Kancelaria Prawna LEXUS

Adres: Opatowicka 130, 52-028 Wrocław

NIP: 8971667751 KRS: 0000085488

Kancelaria Prawna LEXUS
2 181 271 5 1

Opinie o Kancelaria Prawna LEXUS

Filtruj opinie po kryteriach:

Kandydat
 Opinia

Szkoda zachodu, słabo płacą, lokalizacja kiepska, HR stara się kreować wizerunek firmy ale jej to słabo wychodzi

Pomocna?
Tak3Nie
Pracownik
 Opinia
@Kandydat 21.07.2019 12:47

Chyba się nie zgodzę - płaca bardzo przyzwoita, lokalizacja piękna-można zjeść posiłek na dworze, chwile złapać oddech i odpocząć nie koniecznie na betonach w mieście, dookoła dużo zieleni, nie ma problemu z postawieniem auto. Atmosfera dobra, w firmie pracuje dość sporo osób.

Pomocna?
Tak1Nie3
PRACOWNIK2
 Opinia
@Pracownik 22.07.2019 12:11

Fajnie, że w firmie są jednak osoby zadowolone tylko tak się zastanawiam czy to nie jest przepadkiem kadra zarządzająca?Ja osobiście do pracy przyjeżdżam, aby pracować i nie mam czasu na spędzanie czasu na łonie natury (dlatego argument, że można odpocząć jest nietrafiony). Odnosząc się do płacy to zależy jak kto rozumie słowo "przyzwoicie". Atmosfera jest ok, ale zawsze się psuje przed wypłatami premii i wtedy jest mało przyjemnie.

Pomocna?
Tak3Nie
Oli
 Opinia

Prezesi sie chwalili, ze przenosza biuro do "miasta", a jak widac dalej za rzekami, za lasami...

Pomocna?
TakNie
Daga
 Opinia

Wy (usunięte przez administratora)bierzecie pieniądze dla siebie żeby się rozbijać samochodami i żeby budować domy z marmuru za nasze pieniądze tych ludzi którzy ciężko pracują i nachodzicie ludzi w domach

Pomocna?
Tak4Nie
Calaprawda
 Opinia

Przestrzegam każdego potencjalnego pracownika tej firmy!!! Bałagan to mało powiedziane, nie wypłacają należnych nadgodzin, podając jakieś absurdalne powody, kolejna sprawa brak szacunku i ciągle szukanie winnego, gratuluję "cudownej" pani B. że tak potrafi mieszać!!! Nie ma o niczym zielonego pojecia, wciska ludzia bajki, a jedyne co potrafi to biegać do prezesa i wybielać siebie. Pewnie gdyby mogła to przeniosła by się na stałe do gabinetu prezesa. Ogromna sciemniara!!!!!

Pomocna?
Tak18Nie
KPL
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Calaprawda 10.07.2019 23:40

Podawanie kłamliwych i nieprawdziwych informacji oraz szkalowanie pracodawcy na forum może spowodować przekazanie przez niego odpowiedniego doniesienia do organów ścigania wraz z wnioskiem o ustalenie numeru IP szkalującego.

Pomocna?
Tak2Nie14
Ekspert
 Opinia
@KPL 12.07.2019 12:10

Najlepsza obrona jest atak i zastraszanie organami ścigania, ile na tym forum przewinęło się negatywnych opinii? To chyba o czymś świadczy, i moze czas zastanowić się nad tym, bo jeśli w firmie było by dobrze na tym forum nie pojawiałby się takie opinie.

Pomocna?
Tak12Nie1
Specjalista
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ekspert 12.07.2019 21:12

No niestety ale jaka firma takie opinie

Pomocna?
Tak11Nie
Pepe
 Opinia
@Specjalista 15.07.2019 21:00

Firma krzak i tyle, szkoda tylko ludzi którzy tak ciężko pracują na "zarządzających" którzy o zarządzaniu nie mają zielonego pojęcia, bardzo przykro się na to patrzy.

Pomocna?
Tak2Nie1
Nigdy w życiu
 Opinia
@KPL 12.07.2019 12:10

No to pokazali Państwo klasę jako pracodawca, chyba nikt nie chciałby współpracować z taka firmą

Pomocna?
Tak3Nie
Pani K.
 Opinia

Ostrzegam przed firma Lexus każdego kto ma z nimi doczynienia- 2 Panie z którymi miałam "nieprzyjemność" rozmawiać są wyjątkowo aroganckie, powołują się na akty prawne, które są potem wielka tajemnicą -bo nie potrafią jednak ich wskazać, w rozmowie przerywają klientowi i nie prowadzą rozmowy, nie odpowIADAJĄ NA ZADANE PYTANIA BO TWIERDZĄ ZE NIE MAJĄ TAKIEGO OBOWIĄZKU A TO ONE SAME DZWONIĄ PRZECIEŻ DO KLIENTA!!! a jedynie celowo porowokują rozmowę na brak porozumienia a nawet potrafią przerwać bezczelnie rozmowę szantażem, że albo tak jak ona chce albo " PANI MUSI DZIŚ I KONIEC"!!! Mimo innych ustaleń z innym pracownikiem oraz Miałam doczynienia z wieloma kancelariami, gdzie był szacunek, otwarta i miła rozmowa - a to podstawa kultury w rozmowie z klientem -A tu JEDYNIE totalne (usunięte przez administratora) arogancja i bezczelność do granic nieprzyzwoitości! Jestem wyjątkowo cierpliwym człowiekiem ale nawet mnie te "przemądrzałe Panie" potrafiły wyprowadzić z równowagi! Rozmowy z Panami przebiergały w normalnym tonie i bez arogancji wieć widocznie się da- skoro ta sama firma a Panie TO ZERO PROFESJONALIZMU TYLKO JEDYNIE BEZCZELNE TEKSTY! masakra kogo tam zatrudniają i dopuszczają do rozmów z ludźmi! Jak bydło traktują ludzi zamiast rozmawiać jak przyzwoici i wykształceni ludzie! Wstyd "Kancelario"!!!!!!!

Pomocna?
Tak10Nie2
Teresa
 Opinia
@Pani K. 26.06.2019 09:39

Wypowiedzi Klientów danej firmy również bardzo sobie tu cenimy, ponieważ także mówią nam coś konkretnego o niej. Rozumiem, że według Ciebie zachowanie niektórych pracowników Kancelarii Prawnej LEXUS było nieprofesjonalne. Czy zgłosiłaś ten problem jej Właścicielowi? Widziałam, że Kancelaria Prawna LEXUS poszkuje właśnie Negocjatora w Departamencie Windykacji Polubownej. Ogłoszenie znajdziecie pod tym adresem: https://www.praca.pl/negocjator-w-departamencie-windykacji-polubownej_2551027.html Jak sądzicie? Warto byłoby aplikować?

Pomocna?
Tak1Nie9

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jam.
 Opinia
@Pani K. 26.06.2019 09:39

Miałam to samo, czułam się jak jakieś popychadło, jeszcze ten głupio-mądry ton rozmowy i odłożenie słuchawki w trakcie rozmowy. Do firmy: Patrzcie kogo zatrudniacie, bo to żenada jakaś jest.

Pomocna?
TakNie1
Andrzej
 Opinia
@Jam. 09.07.2019 19:02

Tak jak wspomniała Teresa opinie klientów są ważne, bo wpływają na wizerunek firmy jednak najważniejsze są wypowiedzi pracowników Kancelarii Prawnej LEXUS. Jest to forum pracownicze, więc skupiamy się tu na obecnym rynku pracy i obecnych rekrutacjach. Dawno nikt pracujący w tej kancelarii nie wypowiedział się o warunkach zatrudnienia i wynagrodzenia. Chętnie dowiedziałbym się więcej szczegółów na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Czarek
 Opinia
@Teresa 01.07.2019 12:48

Ja tam zaaplikowałem i czekam na kontakt.Mam nadzieje ze sie odezwą.

Pomocna?
Tak1Nie
Kariera
 Opinia
@Czarek 11.07.2019 18:07

Dla Twojego dobra życzę aby lepiej się nie odezwali....

Pomocna?
Tak5Nie
Expert
 Opinia

Szukanie pracy nie jest prostym zadaniem, ale też nie tak skomplikowanym, jakby się mogło wydawać. Szukający zatrudnienia bardzo często zastanawiają się, dlaczego nikt nie zaprasza ich na rozmowy rekrutacyjne, skoro wysyłają dziesiątki, a nawet setki aplikacji. A kiedy wreszcie ktoś się do nich odezwie, dziwią się, że jest to jest ich pierwszy i ostatni kontakt z daną firmą. Dlaczego tak się dzieje? Jak rozpocząć szukanie pracy? A w zasadzie, jak tego nie robić? Do napisania tego artykułu, skłoniła mnie wiadomość od jednej z niedoszłych kandydatek w odpowiedzi na ogłoszenie o poszukiwaniu osoby na staż. Po wstępnej selekcji aplikacji postanowiliśmy zaprosić szukającą zatrudnienia Panią na rozmowę. Kandydatka chyba jednak przemyślała swoją decyzję, ponieważ tego samego dnia wysłała mi maila z odmową. Jaśnie Pani była zbulwersowana faktem, iż ktoś śmiał zaoferować jej staż. Nie omieszkała również udzielić mi kilku rad dotyczących procesu rekrutacji, zatrudniania i traktowania pracowników. Zapytała, jak to ona biedna ma żyć za pensję ze stażu, opłacić studia, paliwo na dojazd do pracy oraz swoje pasje itd.? Pomijam fakt, że sama wysłała swoją aplikację na staż, mając świadomość (mam nadzieję), czym taki staż jest. Nie byłem dłużny i także pokusiłem się o udzielenie Jaśnie Pani kilku rad o tym, jak wygląda życie i szukanie pracy. Zadałem jej parę pytań i przesłałem „mały elaborat”. Mam nadzieję, że przeżyła, bo do tej pory ani widu, ani słychu. :) 11 krytycznych błędów, jakie popełniasz w poszukiwaniu pracy Nie będę przytaczał tutaj całej treści tej korespondencji, jednak pokierowany impulsem owej sytuacji, postanowiłem spisać najczęściej popełniane błędy utrudniające poszukiwanie pracy. Może ich analiza, przyda się i Tobie, kiedy zdecydujesz się na szukanie pracy marzeń, albo będziesz chciał podzielić się nimi z osobami szukającymi zatrudnienia. Nie jestem doradcą zawodowym ani zawodowym rekruterem. To moje przemyślenia i obserwacje na podstawie doświadczeń, jako osoby zarówno szukającej pracy, jak i przede wszystkim osoby poszukującej wartościowych pracowników i mającej na swoim koncie dziesiątki procesów rekrutacyjnych. (Opis wszystkich błędów znajdziesz w pełnym artykule na moim blogu trenerskim) 1. Szukasz pracy dopiero wtedy, kiedy ją stracisz 2. Szukasz pasywnie (żeby nie powiedzieć leniwie) 3. Nie masz wyznaczonego celu i wysyłasz swoje CV, gdzie popadnie 4. Nie ma Cię tam, gdzie są osoby, które szukają pracowników 5. Jesteś za mało aktywny w poszukiwaniu pracy 6. Wysyłasz standardowe CV, oczekując niestandardowych warunków zatrudnienia 7. Przychodzisz na rozmowę rekrutacyjną nieprzygotowany 8. Nie czuć, że jesteś szukającym zatrudnienia i że zależy Ci na tej pracy 9. Napalasz się za mocno na daną pracę 10. Brakuje Ci pewności siebie. Nie potrafisz się sprzedać. 11. Koncentrujesz się za mocno na sobie, zamiast na pracodawcy Czas na aktywne i efektywne szukanie pracy! Aby znaleźć dobrą pracę i nie klepać biedy, rozsyłanie swojego CV w odpowiedzi na ogłoszenia, już dzisiaj nie wystarczy. Tak samo, jak nie wystarczy dobrze wykonywać swoich obowiązków. To Twój przyszły pracodawca ma „w standardzie” od wszystkich kandydatów oraz jest niezbędnym i absolutnym minimum, żebyś utrzymał swoją pracę. O awansach i podwyżkach nie wspominając. Jeśli oczekujesz od życia czegoś więcej, musisz więcej dawać od siebie. Musisz pokazać i udowodnić, że to właśnie Ty jesteś tą osobą, na którą warto postawić!

Pomocna?
Tak1Nie3
1
Załamać się można
 Opinia
@Expert 06.12.2018 18:50

Haha a co to za dyrdymałki ????

Pomocna?
Tak14Nie
PanKleks
 Opinia
@Expert 06.12.2018 18:50

Zamiast uczyć ludzi szukania pracy, nauczcie się nimi zarzadzac. Bo niedługo jedynymi ludźmi, którzy skorzystają z tej rady będą obecni pracownicy lexusa. Tak długi wpis ma chyba jedynie przyslonić prawdę o lexusie napisaną poniżej.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Załamać się można
 Opinia
@PanKleks 06.12.2018 20:42

Też tak myślę

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Negocjatorka
 Opinia
@Expert 06.12.2018 18:50

Sama prawda :)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MIX
 Opinia
@Expert 06.12.2018 18:50

Załamka :) zaraz wrzucą jeszcze przepis na keks świąteczny, łudząc się że przysłoni wszystkie wpisy o prawdziwych nastrojach i problemach.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Negocjatorka
 Opinia
@MIX 07.12.2018 08:14

kto ci kaze pracować jak jest ci tak źle , idź tam gdzie ci będzie dobrze MIX

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tolek
 Opinia
@MIX 07.12.2018 08:14

Przepis na Keks Świąteczny Składniki • 5 jaj • 1,5 szklanki mąki pszennej • 1 szklanka cukru • 1 kostka masła • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • tłuszcz do formy • szczypta soli • bakalie, po 50 g: rodzynek, daktyli, kandyzowanych owoców, smażonej skórki pomarańczowej, orzechów włoskich Przygotowanie krok po kroku: • Bakalie moczyć przez 30 minut we wrzątku. Odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. • Żółtka oddzielić od białek i z cukrem utrzeć na puszysta masę. • Dodać miękkie masło i dalej ucierać. • Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. • Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie dodać do żółtek utartych z cukrem i masłem. Wszystko połączyć. • Dodać bakalie i pianę z białek i delikatnie wymieszać. • Piec 45-50 minut w temperaturze 180ºC. • Ciasto odstawić na jeden dzień. • Można udekorować lukrem lub polewą czekoladową. Keks to nic innego jak biszkopt tłuszczowy z dużą ilością bakalii, najczęściej przygotowywany w podłużnej blaszce i polewany czekoladą lub lukrem. Ciasto można przechowywać nawet kilka tygodni. Ojczyzną keksu jest Anglia. Specjalnie przygotowywany z dużym wyprzedzeniem keks jest odświętnym ciastem na angielskie Boże Narodzenie. Keks przygotowywały już nasze bacie i miały o tyle utrudnione zadanie, że wówczas nie było dostępnej tak dużej ilości różnorodnych bakalii. Dlatego same suszyły i kandyzowały owoce czy prażyły orzechy. Kawałek keksu, np. plaster, waży około 55 g i zawiera 207 kcal. To kaloryczne ciasto dostarcza przede wszystkim cukrów. Osoby nietolerujące cukru oraz osoby z nietolerancją glutenu powinny ograniczyć jego spożycie.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były Negocjator i nie wróg
 Opinia
@Tolek 07.12.2018 10:58

Smutne jest to szanowny Tolku, że robisz sobie żarciki z poważnych spraw. Może dla Ciebie jest to zabawne, jednak Ci którzy tutaj wpisują swoje opinie nie zawsze robią to, bo chcą być złośliwi. Może warto szanowni państwo zarządzający przyjąć tą krytykę jako próbę zwrócenia uwagi na problemy jakie narosły przez lata. Przyjmujecie postawę do walki, a może tym wszystkim, którzy tu piszą po prostu zależy na tej firmie? To właśnie Ci ludzie, których Expert uczy jak szukać pracy zdobywają pieniądze swoimi rozmowami z dluznikami na jego wynagrodzenie. Wiele lat pracowałem w tej firmie w pewnym momencie nasze drogi się rozeszły. Ale nadal mam kontakt ze znajomymi, którzy zaczynali ze mną przygodę pt. Lexus. Mam ogromny szacunek do tych ludzi, którzy jeszcze w tam pracują. I często wspominamy jak fajnie grało się w piłkę ze Wspólnikami....... Jednak to już przeszłość, a szkoda.......

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zabulon
 Opinia
@Były Negocjator i nie wróg 07.12.2018 11:40

Ja najlepiej wspominam firmowe spływy pontonowe w 2010. To były piękne czasy, aż się chciało pływać do roboty. Te czasy już nie wrócą.

Pomocna?
Tak3Nie
Były Negocjator i nie wróg
 Opinia
@Zabulon 07.12.2018 12:21

I Pan Piotr, który pomagał dziewczynom wchodzić do pontonów. Panie Piotrze (bo pewnie Pan to przeczyta), proszę zacząć rozmawiać z pracownikami, jeszcze ma Pan z kum rozmawiać.....

Pomocna?
Tak5Nie
Pani z Kancelarii
 Opinia
@Były Negocjator i nie wróg 07.12.2018 12:46

Wielka szkoda, ze tak traktuje się pracownikow, którzy „przynieśli” do firmy miliony .... aż trudno uwierzyć w to co teraz się dzieje ... oraz w to, ze właściciele spokojnie patrzą na to jak rujnuje się te firmę.... bez tych pracowników ciężko będzie pozostać liderem na rynku.... proszę o tym pamiętać :)

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była negocjatorka
 Opinia
@Były Negocjator i nie wróg 07.12.2018 12:46

Pan Piotr jest przystojnym gentelmanem- pomimo wieku,zawsze szarmancki

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Patrycja
 Opinia
@Była negocjatorka 07.12.2018 20:05

Proszę, aby na przyszłość w wątku opinii o pracy w Kancelaria Prawna LEXUS nie dodawać wpisów, które są zupełnie nie na temat. Dotyczy to przede wszystkim wpisów takich, jak np. przepisy na keks świąteczny, które kompletnie nic nie wnoszą do tematu. Moglibyście szczegółowo przedstawić, jakie obecnie warunki zatrudnienia oferuje kancelaria nowo przyjętym pracownikom? Ktoś ma może informacje na ten temat? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Konrad
 Opinia
@PanKleks 06.12.2018 20:42

Szczera prawda nędzne płaca, nędzne lokalizacje (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Śmiech przez łzy
 Opinia
@Konrad 23.01.2019 05:52

Jerry to chyba jest po podstawówce.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Git
 Opinia
@Expert 06.12.2018 18:50

pierdy z octem

Pomocna?
TakNie
Asystentka
 Opinia
@Były Negocjator i nie wróg 07.12.2018 12:46

Rok pontonowy był najlepszy!:) Bardzo miło wspominam prace w tej firmie, Dyrektora Jarrego, Prezesów, ludzi, nasze IT, imprezy firmowe :) I to wnoszenie dziewczyn na ponton❤

Pomocna?
TakNie1
Leszek
 Opinia
@Asystentka 16.06.2019 18:15

Fajnie, że dobrze wspominasz pracę w firmie. Może mogłabyś też napisać jakie widziałaś dobre strony zatrudnienia? Mam na myśli wynagrodzenie, kursy dokształcające lub imprezy integracyjne. Każda Twoja dodatkowa uwaga na ten temat będzie pomocna dla przyszłych pracowników

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jam
 Opinia

Bardzo niemiłe panie konsultantki, które traktują czlowieka z wyższością, zwracają się bez szacunku. W momencie, gdy została zwrócona uwaga, że nie życzę sobie takiego tonu, to zaczęła się zwracać do mnie, jak do osoby ograniczonej. Wiem, za co dzwonili, na początku rozmowy zostało to ustalone. I tak musiała dodać swoje pięć groszy. Jeśli jesteś dlużnikiem, to przygotujcie się na chłodną rozmowę z masą wytyczek, z niemiłą kobietą. Rozumiem, że taka ich praca, ale szacunek też trzeba mieć do drugiej osoby.

Pomocna?
Tak1Nie1
1
Pracownik
 Opinia

Niestety, aktualnie zatrudniony jest w Kancelarii nowy Kadrowy który jest bez doświadczenia i ewidentnie nie zna się na swojej pracy. Niektórym pracownikom zostały źle wyliczone wypłaty i jest problem żeby odzyskać pieniądze ponieważ osoba odpowiedzialna za to jest niekompetentna.

Pomocna?
Tak4Nie14
3
Pracownik
 Opinia
@Pracownik 07.06.2019 14:28

Drogi Pracownik zapraszam cie do rozmowy w cztery to oczy to ci wszytko wytłumaczę a nie publicznie pisanie jako anonim.

Pomocna?
Tak15Nie1
Marzena
 Opinia

Jaka jest opinia co do stanowiska sekretarka zarządu, warto przychodzić na rozmowę? I dlaczego wolny jest wakat?

Pomocna?
Tak1Nie3
Negocjatorka
 Opinia

Moze to niektórych zdziwi ale ja jestrm zadowolona z pracy tutaj. Pracuje co prawda od niedawna ale atmosfera jest dobra, bardzo fajni ludzie w pokoju, wynagrodzenie również mi bardzo odpowiada- ja osobiście polecam Kancelarię

Pomocna?
Tak6Nie6
Dziara
 Opinia
@Negocjatorka 28.02.2019 14:25

Ja też jestem tu od niedawna i potwierdzam, że panuje bardzo fajna atmosfera. Pracy jest dużo ale i dużo się mogłam nauczyć. (usunięte przez administratora)również normalna. Ogólnie zadowolona

Pomocna?
Tak2Nie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lara Croft
 Opinia
@Negocjatorka 28.02.2019 14:25

Nic dodać nic ująć Praca jak praca ale tu w Lexusie jest ok - posiedze tu dłużej

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dyrektory
 Opinia

Czy ktos może wie jakie trzeba spełniać wymagania żeby zostać dyrektorem od klientów strategicznych???

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ciekawy
 Opinia
@Dyrektory 27.02.2019 20:55

No ja to nie wiem :-( ale wiem że Jerry to na pewno wie :-)

Pomocna?
Tak9Nie
Jarek
 Opinia
@Dyrektory 27.02.2019 20:55

Wymagania dla dyrektora klientów strategicznych: - brak doświadczenia - brak wiedzy na temat prawa, windykacji, - brak komunikatywności, - szeroki uśmiech, - otwartość na nowe kontakty z przełożonymi, - gotowość do częstych wyjazdów z przełożonym, - dyspozycyjność, - analfabetyzm, - dobra prezencja,

Pomocna?
Tak13Nie
Gucio
 Opinia
@Jarek 02.03.2019 11:40

Z tą dobrą prezencją to mocno przesadziłeś, reszta sie zgadza:)

Pomocna?
Tak9Nie
Tobiasz
 Opinia
@Gucio 04.03.2019 22:12

Jaki Jerry taki kram.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gaweł
 Opinia

Czy każda sobota jest pracująca?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Negocjatorka
 Opinia

Jedyną rzeczą, która mnie trzymała w tej firmie było to, że moje wynagrodzenie zależy od moich wyników - przy dobrych wynikach można było czasem nieźle zarobić. Natomiast w tej chwili zostały wprowadzone górne limity zarobków dla każdego stanowiska. Jeśli ściągniesz za dużo pieniędzy dla firmy to twoja premia zostanie ucięta. Limity ustanowiono na podstawie średniej arytmetycznej (!) dla całej firmy, co siłą rzeczy oznacza że osoby z najlepszymi wynikami są karane "wyrównaniem" pensji do średniaków. Jakby tego było mało, firma przestała wypłacać premie w terminie co kiedyś było świętością. Przykładowo premia za sierpień zamiast do końca września została wypłacona w pierwszym tygodniu października.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rt
 Opinia
@Negocjatorka 01.11.2018 18:17

i tym oto postem piszesz prawdę...szczerą prawdę...potwierdzam:)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Patrycja
 Opinia
@rt 16.11.2018 09:25

Możecie bardziej precyzyjnie przedstawić, ile można obecnie zarobić, pracując w firmie Kancelaria Prawna LEXUS? Będę wdzięczna, jeżeli ktoś przedstawi konkretne stanowiska i górny limit zarobków, jaki można na nich uzyskać. Zachęcam do wypowiedzi na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rt
 Opinia
@Negocjatorka 01.11.2018 18:17

a napisz ile negocjator tam moze dostac na START jak możesz? ile oferują ?? ciekawy jestem

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
No coś ty
 Opinia
@rt 28.11.2018 21:55

2150 brutto

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
street fighter
 Opinia
@No coś ty 30.11.2018 22:58

b.dziekuje za informację:) Zatem ślicznie dziękuje za zainteresowanie moją osobą ale na przyszłej rozmowie rekrutacyjnej jednak się nie pojawię szkoda mojego dnia wolnego aby o takich pieniądzach rozmawiać nawet przy założeniu złotej prowizji. Z drugiej strony jeśli jest 2150 brutto to halo!!! LEXUS budzimy się za te pieniądze negocjator we Wrocławiu nie pracuje halo pobudka albo zwijajcie się z rynku i nie psujcie i tak cięzkiego klimatu który ostatnio w zagłębiuwindykacji panuje .....szkoda tej pięknej willi na Was jak tak płacicie::)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Negocjatorka
 Opinia
@No coś ty 30.11.2018 22:58

Miałam doświadczenie i dostałam 2400 i do tego 1300 premii. Ja polecam , fajni ludzie i dobra atmosfera w pokoju

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Scholastyka
 Opinia
@Negocjatorka 07.12.2018 07:25

Netto czy brutto ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karina
 Opinia

Dzwonili do mnie z tej firmy, pisali - jak nie mam to z czego mam niby zaplacić- niby tyle pracy a tak to proponują jakieś gowniane pieniadze i jeszcze zeby w niedziele przychodzic za 2 tysiace. Nic nie rozumieją ze nie ma z czego

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pan Roman
 Opinia
@Karina 28.02.2019 19:08

A ja zapłaciłem wszystko to jeszcze (usunięte przez administratora) zawracają o jakieś (usunięte przez administratora)odsetki parę złottch, straszą co to niby będzie jak nie zapłacę!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jezu jak się cieszę że mam to
 Opinia

Nie rozumiem, o co ta wojna. Kancelaria jest super. Zawsze wspierające i zaangażowane szefostwo, wynagrodzenia w terminie, fajna okolica, dobry podział obowiązków, bo dyrekcja potrafi delegować zadania, prowizja jest, zawsze uznaniowa bo trzeba sobie na nią zasłużyć. Porządna flota samochodowa, profesjonalny zespół, tabele wyników na ekranie tak aby każdy widział jak daleko już zaszedł w realizacji celu, na piętrze wszystkie narady odbywają się w sposób rzeczowy, omawiane są wszystkie mocne i złe strony - konkretnie, nie tam że jakieś spijanie z dziubków lub karmienie się obietnicami bez pokrycia. Zapadają też tam ważne decyzje co do wydatków, trzeba pilnować każdej złotówki, bo przecież ta złotówka to niby tak niewiele, ale już 1000 takich złotówek to już aż 1000 zł, za to można tak wiele zdziałać np. pojechać do Warszawy na spotkanie z klientem, wynająć hotel, zjeść i zamówić dziewczyny na noc. Firma dobrze dba o interesy wszystkich. Skąd te pretensje? Dziwni jesteście ludzie. Nie dość, że dostaliście pracę to jeszcze bezczelnie domagacie się wynagrodzenia.

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jerry
 Opinia
@Jezu jak się cieszę że mam to 13.02.2019 13:56

Popieram

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lol
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Jezu jak się cieszę że mam to 13.02.2019 13:56

Zastanawiam sie nad złożeniem C.V ale skoro jest Źle....

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jerry
 Opinia

Jesteś super szefem

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jerry
 Opinia
@Jerry 09.02.2019 07:11

Tak Jerry jesteś super.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jezu jak się cieszę że mam to
 Opinia
@Jerry 09.02.2019 07:11

Jerry najlepszy i niezlomny. Jezu jak się cieszę, że mam to za sobą.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jerry
 Opinia
@Jerry 11.02.2019 19:47

Jarry jest tak super że tylko Jerry jest lepszy od niego, chyba że właśnie Jerry go trochę pokona.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ekspert
 Opinia

Bycie menadżerem/pracodawcą nie jest łatwym zadaniem. Dlatego Lexus to cisza jak ta....

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamcio
 Opinia

Przepis na dobrego pracodawcę: - przedstawiciel Lexusa udaje się do KRS lub CEIDG w celu zakończenia działalności - pozostali pracownicy znajdują pracę u lepszych pracodawców

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
brak nicku
 Opinia

żenada Moje sugestie dla Kancelaria Prawna LEXUS: Jerry bierz się do roboty zamiast (usunięte przez administratora) laski. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: brak słów

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafał B.
 Opinia

Lexus czyli kreskówkowy świat wazeliny. Odradzam szkoda nerwów szkoda czasu zero rozwoju.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karo
 Opinia

Odbywałam staż. Płaca marna. Plusem był kurs z zakresu bankowości oraz dobra atmosfera. Po odbyciu stażu żadnych inf o możliwosci zatrudnienia.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Patrycja
 Opinia
@Karo 07.01.2019 19:34

Poza ukończonym kursem z zakresu bankowości nabyłaś w trakcie stażu w Kancelaria Prawna LEXUS wiedzę i umiejętności, które przydały Ci się w dalszej karierze zawodowej? Z Twoich obserwacji mogłabyś napisać, ilu pracowników zatrudnia ta kancelaria? Większość z nich to osoby po ukończonych studiach prawniczych, czy może są również pracownicy administracyjni? Chętnie poznam, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
aesir
 Opinia

prezet na gwiazdke od pracodawcy, zdrapka na 2 zlote :D:D:D

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mariusz
 Opinia

Czy firma zatrudnia na umowe o prace? I czy jest Multisport?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dział HR
 Opinia
@Mariusz 06.12.2018 17:51

Mariusz, oczywiście od samego początku zatrudniamy pracowników na umowę o pracę. Co do karty Multisport, to jest ona dofinansowana przez pracodawcę.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anatol
 Opinia

Aktywnie się zrobiła na profilu Lexusa ;) pamiętam czasy, kiedy byłem pracownikiem i na każdy wpis na tej stronie rano była dyskusja kto mógłby być autorem posta. Podejrzewam, że nic się nie zmieniło w tej kwestii ;)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Taki ktos
 Opinia
@Anatol 06.12.2018 20:24

Teraz nikt się nie zastanawia bo i tak nikogo nie interesuje co myślą pracownicy.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Michaesz
 Opinia
@Anatol 06.12.2018 20:24

Nic sie nie zmieniło :) i tak najczęściej jwiadomo kto tu pisze

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia

Pracuję w firmie kilka lat. Od jakiegoś czasu z roku na rok było coraz gorzej. Teraz to się zmieniło... jest coraz gorzej z miesiąca na miesiąc. Aktualnie czekamy na wypłaty premii za październik i nikt w firmie nie raczy nas poinformować kiedy otrzymamy ciężko wypracowane pieniądze. Nie wspomnę że dopiero co zostały nam poucinane wynagrodzenia premiowe. Firma jest zarządzana w sposób.... no właśnie, jaki??? tak szczerze to ciężko tu mówić o jakimkolwiek znanym sposobie zarządzania. Do tego dochodzi bardzo słaba komunikacja pomiędzy przełożonymi a pracownikami. Właściciele firmy sprawiają wrażenie oderwanych od rzeczywistości, jakby nie mieli pojęcia co się w firmie dzieje i jakie są nastroje wśród pracowników. Do tego bardzo słaby dojazd, tylko 1 autobus na godzinę. Wszędzie panujący bród i bałagan...czasami strach wejść do toalety, w wejściu głównym walają się kartony, itp.. Kompletny brak zaplecza socjalnego. Jak już człowiek ma przerwę to nie ma miejsca żeby w spokoju usiąść i np zjeść śniadanie czy po prostu odpocząć, no chyba że na dworze ale o tej porze roku to opcja tylko dla odważnych. Brak kuchni, lodówka i mikrofala stoją "w szatni" na korytarzu a szklanki czy talerzyki myje się w umywalce w toalecie... Na plus jest atmosfera wśród samych pracowników. Firma zatrudnia dużo fajnych i wartościowych osób. Niestety atmosferą rodziny się nie nakarmi i rachunków nie zapłaci. Ogólnie w obecnej sytuacji nie poleciłbym tego miejsca nikomu ze znajomych.

Pomocna?
Tak34Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik kancelarii
 Opinia
@Pracownik 04.12.2018 19:49

Cała prawda.... niestety

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Negocjator
 Opinia
@Pracownik 04.12.2018 19:49

Potwierdzam, też jestem pracownikiem tej firmy.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Też tu pracuję
 Opinia
@Pracownik 04.12.2018 19:49

Prawda co napisałeś... Szkoda że w firmie zdanie pracownika mają za nic i musimy wypowiadać się tutaj.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Negocjator
 Opinia
@Pracownik 04.12.2018 19:49

Wszystko niestety sama prawda, szkoda marnować czas na pracę w tym miejscu. Pracownik się nie liczy zupełnie...

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bart
 Opinia
@Pracownik 04.12.2018 19:49

A ja nie będę "pluł" na firme, pracowlem w gorszej gdzie kierownik był kretynem, darł ryja i wszyscy chodzili w stresie, to bylo dopiero przerąbane

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Michaesz
 Opinia
@Bart 06.12.2018 13:33

A ktoś pluje? Ostatnie wpisy pokazują realia. W tej firmie ciężko usłyszeć odpowiedź na dzień dobry mijając się z dyrektorem i jego prawą ręką. Jak coś trzeba MASZ BYĆ NA JUŻ, w drugą stronę wszelkie wnioski/prośby/sugestie trafiają w pustkę.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rera
 Opinia

A ja jestem zadowolona bo dostałam wiecej niż myślałam ze dostane premi

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
negocjator
 Opinia
@Rera 06.12.2018 07:50

brawo Ty

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Michaesz
 Opinia
@Rera 06.12.2018 07:50

Brawo! Pewnie za kolejne wydanie zakładowego biuletynu "Luksusek"?? Niecierpliwie czekamy na wydanie świąteczne.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rera
 Opinia
@Michaesz 06.12.2018 10:49

Niestety nie załapalam się , może w przyszłym miesicu jak zrobią w końcu rubrykę z wynikami za odzysk.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik kancelarii
 Opinia
@Rera 06.12.2018 12:07

Szczyt marzeń i ambicji- znaleźć się w lexusiku w rubryce z odzyskami ????????‍♂️

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomasz
 Opinia

Czy kancelaria potrzebuje aktualnie kogoś do pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Inga
 Opinia
@Tomasz 15.07.2018 12:09

Negocjatorów...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nękany
 Opinia
@Tomasz 15.07.2018 12:09

(usunięte przez administratora) mi wiecznie wydzwaniają i sie nagrywają, wydaje im się, że jak zniżają tembr głosu to będzie groźnie buahahahahahahah

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nękany
 Opinia
@Inga 19.07.2018 14:43

buuuuu wystraszyłem się buahahahahahahahahahaha,

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pr@wnik
 Opinia
@nękany 20.07.2018 12:44

Proszę spłacić swój dług. Osoby, które nie spłacają swojego zadłużenia trafiają albo do kancelarii prawnej albo do firmy windykacyjnej. Telefony są wykonywane do dłużników, bo albo nie dotrzymują oni ustalonych terminów spłat zadłużenia, albo celowo unikają kontaktu. W windykacji nie chodzi o groźbę, chodzi o to, że wiele ludzi zaciąga zobowiązania, a potem nie chce ich spłacać. Stąd też różne działania takie jak telefony, sms-y itp.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ze mną sie nie pogrywa
 Opinia
@Pr@wnik 23.07.2018 11:41

....albo trafiają do GetBack'u lub innych firm które wykupiły duży portfel długów jak np. LEXUS i firma plajtuje, dług znika i nikt nie fika. Jeżeli przejeli dług to najlepiej go nie zapłacić solidarnie i doprowadzić do bardzo szybkiego upadku tej firmy- wtedy kupili sobie dług który wygenerował im dług :)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rt
 Opinia
@nękany 20.07.2018 12:44

znizanie tonu glosu swiadczy ze windykator ma na ciebie wy...walone i nie chce mu sie krzyczec albo jest juz znuzony twoim biadoleniem ze sie myli lub jak ci zle a groznie moze byc wtedy jak pierdniesz i narobisz w gacie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rt
 Opinia
@ze mną sie nie pogrywa 06.11.2018 15:46

a wiesz ze kupuje sie dlugi i bez wzgledu na to czy (usunięte przez administratora) dluznik placi czy nie juz se na tym zarabia i to wtedy najlepiej....reszta to bez znaczenia przy handlu dlugami...nawet lepiej jak go (usunięte przez administratora) nie zaplaci bo wtedy genruje sie koszta i sprzedaje komus innemu niby za ten sam procent ale za wieksze peiniadze.....i co fiku miku ..zonga wygrales:) G.o. wiesz o handlu dlugami:)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
No coś ty
 Opinia
@Tomasz 15.07.2018 12:09

Tak azjatów

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
No coś ty
 Opinia

Pracują tam tylko frustraci zero szans na rozwój!!!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

Niestety pracodawca nie dba o pracownika. Taki człowieczek niczym trybik musi trzaskac targety. Premie wyplacane nieterminowo. A podstawa pozostawia wiele do życzenia, ostatnio był nabór na sekretarke 2100 brutto. Kierownictwo czyta na bieżąco to wpisy, więc następnym razem podpisujmy się z imienia i nazwiska :)

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zdecydowany
 Opinia
@Nick 05.06.2018 22:59

Masz racje trzeba trzaskać targety. Premia jest zawsze na koniec miesiąca. A sekretarka nie zarabia najniższej krajowej. Nieraz jest ciężko. Ale gdzie jest lekka i łatwa praca? Nawet na kasie w markecie musisz być uważny i robić targety ilości obsługiwanych ludzi kolejce.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ze mną sie nie pogrywa
 Opinia
@Zdecydowany 20.07.2018 08:10

tak ale pani w Biedrze zarabia jednak więcej niż 2100 brutto, w Macu też płacą lepiej. Tylko (usunięte przez administratora) i żydki robią z własnych pracowników niewolników. Nie ma tu żadnej moralności tylko manipulacja cwaniaczka cebulaczka. Zostawcie ich samych sobie, niech sami dzwonią i zrobią target. Są uczciwsze i fajniejsze prace, gdzie ludzie nie będą was ciągać po sądach wiele lat po zakończeniu współpracy. nie wierzycie to zapytajcie ludzi którzy pracowali w GetBack- ta sama strategia, efekt upadłość i afera, niewypłacone pensje, wiele miliardów utopione, ludzie na progu a wcześniej się szarpali z każdym dłużnikiem jak lwy. Hieny kończą źle.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
rt
 Opinia
@ze mną sie nie pogrywa 06.11.2018 15:53

co TY za tabletki bierzesz? GetBack nie upadł tylko Zarząd wsadzili ale nie za pogrywanie ale inne sprawy nie zwiazane z pracownikiem czy dłużnikiem. GetBack płacił przemiłe wynagrodzenia i premie na windykacji i nikt sie z nikim nie szarpał. Skąd wiem? Stąd że tam pracowałem i powiem szczerze zanm stamtąd ludzi których warto nazwać ludźmi a nie Hienami. GetBack na funduszach się przejechał stąd zadyma...jak nie wiesz to nie kłam że ma upadłość itp GetBack pomału staje na nogi a dłużnicy ich są rozsypani po całym kraju i jak mieli długi tak mają tylko, że inne firmy ich mocno doją bo się jeszcze nimi nie nasyciły ot prawda:)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Negocjator
 Opinia

Nie warto tu pracować obcinają kasę na każdym kroku

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Kancelaria Prawna LEXUS - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej