Centrum Nauki i Biznesu ŻAK

• Bronisin
Katowice - Centrum Nauki i Biznesu Żak
Sosnowiec - Żak - Centrum Nauki i Biznesu

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Opinie o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Łódź

Nie przegap nowości o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.!

Vlada Kuras

24.08.2022 19:34

Pani Anna Malinowska - świetna nauczycielka, jestem bardzo zadowolona z kursu kadry i płac :) to wiedza, którą nigdybym nie otrzymała na uniwersytecie. Serdecznie polecam i dziękuję!
    Angel

24.08.2022 19:33

Jestem zadowolona z kursu KADRY, PŁACE, ZUS online . W połowie kursu online zachorowałam i pozwolono mi kontynuować kurs z inną grupą, a właściwie zaczęłam kurs od początku bez ponoszenia dodatkowych kosztów. Zajęcia i materiały są przygotowane w przystępny sposób. Jest dużo ćwiczeń, które są sprawdzane i omawiane przez Prowadzącą. Do Prowadzącej można również wysłać swoje rozwiązania zadań i są one sprawdzane. Bardzo dobry kurs.
    Magdalena J.

24.08.2022 19:09

Uczestniczyłam w dodatkowym kursie Kadry, Płace i ZUS. Z czystym sumieniem mogę polecić go każdej osobie, która chce pogłębić swoją wiedzę z prawa pracy, naliczania składek i dokumentów, które składamy do ZUS. Oczywiście na kursie było zawarte o wiele więcej wiadomości, bardzo obszerny materiał, prowadząca wysyłała masę dodatkowych materiałów, które pozwalają zgłębić tematykę kursu. Osobiście jestem bardzo zadowolona, poznałam funkcjonowanie programu Gratyfikant GT oraz Płatnika na czym bardzo mi zależało. Kurs również polecam dla osób chcących zacząć swoją karierę w działach HR - po tym kursie prawo pracy nie jest mi straszne :)
    PAULINA MOŻDŻYŃSKA

24.08.2022 18:53

Kurs z kadr prowadzony przez panią Anię Malinowską to złoto. W tak krótkim czasie przyswoiłam ogromną ilość wiedzy. Najbardziej na czym mi zależało i co dostaliśmy to OGROMNA ilość zadań, bez problemu zrozumiałam wiele rzeczy, które wydawały mi się nie do ogarnięcia. Trudno również nie wspomnieć o tym, że pani Ania Malinowska była niezwykle cierpliwa i serdeczna dla słuchaczy. Pozdrawiam serdecznie ♥
    Volha Pehanava

11.08.2022 17:21

Materiał jest prezentowany kompaktowo iw maksymalnej objętości w krótkim czasie. Nauczyciel bardzo dobrze zaprezentował materiał i uczył zadań praktycznych. Dziękuję bardzo za kurs.
    Lektor

20.08.2022 23:23

Kompaktowo - dobrze powiedziane buahahaahahahahaha!!!
    Edyta

14.08.2022 13:17

Super kurs z pierwszej pomocy. Bardzo wartościowe informacje. Pani prowadząca Halina Dec bardzo konkretna i sympatyczna. Polecam!!!
    olga

11.08.2022 17:07

Bardzo polecam kurs- Kadry Płace Zus.
    Justyna

11.08.2022 16:11

Bardzo merytoryczny kurs. Szybko i sprawnie, całkiem niezła dawka wiedzy za rozsądną cenę. Polecam.
    Asia Grudziądz

11.08.2022 16:09

Bardzo przydatny kurs, ogromn informacji oraz aktualnej wiedzy. Pomocna Pani prowadząca. Polecam z całego serca
    Q

11.08.2022 11:04

Może ktoś się wypowiedzieć na temat żaka w Tychach? Jak to wygląda?
    Anka Skakanka

29.07.2022 10:04

Proszę o opinie. Czy warto robić kurs stylizacji rzęs w Żaku ? Cena jest bardzo atrakcyjna ,ale jak z jakością kursu ? Warto ?

30.07.2022 14:45

Zależy w którym oddziale
    Karo

08.08.2022 11:12

Jakieś konkretne opinie? Gdzie nie jest warto, a gdzie tak?
    Roksana

20.06.2022 20:50

Dzień dobry. Rok temu skończyłam szkołe i kilka dni temu zapisałam sie do państwa do szkoły. Czy już można powiedzieć że jestem słuchaczem i mam status ucznia ? ( Bede pracować na umowe zlecenie i chce wiedzieć czy już jestem uczniem/ słuchaczem )
    ona

28.07.2022 11:37

jeśli skończyła Pani liceum bądź skzołę policealną, ma Pani status ucznia do 31 sierpnia na danym kierunku, a od 1 września status na nowym kierunku, pozdrawiam!
    Kinga

27.07.2022 18:12

Polecam zajęcia z kursu kadry płace ZUS lipiec 2022r
    A.

27.07.2022 18:10

Polecam serdecznie kurs kadry, płace, ZUS. Dużo praktycznej wiedzy!
    Katarzyna

27.07.2022 18:07

Brałam udział w kursie Kadry, Płace, ZUS online, które prowadziła Pani Anna Malinowska i oceniam je bardzo wysoko. Prowadząca ma bardzo dużą wiedzę z interesującego mnie zagadnienia i w sposób przejrzysty wyjaśniła wszelkie niejasności. Polecam każdemu.
    szodar

26.07.2022 21:39

Serdecznie polecam szkołę, potrzebowałem na wczoraj kursu i w bardzo krótkim czasie uzyskałem upragnione uprawnienia wychowawcy kolonijnego. W szczególności Panią Dominikę R. Bardzo dobry wykładowca potrafiący pracowac z ludźmi.
    Piotrulo1

24.07.2022 10:45

Kurs wychowawca wypoczynku prowadzony przez Panią Dominikę Rembowicz był prowadzony bardzo rzetelnie i merytorycznie. Jestem bardzo zadowolony z całego kursu, polecam.
    KM

14.07.2022 21:32

Bardzo polecam kurs kadry płace ZUS online, konkretna osoba prowadzi zajęcia. Wszystko jasno przekazane i zrozumiale. Połączenie z wykładowcą zawsze na czas, dużo zadań i ogrom wiedzy. Polecam !!!
    Renata

14.07.2022 19:03

Witam. Korzystałam w szkole Żak z kursu Kadry i Płace. Kurs prowadzony bardzo rzetelnie, rzeczowo i przede wszystkim z uwzględnieniem wszystkich obecnych zmian. Prowadzącym kurs była Pani Anna Malinowska. Z przyjemnością słuchało się wykładów. Mnóstwo nie tylko suchej teorii, ale przede wszystkim praktyka w postaci zadań, oraz obsługa programów Płatnik i Gratyfikant .Polecam gorąco!
    Marta

14.07.2022 18:30

Kurs " Kadry, płace, ZUS" został przeprowadzony przez Panią Anię na bardzo wysokim poziomie. Polecam serdecznie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Centrum Nauki i Biznesu ŻAK?

Kontakt - Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.

Milionowa 21 93-105 Łódź

Branża główna: Wynajem nieruchomości

pppp

14.07.2022 18:03

Witam , właśnie kończę drugi kurs w tej szkole , jestem zadowolona , wszystko przebiegło zgodnie z planem , Pani która prowadzi zajęcia przekazała nam dużo informacji w sposób przystępny. Polecam
    Patrycja G

14.07.2022 18:00

Polecam kurs kadry i płace. Pani Anna Malinowska bardzo dokładnie i rzeczowo tłumaczy. Podane przykłady i materiały bardzo zrozumiałe.
    AC

09.06.2022 12:45

Ta szkoła to jakaś pomyłka. Gdybym wiedziała że tak bedzie to wyglądało to bym sie nie zdecydowała. Plan zjazdów otrzymujesz 1-2dni przed zjazdem ????‍???? bede chciala rozwiązać umowę zobaczymy jak to przebiegnie - na pewno dam znac tu o tym.
    dawny pracownik

10.06.2022 11:49

Wszystkie

10.07.2022 10:58

Co wszystkie?
    Klaudia

08.07.2022 17:10

Nie polecam jeśli rzeczywiście chcesz się czegoś nauczyć. Organizacja jest fatalna i mimo szczerych chęci niektórych nauczycieli, nie ma szans na zdobycie prawdziwego doświadczenia. Do dnia zajęć nie ma informacji o odwołaniu zjazdu - na email z pytaniem o zjazd, jego harmonogram nie dostałam odpowiedzi przez 3 miesiące i już się chyba nie doczekam, bo semestr dobiegł końca. Plany różnią się na strefie słuchacza i na stronie, co czyni niemożliwym kontrolę obecności. Prowadzący sami nie wiedzą z kim i kiedy mają zajęcia, przez nieuporządkowanie w systemie. Sekretariat nie odbiera, na infolinii czeka się przynajmniej 10 minut, żeby dowiedzieć się, że ktoś nie ma pojęcia o przedstawionym telefonicznie problemie. Natomiast po wypełnieniu zgłoszenia do zapisu na semestr oddzwaniają z prędkością światła. Najlepsze na koniec - na zajęciach z florystyki przez większość semestru nie widziałam kwiatów ;) Pozdrawiam, ale jedynie wyciągniętym trzecim palcem dłoni.

09.07.2022 11:27

Widzę że Klaudia ma dużo palców ciekawe skąd? Czyżby mama znalazła ją w kapuście z ślimakami? A polecać to możesz zupę ogórkowa bo ja widzę że masz jakieś problemy życiowe nadal oczerniając żaka
    Anna

03.07.2022 13:29

Szkolenie bardzo przydatne do pracy jak i w zyciu codziennym. Polecam kazdemu kto ma doczynienia z dziecmi.
    Rzeszów to porażka

29.06.2022 13:55

Również jestem niezadowolona z tego jak przebiegał kurs w Rzeszowie i zamierzam złożyć reklamację. Za coś te pieniądze zapłaciłam jednak i myślałam że z lekcji coś wyniosę. Wyniosłam jedynie szczuplejszy portfel i zero nowej wiedzy.
    Julia

15.06.2022 22:47

Ludzie narzekacie i narzekacie. Trzeba szukać pozytywnych aspektów. Sekretarz: 1. pensja najniższa krajowa - obietnica podwyżki jeśli wykona się plan który jest nie do wykonania. Ale za to zawsze na czas. 2. przejrzyste zasady premiowania - jeśli wykona się plan który jest nie do wykonania. Ale za to zawsze jest jasność że premii nie będzie. 3. ciągły nacisk z góry na działania które nie przynoszą efektów. Ale za to zawsze jesteś w stanie przewidzieć jakie działania beda do wykonania bo w kółko są te same. 4. w sekretariacie robisz wszystko tzn nie tylko obsługa klienta bo również jesteś trochę marketingowcem, trochę pracownikiem dydaktycznym, trochę ulotkowiczem a trochę sprzątaczką. Ale za to jaka różnorodność.
    Ex

27.06.2022 23:29

Dawno się tak nie uśmiałam. Cała prawda ale fajnie napisana :D
    Wrocławiak

26.06.2022 21:08

Czy ktoś pracował na obsłudze klienta we Wrocławiu (Arkady)? Jakieś opinie? Zastanawiam się czy warto czy szukać dalej.
    Słuchaczka

22.06.2022 18:17

Zapisałam się na kurs Manikiurzystka w rzeszowskim ŻAKU i była to jedna z gorszych decyzji jaką kiedykolwiek podjęłam. Jedynie strata pieniędzy a po kursie zero jakiejkolwiek wiedzy. Dostajecie jedynie bezużyteczny papier potwierdzający ukończenie kursu po którym i tak umiecie tyle samo co przed. Jeśli faktycznie chcecie się nauczyć jak robić paznokcie to omijajcie szerokim łukiem ten pseudo kurs i udajcie się na normalne szkolenie do rekomendowanego salonu kosmetycznego. Zajęcia praktyczne wyglądają mniej więcej tak - nauczycielka mówi co ma powiedzieć przez 5 minut po czym każe słuchaczom robić sobie wzajemnie paznokcie i na tym koniec. Nie patrzy nawet na to jak kto maluje, zero uwag odnośnie techniki, jak pracować z produktami, dosłownie NIC. Nikt nawet potem nie sprawdza jak te paznokcie zostały zrobione. Totalna olewka. Po prostu dziewczyny siadają i każda robi jak potrafi. Na tym koniec. Żadnej wiedzy praktycznej. Więc nawet niczego się nie da z tych zajęć wynieść żeby robić manicure lepiej. Więcej się nauczycie oglądając filmiki instruktażowe na YouTube niż z tych zajęć. Produktów brakuje, większość jest stara, nie działa, nie jest wysterylizowana. Za każdym razem brakowało nam cążków, podkładów, rękawiczek itp. To za co my płacimy miesięcznie prawie 200zł? Sala powinna być wyposażona w taką ilość sprzętu aby wystarczyło dla każdego. Wiele razy była też taka sytuacja, że lekcje teoretyczne trwały dosłownie 15 minut i zostałyśmy wypuszczane do domu. Byłam w szoku bo na kurs dojeżdżałam godzinę w jedną stronę po czym godzinę w drugą tylko po to aby podpisać listę obecności i wyjść bo zajęć po prostu nikt nie prowadził - nauczyciel dwa słowa może powiedział żeby odbębnić i tyle. Oczywiście z tego śmiesznego kursu w trakcie nie można zrezygnować bo wtedy trzeba płacić za trzy miesiące do przodu za zajęcia - dobrze to przemyśleli żeby ciągnąć kasę za nic. Nie wiem dlaczego nie ma w Internecie negatywnych opinii na temat tego cyrku, może są usuwane, może zgłaszane, w każdym razie ja nie zamierzam zamieść pod dywan tego co się tam wyprawia. Dawno w tak beznadziejny sposób nie zainwestowałam pieniędzy jak w ten kurs. W sekretariacie oczywiście wszystko przedstawiane jest obiecująco ale nijak ma się to do rzeczywistości. Totalnie nie polecam!
    owca

26.04.2022 18:05

Zacznę od początku i od miłych słów, jeżeli chodzi o pracę - czytaj wykonywane zadania - praca w porządku. To prawda , cały czas trzeba walczyć aby wyniki zgadzały się z prognozami które narzucane są na sprzedawców ( ale jak wszędzie) kto lubi zdrową rywalizację odnajdzie się . Ale to by było na tyle miłych słów na temat pracy , (usunięte przez administratora) straszny , musisz liczyć się z tym że cały czas jesteś w pracy , kazdy weekend zajety przez telefony od dyrekcji ( typu : (usunięte przez administratora) ja z wami nie wytrzymam, nic nie mogę znaleźć jesteś (usunięte przez administratora) , nie nadajesz się doniczego . Praca jest wykonywana nawet w godzinach wolnych . Na zaplanowanym urlopie potrafisz otrzymać telefon od dyrekcji : cyt : co Ty (usunięte przez administratora) jesteś, wolne masz , jakim prawem . Dodam że urlop zapalnowany z wyprzedzeniem 2 miesięcznym. Przedstawiany dyrekcji po 3 razy w miesiącu. Traktowanie ludzi jak (usunięte przez administratora) przez dyrekcję odziału , jeżeli nie pozwolisz sobie na takie traktowanie , rzucane są na Ciebie oszcerstwa wyssane z palca oraz na każdym kroku jesteś poniżana oraz traktowana jak wróg. Dyrektor który do sekretarzy szkoły kieruje słowa typu : cytuje : (usunięte przez administratora) jesteś, (usunięte przez administratora) jesteś, trzaskanie drzwiami, rzucanie przedmiotami ,kompromitowanie i poniżanie pracowników przy słuchaczach , jest na porządku dziennym.Tu też dodam że słuchacze dzięki którym istnieje dany oddział również są poniżani i traktowani okropnie przez dyrekcje . Skargi do kierowników regionalnych oraz do łodzi na dyrekcję nie są brane pod uwagę. Pracownicy którzy przez atmosferę w pracy trafili do odpowiedzialnych za te przypadki lekarzy , plus wystawione opinie nic nie dały. Dodam od siebie że nie warto dać się poniżać za 2100 . Jeżeli są jakieś dodatki dla sekretarzy dyrekcja każe je dzielić na wszystkie osoby czytaj dyrektor/ asystent. Można wymieniać tak bez końca wszystkie przewinienia jakie mają miejsce w oddziale w K. i wymienianie dowodów które przydały by się prokuratorze która już od dawna sprawdza dowody na temat dotacji . Ale na tym zakończę. Proszę tylko o zastanowienie się czy warto . Bezkarność na pierwszym stopniu .
    Jula

15.06.2022 22:27

Czarno na białym jest "przewinienia jakie mają miejsce w oddziale w K"... i kto zabroni pisać tu o innych niż Łódź miastach? Sądzę że to nawet wskazane jeśli ma się jakąkolwiek nadzieję na poprawę sytuacji w oddziałach. Bo jeśli Centrala zechce znać opinie swoich pracowników to chyba będzie szukać na tym forum. O ile kogoś tam to oczywiście obchodzi. Ale sądzę że nie. Jeszcze kiedyś pracownicy z kadr coś tu odpisywali. Teraz każdy nabiera wody w usta.
    Karola1119

10.06.2022 14:29

Jestem bardzo zadowolona z nauki w Szkole Żak, nauczyciele, dyrektorzy i panie z sekretariatu bardzo miłe, pomocne i uśmiechnięte... bardzo fajnie można połączyć naukę z pracą!! Bardzo polecam!!
    Klaudia

31.05.2022 09:23

Żak Zielona Góra, to co się wyprawia w tym oddziale nie mieści się w głowie!!!!! Pani pseudo Dyrektor zamiast skupić się na obowiązkach, robi przemeblowania w szkole! Zajęcia nie są realizowane zgodnie z planem zajęć, wszyscy robią sobie co chcą jeden wielki chaos planowo zajęcia do 17 o 12 połowy kierunków już nie ma w szkole, Pani Dyrektor mimo wielu skarg ma to w nosie, wraz z nauczycielami jesteśmy zażenowani kadra dyrektorska w tej szkole, Pani Dyrektor nie jest odpowiednia osoba na tym stanowisku, na żadne pytanie nie potrafi racjonalnie odpowiedzieć zawsze odsyła z kwitkiem do sekretariatu, dodatkowo przyszła chyba tylko pic kawę. Nie polecam tego oddziału większość słuchaczy rozważa przeniesienie do innej szkoły! Dlatego jeżeli chcesz faktycznie przychodzić i się uczyć to nie w tej placówce. CZY SZEFOSTWO NIE WIDZI PROBLEMU W TYN ODDZIALE?????!

02.06.2022 10:04

I ja też tak myślę a niestety są ludzie którym nie pasuje że w zg zaczyna się robić porządek i lad
    Klaudia - sekretariat

06.06.2022 17:55

Z pewnością chcąc obsmarować byłe miejsce pracy użyłabym niku z prawdziwymi danymi... złego słowa nie powiem na obecną Panią Dyrektor, przesympatyczna kobieta, która potrzebuje czasu na wdrożenie się- jak każdy w nowym miejscu, i lotnej prawej ręki żeby to sprawnie działało, myślę, że wszystko jest kwestią czasu i uzupełnienia się osób na stanowiskach dyrektorskich w tym oddziale . Odpowiadając na drugą część oszczerwst - myślę, że szefostwo dokładnie wiedziało za co mi płaci i jak pracuję - inaczej nie proponowaliby mi wyższych stanowisk. Odeszłam z tej pracy na własne życzenie i w dobrych stosunkach, ale myślę, że to moja prywatna sprawa, wiec pozwól, że nie będę się spowiadać. Oczywiście rozumiem, że Ty masz lepszą wiedzę na temat mojej pracy w tym oddziale- zawsze dla uzgodnienia gdzie leży prawda możemy zwrócić się do "szefostwa" z takim pytaniem. Mozesz to zrobić rowniez na własną rękę- skoro nawiązując do niku chcesz głosić Prawdę. Ja znam odpowiedź. BADZO RADZKO udzielam się w takich miejscach, ale uważam, że przerażające jest to jak ludzie nie znając sytuacji oraz drugiej osoby wymyślają sobie niestworzone rzeczy, trzeba to negować. Pozdrawiam i życzę więcej empatii, warto czasem pomyśleć zanim oskarży się kogoś mając do dyspozycji jedynie imię ;)
    Klient11

19.05.2022 08:22

PŁOCK!! kiedyś sekretariat był przepiękny z klasą a teraz?!! Zdolne panie sekretarz siedzą w sali chyba do zajęć opieki nad starszymi z manekinami w łóżkach! To wyglada nieprofesjonalnie (mimo ze panie są naprawdę sympatyczne i zdolne)!!! Człowiek wchodząc do sekretariatu czuje się jak w jakimś kantorku… Tak samo sale w siedzibie masakra! Płock stracił na renomie….
    Hhh

27.05.2022 16:16

Popieram
    Hm...

12.01.2022 15:13

Współczuję ludziom którzy są traktowani jak maszyny do robienia kasy, planu Straszna presja , rozliczanie się z każdego spotkania, telefonu, czemu tak mało itd Myślą, że ludzie tylko w Zaku chcą się "uczyc
    ZAK

25.05.2022 15:25

sama prawda
    Dariusz

22.05.2022 17:10

Hey ! Ktoś się orientował jak, wygląda sytuacja pracy w zielonej górze na stanowisku "Nauczyciela" kursu zawodowego bez wykształcenia wyższego stopnia ale z doświadczeniem zawodowym.
    opinia dot. wykładowcy kursu:

15.05.2022 17:52

Dzień dobry,z całego Serca dziękuje za tak wspaniałego wykładowcę > kursu Pedagogiczny dla instruktorów nauki zawodu online < jakim jest Pani Natalia Marczuk - bardzo jestem zadowolona z terminowo odbywających się zajęć,a przede wszystkim z kompetencji i wysokich kwalifikacji prowadzącej Pani Natalii..Zajęcia były prowadzone w sposób bardzo ciekawy,interesujący,a zasób przekazanej nam wiedzy jest pełny interesujących wiadomości z zakresu pedagogiki i psychologii,bhp itd..Pani Natalia ma cieplutki i przyjemny głos, że nie odczuwało się znużenia podczas zajęć,wręcz chciałoby się ją słuchać bez przerwy.. Dziękuję,że mogłam uczestniczyć w kursie zorganizowanym przez CNiB Żak Sp. z o.o.i pozdrawiam cieplutko z Korsyki.. Renata Ewa Michalik
    Katarzyna

15.05.2022 17:28

Właśnie zakończyłam kurs pedagogiczny z Panią Natalia. Dużo się nauczyłam, Pani Natalia wszystko odpowiednio nam tłumaczyła i miała dużo cierpliwości :) dziękuje za cenne lekcje !
    Paweł

23.02.2022 21:49

Na jakie zarobki liczyć nauczyciel przedmiotu specjalistycznego?
    mała

26.03.2022 13:47

Dlaczego?
    Nauczyciel

26.04.2022 22:00

Aby wyszła godna stawka za ta pracę, to niestety jedyne rozwiązanie
    Słuchacz odział Łódź

26.04.2022 10:10

Nie wiem jak wygląda nauka w szkole licelanej, ani pomaturalnej ale zapisałem się na kurs w zeszłym roku , poziom fatalny , mimo pandemii żadnych reguł przestrzegania zasad , brak wentylacji zajęcia w czerwcu największy upał , zajęcia były ciągle przesuwane , nawet nie potrafią odpisać na reklamacje . Zastanawiam się jak z takim podejściem to słuchaczy , uczniow szkoła utrzymuje się tyle lat na rynku , żenada , odradzam bo szkoda pieniędzy lepiej zrobić kurs online za mniejsze pieniądze
    Kaczoreskju

22.04.2022 11:58

Czy ktoś może z was Forowicze drodzy , chodzi do Żaka na jakikolwiek kurs ?? Proszę , opowiedzcie , jaki jest poziom kursów i coś o nich , bo chodzę do LO dla dorosłych i korci mnie zapisać się jeszcze na roczny kurs . Czy ktoś tak może chodzi ? Ło+kurs ??? Proszę pomóżcie mi w dobrym wyborze . Pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o Centrum Nauki i Biznesu ŻAK Sp. z o.o.