Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o.

Mielec

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 52 ocen.

Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o.
2 52

Opinie o Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o.

Alicja

@cfeccf, rozumiem, że dostrzegasz jakiś związek sytuacji w mieście z firmą Kirchhoff Automotive Polska? Czy według Ciebie istnieje rozwiązanie pozwalające zatrzymać wartościowe osoby na miejscu? Czy Twoim zdaniem będzie coraz trudniej o dobrych pracowników? Czy nadal pracujesz w firmie Kirchhoff Automotive Polska?

   
Alicja

@Luki, a czy praca na tej maszynie to trudne lub odpowiedzialne zajęcie? Czy wymaga to pewnych predyspozycji? Osoba bez doświadczenia ma szansę zostać dobrym pracownikiem na tym stanowisku? Czy w firmie są przerwy i pomieszczenia socjalne dla pracowników? Warto o tym porozmawiać, ponieważ wielu kandydatów poszukuje właśnie takich informacji o firmie Kirchhoff Automotive Polska.

   
cfeccf
@Alicja 15.06.2018 10:17

Z Mielca ucieka kto może, pracuje już co 3 ukrainiec Jak się idzie po Mielcu to młodzieży prawie nie ma. studiują albo wyjechali

   
Alicja

@Luksi, jak długo trwa takie szkolenie i czy kończy się ono wewnętrznym egzaminem? Czy pracownik za czas szkolenia otrzymuje pełne wynagrodzenie? Czy po szkoleniu zostaje się już delegowanym na samodzielne stanowisku, czy przez jakiś czas pracuje się jeszcze pod okiem doświadczonego pracownika? Te informacje mogą być istotne dla kandydatów do firmy Kirchhoff Automotive Polska.

   
Luki
@Alicja 05.06.2018 11:49

3dni cale szkolenie. Normalnie platne. Potem 2-3 dni trafiasz na maszyne razem z doświadczonym pracownikiem. Później już sam, ale jest ustawiacz, który opiekuje się calym obszarem.

   

Szukasz pracy?

Alicja

@ewa, czy na pewno kierowałaś swoją odpowiedź do użytkownika @Areczek? Użytkownik ten napisał o pozytywnej atmosferze, miał zastrzeżenia, co do zmiany maszyn. Czy możesz napisać coś więcej na ten temat? Czy pracownicy przed podjęciem pracy przechodzą szkolenia z obsługi maszyn? To może być ważna informacja dla innych.

   
Luksi
@Alicja 30.05.2018 11:51

Tak są szkolenia szczegółowe. Jest specjalne stanowisko do nauki obslugi maszyn. Ogólnie nowy pracownik nie ma się co bać. Wszystkiego się dowie i wrazie czego każdy pomoże.

   
Areczek

Zero słuchania radia. Zero sluchania muzyki przez słuchawki. Zero korzystania z tekefonu. Dostalem opieprz jak liczyłem na telefonie w kalkulatorze ile zgrzewów zrobiłem. Ta firma schodzi na psy. Co roku robi się coraz większy (usunięte przez administratora). Nie polecam tej firmy.

   
Arek
@ewa 29.05.2018 15:16

Kobieto tam jest halas 80decybeli. Sluchanie muzyki w niczym nie przeszkadza.

   
Witek

Może trzeba zgłosić takie sytuacje do szefostwa?

   
Monika

Istny (usunięte przez administratora). Codziennie praca na innej maszynie bo planista nie jest w stanie zrozumieć ze maszyny magą pracować na dwie zmiany, a tak to wystawia wszystko na trzy zmiany i juz w srode jest brak materiału i skakanie po wszystkich maszynach. I teraz urwij sobie głowe człowieku ale norma ma być zrobiona. Żadnej stabilności bo nie wiadomo kiedy majster wystawi cie na 12-tki czy to poniedziałek albo moze sroda a moze czwartek i piatek. I wez teraz zaplanuj np. wizyte u lekarza skoro nie wiadomo co wylosujesz w przyszlym tygodniu. Masakra.

   
POLECAM STREFĘ GŁOGÓW MŁP
@Monika 24.04.2018 19:09

Witam Po prostu z mielca ludzie uciekają, sprzedają mieszkania i jadą tam gdzie są pieniądze i tyle!!! -To miasto nie ma perspektyw, -blokowisko PRL -zatrute powietrze, -kumoterstwo wszędzie, -tylko ekonomiczna strefa gdzie zarobki zatrzymały się 15 lat temu -brak szans i rozwoju -miasto całą kasę z podatków wrzuca w socjal i opiekę społeczną oraz drużynę sportową a inwestycje leżą -hałas, zakładają do motocykli tłumiki nie tłumiące i drą się w całym mieście -na przedmieściach psy ujadają całą noc i też nie odpoczniesz Jest tyle pięknych miejsc w PL itd...... szkoda życia

   
Areczek

Atmosfera spoko. Jedynie troche stresu jak rzucają cie z maszyny na maszynę. A potem zdziwienie czemu są reklamacje.

   
Administrator

Znaczenie atmosfery w miejscu zatrudnienia jest coraz większe. Czy podobnie jest w Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o.? Dajcie znać, co o tym sądzicie. W ten sposób możecie ułatwić innym osobom podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

   
Ruda

Jak wygląda praca dla kobiet? Czy po miesiącach 3 próbnych jest stawka 20 zł? Jak obecnie wygląda sytuacja w pracy?

   
Kolisz
@Ruda 20.03.2018 21:04

Kobiety na zgrzewarkach maja 15zł + premia która wynosi 5-6zł. Jak trafisz na fajnego ustawiacza to bez problemu wszystko załapiesz. Robota nie jest trudna.

   
Tymoteusz

Szkoda, że nie potrafimy docenić pracy i firmy. Może nie jest idealna ale czy pracowncy są idealni?

   
Lusi
@Tymoteusz 18.03.2018 22:17

Docenić? A pracownicy są doceniani? Podwyżki po ok. 1zl to jest docenienie? I wszelkie nagrody czy bony od lat bez zmian. Zamiast by bylo lepiej to jest coraz gorzej.

   
Kkkkk

Prawda jest taka że tutaj nie da się zarobić i tak zawsze będzie Mielec i reszta to dziadostwo. Jeżeli chcesz zarobić normalnie to musisz z tąd wyjechać tutaj się niczego niedorobićie i tak będzie nawet za sto lat .

   
Adam konopka

Korzystał ktos z was z swiadczen luxmed? Jacy specjalisci nam przyskuguja w pakiecie za ktory placimy?

   
eve
@Adam konopka 21.02.2018 10:22

grabarz i ksiądz

   
Gilotyna

Jak wyglada zakres uslug Luxmedu za jaki płacą pracownicy? Z czego mozna korzystać?

   
Hirek

Cisza o podwyżkach więc pewnie znowu podwyżki po smieszbe 1,20 :(

   
PL
@Hirek 08.03.2018 02:29

UCIEKAJ Z MIELCA (z tego chorego, zatrutego i słabo płacącego miasta) - TO JEDYNY RATUNEK BY ŻYĆ GODNIE!!!!

   
Kibol

Jak samopoczucie po podwyżkach?:)

   
PL
@Kibol 16.03.2018 11:37

Do minimalnej muszą dorównać UCIEKAJ Z MIELCA (z tego chorego, zatrutego i słabo płacącego miasta) - TO JEDYNY RATUNEK BY ŻYĆ GODNIE!!!!

   
Dybek

Wielu mówi Kirchoff dobra firma, ale chyba była. Na robotach spawalniczych dają 17zł brutto od marca, czaicie? To zwykła sprzątaczka w leroyu ma tyle...

   
NN

powtarzasz się na każdym forum odnośnie różnych firm.Wymyśl coś nowego.

   
007

nieustanne łamanie ugody mediacyjnej przez mistrzów i wystawianie na 12-tki nawet na 3 dni i to bez zgody pracowników chociaz w postanowieniu w 5 pkt jest jak byk napisane: "NA ZASADZIE DOBROWOLNOŚCI NIE WIECEJ NIZ 2 DNI W TYGODNIU"

   
Biurowy

Podwyzki na produkcji w tym roku standardowo slabiutkie. Robic za 16zl brutto w zakladzie Motoryzacyjnym to jest chore. Porównują sie z lodami obok czy ze starymi babami na wiazkach. No prosze was...

   
Lucek

Jakie podwyżki?

   
Innnnb

Jak wygląda praca dla kobiet w kirhoffie ? Jakie są warunki i czy bez nadgodzin wychodzi 3 tysiące?

   
Pik
@Kilop 09.02.2018 16:29

Przeciez pisze 3.5 brutto oczywiscie

   
Figo

Normy wyrąbane w kosmos. Tylko to się liczy. A jakość liczy się tylki wtedy kiedy przychodzi reklamacja. Wtedy opierniczanie pracowników jak to się stało. A no tak się stało, że by zrobić norme trzeba zapierniczac bez przerwy. Na robotach spawalniczych w kilkanaście sekund masz sprawdzić kilkadziesiąt spawów i jeszcze w razie czego poprawić. Kiedy ja się pytam? Chcecie jakości dajcie operatorom czas by spokojnie sprawdzić części. I jak pracownicy na robotach są wynagradzani? Często mniej zarabiają niż na zgrzewarkach. To jest chore.

   
Gipol

Jaka stawka dla nowych przez adecco?

   
Wilczek

I zakładają kanery na calej hali... robi sie (usunięte przez administratora)

   
Franklin

Kirchhoff był dobrą firmą parę lat temu jak był mniejszy. Średnie zarobki pracownika z dziesięcioletnim stażem to 2500 i orka przez osiem godzin . Osobiście nie polecam.

   
Koki
@Franklin 20.01.2018 15:59

Zeby tylko 8 godzin. Dwunastki daja bez pytania, tak samo soboty a i czasem niedziele.

   
Golik

Prezez opowiadal dzis o zarobkach, ile to niby nie zarabiamy. Podobno srednia placa na produkcji to 27zl. Ja nie wiem skad prezes bierze te kwoty. Ja z premia mam 20zl. Ile wiec musza ludzie zarabiac by srednia wyszla 27zl? 35zl 40zl? Po co robi ludziom wode z mózgów?

   
Kandydat

Czy poprawiła się sytuacja w firmie? Warto startować?

   
anonymous
@Kandydat 07.01.2018 18:13

Lepiej tu niz lear czy husqwarna

   
Figo

Bez strajku nic się nie zdziała niestety. Premia roczna taka sama od kilku lat podobnie jak świąteczna a przecież ceny rosną. Do nadgodzin nie doplacają premi, a przecież każda godzina pracy jest taka sama i powinna być premiowana identycznie mimo, że jest płatna 50% czy 100%. Czy w tej firmie naprawdę potrzeba strajków by coś dla pracowników zrobić? Co sie dzieje z firmą, która pare lat temu była uważana za najlepszą w Mielcu?

   
on

Bez plecow niewaz sie zateudniac bo bedziesz traktowany jak fekalia niby strajki niby postanowienia ze 8h nadliczbowych ta ta 8 na tyg gratis 8 sobota powiedz nie to zgnoja cie jak szmate wiem bo robie 8 lat a mam mniej niz isoba z ulicy na wyplate a trzya mnie tylko umowa na stale a jako doswiadczony pracownik dostajw najgorsze (usunięte przez administratora) taka firma wyzysk byl i jest

   
Kokomania
@on 08.12.2017 19:59

Postanowieniem strajku bylo to, że maksymalnie 2 dwunastki w tygodniu i platne soboty i 100% i tak jest. Nie ma mozliwosci bys miał mniej niz nowy.

   
Szarak

Firma mega pociotki tylko znajomości nawet się tam nie pchajcie ludzie zwykłe szaraki są traktowani jak śmiecie a pociotki mogą co chcą mega obuz pracy .Normy pozawyrzane na zgrzwwalini szkodliwe opary metali i pole magnetyczne smród niesamowity !Bóle glowy zawroty głowy bóle brzucha nękanie zastraszanie .Firma się stacza na dno .

   
Kokomania
@Szarak 21.11.2017 11:51

Bez przesady. To, że pociotek czyli np. rodzina majstra trafia na najlepsze maszyny. Chce sobotę to ma nie to nie to normalne i zawsze wszedzie tak będzie. Natomiast jesli komuś chce sie robić to będzie robił i nie jest tak źle. Gdzie zarobisz w Mielcu 2,5tys na reke praktycznie po technikum i bez żadnego doświadczenia za prace fizyczna?

   

Zostaw opinię o Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o. - Mielec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kirchhoff Automotive Polska Sp. z o.o.