Kancelaria Prawna LEXUS
2 172 6 1

Opinie o Kancelaria Prawna LEXUS

Expert

Szukanie pracy nie jest prostym zadaniem, ale też nie tak skomplikowanym, jakby się mogło wydawać. Szukający zatrudnienia bardzo często zastanawiają się, dlaczego nikt nie zaprasza ich na rozmowy rekrutacyjne, skoro wysyłają dziesiątki, a nawet setki aplikacji. A kiedy wreszcie ktoś się do nich odezwie, dziwią się, że jest to jest ich pierwszy i ostatni kontakt z daną firmą. Dlaczego tak się dzieje? Jak rozpocząć szukanie pracy? A w zasadzie, jak tego nie robić? Do napisania tego artykułu, skłoniła mnie wiadomość od jednej z niedoszłych kandydatek w odpowiedzi na ogłoszenie o poszukiwaniu osoby na staż. Po wstępnej selekcji aplikacji postanowiliśmy zaprosić szukającą zatrudnienia Panią na rozmowę. Kandydatka chyba jednak przemyślała swoją decyzję, ponieważ tego samego dnia wysłała mi maila z odmową. Jaśnie Pani była zbulwersowana faktem, iż ktoś śmiał zaoferować jej staż. Nie omieszkała również udzielić mi kilku rad dotyczących procesu rekrutacji, zatrudniania i traktowania pracowników. Zapytała, jak to ona biedna ma żyć za pensję ze stażu, opłacić studia, paliwo na dojazd do pracy oraz swoje pasje itd.? Pomijam fakt, że sama wysłała swoją aplikację na staż, mając świadomość (mam nadzieję), czym taki staż jest. Nie byłem dłużny i także pokusiłem się o udzielenie Jaśnie Pani kilku rad o tym, jak wygląda życie i szukanie pracy. Zadałem jej parę pytań i przesłałem „mały elaborat”. Mam nadzieję, że przeżyła, bo do tej pory ani widu, ani słychu. :) 11 krytycznych błędów, jakie popełniasz w poszukiwaniu pracy Nie będę przytaczał tutaj całej treści tej korespondencji, jednak pokierowany impulsem owej sytuacji, postanowiłem spisać najczęściej popełniane błędy utrudniające poszukiwanie pracy. Może ich analiza, przyda się i Tobie, kiedy zdecydujesz się na szukanie pracy marzeń, albo będziesz chciał podzielić się nimi z osobami szukającymi zatrudnienia. Nie jestem doradcą zawodowym ani zawodowym rekruterem. To moje przemyślenia i obserwacje na podstawie doświadczeń, jako osoby zarówno szukającej pracy, jak i przede wszystkim osoby poszukującej wartościowych pracowników i mającej na swoim koncie dziesiątki procesów rekrutacyjnych. (Opis wszystkich błędów znajdziesz w pełnym artykule na moim blogu trenerskim) 1. Szukasz pracy dopiero wtedy, kiedy ją stracisz 2. Szukasz pasywnie (żeby nie powiedzieć leniwie) 3. Nie masz wyznaczonego celu i wysyłasz swoje CV, gdzie popadnie 4. Nie ma Cię tam, gdzie są osoby, które szukają pracowników 5. Jesteś za mało aktywny w poszukiwaniu pracy 6. Wysyłasz standardowe CV, oczekując niestandardowych warunków zatrudnienia 7. Przychodzisz na rozmowę rekrutacyjną nieprzygotowany 8. Nie czuć, że jesteś szukającym zatrudnienia i że zależy Ci na tej pracy 9. Napalasz się za mocno na daną pracę 10. Brakuje Ci pewności siebie. Nie potrafisz się sprzedać. 11. Koncentrujesz się za mocno na sobie, zamiast na pracodawcy Czas na aktywne i efektywne szukanie pracy! Aby znaleźć dobrą pracę i nie klepać biedy, rozsyłanie swojego CV w odpowiedzi na ogłoszenia, już dzisiaj nie wystarczy. Tak samo, jak nie wystarczy dobrze wykonywać swoich obowiązków. To Twój przyszły pracodawca ma „w standardzie” od wszystkich kandydatów oraz jest niezbędnym i absolutnym minimum, żebyś utrzymał swoją pracę. O awansach i podwyżkach nie wspominając. Jeśli oczekujesz od życia czegoś więcej, musisz więcej dawać od siebie. Musisz pokazać i udowodnić, że to właśnie Ty jesteś tą osobą, na którą warto postawić!

Załamać się można
@Expert 06.12.2018 18:50

Haha a co to za dyrdymałki ????

PanKleks
@Expert 06.12.2018 18:50

Zamiast uczyć ludzi szukania pracy, nauczcie się nimi zarzadzac. Bo niedługo jedynymi ludźmi, którzy skorzystają z tej rady będą obecni pracownicy lexusa. Tak długi wpis ma chyba jedynie przyslonić prawdę o lexusie napisaną poniżej.

Załamać się można
@PanKleks 06.12.2018 20:42

Też tak myślę

Negocjatorka
@Expert 06.12.2018 18:50

Sama prawda :)

MIX
@Expert 06.12.2018 18:50

Załamka :) zaraz wrzucą jeszcze przepis na keks świąteczny, łudząc się że przysłoni wszystkie wpisy o prawdziwych nastrojach i problemach.

Negocjatorka
@MIX 07.12.2018 08:14

kto ci kaze pracować jak jest ci tak źle , idź tam gdzie ci będzie dobrze MIX

Tolek
@MIX 07.12.2018 08:14

Przepis na Keks Świąteczny Składniki • 5 jaj • 1,5 szklanki mąki pszennej • 1 szklanka cukru • 1 kostka masła • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • tłuszcz do formy • szczypta soli • bakalie, po 50 g: rodzynek, daktyli, kandyzowanych owoców, smażonej skórki pomarańczowej, orzechów włoskich Przygotowanie krok po kroku: • Bakalie moczyć przez 30 minut we wrzątku. Odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. • Żółtka oddzielić od białek i z cukrem utrzeć na puszysta masę. • Dodać miękkie masło i dalej ucierać. • Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. • Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie dodać do żółtek utartych z cukrem i masłem. Wszystko połączyć. • Dodać bakalie i pianę z białek i delikatnie wymieszać. • Piec 45-50 minut w temperaturze 180ºC. • Ciasto odstawić na jeden dzień. • Można udekorować lukrem lub polewą czekoladową. Keks to nic innego jak biszkopt tłuszczowy z dużą ilością bakalii, najczęściej przygotowywany w podłużnej blaszce i polewany czekoladą lub lukrem. Ciasto można przechowywać nawet kilka tygodni. Ojczyzną keksu jest Anglia. Specjalnie przygotowywany z dużym wyprzedzeniem keks jest odświętnym ciastem na angielskie Boże Narodzenie. Keks przygotowywały już nasze bacie i miały o tyle utrudnione zadanie, że wówczas nie było dostępnej tak dużej ilości różnorodnych bakalii. Dlatego same suszyły i kandyzowały owoce czy prażyły orzechy. Kawałek keksu, np. plaster, waży około 55 g i zawiera 207 kcal. To kaloryczne ciasto dostarcza przede wszystkim cukrów. Osoby nietolerujące cukru oraz osoby z nietolerancją glutenu powinny ograniczyć jego spożycie.

Były Negocjator i nie wróg
@Tolek 07.12.2018 10:58

Smutne jest to szanowny Tolku, że robisz sobie żarciki z poważnych spraw. Może dla Ciebie jest to zabawne, jednak Ci którzy tutaj wpisują swoje opinie nie zawsze robią to, bo chcą być złośliwi. Może warto szanowni państwo zarządzający przyjąć tą krytykę jako próbę zwrócenia uwagi na problemy jakie narosły przez lata. Przyjmujecie postawę do walki, a może tym wszystkim, którzy tu piszą po prostu zależy na tej firmie? To właśnie Ci ludzie, których Expert uczy jak szukać pracy zdobywają pieniądze swoimi rozmowami z dluznikami na jego wynagrodzenie. Wiele lat pracowałem w tej firmie w pewnym momencie nasze drogi się rozeszły. Ale nadal mam kontakt ze znajomymi, którzy zaczynali ze mną przygodę pt. Lexus. Mam ogromny szacunek do tych ludzi, którzy jeszcze w tam pracują. I często wspominamy jak fajnie grało się w piłkę ze Wspólnikami....... Jednak to już przeszłość, a szkoda.......

Zabulon
@Były Negocjator i nie wróg 07.12.2018 11:40

Ja najlepiej wspominam firmowe spływy pontonowe w 2010. To były piękne czasy, aż się chciało pływać do roboty. Te czasy już nie wrócą.

Były Negocjator i nie wróg
@Zabulon 07.12.2018 12:21

I Pan Piotr, który pomagał dziewczynom wchodzić do pontonów. Panie Piotrze (bo pewnie Pan to przeczyta), proszę zacząć rozmawiać z pracownikami, jeszcze ma Pan z kum rozmawiać.....

Pani z Kancelarii
@Były Negocjator i nie wróg 07.12.2018 12:46

Wielka szkoda, ze tak traktuje się pracownikow, którzy „przynieśli” do firmy miliony .... aż trudno uwierzyć w to co teraz się dzieje ... oraz w to, ze właściciele spokojnie patrzą na to jak rujnuje się te firmę.... bez tych pracowników ciężko będzie pozostać liderem na rynku.... proszę o tym pamiętać :)

Była negocjatorka
@Były Negocjator i nie wróg 07.12.2018 12:46

Pan Piotr jest przystojnym gentelmanem- pomimo wieku,zawsze szarmancki

Patrycja
@Była negocjatorka 07.12.2018 20:05

Proszę, aby na przyszłość w wątku opinii o pracy w Kancelaria Prawna LEXUS nie dodawać wpisów, które są zupełnie nie na temat. Dotyczy to przede wszystkim wpisów takich, jak np. przepisy na keks świąteczny, które kompletnie nic nie wnoszą do tematu. Moglibyście szczegółowo przedstawić, jakie obecnie warunki zatrudnienia oferuje kancelaria nowo przyjętym pracownikom? Ktoś ma może informacje na ten temat? Będę wdzięczna za odpowiedź.

aesir

prezet na gwiazdke od pracodawcy, zdrapka na 2 zlote :D:D:D

Mariusz

Czy firma zatrudnia na umowe o prace? I czy jest Multisport?

Dział HR
@Mariusz 06.12.2018 17:51

Mariusz, oczywiście od samego początku zatrudniamy pracowników na umowę o pracę. Co do karty Multisport, to jest ona dofinansowana przez pracodawcę.

Negocjatorka

Jedyną rzeczą, która mnie trzymała w tej firmie było to, że moje wynagrodzenie zależy od moich wyników - przy dobrych wynikach można było czasem nieźle zarobić. Natomiast w tej chwili zostały wprowadzone górne limity zarobków dla każdego stanowiska. Jeśli ściągniesz za dużo pieniędzy dla firmy to twoja premia zostanie ucięta. Limity ustanowiono na podstawie średniej arytmetycznej (!) dla całej firmy, co siłą rzeczy oznacza że osoby z najlepszymi wynikami są karane "wyrównaniem" pensji do średniaków. Jakby tego było mało, firma przestała wypłacać premie w terminie co kiedyś było świętością. Przykładowo premia za sierpień zamiast do końca września została wypłacona w pierwszym tygodniu października.

rt
@Negocjatorka 01.11.2018 18:17

i tym oto postem piszesz prawdę...szczerą prawdę...potwierdzam:)

Patrycja
@rt 16.11.2018 09:25

Możecie bardziej precyzyjnie przedstawić, ile można obecnie zarobić, pracując w firmie Kancelaria Prawna LEXUS? Będę wdzięczna, jeżeli ktoś przedstawi konkretne stanowiska i górny limit zarobków, jaki można na nich uzyskać. Zachęcam do wypowiedzi na ten temat.

rt
@Negocjatorka 01.11.2018 18:17

a napisz ile negocjator tam moze dostac na START jak możesz? ile oferują ?? ciekawy jestem

No coś ty
@rt 28.11.2018 21:55

2150 brutto

street fighter
@No coś ty 30.11.2018 22:58

b.dziekuje za informację:) Zatem ślicznie dziękuje za zainteresowanie moją osobą ale na przyszłej rozmowie rekrutacyjnej jednak się nie pojawię szkoda mojego dnia wolnego aby o takich pieniądzach rozmawiać nawet przy założeniu złotej prowizji. Z drugiej strony jeśli jest 2150 brutto to halo!!! LEXUS budzimy się za te pieniądze negocjator we Wrocławiu nie pracuje halo pobudka albo zwijajcie się z rynku i nie psujcie i tak cięzkiego klimatu który ostatnio w zagłębiuwindykacji panuje .....szkoda tej pięknej willi na Was jak tak płacicie::)

Negocjatorka
@No coś ty 30.11.2018 22:58

Miałam doświadczenie i dostałam 2400 i do tego 1300 premii. Ja polecam , fajni ludzie i dobra atmosfera w pokoju

Anatol

Aktywnie się zrobiła na profilu Lexusa ;) pamiętam czasy, kiedy byłem pracownikiem i na każdy wpis na tej stronie rano była dyskusja kto mógłby być autorem posta. Podejrzewam, że nic się nie zmieniło w tej kwestii ;)

Taki ktos
@Anatol 06.12.2018 20:24

Teraz nikt się nie zastanawia bo i tak nikogo nie interesuje co myślą pracownicy.

Michaesz
@Anatol 06.12.2018 20:24

Nic sie nie zmieniło :) i tak najczęściej jwiadomo kto tu pisze

Pracownik

Pracuję w firmie kilka lat. Od jakiegoś czasu z roku na rok było coraz gorzej. Teraz to się zmieniło... jest coraz gorzej z miesiąca na miesiąc. Aktualnie czekamy na wypłaty premii za październik i nikt w firmie nie raczy nas poinformować kiedy otrzymamy ciężko wypracowane pieniądze. Nie wspomnę że dopiero co zostały nam poucinane wynagrodzenia premiowe. Firma jest zarządzana w sposób.... no właśnie, jaki??? tak szczerze to ciężko tu mówić o jakimkolwiek znanym sposobie zarządzania. Do tego dochodzi bardzo słaba komunikacja pomiędzy przełożonymi a pracownikami. Właściciele firmy sprawiają wrażenie oderwanych od rzeczywistości, jakby nie mieli pojęcia co się w firmie dzieje i jakie są nastroje wśród pracowników. Do tego bardzo słaby dojazd, tylko 1 autobus na godzinę. Wszędzie panujący bród i bałagan...czasami strach wejść do toalety, w wejściu głównym walają się kartony, itp.. Kompletny brak zaplecza socjalnego. Jak już człowiek ma przerwę to nie ma miejsca żeby w spokoju usiąść i np zjeść śniadanie czy po prostu odpocząć, no chyba że na dworze ale o tej porze roku to opcja tylko dla odważnych. Brak kuchni, lodówka i mikrofala stoją "w szatni" na korytarzu a szklanki czy talerzyki myje się w umywalce w toalecie... Na plus jest atmosfera wśród samych pracowników. Firma zatrudnia dużo fajnych i wartościowych osób. Niestety atmosferą rodziny się nie nakarmi i rachunków nie zapłaci. Ogólnie w obecnej sytuacji nie poleciłbym tego miejsca nikomu ze znajomych.

Pracownik kancelarii
@Pracownik 04.12.2018 19:49

Cała prawda.... niestety

Negocjator
@Pracownik 04.12.2018 19:49

Potwierdzam, też jestem pracownikiem tej firmy.

Też tu pracuję
@Pracownik 04.12.2018 19:49

Prawda co napisałeś... Szkoda że w firmie zdanie pracownika mają za nic i musimy wypowiadać się tutaj.

Negocjator
@Pracownik 04.12.2018 19:49

Wszystko niestety sama prawda, szkoda marnować czas na pracę w tym miejscu. Pracownik się nie liczy zupełnie...

Bart
@Pracownik 04.12.2018 19:49

A ja nie będę "pluł" na firme, pracowlem w gorszej gdzie kierownik był kretynem, darł ryja i wszyscy chodzili w stresie, to bylo dopiero przerąbane

Michaesz
@Bart 06.12.2018 13:33

A ktoś pluje? Ostatnie wpisy pokazują realia. W tej firmie ciężko usłyszeć odpowiedź na dzień dobry mijając się z dyrektorem i jego prawą ręką. Jak coś trzeba MASZ BYĆ NA JUŻ, w drugą stronę wszelkie wnioski/prośby/sugestie trafiają w pustkę.

Rera

A ja jestem zadowolona bo dostałam wiecej niż myślałam ze dostane premi

negocjator
@Rera 06.12.2018 07:50

brawo Ty

Michaesz
@Rera 06.12.2018 07:50

Brawo! Pewnie za kolejne wydanie zakładowego biuletynu "Luksusek"?? Niecierpliwie czekamy na wydanie świąteczne.

Rera
@Michaesz 06.12.2018 10:49

Niestety nie załapalam się , może w przyszłym miesicu jak zrobią w końcu rubrykę z wynikami za odzysk.

Pracownik kancelarii
@Rera 06.12.2018 12:07

Szczyt marzeń i ambicji- znaleźć się w lexusiku w rubryce z odzyskami ????????‍♂️

Tomasz

Czy kancelaria potrzebuje aktualnie kogoś do pracy?

Inga
@Tomasz 15.07.2018 12:09

Negocjatorów...

nękany
@Tomasz 15.07.2018 12:09

(usunięte przez administratora) mi wiecznie wydzwaniają i sie nagrywają, wydaje im się, że jak zniżają tembr głosu to będzie groźnie buahahahahahahah

nękany
@Inga 19.07.2018 14:43

buuuuu wystraszyłem się buahahahahahahahahahaha,

Pr@wnik
@nękany 20.07.2018 12:44

Proszę spłacić swój dług. Osoby, które nie spłacają swojego zadłużenia trafiają albo do kancelarii prawnej albo do firmy windykacyjnej. Telefony są wykonywane do dłużników, bo albo nie dotrzymują oni ustalonych terminów spłat zadłużenia, albo celowo unikają kontaktu. W windykacji nie chodzi o groźbę, chodzi o to, że wiele ludzi zaciąga zobowiązania, a potem nie chce ich spłacać. Stąd też różne działania takie jak telefony, sms-y itp.

ze mną sie nie pogrywa
@Pr@wnik 23.07.2018 11:41

....albo trafiają do GetBack'u lub innych firm które wykupiły duży portfel długów jak np. LEXUS i firma plajtuje, dług znika i nikt nie fika. Jeżeli przejeli dług to najlepiej go nie zapłacić solidarnie i doprowadzić do bardzo szybkiego upadku tej firmy- wtedy kupili sobie dług który wygenerował im dług :)

rt
@nękany 20.07.2018 12:44

znizanie tonu glosu swiadczy ze windykator ma na ciebie wy...walone i nie chce mu sie krzyczec albo jest juz znuzony twoim biadoleniem ze sie myli lub jak ci zle a groznie moze byc wtedy jak pierdniesz i narobisz w gacie

rt
@ze mną sie nie pogrywa 06.11.2018 15:46

a wiesz ze kupuje sie dlugi i bez wzgledu na to czy (usunięte przez administratora) dluznik placi czy nie juz se na tym zarabia i to wtedy najlepiej....reszta to bez znaczenia przy handlu dlugami...nawet lepiej jak go (usunięte przez administratora) nie zaplaci bo wtedy genruje sie koszta i sprzedaje komus innemu niby za ten sam procent ale za wieksze peiniadze.....i co fiku miku ..zonga wygrales:) G.o. wiesz o handlu dlugami:)

No coś ty
@Tomasz 15.07.2018 12:09

Tak azjatów

No coś ty

Pracują tam tylko frustraci zero szans na rozwój!!!!

Bog wojny

Lexus, masakra panowie R i gruby Jar ry ile tylko mogą kantują ludzi. Zdala od tej zacofanej firmy i tych pseudo biznesmenów.

No coś ty
@Bog wojny 27.11.2018 20:13

Brawo Ty jaro dalej długów nie splaca. Uwaga szkoda czasu na taką firmę!!!

Nick

Niestety pracodawca nie dba o pracownika. Taki człowieczek niczym trybik musi trzaskac targety. Premie wyplacane nieterminowo. A podstawa pozostawia wiele do życzenia, ostatnio był nabór na sekretarke 2100 brutto. Kierownictwo czyta na bieżąco to wpisy, więc następnym razem podpisujmy się z imienia i nazwiska :)

Zdecydowany
@Nick 05.06.2018 22:59

Masz racje trzeba trzaskać targety. Premia jest zawsze na koniec miesiąca. A sekretarka nie zarabia najniższej krajowej. Nieraz jest ciężko. Ale gdzie jest lekka i łatwa praca? Nawet na kasie w markecie musisz być uważny i robić targety ilości obsługiwanych ludzi kolejce.

ze mną sie nie pogrywa
@Zdecydowany 20.07.2018 08:10

tak ale pani w Biedrze zarabia jednak więcej niż 2100 brutto, w Macu też płacą lepiej. Tylko (usunięte przez administratora) i żydki robią z własnych pracowników niewolników. Nie ma tu żadnej moralności tylko manipulacja cwaniaczka cebulaczka. Zostawcie ich samych sobie, niech sami dzwonią i zrobią target. Są uczciwsze i fajniejsze prace, gdzie ludzie nie będą was ciągać po sądach wiele lat po zakończeniu współpracy. nie wierzycie to zapytajcie ludzi którzy pracowali w GetBack- ta sama strategia, efekt upadłość i afera, niewypłacone pensje, wiele miliardów utopione, ludzie na progu a wcześniej się szarpali z każdym dłużnikiem jak lwy. Hieny kończą źle.

rt
@ze mną sie nie pogrywa 06.11.2018 15:53

co TY za tabletki bierzesz? GetBack nie upadł tylko Zarząd wsadzili ale nie za pogrywanie ale inne sprawy nie zwiazane z pracownikiem czy dłużnikiem. GetBack płacił przemiłe wynagrodzenia i premie na windykacji i nikt sie z nikim nie szarpał. Skąd wiem? Stąd że tam pracowałem i powiem szczerze zanm stamtąd ludzi których warto nazwać ludźmi a nie Hienami. GetBack na funduszach się przejechał stąd zadyma...jak nie wiesz to nie kłam że ma upadłość itp GetBack pomału staje na nogi a dłużnicy ich są rozsypani po całym kraju i jak mieli długi tak mają tylko, że inne firmy ich mocno doją bo się jeszcze nimi nie nasyciły ot prawda:)

Negocjator

Nie warto tu pracować obcinają kasę na każdym kroku

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciekawska

Enelmed i Multisport. A dlaczego się pytasz?

Bartek

Za leżenie nikt nie będzie płacił!!!

Memo
@Bartek 08.06.2018 19:05

Jeśli nikt za leżenie nie będzie płacił, to może czas, żeby pan dyrektor pojawiał się w firmie częściej niż raz na tydzień czy dwa. Bo z tego co widać to pracownicy harują a szlachta się bawi i nie wypłaca premii w terminie o ile w ogóle .

Kierownik
@Memo 16.07.2018 21:20

Proszę o trochę sprawiedliwości w sądach i opiniach. Dyrektor jeździ po Polsce w określonym celu. Każdy z nas może przecież pokusić się o własny awans na dyrektora. Prawda? Wolny kraj przecież. Przyznam, że komentarz Bartka jest płytki. Bo moim zdaniem ludzie dają z siebie wszystko i zależy im na pracy. Memo - premia jest uznaniowa i jest wypłacana na koniec miesiąca. Jeżeli jej nie ma, to znaczy, że nie było wyniku. Choć to się rzadko zdarza. Zazwyczaj dotyczy to jakiegoś zespołu, a nie całej firmy.

Patrycja

@nękany Tematem tego forum jest poznanie opinii dotyczących pracy w firmie Kancelaria Prawna LEXUS. Jeżeli nie masz do powiedzenia nic w tym temacie może czasem warto sobie odpuścić zamiast dodawać posty nie wnoszące żadnych merytorycznych treści. @Zdecydowany Czy oznacza to, że w firmie stosowany jest system premiowy, zależny od osiągnięć? Informacje te mogą okazać się pomocne potencjalnym kandydatom do pracy.

P@wel
@Patrycja 10.08.2018 22:35

To forum to portal plotkarki. A administratorzy podkręcają atmosferę. Pracownicy wyrzucają tu swoje frustracje. I mają racje, bo w dzisiejszych czasach praca, gdzie trzeba osiągać wyniki jest trudna, nastawiona na cele. Jak ktoś chce się czegoś dowiedzieć , to powinien sam zacząć pracę w danej firmie. Gdybym ja odwiedzał za każdym razem strony internetowe, aby poznać opinie o firmie, to do dnia dzisiejszego byłbym bezrobotny. Każda firma to jakaś szansa na własny rozwój i awans. W Kancelarii odsetek ludzi, którzy odchodzą z pracy jest bardzo niski. Ci, którzy odeszli poszli swoją drogą. Nie wszystko jest idealne. Ale gdzie jest idealna praca dla każdego?

Anita

Czy kancelaria potrzebuje pracowników? Może ktoś ma wiedzę i podzieli się nią?

IZA
@Anita 25.07.2018 19:43

Kancelaria poszukuje negocjatorów...

Zuza

Jaka jest atmosfera w firmie? Warto aplikować?

Olo
@Zuza 29.06.2018 19:15

Praca jak praca. Raz masz wyniki raz nie. Mimo to zawsze możesz liczyć na wsparcie kolegów z pracy. Zespół jest zgrany.

WT

Pojawiło się ogłoszenie na terenowego ktoś coś może powiedzieć jak to wygląda aktualnie? W ogłoszeniu min. Wynagrodzenie podstawowe + prowizyjne, zależne od wyników pracy; Dodatkowe benefity w postaci bonów na paliwo; Jaka podstawa i jaka prowizja? I czy jest jakiś zwrot za używanie własnego samochodu?

IZA
@WT 29.06.2018 08:04

Najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć. Pracownicy w terenie mają inne zasady pracy niż w centrali.

Jeszcze pracownik

Pracuję kilka miesięcy, ale składam wypowiedzenie. Od wczoraj po firmie krąży następujący żart :"Jedyną podwyżkę jaką możesz dostać w Lexusie to ta, którą otrzymasz po odebraniu Ci karty Multisport". HR pracuje tylko dla pracodawcy ludzie się dla nich nie liczą. Wczoraj zlikwidowano benefity i w znaczący sposób uszczuplona została opieka medyczna. Oj posypią się wypowiedzenia. Nie ma określonego terminu wypłaty premii zależy on od dobrego humoru szefów, dojazd fatalny. Nie polecam.

Kuba

Może ktoś podpowie czy kancelaria potrzebuje pracowników?

MagdaLena
@Kuba 22.05.2018 11:39

Wszystko się dynamicznie zmienia jeżeli chodzi o pracowników. Zawsze warto zadzwonić i się dopytać.

Rafał

Uwaga (usunięte przez administratora) firma lexus windykacja wrocław nie odbierajcie telefonów babsztyl natrętny bez kultury wydzwania

Patrycja

@Patryk, czyli jesteś zadowolony? Wiadomo, że każda praca wymaga zaangażowania, czy masz poczucie, że Lexus zbyt wiele wymaga od zatrudnionych osób? Co podoba Ci się najbardziej w tej firmie?

Patrycja

Czy w ostatnim czasie coś się w firmie zmieniło, poprawiły się warunki? Tutaj https://www.kplexus.pl/kariera są informacje o tym, że poszukują nowych pracowników, oferta i benefity wyglądają bardzo dobrze. Jak jest w rzeczywistości? Wiele opinii tu jest niepochlebnych, może jednak firma zdecydowała się na zmiany i ktoś, kto zaczął u nich pracę jest teraz zadowolony?

Patryk
@Patrycja 09.04.2018 19:35

Trzeba pracować, chcieć się uczyć i dożyć do celów. Nie każdy chce takiej pracy. Ale praca jest. Polecam.

Ale

Nowych pracowników - dobre, dobre:) ta zakładka i stanowiska wyglądaja tak samo od wielu wielu miesięcy, zapytaj za miesiąc czy przyszedł nowy administrator lub kierownik windykacji. Poszukują tutaj ale w kółko negocjatorów.

Aga
@Ale 09.04.2018 20:08

Kadra kierownicza jest od lat ta sama, ponieważ dobrze pracuje. Nie ma potrzeby szukać nowych kierowników czy administratorów. Tu się nie zwalnia ludzi. Kancelaria potrzebuje negocjatorów, ponieważ to oni przynoszą pieniądze tej firmie. Myślę, że jest tu zespół fajnych ludzi.

Rozważna i Romantycza

Z punktu widzenia pracownika zawsze w każdej firmie będzie "coś" nie tak. A to zły dojazd, a to zły szef, a to współpracownicy niemili. Bo trzeba ciężko pracować, a to pensja za mała, a to premia nie taka jak trzeba. Myślę, że każdy powinien się zastanowić jakiej pracy szuka, czego od niej oczekuje. Rynek pełen jest wolnych etatów. Trzeba mieć odwagę zwolnić się i iść dalej, albo powiedzieć sobie, tu mi dobrze. I docenić to, co się ma. Od ponad 10 lat pracuję zawodowo. W Lexusie jest mi dobrze, bo mam dobrych kolegów i koleżanki, pracuję w wyznaczonych godzinach i mam czas po pracy dla siebie. Nikt mi nie ubliża, nie ma mobbingu. Jest spokojnie. Ciężko pracuję i jestem zadowolona. Wam też tego życzę.

Kociamber4

Jeszcze pracuję, ale wypowiadam umowę o pracę i umowę współpracy i idę do Sądu Pracy, Zatrudnianie na 1 któraś etetu i umowę współpracy jest obchodzeniem prawa zgodnie z orzeczeniem Sądu Najwyższego i umowa współpracy w takiej sytuacji jest nieważna, a wszystkie czynności nalezy traktować jak na etacie, Jestem terenowcem, vatowcem i za jeden wyjazd na 50 km w jedną stronę dostaję 30,25zł brutto - to nawet nie połowa paliwa. Ta praca nosi znamiona wysysku i pracy niewolniczej. Nawet gdzy nie wykorzystałem urlopu to podsuneli mi wypełnione wnioski o urlop - to przestępstwo - usiłowanie wyłudzenia poświadczenia nieprawdy i oni maj w nazwie PRAWNA, po moim wystąpieniu do sądu pracy mam nadzieję, że znikną z rynku.

WT
@Kociamber4 13.03.2018 23:27

Ja już im wypowiedziałem. widzę, że nie jestem jedyny ;) co do warunków - zgodnie z umową nie będę się wypowiadał. Nie "ze strachu" ale uważam, że postanowień należy przestrzegać nawet jeśli robię to jednostronnie.

A.K.K
@Kociamber4 13.03.2018 23:27

Zespół WT się posypał. Od 2012 roku nie zmieniane stawki. Ludziska odchodzą.

Paw.
@Kociamber4 13.03.2018 23:27

Nie wiem stary czy chciałbys mieć tu etat i być udupionym na słuchawce przez 8 h za najniższą krajową. Zaznaczam że nie jestem na okresie próbnym. Nie żałuj. Siemka i pozdro

Szukam w windykacji
@Kociamber4 13.03.2018 23:27

A czy to prawda,że lexus odcina z kasy zarobionej ze zleceń to co daje na część etatu?

NT
@Szukam w windykacji 03.04.2018 14:21

Nie odcina, ale z tego co wiem takie praktyki są znane w innej firmie windykacyjnej.

Szukam w windykacji
@NT 04.04.2018 22:28

W jakiej takie numery są?

Administrator

Od jakiegoś czasu nie dzielicie się informacjami na temat pracy w Kancelaria Prawna LEXUS. Jak dziś wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie?

Karolina Negocjator

minusy: - dojazd- 1 autobus na godzinę, wąska droga, korki - wynagrodzenie- na strat z reguły minimalna + premia (uznaniowa- wiec nie musza wypłacać pracownikowi)- lata 90-te się skończyły, za takie pieniądze i warunki nie warto wstawać z łóżka - ścisk i hałas w biurze - praca na dialerze plusy: - sympatyczni współpracownicy, no ale ja do pracy chodzę dla pieniędzy, nie dla znajomości dlatego nie polecam

Administrator

Czy brak nowych komentarzy o Kancelaria Prawna LEXUS oznacza, że dobrze Wam się pracuje i nie ma rotacji?

A-lex
@Administrator 04.02.2018 14:32

Nic się nie zmieniło od stycznia: biuro na rogatkach wsi Trestno, droga trochę szersza niż rowerowa, do tego doszły jeszcze większe korki, ekipa się wykrusza, kasa coraz później i kawa na prezent świąteczny. Jest fajnie Administatorze

myślnik

nie polecam

Zostaw opinię o Kancelaria Prawna LEXUS - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Prawna LEXUS