DSK PPU SPÓŁKA Z O.O.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 42 ocen.

Opinie o DSK PPU SPÓŁKA Z O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DSK PPU SPÓŁKA Z O.O.

Zawiedziony

Jeden wielki syf.. Tylko tak mozna to skomentowac..

Święty

Jestem obecnie w tej firmie i jest tragedia... na godzine wyjdzie Wam jakies 5,50€... jak jest dobry przerob liczą od najniższej, a jak jest słaby przerob licza od przerobu... chyba trafilem na slaby przerob... ale najniższa nie wychodzi nawet ta z umowy 8,84brutto... ogolnie nie polecam. Zarobia tu starzy pracownicy ale i tak nie ponad 2tys€... najwiecej zgarnie brygadzista bo da. Sobie premie. Kierownik [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wolowa co na nicYm sie nie zna i robi co powiedza mu brygadzisci. W sprawie sluzbowej nie pogadasz z kierownikiem...

Biały 75
@Święty 10.10.2017 20:38
Jestem obecnie w tej firmie i jest tragedia... na godzine wyjdzie Wam jakies 5,50€... jak jest dobry przerob liczą od najniższe...

Ty ja też tam byle masz racj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne tylko szybko i szybko żal tych ludzi co przyjechali

Tola
@Pracownik 12.10.2017 11:29
To co ty jeszcze tam robisz skoro tak zle placa?

I tu sie zgadzam narzekaja a siedza zenada wracaj do Polski tu bedziesz zadowolony

leon1

UNTERSIEMAU Jeden z najbardziej z.......ych werków w niemczech. Pracuję tutaj jako zbrojarz, i nikomu nie polecam tego werku. Otóż, "majster" - za takiego się uważa - Tomek to cham , prostak od pługa oderwany. Koło majstra to on nigdy nie stał. Atmosfera wśród zbrojarzy z............bana, jeden drugiemu (usunięte przez administratora) obrabia. "Majster" tylko wymaga a nie potrafi nawet załatwić prostej sprawy aby strzemiona były zrobione poprawnie , po prostu żeby nadawały się do montażu, na hali jeden wielki bałagan stali na.......bane i nikt nie wie gdzie co jest, pierwszy raz coś takiego widzę, żadnych zasad BHP na hali, przy transporcie elementów - suwnicą - jak twierdzą jeszcze nikomu się krzywda nie stała. Za 230godzin na 3klasie podatkowej zarobki na poziomie 1900 - 2000 euro netto, harówka od 6 do 18 w soboty w sezonie do 14, człowieka mają za nic, jak ktoś zaczyna pracę u tego debi.....la to z góry ic nie potrafi, wyszkolił sobie pięciu ludzi którzy są na każde jego zawołanie i tak się kręci, schody proste jak robi to najpierw rysuje na posadzce obrys schodów a później dopasowuje zbrojenie - taki to z niego majster. Zero organizacji pracy , kierownik ma wszystko w (usunięte przez administratora)...ie, bierze wypłatę i tylko jest nic więcej , zbieranina alkoholików i ludzi którym zryli łby , i ciągną z nich ile się da, a ci uważają że tak powinien funkcjonować werk, jak przyjechałem to lagi 28 średnica 12 m długie rękoma we dwie osoby na stojaki, na pytanie dlaczego nie suwnicą - bo szkoda czasu - ale zdrowia nie szkoda!!!!!!!!! WYPŁATA - wysokość zarobków- o wszystkim decyduje majster , po rozmowie z Panem Czapigą - powiedział że pensja to najniższa krajowa w niemczech + plus premia od majstara - czytaj jego widzi mi się- tak liczone są pensje. Jeżeli jesteś już na werku i dzwonisz bo biura do Gdańska nik nie potrafi udzielić jakiejkolwiek informacji i odsyła do kierownika na werku a kierownik ma wszystko w (usunięte przez administratora)...ie. Jak zacząłem odrzucać krzywe strzemiona to "majster" powiedział że montujemy wszystkie bo co powiedzą niemcy. Nie potrafi nawet załatwić nożyc do cięcia pretów stare połamane, zużyte a nowe pewnie w Polsce. Ponoć miał od 1 listopada miał jechać na karencje, ale nadal pracuje, cieśle mówią że powinien już być na karencji tylko jeszcze dorabia - w tym tygodniu mama zamiar to zgłosić do Gewerbeaufsicht zobaczymy co się stanie. Zarobki temat rzeka chłopakowi policzyli po 5.5 euro za godzinę bo kierownik z "majstrem " stwierdzili że firma ma prawo potrącić 30% wypłaty - PARANOJA. " Majster" i jego braciszek MArcinek to ku....wy, men.....dy,chamy i oszołomy, pierwszy raz na robocie za granicą i uważają że (usunięte przez administratora) prowadzą werk. Nie potrafią sie dobrze wysłowić a rządzą ludźmi. NIE POLECAM OMIJAĆ TĘ FIRMĘ Z DALEKA

Pako
@leon1 26.11.2017 07:33
UNTERSIEMAU Jeden z najbardziej z.......ych werków w niemczech. Pracuję tutaj jako zbrojarz, i nikomu nie polecam tego werku....

TAK WYGLĄDA PRACA NA WSZYSTKICH WERKACH.SZCZERA PRAWDA ,WSZYSTKO I NA TEMAT.POZDRAWIAM!!!

TOLA
@leon1 26.11.2017 07:33
UNTERSIEMAU Jeden z najbardziej z.......ych werków w niemczech. Pracuję tutaj jako zbrojarz, i nikomu nie polecam tego werku....

Mam dla wszystkich pokrzywdzonych propozycje wracajcie do Polski tu was napewno beda szanowac i zarobicie tyle kasy ze szal i napewno bedziecie zarejestrowani i szanowani a pracowac bedziecie tylko 8 godzin zapraszam Polska czeka i jest brak pracownikow i tu napewno nie bedziecie narzekac

Adam...kiedy się zmęcze ???

Untersiemau....o tym werku można śmiało napisać dobra książkę tytuł sam się nasuwa "Głupi są wśród nas" na podstawie książki powstał by dobry film aktorów długo by nie szukał główny bohater pseudo majster zwany "najlepszy z najlepszych" - czegoś nie wiesz pytaj majstra on sam nie wiem ale tak ci wytłumaczy jak profesor na uczelni,drugą jego cechą jest oranie głowy potrawi cie tak wkur... ze przed śmiercią wspomnisz jego imię., potrafi bezczelnie opuścić hale w celu obejrzenia jego ulubionego serialu "barwy szczęścia" drugim jego wymiganiem się od pracy jest ucieczka na druga halę w celu jego ulubionego hobby jakim jest plotkowanie i opierdal....nie wszystkim dup....e na drugim planie najsilnieszy i najbogatszy prawiczek świata zwany "Tomaten bruder" ktory za wszystkie skarby probuje dogonic brata i mu zaimponować choc wiadomo przegrana murowana,szczyl który przed pracą w Untersiemau skończył wyższa szkole zwana gimnazjum zaczął karierę za granicą oczywiście zasługa tatusia miał dosyć darmo zjada w domu .bohaterowie filmu z niskich szczebli: tytanowy niezniszczalny i niezmeczony aaaddaass który słowem się nie odezwie ma też moc sprzedawania innych samemu majstrowi,drugi bohater zwany patulnie Reksio-strach nie pozwala mu się odezwać jak widzi majstra to się trzęsie wszystko mu się myli,następny bohater szczebel...dno nic nie umiejący a po pijaku najmądrzejszy Gruzins (tu brak słów) sa też normalni bohaterowie ale ich nie dodam bo nie chcę ich skrzywdzić( kto pracował lub pracuje wie o kogo chodzi) na końcu kierownik on w tym fimie nie zagra gdyż trzeba by było zmienić tytuł filmu na "Mieczaki sa wsrod nas"- brak słów jego wzrok na tym werku mozna by porównać do Stteevviiee Wondera- nie widzi ze źle się dzieje. Kończymy ten film bo zaczyna zmieniać gatunek z dramatu na komedie. Podsumowując werk Untersiemau 70 % nieudaczników,alkoholików którzy za 6,5 € na godzinę będą (usunięte przez administratora) po 12,13 h dziennie i jeszcze w sobote do 14 i choć chciałbyś zrobić pucz nieuda ci się to więc nowo aplikujacym na stanowisko zbrojarz w DSK zastanówcie się dwa razy zanim popełnicię błąd życia .Pozdrowienia dla normalnych na tym werku

TOLA
@Adam...kiedy się zmęcze ??? 10.12.2017 13:17
Untersiemau....o tym werku można śmiało napisać dobra książkę tytuł sam się nasuwa "Głupi są wśród nas" na podstaw...

jESLI TAK OPISUJECIE ZE JEST TAK ZLE I JESTESCIE WYKORZYSTYWANI TO PO CO SIEDZICIE I SIEDZIELISCIE NA TYM KONTRAKCIE DROGA WOLNA A JAK CO WYKRECILISCIE I ZOSTALISCIE ZWOLNIENI TO DO KOGO PRETENSJE BYLO NIE ODP----A TERAZ WSZYSCY NAJGORSI TYLKO JA BIDULEK POKRZYWDZONY PARANOJA ALE TACY JUZ TAK MAJA I MYSLA ZE ZA DARMO BEDA IM PLACILI CZLOWIEKU OPAMIETAJ SIE I OPOWIEC LEPIEJ CO ODPIEPRZALES I ZA CO CIE ZWOLNILI WIADOMO BIDULEK A RESZTA BE

anonymous

Zarobki 1900 - 2200 Euro na reke. Wyplaty na czas. Obowiazuje stawka godzinowa 8.84 Euro.

anonymous
@Pako 03.11.2017 09:20
POTRZEBUJĄ MURZYNÓW DO PRACY ZA MARNE GROSZE.TYLE W TEMACIZNALAZŁ SIĘ NASTĘPNY OBROŃCA FIRMY!!!!PEWNIE TYLE ZARABIASZ W TO AKU...

To podaj te paski

Pako
@anonymous 03.11.2017 10:04
To podaj te paski

SĄ PASKI PRZY WYPLACIE DO KTÓRYCH MAMY WGLĄD ALE NIE DOSTAJE SIĘ ICH DO RĘKI JEDYNIE MOŻNA SPRAWDZIĆ ILE KASY POSZŁO NA UBEZPIECZNIE ORAZ PODATEK A GODZIN W TYM NIE MA ILE PRZEPRACOWALIŚMY,JAK TYLKO ZDOBĘDĘ ZASWIADCZENIA O ZAROBKACH TO CHĘTNIE JE UDOSTĘPNIĘ ABY UDOWODNIĆ JAK STRASZNIE DUZO PENIĘDZY SIE ZARABIA NA TYM WERKU.JELENI DO ROBOTY POTRZEBUJECIE.OBROŃCA FIRMY !!!!!SZKODA TYCH LUDZI CO TAM PRACUJĄ,

Pako

CHCIAŁEM ZAPYTAC DLACZEGO MÓJ KOMENTARZ ZOSTAL USUNIĘTY,????? CHYBA KAŻDY Z NAS MA PRAWO WYRAZIĆ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT SWOJEGO PRACODAWCY,JAK SIĘ NAPISZE PRWDĘ TO NAJLEPIEJ USUNĄĆ KOMENTARZ!!!!!!TAKA JEST PRAWDA PRACOWNIKU TEN KOMENTARZ BYŁ ODNOŚNIE DO CIEBIE JAK BARDZO BRONISZ FIRMY WIĘC ZARABIASZ TAK MAJĄ LIZUSY,A TAKI NOWO PRZYJĘTY PRACUJE ZA MARNE GROSZE JEST WYKORZYSTYWANY,UPOKARZANY,BRAK SZACUNKU DO PRACOWNIKA.W TYGODNIU PRACUJE SIĘ PO 12-13 GODZ W TYM 1 GODZ PRZERWY,W SOBOTY 8 -10 GODZ .W SOBOTY DARMOWY KEBAB FORMOWY!!!! WYPŁATA NIGDY SIĘ NIE ZGADZA PO PRZELICZENIU FAKTYCZNIE WYCHODZI 5,50 NA GODZINĘ ALE NIE PŁACA ZA GODZINY TYLKO OD PRZEROBU ZAWSZE TA SAMA ŚPIEWKA.NIE MA PRZEROBU NIE ZAROBISZ.I NIECH NIKT NIE MÓWI ZE TAK NIE JEST BO TO RZECZYWISTOŚĆ TAK WŁAŚNIE JEST NA TYM WERKU W AACHEN.PORAŻKA!!!!!!!!

Bialy75

Kolego ja na umowie dostałem że 48 godzin a nadgodziny 25 procent więcej miałeś taką umowę odpisz jak najszybciej dzięki

Jarosław

Pracowałem w Aachen i nic się nie zmieniło i nikt nie ma wpływu na ten werk i tak naprawdę nie chodzi o alkohol ale szacunek do ciężko pracujcych ludzi .Najgorszy werk w Aachen czysty wyzysk.Pracuje się 66-68 godz tygdniowo a w umowie 40godz,gdzie pieniądze za nadgodziny wypłata nigdy się nie zgadza,zadnej premi!!!robota nie zapłacona.Nalezy poinformować inspektorat pracy o tym werku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla polaków.powinno się wysłac jakąś kontrolę do Aachen wtedy się przekonają co jest grane może pracownicy zaczną mówić i wszystko bedzie jasne.Pracownicy rezygnuja i uciekają z tego miejsca.Jestem odpowiedzialny za to co piszę to nie jest żadna zemsta ani pomówiene.Tak wygląda praca w Aachen jak ktoś nie wierzy wystarczy pojechac i się przekonać.Życzę powodzenia osobom które wybierają się tam do pracy.PORAŻKA!!!!

Jarosław

Tak to prawda, zgadzam sie z pako, w Aachen chory film, mamy 21 wiek nie jesteśmy murzynami , robi się po 12-14 godzin i wiecznie za mało ileż może zrobić jeden człowiek, i żadnej pochwały tylko patrzą na ciebie jak na wrzoda , drą pyska , chamskie odnoszenie do pracowników , żadnego poszanowania , jeżeli chcesz wystąpić w tym filmie musisz pojechac do Aachen i się przekonać :) NIE POLECAM AACHEN i NIE POZDRAWIAM!!!!!

Bialy75

Czy ktoś może napisać o Aachen bo tam mam jechać tylko szybko pozdrawiam

Biały 75

Jak dzwoniłem to mówili normalnie i że Ci opisują to tacy co nie chce tam pracować albo zostali wyjebani za gozale

anonim

(usunięte przez administratora)

Bialy75

A Ty jak myślisz o firmie tepro

Bialy75
@Bialy75 22.09.2017 20:30
A Ty jak myślisz o firmie tepro

Nie wiem jak myśleć dopiero jadę w poniedziałek podpisać umowę

Biały 75

Ja też jadę podpisać umowę i sam nie wiem co pisać trzeba zobaczyć niektórzy piszą pozytywne

klos

Mam nidlugo jechac podpisac umowe doTepro S.A Gdansk czy warto

Leon zawodowiec

Propouje isc do Niemca. urlop raz na rok, osiem godzin, 1200 euro netto, na zmiany, kwatera we wlasnym zakresie ( 400 euro pokoj), dojazd we wlasnym zakresie, telefon, jakis net, abonament telewizyjny 53 euro na kwartal ( kazdy dostaje wezwanie do zaplaty po zameldowaniu), pozalatwiac trzeba sobie urzedy samemu. Jak sobie klasy podatkowej nie zalatisz to bedziesz placil 800 euro podatku co miesiac. Mam kumpli co sobie tak wlasnie pracuja . DSK wspolpracuje jakos z tepro. A na miejscu w dojczland nie musisz sie o nic martwic jak przyjedziesz. A rozliczenie podatku jak sie jakis zwrot nalezy dostajesz do kieszeni. Przewaznie zalatwiamy sobie sami. I nie jest tak jak w Dzierzbudzie co podobno ludziom to zabieraja. Mi tam w firmie zle nie jest. Troche juz robie. Wyplaty regularnie na czas. Srednio 2000 euro. Ale to zalezy na jaki kontrakt sie trafi. Najbardziej marudza tacy co nic nie umieja. A wymagania maja pod chmury. Wszystko qu...a trzeba za nich robic. Urlop platy co miesiac, bo do domqu trzeba. 2000 co miesiac , robote za nich zrobic i wszystko na tacy. Tak to juz nigdzie nie ma.

Bialy75
@Leon zawodowiec 12.06.2017 17:17
Propouje isc do Niemca. urlop raz na rok, osiem godzin, 1200 euro netto, na zmiany, kwatera we wlasnym zakresie ( 400 euro pok...

Kolego możesz napisać jak częste są zjazdy do Polski

rici

Gdyby nie Dsk to Tepro by nie istnialo. . .

miki

Podobna praca i warunki jak w SKANSKA niezle zarobki . wyplata zawsze na czas .

kiksters

Dsk obsluguje tylko kontrakty zagraniczne firmy Tepro. To nie jest posrednik. Pracowalem w wielu firmach. Placa na czas i jeszcze powyzej 2000 euro . nie jest zle.

kiksters

Dsk obsluguje tylko kontrakty zagraniczne firmy Tepro. To nie jest posrednik. Pracowalem w wielu firmach. Placa na czas i jeszcze powyzej 2000 euro . nie jest zle.

Mirek

Dsk to naj gorsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 300 godzin w m-c 1700euro robiłem w masingu u kopycińskiego alkocholik niesmowity o 6 do 21 a w soboty do 18 ma swoich przydupasów co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak osły ułomni ludzie żadnego szacunku.Kopyciński siedzi szleje piwsko na chali a przydupasy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam tej firmy stracony czas i zryta psychika

Boras

Jak w untersiemau pracowałem tam 10 lat temu przysłali mi ofertę kalkulujevvsie?

MANIEK

WITAM WRZYSKICH MORZE MI KTOŚ POWIEDZIEĆ JAK PRACA W Untersiemau. MAM WYJECHAĆ 7 LISTOPADA JAKIE ZAROBKI I ATMOSFERA W PRACY

Brodaty-gamoń

Witam, Pracowałem tam ładne kilka lat temu i widzę że chyba nic się nie zmieniło. Pracowałem Aachen, na miejscu byli zastraszeni, zagonieni ludzie, pracowało się od 7 do 18ej. Płacone wtedy było od ilości, wiec każdy się uwijał jak w smole. Ja jako początkujący nie otrzymałem żadnej pomocy , przyuczenia majster patrzył na mnie jak na wrzód na d.. współpracownicy też nieprzyjemni. Warunki bytowe to było wynajęte mieszkanie kilku poziomowe i w pokoju spało się po 3-4 osoby. Jedynym ukojeniem po robocie było piwo, bo inaczej byś nie wyrobił. Myślę że 2 miechy w takiej atmo to max. Nie polecam, nasi radacy / współpracownicy to też często problem i jeśli nie jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to raczej omijaj.

Łukasz

co to za roszady ?

Mirek

Wogóle ta firma na samym początku jest nie jasna. Niby DSK Gdańsk tam umowe podpisujesz załatwiasz różne zaświadczenia ubezpieczenie itd a na umowie masz że firma TEPRO Koszalin.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mirek

Uczciwe zatrudnienie??????? Bzdura. Umowa 40 godzin tygodniowo. A ty zapie......66 godzin a dostajesz jak za 40. Atmosfera przyjacielska chyba jak śpisz .W robocie wykończą cie psychicznie. Nie placą za urlopy itp.

byly pracownik

Wyplacalni sa.ale fakt szefostwo z gory nic nie robi w sprawie pracownikow.W Untersiemau brygadzista z robi co chce:)Nie szanuje ludzi a kierownik wszystko olewa:(dojdzie do tego,ze nie bedzie komu pracowac.Tak jak Pan Pazur(brygadzista:)szanuje kudzi to jest nie do pomyslenia w 21 wieku:)

Mirek

Firma oszukuje. Płacą 1400 euro pracujesz 12-15 godzin. Urlopów płatnych brak. Jak wyjeźdzasz do Polski każą Ci podpisać urlop bezpłatny inblanco. Wykorzystują ludzi jak kiedyś niewolników.Należy poinformować inspektorat pracy o obozach pracy w Niemczech dla Polaków.Katastrofa , ludzi im brakuje do pracy bo inni uciekają Nie szanują pracowników ,ludzie od sprzątania tzw. od łopaty zarabiają tyle samo co fachowcy.P. Czapiga udaje że nic nie wie ze nie zdawał sobie sprawy ze jest źle. Lecz oczywiście ściemnia przerzuca odpowiedzialność na kierowników taka Jego strategia.Ogólnie nie ciekawa sytuacja,dodatkowo mają pensje obniżać . Lepiej trzymać się z dala.

aaaa

"Ja" poczytaj opinie będziesz wiedział ile się robi i ile zarabia . po 8h na pewno nie będziesz pracował min 12h,nadgodzin nie płacą masz stawkę taką samą czy przerobisz 170h czy 300h w miesiącu 6,7(nieraz więcej nieraz mniej ale mniej niż 6euro nie dostaniesz) euro/h. podatki odprowadzają w niemczech + zus od średniej krajowej.omijaj Achen tam codziennie do 20:00 soboty do 16:00.Pozdrawiam

Biały 75
@aaaa 07.01.2016 18:17
"Ja" poczytaj opinie będziesz wiedział ile się robi i ile zarabia . po 8h na pewno nie będziesz pracował min 12h,nadg...

A co pracowałeś w Aachen

kryzef

mam oferte od nich na styczen, na razie chce wyjechac na urlopie bezplatnym lub jak sie da na płatnym. po ile godz. tam sie pracuje jak wyglada praca w weekandy? czy dodatkowo platna. no i zaoferowali na poczatek 1400 euro, czy to jest netto czy brutto? podatki odprowadzane sa w Polsce czy Niemczech?

anonim

(usunięte przez administratora)

kazik

szczera prawda.firma spada na psy.kierownik i brygadzista gnebia ludzi i maja gdzies ich zdrowie i problemy.pracujesz jak murzyn i zarabiasz jak nedzny murzyn

aa

umowę dostaniesz na 12 dni bilet ci kupią w jedną stronę jak się nie sprawdzisz to do domu jak będziesz dobry to dostaniesz następną umowę na 3 miesiące.praca po 14 h codziennie w sobotę zależy od roboty od 5h w górę,zarobki wyjdzie ci 6,2 e /h. co do atmosfery pracownicy to jak wszędzie zawsze znajdą się dupowłazy i rodzinka.omijaj Achen tam jest chory film murzyni na plantacji bawełny gnoją cię na każdym kroku .DSK(Tepro)jako firma spada na psy jak taka sytuacja dzieję się na werkach to ludzi(dobrych ludzi) nie będą mieli do pracy.Pozdrawiam

bet

nie byłeś w Niemczech na prefabrykacji wiec się nie udzielaj w opiniach.dziennie jest lane od 120 do 150 kubików (jako betoniarz wiesz ile to jest) przyjedź do Untersiemau a się przekonasz robiąc po 14 h za 6 euro na h.

bet
@bet 23.07.2015 19:27
nie byłeś w Niemczech na prefabrykacji wiec się nie udzielaj w opiniach.dziennie jest lane od 120 do 150 kubików (jako betoniar...

co ty wygadujesz, chyba dawno nie byles w unterzimał. ja tu robie i lejemy dziennie po około 200 kubikow

bet

Witam.Co do werku w Untersiemau pracowałem jako betoniarz praca od 6:00 do godz 21 czasami do 20 w soboty od 6 do 14 a wypłaty lepiej nie pytać 1700 euro na miesiąc zbrojarze trochę krócej pracują do 19 czasami 18.warunki mieszkalne w miarę.jeżeli chcecie robić po 14 h dziennie za 6 euro/h zapraszam do Utersiemau.

anonim

(usunięte przez administratora)

Bialy75
@pracownik 07.09.2015 11:10
niech ktoś się weżmie za Achen czy ci na górze nie wiecie co tam sie dzieje co ten majster wyprawia ile moze zrobić jeden człow...

Cześć co się dzieje w tym Aachen tak źle odpisz

Pako
@Bialy75 25.09.2017 20:15
Cześć co się dzieje w tym Aachen tak źle odpisz

Omijaj Aachen chora sytuacja,oszustwo,niewolnictwo,ludzi traktują jak śmieci ,chora sytuacja.Nikt na tym werku porządku nie potrafi zrobić a kierownik Glesman się przygląda i nic z tym nie robi,brygadzista wredny diabeł nie szanuje ludzi dobrych ludzi.Mam nadzieje ze ta ludzka krzywda do nich wróci.Nedługo nie będą mieli kim pracować.zawsze ta sama wersja nie ma przerobu.wypłaty śmieciowe czy przepracujesz 170 godz czy 300 godz te same pieniądze,stawka godzinowa 6.80 zjazdy raz na 3 msc,o chorobie zapomnij,chory musisz chodzić do pracy.

Leex

DSK Zajmuje sie obsluga kontraktow. Umowe podpisuje sie z Firma Tepro. I jestesmy pracownikami oddelegowanymi. Zarobki zaleza od tego gdzie sie trafi. Ale tez od tego jaka klase da ci niemiecka skarbowka. Najbardziej przekichane maja kawalerowie. Bo podatek wtedy jest 300 albo i 400 euro. Zarobki pomiedzy 1600 euro(wysoki podatek) do ponad dwoch w dobrych miesiacach. Pracuje kilka lat i nie narzekam. Robota 10 do 11 godz tu gdzie ja robie. I jest to wykazywane w czasie pracy.

Biały 75
@Leex 01.06.2015 15:49
DSK Zajmuje sie obsluga kontraktow. Umowe podpisuje sie z Firma Tepro. I jestesmy pracownikami oddelegowanymi. Zarobki zaleza o...

Kolego możesz napisać coś o Aachen tylko szybko dzięki

Pracownik
@Biały 75 26.09.2017 19:27
Kolego możesz napisać coś o Aachen tylko szybko dzięki

Czas pracy powyzej 11 gpdzin dawno sie skonczyl, ale jak ktos wylatuje za alkohol i wstret do pracy to opisuje jak wyzej. W Aachen pracujemy do 17 maxymalnie do 18, t.j. 10 do 11 godzin. Zarobki rzeczywiscie zaleza od przerobu, ale przestrzegana jest stawka minimalna niemiecka, t.j. 8,84 brutto minimum co daje przy I klasie podatkowej 7,00 do 7,20 na godzine, a przyIII klasie 8,0 na godzine netto. Wyjazdy raz na poltora miesiaca do dwoch. Sporadycznie rzadziej ale nikt nikogo nie zmusza do siedzenia po trzy miesiace, a wymysl pracy w czasie chorobowego to juz kompletny absurd.

Augustyniak

Przeszedłem rekrutacje, pojadę osobiście doznać wszystkiego tego co się tu pisze, nie ma co marudzić na WEBie. Jeśli mi tam jakiś majster coś przykrego powie to ja znam tylko jeden sposób: tel: 112 i wszystko jest proste bo policja i organizacje współpracujące zajmują się bardzo chętnie takimi "majstrami" którzy wrzeszczą i zmuszają do pracy po 12 godzin. Po takiej interwencji ty nadal masz pracę, spokój, uznanie u pracodawcy (DSK to tylko pośrednik) bo zwykle wydajność się poprawia gdy jest spokój i masz nowego naprawdę lepszego majstra bo w niezrównoważonego choleryka nik drugi raz nie zainwestuje. Ja sam miałem taką sytuację w Norwegii gdy mój brygadzista zaczął mi ubliżać na hotelu po pracy; po moim telefonie na 112 przyjechali policjanci i karetka pogotowia, po przesłuchaniu chuligana przez policję brygadziście zadał kilka pytań pan doktor a po kilku pytaniach sanitariusze zawinęli "majstra" w kaftan i odprowadzili do karetki. Takie postawy biorą się tam z ogromnego szacunku dla ludzkiej godności. Pamiętajcie o tym.

poinformowany

do pracy na prefabrykacje najszybciej dostac sie z polecenia osob juz zatrudnionych. w innym przypadku ciezko sie przebic przez setki CV ktore przychodza do firmy

pistol

No dobra, a tak konkretnie, to gdzie ja znajde aktualne oferty pracy od DSK PPU? Bo przeszukałem chyba juz cały internet, ale nic nie znalazłem, nawet nieaktualnych ofert, czy oni w ogóle poszukują pracowników co jakiś czas, czy cisza w tym temacie i personel jest mocno stały? Pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedź.

anonim

(usunięte przez administratora)

pyx

pracowalem w achen ponad pol roku wczesniej na mniejszym werku achen to jak pisza zrobia z Ciebie wariata lepiej omijac wszedzie inndziej jest lepiej pracowalem w heek maly werk ale super podejscie do pracownika cos zle zrobisz idziesz poprawiac a nie mored ktos na Ciebie drze... a zarobki powiem szczerz jest 6,80 na czysto godzina ale w achen to najpierw rozdzielane jest na pupili glezm...no ijego zastepca uszaty te z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maloby w more nie dostal mozna przez nich dwoch naprawde u psychiatry wyladowac... a puzniej reszta na ludzi takze np po czerwcu przepracowanym miaem ponad 300 gozin a pieniadze takie same prawie jak po 240 godz nie szanuja ludzi wogole przynajmniej w achen

byly pracownik

odnośnie tych dwóch to prawda 200 procent dziwne ze jeszcze ze jeszcze nie zapili się na amen zależy gdzie trafisz wyplata na czas zus placa

Kimberly

W zasadzie firma nie ma swojej strony internetowej, co jest dosyć dziwne zważając na branżę outsourcingową, którą się zajmują. Tutaj masz ich wizytówkę z e-mailem. http://www.pkt.pl/dsk-sp-z-o-o-ppu-po%C5%9Brednictwo-pracy-rekrutacja-pracownik%C3%B3w/1389006/5-1/ Zawsze można do nich bezpośrednio napisać i się dowiedzieć jakich pracowników i za jakie pieniądze przyjmują. Podziel się tylko tymi nowościami.

anonim

(usunięte przez administratora)

slaby

Ale TY jestes slaby w(usunięte przez administratora) chyba nie byles tu skoro mowisz ze do 22 godz ale spoko jestes ciota za plecami kozak wal sie na ryj heheh

anonim

czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na prefabrykacji zimą?Chodzi mi o to czy też jest zastój tak jak na budowie kiedy są mrozy?

Pracownik

Moim zdaniem warto pracowac dla dsk Gdansk zarobki sa dobre . Polecam pracowalem pracuje i pracowac bede . Starajcie sie trafic do untersiemau do Brygadzisty Pana (usunięte przez administratora). Jest super atmosfer zgrana ekipa bez nerwówki . Pozdrawiam

cezar2013

czy cos sie zmienilo z praca z dsk czy dalej jest chora atmosfera

eryk

Zgadzam się z prokuratorem, też pracowałem w Niemczech. Po prostu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Po 12 godz. czasem też w niedzielę a nigdy nie udało się wyrobić normy. Do tego majster to diabeł wcielony. Wrzeszczy wyzywa, [usunięte przez moderatora] . Nie da się tam wytrzymać - ludzie o słabych nerwach kończą u psychiatry. Zarobki 1400 EUR

prokurator

NIE SODZIEWAJCIE SIĘ REWELACJI .W NIEMCZECH WSZYSTKIE ZAKŁADY PREFABRYKACJI TO[usunięte przez moderatora] .PRACUJESZ 12 I WIĘCEJ GODZIN A PŁACĄ ZA 8 W SOBOTY PRACA DLA FIRMY I ZAWSZE USŁYSZYSZ ŻE NIE MA PRZEROBU.CHOĆBYŚ PRACOWAŁ30 GODZ.. NA DOBE ZAWSZE MAŁO.JEDEN WIELKI WYZYSK I OSZUSTWO..

balon

jakie tam są zarobki,ile godzin sie pracuje?....warto czy nie?....może mi ktoś odpisac?

Tasior

unikajcie Aachen i Glesmana chory film

Zostaw opinię o DSK PPU SPÓŁKA Z O.O. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DSK PPU SPÓŁKA Z O.O.