Kancelaria Prawna LEXUS

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 170 ocen.

Kancelaria Prawna LEXUS
2 170

Opinie o Kancelaria Prawna LEXUS

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawna LEXUS

Tomasz

Czy kancelaria potrzebuje aktualnie kogoś do pracy?

Zuza

Jaka jest atmosfera w firmie? Warto aplikować?

Olo
@Zuza 29.06.2018 19:15

Praca jak praca. Raz masz wyniki raz nie. Mimo to zawsze możesz liczyć na wsparcie kolegów z pracy. Zespół jest zgrany.

WT

Pojawiło się ogłoszenie na terenowego ktoś coś może powiedzieć jak to wygląda aktualnie? W ogłoszeniu min. Wynagrodzenie podstawowe + prowizyjne, zależne od wyników pracy; Dodatkowe benefity w postaci bonów na paliwo; Jaka podstawa i jaka prowizja? I czy jest jakiś zwrot za używanie własnego samochodu?

IZA
@WT 29.06.2018 08:04

Najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć. Pracownicy w terenie mają inne zasady pracy niż w centrali.

Bartek

Za leżenie nikt nie będzie płacił!!!

Memo
@Bartek 08.06.2018 19:05

Jeśli nikt za leżenie nie będzie płacił, to może czas, żeby pan dyrektor pojawiał się w firmie częściej niż raz na tydzień czy dwa. Bo z tego co widać to pracownicy harują a szlachta się bawi i nie wypłaca premii w terminie o ile w ogóle .

Nick

Niestety pracodawca nie dba o pracownika. Taki człowieczek niczym trybik musi trzaskac targety. Premie wyplacane nieterminowo. A podstawa pozostawia wiele do życzenia, ostatnio był nabór na sekretarke 2100 brutto. Kierownictwo czyta na bieżąco to wpisy, więc następnym razem podpisujmy się z imienia i nazwiska :)

Jeszcze pracownik

Pracuję kilka miesięcy, ale składam wypowiedzenie. Od wczoraj po firmie krąży następujący żart :"Jedyną podwyżkę jaką możesz dostać w Lexusie to ta, którą otrzymasz po odebraniu Ci karty Multisport". HR pracuje tylko dla pracodawcy ludzie się dla nich nie liczą. Wczoraj zlikwidowano benefity i w znaczący sposób uszczuplona została opieka medyczna. Oj posypią się wypowiedzenia. Nie ma określonego terminu wypłaty premii zależy on od dobrego humoru szefów, dojazd fatalny. Nie polecam.

Kuba

Może ktoś podpowie czy kancelaria potrzebuje pracowników?

MagdaLena
@Kuba 22.05.2018 11:39

Wszystko się dynamicznie zmienia jeżeli chodzi o pracowników. Zawsze warto zadzwonić i się dopytać.

Rafał

Uwaga (usunięte przez administratora) firma lexus windykacja wrocław nie odbierajcie telefonów babsztyl natrętny bez kultury wydzwania

Patrycja

@Patryk, czyli jesteś zadowolony? Wiadomo, że każda praca wymaga zaangażowania, czy masz poczucie, że Lexus zbyt wiele wymaga od zatrudnionych osób? Co podoba Ci się najbardziej w tej firmie?

Patrycja

Czy w ostatnim czasie coś się w firmie zmieniło, poprawiły się warunki? Tutaj https://www.kplexus.pl/kariera są informacje o tym, że poszukują nowych pracowników, oferta i benefity wyglądają bardzo dobrze. Jak jest w rzeczywistości? Wiele opinii tu jest niepochlebnych, może jednak firma zdecydowała się na zmiany i ktoś, kto zaczął u nich pracę jest teraz zadowolony?

Patryk
@Patrycja 09.04.2018 19:35

Trzeba pracować, chcieć się uczyć i dożyć do celów. Nie każdy chce takiej pracy. Ale praca jest. Polecam.

Ale

Nowych pracowników - dobre, dobre:) ta zakładka i stanowiska wyglądaja tak samo od wielu wielu miesięcy, zapytaj za miesiąc czy przyszedł nowy administrator lub kierownik windykacji. Poszukują tutaj ale w kółko negocjatorów.

Aga
@Ale 09.04.2018 20:08

Kadra kierownicza jest od lat ta sama, ponieważ dobrze pracuje. Nie ma potrzeby szukać nowych kierowników czy administratorów. Tu się nie zwalnia ludzi. Kancelaria potrzebuje negocjatorów, ponieważ to oni przynoszą pieniądze tej firmie. Myślę, że jest tu zespół fajnych ludzi.

Rozważna i Romantycza

Z punktu widzenia pracownika zawsze w każdej firmie będzie "coś" nie tak. A to zły dojazd, a to zły szef, a to współpracownicy niemili. Bo trzeba ciężko pracować, a to pensja za mała, a to premia nie taka jak trzeba. Myślę, że każdy powinien się zastanowić jakiej pracy szuka, czego od niej oczekuje. Rynek pełen jest wolnych etatów. Trzeba mieć odwagę zwolnić się i iść dalej, albo powiedzieć sobie, tu mi dobrze. I docenić to, co się ma. Od ponad 10 lat pracuję zawodowo. W Lexusie jest mi dobrze, bo mam dobrych kolegów i koleżanki, pracuję w wyznaczonych godzinach i mam czas po pracy dla siebie. Nikt mi nie ubliża, nie ma mobbingu. Jest spokojnie. Ciężko pracuję i jestem zadowolona. Wam też tego życzę.

Kociamber4

Jeszcze pracuję, ale wypowiadam umowę o pracę i umowę współpracy i idę do Sądu Pracy, Zatrudnianie na 1 któraś etetu i umowę współpracy jest obchodzeniem prawa zgodnie z orzeczeniem Sądu Najwyższego i umowa współpracy w takiej sytuacji jest nieważna, a wszystkie czynności nalezy traktować jak na etacie, Jestem terenowcem, vatowcem i za jeden wyjazd na 50 km w jedną stronę dostaję 30,25zł brutto - to nawet nie połowa paliwa. Ta praca nosi znamiona wysysku i pracy niewolniczej. Nawet gdzy nie wykorzystałem urlopu to podsuneli mi wypełnione wnioski o urlop - to przestępstwo - usiłowanie wyłudzenia poświadczenia nieprawdy i oni maj w nazwie PRAWNA, po moim wystąpieniu do sądu pracy mam nadzieję, że znikną z rynku.

Szukam w windykacji
@NT 04.04.2018 22:28

W jakiej takie numery są?

Administrator

Od jakiegoś czasu nie dzielicie się informacjami na temat pracy w Kancelaria Prawna LEXUS. Jak dziś wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie?

Karolina Negocjator

minusy: - dojazd- 1 autobus na godzinę, wąska droga, korki - wynagrodzenie- na strat z reguły minimalna + premia (uznaniowa- wiec nie musza wypłacać pracownikowi)- lata 90-te się skończyły, za takie pieniądze i warunki nie warto wstawać z łóżka - ścisk i hałas w biurze - praca na dialerze plusy: - sympatyczni współpracownicy, no ale ja do pracy chodzę dla pieniędzy, nie dla znajomości dlatego nie polecam

Administrator

Czy brak nowych komentarzy o Kancelaria Prawna LEXUS oznacza, że dobrze Wam się pracuje i nie ma rotacji?

A-lex
@Administrator 04.02.2018 14:32

Nic się nie zmieniło od stycznia: biuro na rogatkach wsi Trestno, droga trochę szersza niż rowerowa, do tego doszły jeszcze większe korki, ekipa się wykrusza, kasa coraz później i kawa na prezent świąteczny. Jest fajnie Administatorze

myślnik

nie polecam

Asgfa

Może być, kiedyś było gorzej.

Patrycja

@Były-Pracownikjakiego stanowiska dotyczy Twój wpis? Rozumiem, że nie pracujesz już w firmie. Jak dawno temu byłej jej pracownikiem? Może mogłaby się do tego wpisu odnieść osoba, która wie więcej o aktualnej sytuacji w firmie. Czy coś się w ostatnim czasie zmieniło?

Były-Pracownik
@Patrycja 10.08.2017 13:20

Pracowałem w firmie jeszcze w lipcu więc pisałem o obecnej sytuacji w kancelarii. Moje stanowisko nie ma większego znaczenia. Zdradzę ,że nie byłem ani pracownikiem terenowym, ani firmą sprzątającą, ochroniarzem też nie .

Były-Pracownik

Atmosfera w pracy poniżej przeciętnej - wieczne konflikty, słaba organizacja, chaos , a pracownicy ( w większości) nawzajem na siebie donoszą. Wynagrodzenie słabe w porównaniu do wykonywanych obowiązków. Imprezy w firmie , które są organizowane są na koszt pracowników ( odliczane jest to z premii ) . Lokalizacja również jest męcząca - jeden autobus 120 , który jeździ co godzinę. Jedynym plusem jest to ,że oferują umowę o pracę a ostatnio oferują niższą cenę za kartę Multisport ( prawdopodobnie,żeby zachęcić tym pracowników )

Patrycja

@Negocjatorco sprawia, że masz aż tak negatywną opinię na temat firmy? Mam nadzieję, że uzupełnisz swoją wypowiedź. To co powoduje, że Ty nie polecasz pracy w firmie oraz to, że nie była ona dla Ciebie odpowiednia, dla innej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia.

raff
@Patrycja 20.07.2017 09:49

Polecacie ta firme/? Bo się obawiam jak to czytam

Negocjator

Odradzam jakiekolwiek kontaktu z tą firmą oraz jej dyrektorkiem Jarkiem P.

MW

Pracowałam w lexusie ponad 2 lata. Zarobki były ok ale dojazdy to mordęga. Firma na pewno więcej by zyskała gdyby mieściła się w jakiejś normalnej lokalizacji bo dla mnie dojazdy były koszmarem. Projekt na którym pracowałam był bankowy i kierowniczka spoko. Młoda gościara, teraz już nawet pani dyrektor, ale ogarnięta. Zarząd i dyrekcja też ok. Niektórzy ludzie na projekcie byli super, ale byli tez tacy co z zawiści plotkowali i podkładali świnie. A sami kombinowali tylko jak najmniej się narobić. Mimo wszystko biorąc pod uwage kasę jak i styl zarządzania pracę w tej firmie oceniam dość wysoko. pozdrawiam

Mirabela

A dla mnie firma jest spoko, przede wszystkim na projekcie fajni ludzie, wcześniej gdy pracowałam w innej Wrocławskirj firmie to atmosfera była straszna. Supervisor darł mordę o byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a tu kierowniczka mloda ale jest przynajmnirj normalna. Ja polecam

Adam

:-)) Pan Marcin Ł, bardzo ciekawy tekst - nikt nie ma tak dogłębnych informacji i zarazem mało kto umie opowiadać bajki tak jak Pan :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

:))

w wiekszosci prawda... smutna prawda, szkoda bo firma fajna.

ups

Uwaga autobus jeden na godzinę ,,,,,masakra

i

Gdyby moje dziecko chciało iść do pracy w tej firmie windykacyjne chybabym dostała zawału. Ale jeśli ktoś chce zostać bezduszny pachołkiem praca idealna. Pozytywne komentarze są od ludzi bez wyobrazni. Nie widzących już jak poniżające jest ich zajęcie. Ale czego się nie robi dla pieniędzy.

K

Stanowcze nie ,,pani rekrutująca czepia się i wypytuje o rożne dziwne rzeczy wcale niepotrzebne na stanowisko negocjatora,,,,np czy można prowadzić działalność jednoosobową,,,? i czy płaciło się duży ZUS czy mały ? kolejne dziwne to czy po licencjacie np z pedagogiki lub medycznego można iść na studia mgr -kierunek psychologia ? Płacą - 1200 netto Sami sobie odpowiedzcie czy chcecie tam pracować ?

K

Stanowcze nie ,,pani rekrutująca czepia się i wypytuje o rożne dziwne rzeczy wcale niepotrzebne na stanowisko negocjatora,,,,np czy można prowadzić działalność jednoosobową,,,? i czy płaciło się duży ZUS czy mały ? kolejne dziwne to czy po licencjacie np z pedagogiki lub medycznego można iść na studia mgr -kierunek psychologia ? Płacą - 1200 netto Sami sobie odpowiedzcie czy chcecie tam pracować ?

Zostaw opinię o Kancelaria Prawna LEXUS - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawna LEXUS