Stowarzyszenie "Manko"

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 51 ocen.

Stowarzyszenie "Manko"
2 51 6 1

Opinie o Stowarzyszenie "Manko"

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Były pracownik Manko

Pracowałem prawie dwa lata - zdobyłem mega doświadczenie, mnóstwo działań, organizacji imprez, kampanii społecznych, promocja w mediach. Polecam każdemu kto szuka w pracy rozwoju, wyzwań, autentyczności i prawdziwego wpływu na otoczenie !

Nowy
@Były pracownik Manko 14.09.2018 23:22

Dzięki skorzystam :) brzmi dobrze

blebleble
@Były pracownik Manko 14.09.2018 23:22

nie wiem jakie dopalacze brałeś pisząc tak abstrakcyjnie.

Były pracownik Manko
@blebleble 18.09.2018 10:54

Dopalaczy to chyba Ty potrzebujesz aby polepszyć sobie sfrustrowany humor. Ale uwierz najlepszy dopalacz to rzeczywiste działania i samorealizacja życiowa i zawodowa. A krytyka najczęściej wynika z własnych kompleksów. Radzę skupić się na doskonaleniu siebie a nie na krytykowaniu innych. Naprawdę poczujesz się wtedy lepiej. Powodzenia :)

Mega ZADOWOLONY PRACOWNIK

Polecam pracę w Manko! - tu rozwój zawodowy gwarantowany w ekspresowym tempie! W innych firmach? - lata...!. Ludziom z doświadczeniem zawodowym i kompetencjami, do których ja należę oddaje się pole do działania i samodzielność do realizacji własnych pomysłów. A zatem - jak nie umiesz, nic nie wiesz to w mig się nauczysz. Jak umiesz i pokażesz, że umiesz i można na Ciebie liczyć, można mieć do Ciebie zaufanie... masz pole do działania i czujesz, że jesteś współtwórcą firmy i jej rozwoju. Ze świecą szukać takiego miejsca pracy, a jest na wyciągnięcie ręki. Ślepi i głusi... tego nie widzą ani nie słyszą... Głupcy...

Patrycja

@Piotr, jesteśmy tylko ludźmi i też nie każdy komentarz niezgodny z regulaminem jesteśmy w stanie "wyłapać" od razu. Staramy się to jednak robić jak najszybciej i najdokładniej. @Mateo, moderatorzy obecni są we wszystkich wątkach na forum. Reagujemy na wpisy, które nie powinny być miejsca, dopytujemy o szczegóły. Zachęcam do zapoznania się z ofertą "dla pracodawców" (https://www.gowork.pl/pracodawca-oferta ), bo to, co piszesz, nie jest prawdą.

Pracownica

Kiedyś wam opowiem jak wyglada księgowość i rozliczanie w manko ... a czym bardziej rozliczanie projektów finansowanych z ministerstwa... salwarowski pakuj walizę !

baretek
@Pracownica 11.09.2018 17:12

no ja bym sie bał.. bo to prawda

śmiechy i chichy z krynicy

Królu seniorów dalej wciskasz biednym seniorom swoją gazetkę w ręce i robisz sobie z nimi zdjęcia?

Bruno

GO WORK - to dno .. co ja gadam poniżej dna :)

Jaro
@Bruno 08.09.2018 21:33

Co za denny portalik , tu wszyscy mogą napisać wszystko anonimowo. Zero wiarygodności. W dodatku oferta moderowania wpisów za kasę. Żenada!

tiger :)

Manko to miejsce dla twardzieli, a nie dzieci z problemami i kompleksami ... to jest jazda i szkoła życia, a nie świetlica terapeutyczna ... tu się zmienia rzeczywistość.. tu się walczy ... a nie niańczy... Jesteś słaby - nie przychodź do MANKO.. nie chce ci się żyć i pracować ... nie przychodź do Manko... .. jesteś socjalem ..to nie miejsce dla Ciebie ... pozdro :)

obiektywny
@tiger :) 18.07.2018 20:28

Nie chcesz zarabiać... przyjdź do Manko!

Pozdro dla Tigera
@tiger :) 18.07.2018 20:28

Tiger zawsze pozostaje Tigerem .. za nim słabe owieczki nie nadążą :) pozdro dla Tigera !!! rób swoje brachu ... słabe pieski szczekają .. a karawana idzie dalej !!!

Marek
@tiger :) 18.07.2018 20:28

Takie fora to nieporozumienie! Nic z tego sensownego ani wiarygodnego nie będzie... Jeśli ludzie wypowiadają się anonimowo to ich wiarygodność i użyteczność jest zerowa

Boryna
@tiger :) 18.07.2018 20:28

Pozdro dla TIGERA :) sieManko !!

Pati

Polecam organizację jako miejsce pracy i samorozwoju zawodowego. Pracowałam tu zaraz po ukończeniu studiów. I to było miejsce gdzie nauczyłam się prawdziwego PR i marketingu społecznego. Prezes stowarzyszenia to gość z autentycznym dorobkiem i pasją. Dzięki zespole Manko, że mogłam z Wami stawiać pierwsze kroki zawodowe w obszarze promocji. Dostałam tu solidną lekcję zawodu pr-owca. Pozdrawiam!!!

T.
@Pati 10.08.2018 20:10

Ja pracowałem w dziale redakcji - początki i pierwsze wydania Głosu Seniora. Super wspominam te czasy.

Aneta
@Pati 10.08.2018 20:10

Dzięki za meytoryczne info. Pozdrawiam.

Basia
@Pati 10.08.2018 20:10

Byłam najpierw wolontariuszką, a później pracowałam kilka miesięcy w stowarzyszeniu - realizowałam tu swoje marzenia, aby zostać dziennikarką - praca w redakcji w stowarzyszeniu dała mi świetny start w realizacji zowodowej. POLECAM :)

Bruno
@Pati 10.08.2018 20:10

Dzięki Pati za ważne informacje dla mnie :)

student
@Pati 10.08.2018 20:10

Super, będę aplikował na staż w PR, widzę że Manko jest w tym dobre

Basia
@Pati 10.08.2018 20:10

Też polecam. Miło wspominam i pozdrawiam

gość
@Pati 10.08.2018 20:10

Dzięki Pati. Pozdrawiam

student
@Pati 10.08.2018 20:10

Dziękuję za wypowiedź na poziomie, mimo że wiarygodność tego portalu ... pozostawia wiele do życzenia

Patrycja

@Ania, czyli rozumiem, że nie jesteś już związana z firmą. Cieszę się, że nabyłaś cennego doświadczenia zawodowego w Stowarzyszeniu "Manko". Pozdrawiam Cię serdecznie! Jak aktualnie wygląda praca w Stowarzyszeniu "Manko" w Krakowie? Polecacie aplikować do pracy w tym miejscu?

Szymon
@Patrycja 31.08.2018 15:49

Zamierzam aplikować, słyszałem sporo o tej organizacji. Szczególnie w temacie kampanii społecznych mają wiele sukcesów i to mnie bardzo zachęca

Iza
@Szymon 31.08.2018 23:28

Aplikuj :) Bardzo dobre miejsce pracy i realizacji świetnych działań. Pracowałam tam , więc mogę potwierdzić !! :)

anonymous
@Iza 01.09.2018 18:19

Chyba na kolanach

Iza
@anonymous 01.09.2018 18:39

Proszę swoją frustracje eksponować w innych formach. Szczególnie w takich, które pomogą się z niej wyleczyć. Jest wiele sposobów. Życzę powodzenia oraz satysfakcji zawodowej i życiowej.

Spiralny
@Iza 02.09.2018 18:26

Iza - kocham Cię :)

Iza
@Spiralny 08.09.2018 21:34

Spiralny - doceniam docenienie :) Pracowałam w Manko więc mogę potwierdzić, że jest to idealne miejsce dla kreatywnych ludzi z pasją! Natomiast komentarze nawet negatywne powinny mieć styl i poziom. Myślę, że niektórzy użytkownicy Gowork powinni przejść solidną lekcję życia w celu nabrania dojrzałości i wyleczenia się frustracji.

Mateo

GOP WORK .. portalik co opluwa ... a potem chce kaskę za moderowanie i czyszczenie, co nazywa archiwizacją, bo ładniej... ale obciach pracować w takim g... jak bym, wolał rowy kopać ..

ANTY-SRANTY
@Mateo 08.09.2018 21:38

Popieram .. takie portaliki to żenada, Ile tam płacą za pracę ... Patrycjo oceń pracodawcę, jaka płaca, jaka atmosfera, jaka prowizja za to jak jakaś firma się ugnie i dam wam kasę za moderowanie tej chały :)

Patrycja

@Piotr, dlaczego kogoś wypowiedź ma kompromitować portal? Jako GoWork.pl nie mamy wpływu na komentarze zamieszczane na użytkowników - wszelkie niezgodności z regulaminem i uchybienia staramy się jednak wychwytywać od razu. Pracujesz lub pracowałeś w Stowarzyszeniu "Manko"? Jeśli tak, to zachęcam do podzielenia się swoją opinią na temat tego pracodawcy!

Piotr
@Patrycja 07.09.2018 21:29

Pani Patrycjo, bo moderacja powinna polegać na usuwaniu niemerytorycznych i obrażających inne osoby komentarzy. Tolerując takie wpisy stajcie się brukowcem .. i spluwaczką dla frustratów, tracąc całkowicie swoją wiarogodność, nie wspominając o etyce zawodowej moderatora czy czegokolwiek innego ..

Spirala pi-aru

Wyżelowany oszuście daj głos !

Piotr
@Spirala pi-aru 01.09.2018 18:38

Poziom i forma wypowiedzi jest tak niska, że kompletnie kompromituje portal GoWork i osobę która ją wpisała.

Marek

Póki ten marny portalik i inne będą anonimowe i każdy będzie mógł tu napisać co mu ślina na język przyniesie, bezkarnie pomawiając i opowiadając brednie bez pokrycia faktów i dowodów, nikt tego poważnie nie będzie traktował :)

Pozdro
@Marek 08.08.2018 18:44

Marku przecież nikt tego nie tratuje poważnie, chyba że jest dziecinny i naiwny.. Nikt anonimowych anonimów nie traktuje serio - bo to oczywiste :) To tylko taka zabawa i miejsce aby upuścić sobie trochę jadu i frustracji.. albo się wyżyć na kimś z pracy lub byłej pracy :)

Greg
@Marek 08.08.2018 18:44

Ten portal to kompletny absurd - przestrzeń i fabryka frustratów i co gorsze anonimowych hejterów !!

Marek
@Marek 08.08.2018 18:44

ha ha ha ktoś tu pisze o moderowaniu i rzetelności :) niskie loty...

Pozdro
@Marek 08.08.2018 18:44

GO work to dno dna :(((( ble ble ble ... aninowa spluwaczka

Bruno
@Marek 08.08.2018 18:44

popieram te portal to spluwaczka i dno .... :((((

Markus

Pracowałem w Manko prawie rok, rzadko można spotkać tak aktywną, twórcza i kreatywną organizację. Zmieniłem pracę (to normalne w dzisiejszym świecie) ale zdobyłem tam ogromne doświadczenie i szlif warsztatu PR i marketingu. Całe grono hejterów i frustratów wynika z ich nieporadności życiowej, słabości charakteru i osobistych problemów, które najłatwiej przenieść do anonimowego świata - to jest chore.

Seba
@Markus 08.08.2018 22:40

Dziękujemy za pierwszą sensowną i wiarygodną wypowiedź jaką tu przeczytałem :)

Marek
@Seba 09.08.2018 13:18

Popieram opinię Markusa. Jest merytoryczna i na temat.

obserwator
@Markus 08.08.2018 22:40

Przypadkiem znalazlem sie na stronie stowarzyszenia i na tej podstawie moge poprzec twoja opinie. Wyjatkowo jasno sformulowane cele, wymogi co do posiadaczy Karty, partnerow i zapewne mrowcza praca, zeby zgromadzic tyle ofert. Nie jest mi wiadomo, jak to dziala w praktyce, ale przekazane zostaly informacje i formularze, wiec znajomi seniorzy poinformuja. Inicjatywa potrzebna i co najcenniejsze , bez udzialu zlotoustych rzadowych notabli. I to na poczatek najlepsza wiadomosc!

Uważajcie

Stowarzyszenie zatrudnia i wykorzystuje osoby niepełnosprawne. Współpracują z fundacjami, które zatrudniają osoby niepełnosprawne, dopłacają grosze do ich pensji i traktują je jako tanią siłę roboczą. Tak naprawdę wykorzystują osoby, które jako oranizacja pozarządowa powinny chronić. W MANKO istotne są tylko pieniądze i to ile wpadnie do kieszeni zarządu. Uciekajcie i nie manujcie czasu.

Osoba Niepełnosprawna
@Uważajcie 08.08.2018 17:03

Dziwne oskarżenia. Sama jestem osobą niepełnosprawną, pracuje w Manko na cały etat, otrzymuje wypłatę na czas, mam umowę jestem zadowolona :) zatem chyba Pani pomyliła organizacje.

Pracuś
@Uważajcie 08.08.2018 17:03

A to dobre .. zatrudnia i wykorzystuje :) Czyli zatrudniając wykorzystuje :))) To niezłe pierwsze słyszę aby zatrudniać i wykorzystywać. Jest oferta pracy i płacy, godzę się i pracuje :) gdzie tu miejsce na wykorzystywanie ?

Kosmita
@Uważajcie 08.08.2018 17:03

Dzisiaj w każdej firmie i organizacji wszyscy wszystkich wykorzystują !!!!!! Uciekajmy z tego świata!!!!! Na tym świecie trzeba pracować !!!!!!!!!!!!! To straszne !!!!!! Wystrzelmy się gdzieś w kosmos, tam gdzie nie trzeba iść codziennie do pracy !!!!! Wtedy będzie sprawiedliwie !!! Zero pracy - to jest sprawiedliwość !!!!!

oj, gorzko
@Kosmita 08.08.2018 22:46

Hmm...W swiecie w ktorym zyjesz juz niektorzy nie poddaja sie terrorowi pracy. Maja po kilkoro dzieci i jedyny problem, ze kiedys one dorosna i manna sie skonczy. Pozostanie tylko zostac u nich na laskawym garnuszku. A moze podatnicy, ktorzy jeszcze przetrwaja zrzuca sie na starego " wypracowanego" czlowieka. Szacunku do pracy trzeba uczyc od dziecinstwa, a nie wyciagania reki!

Patrycja

@Dawid, a na jakie stanowisko chciałbyś aplikować? Myślę, że zawsze warto złożyć swoje CV do firmy i czekać na kontakt z ich strony oraz zaproszenie na rozmowę. Wtedy na pewno dowiesz się więcej, niemniej jednak trzymam kciuki, abyś otrzymał satysfakcjonujące Cię odpowiedzi na forum. @Ania, długo już pracujesz w Stowarzyszeniu "Manko"? Możesz napisać, czy praca w tym miejscu jest rozwojowa, czy pracownicy mają szanse awansować? @Basia, rozumiem, dziękuję bardzo za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie!

Ania
@Patrycja 25.08.2018 15:06

Pracowałam prawie 2 lata w zarządzaniu projektami związanymi z działaniami PR, kampaniami społecznymi i wydawaniem ogólnopolskich czasopism. Praca jest bardzo rozwojowa! Żadna szkoła nie nauczy tak dobrze promocji, marketingu i redakcji jak organizacja która to robi z sukcesami 20 lat. Polecam!

Dawid

Zainteresowałem się działalnością Manko, mam znajomych, którzy kiedyś tam pracowali - mówią, że było spoko i działań w PR jest na maxa. Polecacie teraz aplikowanie tam?

Ania
@Dawid 22.08.2018 23:29

Zdecydowanie tak!!! Szczególnie jeśli chcesz pracować w dziale redakcji lub PR !!

Patrycja

@nie zmanipulowana, dziękuję za Twoją rozbudowaną opinię dotyczącą pracy w Stowarzyszeniu "Manko", nie rozumiem natomiast, dlaczego zwracasz się do mnie w ten sposób. Zadaję pytania, a odpowiedzi uzyskane od pracowników firmy z pewnością pomagają osobom zainteresowanym pracą w niej. Na forum natomiast pisać może każdy - a każdego użytkownika to już kwestia, czy do danych opinii będzie podchodził z dystansem. Na pewno portal Gowork.pl nie ma na celu manipulacji. Jest on po to, by każda osoba szukająca pracy mogła się dowiedzieć czegoś więcej od pracodawcy. Ważne jest to, by osoby wypowiadające się na forum pisały prawdę, a to już od nas nie zależy. Pozdrawiam i życzę wiele dobrego! @Basia, cieszę się, że jesteś zadowolona z pracy w tej firmie. Rozważałabyś w przyszłości powrót do pracy w niej?

Basia
@Patrycja 19.08.2018 19:56

Mam stałą pracę w innym miejscu, ale chętnie wróciłabym do pracy w Stowarzyszeniu, również dlatego, że od czasu gdy tam pracowałam organizacja się ogromnie rozwinęła, jest mnóstwo nowych, ciekawych działań.

Marek
@Basia 20.08.2018 00:17

Dzięki Basiu za pomocne info :) sieManko :)

Pracownica

Co tam królu seniorów ? Zarzuć jakimś seksistowskim żartem.

nie zmanipulowana

Pani Patrycjo, proszę mi wyjaśnić w jaki sposób się zwracam?... bo nie uściśliła Pani... jaki to sposób? Jestem niekulturalna, niegrzeczna? Piszę, bo na portalu może każdy, jak Pani sama twierdzi wyrazić swoje zdanie, co właśnie uczyniłam.

nie zmanipulowana

Polecam pracę w Manko. Miejsce do zdobycia doświadczenia - dla tych którzy go nie mają i miejsce do realizacji i dalszego zawodowego rozwoju - dla tych którzy doświadczenie już mają. Miejsce dla ludzi z klasą a nie maruderów i narzekaczy. Ci drudzy szybko odpadają - ku mojemu wielkiemu zadowoleniu, bo z maruderami i narzekaczami to żadna przyjemność współpracować. Nie polecam natomiast czytania portalu. Portal służy tylko i wyłącznie jego właścicielom, którzy postanowili dorobić się w najbardziej perfidny sposób... na emocjach, na manipulacji ludźmi. To jest obrzydliwe! Szanowna Pani Patrycjo! - współczuję Pani. Jest tyle miejsc pracy, w której można robić coś dobrego, a Pani tkwi w miejscu, które Panią czyni zakładnikiem manipulacji i na tym dorabianiu się pieniędzy. Odradzam Pani dalszą prace w GoWork i napominam. Proszę szukać innego miejsca pracy. Brać pieniądze za manipulowanie? Ten porta? to tylko opakowanie dobre a tak na prawdę w środku złe intencje. Proszę zapamiętać, że był ktoś kto Pani dobrze radził!

anonim

(usunięte przez administratora)

Bruno

Tak zgadzam się z Józefem Baryłą. Potwierdzam jego zdanie o Manko. Tam zmuszają wszystkich do picia... Przy drzwiach stoi Pani ze szklanką ..wszystkim polewa i każdy musi przed wejściem do biura pić.. każdy petent, każdy klient, każdy pracownik MUSI pić .. straszne i nikczemne.. . strach się bać ...

Beata

Ohhhh Juzek nie daruje Ci tej nocy :)

Patrycja

@Osoba Niepełnosprawna, długo już pracujesz w Stowarzyszeniu "Manko"? Jaka atmosfera panuje w firmie? Chętnie dowiem się też, czy pracownikom przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne. @Pati, rozważasz powrót do pracy w tym miejscu? Jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca? Ponownie upominam osoby wypowiadające się w wątku - nie jest to miejsce na obelgi! Wasze komentarze zostaną usunięte przez administratora forum.

elo

Salwarowski to król PR całego świata!

Elo fun
@elo 27.07.2018 11:29

Elo nie masz racji Łukasz nie jest Królem PR - jest Bogiem :)

Hehe
@Elo fun 27.07.2018 23:39

Salwarowski to pała

Hehe
@Hehe 28.07.2018 17:56

pała to ty ... i to jeszcze bardzo mała :) he he

Juhc
@Hehe 04.08.2018 20:58

Uraziłem wyżelowanego pajaca? Uuuuuuu zgłoś to waflu na policję jak wszystkich straszysz

Mariola Barszcz

Bo zupa była za słona :)

Józefa Żurek
@Mariola Barszcz 08.08.2018 18:48

Nie przejmuj się Mariolu, u nas - w innej organizacji od czterech miesięcy jest zupa ogórkowa - ludzie są na granicy wytrzymałości - u was to El Dorado

Natalia
@Józefa Żurek 08.08.2018 22:32

U nas nie ma zupy ani stołówki pobliżu. sama gotuje i przynoszę do roboty

Mariola Barszcz

Dziś w firmowej stołówce znowu był żurek. ile można jeść tej chorej zupy ... podobno sam prezes ją lubi i dlatego w kółko ją podają. Co za egoista !! mam tego dość. Czy mogę zaapelować o wsparcie w tej sprawie. My chcemy barszczu!

Marek
@Mariola Barszcz 08.08.2018 16:09

Dziś był przecież rosół. O co chodzi z tym barszczem - ja wole żurek!

anonim

(usunięte przez administratora)

Anna

Jakie to ma znaczenie Pani Aniu czy Pani Karlino felicjo, genowefo.. tu same anonimy z Panią na czele .. Mam 16 lat i piszę do pelemele :) Nie jest Pani Anną to ja nią jestem .. nie podszywaj się pode mnie :)

Zenia

A wg mnie Ania to Frania i siostra Zeni Mania :)

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

chyba ktos ma kompleksy... prawda ł?

Patrycja

@Prezes prezesów, co chciałeś przekazać swoim komentarzem? Jego ton jest niedopuszczalny, a Twoje "oskarżenia" nie mają żadnego pokrycia z rzeczywistością. Przypominam, że znajdujemy się na forum GoWork.pl, które służy wymianie rzetelnych i merytorycznych opinii na temat pracodawców. Komentarze nie mające związku z tematem nie będą tolerowane i mogą zostać usunięte przez administratora. Jeśli ktoś z Was zechciałby wyrazić swoją rzetelną i kulturalną opinię na temat pracy w Stowarzyszeniu "Manko" - zachęcam.

Manko fun

Taki Jacuś.. stażysta przychodzi ... nie sprawdza się bo EGO 10 razy wyższe niż możliwości i kompetencje... .. roszczenia .. brak szacunku dla innych ... więc nie dostaje propozycji pracy, wpada wtedy w szał i mści się na niedoszłym pracodawcy :) na jakiś marnych forach.. oferujących płatne moderowanie :) obciach ..

Arapaho
@Manko fun 11.07.2018 16:20

hmmm .... jak zamieszczasz opinię to pisz bez błędów......tak będzie lepiej :/

wstyd
@Manko fun 11.07.2018 16:20

Dziwna sprawa. Pewnie mało kto generuje swoje opinie na temat pracodawcy tylko w oparciu o portal internetowy. Bądźmy szczerzy, można w mediach społecznościowych napisać wszystko. Ale mam wrażenie, że osoby broniące Stowarzyszenia po części pogrążają się. Nie rażą mnie wypowiedzi pracowników/ byłych pracowników, nawet jeśli są negatywne. Natomiast odpowiedzi osób pracujących bardzo mnie zniechęcają. To pokazuje, że nie macie szacunku do drugiego człowieka. Ktoś napisał negatywną opinię aa Wy piszecie, że "taki Jacuś/// stażysta" ma ego ponad normę. MOŻE, ale wasze wypowiedzi są mało kulturalne. To tylko pokazuje, że na drodze do porozumienia między pracodawcą a pracownikiem, relację niszczy pracodawca. Wstyd

Wstydliwy
@wstyd 01.08.2018 18:33

Tak anonimowe odpowiedzi anonimowych ludzi na anonimowe wpisy anonimowych potwierdzają brak szacunku anonimów broniących manko wobec anonimów go atakujących wstyd :)

ELO
@Manko fun 11.07.2018 16:20

Pozdrowienia dla Jacusia, co szacunku do seniorów, ani kobiet nie miał, wyleciał i płacze na forach, jaki to biedny :) Może się czegoś nauczy chłopina.

Anonim
@Wstydliwy 03.08.2018 22:56

Anonimy anonimom anonimowe anonimy anonimowo piszą :)

Zostaw opinię o Stowarzyszenie "Manko" - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stowarzyszenie "Manko"