Zurich Insurance

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 15 ocen.

Opinie o Zurich Insurance

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zurich Insurance

Micky

Dzialka US to totalny dramat- ludzie pozwalniali sie prawie wszyscy lacznie z managerami. Totalny balagan i chaos. Brak jakiejkolwiek koncepcji na cokolwiek. Zycie z dnia na dzien. Za miske ryzu rob za pieciu i piec razy taniej .... Luzik - przeciez o to chodzi w SSSC... :) Jestem bardzo krotko i juz sie rozgladam za czyms normalnym. Zdecydowanie odradzam i przestrzegam

Ania

Firma generalnie jest ok. Można dużo się nauczyć. Na zamknięciu dużo nadgodzin , które trzeba później odbierać. Duży chaos jeśli chodzi o zarządzanie i komunikację- management z capa. Dobra lokalizacja. Firma dobra na początek kariery. Procesy odtwórcze. Minusem jest na pewno brak samodzielności centrum jeśli chodzi o podejmowanie jakichkolwiek decyzji. Brak możliwości rozwoju.

Ja
@Ania 06.01.2018 17:24

O jakiej ilości nadgodzin w ciągu miesiąca mowa ?

Ania

Dostałam sie do firmy ale po konsultacjach z osobami które tam pracuja- dalam sobie siana :)

Kasia

Nie dziwcie sie. Przeciez to scc. Gowin juz dawno temu stwierdzil ze to wielki wstyd dla krakowa ze wlasnie w tym miescie powstaja scc. Wiele artykulow podaje ze im ktos glupszy tym bardziej pasuje do korporacji. Wiec co sie dziwicie ludki

Emilia

Ogólnie firmą powinna się zainteresować Państwowa Inspekcja Pracy ze względu na nieprzestrzeganie Kodeksu Pracy i właściwej ewidencji w tym zakresie. Nadgodziny, ich odbiór jak i odbiór dnia/i wolnych za pracę w święta nie jest ewidencjonowana w systemie HR- wiadomo dlaczego... Większość ludzi którzy coś potrafią odchodzą szybko, gdyż nie ma żadnych możliwości rozwoju. Syf i malaria :)

Ula

Firma generalnie jest totalnym rozczarowaniem. To management pochodzi z Capa czyli generalnie 'Cap-Auschwitz'' jak to weryfikuje rynek. Team managerowie to jakaś porażka, stare i zakompleksione stare panny..., otaczają się miernotami bo wtedy nie widzą zagrożenia... Znamienne jest też to,że przez jakies poł roku w firmie HR Business Partner zmieniał się;- myślę, że pięciokrotnie (pozostawiam bez komentarza...) . Ludzie na stanowiskach ''Service Manager" dla tych parunastu tysięcy są w stanie zjeśc ''g..wno'' i mówią że im smakuje, nieważne co za tym idzie... Ludzie są niewązni. Mobbing i zastraszanie to chleb powszedni.... Teraz rządzi ''Ciapaty'', bo byli TM z Capa wygryzli jedynego sensownego gościa w tej firmie "Głównego Szefa''. Firma ogólnie bez przyszłości i wkrótce zostanie wszystko przeniesione do Bułgarii albo Rumuni- bo po co płacić za typowych klepaczy w Polsce skoro można to robić taniej. Poziom decyzyjności centrum- zero. Nie polecam nikomu kto chce coś się nauczyć, no chyba ,że prosto po studiach.

Gosia

cześć , Czy rzeczywiście jest tam tak jak ktoś powyżej napisał ? Fatalna organizacja pracy, Twój głos jest nieistotny i nadgodziny których nie ma kiedy odebrać ? Czy nadgodziny są i czy są wypłacane czy czekają na odbiór ? Proszę o info też jak wyglądają początki w tej firmie dla nowo zatrudnionego powiedzmy już specialisty ? Ma się jakieś wsparcie czy rzucają na głęboką wodę i trza sobie radzić bez wsparcia innych ? będę wdzięczna za informacje !!!

M
@Gosia 30.08.2017 22:16

Zależy w jakiej sytuacji jest zespół. Jak osoba, która odchodzi nie ma czasu na przekazanie wiedzy to jest sie rzucanym na głęboka wodę. Nadgodzina są, znam przypadki ze ludzie robili ponad 100 OT na kwartał. Pozniej firma nie chce wypłacić i mowia zeby odebrać w systemie, a pozniej odbiera sie troche na własne ryzyko bez żadnego potwierdzenia formalnego. Możliwości awansu praktycznie nie ma bo struktura płaska, a nawet jak jest mozwliwosc to i tak manager cie zablokuje, bo boi sie ze cos mu sie posypie projektowo. Za dobra prace nic nie dostaniesz, ewentualnie wiecej zadań żebyś nie miała czasu myślec o rozwoju i awansie. Ogólnie problem tkwi w osobach zarządzanych. Jest królowa, która ma swoje panie dworu co maja dobrych pracowników za zwykłych roboli. Ludzie maja tutaj duze doświadczenie, wiedzę merytoryczna i techniczna, ale odchodzą a management nie chce ich zatrzymać. Co do rozwoju to nie ma też żadnych szkoleń organizowanych, ewentualnie można dostać dofinansowanie do kursów, ale tez trzeba udowadniać dlaczego taki i taki i jak to sie przyda w pracy, a w szczególności jak skorzystają z tego inne zespoły. Ogólnie firma jest wielkim rozczarowaniem.

Ola
@M 20.11.2017 20:32

Co do tych "nadgodzin odbieranych na własne ryzyko" to jakaś przesada jest. Nadgodziny są, ale system do ich raportowania również jest. Wszystko legalnie i zgodnie z przepisami; z założeniem, że przestrzegana jest norma dobowa 12h przerwy ;D. Jest nacisk aby nadgodziny raczej odbierać, ale jeśli nie ma takiej możliwości, co się czasem zdarza z różnych przyczyn, to są wypłacane. Odnośnie reszty to się zgadzam z opinią M, jest królowa i jej świta a reszta się nie liczy. Firma się niby rozwija, ale szansy na rozwój pracownika jakoś nie widać niestety ... to co jednak można zauważyć to rotacja. Ale są też plusy - jak się trafi na fajny zespół to jest miło, firma malutka więc bywa domowo, nie ma sztywnego dress kodu, garnitury trzeba wkładać tylko jak jest zapowiedziana wizyta "szych", All for body zapewnia nam codziennie 10 min stretching a w kawowych automatach dodatkowo płynie darmowa czekolada. Firma chętnie dofinansowuje egzaminy ACCA (ale same egzaminy bez szkoleń), kursy językowe niechętnie, angielski wcale (chyba, że się pracuje dla USA), studia kiedyś wcale teraz chyba tylko dla wybrańców.

Kuba

Cześć, Zastanawiałem się nad aplikowania do firmy, jednak słyszałem plotki o wyprowadzce firmy z Krakowa do Bułgarii lub Rumunii. Czy ktoś może potwierdzić powyższe? Dzięki!

Ola
@Kuba 10.10.2017 22:06

@Kuba, do Rumunii i Indii przenoszone są niektóre procesy dotychczas będące w Capgemini

Aneta Wrzesien, HR Manager Zurich Insurance SSC

Witaj Kuba, zapraszamy do aplikowania do SSC Zurich Insurance w Krakowie. Krakowski oddział firmy Zurich planuje rozwój dzialalności w Krakowie; w zwiazku z tym wynajęliśmy dodatkową powierzchnię biurową w budynku Astris przy ul. Promienistych 1. Nie ma planów przeniesienia centrum do innej lokalizacji. http://www.urbanity.pl/malopolskie/krakow/zurich-wprowadza-sie-do-biurowca-astris-w-krakowie,w15608

Gikinasmietniki
@Aneta Wrzesien, HR Manager Zurich Insurance SSC 17.10.2017 08:58

Nawet mi Cię nie żal kolejna tępa dzida jarajaca się praca dla zachodu;) kolejna pseudofiremka dla życiowych nieudaczników którzy nie mają ikry ani pomysłu na samodzielność i niezależność finansową zdala od bycia tania siła robocza:) Kraków to jeden wielki śmietnik z korpo odpadami niszczącymi polską gospodarkę. W dodatku to wasze zadziersnie nosa bo jest się wyrobniiem zachodu

bartek

czy ktoś jeszcze może podzielić się opinią dot. pracy w Zurich Insurance?

Jola

ZURICH INSURANCE KRAKÓW Minusy: płaska struktura - brak możliwości awansu i rozwoju, ludzie beton - nikt nic nikomu nie chce wytłumaczyć ani pokazać, kiepska atmosfera bardzo słabe przeszkolenie i wprowadzenie w stanowisko co powoduje stres i frustracje w pracy i chęć zmiany firmy, niski budżet kafeteryjny, brak parkingu - dostępne miejsca znajdują sie na 7 pietrze wielopoziomowego parkingu na który wjeżdża się bardzo niebezpiecznie, przestarzałe platformy i aplikacje. Benefity niczym nie wyróżniające sie niczym szczególnym od innych korpo. PLUSY: dobra lokalizacja, możliwość pracy z domu, zatrudniają ludzi z dużym doświadczeniem, brak dress codu, mała kuchnia jak na taką ilość pracowników, kameralna firma - każdy wie kto i czym się zajmuje.

Ala

Czy zdarzają się również oferty pracy dla osób znających język włoski?

qwe

jakie są stawki na stanowisku Finance Accounting and Reporting Specialist?

jola
@qwe 09.05.2017 20:17

Na konkrety nikt na forum nie odpowiada hehe standard

B
@qwe 09.05.2017 20:17

Zależy od tego na jaki region pracujesz, ale od 5k brutto zaczynasz.

ad

Podbijam wcześniejsze pytanie - ktoś coś? Póki co zero opinii, a widzę, że ciągle rekrutują..

Ulu
@lulu 04.05.2017 06:42

Dobry pracownik to skarb dla każdego pracodawcy. Relacje między podwładnymi a przełożonymi nie zawsze jednak są dobre. Najczęściej odchodzi się z pracy przez kierownika przełożonego. Jak jest w tej firmie?

B
@Ulu 09.06.2017 18:32

Kierownictwo ma potrzeby pracowników gdzieś. Masz nie robić problemów i wszystkie zadania wykonywać dobrze. Awansów prawie w ogóle nie ma, bo biuro z Krakowa nie może samo podjąć decyzji (bardziej nie chce niż nie może). Osiągnięcia pracowników nie mają kompletnie znaczenia, bo "przecież to twój obowiązek". Rotacja pracowników bardzo duża, ponieważ nikt nie stara się dobrych pracowników zatrzymać ("nie jesteś niezastąpiony i mamy kandydatów na twoje miejsce"). Nadgodzin bardzo dużo, które trzeba odebrać, ale nie ma się na to czasu. Praca ciekawa i można się dużo nauczyć, jednak sposób zarządzani firmą jest jakimś nieporozumieniem. Wszyscy managerowie z Capgemini przyszli i uważają, że pracownik na niższym szczeblu ma klikać i nie ma prawa głosu.

KM

Czy ktos orientuje sie jaka jest sytuacja wewnatrz tej firmy ? Czy warto tam aplikowac ?

Zostaw opinię o Zurich Insurance - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zurich Insurance