Cholewiński Z.P.H.U

Adres: Cząstków Mazowiecki 28, 05-152 Czosnów

NIP: 5310000623 REGON: 012120628

Cholewiński Z.P.H.U
2 88 5 1

Opinie o Cholewiński Z.P.H.U

Filtruj opinie po kryteriach:

Obserwator
 Opinia

Szok, firma jak z PRL-u,właściciel skąpy w biurze pracuję się klimatycznie czyli po ciemku bo prąd kosztuje, na dodatek zimno jak cholera Generalnie firma zacofana, siedzą jakieś panie w podomkach , wszystkie wściekłe nikt się nie uśmiecha , nie wiadomo kto za co odpowiada Jak ktoś chce się uwsteczniać to niech aplikuje , ja serdecznie odradzam:(

Pomocna?
Tak11Nie
Miki
 Opinia
@Obserwator 04.04.2018 22:00

Długo myślałeś nad tymi bzdurami. Biuro firmy mieści się po za Warszawa. Bywają przerwy w dostawie prądu. Brak, prądu efekt brak światła i problem z ogrzewaniem. ,, Skapy,, szef zadbał o kamizelki dla pracowników aby nie marzli. Jak nie ma prądu nie można pracować. Pracownicy denerwują się ponieważ nie mogą wykonać swoich zadań. Jakoś ciężko dostrzec powód do śmiechu w tej sytuacji.

Pomocna?
Tak3Nie9
Marta
 Opinia
@Miki 14.04.2019 14:50

Ohoho, ale teraz obrona szefa weszła... Biuro się mieści blisko Warszawy, to nie jest trzeci świat, poza tym jest połączone z domem właścicieli, wkoło jest gęsta zabudowa domów jednorodzinnych, dziwne żeby ciągle były tak długie i częste awarie. W biurze jest po prostu bardzo zimno i to się nie zmieni. Pracują tam głównie panie 40+, proste kobiety o niewybrednych żartach i często naburmuszone. "Pracownicy denerwują się ponieważ nie mogą wykonać swoich zadań. Jakoś ciężko dostrzec powód do śmiechu w tej sytuacji." - dziwne, bo jak szefostwo jest poza biurem albo wyjeżdża za granicę to aż skaczą z radości, że nie będzie bata i nie trzeba będzie pracować.

Pomocna?
Tak9Nie
Miki
 Opinia
@Marta 18.04.2019 12:18

Marta, Wielokrotnie dostawalismy dzień wolny ponieważ była przerwa w dostawie pradu. W biurze pracują proste kobiety po 40. Sprawdzałam poziom wykształcenia i dowody osobiste. Może Ty pochwal się swoim wykształceniem i stażem pracy. W firmie jest monitoring i szef może w każdej chwili sprawdzić co się dzieje w firmie. Acha, gdybyś nie wiedziała to w zimie jest zimno. Nikt normalny nie ogrzewa pomieszczeń z których nie korzysta. Zastanawiam się jaki masz cel w pisaniu tych bzdur. Szef nie przedłużył Ci umowy czy Pracownice nie chciały za Ciebie pracować?

Pomocna?
Tak2Nie9
Justyna
 Opinia

Przytrafiło mi się to samo co koleżance z wpisu powyżej. Kazano mi przyjść do Arkadii na rozmowe a tam Pani zdziwiona, poinformowala mnie ze ona wie tylko o godzinach próbnych, powiedziala też ze ona ma komplet i nie wie do jakiej innej galerii zostane docelowo wyslana. Wiec podziekowalam jej za współpracę. Robią z ludzi idiotów.

Pomocna?
Tak15Nie
Fisia
 Opinia
@Justyna 24.04.2017 11:12

Warunki pracy ustalalalas z szefem a z pracownica ustalasz miejsce pracy? Z kim ustalalalas ewentualne zarobki? Czegoś nie rozumiem. Oceniasz cała firmę? Przeczytaj swój wpis jeszcze raz. Wymagasz od pracownicy aby ustaliła gdzie masz świadczyć pracę? Wyjaśnij kto tu zrobił z siebie większego idiote?

Pomocna?
Tak2Nie10
Marta
 Opinia
@Fisia 14.04.2019 16:07

To co napisała Justyna to jest standard w tej firmie. Zaprasza się ludzi na dzień próbny, nawet jak nie ma etatów. I dziewczyny idą do salonu, który podaje im szef, gdzie pracownice też nie wiedzą o żadnym dniu próbnym itd. Masakra, tak się ludzi nie traktuje.

Pomocna?
Tak9Nie
Laura
 Opinia

Jest umowa, ale nie wiążą się z nią żadne korzyści. Brak urlopu, brak L4. Jak się chce iść na urlop to trzeba najpierw namówić koleżanki żeby chciały za Ciebie popracować. To może jakoś się uda 5 dni uzbierać. Pracuje się w systemie 2 dni pracy, 2 dni wolnego, samemu po 12h w sklepie, nawet więcej bo wypada być wcześniej i trzeba przeliczyć cały towar. Tak, tak. Codziennie się liczy kilkaset produktów żeby sprawdzić stan na sklepie. Skoro pracuje się samemu to nie przysługuje przerwa, tyle co szybkie wyjście do toalety. O środki do czyszczenia muszą zadbać same pracownice i często z własnej kieszeni kupują ręczniki papierowe, czy płyn do szyb, czy nawet tak podstawowe rzeczy jak długopisy. Nie ma komputerów, wszystko robi się ręcznie - wypisuje paragon, fakturę, robi podsumowanie dnia (sprzedaży). O wszystko trzeba się prosić, o dostawy, o wizytówki, o torby papierowe. Pensja najniższa, premia to mit, plany są takie, że nie da się wyrobić. Po pensje jedzie się do siedziby firmy, za Łomiankami, w dniu wolnym (!) na godzinę wyznaczoną przez szefa, zazwyczaj 8-9 rano, czyli jak się jedzie komunikacją miejską to pobudka 5-6. Podpisuje się listę, zazwyczaj to jakaś niższa kwota, reszta bokiem. Odbierając pensję człowiek czuje się jakby dostał w twarz. Może mają ładne szyldy i salony, mogą dopisać exclusive, mają specjalistę od social media, ale pod wszystkim jest nieczysto Jedno mogę powiedzieć, w porównaniu do innych nigdy nie usłyszałam od szefa, czy jego żony jakiegoś złego słowa, nie byłam słownie poniżona. Oczywiście o utargi były pretensje, ale bez podnoszenia głosu. Firma znana kilku instytucjom, czasem pracownice tych instytucji wpadały jako klientki i mówiły, że salon piękny, ale ludzie którzy to szyją są wyzyskiwani. Jak ktoś lubi pracować za najniższą krajową, bez urlopu i chodzić do pracy z gorączką, pracować sam 12-13h bez przerwy to ok. W każdym innym przypadku dużo lepiej jest w pierwszej lepszej sieciówce z ubraniami.

Pomocna?
Tak19Nie
Gusia
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Laura 29.05.2018 13:54

Laura, Czy pracowałam w spożywczym na kasie czy w sklepie z torebkami. Komu spełniasz, że nie mogłaś wyjść do toalety? Przez 12 godzin cały czas byli klienci. Czy problemem było kupić płyn do szyb, papierowy ręcznik i przedstawić szefowi paragon? Bajki opowiadasz o długo pisać które kupowałam. Mogła to być jakaś ekstremalna sytuacja. Czy napewno nie ma w tym Twojej winy że nie przygotowałam sobie stanowiska pracy? Trudno było pomyśleć kilka dni wcześniej i zamówić. ak aby nie zabraklo. Jeżeli było tak źle dlaczego tam pracowałam. Dlaczego nie poszłaś do sieciowej. Wiesz moja babcia na takich ludzi mówiła złej balet ich to i Radek u spódnicy będzie przeszkadzał.

Pomocna?
Tak6Nie8
Laura
 Opinia
@Gusia 07.03.2019 17:44

Ciężko mi odpisać na Twój komentarz, bo zrobiłaś wiele błędów i nie wiadomo o co chodzi. " Komu spełniasz, że nie mogłaś wyjść do toalety? " O co Ci konkretnie chodzi? Ale napiszę, owszem szłam do toalety, ale na biegu, bo w centrach handlowych zamykanie sklepów jest bardzo niepożądane i grożą za to konsekwencje finansowe. Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy pracą w zespole gdzie możesz sobie zrobić np. 2 przerwy po 15 minut (przy 12-13 h to pewnie godzina powinna być) i spokojnie zjeść obiad albo wyjść przed centrum handlowe i zaczerpnąć świeżego powietrza, a lataniem na szybko do toalety i jedzeniem ukradkiem to nie mamy o czym dyskutować. Zamówienia na środki czystości były robione regularnie, tak samo na długopisy, wizytówki, torby do pakowania zakupów dla klientów, ba nawet na gazety, którym się wypycha towar z ekspozycji. Zawsze nie dojechały w dostawie. To nie były marginalne przypadki, a norma we wszystkich salonach. Więc nie, nie było to moja wina, że nie przygotowałam stanowiska pracy. Pracę zmieniłam bardzo szybko, po wygaśnięciu umowy. Słowa Twojej babki nie mają tu racji bytu.

Pomocna?
Tak8Nie
Gusia
 Opinia
@Laura 01.04.2019 16:06

Laura, Wyjaśnij mi co chcesz osiągnąć pisząc takie posty. Firma funkcjonuje od 35 lat. Jest 8 sklepów, gdzie od wielu lat pracują te same dziewczyny. Wielokrotnie były kontrole i tylko Ty masz jakieś zastrzeżenia. Kontrolę nie znalazły uchybień. Gdyby było tak jak piszesz, wyjaśnij jak funkcjonowałaby firma. Powiedz czy ktoś ze stoperem mierzył Ci czas wyjścia do toalety. W ochronie ludzie pracują 24 godziny i chodzą do toalety, a nawet jedzą posiłki. Nie wmówić mi że przez 12 godzin masz non stop ruch i nie jesteś w stanie zjeść. Jak dobrze wiesz wizytówki, torby, środki czystości zamawiane są po za firmą. Czasem poprostu należy czekać na dostawę z zewnątrz i nie ma tutaj winy pracodawcy. Za niedotrzymanie terminu dostawy z zewnątrz szef nie jest w stanie odpowiadać. Zapomniałaś, że podjęłas pracę w centrum handlowym. Jak to jest , że inne pracownice korzystają normalnie z toalety, jedzą posiłek.

Pomocna?
Tak3Nie8
Laura
 Opinia
@Gusia 03.04.2019 17:31

Co chcę osiągnąć? Dziwne pytanie, to forum służy do wystawiania opinii na temat pracodawcy i właśnie to robię. Przedstawiam swoją subiektywną opinię. Nie tylko ja mam zastrzeżenia co do tej firmy, osoby kontrolujące także, na tym forum również kilkukrotnie przewija się kwestia kontroli, bo nie jest to tajemnica. Gdybyś przeczytałam mój pierwszy post sprzed to byś wiedziała, że salon odwiedzały także prywatnie osoby z kontroli i mówiły co widziały. A że firma istnieje to Cię dziwi? Takie mamy prawo w kraju, żeby zamknąć jakąś firmę to chyba musi dojść do tragedii, a tak to są mniejsze lub większe kary finansowe. Skoro pracujesz w tej firmie i tak bronisz szefa to wiesz jakie wykształcenie ma większość członków tej rodziny i jakie mają znajomości. Nigdzie nie napisałam, że ktoś mi mierzył stoperem czas wyjścia do toalety, proszę nie wymyślać! Każde centrum handlowe ma swój regulamin dla najemców i jak już wcześniej pisałam zamykanie salonu jest niemile widziane. Czasem ochrona przyjdzie po 5 minutach, a czasem nie. A jak przyszła to ja się musiałam tłumaczyć. Jeśli nie widzisz różnicy w wyjściu do toalety na spokojnie, żeby rozruszać się, skorzystać z toalety i np. umyć zęby, a wyjściem na biegu to nie mamy o czym dyskutować. Nie widzisz różnicy, że pracując w grupie możesz iść na zaplecze, usiąść i np. kwadrans spokojnie jeść obiad? Szczerze się zastanawiam, czy masz tu robić dobry PR, czy naprawdę tam pracowałaś. Salony się różnią między sobą, ale większość ma mikro zaplecze, na którym jak staniesz to widzisz tylko część salonu i nie wiesz czy jeść ( na stojąco oczywiście), czy wyglądać co chwila na salon. Też nie widzisz różnicy? Czy po prostu rozkładasz się z jedzeniem na ladzie i nie obchodzi Cię, że jak klient wejdzie to poczuje zapach albo powiesz mu dzień dobry z pełną buzią? O wyjściu przed centrum handlowe i zrobieniu spaceru wokół to nawet nie ma co pisać, bo to nierealne. Ok, czyli Twoim zdaniem notorycznie miesiącami dostawcy się opóźniali? I to wszyscy, z chemią, z wizytówkami, torbami papierowymi i długopisami. To jest niemożliwe. A poza tym powinnaś znać temperament właściciela, on by na coś takiego sobie nie pozwolił. Które dziewczyny pracują tam od lat? Jakiś ułamek, rotacja jest duża, ciągle kogoś szukają. A jak są te osoby traktowane na dniu próbnym to poczytaj poniżej w kilku komentarzach. Co się tak przyczepiłaś do tej toalety i jedzenia? Dlaczego nie odniesiesz się do reszty zarzutów, braku L4, urlopów, pensji do ręki po którą trzeba jechać? A już wiem, na to nie ma argumentów. Między nami jest taka różnica, że ja tam trochę popracowałam, poznałam firmę od podszewki, poznałam pracownice z innego salonu, z niektórymi mam do dziś kontakt, część tam jeszcze pracowała po moim odejściu i wiem jak wygląda to nadal. W moim pierwszym poście sprzed roku napisałam też, że na mnie nikt z szefostwa głosu nie podnosił, co się tu często przewija. Ludzie myślą i widzą, że ja piszę spokojnie i z argumentami, a Ty masz styl pasywno agresywny i brak argumentów. Jak wcześniej pisałam, praca dobra jak komuś nie zależy na pieniądzach, cieszy go, że ma kilka h na dzień pusty salon i może czytać książki albo plotkować z pracownikami sąsiednich salonów. Kwestia priorytetów w życiu i tego co się liczy w pracy.

Pomocna?
Tak8Nie1
Laura
 Opinia
@Gusia 03.04.2019 17:31

Czekam co dalej wymyślisz.

Pomocna?
Tak9Nie
Gusia
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Laura 08.04.2019 13:19

Laura, Wszyscy możemy wyzwolić w sobie pasywno_agresywne zachowanie w tym czy innym momencie. Nawet nie zdając sobie sprawy, że istnieją pewne czynniki wyzwalajace, które ogarnąć stworzyć tłumienia wrogość ora irytujące i źle relacje. Ważne jest aby zawsze rozumieć co kryje się za, niektórymi rodzajami zachowań. Ludzie przejawiają y zachowania pasywno_agresywne, które mi zarzucają, są uzależnieni od obwiniania innych za wszystko, nie lubią autorytetów, ani sugestii innych osób. Pracuje w firmie ponad 10 lat. Wiele z pracownic ma podobny staż pracy lub dłuższy. Rotacja jest ponieważ w salonach pracują ludzie nie automaty. Pracownice poszły na macierzyński, długotrwałe zwolnienie lub zasłużona emeryturę. Ja pracuje w tej firmie i nie muszę stwarzać dobrego PR. Przedstawiam swoją subiektywna opinie. Na zwolnieniu byłam i to nie raz, nawet do sanatorium wyjechałam. Do świadczenia pracy nie jest mi potrzebna informacja o poziomie i kierunku wykształcenia pracodawcy i członków jego rodziny. Nie interesują mnie równiez znajomi szefa. Uważam, że wyciągasz zbyt śmiałe wnioski. Znając szefa, są momenty, że zastanawiam się jak daje radę ogarnąć tyle spraw. Nie dziwię się, że jest impulsywny. Setki telefonów, emaili, spotkań. Co raz ktoś z pracowników podejdzie z jakimś pytaniem. Podsumowując masz prawo mieć inne zdanie niż ja. Uważam, że część tych opinii jest pisana pod wpływem emocji. Ktoś nie dostał podwyżki, przedłużenia umowy itp. Dlatego uznaje dyskusje za zamkniętą.

Pomocna?
Tak3Nie8
Laura
 Opinia
@Gusia 09.04.2019 12:16

Czyli nie odpisałaś na najważniejsze zarzuty, bo zwyczajnie to prawda. Po Twojej wypowiedzi wnoszę, że pracujesz w biurze, a to zupełnie co innego niż praca w salonach. Ja niczego nie napisałam w przypływie emocje, zawsze pisałam spokojnie z argumentami, w emocjach to można napisać "nie polecam, (usunięte przez administratora) omijać". Ze swojej strony również uważam temat za zamknięty, każdy może tu wejść, poczytać i wyciągnąć wnioski.

Pomocna?
Tak8Nie
Gusia
 Opinia
@Laura 09.04.2019 12:53

Jakie zarzuty, do czego mam się odnieść. Jakie argumenty?! Spokojne pisanie z argumentami? Problemem dla Ciebie jest fakt, że szef wraz z rodziną są ludźmi wykształconymi. To idź do szkoły i Ty bądź wykształcona. Przeszkadza Ci również to, że ma licznych znajomych. To chyba spóźniony prima aprilis. Rodzinna firma działająca od 35 lat, wielokrotnie nagradzana.

Pomocna?
Tak3Nie8
Gość
 Opinia

Kiedyś dawno temu pracowałam tam i szef mnie strasznie traktował. Nigdy nie nauczy się szacunku do ludzi. On i cała jego rodzina. Mimo, iż miałam największe utargi, ciągle było mało i mało. Przy wypłacie czułam się jakbym prosiła o jałmużnę, a nie otrzymywała zarobione przez siebie pieniądze. Zostałam zwolniona z dnia na dzień - miałam 10 minut, żeby wyjść. Dlaczego? Do tej pory nie wiem. 5 dni urlopu nigdy nie wykorzystałam, ani nie otrzymałam ekwiwalentu. Dzwoniąc wieczór z informacją nt. utargu, często rozmawiałam z najmłodszym członkiem rodziny i od (wówczas) dziecka wysłuchiwałam przykrych komentarzy, że tak mało. Sama w salonie przez 12 h i był problem jak Pawcio przyjechał z dostawą i szok musiał poczekać, bo ja bezczelnie wyszłam do toalety.

Pomocna?
Tak20Nie
Bożena.
 Opinia
@Gość 21.04.2017 11:57

Kochana-nie jesteś sama.Święte słowa.Dziś pożegnałam firmę napiszę z małej litery bo nie zasługują na dużą-cholewiński.

Pomocna?
Tak4Nie
ks
 Opinia
@Gość 21.04.2017 11:57

5 dni urlopu to faktycznie się napracowałaś.

Pomocna?
TakNie1
N
 Opinia
@ks 13.01.2018 00:03

Może nie każdy chce długo tkwić w (usunięte przez administratora) skoro się przekona, że to (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie
Laura
 Opinia
@ks 13.01.2018 00:03

Bo resztę może wykorzystała, chociaż nie wiem jak skoro tam nie przysługuje urlop.

Pomocna?
Tak3Nie
Bożena
 Opinia

Kto tu pisze w ogole?!?! Normalna praca, ciekawe ile wy firm do tej pory przezyliście...?! Dla mnie okej.

Pomocna?
Tak6Nie2
Bożena.
 Opinia
@Bożena 18.10.2017 19:05

normalna ???? pani Bożeno imienniczko-czy okradanie państwa w białych rękawiczkach czyli zaniżanie dochodów-jest normalne? tak -tylko dla kogoś równie nie uczciwego.

Pomocna?
Tak4Nie
Bożena.
 Opinia
@Bożena 18.10.2017 19:05

dlaczego pracownicy pracują bez umów a ci,którzy je mają-nie mogą otrzymać wynagrodzenia na konto?mamy 21 wiek.. wszyscy w tej firmie nie otrzymują wynagrodzenia na konto-ruszczcie umysły ,,dlaczego".ktoś kto zna prawo pracy skarbowe.. wie.firma jest oddalona od warszawy,pracownicy są zmuszani do wypraw na wioskę daleko od warszawy aby otrzymać skąpe wynagrodzenie-ja 10 zł netto co jest obecnie nie zgodne z prawem-przejazdu na własny koszt do Cząstkowa Maz.księgowa Iwona niebawem odpowie na to zacne pytanie przed sądem.

Pomocna?
Tak5Nie
Bożena.
 Opinia
@Bożena. 30.12.2017 22:52

żona właściciela firmy-chorobliwie zazdrosna nieuczciwa osoba.

Pomocna?
Tak4Nie
doświadczona
 Opinia
@Bożena. 30.12.2017 23:23

dziewczyny ładne zgrabne i mądre nie mają tam żadnych szans..

Pomocna?
Tak4Nie
799..
 Opinia
@Bożena 18.10.2017 19:05

Celowo nie wprowadzają systemu komputerowego do sklepów-nie dlatego,że firmę nie stać czy nie potrafią obsługiwać :) ale dlatego,ażeby mieć pretekst iż pracownicy podróżują każdego miesiąca po za Warszawę aby wybierać wzory torebek do sklepów co jest kompletną bzdurą-mogą robić to w systemie.Bardzo się opłaca ta bzdura.Dlatego pracownicy nie otrzymują wypłat na konto.Faktury wypisywane są odręcznie o czym Pan tutaj też wspomniał.Dokumenty dostaw,na których są podpisy pracowników bez umów.

Pomocna?
Tak5Nie
doświadczona
 Opinia

Tylko wina czasem brak.. :D

Pomocna?
Tak4Nie
podatki
 Opinia
@Bożena 18.10.2017 19:05

Pracownicy są nie mniej winni art 239 kk godziny nadliczbowe również powinny być opodatkowane nie ukrywane przez obydwie strony.cała seria wykroczeń.

Pomocna?
Tak2Nie
podatki
 Opinia
@Bożena 18.10.2017 19:05

nadgodziny bardzo łatwo udowodnić-sklep posiada monitoring centrum handlowe również.. potwierdzi obecność pracownika na stanowisku-gdyby monitoring sklepu akurat się ,,zepsuł" ..

Pomocna?
Tak1Nie
podatki
 Opinia
@podatki 13.01.2018 08:31

umowa 2000 brutto.. a nadgodziny-stan faktyczny i podatek OD CAŁEJ KWOTY.

Pomocna?
Tak1Nie1
Pati
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@doświadczona 01.01.2018 00:31

Czy do sprzedaży galanterii skorzanej potrzeba być ładna i zgrabna? Na co chcesz mieć szansę? W pracy należy być pracowita.

Pomocna?
Tak4Nie
Paweł
 Opinia

Polecam, przedewszytkim za rzetelne rozliczenie i zawsze na czas, pensja jak umówiona i bez ryzyka.

Pomocna?
Tak8Nie1
xyz
 Opinia
@Paweł 04.02.2017 12:46

hahahahahah jesteś pewien ??! nie sądzę

Pomocna?
Tak10Nie
Bożena.
 Opinia
@Paweł 04.02.2017 12:46

przeginasz dostawco firmy z alkoholem i wszyscy o tym wiedzą.a ów pracodawca toleruje to tylko dlatego,że twoja kobieta pracująca również w tej firmie pracuje na czarno.

Pomocna?
Tak4Nie
Slowak
 Opinia
@Paweł 04.02.2017 12:46

Paweł ten czy inny.. pisze co musi. Statystyki mówią same za siebie... 80 % w internecie nie poleca tej 'rodzinnej firmy" z kilkoma spółkami ;D Pablo, Cholewiński exclusive,..... ludzie którzy faktycznie znają się na skórze zrozumieją :D

Pomocna?
Tak3Nie
ET
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Paweł 04.02.2017 12:46

Zgadza się z Tobą Paweł. Pensja zawsze na czas.

Pomocna?
Tak4Nie
Maciek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Praca w sklepie ogolnie jak w kazdym innym sklelepie. Wszystkie negatywne opinie sa wystawiane chyba przez osoby ktore nie maja zielonego pojecia o pracy w handlu i nadaja sie jedynie do pracy za biurkiem i klepaniem tipsami w klawiature. Mi praca odpowiada, zmiany 12 godzinne ale za to potem 2-3 dni wolnego. Narzekacie na brak przerwy ale jak nie ma ruchu to przez godzinę potrafi nikt nie wejść to standartem jest, że się coś swojego robi albo gada z dziewczynami ze sklepu obok...

Pomocna?
Tak4Nie2
Gusia
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Maciek 05.03.2019 18:05

Zgadza się, praca w s klepie to zmiany po 12 godzin a potem 2,3 dni wolnego. To nie spożywczy czy apteka aby były kolejki. Bez problemu można wygospodarować chwilę dla siebie.. Gdybyście zapomnieli do pracy przychodzi się pracować.

Pomocna?
Tak4Nie2
Pedro
 Opinia

Myślę, że jeśli ktoś nie dostrzega pracy w dobrej firmie i nie widzi pozytywnych stron to niech odejdzie i zrobi miejsce innym.

Pomocna?
Tak4Nie2
Marcinik
 Opinia

witam,szukałem dla siebie etui na karty płatnicze,po zakupie przez internet telefonicznie zamówiłem 02.2034.44 luma , niestety przykro mi to stwierdzić,że jest to totalna chińszczyzna zresztą z metką made in china mianowicie podszewka wewnętrzna jest tak licha że nowe nitki już po chwili pewnie sie poprują,druga sprawa podszewka wewnętrzna jest grubości pieluchy,gdybym miał możliwośc to oddałbym to w cholere lipa do potęgi entej wg.mnie to powinno to kosztować 30,00

Pomocna?
Tak20Nie
pdf
 Opinia
@Marcinik 20.08.2016 08:22

portfele i bagaż są z chin. lub od hindusa. torby i kosmetyczki szyją na miejscu i jeszcze "sakramentalne" karteczki wszyte w towar I klasa czy..

Pomocna?
Tak4Nie
Slowak
 Opinia
@pdf 12.06.2018 13:41

potwierdzam. torby ok szyte na miejscu ale .. klasa skóry czyt. najtańsza ..pozostawia wiele do życzenia. oto przykład jak zarobić na tanim pracowniku z grupą niepełnosprawności lub z urzedu pracy.

Pomocna?
Tak4Nie
Barbara
 Opinia

@pdf, to forum nie zbiera opinii o produktach oferowanych przez Cholewiński Z.P.H.U, ale wyłącznie te, które oceniają tę firmę, ale jako pracodawcę. Oczywiście ten rodzaj wpisów jest również istotny, ale powinien znaleźć inne miejsce. Te, powinno służyć potencjalnie przyszłym pracownikom tej firmy.

Pomocna?
TakNie1
Barbara
 Opinia

@Laura, nie pracuję w Cholewiński. Moja aktywność na tym forum spowodowana jest faktem, że jestem jego moderatorem i staram się pytać o różnego rodzaju kwestie związane z zatrudnieniem w tej firmie i zamieszczać informacje o niej ze względu na osoby zainteresowane współpracą z tym pracodawcą w przyszłości.

Pomocna?
TakNie
Barbara
 Opinia

@Laura, swoje wszelakie zastrzeżenia dotyczące warunków pracy, powinnaś raczej poruszać w trakcie rozmowy z przełożonymi. Pracodawca jakim jest Cholewiński Z.P.H.U na pewno wysłucha Cię. Co sądzisz o takiej możliwości?

Pomocna?
Tak1Nie1
Laura
 Opinia
@Barbara 29.05.2018 12:56

Ty tam pracowałaś, czy tylko tak piszesz?

Pomocna?
Tak1Nie
Barbara
 Opinia

@Obserwator, a próbowaliście rozmawiać o poprawie warunków pracy z odpowiednimi osobami? Czy to coś dało? Długo pracowałeś w Cholewiński? Jak aktualnie oceniacie pracodawcę Cholewiński? Jak wypada on na tle podobnych firm z branży? Zachęcam do dodawania swoich opinii!

Pomocna?
TakNie
Laura
 Opinia
@Barbara 22.04.2018 21:23

A z kim byś chciała rozmawiać o poprawie warunków pracy? Z szefem?

Pomocna?
Tak1Nie
Laura
 Opinia

Jest umowa, ale nie wiążą się z nią żadne korzyści. Brak urlopu, brak L4. Jak się chce iść na urlop to trzeba najpierw namówić koleżanki żeby chciały za Ciebie popracować. To może jakoś się uda 5 dni uzbierać. Pracuje się w systemie 2 dni pracy, 2 dni wolnego, samemu po 12h w sklepie, nawet więcej bo wypada być wcześniej i trzeba przeliczyć cały towar. Tak, tak. Codziennie się liczy kilkaset produktów żeby sprawdzić stan na sklepie. Skoro pracuje się samemu to nie przysługuje przerwa, tyle co szybkie wyjście do toalety. O środki do czyszczenia muszą zadbać same pracownice i często z własnej kieszeni kupują ręczniki papierowe, czy płyn do szyb, czy nawet tak podstawowe rzeczy jak długopisy. Nie ma komputerów, wszystko robi się ręcznie - wypisuje paragon, fakturę, robi podsumowanie dnia (sprzedaży). O wszystko trzeba się prosić, o dostawy, o wizytówki, o torby papierowe. Pensja najniższa, premia to mit, plany są takie, że nie da się wyrobić. Po pensje jedzie się do siedziby firmy, za Łomiankami, w dniu wolnym (!) na godzinę wyznaczoną przez szefa, zazwyczaj 8-9 rano, czyli jak się jedzie komunikacją miejską to pobudka 5-6. Podpisuje się listę, zazwyczaj to jakaś niższa kwota, reszta bokiem. Odbierając pensję człowiek czuje się jakby dostał w twarz. Może mają ładne szyldy i salony, mogą dopisać exclusive, mają specjalistę od social media, ale pod wszystkim jest (usunięte przez administratora) Jedno mogę powiedzieć, w porównaniu do innych nigdy nie usłyszałam od szefa, czy jego żony jakiegoś złego słowa, nie byłam słownie poniżona. Oczywiście o utargi były pretensje, ale bez podnoszenia głosu. Firma znana kilku instytucjom, czasem pracownice tych instytucji wpadały jako klientki i mówiły, że salon piękny, ale ludzie którzy to szyją są wyzyskiwani. Jak ktoś lubi pracować za najniższą krajową, bez urlopu i chodzić do pracy z gorączką, pracować sam 12-13h bez przerwy to ok. W każdym innym przypadku dużo lepiej jest w pierwszej lepszej sieciówce z ubraniami.

Pomocna?
Tak9Nie
Barbara
 Opinia

@799... na forum każdy może pisać pod takim nickiem, jaki mu się podoba. Wypowiedzi umieszczane na gowork.pl znajdują się na forum publicznym, gdzie każdy może je zobaczyć, dlatego osoby wypowiadające się mają prawo do ochrony swoich danych osobowych. To, że ktoś decyduje się skorzystać z tego prawa i chronić swoją prywatność nie powinno być odbierane jako powód do obniżenia wiarygodności bądź wartości czyjejś wypowiedzi. Czy wiecie jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w Cholewiński Z.P.H.U? Jakie umowy proponuje ten pracodawca?

Pomocna?
Tak1Nie
Nick
 Opinia

Obecny pracowniku gratuluję poczucia humoru.Co do jakości towaru hm jeżeli produkt leżakuje w firmowym magazynie x lat w rzeczy samej nie nadaje się do użytku a firma deklaruje ,,wady ukryte,, OMIJAĆ.Sprawy sądowej Pan nie wygra aczkolwiek chciałabym żeby ktoś utarł nos tej firmie.Moze znajdzie się ktoś uczciwy i zweryfikuje firmę od środka.

Pomocna?
Tak7Nie
Lukasz
 Opinia

CHOLEWIŃSKI to oszukańcza firma! Omijajcie szerokim łukiem jeżeli nie chcecie mieć problemów. Kupiłem komplet walizaek za ok. 1000zł. Towar kupiony w firmowym sklepie w promocji "druga walizka za 50%" okazał się bublem - z fabryczną wadą. Po dwóch reklamacjach dowiedziałem się od tych oszustów, że kupiłem towar na promocji ponieważ były w nim wady - WADY UKRYTE o których mnie nikt nie poinformował. Teraz idą w zaparte ... ale sprawa skończy się w UOKiK i w sądzie jeżeli będzie trzeba. I wiem, że nie jestem jedyna osobą, która została tak wydymana przez tą pseudo firemkę!!!! (usunięte przez administratora) I (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie
Obecny pracownik
 Opinia

Jeśli ktoś jest niezadowolony z pracy w dobrej firmie to może najlepszym rozwiązaniem jest zmiana firmy?

Pomocna?
Tak4Nie1
@
 Opinia
@Obecny pracownik 22.01.2018 09:19

Obecny nieprzytomny chyba :)

Pomocna?
Tak1Nie
w.o.
 Opinia

bardzo dobra firma, wszystko jak byc powinno jestescie banda nieudacznikow dlatego zle piszecie, nie chce sie wam, albo oszukujecie i dlatego sa takie opinie

Pomocna?
Tak5Nie1
799..
 Opinia
@w.o. 14.01.2016 23:31

bardzo dobra firma tylko wstyd się do niej przyznać stąd w.o. :D

Pomocna?
Tak4Nie
Śledź
 Opinia

Jest spoko, jest umowa

Pomocna?
Tak6Nie1
Bożena.
 Opinia
@Śledź 30.11.2015 12:03

słowna-owszem

Pomocna?
Tak5Nie
kuuba
 Opinia

Może wiecie jakich średnich zarobków może się spodziewać młodszy specjalista działu eksportu? Dziękuję

Pomocna?
TakNie
Bożena.
 Opinia
@kuuba 09.10.2016 21:52

ja nie pracowałam w dziale eksportu tylko głównie galerii północnej-ale miałam 10zł netto h co jest obecnie nie zgodne z prawem.

Pomocna?
Tak3Nie
gaba
 Opinia

napiszę krótko nierzetelni nieuczciwi omijam ich sklepy i wyroby szerokim łukiem i każdego do tego namawiam,od kwietnia złożyłam u nich reklamację, zwróciłam nieużywaną torbę z metką tak jak wzięłam ze sklepu,a która po dokładnym obejrzeniu okazała się z wadą skasowali mnie na 600,00 stów i do dzisiaj nie mam ani torby ani kasy,i krótko mówiąc oszuści tak nie postępuje dobry i rzetelny producent,sprawa skierowana do rzecznika UOKK, także powtarzam omijać tę firmę i sklepy jak najdalej bo nie zasługują na zaufanie.

Pomocna?
Tak12Nie
ircia54
 Opinia

pracodawca choleryk brak szacunku ponizanie ludzi duza rotacja wyplata na czas ale zawsze urwana na koncie okey/ale/ dotyczy niepelnosprawnych ludzie zastraszeni pracuja na dmowce i produkcj duzo by pisac ale ogolnie horrrror jak najdalei od zakladu

Pomocna?
Tak18Nie
luq
 Opinia

Zdecydowanie nie polecam firmy Cholewiński, a już na pewno nie ich salonu w Wola Park w Warszawie. Obsługa tam jest po prostu koszmarna, faktury wystawiają tak, żeby nie można było na ich podstawie dochodzić gwarancji, w dodatku pani ekspedientka jest nieuprzejma i robi wszystko z wielką łaską.

Pomocna?
Tak17Nie
Olek
 Opinia

Spokowspółpraca! Umowa o pracę jest i przyzwoite wynagrodzenie

Pomocna?
Tak6Nie1
Michał W.
 Opinia

Bardzo profesjonalna obsługa klienta. Firma rzetelna i konkretna. Szybka odpowiedź na każde zapytanie. Atrakcyjna cenowo. Polecam szczerze w 100%!

Pomocna?
Tak6Nie1
PDF
 Opinia

OPIEKA SOCJALNA DOBRE TAK JAK ATMOSFERA W PRACY, WYNAGRODZENIE NA CZAS TROCHĘ MNIEJSZE NIŻ UMÓWIONE BO NORMY NIE ZROBIŁEŚ ALE LUZ .APLIKUJCIE HAHA

Pomocna?
Tak3Nie1
Nick
 Opinia

Witam.To co piszą w ogłoszeniu to tylko żeby ładnie wyglądało na łamach ogłoszeń:)wcale nie musisz być kaletnikiem żeby tam pracować.Chcesz podjąć pracę to startuj popracujesz to zobaczysz kto ma rację.ZAROBIĆ NIE ZAROBISZ.Pensja oczywiście na czas POTWIERDZAM:):):)

Pomocna?
Tak4Nie
polak
 Opinia

opieka socjalna, mieszkanie służbowe hahahahahahahahahhaah co????? hahah co wy gadacie :D na pewno nie w tym zakładzie!!!!!! :D polecam skoro tak myślicie to śmiało :D

Pomocna?
Tak4Nie
wena
 Opinia

Jaka opieka medyczna, mnie nikt nawet nie zapytał o badania hahahaha

Pomocna?
Tak19Nie

Zostaw opinię o Cholewiński Z.P.H.U - Czosnów

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cholewiński Z.P.H.U

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny