Kancelaria Prawna LEXUS

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 170 ocen.

Kancelaria Prawna LEXUS
2 170 6 1

Opinie o Kancelaria Prawna LEXUS

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciekawska

Enelmed i Multisport. A dlaczego się pytasz?

Bartek

Za leżenie nikt nie będzie płacił!!!

Memo
@Bartek 08.06.2018 19:05

Jeśli nikt za leżenie nie będzie płacił, to może czas, żeby pan dyrektor pojawiał się w firmie częściej niż raz na tydzień czy dwa. Bo z tego co widać to pracownicy harują a szlachta się bawi i nie wypłaca premii w terminie o ile w ogóle .

Kierownik
@Memo 16.07.2018 21:20

Proszę o trochę sprawiedliwości w sądach i opiniach. Dyrektor jeździ po Polsce w określonym celu. Każdy z nas może przecież pokusić się o własny awans na dyrektora. Prawda? Wolny kraj przecież. Przyznam, że komentarz Bartka jest płytki. Bo moim zdaniem ludzie dają z siebie wszystko i zależy im na pracy. Memo - premia jest uznaniowa i jest wypłacana na koniec miesiąca. Jeżeli jej nie ma, to znaczy, że nie było wyniku. Choć to się rzadko zdarza. Zazwyczaj dotyczy to jakiegoś zespołu, a nie całej firmy.

Patrycja

@nękany Tematem tego forum jest poznanie opinii dotyczących pracy w firmie Kancelaria Prawna LEXUS. Jeżeli nie masz do powiedzenia nic w tym temacie może czasem warto sobie odpuścić zamiast dodawać posty nie wnoszące żadnych merytorycznych treści. @Zdecydowany Czy oznacza to, że w firmie stosowany jest system premiowy, zależny od osiągnięć? Informacje te mogą okazać się pomocne potencjalnym kandydatom do pracy.

P@wel
@Patrycja 10.08.2018 22:35

To forum to portal plotkarki. A administratorzy podkręcają atmosferę. Pracownicy wyrzucają tu swoje frustracje. I mają racje, bo w dzisiejszych czasach praca, gdzie trzeba osiągać wyniki jest trudna, nastawiona na cele. Jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć , to powinien sam zacząć pracę w danej firmie. Gdybym ja odwiedzał za każdym razem strony internetowe, aby poznać opinie o firmie, to do dnia dzisiejszego byłbym bezrobotny. Każda firma to jakaś szansa na własny rozwój i awans. W Kancelarii odsetek ludzi, którzy odchodzą z pracy jest bardzo niski. Ci, którzy odeszli poszli swoją drogą. Nie wszystko jest idealne. Ale gdzie jest idealna praca dla każdego?

Anita

Czy kancelaria potrzebuje pracowników? Może ktoś ma wiedzę i podzieli się nią?

IZA
@Anita 25.07.2018 19:43

Kancelaria poszukuje negocjatorów...

Tomasz

Czy kancelaria potrzebuje aktualnie kogoś do pracy?

Inga
@Tomasz 15.07.2018 12:09

Negocjatorów...

nękany
@Tomasz 15.07.2018 12:09

(usunięte przez administratora) mi wiecznie wydzwaniają i sie nagrywają, wydaje im się, że jak zniżają tembr głosu to będzie groźnie buahahahahahahah

nękany
@Inga 19.07.2018 14:43

buuuuu wystraszyłem się buahahahahahahahahahaha,

Pr@wnik
@nękany 20.07.2018 12:44

Proszę spłacić swój dług. Osoby, które nie spłacają swojego zadłużenia trafiają albo do kancelarii prawnej albo do firmy windykacyjnej. Telefony są wykonywane do dłużników, bo albo nie dotrzymują oni ustalonych terminów spłat zadłużenia, albo celowo unikają kontaktu. W windykacji nie chodzi o groźbę, chodzi o to, że wiele ludzi zaciąga zobowiązania, a potem nie chce ich spłacać. Stąd też różne działania takie jak telefony, sms-y itp.

Nick

Niestety pracodawca nie dba o pracownika. Taki człowieczek niczym trybik musi trzaskac targety. Premie wyplacane nieterminowo. A podstawa pozostawia wiele do życzenia, ostatnio był nabór na sekretarke 2100 brutto. Kierownictwo czyta na bieżąco to wpisy, więc następnym razem podpisujmy się z imienia i nazwiska :)

Zdecydowany
@Nick 05.06.2018 22:59

Masz racje trzeba trzaskać targety. Premia jest zawsze na koniec miesiąca. A sekretarka nie zarabia najniższej krajowej. Nieraz jest ciężko. Ale gdzie jest lekka i łatwa praca? Nawet na kasie w markecie musisz być uważny i robić targety ilości obsługiwanych ludzi kolejce.

Zuza

Jaka jest atmosfera w firmie? Warto aplikować?

Olo
@Zuza 29.06.2018 19:15

Praca jak praca. Raz masz wyniki raz nie. Mimo to zawsze możesz liczyć na wsparcie kolegów z pracy. Zespół jest zgrany.

WT

Pojawiło się ogłoszenie na terenowego ktoś coś może powiedzieć jak to wygląda aktualnie? W ogłoszeniu min. Wynagrodzenie podstawowe + prowizyjne, zależne od wyników pracy; Dodatkowe benefity w postaci bonów na paliwo; Jaka podstawa i jaka prowizja? I czy jest jakiś zwrot za używanie własnego samochodu?

IZA
@WT 29.06.2018 08:04

Najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć. Pracownicy w terenie mają inne zasady pracy niż w centrali.

Jeszcze pracownik

Pracuję kilka miesięcy, ale składam wypowiedzenie. Od wczoraj po firmie krąży następujący żart :"Jedyną podwyżkę jaką możesz dostać w Lexusie to ta, którą otrzymasz po odebraniu Ci karty Multisport". HR pracuje tylko dla pracodawcy ludzie się dla nich nie liczą. Wczoraj zlikwidowano benefity i w znaczący sposób uszczuplona została opieka medyczna. Oj posypią się wypowiedzenia. Nie ma określonego terminu wypłaty premii zależy on od dobrego humoru szefów, dojazd fatalny. Nie polecam.

Kuba

Może ktoś podpowie czy kancelaria potrzebuje pracowników?

MagdaLena
@Kuba 22.05.2018 11:39

Wszystko się dynamicznie zmienia jeżeli chodzi o pracowników. Zawsze warto zadzwonić i się dopytać.

Rafał

Uwaga (usunięte przez administratora) firma lexus windykacja wrocław nie odbierajcie telefonów babsztyl natrętny bez kultury wydzwania

Patrycja

@Patryk, czyli jesteś zadowolony? Wiadomo, że każda praca wymaga zaangażowania, czy masz poczucie, że Lexus zbyt wiele wymaga od zatrudnionych osób? Co podoba Ci się najbardziej w tej firmie?

Patrycja

Czy w ostatnim czasie coś się w firmie zmieniło, poprawiły się warunki? Tutaj https://www.kplexus.pl/kariera są informacje o tym, że poszukują nowych pracowników, oferta i benefity wyglądają bardzo dobrze. Jak jest w rzeczywistości? Wiele opinii tu jest niepochlebnych, może jednak firma zdecydowała się na zmiany i ktoś, kto zaczął u nich pracę jest teraz zadowolony?

Patryk
@Patrycja 09.04.2018 19:35

Trzeba pracować, chcieć się uczyć i dożyć do celów. Nie każdy chce takiej pracy. Ale praca jest. Polecam.

Ale

Nowych pracowników - dobre, dobre:) ta zakładka i stanowiska wyglądaja tak samo od wielu wielu miesięcy, zapytaj za miesiąc czy przyszedł nowy administrator lub kierownik windykacji. Poszukują tutaj ale w kółko negocjatorów.

Aga
@Ale 09.04.2018 20:08

Kadra kierownicza jest od lat ta sama, ponieważ dobrze pracuje. Nie ma potrzeby szukać nowych kierowników czy administratorów. Tu się nie zwalnia ludzi. Kancelaria potrzebuje negocjatorów, ponieważ to oni przynoszą pieniądze tej firmie. Myślę, że jest tu zespół fajnych ludzi.

Rozważna i Romantycza

Z punktu widzenia pracownika zawsze w każdej firmie będzie "coś" nie tak. A to zły dojazd, a to zły szef, a to współpracownicy niemili. Bo trzeba ciężko pracować, a to pensja za mała, a to premia nie taka jak trzeba. Myślę, że każdy powinien się zastanowić jakiej pracy szuka, czego od niej oczekuje. Rynek pełen jest wolnych etatów. Trzeba mieć odwagę zwolnić się i iść dalej, albo powiedzieć sobie, tu mi dobrze. I docenić to, co się ma. Od ponad 10 lat pracuję zawodowo. W Lexusie jest mi dobrze, bo mam dobrych kolegów i koleżanki, pracuję w wyznaczonych godzinach i mam czas po pracy dla siebie. Nikt mi nie ubliża, nie ma mobbingu. Jest spokojnie. Ciężko pracuję i jestem zadowolona. Wam też tego życzę.

Kociamber4

Jeszcze pracuję, ale wypowiadam umowę o pracę i umowę współpracy i idę do Sądu Pracy, Zatrudnianie na 1 któraś etetu i umowę współpracy jest obchodzeniem prawa zgodnie z orzeczeniem Sądu Najwyższego i umowa współpracy w takiej sytuacji jest nieważna, a wszystkie czynności nalezy traktować jak na etacie, Jestem terenowcem, vatowcem i za jeden wyjazd na 50 km w jedną stronę dostaję 30,25zł brutto - to nawet nie połowa paliwa. Ta praca nosi znamiona wysysku i pracy niewolniczej. Nawet gdzy nie wykorzystałem urlopu to podsuneli mi wypełnione wnioski o urlop - to przestępstwo - usiłowanie wyłudzenia poświadczenia nieprawdy i oni maj w nazwie PRAWNA, po moim wystąpieniu do sądu pracy mam nadzieję, że znikną z rynku.

WT
@Kociamber4 13.03.2018 23:27

Ja już im wypowiedziałem. widzę, że nie jestem jedyny ;) co do warunków - zgodnie z umową nie będę się wypowiadał. Nie "ze strachu" ale uważam, że postanowień należy przestrzegać nawet jeśli robię to jednostronnie.

A.K.K
@Kociamber4 13.03.2018 23:27

Zespół WT się posypał. Od 2012 roku nie zmieniane stawki. Ludziska odchodzą.

Paw.
@Kociamber4 13.03.2018 23:27

Nie wiem stary czy chciałbys mieć tu etat i być udupionym na słuchawce przez 8 h za najniższą krajową. Zaznaczam że nie jestem na okresie próbnym. Nie żałuj. Siemka i pozdro

Szukam w windykacji
@Kociamber4 13.03.2018 23:27

A czy to prawda,że lexus odcina z kasy zarobionej ze zleceń to co daje na część etatu?

NT
@Szukam w windykacji 03.04.2018 14:21

Nie odcina, ale z tego co wiem takie praktyki są znane w innej firmie windykacyjnej.

Szukam w windykacji
@NT 04.04.2018 22:28

W jakiej takie numery są?

Administrator

Od jakiegoś czasu nie dzielicie się informacjami na temat pracy w Kancelaria Prawna LEXUS. Jak dziś wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie?

Karolina Negocjator

minusy: - dojazd- 1 autobus na godzinę, wąska droga, korki - wynagrodzenie- na strat z reguły minimalna + premia (uznaniowa- wiec nie musza wypłacać pracownikowi)- lata 90-te się skończyły, za takie pieniądze i warunki nie warto wstawać z łóżka - ścisk i hałas w biurze - praca na dialerze plusy: - sympatyczni współpracownicy, no ale ja do pracy chodzę dla pieniędzy, nie dla znajomości dlatego nie polecam

Administrator

Czy brak nowych komentarzy o Kancelaria Prawna LEXUS oznacza, że dobrze Wam się pracuje i nie ma rotacji?

A-lex
@Administrator 04.02.2018 14:32

Nic się nie zmieniło od stycznia: biuro na rogatkach wsi Trestno, droga trochę szersza niż rowerowa, do tego doszły jeszcze większe korki, ekipa się wykrusza, kasa coraz później i kawa na prezent świąteczny. Jest fajnie Administatorze

myślnik

nie polecam

Asgfa

Może być, kiedyś było gorzej.

Patrycja

@Były-Pracownikjakiego stanowiska dotyczy Twój wpis? Rozumiem, że nie pracujesz już w firmie. Jak dawno temu byłej jej pracownikiem? Może mogłaby się do tego wpisu odnieść osoba, która wie więcej o aktualnej sytuacji w firmie. Czy coś się w ostatnim czasie zmieniło?

Były-Pracownik
@Patrycja 10.08.2017 13:20

Pracowałem w firmie jeszcze w lipcu więc pisałem o obecnej sytuacji w kancelarii. Moje stanowisko nie ma większego znaczenia. Zdradzę ,że nie byłem ani pracownikiem terenowym, ani firmą sprzątającą, ochroniarzem też nie .

Były-Pracownik

Atmosfera w pracy poniżej przeciętnej - wieczne konflikty, słaba organizacja, chaos , a pracownicy ( w większości) nawzajem na siebie donoszą. Wynagrodzenie słabe w porównaniu do wykonywanych obowiązków. Imprezy w firmie , które są organizowane są na koszt pracowników ( odliczane jest to z premii ) . Lokalizacja również jest męcząca - jeden autobus 120 , który jeździ co godzinę. Jedynym plusem jest to ,że oferują umowę o pracę a ostatnio oferują niższą cenę za kartę Multisport ( prawdopodobnie,żeby zachęcić tym pracowników )

Patrycja

@Negocjatorco sprawia, że masz aż tak negatywną opinię na temat firmy? Mam nadzieję, że uzupełnisz swoją wypowiedź. To co powoduje, że Ty nie polecasz pracy w firmie oraz to, że nie była ona dla Ciebie odpowiednia, dla innej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia.

raff
@Patrycja 20.07.2017 09:49

Polecacie ta firme/? Bo się obawiam jak to czytam

Negocjator

Odradzam jakiekolwiek kontaktu z tą firmą oraz jej dyrektorkiem Jarkiem P.

MW

Pracowałam w lexusie ponad 2 lata. Zarobki były ok ale dojazdy to mordęga. Firma na pewno więcej by zyskała gdyby mieściła się w jakiejś normalnej lokalizacji bo dla mnie dojazdy były koszmarem. Projekt na którym pracowałam był bankowy i kierowniczka spoko. Młoda gościara, teraz już nawet pani dyrektor, ale ogarnięta. Zarząd i dyrekcja też ok. Niektórzy ludzie na projekcie byli super, ale byli tez tacy co z zawiści plotkowali i podkładali świnie. A sami kombinowali tylko jak najmniej się narobić. Mimo wszystko biorąc pod uwage kasę jak i styl zarządzania pracę w tej firmie oceniam dość wysoko. pozdrawiam

Mirabela

A dla mnie firma jest spoko, przede wszystkim na projekcie fajni ludzie, wcześniej gdy pracowałam w innej Wrocławskirj firmie to atmosfera była straszna. Supervisor darł mordę o byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a tu kierowniczka mloda ale jest przynajmnirj normalna. Ja polecam

Adam

:-)) Pan Marcin Ł, bardzo ciekawy tekst - nikt nie ma tak dogłębnych informacji i zarazem mało kto umie opowiadać bajki tak jak Pan :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

:))

w wiekszosci prawda... smutna prawda, szkoda bo firma fajna.

ups

Uwaga autobus jeden na godzinę ,,,,,masakra

Zostaw opinię o Kancelaria Prawna LEXUS - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawna LEXUS