w firmie. Czy jesteś zadowolony z warunków? Czy Netbox oferuje szkolenia podnoszące kwalifikacje?

Wyrywacz
@Patrycja 11.07.2018 14:06

Nie narzekam, ale pracy jest za dużo jak na 4 osoby. Nadgodziny? Owszem, ale tylko w okresie urlopowym. A co do szkoleń to ja nie wiem

Były operator

Zwolniłem się z firmy w zeszłym roku i mogę stwierdzić jedno. Z Netboxu zrobiło się jedno wielkie korpo gdzie liczą się jedynie cyferki. Pracownik jest traktowany podrzędnie, nie ma nic ważniejszego niż wydajności na maszynach. Nie rozumiem polityki firmy. Skoro ludzie narzekają, zwalniają się i jednocześnie nie chcą się zatrudniać nowe osoby to wnioski nasuwają się same. Podnieście ludziom podstawę płac a nie staracie się motywować pracowników "atrakcyjnymi premiami'' które są jedną wielką ściemą. Moim zdaniem, cała ta nagonka na "małe" wydajności powoduje to, że na produkcji atmosfera robi się nerwowa. Chodzi tu nawet o kontakt pracownik - pracownik. Nikt nie chce/nie może sobie pomagać bo ''wincyj wincyj' kartoników/arkuszy trzeba robić bo premii kurła nie będzie. Nie tędy droga.

anonymous
@Były operator 27.06.2018 14:38

Jo pudym i załatwim.

B.P 98
@anonymous 27.06.2018 19:53

A weź nie wyrwij sekcji to na którejś vescie operator się zachowuje jak Januszowa małpa

ktoś
@B.P 98 29.06.2018 16:01

witam.wyrywaze nic nie robią tylko piszą pierdoły operator jest od ustawiania maszyny i pracy na niej a nie od wyrywania sekcji

Konfitura
@ktoś 09.07.2018 11:30

Tyle że jak dostanie Np. Mann filter w dwóch użytkach to w 5 min tego ręcznie nie wyrwie panie KTOŚ z klejarki zapewne. Po drugie jeżeli zacznie wyrywać ręcznie to w tym samym czasie wyrwałby kilka PAKów.

Wyrywacz
@ktoś 09.07.2018 11:30

Jak wyrywacze nic nie robią to skąd pod maszynami jest wyrwany towar szanowny panie KTOŚ?

anonymous
@Wyrywacz 09.07.2018 23:51

Prawda jest taka, że musicie sie bardziej wziąć do roboty a mniej łazić... Jakbyście tak wyrywali jak pisali opinie to z pewnością wszystko by było wyrwane na czas... Nie oszukujmy sie, jesteście tylko wyrywaczami a rzucacie sie i panoszycie jakbyście byli conajmniej dyrektorami w tej firmie.

Wyrywacz
@anonymous 10.07.2018 08:28

Skoro nas jest tylko 4 sorry, ale nie jesteśmy w stanie wszystkiego wyrwać. A jak jesteś taki mądry to przyjdź i wyrywaj

AGKŚ
@Wyrywacz 10.07.2018 09:09

Szkoda mi tych wyrywaczy bo nie są szanowani przez NIEKTÓRYCH OPERATORÓW zwłaszcza tam gdzie są największe nakłady.

Patrycja

Czy w ostatnim czasie zauważyliście jakieś zmiany w firmie? Może podniósł się poziom wynagrodzenia? Wasze ostatnie wpisy są dosyć chaotyczne, dlatego dobrze by było, gdyby ktoś w rzetelny sposób przedstawił aktualną sytuację. Czy atmosfera jest przyjazna? Może pracodawca poszukuje teraz nowych osób?

1
@Patrycja 02.07.2018 19:41

Witam. 1.Zmiany w firmie są ale na złe... Ludzie uciekają a pracodawca ma to w nosie i nie widzi w tym żadnego problemu. Ba, nawet nic z tym nie próbuje robić. 2. Wynagrodzenie stoi w miejscu czyli bieda... 3. Atmosfera?? Wystarczy wyjsć na hale i zapytać ludzi... Morale są kiepskie, atmosfera mało przyjazna i napięta... 4. Tak, szukają ludzi. Ale kto by chciał robić za tak śmieszne pieniądze na 3 zmiany.... Ludzie nie sa naiwni i głupi... Zwłaszcza teraz gdzie każda firma poszukuje pracownikow

Zostaw opinię o Netbox sp.z o.o. - Gostyń

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Netbox sp.z o.o.