DAN POL M.Piechota

Tychy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 48 ocen.

DAN POL M.Piechota
3 48 6 1

Opinie o DAN POL M.Piechota

Maria

@BYły pracownik BIURA, rozumiem Twoje rozżalenie, jednak nie rozumiem jednego, dlaczego twierdzisz, że jestem powiązana z firmą DAN POL M.Piechota skoro tak nie jest? Nie jestem pracownikiem tej firmy, a tym bardziej nie jestem osobą, która jest odpowiedzialna za warunki, które przedstawiłeś, więc na przyszłość, proszę, abyś nie kierował takich postów w moją stronę. @Osiolek, mógłbyś opisać, jak wyglądały pozostałe aspekty pracy w tej firmie? Zarobki i ewentualne premie? Firma DAN POL M.Piechota motywowała swoich pracowników w jakiś sposób?

Maria

@Kapsel, rozumiem, jednak chciałam poznać, czy firmie DAN POL M.Piechota zależało na tym, aby zatrzymać pracownika w firmie i żeby zmienił swoją decyzję o ewentualnym odejściu z pracy. Dzięki temu wiem, że mimo to pracodawca starał się w jakiś sposób zmienić pierwotną decyzję pracownika. Wciąż piszesz o tym, że firma niewłaściwe traktuje pracowników, czy temat ten był poruszany z szefostwem firmy? Pracownicy zwracali może uwagę na ten fakt?

Maria
@Maria 05.10.2018 09:33

Kochani dlaczego nikt nie wypowiada sie od dluszczego czasu o firmie dan pol M. Piechota? Czy nagle jest tak wspaniale z pania A I z panem S.Doprawdy nie dowierzam! Moze poszli po rozum do glowy i traktuja ludzi inaczej? Watpie,!!!

BYły pracownik BIURA
@Maria 05.10.2018 09:33

Anno- Mario nie [trzeba było wam mówić że źle traktujecie pracowników bo sami się do tego przyznaliście gdy odchodziłam słowa Pana S " wiem że jestem czasem zbyt nerwowy i że krzyczę ale chce ciebie czegoś nauczyć" kuźwa czego ? Jak poniżać ludzi, udowodnić że jesteśmy do niczego? Ta umowy zatrzymać pracownika, no tak bo jak zmieniacie pracowników co 3 miesiące to się nie dziwie, że chcecie go zatrzymać trudno ciągle uczyć nowa osobę, a i te (usunięte przez administratora) umowy przez 3 lata robić na umowę zlecenie, żeby tylko dupna Pani prezes nie musiała płacić składek. Nie mówiąc o warunkach w firmie w zimie to tak zimno było że nie dało się wytrzymać... jak się przychodziło w poniedziałek do była tam lodówka... a piecyk elektryczny jeden na dwa pokoje. Żenada!!!!!!! nie mam zamiaru wypowiadać się na temat tej firmy bo to jest jedna wielka ŻENADA. Pozdrawiam wszystkich, którzy tam pracują i wytrzymują

Osiolek
@BYły pracownik BIURA 11.10.2018 11:44

Pracowalem dawno temu w biurze. Do pkoju pani ,,A'' bo tak o niej mowilismy szlo sie ze strachem w oczach i spoconym pod pachami ze srachu, a ona z tym swoim pelnym satsfakcji usmiechem upokarzala czowieka. Natomiast pan "S" - brakuje slow negatywnych dla tego faceta i nie zasluguje, zeby o nim pisac, jego obecna zone ztrudnili jako kadrowa, a z wyksztalcenia byla jakas bibliotekarka czy polonistka i na niczym sie nie znala, ale w tedy byla dziwczyna "S" i trzeba bylo ja ztudnic. Ludzie opameitajcie i nie zatruniajcie sie w tej firmie!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Kapsel

Nie wierzę w to co czytam. W większości piszemy tu o tym jak firma traktuje pracowników a Ty Anna Maria wyjeżdżasz z podwyżkami. Pieniądze nie załatwiają wszystkiego. I tak, czasami proponowana była podwyżka, tak czasami pracownik zgadzał się wycofać wypowiedzenie a potem i tak odchodził, bo godność i szacunek są bezcenne. O tym tu mowa kobieto!

Były Pracownik biura

Anno- Mario wypytujesz nas o sytuacje i jak zostały one rozwiązane od jakiś 5 miesięcy może ty nam teraz powiesz co z tym zrobisz? Ja osobiście zgłaszałam to jednej instytucji, a ty co zrobiłaś ? Wszystkie komentarze pokazują idealnie jak jest w firmie. Wy tylko chcecie wiedzieć a i tak z tym nic nie robicie. Jak ja odchodziłam z tej firmy to mnie pan S wezwał i jeszcze po mnie wrzeszczał że jak to odchodzę, do jakiej firmy, ile będę zarabiać masakra.... i jeszcze chciał na mnie poczucie winy wywrzeć bo jak to zostawiam stanowisko bez pracownika i że mam jakiś czas wypowiedzenia... ta czas wypowiedzenia na umowę zlecenie...

Maria
@Były Pracownik biura 24.09.2018 08:43

Bo to jest ktos drogi byly pracowniku biura, ktory nigdy nie znal sie na niczym, przynajmniej za moich czasow dan pol -owskich i wszyscy sie z niego smiali po katach, o bledach ortograficznych jakie popelnial- inzynier nie wspomne!

Maria

@Były Pracownik biura, informacje, które przekazujecie w tym wątku, są pomocne dla osób, które rozważają podjęcie zatrudnienia w firmie DAN POL M.Piechota, dlatego tak szczegółowo zadaję pytania związane z warunkami pracy, które panują w tej firmie. Czy odchodząc z firmy, szef próbował zaproponować Ci lepsze warunki zatrudnienia, abyś zmienił swoje zdanie?

Kapsel
@Maria 25.09.2018 14:25

Lepsze warunki zatrudnienia? Ktoś tu chyba nie czyta że zrozumieniem. Co mieli zaproponować? Traktowanie z szacunkiem?

Maria
@Kapsel 25.09.2018 22:18

Niestety "S" nie zna slowa szacunek, chyba, ze do samego siebie hi, hi

Maria

@Maria, wiesz może czym spowodowane są te różnice w wynagrodzeniu osób zatrudnionych na budowie w firmie DAN POL M.Piechota względem tego, jak wyglądały w przeszłości? Nastąpiły jakieś zdarzenia, które wpłynęły na ten aspekt pracy? Napisz, proszę, co wiesz na ten temat.

anonim

(usunięte przez administratora)

Maria

Niestety zarobki kiedys i teraz na budowie sa zupelnie inne i nie ma potrzeby sie wypowiadac!

Maria

@Maria, rozumiem, że już nie pracujesz, jednak chciałam, abyś napisała, jak ta kwestia wyglądała w momencie, gdy pracowałaś jeszcze w firmie DAN POL M.Piechota. @Szejk, szefostwo firmy DAN POL M.Piechota nie próbowało przekonać osób, które zdecydowały się na odejście, aby mimo wszystko zostały w firmie?

Maria
@Maria 06.09.2018 12:12

Zrob wywiad w firmie dan pol!!!

Maria

@Szejk, czy sytuacje, które opisałeś w swoim komentarzu na temat pracy w firmie DAN POL M.Piechota były zgłaszane? Informacje, które przekazałeś są bardzo niepokojące, dlatego chciałabym, abyś napisał, jak opisana przez Ciebie sprawa została rozwiązana. @Maria, co było głównym powodem tego, iż zdecydowałaś się na odejście z pracy w firmie DAN POL M.Piechota? Czy była to atmosfera, którą opisujesz, czy również inne czynniki na to wpłynęły? Możesz przedstawić, jak wygląda poziom wynagradzania pracowników w tym miejscu pracy? Opisz, jak to wygląda.

Maria
@Maria 31.08.2018 08:39

Kobieto, pytasz o zarobki, jak ja juz dawno nie pracjue w "tej firmie"!!!!

Szejk
@Maria 31.08.2018 08:39

Została rozwiązana tak, że ludzie którzy odnaleźli w sobie siłę lub znaleźli inne miejsce zatrudnienia, aby ochronić swoją godność, odeszli. Czasem nawet nie mając nowej pracy. Nie ma o czym gadać. Wszyscy wiedzą jak było.

Maria
@Maria 31.08.2018 08:39

Zawsza mozesz Anno -Mario zadzwonic do firmy Dan_ Pol M. Piechota i zapytac o zarobki i atmosfere. Chociaz wpisy wyjasnija wszystko!!

Maria

@ALBERCIK, rozumiem, że potwierdzasz występowanie tego nieprzyjemnego zjawiska w firmie DAN POL M.Piechota, jednak chciałabym, abyś podał jakieś konkretne przykłady, które potwierdzałyby istnienie mobbingu w firmie DAN POL M.Piechota. Pewne pojęcia możemy różnie klasyfikować, dlatego chętnie spojrzę ze swojego punktu widzenia na sytuacje, które opiszesz.

bzyk
@Maria 19.08.2018 09:26

Jeśli Maria to nie Anna, to ktoś z biura dostał polecenie :) ot tyle

Szejk
@bzyk 20.08.2018 23:07

Jeśli to co tam się dzieje to nie mobinng (sic!) to na pewno pracodawca stosował upokarzanie, ponizanie, wywieranie nacisku, presją psychiczna, wyzwiska, ubliżanie. Pani Anno Mario wystarczy?

Szejk
@Szejk 26.08.2018 17:33

To była codzienność. Nie jednorazowe wyskoki. Szczególnie kiedy kierownictwo przejął niejaki pożal się Boże prezes Szymon-mistrz traktowania człowieka jak (usunięte przez administratora)

Maria
@Szejk 26.08.2018 17:33

Nie pracuje juz tyle lat, a jednak nic sie nie zmienia, co do traktowania pracownikow. Prawda i tylko prawda Pani (usunięte przez administratora)i Pan (usunięte przez administratora) (bo trodno go nazwac pozal sie Boze prezesem) nic sie nie zmienili chyba, ze jeszcze na gorsze, ewidentnie wskazuja na to wpisy. Boze, patrzysz i nie grzmisz!!

Maria
@Szejk 26.08.2018 17:37

Prezes (usunięte przez administratora)przewraca sie w grobie, niestety nie nie zgotowal sobie godnego? nastepcy!!! Ludzie opamietajcie sie i nie zatrudniacie sie w tej firmie!!

Maria

@bzyk, błędnie myślisz, ponieważ nie jestem pracownikiem z biura firmy DAN POL M.Piechota. Moja osoba nie jest kompletnie powiązana z tą firmą, co wyjaśniałam już w poprzednich komentarzach @Maria, dlaczego jesteś zdziwiona tym, że firma .DAN POL M.Piechota w dalszym ciągu istnienie na rynku? Możesz uzasadnić, dlaczego tak myślisz? Zachęcam do sprecyzowania swojej opinii.

Maria
@Maria 25.08.2018 22:59

Wlasnie dlatego, ze wciaz i ciagle tak traktuja pracownikow. A jedna kludzie tam pracuja! Tylko dlaczego? TA FIRMA DAWNO POWINNA ZNIKNAC Z RYNKU PRACY. Ja sam sie zwolnilem, majac swoj honor!!

Maria

@Kierownik z długim stażem, Twoje pożegnanie chyba pozytywnie wpłynie na obraz firmy. Z tego co widzę po Twoim komentarzu to atmosfera w firmie musiała być naprawdę dobra. Martwi wyłącznie uwaga o zmianach w firmie - co miałeś na myśli? To forum jest przeznaczone dla osób szukających opinii o pracodawcy, i nie są one zaznajomione z firmą DAN POL M.Piechota. Mógłbyś wyjaśnić? @Były pracownikxx, jesteś pewien że masz na myśli mobbing? To poważne oskarżenie które umieszczasz na forum publicznym. Zgodnie z definicją mobbing to "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników". Czy tego typu sytuacje miały miejsce w DAN POL M.Piechota?

anonymous
@Maria 22.03.2018 15:47

ktoś

Nick
@Maria 22.03.2018 15:47

Tak ... wszystko się zgadza, też tam pracowałem. Mobbing na każdym kroku.

anonymous
@Maria 22.03.2018 15:47

Tak!!! Tez pracowalem w biurze. Potwierdzam.Tylko dziwi fakt, ze ta firma jeszcze istnieje z taki nazwijmy to prezesinom.

Byly biurowy
@Maria 22.03.2018 15:47

Wszyscy, ktorzy macie chec podjac prace w firmie DanPol z calego serca odradzam. Mysla, ze maja pieniadze to moga ponizac czlowieka. A pan "s" to powinien wrocic do szkoly pod kazym wzgledem!

anonymous
@Maria 22.03.2018 15:47

Maria wszyscy ktorzy z taba pracowali to wiedza, ze jestes anna piechota po stylu w jakim to napisalas. Zbyt dlugo pracowalem w dan-pol, aby nie dac sie nabrac na twoj wpis.

ALBERCIK
@Maria 22.03.2018 15:47

Tak tak...mobbing.Sam dowodziłem brygada w tej firmie.Do czasu gdy Szymus pomylił się z powołaniem i na budowie powiedział parę zdań za duzo. Na drugi dzień już bylem w biurze ze zwolnieniem. Żałował potem ale mobbing to mobbing.W nowej firmie minie za chwile 5 lat i to był dobry krok w przyszłość...pozdrawiam

Maria
@ALBERCIK 18.08.2018 15:44

Dziwie sie nadal i ciagle, ze ta firma iszcze istnieje

Maria

@anonymous, jestem moderatorem forum Gowork.pl. Moim zadaniem jest pomaganie innym użytkownikom forum w znalezieniu informacji o pracy w danej firmie. Nie jestem pracownikiem DAN POL M.Piechota. @Remik, skąd masz takie informacje? Może podzielisz się z innymi zasłyszanymi opiniami? @stary wyga, @pracuś, jesteście pracownikami w DAN POL? Jeśli tak to podzielcie się opinią na temat pracy w tym miejscu.

Tamara

Czy jest jakiś powód, że tak rzadko ostatnio piszecie?

pracuś
@Tamara 18.05.2018 19:44

Tak. szukamy innej roboty.

Remik

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś podpowie jaką macie atmosferę w pracy? Warto aplikować?

stary wyga
@Remik 24.04.2018 11:12

Dobrego pracodawcy???!!!! Chyba słyszałeś to od naszego szefostwa. zapraszamy na okres próbny - ukrainski mile widziany

Kierownik z długim stażem

Witam wszystkich obecnych i byłych pracowników DANPOLu. Z przyjemnością informuję, iż z dniem 1 kwietnia 2018 roku rozstaję się z dotychczasowym pracodawcą. Niestety z przyczyn zdrowotnych nie mogę Wam osobiście podziękować za 7 lat współpracy. Wykonaliśmy wspólnie kawał dobrej roboty, a praca z Wami była czystą przyjemnością. Z przykrością patrzałem na zmiany zachodzące w firmie (ostatnie 2 lata), stąd moja decyzja o odejściu. Wszystkim pracownikom, szczególnie obecnym, życzę przede wszystkim dużo wytrwałości i dużo zdrowia. Dziękuję za wszystko. PS. Może się jeszcze gdzieś spotkamy.

Były pracownikxx

Panie Pracujący, nigdzie nie ma takiej roboty jak w Dan Pol' u, jestem tego pewna, że nigdzie nie stosuje się takich metod motywowania (mobbing) a przede wszystkim, nie traktuje się tak ludzi.... Lepsza robota gdzie kol wiek nawet kopać rowy wole, aby tylko jak najdalej od Dan Pol' a.

KAROL

PANIE PREZESIE Z KOND PAN WYCZASNOŁ TAKIEGO KIEROWNIKA NOWEGO KATASTROFA LUDZIE SIE POZWALNIAJA ZOSTANIESZ PAN SAM

Pracujacy

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, znacie takie powiedzenie? Zawsze można spróbować gorszej pracy.

ByłyPracownikBiura

Opinia tak o Sp. Jawnej jak i Sp. zo.o. Nie jest to praca marzeń wręcz przeciwnie, panuje tam chora atmosfera jak pracownicy chcą się zaprzyjaźnić czy porozmawiać szefostwo patrzy z góry i od razu widać, że coś im nie pasuje bez powodu, a przecież relacje w pracy to duża część naszego życia więc powinni o to dbać a nie jechać po swoich pracownikach jak po psach. Jest się zatrudnionym na jedno stanowisko a robi się za trzech. Co z tego że jest osoba od faktur od sekretariatu czy od kadr jeżeli każda z osób robi wszystko.. Jest to totalny nieporządek, nikomu nie polecam. Mobbing psychiczny jest codziennością, nie ma dnia bez porządnego op. Raczej nikt długo nie wytrzyma w tej firmie, wykończony zostanie psychicznie bardzo szybko. Wypłaty zawsze na czas ale ich wysokość co do ilości obowiązków jest śmieszna.

podwykonawca
@ByłyPracownikBiura 01.12.2017 17:00

fakt-byłem podwykonawcą bardziej bezczelnych ,chciwych i perfidnych kreatur w życiu nie spotkałem -ODRADZAM jakikolwiek kontakt

Ex Pracownik

Firma Dapol M.Piechota Sp. J./Sp. z o.o. - jest to najgorsza praca w jakiej pracowałam... Mobbing psychiczny jest tam na każdym kroku, jesteś zatrudniona na konkretne stanowisko a musisz robić wszystko począwszy od swojej roboty jak i obsługiwać sekretariat, wykonywać robotę w kadrach, a i oczywiście nie ma się za to płacone, że tak powiem masz być od wszystkiego i zarabiać marne pieniądze. Szefostwo oczekuje, że jeśli trzeba coś załatwić i można jedynie po pracy to dla nich jest to logiczne że masz to zrobić- nie masz za to płacone. Szef to sra wyżej niż ma dupę, przepraszam za wyrażenie ale on tam każdego traktuje jak totalnych nieudaczników.... Bardzo się cieszę że tam nie pracuję jest to wstyd i hańba, Nikomu nie polecam tej firmy. Uciekajcie stamtąd jak najdalej

ExPracownikBiurowy

Opinie dla: Pracownik biurowy Firma Dapol M.Piechota Sp. J./Sp. z o.o. - to zdecydowanie miejsce gdzie człowiek chce jak najszybciej uciec. Przede wszystkim celują w młode niedoświadczone dziewczyny, po studiach, zdesperowane, w szczgólności na staż.. dlaczego? Tylko takie są w stanie wytrzymać najdłużej, tłumacząc sobie, że to pierwsza praca, człowiek dopiero się uczy, nie ma innej pracy, nie mam kasy.. w tej frmie występuje mobing "psychiczny", człowiek traci swoje wartości, takie jak np. pewność siebie. Szanowna Pani Dyrektor traktuje bardzo obcesowo, z góry, z brakiem szacunku, doprowadza do płaczu, a co śmieszne kręci na wszystkei strony świata. Tu oszukuje podwykonawców, dostawców i oczywiście swoich pracowników. Dyrektor również pozostawia wiele do życzenia, ale przynajmniej pokazuje na wejściu jaki jest. Cieszę się, że nie pracuje więcej w tej firmie, wstyd na każdym kroku za to, że człowiek pracuje w tak niekompetentnej firmie. Przynajmniej od 3 lat dzieje się źle i jest coraz gorzej.

Kapsel
@ExPracownikBiurowy 27.09.2017 19:32

Potwierdzam każde słowo...niestety...od lat nic się nie zmienia

expracownik
@ExPracownikBiurowy 27.09.2017 19:32

Danpol , praca w biurze na stażu to mobing psychiczny. Nadmiar obowiązków i śmieszne tysiąc złotych brutto!

gość

Firma jest niesolidna. Nie chcą naprawiać wszystkich szkód w mieszkaniach, powstałych w trakcie remontu budynku. Kłamią, że tak już było przed remontem. Katowice, budynek na ul. Orkana 10a.

podwykonawca

To złodzieje ,byłem podwykonawcą ,ostrzegam każdego potencjalnego podwykonawcę

BORYS

UKRAINA GORA COBY ZROBILI TO ZP.........LA HAHAHA

magia dan polu

Nadszedł czas na POWER UKRAINA!!!Robota się pali w rekach a za tydzień efekty bua ha hahahahaha

ew

to w takim razie kto zamieszcza takie niepochelbne pinie? moze ktos z konkurencji albo jakis zwolniony pracownik ktory sie msci dot ego czasuna proacodawcy i dodaje takie nieprawdziwe infrmacje, skoro bardzo duza wiekszosc z was twierdzi,ze jest inaczej w firmie

foczek

to ze nie placa to nic ale kierownictwo to niech jeszcze raz idzie do szkoly po studiach a tempi ze szkoda gadac brygadzista powinien go zastapic bo na robocie sie zna

yoo

Czytam i normalnie ze smiechu nie moge...

Markiz

Jestem podwykonawcą i płacą w terminie-fakt mocno się targują ,ale płatnik dobry

Zostaw opinię o DAN POL M.Piechota - Tychy

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DAN POL M.Piechota