Intercars (Inter Cars)

Nasza oferta

Sklep internetowy

• Skierniewice
  • Ciechanów

5. Opinie o Intercars (Inter Cars S.A.)

Opinie o intercars.pl - Inter Cars S.A. w Czosnów

WebsiteIconInter Cars S.A.

Nie przegap nowości o Inter Cars S.A.!

tyrania

23.02.2017 14:30

hihihih z tego co widzę to po powstaniu AMAZONA i kilku innych firm intercars by utrzymać pracowników będzie musiał podnieść pensje o jakieś 500 zł + zafundować jakieś dodatki do pensji, jakiś socjal obecnie tam nic nie istnieje, wyzysk i tyle, nawet ukraincy stąd uciekną-a stanowią już połowę kadry, bardzo dobrze, skończy się dla nich dzień dziecka, tam jest najnizsza krajowa a wymagaja biegania po prostu, nie mowiac juz o pracujacych sobotach i niedzielach za wolne w tygodniu, najnizsza krajowa + premia w zaleznosci od opinii brygadzisty (ktory jest konfidentem i pracuje krocej niz pol roku), zreszta pracujacych dluzej ze swieca szukac i to nie prawda, ze po 6 nockach trzeba sie przestawic na 6 rankow-po 6 nockach trzeba sie przestawic na 7 rankow,!!!!! bo jest tyle palet to rozkladania ze miejsca brakuje, czekac tylko az wiezniow beda przyjmowac do pracy do prac spolecznych,zreszta juz niektorzy tak wygladaja jakby stamtad pochodzili eheh
    prorok

23.02.2017 15:30

Sądząc po poruszeniu jakie powstało na Logistycznej 1 po informacji , że do końca roku w sąsiedztwie otworzy się AMAZON - bliski jest koniec funkcjonowania Intercarsu ( Anpacarsu ) w obecnej formie. Pod koniec roku 2017 wyglądać to będzie następująco - prezesi,kierownicy plus 90 % UKRAINY.Jak się nie umie uszanować polskiego pracownika ( przez lata funkcjonowania tego zakładu przewinęło się przez niego tysiące ludzi - często bardzo sensownych i pracowitych ),to między bajki należy włożyć biadolenie,że nie można znaleźć pracowników.Prawda jest inna- ta firma miałaby problemy z ludźmi nawet przy 50% bezrobociu. Kierownictwo nie chce przyjąć do wiadomości oczywistego faktu,że rynek pracy się zmienił i trzeba się podzielić zyskami z ludzmi bo inaczej będzie po nich wspomnienie.Jeśli natomiast uważają,że da się funkcjonować bez POLSKIEGO pracownika,to rok 2018 boleśnie zweryfikuje te nadzieje.
    UczeńProroka

08.08.2018 19:43

Teraz to już ukry brygadzistami bądź zastępcami już są. Liczba Polskich pracowników maleje z tygodnia na tydzień, do końca roku jeszcze sporo odejdzie.

30.07.2018 21:32

Dettlaff

01.08.2018 17:41

Fakt - magazyn jako taki, jako jedna z wielu komórek (tj. inne filie inne magazyny) cechuje się nowoczesnością ale pomimo całej tej nowoczesności nie wyeliminujesz czynnika ludzkiego który musi targać "sztynks" kilometrami w skali 8-godzinnej zmiany. I można byłoby tu rozwodzić się w nieskończoność co do pozytywów i negatywów pracy ale... nie zmieni się k*rwa nic! Ten system wymaga jeszcze dopracowania którego szczerze mówiąc raczej nie będzie bo wszystko jakoś tam działa, ludzie się zwalaniają ale co z tego - kierownictwo i tak powie że Ci co się zwolnili to pewnie leniwi i bezproduktywni a Ci którym zależy na pracy zostaną, a prawda jest taka że Ci co zostają albo się jakoś tam ustawili młócąc jęzorem w tyłku przełożonego albo boją się że trafią do jeszcze gorszej pracy bo tak to już w naszym kraju jest - wybór pracy to w gruncie rzeczy wybór mniejszego zła. Ale niech każdy kto to czyta i pracuje w tej firmie zada sobie jedno proste pytanie. Ta firma to tak naprawdę skrawek naszego wielkiego i zaawansowanego świata. Czy chciałbyś żeby w takim świecie żyło twoje dziecko albo dzieci twoich dzieci? Bo ja bym nie chciał. I ktoś zaraz powie że "co ty gadasz, co taki maluczki jak ja może zmienić" - a no właśnie może. Kiedy jutro pójdziesz do pracy - spójrz na ludzi trochę inaczej - ktoś zarobił więcej niż ty, nie patrz na niego z zawiścią, nie okazuj zazdrości, powiedz mu "dobra robota" bo może ten ktoś będzie kiedyś miał pod sobą ludzi i dzięki temu że okażesz mu odrobinę człowieczeństwa nie będzie próbował zaorać nimi pola. I nie daj sobie wmówić że twój brygadzista czy inny przełożony jest niekulturalny, niemiły czy wręcz wulgarny dlatego że jest ambitny. Nie jest ambitny tylko podatny na sugestię i wygodnicki. Jest na tyle "bystry" żeby dojść do wniosku że lepiej jest pracować czyimiś rękami niż swoimi, a żeby do tego dojść wystarczy być ciut inteligentniejszym niż naleśnik. Więc co go wyróżnia? Jest pracowity? Czy może wybitnie inteligentny? A może potrafi dobrze zorganizować pracę sobie i podwładnym? Poobserwuj go trochę, sam odpowiedz sobie na swoje pytania i wyciągnij wnioski. I jeszcze jedno. Jeśli czyta to ktoś z przełożonych - mam na myśli tych decyzyjnych przełożonych. Jeśli jesteś naprawdę ciekaw co z tego co napisałem jest prawdą a co narzekaniem sfrustrowanego, leniwego pracownika bez perspektyw - zrób anonimową ankietę wśród pracowników. Ankietę w której będą naprawdę rzeczowe pytania a nie takie bzdety jak w ostatniej. Szczerze ostatnia ankieta wiedzie prym w moim osobistym rankingu bezsensownych ankiet. Masz potężne zaplecze biurowe złożone z ogromu wybitnie kreatywnych i utalentowanych person - na pewno znajdziesz kogoś kto mógłby coś takiego zorganizować. Daj ludziom do zrozumienia że gdzieś tam daleko jest ktoś kogo ciekawi co mają do powiedzenia. Jeśli to co przeczytasz Ci się nie spodoba zawsze możesz wyrzucić te ankiety do śmieci ale przynajmniej będziesz wiedział na czym stoisz i z czym będziesz musiał się zmierzyć. Pozdrawiam ale raczej chłodno - zaniepokojony pracownik
    AntyBandi

03.08.2018 14:51

Chwała!
    nowa

23.06.2018 03:19

A gdyby tak wprowadzili system 2 lub 4 brygadowy ? Praca np po 10 lub 12 godzin dziennie? Np 2 lub 4 dni pod rząd i potem odpowiednio wolne? Od 8 do 18 lub 20? Tak żeby ilość godzin się zgadzała co do pełnego etatu? ???? gdzieś 15-16 dni w miesiącu. Elastyczny grafik czy coś a nie sztywno określone zmiany . Praca 3 zmianowa wykańcza ludzi i nie wszystkim odpowiada. Osobiście wolałabym pracować po 12 h przez 2-3 dni i potem 2-3 dni leżeć (usunięte przez administratora) do góry w domu :D Nawet sobota czy niedziela nie robiłaby różnicy gdybym była wtedy w pracy a w poniedziałek i wtorek mieć wolny. Wyrobić po prostu odpowiednią ilość godzin w miesiącu i wioo. Dajcie ludziom taką możliwość , może nie byłoby takiej rotacji. Polacy przychodzą, popracują trochę i się zwalniają. Może gdyby mieli możliwość wyboru kiedy i w jakich godzinach pracują to byłoby lepiej? Oczywiście system 3 zmianowy niech zostanie dla tych co tak lubią pracowac i im to odpowiada :) Co Wy na to , pracownicy InterCarsu? :)
    x

30.07.2018 06:07

i co? frytki do tego?
    Wilk

30.07.2018 17:14

Nic nie pomoże tej firmie w odbudowie wizerunku

22.07.2018 23:05

Witam, chyba tu trochę zabawie. Zakroczym jest?

28.07.2018 21:49

Ja się już zwolnilem. Psychicznie siadlem. Ile można biegać i patrzeć jak ten grubas i Ci jego podpierd....... dupo wlazy się buntują. Lider wali pannę z ekipy i jej premie daje. W Inter Carsie jest zasada SMARUJ bo bez poślizgu nie pojedziesz ha ha. Hieny sektorowe tylko patrzą kogo (usunięte przez administratora) A grubszy tylko czeka. Ze tam ktoś jeszcze chce pracować
    Johhny

29.07.2018 13:02

Filia HZA UK Zakroczym jest.
    Cirp Zwada

11.04.2018 21:05

Kochani ja też tam pracuje i narzekam jak ..uj. Ale co umowa jest wynagrodzenie nieco wyższe gdzie indziej tak nie dostaniecie nawet nie wiecie jak wkur.ia mnie ta praca ale zagryzam chwilowo język za zębami i się szuka innej. Ogólnie nie polecam nikomu tam iść no chyba że lubię przez 8 godz dziennie i 6 dni w tygodniu być...tak jak tu ludzie piszą xD ale nie ma tego złego hehe będzie póki banderowcy będą ściągani. Brak słów pozdrawiam cała firmę i zarząd grunt by zera na koncie we firmie zgadzaly.
    informator.

29.07.2018 03:08

Hahah wytrwali zostali i podwyżki mają :D Po dwóch latach starszy magazynier 2750 brutto ma xD
    Magazynier

21.06.2018 17:37

Nie polecam podstawa+ premia (punkty - zbiorka rozkladanie pakowanie) liczona w tajemnicy nie wiadmo co za ile "uzalezniona od pracy" kierownicy po zawodówkach a nawet nieraz bez.. Nie normowany czas pracy uzalezniony od dostaw transportowych. Nadgodziny nie płatne ale trzeba zostawać nie polecam. Wyplata 1700 pozdrawiam
    informator.

29.07.2018 03:00

Chyba nie w Sosnowcu :D W Sosnowiec premia uzależniona od wyników i od kwasów które zrobisz lub mogą odjąć jeśli coś odwaliłeś. Zależy też od przelicznika w danym miesiącu bo niby są dwa i raz tak liczą raz inaczej. I jakiś próg punktów też trzeba przekroczyć żeby dostać. Niektórzy biorą 50, inni 100 a Ci co za*iepszają i bezbłędnie wykonują swoją robotę nawet i 500. Dodatkowo premia frekwencyjna (100 zł) i dodatki nocne/urlopowe. Od 1 lipca podwyżki dali 1,49 zł na godzinę (agencje) lub w zależności od stanowiska np magazynier za pełen etat ma 2583 brutto (firma). I co za tym idzie większą stawka za nadgodziny, soboty i niedziele. Soboty na rano i niedziele na noc można rozpisać lub wziąć za to wolne w tygodniu. Pieniędzy jak loduuuu ????
    subiektywny

11.07.2018 19:44

Wprowadzenie systemu 4 brygadowego spowodowałoby według mnie kolejne masowe odejścia Polskich pracowników.Dodam - tej resztki Polskich pracowników.Już w tej chwili sytuacja robi się powoli dramatyczna ,gdyż nowi nie przychodzą a starsi się zwalniają .Funkcjonowanie firmy w 100 % zależy od ukraińców. Może komuś pasuje pracować świątek, piątek ,niedzielę po 10 lub 12 godzin,a mieć wolne np.w poniedziałek i wtorek , gdy rodzina i znajomi pracują. A w sobotę i niedzielę zamiast na spacer,rower czy grilla - do pracy.Szefom pewnie by to pasowało.
    nowa

29.07.2018 02:30

A gdybyś pracował od pon do czwartku lub od wtorku do piątku (po 9-10 czy 12 h), weekendy wolne bądź mieć tak dobrany grafik by zrobić odpowiednią ilość godzin (pełen etat ) i reszta godzin płacone jak za nadgodziny ? Niedziele czy soboty jeśli chcesz to przychodzisz za hajs. Nie byłoby to jakieś lepsze rozwiazanie? A reszta pracowników(Ukraina i chętni Polacy) na 3 zmiany?

26.07.2018 22:54

Rysiek

29.07.2018 01:05

Każdy kto się odezwał był kasowany z systemu

22.07.2018 23:08

Jak tam LS Zakroczym? Zmiana C? Są? Tylko po Polsku proszę
    Intercars Sosnowiec

19.07.2018 15:05

anpacars sosnowiec logistyczna 1 - W tej firmie po wielkich podwyżkach ma się (usunięte przez administratora)brutto na start, czyli wychodzi (usunięte przez administratora)zł na rękę!!! haha śmiech na sali i tym chcecie zachęcić ludzi? dojazd tam jak zostało wspomniane to droga przez mękkę, praca w dusznym magazynie z ukraińcami 6 x w tygodniu. Super!! weekendy za odbiórki, polecam każdemy kto chce zostać tanią siłą roboczą. A szkolenia w tej firmie to co najwyżej szkolenia BHP :D

16.07.2018 23:57

Krucyfiks

17.07.2018 00:01

Plus oczywiście takie premie jak wy dajecie ale premia uznaniowa to nie akord a u was wszystko jest akordem.Sad się za was weźmie zobaczycie pozew zbiorowy się złoży i będziecie srali po gaciach.
    Dorota

14.07.2018 16:46

@Mariusz, rozumiem, że jesteś rozczarowany firmą i jej podejściem do pracowników. Czy premia, którą Ci obiecano na rozmowie rekrutacyjnej była uznaniowa? Czy prócz wynagrodzenia mogłeś liczyć na szkolenia zawodowe lub pakiet socjalny? Piszesz o dbałości o potrzeby pracownika. W czym się ono przejawiało? Mógłbyś podać jakieś konkrety? Każda informacja, którą dodasz pomoże innym osobom szukającym zatrudnienia.
    Mariusz

15.07.2018 20:04

O premi było tylko chaotycznie powiedziane ,że każdy dostaje. Moja przełożona która była na rozmowie dość chaotycznie wszystko tłumaczyła, taki typ człowieka. Nie było propozycji szkoleń ani pakietów. Oczywiście czasem wpływały maile ,że można skorzystać z doszkalania w np. języku angielskim. Mój entuzjazm co do szkolenia był mocno gaszony przez przełożoną. Dbałość o pracownika to możliwość wybrania biurka w komfortowym miejscu, możliwość brania urlopu kiedy się chce, brak nadgodziny i szanowanie mojego prywatnego czasu. Szczególnie szanowanie prywatnego czasu co nie zdarza się często w dzisiejszym świecie. Niestety wszystko to przyćmiewa brak stabilności zatrudnienia.
    Nowy

06.07.2018 18:40

(usunięte przez administratora) 2300 BRUTTO na rękę, a po zapytaniu paru osób dowiadujesz się że od ponad roku pracują nadal pod pośrednikiem i od paru miesięcy ich premia nie przekracza 300 zł, a język jakim się posługuje w tej firmie to ukraiński ci ludzie nic po polsku nie umią powiedzieć... Porażka nie polecam.
    Ciekawy

06.07.2018 18:42

To brutto czy na rękę?
    Nowy

06.07.2018 18:43

Przepraszam oczywiście brutto na rękę wychodzi z 1600.
    Doda

05.07.2018 21:51

W jakim radiu są reklamy i co mówią? :D
    Rekruter

05.07.2018 21:26

Intercars Bydgoszcz. Rekrutacja na stanowisko kierownika. Dlugi proces rekrutacji. Wlascieciele grupy Slupsk nie mieli honoru, aby po kilku etapach poinformowac o wyniku. Jak na tak ogromne przedsiebiorstwo, zenujace zachowanie.
    Despatico

01.07.2018 19:28

Nie ma co sobie zawracać głowy starając się o pracę w tej firmie (usunięte przez administratora) wiedzą, że nie znajdą polaków chcących im pracować po 12 godzin dziennie - ukrainiec w jednym miesiącu zrobi 1,5 miesiaca za śmieszne pieniądze, ale go satysfakcjonują. W tej firmie już robi chyba z 300 ukraińców(usunięte przez administratora)socjalu zero, premie na święta Bożego Narodzenia podobno po 100 zł na kartach upominkowych hahaha, na wielkanoc nic nie było!!! Kierownik (usunięte przez administratora)w porządku gość, nei robił problemu ze zwolnieniem się przed koncem umowy, wie jakie są tu warunki i wiedzą, że ludzie już mają serdecznie dość tego co się tutaj dzieje, bo się niedoceniani za odwalanie czarnej roboty, czasami to nie ma czasu iść do kibla bo czas goni z zamówieniami i z rozkładaniem...(usunięte przez administratora) Zresztą nie ma co opowiadać, kto chce przekona się sam na własnej skorze bo z przyjęciem do tej firmy nie ma problemu. Na końcu wspomnę o fatalnym dojezdzie do firmy, nawet samochodem!! Dziura na dziurze, pelno innych firm dookola i kolki sie robia na 20 minut stania, nie mowiac juz o wyjezdzie na Wojska Polskiego gdzie mozna i stac drugie 20 minut. Za jakis miesiac czy dwa otwoarza McDonalda przy stacji, to dopiero bedzie wesolo. Jak ja sie ciesze, ze juz mnie tam nie ma!!
    Zmiana B

24.06.2018 06:42

Panowie co to za usuwanie postów, prawda boli...

21.06.2018 07:54

Trol

23.06.2018 22:04

Na zmianie bbbbbbbbb?????
    Sosnowiec Logistyczna

05.06.2018 18:50

Hipokryzja w czystej postaci.Podobno Polacy nie chcą pracować więc trzeba przyjmować dziesiątki ( jeśli nie setki Ukraińców ).Ale jednocześnie Polakom : 1 - obniżamy premie 2- likwidujemy możliwość dodatkowego zarobku( brak nadgodzin)(usunięte przez administratora) 3 - nie ma nadgodzin więc premia kwartalna to właściwie już przeszłość - jak zrobić 24 nadgodziny jak nadgodzin nie można robić 4-soboty i niedziele tylko za odbiórke
    ona

23.06.2018 03:28

Przyjmują Ukrainę bo Polacy przychodzą i zaraz odchodzą. Zostają Ci którym płaca odpowiada albo Ci którzy chcą pracować i liczą że coś się zmieni i czekają na możliwość zrobienia nadgodzin czy jakiejś niedzieli. Bo coś ostatnio ruszyło - pierwsza niedziela na rano była od stycznia chyba xD Mi się udało wyrobić kwartalną więc te wypłaty nie takie złe były. Ale wiadomo mogliby lepiej płacić.
    Dorota

14.06.2018 14:13

@Katarzyna osobiście zetknęłaś się z tą firmą czy masz kogoś wśród znajomych, kto mógłby potwierdzić tą informację? Prośba, żeby dodawać opinie mające uwiarygodnienie w rzeczywistości. Wiele osób korzysta z tego forum i chciałoby mieć pewność co do trafności.

15.06.2018 21:46

Kolega ma racje.
    ona

23.06.2018 03:22

Jak się będziesz opier*alać i nic nie dawać z siebie to wiadome że Ci nie przedłuża umowy. Ewentualnie dadzą szanse na innym stanowisku.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Intercars (Inter Cars)?

Kontakt - Inter Cars S.A.

ul. Powsińska 64 02-903 Warszawa

Inter Cars S.A.

BBBBBB

18.06.2018 22:41

Byliscie na pikniku w niedzielę? Czy dorabialiscie molocha?

20.04.2018 18:19

20.04.2018 18:27

Ok ale podobno firmowi prawnicy pracują.......Jak to usłyszałem to prawie nawalilem w gacie.Dno dno i jeszcze raz dno.Jak oglądam filmiki o firmie to muszę się najpierw odlać albo założyć pampersa.

15.06.2018 22:36

Prawda
    Ukrainiec

14.04.2018 21:49

A jak tam ciasteczka??????
    Kumpel

24.04.2018 18:58

Takie jaja tylko w zakroczymiu

13.06.2018 21:35

A który to taki ciasteczkowy? Bo nie kojarzę? ;)
    Zmiana B

08.06.2018 01:43

Witam, jestem zatrudniony przez Interkadrę. Po jakim czasie dam radę przejść pod firmę? Miejsce: Zakroczym
    Wilk

08.06.2018 09:17

Nigdy

11.06.2018 23:10

Marne szanse
    Gall

05.06.2018 09:15

To tam jeszcze ktoś chce pracować?, w skrócie ta "firma" to (usunięte przez administratora) jakich mało
    Wacek

02.06.2018 23:43

Wstydzę się że u was pracowałem.Wszyscy się śmieją.Jprd.

09.04.2018 01:05

Witam, mam pytanko. Zatrudniam się przez agencję do IC, po jakim czasie jest możliwość przejścia bezpośrednio pod IC?
    anik

04.05.2018 21:01

Nigdy
    KOJAK

02.06.2018 12:33

ZAPOMNIJ OBIECANKI CACANKI A GŁUPIEMU RADOŚĆ
    GRZESIEK

29.05.2018 07:07

NIE POLECAM....PRACOWAŁEM TAM 3 LATA --STRACONY CZAS. PRACA W SOBOTY ,PRZYMUSOWE NADGODZINY I CZĘSTO BYŁEM (usunięte przez administratora)DO PRACY W NIEDZIELĘ.(usunięte przez administratora)
    AMPA

28.05.2018 17:44

Sosnowiec... Logistyczna Nie polecam firma nie ma nic do zaproponowania... Zero socjalu, prawie najniższa krajowa, Krótko terminowe umowy przez agencję pracy, praca fizyczna w 30 stopniach i niedomyci Ukraińcy no normalnie tylko się zatrudniać...

23.05.2018 19:20

Nie polecam, minimalna krajowa, weekendy za darmo pracujesz. Premia niby jest, ale przyjedzie prezesik i całą premię zabierze bez żadnego tłumaczenia. Tych co ogarniali i dobrą robotę wykonywali, to byli najgorzej traktowani, kułko wzajemnej adoracji które ze wszystkim szli do kierowniczki i mieli w miarę ok robotę, śmieszne awanse. Nie potrafią utrzymać stałej ekipy na dłużej niż miesiąc. A jak zapytaliśmy o podwyżki to usłyszeliśmy tekst "wolę was wszystkich zmienić niż dać wam te 200 więcej". Więc nie polecam firmy

19.05.2018 17:12

Monika

21.05.2018 14:44

Znany widok po kawkę tup, tup, tup i po jeszcze jedną ;)

22.05.2018 15:25

Trzeba było nosić przy sobie ciasteczka.
    ccvn

21.05.2018 21:38

lepsza praca już jest na torach kolejowych w Balinie
    Marjano

20.05.2018 15:09

Dno i metr mułu. Uciekać jak najdalej od tej śmiesznej firmy.
    Zygmunt

17.05.2018 15:42

Co tak cicho? Słyszałem że teraz jest super.
    Smolek

11.05.2018 22:35

Ratuj się kto może
    Śmieszna

04.05.2018 19:12

Siedzę w kiblu i czytam.Prawda jak nic.Siedze w kiblu i nic nie robię.
    Hiena

04.05.2018 18:29

Ciasteczkowy potwór ciągle na mnie patrzy.O co ci chodzi?

04.05.2018 18:42

Szuka chłopca do bicia.Musi kogoś mieć.
    Piotrek

04.05.2018 11:58

Witam.Nie polecam nikomu tej firmy lepiej iść gdziekolwiek indziej byle nie tam .
    Ktoś

28.04.2018 17:45

Ciasteczkowych potworów jest wiele.One żerują stadnie.Oczywiscie jest samiec alfa i każdy go zna.To pogromca wszystkich trolli.Wystarczy jedno jego spojrzenie i wiadomo że będzie kara.

30.04.2018 23:33

Jak byś pisał z sensem to bym czytał ze zrozumieniem

03.05.2018 17:44

Nie jestem twoim kolegą?Skąd wiesz?Chyba że jesteś kierownikiem albo brygadzistą.To rozumiem.
    Kordynator

01.05.2018 13:19

Płać najniższą krajową, krótko terminowe umowy przez agencję pracy, zero możliwości rozwoju, ucinanie premii za rozmowy ze współpracownikami, praca tylko na trzy zmiany, weekendy tylko za dzień do odbioru. Dziw się że do pracy zgłaszają się tylko ukraińcy którzy " nie panimaju po polsku" bądź Andrzejem biznesu, kup sobie nowe Audi rs5 na firmę w nagrodę... Kurtyna... Pozdrawia Sosnowiec

Zostaw merytoryczną opinię o Inter Cars S.A.