BERENDSEN TEXTILE SERVICE SP. Z O.O.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 76 ocen.

Opinie o BERENDSEN TEXTILE SERVICE SP. Z O.O.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERENDSEN TEXTILE SERVICE SP. Z O.O.

Agata
użytkownik zarejestrowany

@niezadowolony w jakim sensie wskazujesz, że w BERENDSEN TEXTILE SERVICE jest praktykowany wyzysk? Czy masz na myśli brak dodatkowego wynagrodzenia za nadgodziny, czy inne złe praktyki w firmie? Zastanawiam się, czy to na pewno jest standard w firmie, czy może wynikać ze specyfiki Twojego stanowiska. Czasami wysokie wynagrodzenie (lub chociaż wizja prowizji) składnia do dodatkowej pracy, ale jak rozumiem - w tym przypadku nie działa to w taki sposób.

Lolek
użytkownik zarejestrowany

Tylko narzekanie, szukanie przysłowiowej dziury w całym. Ludzie ogarnijcie się, nikt nie będzie płacił za robienie wrażenia, piszecie o takich oczywistych czynnościach do wykonania jakby to był jakiś wyczyn! Nikogo nie obchodzi jak zrobisz swoją robotę.

niezadowolony

Ogólnie nie polecam, 1800 na rękę (w Warszawie to chyba nie za dużo?). Najlepiej pracuj po godzinach, wklepuj dane, spowiadaj się, brak wsparcia ze strony przełożonego - będzie Ci raczej wypominał aniżeli pomagał, chętnie też klienta Ci nie przekaże. Setki rzeczy dopisywanych do faktur za które klient musi płacić, a tak już płaci sporo - jak je obniżysz to się tłumacz dlaczego. Można by sporo pisać, ale jeżeli lubisz wyzysk za śmieszne pieniądze to możesz śmiało rozpocząć pracę. PS. jedynie długów się dorobisz w tej firmie.

Agata
użytkownik zarejestrowany

@Luki dzięki za odpowiedź. A kiedy przestałeś pracować w BERENDSEN TEXTILE SERVICE SP? Czyli w takim razie w jakich godzinach się tu normalnie pracuje? Tylko, kiedy podasz więcej szczegółów Twoja wypowiedź nie pozostawi wątpliwości.

Luki

Agato.Już tłumaczę.Starsi pracownicy stworzyli klikę, która jest niezmienna od lat.Są niezatapialni i pomimo niskich kompetencji utrzymują się na powierzchni.Jak można zrobić z nygusa ze średnim KAM'a ? :-))Ten typ kończy pracę o 14.30 i się tym chwali :-)W normalnych firmach handlowo-usługowych to nie do pomyślenia.Gdzie dyrekcja ?Zrobili swoje i pierdzą w stołki.Trzymają w garści najbardziej intratnych klientów.Z nich żyją, nie są rozwojowi i dziwne, że firma ich trzyma.Rotacja zespołu w wielkopolsce na przestrzeni kilku lat jest duża, a oni ciągle są na stanowiskach.Ich kariera zawodowa to tylko wycieraczki i nie potrafią nic innego aniżeli podpisać aneks na kolejne wycieraczki :-)) Cóż, taka Polska pisowska :-)Ja tam kiedyś też pracowałem, ale olałem temat :-)

TOR
@Luki 18.09.2017 22:46
Agato.Już tłumaczę.Starsi pracownicy stworzyli klikę, która jest niezmienna od lat.Są niezatapialni i pomimo niskich kompetencj...

Może tak jest w matach bo w odzieży, PH jak i KAM nie ma kasy z bieżącej obsługi klienta. Dostajesz jednorazową prowizję za podpisany kontrakt i koniec. KAM-em nie zostaje się za wykształcenie ale za wyniki sprzedaży i znajomość rynku, w każdej firmie. rotacja jest duża ale to świadczy o efektach pracy nowo przyjętych.

Agata
użytkownik zarejestrowany

@Luki co masz na myśli, przez robienie tematów? Możesz wyjaśnić, za co w firmie można uzyskać takie duże wynagrodzenie? To bardzo zainteresuje wszystkie osoby, które szukają aktualnie ofert pracy.

Karolina
użytkownik zarejestrowany

Czy to prawda, że ta najnowsza mata MicroTech to najlepsza mata na świecie? Co wpływa na taka opinię? Do jakich pomieszczeń można ją używać i czy również na zewnątrz? Słyszałam o niej i może komuś będzie się chciało napisać?

Poldek
użytkownik zarejestrowany

Interesuje mnie praca przedstawiciela handlowego w mazowieckim. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji niezbędnych przed aplikowaniem? Chodzi mi o atmosferę w firmie. Czy da się zarobić godziwe pieniądze na tym etacie? Na jaka umowę mogę liczyć?

Byly Handlowiec

Ogólnie firma gówniana szczególnie oddział Szamotuły

Poldek
użytkownik zarejestrowany

Słyszałem sporo dobrych opinii o firmie i postanowiłem aplikować na stanowisko przedstawiciela handlowego. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi czego mogę oczekiwać podczas rozmowy rekrutacyjnej? Jaka jest atmosfera w firmie? Jakie warunki pracy zapewnia firma?

Łukasz

Współpracujemy niestety z ową firmą od kilku lat. Początkowo było wszystko ok. Niestety z czasem faktury zaczęły być coraz wyższe, przez rotacje pracowników, część ubrań przestała być wykorzystywana, bo rozmiarówka się nie zgadzała - nie można wymienić ubrań na inne rozmiary. Mają już kilka lat, rozmiarówka się nie zgadza, ich stan jest koszmarny (co komu po regularnym praniu, jak ubrania się drą, przecierają itd). Na dodatek chcąc wypowiedzieć umowę, usłyszeliśmy że trzeba było ją wypowiedzieć pół roku temu, a teraz umowa została automatycznie przedłużona o 2 lata. Reasumując: ubrania podarte, w złych rozmiarach, drogo, a umowy nie możemy zerwać. NIE POLECAM!!!!

Radek
użytkownik zarejestrowany

BERENDSEN TEXTILE SERVICE to lider w branży serwisu oraz wynajmu odzieży, mat podłogowych i urządzeń higienicznych. Praca w firmie ciągle rozwijającej się jest super.

Neww

Podobno jakies rotacje w matach ? Ktos cos wie na ten temat? Warto tam isc ?

Agata
użytkownik zarejestrowany

@Piter, a jak zazwyczaj jest w wyrobieniem targetu? Progi adekwatne do rzeczywiście osiąganych wyników?

Paweł B

NIE POLECAM. Byłem klientem tej firmy. Podsumowując: Jakość wykonania usługi - bardzo słaba Kontakt i poszanowanie klienta - bardzo bardzo złe!!!!! Nie odpowiadają na e-maile, nie można się do nich dodzwonić

Poster
użytkownik zarejestrowany

Własnie złożyłem cv na ph i czekam na odzew. Może ktoś powiedzieć jak płacą na starcie? Czy dają premie w zależności od wyników? Czy cos jeszcze dochodzi? Jak przebiega rozmowa, czy są trudne pytania?

Piter
@Poster 19.02.2017 10:12
Własnie złożyłem cv na ph i czekam na odzew. Może ktoś powiedzieć jak płacą na starcie? Czy dają premie w zależności od wyników...

2400 brutto na poczatek dostaniesz, skoda fabie w gazie . Premia ? Jak wyrobisz target to jakas tam spadnie . Ogolnie mowiac bida z kasa.

Kth

Nie polecam . Faktury wystawiają co tydzień pomimo wymian co 2 tygodnie. Robią w konia klientów.

Postek
użytkownik zarejestrowany

Mam bardzo dobre wspomnienia z pracy w BTS, warto,polecam.

Rrr

Nadal istnieje Białostocka klika??? Nieźle. Mariuszek Michałkowi cały czas podrzuca kąski z podległych regionów???

Poldek
użytkownik zarejestrowany

Chciałbym pracować w BTS jako PH ale nie mogę namierzyć nowej rekrutacji. Może ktoś ma wiedzę czy maja zapotrzebowanie? Jakie zarobki można wyciągnąć, czy są jakieś dodatki ? Jak wyglada sprawa umowy?

Były pracownik

Pracowałam w pralni w Zukowie przyjmują tylko na czas urlopowy aby stali pracownicy sobie odpoczeli a po trzech miesiącach cię zwolnią bez podania przyczyny chociaż nie był opuszczony ani jeden dzień pracy stali pracownicy stwarzają zła atmosferę gdyż trzy siostry tworzą jeden gang i są brygadziatkami na trzech działach i jest tak straszna rotacja ludzi ze jak cię nie zwolnią to prędzej czy później sam odejdziesz . Nie polecam tego zakładu!!!!

makarena
użytkownik zarejestrowany

ogólnie to opłaca się walczyć u was o zatrudnienie na stanowisku Konsultant ds. Sprzedaży Cleanroom? widzę że sporo się ogłoszeń pojawiło właśnie na to stanowisko, no i to ciekawe że jednoczesnie w tylu województwach

On
@makarena 14.10.2016 19:47
ogólnie to opłaca się walczyć u was o zatrudnienie na stanowisku Konsultant ds. Sprzedaży Cleanroom? widzę że sporo się ogłosze...

Hej, Pewnie ze się opłaca. Cleanroom to dość niszowa usługa na rynku, jak chcesz się uczyć i masz głowę na karku to na pewno będzie to dla Ciebie ciekawe wyzwanie. Zapraszamy do udziału w procesie rekrutacji!

gizol

Byłem na rozmowie, praca na Dolny Śląsk, firma nie godna polecenia. Kompletna strata czasu, dyrektor handlowy slabo prowadził rozmowę, pani rks mu wtorowala. Wymagania ogromne a płaca żadna! Trochę powyżej krajowej plus premia ale kto by chciał kupować rozwiązania, które można kupić o wiele taniej w castoramie i płacić za to co miesiąc?! Podajniki do mydelek

nowy

a jak jest w dziale urządzenia higieniczne na dolnym śląsku? ktoś coś wie?

ktos

Ja juz nie pracuje tam jakis czas i to ze zatrudniaja przez agencje pracy to dla mnie nowosc. Zawsze byla normalna umowa z pracownikiem, najczesciej na czas nieokreslony lub okreslony. W tym wypadku to pewnie przerzucenie czesci kosztow na agencje pracy i rozliczanie sie na podstawie faktury (optymalizacja kosztow i inne slupki w arkuszu Excelowym ;)). Pranie samych mat wielkich umiejetnosci nie wymaga, ale nalezy pamietac ze jest to praca fizyczna, a maty swoje waza.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ktos

Niestety musze bronic @Zawszeprawdomowny. Maty Berendsena to produkt wysoko sezonowy, a konsumenci (odbiorcy) coraz bardziej swiadomi kosztow. Czasy kiedy moznabylo wcisnac lod eskimosowi bezpowrotnie minely bo owze Eskimos bedzie patrzyl, czy ma na to fundusze lub czy mozna to czyms zastapic (pani sekretarka dostanie doplaty 20pln do pensji i bedzie zamiatac wejscie przed firma w okresie letnim). O wysokiej sezonowsci Mat moze swiadczyc chocby fakt o rotacji Dyrektorow odpowiedzialnych za Dzial Mat srednio co 2-3 lata. Slupki sie nie zgadzaja to dziekujemy. Tu nie ma sentymentow. Co do PH ktorzy utrzymuja sprzedaz przez caly rok .. nie sa to nowi PH tylko ludzie ktorzy sa firmie od ponad 5 lat, ktorzy wyrobili sobie kontakty.. baze klientow itp..nie ..oni nie sprzedaja do nowych klientow w okresie letnim..najczesciej przedluzaja umowy ze starymi (umowy sa na czas okreslony) klientami

Zawszeprawdomówny

Niestety z fajnej firmy nowy dyrektor o pseudonimie hans zrobił miejsce z którego uciekają nawet najstarsi pracownicy. Coraz gorsze warunki, coraz mniejsze wypłaty i tylko więcej wizyt i więcej raportów. Firma oferuje samochód do dyspozycji i to obecnie w zasadzie jedyny plus, latem sprzedaż mat wejściowych to dramat w odcinkach i wypłata rzędu 1500 zł to niestety norma, ogólnie nie polecam!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Malik

Nie ma w BTW takiego etatu :)

Malik

Nie ma w BTS takiego etatu :)

klientka.

A ja powiem tylko tyle: znam jednego przedstawiciela Handlowego z tej firmy (udaje, że pracuje w innym dziale..... śmieszne, a raczej żenujące) nie generalizuję jednak powinni dokładniej dobierać pracowników mających bezpośredni kontakt z klientem, zamiast polegać na błędnym i powierzchownym wizerunku.... do tego aparycja ( no fakt nie każdy może wyglądać jak Adonis) ale ten ubiór i przetłuszczone włosy.... fuj, aż ciarki przechodzą w czasie negocjacji. Pozdrowienia dla human resources kompetencja przede wszystkim.

ktos
@klientka. 26.06.2015 22:09
A ja powiem tylko tyle: znam jednego przedstawiciela Handlowego z tej firmy (udaje, że pracuje w innym dziale..... śmieszne, a...

Tutaj HR nie zawsze macza swoje palce. Poniewaz rotacja PH jest najwieksza, trudno by bylo, aby dzial HR jezdzil po Polsce i odbywal rekrutacje ze wszystkimi.Najczesciej weryfikuje CV, czasem robi testy ( zaleznie od stanowiska), rozmowa Skype i opiniuje. Reszte zalatwia Regionalny Kierownik sprzedazy. To on dobiera sobie ludzi, z ktorymi chce wspolpracowac. Co do wygladu PH ... jesli cos Pani nie odpowiada mozna po prostu nie umawiac sie na spotkania lub jesli juz Pani jest klientem poprosic o zmiane opiekuna.

nowicjusz

Witam. Został ktoś może w ostatnim czasie zaproszony na rozmowę o pracę jako przedstawiciel handlowy na rejon Wielkopolska ?

młody

witam, zostałem zaproszony na 2 etap rekrutacji w łodzi czego mozna sie na nim spodziewać?? jak będzie przebiegał 2 etap?? wie ktoś?? dziękuję za informacje

klientka.
@młody 21.03.2015 10:20
witam, zostałem zaproszony na 2 etap rekrutacji w łodzi czego mozna sie na nim spodziewać?? jak będzie przebiegał 2 etap?? wie...

Nie przesadzaj z tą niespodzianką i nie reklamuj tak firmy swojej. Nikt inteligentny nie uwierzy w Twój wpis podkreślający wyjazdy i pełną nazwę firmy. Nikt postronny tak nie pisze. Z pozdrowieniami ewcia90

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ktos

PH maja organizowane wypady przez Centrale . Ale to dotyczy tylko tych, ktorzy osiagneli najlepsze wyniki. Trainee maja to zagwarantowane poniewaz to jest projekt wdrozony przez Centrale. Reszta sporadycznie. Wiec raczej nie nastawiaj sie na wyjazdy jesli jestes szeregowym pracownikiem.

Bugs

Najlepszą opinię napisał "ktos". Firma jest bardzo fajna jeżeli zaczynasz przygodę z handlem, bądź ogólnie jesteś na początku swojej drogi zawodowej. W firmie podszkolą Cię, pokażą tajniki pracy handlowca i uświadomią, że już stać Cię na coś więcej. Co do PH - pierwszy rok, plany śmiesznie łatwe do wykonania. Potrzeba tylko chęci do pracy i trochę smykałki do handlu. Drugi rok - plany horrendalnie wysokie i praktycznie niemożliwe do wykonania. Kasa w sumie nie najlepsza. Samochód do dyspozycji prywatnie - Skoda Fabia 1,2 gaz.W dziale handlowym duża rotacja pracowników. Co do biur na pralniach - ludzie zmieniają się rzadko. Kasa w sumie słaba. Atmosfera jak najbardziej fajna.Podsumowując firma nadaje się na początek dla młodych wilków.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ktos

@lotek probowac każdy może. Z tego co pamiętam wyjazdy zagraniczne w celach szkoleniowych były organizowane i oferowane tylko i wyłącznie tzw. Trainee. Zdazaly się wyjazdy zagraniczne na innych stanowiskach niskiego szczebla, ale to sporadycznie. Nagroda dla najlepszych PH to wyjazdy w ciekawe miejsca na swiecie. Kursy językowe - tu zależy od zajmowanego stanowiska. Pensja - tez zależy od stanowiska na które aplikujesz.

ktos

Berendsen.. Berendsen.. Mam na koncie ponad 5 lat pracy w tej firmie w Centrali. W zasadzie wszystkie tu napisane opinie są prawdziwe. W zależności od dzialu można trafić na osoby z którymi nie da sie pracowac jak i przeciwnie. Co do wynagrodzeń... Dyr. Generalny wiele razy podkreslal ze nie jest ambicja firmy płacić jak najwięcej. Raczej blisko średniej w danej branży. Firma tylko z nazwy jest korporacja a generalnie można powiedziec ze firma z zagranicznym kapitałem. Do centrali przyjeżdżają goście z zagranicy ale w zakładach raczej goszczą sporadycznie. Fakt zwalniają z dnia na dzień. Atmosfera ? Zalezy od dzialu i regionu. Social.. Hmm moim zdaniem skromny ograniczający sie do opieki prywatnej, ale słyszałem o kartach multisport ze może będą. Obecnie pracuje w prawdziwym korpo..30% zatrudnienia to obcokrajowcy.. Pryw opieka lekarska;karta multisport. Dofinansowanie jam jeździsz rowerem do pracy. Dofinansowanie do kasku rowerowego. Owoce raz w tygodniu brak nadgodzin i wiele innych.. Reasumujac czas spędzony w Berendsenie oceniam jako dobry. Firma moglaby przykladac wieksza uwagę do pracowników. (usunięte przez administratora)Jakby to ładnie napisać..o wiem Berendsen holduje 1 części z powiedzenia. Wyszkol dobrze ludzi i niech odchodzą; traktuj dobrze ludzi i pozwól im zostac.

szukająca pracy

Cześć, Jestem w trakcie rekrutacji do oddziału w Siemianowicach na stanowisko osbługi klienta. Typowo biurowo robota. Ktoś coś może na ten temat powiedzieć? Jak jest? przede wszystkim tam pewnie tylko stała kasa bez żadnej premii ? Wiecie ile się dostaje za biurkiem?

nowy1976
@szukająca pracy 10.02.2015 16:26
Cześć, Jestem w trakcie rekrutacji do oddziału w Siemianowicach na stanowisko osbługi klienta. Typowo biurowo robota. Ktoś coś...

No właśnie dobrze napisałaś trzeba mieć wykształcenie,,,choć pracuję w BTS nigdy nie słyszałam żeby ktokolwiek na kogokolwiek jak to nazwałaś -mordę darł,,może nie pracowałaś jak powinnaś,,,chyba dobrze że zmieniłaś pracę-mam nadzieję ze dłużej Cię tam potrzymają niż 2 tyg

Kicia

Ten kawał o Berendsenie to cała prawda. Pracuje się tam za marne grosze a zapierdziel i wymagania niezłe. Osoba na produkcji jest od szmat, od sprzątania i jako mechanik jak cos nawali.. Zwalniają z dnia na dzien, przychodzisz do pracy a okazuje się, że od dzisiaj nie robisz. Ten kawał jest jak najbardziej odpowiedni dla tej firmy. Wiekie mi zarobki hahaha chyba pani kierownik i jej premie za wyzysk ludzi. Drze tego ryja aż przykro. Ktoś na stanowisku powinien miec kultury chociaż za grosz. Wiecznie sie czepia wszystkiego. Na urlop idziesz kiedy pani kierownik ci powie. Ta firma jest koszmarna. Dobra dla ludzi bez perspektyw. Bez szkoły i zawodu dobrego. Każda normalna osoba popracuje tam z miesiąc lub dwa. Ja uciekam po dwóch na szczęście w firmie męża przyjmowali nowe osoby. Kasa ta sama a praca i atmosfera o niebo lepsze. Szacunek dla człowieka jest tam gdzie teraz pracuje.

Taki zarcik o Berendsenie

Idzie sobie prezes Berendsena ulicą, stoi żebrak i mówi: - Dzień dobry, panie prezesie. - Dzień dobry, pan mnie zna? - Tak, pracowałem kiedyś u pana w Berendsenie, ale mnie pan zwolnił. Prezes idzie dalej, widzi kolejnego żebraka. - Dzień dobry, panie prezesie. - Dzień dobry, pan też mnie zna? - Tak, pracowałem kiedyś u pana, ale mnie pan zwolnił. Idzie prezes dalej, widzi kolejnego żebraka szperającego w śmietniku. - Dzień dobry, panie prezesie. - Pana też zwolniłem? - Nie, ja jeszcze u pana pracuję, tylko mam teraz przerwę na lunch.

ona

No wiec jestem po rozmowie w BTS i moge juz wyrazic swoja opinie. Osoba zapraszajaca na rozmowe bardzo wydawala sie konkretna i sympatyczna, niestety moje odczucia na rozwowie to m.in. duzy niesmak.... panowie zaprosili sobie glownie kobiety, i mimo ze nie powinni zadawali pytania o to czy mam dzieci, w jakim wieku, kto z nimi zostanie jak bede w pracy itp....tu juz widac brak profesjonalizmu... pytali nawet o moj zwiazek :) masakra. Rozmowa byla nagrywana bo ponoc maja slaba pamiec.... wmawiali mi ze sprzedaja poprostu zwykle wycieraczki wiec widocznie tak jest ;) i ze to zaden super produkt. wyszlam stamtad zniesmaczona i niestety potwierdzily sie opinie bylych pracownikow...dla mnie brak profesjonalizmu i zenada. panowie probowali byc sympatyczni...dla siebie nawzajem a ja mimo ze mam doswiadczenie w sprzedaxy czulam sie juz na rozmowie jak ktos kim beda pomiatac. Potwierdza sie regula ze normalni ludxie tam nie ida lub nie pracuja dluzej niz pare miesiecy. No chyba ze ktos ma noz na gardle to moze dluzej wytrzyma. ja nie mam wiec dziekuje za kolejny etap i prace w tej firmie bo skoro gora uwaza ze sprzedaje byle co to jak ph ma wierzyc ze to ma sens. Jak chcesz pracowac z szacunkoem do samego siebie i klientow to nie polecam tej firmy.

nowy 1976
@nowy1976 01.02.2015 01:29
sorry kolezanko ale chyba Cie nie zaprosili na drugi etap -skoro nie podejmując wyzwan z jakimi my przedstawiciele sie zmagamy...

odpowiedz tyczyła się do ONA

spa
@nowy1976 01.02.2015 01:29
sorry kolezanko ale chyba Cie nie zaprosili na drugi etap -skoro nie podejmując wyzwan z jakimi my przedstawiciele sie zmagamy...

o ile rozumiem ta Pani napisała, że rozmowa była nieprofesjonalana, a nie praca w tej firmie... i jeśli rzeczywiście pytają o tak osobiste sprawy jak liczba dzieci i ich wiek, to się zgadzam..

ona

Dzieki wielkie za odp. :)

Skoda

Na rozmowę iść na pełnym luzie, bo taka też panuje atmosfera w firmie. Warto wiedzieć czym konkretnie firma się zajmuje. Nie padają pytania nie wygodne, tylko na takie, na które znasz odpowiedź. Głównie mówisz o sobie. Jeśli zaproszą Cię na drugi etap, poproszą Cię o przygotowanie sprzedaży jednej z usług. Nie zwracaj uwagi na szczegóły. Jak dla mnie najlepszy przebieg wizyty u klienta to: rozgrzewka - analiza potrzeb - korzyści (inf. o produkcie) - zamknięcie sprzedaży. Powodzenia

Nowy1977
@Skoda 06.12.2014 15:17
Na rozmowę iść na pełnym luzie, bo taka też panuje atmosfera w firmie. Warto wiedzieć czym konkretnie firma się zajmuje. Nie pa...

Kolego podstawa w Berendsen to około 1500 na rękę. Wiem bo pracuje i tyle dostaje jak plan nie wypali.

Stary
@Nowy1977 30.12.2014 00:13
Kolego podstawa w Berendsen to około 1500 na rękę. Wiem bo pracuje i tyle dostaje jak plan nie wypali....

Coś Ci się chyba pomyliło.Jesteś pewien że w BYŚ pracujesz?bo jakieś brednie wypisujesz. Nie znam lepszej firmy niż BTS

ona

A ja tak czytam i uważam że: Skoro konkurencji się chce szukać po forach, oczerniać i próbują wyrwać z BTW pracowników tzn ze firma jest dobra, ma w większości dobrych pracowników bo byle kogo pewnie nie chcialaby ściągać do siebie konkurencja. Na pewno są minusy jak w każdej pracy i układy. Wydaje mi się jednak ze socjal który dają plus te ok 2000zl netto podstawy i nie byle jakie auto służbowe również do użytku prywatnego to naprawdę dobre warunki. Jak dasz z siebie dużo to zarobki będą wyższe ale na start moim zdaniem naprawdę ok. Wiem ze w większości na forach piszą rozzaleni byli pracownicy, na pewno te opinie tez są pomocne ale proszę o radę osoby które potrafią na spokojnie podejść do tematu i podpowiedzieć jak się przygotować na rozmowę na stanowisko ph, jakie pytania padają, czy jakieś scenki itp. Będę wdzięczna za pomoc. P.s.wiem ze zaraz ktoś może napisać ze co to jest 2 tys dla ph, dla mnie to wystarczająco jeśli chodzi o podstawę. Pozdrawiam

amet
użytkownik zarejestrowany

Hej, co tam dobrego słychać w Berendsen textile service? Interesowałaby mnie praca tam jako przedstawiciel handlowy, jest w stanie ktos polecic lub odradzić? Kolega o nicku new STAFF 1122 widze polecał, ale malo wypisał z konkretów. Czy firma zapewnia jakies przyzwoite narzędzia do pracy, jak są one rozliczane?

klient
@amet 03.12.2014 15:20
Hej, co tam dobrego słychać w Berendsen textile service? Interesowałaby mnie praca tam jako przedstawiciel handlowy, jest w sta...

Witam Jestem klientem firmy BERENDSEN od 2 lat. Wcześniej byłem klientem innej firmy o takim samym profilu lecz z powodu dużej odległości od zakładu opłacalność była minimalna. Firma BERENDSEN to firma która prowadzi politykę grabieżczą ,Mam wrażenie że w firmie panuje totalny bałagan. Przedstawiciele są "chłopcami do bicia" na których klienci wyładowują swoje niezadowolenie , a nikt z firmy tym się nie przejmuje. Moja opinia jak najbardziej NEGATYWNA do potęgi NIGDY NIKOMU TEJ FIRMY NIE POLECĘ

Skoda Fabia 1.2

Miało być życie prywatne, a nie prywatność :D

new STAFF 1122
@Skoda Fabia 1.2 01.08.2014 14:00
Miało być życie prywatne, a nie prywatność :D

PRACUJE W FIRMIE BERENDSEN I NIE UWAAZAM ZE FIRMA JEST DO NICZEGO A WRECZ PRZECIWNIE.PRACUJE SIE TU SWOBODNIE BEZ NACISKU BEZ TELEFONOW I JAK TO KTOS WYZEJ OPISAL BEZ OPIERDZIELANIA.FIRMA BARDZO PRZYJAZNA PRACOWNIKOM A BZDURY WYPISUJE KTOS KOMU NIE CHCIALO SIE PO PROSTU PRACOWAC-TAK UWAZAM,BO JESLI JESTES W STANIE POSWIECIC 6 GODZ ALE SOLIDNEJ PRACY I POTRAFISZ SPRZEDAWAC TO NIKT SIE DO CIEBIE NIE PRZYCZEPIA.ZRESZTA SA MIESIACE W KTORYCH USLUGI MNIEJ SIESPRZEDAJA I FIRMA TO ROZUMIE.NIE MA NACISKU ANI STRESU.WIADOMO W KAZDEJ PRACY NA STANOWISKU PH TRZEBA CZASEM PRZYCISNAC.BZDURY WYPISUJE KTOS KOMU NIE CHCIALO SIE PRACOWAC A CHCIAL PIENIADZE DO KIESZENI ZA FREE. POZDRAWIAM

Skoda Fabia 1.2

Praca w Berendsen jest bardzo przyjemna. Dobry produkt, samochód do dyspozycji praktycznie bez limitu, to samo telefon. Nie ma mowy o pracy w weekendy, nie ma mowy o telefonie od kierownika po 17. Pełna prywatna opieka medyczna. Nie ma ciśnienia. Plany są przyjazne dostosowane do stażu pracownika. Zimą można zarobić 3-5 a latem do 3 przy nakładzie pracy ok. 6 h dziennie normalnej roboty bez spin. Jeśli jesteś ambitny na pewno odniesiesz sukces. Liczysz sobie prywatność i stabilność zatrudnienia to jest firma dla Ciebie. Przede wszystkim szczerość !

Fail

Jesli lubisz byc wyzyskiwany, codziennie opie.....y, lubisz oszukiwac klinetow i pracowac za marne grosze to jest to praca w sam raz dla ciebie|!

nowy1976
@Fail 21.07.2014 21:09
Jesli lubisz byc wyzyskiwany, codziennie opie.....y, lubisz oszukiwac klinetow i pracowac za marne grosze to jest to praca w sa...

aplikowalem na stanowisko ph teren łodz,drugi etap to sprzedaz uslugi mat wejciowych ,pierwsze 100 dni w berendsen,itp....jestem ambitny I potrafie sprzedawac,,czy skoda fabia to ph w berensen czy ktos wyzej?czy appi mozesz napisac cos wiecej skoro juz wiesz na jakie stanowisko apikuje?podziekowania czekam na szybki odpis

nowy1111
@nowy1976 01.08.2014 22:01
aplikowalem na stanowisko ph teren łodz,drugi etap to sprzedaz uslugi mat wejciowych ,pierwsze 100 dni w berendsen,itp....jest...

pomozcie niech ktos sie wypowie jak sie pracuje w berensen

nowy1976

prosze o pomoc...dostalem sie na drugi etap rozmowy..prosze kogos kontkretnego o napisanie prawdy o firmie ;czyli jak sie tam pracuje jaka atmosfera ile sie zarabia i czy pracuje sie w soboty?kadra menagerska jest ok?i czy to prawda ze jezeli jest sie dobrym w sezonie kiedy sprzedaje sie usluga mat wejsciowych a w nie sezonie kiedy poniesie sie porazke przez 2 misiace to zwalniaja?POMOZCIE bo nie chce sobie pogorszyc pracuje w spokojnych warunkach i milej atmosferze...chodzi mi o teren łódzki

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

nowy1976

prosze o pomoc...dostalem sie na drugi etap rozmowy..prosze kogos kontkretnego o napisanie prawdy o firmie ;czyli jak sie tam pracuje jaka atmosfera ile sie zarabia i czy pracuje sie w soboty?kadra menagerska jest ok?i czy to prawda ze jezeli jest sie dobrym w sezonie kiedy sprzedaje sie usluga mat wejsciowych a w nie sezonie kiedy poniesie sie porazke przez 2 misiace to zwalniaja?POMOZCIE bo nie chce sobie pogorszyc pracuje w spokojnych warunkach i milej atmosferze...chodzi mi o teren łódzki

lizusek

Czy w Szamotułach pracuje jeszcze taki dupowłazek przedstawiciel handlowy,który ciągle dreptał za swoją kierowniczką ? Jakubek on chyba miał na imię ? Była jeszcze taka laseczka Ola .Ktoś pamięta ?Co tam się dzieje ?

fajfus

Szczególnie nie polecam. Niska szansa awansu, nie mówiąc o podwyżce od tej startowej z umowy. Układy wewnątrz firmy "tych ustawionych" sprawiają że nawet w zakresie pracy należącym do Twoich obowiązków nie masz nic do powiedzenia. Jak lubicie lugac i nie mieć nic do powiedzenia to proszę bardzo.

Zostaw opinię o BERENDSEN TEXTILE SERVICE SP. Z O.O. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BERENDSEN TEXTILE SERVICE SP. Z O.O.