Ta firma to totalna pomyłka. (usunięte przez administratora)
ciekawe
19.06.2017 16:41
A z którym konsultantem miała Pani przyjemność rozmawiać?
Przychody i zysk Ides Consultants Polska
558,7 tys
2022
2023
2024
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Magda
16.06.2017 21:29
Mialam otrzymac informacje zwrotna o tym czy zostalam zatrudniona czy nie, informacji do tej pory nie ma. Niepowazna firma. Nie polecam. W czasie rozmowy rekrutacyjnej ogromna presja by powiedziec o swoich prywatnych sprawach.
IDES jest firmą doradztwa personalnego, która specjalizuje się w rekrutacjach na stanowiska średniego i wyższego szczebla. Wykonujemy również profesjonalne usługi doradcze, tj. Assessment i Development Center, badanie opinii pracowniczej, opis i wartościowanie stanowisk pracy. Projektujemy oceny pracownicze dostosowane do specyfiki pracy w danej firmie. Jesteśmy dla każdego z naszych Klientów partnerem w zakresie szeroko rozumianego HR-u.
Oferujecie pracownikom możliwość rozwoju?
Posiadamy bogatą bazę szkoleń miękkich i doświadczonych Trenerów, którzy posiadają praktyczną wiedzę biznesową. W naszej ofercie mamy zarówno szkolenia z zakresu komunikacji, sprzedaży jak i te związane z procesami produkcyjnymi.
Jakie są korzyści pracy w Państwa firmie?
Jesteśmy już 20 lat na rynku, co świadczy o stabilności firmy i jej ciągłym rozwoju. W naszej firmie każdy pracownik, od Stażysty po Starszego Konsultanta może rozwijać swoje umiejętności i kwalifikacje dzięki ciekawym i wyzywającym projektom. Ponadto rozwijamy naszych pracowników poprzez szkolenia wewnętrzne prowadzone przez różnych specjalistów oraz poprzez szkolenia zewnętrzne dedykowane osobom z branży HR. Nasi pracownicy uczestniczą też w różnego rodzaju konferencjach, spotkaniach branżowych, na których mogą wymieniać się wiedzą i doświadczeniami z innymi firmami. W naszej firmie atmosfera jest rodzinna, co stwarza bardzo dobre warunki pracy.
Częstym problemem staje się znalezienie pierwszej pracy. Czy mają Państwo przygotowane programy dla studentów, stażystów?
Dla studentów i stażystów mamy ofertę staży odpłatnych i nieodpłatnych, które studenci muszą odbyć w ramach swoich programów studenckich.
Jak wyglądają wspomniane przez Panią staże?
Najczęściej taki staż w IDES trwa od 1 do 6 miesięcy. Podczas jego trwania można zdobyć szeroką wiedzę związaną z naszą działalnością w sektorze HR. Angażujemy naszych stażystów w wiele projektów. Każdy z nich bierze aktywny udział w procesach rekrutacyjnych, doradczych i szkoleniowych.
Cyklicznie organizujecie Klub HR.
Klub HR to cykliczne spotkania osób z branży HR, ekspertów HR, przedstawicieli firm, władz samorządowych, instytucji edukacyjnych i stowarzyszeń pracodawców regionu łódzkiego, będące platformą rozwoju wiedzy i wymiany poglądów z zakresu nowoczesnego zarządzania zasobami ludzkimi.
Czego można dowiedzieć się na tych spotkaniach?
Na spotkaniach tych można zapoznać się z najnowszymi trendami na rynku, poznać różne rozwiązania biznesowe zastosowane w innych firmach. Celem Klubu HR jest utrzymywanie wysokiego poziomu świadomości problematyki HR i podnoszenie stanu wiedzy wszystkich interesariuszy mających wpływ na politykę personalną w regionie.
IDES Consultans Polska otrzymała wiele certyfikatów. Czy z któregoś sukcesu są Państwo szczególnie dumni?
Najbardziej wartościowym dla nas certyfikatem jest ten wydany przez DEKRA Certufication, ponieważ uzyskanie go świadczy o tym, iż dbamy o ciągły rozwój naszej firmy oraz o jakość świadczonych usług. Nasze usługi są weryfikowane raz w roku przez profesjonalnego i doświadczonego auditora. Dzięki temu firmy, które nas jeszcze nie znają mają pewność, że pracujemy według najwyższych standardów.
Czym wyróżniają się Państwo wśród konkurencji?
Podchodzimy do procesu holistycznie tzn. jesteśmy partnerem dla naszych Klientów i Kandydatów na każdym etapie realizowanych przez nas usług. Podejmujemy się zadań trudnych i realizujemy je z największa starannością, dbając o zadowolenie każdej strony procesu. Troszczymy się o stały i profesjonalny kontakt z naszymi Klientami i Kandydatami.
Czy firma uczestniczy w targach pracy, organizuje spotkania integracyjne, wyjazdy firmowe?
Uczestniczymy w targach pracy, konferencjach i innych tego typu wydarzeniach. Jesteśmy też partnerem programu Młodzi w Łodzi, w ramach którego prowadzimy szkolenia z zakresu rekrutacji, assessment centre dla studentów, których interesuje ta tematyka. Chcemy pomagać młodym ludziom wejść na rynek pracy, doradzać i wskazywać odpowiedni kierunek rozwoju. Jesteśmy zgraną grupą i często organizujemy wspólne wyjścia i wyjazdy, aby się jeszcze bardziej zintegrować.
Gdzie można znaleźć informacje o przeprowadzanych rekrutacjach przez IDES Consultans Polska?
Wszystkie nasze aktualne oferty pracy są zamieszczane na naszej stronie internetowej www.ides.pl Współpracujemy także z kilkoma portalami ofert pracy, na których można znaleźć nasze oferty. Informacje o naszych rekrutacjach znaleźć także można na uczelniach wyższych i urzędach.
Jakich osób szukacie do swojego zespołu? Na jakie cechy przede wszystkim zwracają Państwo uwagę?
W dzisiejszych czasach szalenie ważne zdają się być umiejętności miękkie, takie jak komunikatywność, otwartość, nastawienie na realizację celów i pozytywne podejście do wykonywanych obowiązków. Stawiamy na osoby energiczne, uśmiechnięte i zmotywowane do pracy w obszarze HR.
Jaka jest misja firmy?
Naszą misją jest: Dbamy o Twoich Pracowników, aby oni dbali o Twój biznes (We care about your people to make your people care about your business). Poprzez to hasło chcemy pokazać, że największą wartością w organizacji jest człowiek-pracownik. Poprzez nasze doradztwo wspieramy i rozwijamy pracowników, a co za tym idzie również całą organizację.
Jeden z naszych użytkownika pyta, czy pracując u Państwa w firmie istnieje szansa na zdobycie doświadczenia i rozwoju tzn. kursów i szkoleń?
Oczywiście! Inwestujemy w naszych pracowników i dbamy o ich stały rozwój poprzez kursy i szkolenia. Dzielimy się swoją wiedzą i doświadczeniami. Doceniamy każdego pracownika i staramy się sprostać jego oczekiwaniom względem rozwoju zawodowego.
Czego mogę w takim razie życzyć na przyszłość?
Dalszego wspaniałego rozwoju. Realizacji celów biznesowych, które wyznaczamy sobie każdego roku.
jngo
06.05.2016 15:43
Przecież masz @Joanna wszystkie opinie, włącznie z Twoją ostatnią, no ale tak wracając do samej firmy, to widziałem, że w chwili obecnej szukają paru osób, między innymi na stanowisko handlowca, tylko, żę trzeba mieć doświadczenie przynajmniej 2 letnie.
hmm
14.09.2009 15:33
Kilka tygodni pracy w tej firmie raczej do przyjemnosci nie nalezalo. Warunki pracy/praktyk mierne. Stary sprzet, "jazgotliwe" towarzystwo. A czy warto? dla mnie nie.
Asia
25.04.2016 20:46
Pracowałam w tej firmie, jednak najchętniej wymazała bym ten okres ze swojej pamięci.(usunięte przez administratora) Firma zajmuje się doradztwem personalnym, jednak sama nie potrafi zadbać o własnych pracowników o czym świadczą ciągłe rotacje. Brak opcji rozwoju(usunięte przez administratora) w dodatku to wszystko za kiepskie zarobki a premia zależy jedynie od humoru... Zdecydowanie nie polecam(usunięte przez administratora)Zdecydowanie odradzam.
Joanna
26.04.2016 21:26
#Bardzo proszę administratora o nie usuwanie nieprzychylnych opinii.#
Ideą pozostawiania opinii o firmie jest to aby przyszli praktykanci/pracownicy/klienci mogli się zapoznać z realiami panującymi wewnątrz firmy nie przekonując się o tym na własnej skórze. A faktem jest to że warunki są tragiczne o czym świadczy ciągła rotacja pracowników. Nie wiele osób jest w stanie wytrzymać dłużej panującą tam atmosferę. Atmosfera jest budowana przez Panią Prezes- jak każe się tytułować, mimo że prezesuje 4 osobową firmą. Zawodowo niestety nie mogłam się rozwinąć pracując dla IDES, Pani Prezes unika inwestycji w pracownika w obawie że pracownik za jakiś czas odejdzie. A jeśli chce się rozwijać to musi sam o to zadbać... Za to nauczyłam się "konserwacji powierzchni płaskich" - oszczędność na usłudze sprzątania, każdy z pracowników ma wyznaczony tydzień kiedy sprząta biuro. Decyzje, Pani Prezes podejmuje na podstawię wyliczeń numerologicznych i jakichś zabobonów odsuwając na dalszy plan zdrowy rozsądek i logikę. Jeśli prowadząc firmę doradztwa personalnego Pani Prezes nie jest w stanie stworzyć warunków w których chce się pracować to raczej ciężko jest doradzać innym firmą i rekrutować pracowników. Być może odpowiednią opcją było by przekształcenie profilu firmy w kierunku Vróżbiarstwa :-) Zdecydowanie nie polecam.
19.04.2016 00:00
Tak, tak, bony = 50 zł na rok, opieki medycznej to wymagała moja osoba po długotrwałej pracy z zarządem. Dobre na start. Kariery to wam tam nie wróże
bronn
07.03.2016 18:57
@ppewo wgl oferują dużo fajnych innych rzeczy swoim pracownikom. Np kierwonikowi oferują premie roczne, prywatną opieka medyczna, bony podarunkowe i to wszystko na umowie o pracę
ppewo
05.03.2016 16:20
Nie ma co się dziwić @kronos, że na stanowisku managera trzeba mieć 5 lat doświadczenia, ponieważ zarobki na tym stanowisku są wysokie, co najmniej 4000 netto
ana
19.02.2016 10:51
dużo osób szukają do działu hr, opórcz tego specjalisty wrzucili teraz ogłoszenie na managera hr w Łodzi ale wymagania trochę wygorowane bo aż 5 lat doświadczenia na podobnym stanowisku..
kronos
28.02.2016 09:47
ojoj , 5 lat to szmat czasu. Z tego co widziałem to mniejsze mają wymagania głównie dla handlowców, a tak to rzeczywiście doświadczenie to ich konik .
rtfg
15.02.2016 16:05
@duszne wydaje mi sie ze chyba juz nie ma tej oferty..ale jest inna na przyklad na specjalsite ds Human Resources, oferuja pakiet socjalny oraz szkolenia
duszne
08.02.2016 20:26
Hej, wiecie czy oferta pracy na młodszego specjalistę ds. obsługi procesu jest wciąż aktualna? Dobrze, że jest umowa o pracę i możliwość awansu, bo są nawet szkolenia.
ila
13.08.2015 17:28
widze ze sierpien nie lepszy bo takze jest sporo naborow do IDES Consultants Polska Sp. z o.o. ja osobiscie nie mam dostepu do goldeline dlatego pytam co tam niby wypisuja. chce aktualnie sie dostac na stanowisko asystent dyrektora fabryki i jak z zarobkami na tym stanowisku ze 2000 zarobie miesiecznie?
Laog
25.04.2015 13:15
A jak byście się odnieśli do tych ofert pracy, które się pojawiły do IDES Consultansts Polska? Widzę, że kwiecień jest obfity w ich oferty - warto w ogóle?
realista
24.03.2015 20:07
Ta firma ma renomę ? płacą wam za pisanie tych bzdur ? przeczytaj opinie na goldenie....
Panda
26.02.2015 23:45
Ta firma nic nie daje, Pani prezes nie szanuje Twojego czasu, nie szanuje Ciebie, zmienia zdanie jak chce i kiedy chce, zwalniając się z tej firmy byłem szczęśliwy, że mogę w końcu psychicznie odpocząć. Współpracownicy ok ale szefostwo to jedno wielkie dno... Jadą na biednych studentach aż się uszy trzęsą.
tttt65
17.01.2015 17:14
Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom..czy jest pakiet świadczeń socjalnych dla pracowników w firmie...? o czym pamiętać, jakich pytań się spodziewać, miękkie i twarde kryteria, eliminacja stresu itp. Pomożecie z tym i z kwestią dotyczącą wynagrodzenia? dziekuje za odpowiedz
Pizydor
15.12.2014 09:20
A czy w ogóle warto podejmować tam pracę u nich? Zastanawiam się od dłuższego czasu, gdzie chciałbym kontynuować swoją karierę. Mam ponad 5 lat doświadczenia i chciałbym zmienić otoczenie na takie, które jest nastawione na sukces ponad wszelką miarę, ale gdzie nie dominuje wyścig szczurów. IDES będzie się nadawał?
Filip Gie
20.02.2014 20:02
Naliczyłem na stronie IDES Consultants 7 ofert pracy z okresu luty-styczeń, mogą byc jeszcze aktualne.
obserwator zza ściany
10.01.2014 14:20
Co nie zmienia faktu, że opinie w necie macie miażdżące
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ides Consultants Polska?
obserwatorka
04.12.2013 18:30
widze że marian nie dostał etatu i wylewa swoje żale. tak to jest jak sie przychodzi na rozmowe i nie ma pojecia o flashu :))
26.08.2013 16:33
ja też, no może max 10 teraz, ale firma ogólnie mała jest, jak znam życie to jest Pani prezes która nic nie robi, 2 pomocnice które pracują, 1 informatyk od strony i pierdół, 2 albo 3 Panie od przesłuchań i tyle
22.08.2013 18:43
6 osob w firmie, mysle ze do samej firmy nie bardzo, chyba ze kogos znasz. Pozdrawiam
22.08.2013 15:43
Raczej zapomnij z tego co wiem to szukali kogos do pracy stricte w samym idesie do przygotowywania szkolen flash, teraz chyba nie szukaja. Ja sie utrzymuje ze zlecen takze jak uslyszalem ze mialbym pracowac za darmo przez miesiac 200h to sie usmialem troche bo wychodzilo ze po 8h dziennie i soboty po 8h, zenada
do marian
10.08.2013 00:58
Człowieku to jest agencja która rekrutuje do innych firm za 1500 na reke... Nie sadze zeby szukali kogos do idesu ale jesli lubisz [usunięte przez moderatora]ludzi na rozmowach kwalifikacyjnych to mozesz zapytac czy cie przyjmą , ul. Gdańska 91 Łódź
gość 88
08.07.2013 08:12
Wystarczy zadać sobie pytanie, czy firma która chce na początku Cię wyzyskać będzie w Ciebie później inwestować? Raczej nie, poza tym na mojej rozmowie dziewczyna nie miała kompletnie wiedzy o stanowisku na jakie aplikowałam a byłam już na wielu rozmowach, brak kompetencji, słaba wiedza rekrutujących, słowem firma krzak
odradzam
22.06.2013 21:49
Ides to mała firemka więc jeśli już to pewnie grosze skoro już na samym początku oferują wolontariat 200h do odrobienia, najniższa krajowa to chyba max co można tam uzyskać.
ciekawy_opinii
11.04.2013 13:40
a o jakie stanowisko chodziło?
ggg
07.04.2013 08:10
Ja szukalem pracy prawie pol roku i znalazlem ja wkoncu poprzez firme IDES takze dobrze mi sie kojarza. Mila Pani (blodynka) z ktora mialem rozmowe rowniez.
netefilka
09.03.2012 16:12
a ja byłam tam dzisiaj
po 50 minutach oczekiwania na konsultanta wyszłam
NIE POLECAM
Klient
22.03.2011 10:28
Chciałam się wypowiedzieć jako Klient firmy. Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. Zostałam poproszona o zarezerwowanie sobie 1,5h. Całość trwała ponad 2h. Przyszłam do firmy 3 minuty przed czasem. Zostałam przywitana i posadzona w pokoju z prośbą o poczekanie. Po mniej więcej 10 minutach przyszła panna z głupkowatym uśmiechem, poinformowała mnie, że zanim spotkam się z właściwą osobą jestem proszona o wypełnienie testów, trzech. Warunki do wypełnienia testu fatalne. Siedzi się na dużej kanapie, aby się nie zapadać trzeba usiąść na samym brzegu. Stolik poniżej wysokości kolan. Testy to pomięte, popisane kartki. Arkusz odpowiedzi jakieś mało wyraźne kserówki.
Wypełniałam testy psychologiczne będąc z wykształcenia psychologiem i nikt nie wpadł na pomysł aby mnie zapytać czy znam testy. Psycholog zna konstrukcję testu i jest w stanie po krótkim zapoznaniu się z nim udzielić takich odpowiedzi aby pasowały do oczekiwań osoby rekrutującej, szczególnie jeśli taki test rozwiązywał wcześniej. Panna dwa razy zaglądała pytając jak mi idzie. Skończyłam przed czasem, niestety czekałam kolejne 15 minut, aż ktoś do mnie przyjdzie. Przyszła Pani rekruter, przedstawiła się, niestety nie zostałam poinformowana kto to za panna co przyszła dodatkowo i co tu robi. Domyśliłam się, że to jakaś praktykantka. Panna przez całą rozmową uśmiechała się głupkowato bez powodu a na koniec naszego spotkania dygnęła żegnając się ze mną. Szkoda, że pracownicy firmy skoro już przyjmują osoby na praktyki czy staż niczego ich nie uczą.
Pani rekruter: nie była wstanie opowiedzieć profesjonalnie o firmie, do której kandydowałam. Gdy zapytałam o szczegóły zwróciła się do swojej koleżanki praktykantki:" pamiętasz mówiłam Ci to było jakoś tak". Na rozmowie musiała powtarzać informację, których zdążyłam już udzielić w pierwszej rozmowie telefonicznej. Czyli musiałam powtórzyć prawie całą rozmowę, szkoda, że w firmie jest tak fatalna komunikacja. Samo podejście do kandydata też pozostawia wiele do życzenia. Najprościej jest po prostu okazać szacunek osobie, z którą się rozmawia. Pani chyba nie przeczytała Cv lub go nie zrozumiała.
Na koniec zostałam poinformowana, że w piątek tego samego tygodnia dostanę odpowiedź. Rzeczywiście uzyskałam informację zwrotną półtora tygodnia później po wysłaniu e-maila z prośbą o informację. Jeżeli pojawi się jakaś oferta pracy z tej firmy na pewno na nią nie odpowiem. Co ciekawe Pani rekruter poinformowała mnie, że około 14 marca chciałaby zakończyć I etap rekrutacji. 18 marca po raz kolejny pojawiło się ogłoszenie zachęcające do składania Cv na to określone stanowisko. Naprawdę nie dziwie się, że Pani rekruter nie może znaleźć odpowiedniego kandydata.
Osobom, które chcą tam pójść na praktyki aby się czegoś nauczyć odradzam. Chyba, że ktoś się chce nauczyć przez negatywny przykład, co to znaczy brak profesjonalizmu, w tedy jak najbardziej jest to odpowiednie miejsce.
Zostaw merytoryczną opinię o Ides Consultants Polska Sp. z o.o.