Ryłko

Poznań - Ryłko
Radom - Ryłko
Siemianowice Śląskie - Ryłko

3. Opinie o pracodawcach Kalwaria Zebrzydowska
  5. Opinie o Ryłko Sp. z o.o.

Opinie o Ryłko Kalwaria Zebrzydowska

Nie przegap nowości o Ryłko Sp. z o.o.!

Weronikaa

22.02.2023 14:47

Czy pracownicy sklepów dostają jakieś zniżki na produkty, czy nie ma nic takiego?
Baja

24.02.2023 09:37

Lol i po co robić taka tajemnice? Po jednej 77 i 40 procent na buty i 40 na torebke co kwartał.
mirka

24.02.2023 14:34

nie ukrywam że też mnie to ciekawi, napisałby ktoś jednak?

12.01.2023 10:06

Trochę obiektywnie spójrzmy na prace w Ryłko - moim zdaniem w miarę dobre zarobki premia za dodatkowa sprzedaż która pozwala zarobić ci więcej niż w innych podobnych sklepach w galerii jezeli tylko oczywiście się przyłożysz do pracy dostaniesz premie za buty torebki akcesoria które sprzedałaś , atmosfera na salonie zależy tylko i wyłącznie od kierownika i zastępcy czyli od ludzi jezeli oni są pozytywnie nastawieni do pracy to i pracownik będzie zadowolony przychodził do pracy, fajnie ze są benefity takie jak karta multisport lub luxmed, zniżki pracownicze bony itd to naprawdę duży plus, grafik elastyczny jezeli są pracownicy bo jezeli brakuje rak do pracy No niestety trzeba się dostosować do potrzeb ułożenia grafiku a sprzedawcy co chwile inni ogromna rotacja na salonie same nowe osoby to zaburza trochę stabilna prace bo nie wiesz nawet kiedy a trzeba lecieć do pracy bo rąk brak do pracy w dzisiejszych czasach, minusy to telefony na salon do pracowników od kierownika regionalnego trochę straszenie ich które powoduje niepewność swojego stanowiska i zaczynasz się martwić , zdjęcia wysyłane co chwile na pracowników na watsapie powoduje większy stres w pracy i to ze kamera jest na ciebie i cię obserwują a nie na złodziei, przez co musisz się tłumaczyć kierownikowi dlaczego nie pokazałeś produktu mimo ze obsługa była na wysokim poziomie ale nie wszystko z oferty pokazałaś bo czasami rozmowa z klientem tak się potoczy ze powiedz mu o torebce pasku lub skarpetach ale o perfumach zapomnisz bo bedziesz pochłonięta rozmowa i tym aby stworzyć dobry vibe między klientem a sprzedawca , praca jest dla osób które wytrzymają ciagle gonienie za sprzedażą i dobrym wynikiem swojej sprzedaży i salonu i jest mocno odporny na stresowe sytuacje i ma doświadczenie w handlu bo dla laików po szkole odradzam takie osoby albo szybko odchodzą same albo są zwalniane bo to nie jest praca ze postoisz 12h i do domu tylko musisz z siebie dać więcej
Weronikaa

22.02.2023 14:52

Premie od sprzedaży, czy wpływają jeszcze jakieś inne czynniki?
Pracownikkk

23.02.2023 19:59

Bez przesady… te rozmowy z KRS to nic złego, nic przez co masz się trząść ze Cię zwolnią. Jak dobrze wykonujesz swoją prace to luz :)

07.02.2023 19:11

Jakiś czas temu pracowałam w Ryłko w jednej z lubelskich galerii, stwierdzam że wypłaty są spoko ale jeśli chodzi o panującą atmosferę jest tragicznie. Młoda kierowniczka która nie potrafi współpracować z pracownikami, nie szanuje nikogo, a sama ma bardzo wysokie mniemanie o sobie. Wprowadzane są ciągle zmiany w grafiku i przez to nie można nic sobie zaplanować. Nie liczy sie ze zdaniem pracowników, pyta o dostępność w ciągu miesiąca i sie z tym nie liczy dając prace w dni kiedy prosiło sie o wolne. Taka osoba nie powinna zajmować stanowiska kierowniczego. Porównując poprzednia kierowniczka była kompetentną osobą i starała się należycie współpracować z zespołem.
Pajak

08.02.2023 15:10

A zgłaszałeś gdzieś do góry, czy tylko postanowiłaś opinię napisać?
Ba

08.02.2023 17:19

Teraz przez to, ze agenci się zwalniają lub zostają zwolnieni awansują osoby, które powinny jeszcze się podszkolić. Niestety firma nie daje wsparcia w tym zakresie, a od razu zaczyna wymagać, co bardzo mocno dołuje. Zmiany w grafikach są zazwyczaj na polecenie KRS, który każe ucisnąć lub dodawać godziny. Agenci robia to co im kaza przełożeni.
Tulipan

02.01.2023 08:27

Grafik jak jest ustalany to jest do dogadania? Jak to wygląda?
naryz

18.01.2023 12:41

no to powinno się udać
Energetyczna

24.01.2023 11:47

Oczywiscie ze tak
Milka

03.10.2022 15:26

jak wygląda kwestia uniformu pracowniczego? dostaje się jakieś koszulki i spodnie?
Wktria

19.01.2023 15:33

Nawet nie wiedziałam że na przestrzeni lat były aż takie zawirowania z tymi uniformami
Klementynka

20.01.2023 12:34

no na prawdę, ale w sumie ciekawa sprawa hah
Były Agent

29.12.2022 16:30

(usunięte przez administratora), manipulacja doprowadzają agentów do granic wytrzymałości. Karetka w jednym z centrum handlowych z powodu nerwobólu kierownika wiele mówi. Dodatkowo zarobki względem odpowiedzialności są żadne. Uciekajcie z tego (usunięte przez administratora)
nik

06.01.2023 12:51

Raczej każdemu w końcu zaczyna brakować sił do spełniania oczekiwań ‚góry’. Ryba psuje się od głowy. Ryba w tym przypadku jest świetnym manipulatorem.
Miki

06.01.2023 19:45

Może warto to w końcu gdzieś zgłosić? Mo. bbing w tej firmie jest w porządku dziennym, a agenci mają najgorszą sytuację. Wmówili tym biednym dziewczynom, ze nic lepszego niż praca w rylko ich w życiu nie spotka, a one wypruwają sobie żyły żeby spełnić wymagania z kosmosu. Naprawdę stać Was na o wiele lepsza pracę, uciekajcie póki czas.
Sysia, sprzedawca

18.07.2022 17:56

Dlaczego pracownicy w salonach firmowych muszą nosić strój w barwach żałoby? Po pierwsze czarny jest strasznie niepraktyczny, kurz, pył i - jeśli ktoś ma - łupież widać jak na dłoni, a to nie wygląda estetycznie. Czarny postarza i podkreśla niewyspanie. A jak się człowiek spoci, o co nietrudno w tej pracy, to skóra w okolicy pach jest czarna. Woda w misce (i w wannie) też jest czarna - po pracy koszulkę trzeba wyprać...oraz wyszorować wannę. Może by ktoś logicznie myślący i decyzyjny z Ryłko wziął to wszystko pod rozwagę?

03.01.2023 21:57

w momencie napisania opinii na pewno nie było czarnych koszulek, ostatni raz czarne koszulki były bardzo dawno w tej firmie :D
hippie

05.01.2023 18:04

To w jakiej kolorystyce są teraz?

06.03.2022 11:47

Byłem/am pracownikiem przez ponad 2 lata w regionie zachodnim, dokładnie woj. dolnośląskie wiec moge się wypowiedziec. Szczerze odradzam prace. Zacznijmy od tego, ze to prawda, ze godziny są elastyczne i można sobie ulozyc grafik pod studia czy tez inne obowiązki, ale jakim kosztem! Przy mniejszej ilości wejsc godziny są obcinane, mając normalnie cały etat nagle masz pół i nikogo to nie interesuje. Pracownicy są wysyłani do domu bo nie ma ruchu. Zmiany po 12h, a do tego spotkania po i przed pracy co chwile ZA DARMO!!! Nikt Ci nie płaci za wysłuchiwanie o tym jakie słabe wyniki ma salon. (usunięte przez administratora) straszy Cię, ze nie będzie z Toba współpracowała, bo nie wcisnąłeś/aś klientowi torebki do ręki, ale on rozmawiał przez telefon, wszedł i wyszedł. Ale na kamerach widziała, że przecież nie obsługujesz. Dodatkowo sprzedaż perfum na sali sprzedaży, ktoś mierzy buty W SKLEPIE Z BUTAMI a Ty masz mu pod nosem bloterem wymachiwać. Tak samo z innymi dodatkami typu paski, skarpetki, prawidła i pakiety. Możesz sprzedać milion pozostałych rzeczy z akcesoriów ale 0 perfum świadczy o tym, że jesteś słabym sprzedawcą. Nie było żadnego szkolenia. Ona za szkolenie uważa spotkania wszystkich pracowników regionu na skype (oczywiście bezpłatne) i każdy po kolei próbuje sprzedać jakiś produkt mówiąc wyuczony wierszyk zachęcający produkt, a ona mówi czy ok czy nie, ale nikt nie prezentuje jak to ma naprawdę wyglądać. Śmiech na sali. Do tego ciągłe straszenie, że cię zwolnią i się nie nadajesz do tej pracy bo 1 dzień w tygodniu masz słaby wynik i wtedy musisz dzwonić i pisać do regionalnej co 10 wejść co zostało sprzedane. Agent mówi to samo, że w każdej chwili może Cię zastąpić ktoś inny i ze Jak Ci cos nie pasuje to masz iść do innej pracy, jak się nie nadajesz itp. (usunięte przez administratora) Osoby ze słabym charakterem nie są w stanie tego wytrzymać i odchodzą. Może mógłby się ktoś tym zainteresować, bo podchodzi to pod (usunięte przez administratora) Zniżki pracownicze wydawane są co 3 miesiące z wielką łaską. Każdy pracownik otrzymuje 2x 40% i 77%. (usunięte przez administratora) Więc czekasz i musisz się i nie prosić o coś co wg. Nich jest Twoim benefitem pracowniczym. Dodatkowo premia sprzedażowa, gdzie agent uważa, że wcale nie musi jej wypłacać, jeśli uzna, że na nią nie zasługujesz w jego oczach i zostawia Twoje pieniądze sobie. :)))) pomijając ciągle zmniejszanie premii za torebki, pakiety itp. kiedyś był plan ilościowy do wykonania, teraz 1zl za pare. Potrafili nawet zmniejszyć do 0,80gr haha. Także ta premia ciągle maleje, ale nie dlatego ze gorzej sprzedajesz, tylko ze kwoty są mniejsze. Nie zapominajmy, że inflacja rośnie ale przecież masz 1zl więcej na godzinę za najniższa to ci wystarczy.;)) Dodatkowo poza pracą ciągłe wiadomości od agenta o wynikach, jak idzie innym na zmianie itp. Myślami jesyes w pracy. Na stanowiskach agenta postawieni są mało kompetentni ludzie bez umiejętności zarządzania. Często są to bardzo młode osoby bez szkolenia, które nie do końca wiedzą na czym polega zajmowanie się salonem. Tutaj już nie będę wchodzić w szczegóły. Wspomne fakt wpychania ludziom za małych/ za dużych butów. Rozpychanie ich prawidłami i zmniejszanie wkładkami. Oczywiście jest to indywidualna obsługa, ale wciskasz ludziom kit żeby wynik się zgadzał. Dostajesz koszulki i buty 2 razy w roku na sezon. Jak się zwolnisz ro musisz oddawac % pieniędzy za buty. Z plusow: perfumy i kartka na urodziny, 2 wyjscia pracownicze w roku, bon na święta, ale żeby go wykorzystać musisz zapłacić więcej na paragonie. I to tyle ;) Ktoś może napisać, ze przecież byłem/am pracownikiem ponad 2 lata to z czym mam problem. Dorosłem/am do decyzji, zakończyłem/am 5 letni okres studiów i idę dalej się rozwijać. To była praca chwilowa, bez perspektyw rozwoju. Oczywiście bez umowy o pracę, bo na to nie ma co liczyć.:))))) życzę każdemu mądrych, przemyślanych decyzji i uwolnienia się od tej firmy. Najnizsza krajowa nie jest warta takiego stresu i mieszania z błotem

19.07.2022 16:52

Jezu, wytrzymałam rok na zastępcy i PO… lepiej bym tego nie skomentowała

03.01.2023 22:38

Nie wiem u kogo pracowałeś, ale zabieranie pracownikowi wyrobionej premii jest niezgodne z procedurami Ryłko i Agent nie powinien tego robić :/ niestety są regiony, które żyją trochę własnym życiem i reszta sklepów się od nich całkowicie odcina. Z mojej pracy w Ryłko mam zupełnie inne doświadczenia, niebo a ziemia co piszesz. Te wszystkie dodatkowe produkty u nas sprzedawały się fajnie, byłyśmy za nie chwalone, Agent robił nam często konkursy i dostawałyśmy dodatkową premię lub jakąś nagrodę (którą jak się okazało dawał nam z własnej kieszeni) :) niestety sklepy muszą się rozwijać i wprowadzać nowe produkty, przecież na nich jest najwyższa marża, co pozwala na płacenie fajnych benefitów :)
7 milowe buty

12.12.2022 14:34

wiecie kiedy będzie cos na święta?

30.12.2022 11:27

nie wiem, ja pracowałam w firmie w tej samej branży o podobnym stopniu rozpoznawalności i wcale więcej nie było

30.12.2022 11:27

więc to zależy z jaką firmą konkretnie porównujecie
Mariana

30.11.2022 08:48

Witam, szukam pracy, mam 31 lat, jestem z Ukrainy, nie mam doświadczenia zawodowego, wcześniej pracowałam w fabryce mebli, szybko się uczę i pilnie potrzebuję pracy, proszę dać mi znać, jeśli mieć wakat
kapa

20.12.2022 13:39

tak wiele pytan, tak malo odpowiedzi

30.12.2022 11:25

na olxie na przykład, tam chyba najwięcej widziałam
Ali

21.12.2022 13:45

mam pytanie czy w razie braków w personelu na innych sklepach w okolicy wysyłają pracowników z innych sklepów jako pomoc? trzeba być w tym sensie mobilnym tutaj?
gata

29.12.2022 15:16

właśnie macie tu możliwość robienia nadgodzin czy to raczej rzadkość?
gata

29.12.2022 15:17

jak są nadgodziny to płatne czy dzień do odebrania tak w ogóle?
malina

16.11.2022 14:17

orientujecie się czy dla osoby studiującej będzie pod uwagę brany elastyczny grafik?
Były agent

03.12.2022 01:29

Firma w tym momencie daje jak najmniej uop i nie liczyłabym na Twoim miejscu że na dzień dobry ją dostaniesz, tylko zlecenie. Nawet zastępcy mają tylko uop na pół etatu. Firma boi się ciąż i zwolnień jak ognia
malina

07.12.2022 12:45

czyli zlecenie, ale jak opieka zdrowotna wchodzi mimo to, to rozważę rekrutacje
qqq.

08.11.2022 15:40

Praca sprzedawcy czesto do latwych nie naleza, ale dobrze wspominam przebyty czas w firmie. Dzieki przebytej pracy moje umiejetnosci zaprocentowaly. Z perspektywy czasu ciesze sie, ze tam pracowalam- inaczej nie bylabym tu gdzie jestem. Troche filozoficznie, ale taka prawda. Jezeli chcecie pracowac sprzedazy to na pewno polecam
lussi

09.11.2022 09:31

ogólnie to jeszcze studiuję i stąd pytanko da się dostosować jakoś grafik pod siebie? albo czy przyjmują do pracy w niepełnym wymiarze godzin?
galila

30.11.2022 08:27

wiele osób już o to pytało i wiele razy padła odpowiedź, ale powtórzę jeszcze raz - tak przyjmują ludzi na niepełny etat i da się dostosować grafik do swoich potrzeb, w miarę rozsądku oczywiście
MM

19.11.2022 19:40

Czy do wszystkich salonów Ryłko dotarła informacja o zakazie włączania klimatyzacji na salonach w zimie?Przecież to jest nienormalne,marzniemy jak cholera!Agenci dlaczego nie wystosujecie petycji w związku z tym zakazem, że się nie zgadzacie??!Paluszek trzymacie...?!!
Lusia

22.11.2022 17:47

Agenci nie mają wiele do powiedzenia w jakichkolwiek kwestiach. Firma nie ma szacunku do swoich pracowników, niezależnie od stanowiska. Im wyżej jesteś, tym gorzej :)
DD

23.11.2022 19:51

Firma nie dba o pracowników. Gratuluję stroju służbowego , zero klasy . A z tekstem proszę się grubo ubrać śmiech na sali . Wyłączenie klimatyzacji z ciepłym powietrzem i tekstem kupcie sobie KARDIGAN ok to proszę mi na niego przelać pieniążki do wypłaty.
Anabelle

25.10.2022 10:47

czy jest jakaś szansa awansu po czasie? ze sprzedawcy na np. kierownika zmiany albo coś takiego (nie wiem jakiego nazewnictwa używacie tutaj)
Zuzi

14.11.2022 10:24

No ale jeżeli ktoś stwierdza, że "głupio" mu iść na zwolnienie, to chyba ciężko się w tym doszukiwać winy firmy?
Były agent

21.11.2022 19:16

Pracownik pójdzie na L4 bo złamie rękę a agent dostaje co chwilę pytania od KRS kiedy ona czy on wróci do pracy, a jak wróci to zwolnij takiego pracownika, bo za długo/za często chodzi na L4. To jest w porządku? Na zwolnienia w tej firmie po prostu źle się patrzy bez względu na stanowisko. Dostawałam "z góry" zarówno pytania o stan zdrowia swoich pracowników, jak i o swój jak byłam chora - i to bynajmniej nie ze względu na troskę. Były to raczej pretensje, że śmiesz nie pracować tylko siedzieć w domu z gorączką.
Toni

03.11.2022 16:09

jak długo przed otwarciem sklepu trzeba przychodzić do pracy i jak długo po zamknięciu trzeba zostawać?
Pracownikk

07.11.2022 12:29

No co Ty gadasz za głupoty jak nie płaci…. Po to jest aplikacja do logowania się i wylogowywanie…. Firma płaci każdą minutę… No chyba ze zapominasz się wylogować, No to wtedy to już Twój problem
dorisss

07.11.2022 15:33

akurat to że zostajesz zrobić raporty, wysyłkę itp to raczej jak w każdym sklepie, jak wychodzi ostatni klient to robisz więc logiczne że po zamknięciu... ja ostatnio jak pracowałam sklepie to tak było się dzieliłyśmy na zmianę któraś przeleciała sklep z mopem i tyle, na bierząco ewentualnie się coś robiło jak jakiś klient nie wiem zabrudził podłogę albo jakieś (usunięte przez administratora) z kieszeni wypadły to się ogarniało.... a że po zamknięciu albo przed otwarciem właśnie ktoś łapał za mopa to nic dziwnego....
Grazyna

08.08.2022 21:07

Kupilam w Fokus Bydgoszcz torebke.Poimformowano mnie ,ze ewentualnie mozna zwrocic .Nastepnego dnia torebki nie moglam zwrocic ,tylko wymienic na inna.Powiedziano ,ze moglam przeczytac zasady zakupu.Obsluga nie uprzejma i nie professionalna.Jest to moj drugi nieprzyjemny incydent w sklepie Rylko...nigdy wiecej sklep Rylko.
mero

31.08.2022 11:55

Mam wrażenie, że klienci w ogóle tego nie czytają, a później tylko pretensje
szamanka

03.11.2022 09:01

może i faktycznie jakaś osoba popełniła błąd, natomiast np ja jeśli miałam już kiedyś problem ze zwrotem kupionej rzeczy to się upewniam czy aby napewno mogę dokonać ewentualnego zwrotu... myśle że zamiast tutaj można by podejść do danego sklepu i wyjaśnić sytuacje, raczej firma zwraca uwagę na klientów i ma na uwadze ich opinie i zadowolenie. poszła bym i wyjaśniła sytuacje z kierownikiem sklepu może udało by się coś wskórać. powodzenia
Katowice

29.09.2022 17:28

Jakieś opinie odnośnie pracy w Katowicach?

01.10.2022 22:57

Na rozmowie o pracę obiecywane cuda wianki i zachęcanie do dołączenia do zespołu. Zostałam zaproszona na dzień próbny i miałam dostać informację zwrotną, lecz się jej nie doczekałam. Zachowanie co najmniej mało profesjonalne jak na taką markę, a z resztą atmosfera w salonie również nie była zbyt przyjemna:))
fiona

20.10.2022 13:35

to chyba od konkretnego sklepu zależy

01.09.2022 14:42

czy będę się mogła przenieść z jednego sklepu do drugiego w innej lokalizacji?

19.10.2022 16:40

nie, jako, że dałam im od razu znać (jeszcze przed decyzją o przyjęciu) to nie było to tak problematyczne

19.10.2022 16:41

ja się czułam zupełnie okej traktowana

21.09.2022 14:33

hej, jestem po rozmowie rekrutacyjnej i wstępnie wynik pozytywny, ale mam dać znać czy chcę być na UoP czy UZZ (nie uczę się aktualnie nigdzie). co jest lepsze według was tutaj? może ktoś z pracowników się wypowiedzieć?

27.09.2022 14:31

okey to dzięki za odpowiedź, muszę jeszcze poczytać o tym wszystkim, ale na razie chyba się skłaniam bardziej w stronę uzz
Milka

03.10.2022 15:31

moim zdaniem UoP lepszy, bo masz prawo do urlopu i płatne L4, a na UZZ to wszystko ci odpada, ale to już twoja decyzja

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ryłko?

Kontakt - Ryłko Sp. z o.o.

Dworcowa 19 34-130 Kalwaria Zebrzydowska

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

Mary

07.09.2022 14:33

Czy na sprzedawców przyjmują głównie studentów, czy nieco starsze osoby, też mogą znaleźć dla siebie miejsce?

29.09.2022 15:18

jeszcze nie zaczęłam tu pracy

29.09.2022 15:19

ale postaram się pamiętać to po jakimś czasie napiszę

24.08.2022 10:42

Czy jeśli na początku zatrudnię się na część etatu to nie będzie potem problemu z przejściem na cały jeśli bym chciała?

01.09.2022 12:48

Jest i agent i kierownik czy niekocznie?

01.09.2022 12:48

niekoniecznie*
Doris

01.06.2022 15:04

Są jakieś premie na stanowisku sprzedawcy?
celin

22.08.2022 14:10

są do wyrobienia, nie mówię, że można to zrobić lekką ręką, ale jak najbardziej da się to zrobić.
Sonia

23.08.2022 14:03

okej, dzięki
lidiachejna

14.06.2022 21:34

Jestem zachwycona nie tylko tym, że moje buty są wygodne jak baletki, ale również tym, że zdały egzamin ekstremalny, gdy nagle zapadłam się do połowy łydek w rozmokłą gliniastą ziemię, a one po kąpieli pod kranem i wysuszeniu na parapecie są całe i udają, że nic się nie stało! Dziękuję za najwyższą jakość!
Krzywołap

01.08.2022 11:41

A próbowałaś może renowatora do butów? Mi moje uratował
Disi

21.08.2022 18:50

Próbowałam, ale nie było w stanie dobrze przykryć tego. Zaniosłam do porofesjonalnj renowacji zapłaciłam 70 zł Panowie super pokryli te starcia skory. Co z tego jak po kolejnym wyjściu w innych miejscach zaczęła odchodzić skora płatami, dla mnie ewidetnie kwestia złego zespolenia fabrycznego, ale nie uznali reklamacji. To już nie ta marka co kiedyś, szkoda bo jeśli chodzi o fason to bardzo mi się podobają, no ale jakość i obsługa reklamacji tragiczna.
Michał

12.08.2022 11:17

Mama zakupiła buty tej firmy, które po pierwszym założeniu zafarbowały jej rajstopy. Nadmienię, że nigdy wcześniej z żadnymi butami nie miała takiego problemu i nie jest to efekt potliwości. Reklamacja została odrzucona, a buty "zaimpregnowane ponad standardy producenta". To pokazuje, jak niskie są to standardy, bo po pierwszym założeniu od odbioru butów, sytuacja się powtórzyła. Kolejna reklamacja z załączonymi zdjęciami ponownie została odrzucona. Oszuści.
idefix

17.08.2022 15:15

Mają święte prawo odrzucić reklamacje i nie czyni to ich tym, kim ich nazywasz.

19.08.2022 11:11

Proponuję środek spryskac lakierem do włosów.
Mariola

09.08.2022 12:25

Buty bardzo ładnie wykonane. Jednak na tym się kończy. Firma przysłała w dwóch różnych odcieniach beżu (jeden jest bardziej różowy niż beżowy). Ponieważ buty są mi potrzebne na sobotę zaproponowałam wymianę na zasadzie że kurier przywiezie drugie a ja te mu oddam. Oczywiście nie było zgody bo pewnie oddałabym jakąś cegłę. Usłyszałam od Pani z infolinii że buty są z jednej partii i przeszły kontrolę jakości. Nie wiem jakim cudem bo chyba tylko ślepy nie zauważy różnicy.
Klaudia

10.08.2022 12:42

Nie próbowałaś iść do sklepu? Może tam Ci wymienią szybciej
Padme

16.11.2021 10:53

Witajcie, podzielę się moimi doświadczeniami jeśli chodzi o pierwsze kroki z Ryłko. Sama korzystałam z forum jak szukałam pracy dlatego czuje się w obowiązku zostawić też moje doświadczenie. Rzadko piszę komentarze dłuższe więc z góry przepraszam jeśli się zamotam. Jeśli chodzi o pierwsze wrażenie przy przyjmowaniu - pozytywne, takie normalne. Pogadałam trochę z kierowniczką sklepu, potem miałam jakby dzień próbny, gdzie musiałam się trochę wykazać w sprzedawaniu ale akurat nic trudnego bo towar jest bardzo w porządku i można polecać w zasadzie wszystko moim zdaniem. Zresztą jest to na tyle znana marka, że chyba nikomu nie trzeba tego tłumaczyć jakoś przesadnie. Pracuję na umowie zlecenie bo jeszcze studiuję i na spokojnie mi starcza na moje potrzeby. Praca jest lekka i przyjemna jeśli lubi się kontakt z ludźmi i ma się do nich podejście odpowiednie. Skorzystałam już ze zniżek, uwielbiam tą możliwość. W moim sklepie jest raczej spokojnie, czasami zdarza się bardziej gorący okres ale to tym lepiej właściwie, bo szybciej wyrabia się cele sprzedażowe i można liczyć na jakieś premie. Jestem miło zaskoczona pracą tutaj, w miarę szybko nauczyłam się wszystkiego co potrzeba mimo, że trochę tego było i teraz już statecznie się czuję. Trochę posłodziłam ale mi lepiej, bo naprawdę jest tu w porządku, każdemu co innego będzie pasować ale myślę, że spróbować warto. Zwłaszcza jak już ktoś wcześniej miał doświadczenie choćby niewielkie w sklepie.
Amba

25.03.2022 13:18

Okej, dzięki. W sumie to nie jest aż tak dla mnie istotne, raczej pytałam z czystej ciekawości.
Ola

07.08.2022 13:07

To wszystko zależy od regionu i salonu. Nam cały czas powtarzano, że jest tylko umowa zlecenie a później w przypadkowej rozmowie dowiedziałam się, że mogą też dać umowę o pracę dla zwykłego sorzedawcy
Sandra

20.07.2022 17:47

Pracuję w tym sklepie od dłuższego czasu i przyznam, że są plusy i minusy. Dzięki zgranemu zespołowi praca jest serio przyjemna jednak kierownicy regionalni i,, szefostwo" mają śmieszne podejście do nas sprzedawców - zawsze coś nie tak, nie ma czegoś takiego jak pochwała, jak jest dobrze to nic nie mówią a wystarczy jeden słabszy dzień i od razu telefony i żale co tak słabo. Kwestia perfum to w ogóle temat rzeka nawet klienci się śmieją z jakiej racji w sklepie obuwniczym sprzedajemy perfumy.... Ale muszę przyznać, że jak się chce to da się zarobić i wychodzić z tej pracy nawet z uśmiechem na twarzy.
Panna

04.08.2022 13:58

Jakich to ludzie problemów nie wymyślą
Ola

07.08.2022 12:51

Dziwne nie jest to, że wprowadzili do sprzedaży perfumy. Dziwne jest to, że teraz nie liczy się sprzedaż butów tylko perfum i innych dodatków. Mimo wszystko to sklep obuwniczy i na tym powinna skupiać się sprzedaż
Robert

31.05.2022 11:39

Dzień dobry. Jako stały klient firmy Ryłko biorąc pod uwagę wiele odwiedzonych salonów w Polsce, składam wniosek o wyróżnienie nagrodami pieniężnymi pracowników Państwa salonu pasażu Grunwaldzkiego we Wrocławiu a konkretnie zmianę poranną z dnia 31.05.2022 r. Wymieniony personel sklepu cechuje bardzo duże zaangażowanie w wykonywanie swoich obowiązków oraz: - rzetelność, - fachowe doradztwo, - działanie bez zbędnej zwłoki, - staranność o ukontentowanie klienta, co przekłada się na jego zadowolenie z wizyty w salonie. Ten personel zasługuje na docenienie bo tworzy tak fachową i pozytywną atmosferę w czasie zakupów, że chce się do nich wracać mimo iż mijam po drodze inne salony Państwa firmy. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku i poinformowanie mnie o wynikach jego rozpatrzenia na [email protected] lub poprzez SMS 604 91 65 10. Pozdrawiam Robert Przybylski.
Mania

26.07.2022 14:55

Ośmielę się zauważyć, iż wiele "opinii" pisanych tutaj wygląda jak pisane przez jedną osobę. :)
what

26.07.2022 15:10

Też mogłabym zapytać czy ty tak serio...
f

25.07.2022 18:34

Omijajcie szerokim łukiem. Zmiany nawet po 12 godzin, nie ma opcji, że możesz mieć gorszy dzień, nie podejdziesz do klienta to od razu telefon od krs lampiącej się na kamerach, zapierdziel jakich mało za minimalne pieniądze. To czy twoja wypłata jest sensowna zależy tylko od humorków klientów. Zniżki bezsensowne albo w ogóle ich brak, bo ostatniego miesiąca pracy mi w ogóle ich odmówiono xD Kierowniczka w środku zmiany wzięła mnie na stronę i powiedziała, że rozwiązuje mi umowę, potem od INNEJ PRACOWNICZKI dowiedziałam się czemu - bo zatrudniła sobie nową osobę, która więcej sprzedaje XDDXDXD Wiecznie mają od ciebie kosmiczne wymagania, nie zapominając o magicznej conversi czyli procencie sprzedaży od ilości wejść do sklepu - im mniejszy ten procent tym większa awantura od kierowniczki i regionalnej. Jeśli szukasz stabilnej pracy to na pewno nie w Ryłko, chyba że lubisz jak szargają ci nerwy i modlisz się, żeby dzień wolny nadszedł jak najszybciej (których swoją drogą jak weźmiesz zbyt dużo to ci powiedzą nara bez ostrzeżenia). Wysyłają filmiki „instruktażowe” jak sprzedawać rzeczy typu „sprzedaż na Ukraińca: przy sprzedaży naszych perfum powiedz kilka drogich marek jak dior calvin klein itp bo Ukrainki na to lecą”, a na grupie znajduje się pracowniczka z Ukrainy, której potem jest przez to przykro, mam więcej mówić? to tylko jedna z takich żenujących sytuacji. pracę stanowczo od-ra-dzam.
Martyna

18.07.2022 13:10

Cześć, zaczynam w tym tygodniu pracę w Ryłko i tak się złożyło, że w pierwszym tygodniu pracy wypadają moje urodziny. Czy mam wtedy możliwość wzięcia wolnego ? czy trwa wtedy jeszcze jakaś forma okresu próbnego i mi to nie przysługuje? Zapomniałam zapytać na rozmowie z managerem i teraz mi trochę głupio.

20.07.2022 12:00

serio? to jak ty chcesz pracować jak ci będzie głupio o cokolwiek zapytać?
gość

20.07.2022 19:41

Hej Martyna. Domyślam się, że będziesz sprzedawcą w salonie. Czy mogłabyś zdradzić w jakim mieście będziesz pracować (ew. czy duże, małe, a może stolica?) i jakie będą twoje miesięczne zarobki brutto? W stolicy średnie zarobki na takim stanowisku w branży, w której działa Ryłko to 4 tys. brutto (nie podaję kwoty na rękę, bo to zależy od rodzaju umowy - UZ czy UP). Na pewno wielu zainteresowanych pracą w tej firmie byłoby ci wdzięcznych za taką informację. W koncu zarobki to jest bardzo istotna, jeśli nie naistotniejsza kwestia.
były klient

20.07.2022 18:57

Opinia na temat obuwia-sandałów Jestem długoletnią klientką marki Ryłko i zakup którego dokonałam 27/06/2022 był moim ostatnim, Jakość wykonania obuwia jest mierna, kupiłam sandały i jak się okazało były jednorazowe. Sandały które kupiłam miałam tylko 1 raz na nogach. Złożona reklamacja została potraktowana ignorancko, Szczerze odradzam zakupów w tej firmie, która zapomniała już o jakości a klienta ignoruje. Była klientka - reklamacja nr 240003425035
Moncia

17.06.2022 13:07

Na sprzedawce to ile jest etapów?
Paula

05.07.2022 09:00

nie przesadzaj też w drugą stronę, nie każdy się nadaje, więc trzeba to jakoś sprawdzić, a jednoetapowe rekrutacje zdarzają się rzadko

19.07.2022 16:54

Zazwyczaj są organizowane rozmiary grupowe, najpierw KARTKÓWKA ,, co wiesz o firmie,, później zadanie grupowe, coś w stylu sprzedaj kalendarz z poprzedniego roku (rekrutowałam ludzi wiec info z pierwszej ręki)

19.07.2022 16:48

Szczerze? Tragedia… na początku sprzedawca później awans na zastępcę. Prawie 10 miesięcy w małym salonie. 12 godzin stania bez sensu, dzienne wejścia okl 60/70.. a ty nie możesz nawet na chwile oprzeć się o ladę. Później awans na PO AGENTA na większym salonie (miesięcznie po 200h BO PRZECIEŻ WSZYSTKO NA UMOWA ZLECENIE) strasznie traktują pracowników. (Region centralny)
Loko

06.07.2022 15:43

Można sobie wybrać czy chce się UZ czy UP, czy dają zleceniówki wszystkim?
Maja

08.07.2022 14:20

na UZ chyba lepsza stawka, więc to forma preferowana, ale UP też wchodzi w grę z tego co wiem. Ja od razu chciałam zlecenie, więc się nie dopytywałam aż tak.
Loko

19.07.2022 10:31

Nie, nie wiem, a co?

03.07.2022 15:03

Czy Kierownik Sklepu w firmie Ryłko Sp. z o.o. można zmienić po czasie na inny?
Jax

04.07.2022 12:17

Chodzi o to, czy kierownik może zmienić sklep, czy jak?

06.07.2022 10:41

Tak.
Mag

26.05.2022 10:41

Sprawdzają jakoś umiejętności sprzedażowe podczas rozmowy albo ogólnie w trakcie rekrutacji?
go

14.06.2022 10:09

Ale jak najbardziej to rozumiem
Deedee

15.06.2022 11:11

okej, rozumiem ;) to mamy dość podobny punkt widzenia ogólnie
Nona

13.05.2022 14:19

Hej, zatrudniają studentów? Zależy mi na pracy na część etatu
Nona

24.05.2022 10:42

Ale zobaczymy jak będzie, może się uda akurat
rebeka

25.05.2022 16:54

może być i tak. powodzenia z rekrutacją i ogarnianiem tych kwestii :)
cassita

29.04.2022 10:43

Hej, jaki strój obowiązuje do pracy? Jakieś koszulki firmowe? buty mogą być swoje, czy firmowe też?
xxx

17.05.2022 19:38

Tak, 2 koszulki raz na sezon, czyli 2 razy do roku
demfi

18.05.2022 11:24

spoko, dzięki
Ninka

06.05.2022 14:10

Czy jak jest dostawa to trzeba być jakoś wcześniej w sklepie czy to się w ciągu dnia rozkłada?

10.05.2022 20:53

Zależy od sklepów. Ale głównie z rana jest najmniej ludzi niż popołudniu.
priti

12.05.2022 11:11

no to dobrze, wtedy na pewno prościej jest to ogarnąć

Zostaw merytoryczną opinię o Ryłko Sp. z o.o.