Sodexo Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 200 ocen.

Sodexo Polska Sp. z o.o.
3 200 6 1

Opinie o Sodexo Polska Sp. z o.o.

Nieeeeee

NIE POLECAM NIE POLECAM NIGDY W ZYCIU. Poszedłem na "rozmowę do siedziby" ,szukali ludzi na kuchnię. I zaczynamy, umowy? Tak, 1245 umów zlecenie, dzien, 3 dni ,tydzień. Miejsce pracy? Codziennie inne, narodowy, sejm, bonifraterska. Pieniądze, stawka nawet dobra, jak powiesz ze masz dosc i nie przyjdziesz. Wtedy dadzą lepszą. Wypłaty? HAHAHAHA Ile razy nie dostałem pieniędzy bo nie było jakiegoś podpisu na umowie. Ale nikt nie zadzwoni z tą informacją. Dopiero jak zrobisz awanturę to Ci podeślą kopię do podpisania i znowu czekasz na kase. Musisz pilnować swoich godzin. Na tych kuchniach nikt nic nie wie. Nie wiesz kiedy do pracy, na ile, na którą godzinę. Kiedyś byłem w pracy na koncercie bardzo znanego zespołu. Kiedy po 12 godzinach chciałem iść do domu, kazali mi zerwać opaskę żebym sobie nie poszedł na koncert za darmo po pracy. NIE POLECAM, ODRADZAM. Kiedyś widziałem jak robią zupy, 1 dnia rosól 2 dzień pomidorowa 3 dzien gulaszowa 4 dzien chinska. Ciekawe co na to zarząd? On nie jada w tych miejscach tylko w najdrozszych miejscach w Warszawie. ODRADZAM STANOWCZO

Sodexo Polska
@Nieeeeee 06.04.2018 01:38

Drogi Nieeeeee, Każdego miesiąca bardzo wiele osób zatrudnianych jest przez nas na umowy zlecenie, które wspierają naszych pracowników np. podczas imprez masowych. Wypłata za zlecenie może być zrealizowana wyłącznie po dostarczeniu kompletu poprawnych dokumentów – tak stanowi polskie prawo. W przypadku, gdy brakuje podpisów lub znajdują się w nich inne błędy formalne, takie dokumenty natychmiast zostają cofnięte do uzupełnienia. Osoby pracujące w określonym miejscu pracy są uprawnione do przebywania tylko tam. Regulamin PGE Narodowego podczas imprezy masowej w pkt. 16.6 b. określa zasady przebywania na obiekcie personelu poprzez wprowadzenie nadzorowanego, ograniczonego dostępu do określonych pomieszczeń lub powierzchni. Mamy 100% zaufania do kompetencji naszych szefów kuchni i wszystkich naszych pracowników, a wszystkie nasze dania przygotowywane są codzienne z najświeższych składników. Świadczą o tym tysiące zadowolonych Klientów Sodexo Polska każdego dnia, w tym nasz zarząd, który wbrew Twojej opinii, również do grona naszych codziennych Klientów się zalicza. Wszystkich niedowiarków zapraszamy do naszych restauracji :) W przypadku problemów z umowami i innych spraw pracowniczych jesteśmy dla Ciebie dostępni pod adresem: hr.fms.pl@sodexo.com, gwarantujemy 100% dyskrecji. Pozdrawiamy, Sodexo Polska On-site Services

Imprezowy
@Sodexo Polska 11.04.2018 21:45

Nie interesuje mnie co macie do powiedzenia, ludzie prawde znają bo sami to przeżyli. Jesteście klamcami oszustami i złodziejami. Tyle w temacie

Sodexo Polska
@Imprezowy 12.04.2018 15:23

Drogi Imprezowy, Jest nam przykro, że tak się czujesz i przepraszamy, jeśli w którymś momencie Twojej współpracy z firmą miałeś powód do niezadowolenia. Pamiętaj o tym, że zawsze jesteśmy do Twojej dyspozycji pod adresem: hr.fms.pl@sodexo.com. Z pozdrowieniami, Sodexo Polska On-site Service

kurkadomowa
@Nieeeeee 06.04.2018 01:38

hmmm.... a kto nie robi pomidorowej na rosole ,często rosół to baza do wielu zup !

9,70
@Sodexo Polska 11.04.2018 21:45

Nie piszcie o dostarczaniu kompletów dokumentów, bo nawet dziecko wie jakim drobnym ułamkiem całości są w Polsce ludzie pracujący na śmieciówce z wyboru i sami się do wypłaty rozliczający. Jakoś nie wierzę, że ktoś przynosi wam rachunki. Po prostu nie wierzę. Prędzej jestem skłonny uwierzyć, że olewa się śmieciobiorców i rozlicza ich na końcu, po etatowcach. I oczywiście rozlicza pracodawca, który udaje że pracodawcą nie jest. Bo tak ma taniej.

M. W-a

Pracuje we Wrocławiu i nie polecam każdego dnia jestem zmuszona pracować z lesbijka i aż się boję do pracy przyjść. Poważnie żadnych perspektyw rozwoju bo jedzenie przygotowywane jest z półproduktów i gotowców. No ale to kantyna dla produkcyjnych roboli więc nikt się nie przejmuje.

Karolina
@M. W-a 29.09.2018 16:32

Przepraszam, a co ma orientacja seksualną wspólnego z pracą?!

Gocha
@Karolina 11.10.2018 22:20

Molestowanie molestowanie!!!

Amator

Czy oferta technika obsługi obiektu jest aktualna?

Sodexo Polska
@Amator 13.07.2017 11:57

Drogi @Amator, prowadzimy rekrutacje na to stanowisko w wielu lokalizacjach na mapie Polski. Będziemy wdzięczni za informację które miasto masz na myśli. Z pozdrowieniami, Dział HR, Sodexo Polska On-site Services.

K30
@Sodexo Polska 17.07.2017 09:43

Witam firme sodexo czy praca sprzataczki jest nadal aktualna chodzi mi o kielce

anonymous

Pracuje w firmie Sodexo już kilkanaście lat i uważam że firma jest wobedz pracowników w pożądku wypłata na czas, bony na święta, karty Luxmed itp. Byłam na kilku jednostkach i mogę szczerze powiedzieć że Atmosfera jest wszędzie super firma potrafi stwożyć miłą atmosferę wszystkie jednostki wspominam z sentymentem . Koledzy i koleżanki są w pożądku wszędzie..Pracuje obecnie na Rosmanie i też jest super .Jeżeli ktoś chce pracować to będzie ,jest czasem ciężko ale nie zamieniła bym pracy w Sodexo bo nigdzie nie ma takiej Atmosfery jak u nas .Polecam każdemu kto chce pracować i jest zainteresowany

f
@anonymous 31.07.2018 23:05

-napisał socjolog z sodexo

Michaś
@anonymous 31.07.2018 23:05

pożądku =porządku

wwo

socjolog bez żadnej technicznej wiedzy rekrutuje na stanowiska techniczne cyrk

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Sodexo Polska Sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

anonymous
@Administrator 16.05.2018 10:07

Niestety czytając te wszystkie komentarze, muszę stwierdzić, że jest w tym wiele prawdy. Praca owszem jest ciężka na pewno, ale najbardziej przytłaczająca jest atmosfera panująca na bufecie. Większość bufetowych jest arogancka, a wręcz chamska. W cyniczny sposób pomiatają nowymi pracownikami. Z pewnością mogę stwierdzić, że to "stare bufetowe " rządzą na bufecie, a nie Menager restauracji. Dziewczyny wykorzystują nowe osoby, obgadują je, wyręczają się nimi, ponadto sposób odnoszenia się jest poniżający w stosunku do nowych pracowników. Kwestia palenia papierosów jest nie do zaakceptowania. Stare bufetowe pala ile moga, zostawiając nowe dziewczyny na bufecie same w czasie największego ruchu w restauracji. Osoby palące w praktyce mają o wiele dłuższe przerwy, niż osoby niepalące. Wystarczy spalić 5-6 papierosów na zmianie, a wychodzi, że pracuje się prawie godzinę krócej. Podsumowując: zmiana starej kadry na bufecie, (a w szczególności osoby która jest tam najdłużej rozładowałaby napiętą atmosferę panująca na bufecie).

Juz nie
@Administrator 16.05.2018 10:07

No cóż...pracowałam jakiś czas w sodexo w łodzi na św Teresy...Menager ok...ludzie na kuchni ok....sa stare wygi które chcą rządzić nowymi i pomiatac....ale najgorzej wśród bufetowych....jest tam jedna taka co wszystkim pomiata, ubliza, wprowadza bardzo nerwowa atmosferę, szepcze po kątach i chyba uwielbia jak ludzie sie kłócą....ciagle nerwowa,, jest arogancka ....kobito zwolnij się, będziesz zadowolona a i atmosfera w pracy dla pozostałych sie oczyścić....nikt nie chce przez Ciebie tam pracować....myślę że władze sodexo powinne wesprzec managerów....

Sodexo Polska
@Juz nie 13.07.2018 23:07

Dzień dobry, Dziękujemy za opinię i za poświęcony nam czas. Opisane zachowanie jest niezgodne z naszymi standardami, za co przepraszamy. Sprawa jest obecnie wyjaśniana wewnętrznie. Zachęcamy do zgłaszania podobnych uwag pod adresem: hr.fms.pl@sodexo.com. Gwarantujemy dyskrecję i anonimowość. Pozdrawiamy, Sodexo Polska On-site Services

Hahaha

Nawet bardzo smutne - trzeba się zastanowić dlaczego tyle ogłoszeń mają ciągle.

Sodexo Polska
@Hahaha 14.09.2017 15:06

@Hahaha dziękujemy za Twoją opinię i chętnie wyjaśnimy, skąd tak duża liczba rekrutacji. Jest to związane z dynamicznym rozwojem i otwarciem nowych kontraktów. Każdy nowy kontrakt to od kilku do kilkudziesięciu nowych miejsc pracy. Stąd tak duża liczba ogłoszeń. Wszystkich zainteresowanych pracą w dużej, międzynarodowej firmie zachęcamy do sprawdzania aktualnych ofert na stronie http://pl.sodexo.com/home/kariera/rekrutacja.html Pozdrawiamy! Sodexo Polska On-site Service

Sodekso
@Sodexo Polska 19.09.2017 10:27

To jest nieprawda. Obecnie nie ma żadnego rozwoju, a duża liczba ogłoszeń jest spowodowana zwalnianiem się pracowników

Sodexo Polska
@Sodekso 26.03.2018 05:28

@Sodekso dziękujemy za Twoją wypowiedź. Każdego dnia poszukujemy ok. kilkudziesięciu pracowników w kilku lokalizacjach na terenie całego kraju. Ma to związek wyłącznie z dynamicznym rozwojem firmy - w ostatnim roku nasza firma odnotowała 10 - procentowy wzrost. Liczba rekrutacji uzależniona jest od liczby nowo otwartych kontraktów. Zachęcamy do kontaktu z Managerem lub Działem HR, by uzyskać więcej informacji na temat możliwości rozwoju w naszej firmie: hr.fms.pl@sodexo.com. Pozdrawiamy! Sodexo Polska On-site Service

Sodexo Polska

Drogie @Ktos i @Zdumiona, Dziękujemy za Wasze opinie. Zgłoszone przez Was zdarzenia są obecnie analizowane wewnętrznie. W Sodexo wiemy jak ważne jest bezpieczne i komfortowe miejsce pracy, dlatego zachęcamy gorąco do zgłaszania podobnych uwag na adres hr.fms.pl@sodexo.com, również anonimowo. Pozdrawiamy, Sodexo Polska On-site Services

Ktos

To co się dzieje na bufecie lub w kuchni w Augustowie to jest porażka wielka. Każdy rządzi jak chce szefowa nie potrafi rozwiązywać problemów oszukujo jak mogą szefowa nic nie wie na temat pracy przy bufecie pracownice więcej wiedzą powinna być zmieniona szefowa bo nie daje sobie rady. Tak jak pisałam przychodzą nowe osoby to pracownice bufetu traktują bardzo źle obgaduja wszystkie osoby tak nie powinno być w pracy. Każda nowa osoba pracuje jak może i na ile ma siły a w tej pracy nawet nie doceniają. Pracowałam z chłopakiem to gadała żeby mnie wykurzyc a mojego chłopaka zostawić na mój temat nawet gadaly do niego tak się nie robi. A szefowa miała to gdzieś. Zróbcie coś żeby zmienić szefostwo w sodexo w Augustowie.

Ktos

Sodexo polska w Augustowie jest poprostu fatalnie pani Anna W nie umie wyjaśnia sytuacji żadnej poprostu nic nie umie załatwić szefowa podkreślam dziewczyny rzucają się do nowych osób jaka nowa osoba przyjdzie to rezygnuje z pracy. Powinna być zmieniona szefowa która wszystko ogarnie i będzie potrafiła ogarnąć.

Zdumiona

Kierownictwo mocno zdemoralizowane. Wyprawiają takie rzeczy w i po pracy, ze wlos sie na glowie jeży. Widac prezes i cala reszta szefostwa lubi gdy ich przedstawiciele doradzają wszystkich!

Wolny

Ta firma to jakaś masakra, nie wiem jak inne regiony ale w Tarnowie odradzam. Ja się już od nich uwolniłem i dzień w którym odszedłem z tej firmy, był jednym z szczęśliwszych dni mojego życia. Jak nie wierzycie, sprawdźcie sami.

Benek

Sodexo Polska to prężna firma, mają dużo ofert pracy. Dla ludzi którzy nie boją się pracy to dobre miejsce

Benek

Może nie wszędzie jest dobrze dobrana załoga ale ja nie narzekam. Fajni ludzie ze mną pracują, mogliby płacić trochę więcej ale wiadomo, że nie zawsze może być wszystko. Ktoś narzeka na kolegów w pracy, dziwne?

Prawda

Atmosfera - jeden drugiego w łyżce wody utopi niestety

Benek

Widzę, że Sodexo zaczyna dotykać problem braku rąk do pracy. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jaka jest atmosfera w firmie? Jestem zainteresowany pracą przy obsłudze obiektu i dobrze jest wiedzieć coś bezpośrednio od pracowników. Jakieś dodatki do podstawy?

Staszek
@Benek 29.09.2017 08:20

Ja pracuje na obiekcie. Atmosfera w firmie jest niezła, przynajmniej na kontrakcie na którym ja pracuje. Nie wiem jak na innych, ale to wiadomo jak w każdej firmie. Pracy sporo, ale wszystko uczciwie i z góry wiadomo kto się czym zajmuje. Dodatki do pensji - są premie uznaniowe, no i można sobie dorobić na pracach dodatkowych.

To samo wszędzie

Nie tylko tutaj jest taka sytuacja. Drogie Sodexo co po tym że dyrektor generalny wysłucha i zachowa wszystko dla siebie. W dellu podobna sytuacja pani manager chodzi nic nie robi tylko je i kawę pije i ciągle się śmieje jej dwie asystentki czy koordynatorki to samo jedna zajmuje się cleaningiem i druga terenem zewnętrznym - jakiś śmiech!

domi

Czy ktoś się orientuję jakie są zarobki w sodexo dla osób pracujących na kasie w restauracjach

General

Sodexo Intel. Praca może i fajna ale atmosfera tragedia. Ludzi manager ma za nic. Siostry jako menadżer i asystent to chyba najgorsze posunięcie w tym oddziale. Pani W chodzi i się opie.... I A inni robią za 3. Firma ok dużo dodatków

Sodexo Polska
@General 22.09.2017 09:35

Drogi @General Dziękujemy za zasygnalizowanie sprawy. W przyszłym tygodniu (wtorek) w jednostce przebywać będzie dyrektor operacyjny Sodexo Polska, który chętnie zapozna się z Twoimi uwagami podczas krótkiej rozmowy. Oczywiście zapewniamy 100% dyskrecji. Pozdrawiamy! Sodexo Polska On-site Services

Taka moja uwaga

To chyba troszkę nie prawda. Zgadzam się posiadacie dużo kontraktów ale niestety wyrzucacie również, nie mówię tutaj o paniach zmywających lub kasjerkach itd. Sugerujecie się za bardzo zdaniem innych ludzi nie patrzycie obiektywnie na sytuacje. Firma jest i będzie natomiast opinia idzie dalej.

Hahaha

Nawet bardzo smutne - trzeba się zastanowić dlaczego tyle ogłoszeń mają ciągle.

Burletka

Sporą mają tą ofertę pracy Mam jednak mieszane uczucia po przeczytanie wypowiedzi na forum, trochę są smutne!!

Neapolitanka

Niestety dobre firmy mają wielu wrogów, próbujących oczernić.

Pracownik

Zmianą nocną w dellu też nikt się nie interesuję - bo przecież praca jest do 16:00????????????????????

Basiula

Jak widzę Sodexo Polska ma dużo ofert , starają się !

Iwona

Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach na temat pracodawcy, nie jest to jednak dobre miejsce do oceny pracy konkretnych pracowników, szczególnie jeśli chodzi o podawanie ich danych personalnych. Przypominam o obowiązującym wszystkich użytkowników regulaminie. Jeśli występują jakieś nieprawidłowości w pracy któregoś z pracowników lub bezpośrednich przełożonych, to warto takie informacje przekazać wewnętrznie, bezpośrednio do firmy. Widzę, że w poprzednich postach przedstawiciel Sodexo do tego również zachęca i podaje również drogę kontaktu. Warto skorzystać z tego, że pracodawca jest otwarty na zgłaszanie takich uwag.

Romek

Strasznie dużo stresu w tej pracy. Ciągle ktoś Cię kontroluje ze wszystkiego.

Baśka

Może komuś nie odpowiada praca w Sodexo Polska, każdy może mieć swoje zdanie. Generalnie to fajna firma i praca

świeżutka

podjełam pracę w w/w firmie z polecenia drugiej osoby. Przepracowałam już miesiąc na stanowisku osoby sprzątającej. 1.10. podpisuje umowę o pracę... jedyne co mnie trochę nie pokoi to brak konkretnych wytycznych zakresu obowiązków, zmienia się to co dzień i nie kiedy jest to nie możliwe do wykonania czasowo, nie fizycznie. Zwiększono mi na moją wyraźną prośbę z 4h na 6h, czekam z optymizmem na cały etat :) Jeśli chodzi o atmosferę w pracy , jest bardzo rodzinna, kierownictwo miłe, przyjazne i bardzo pomocne. I tu może nie do końca tematycznie ale koszulki w których muszą pracować osoby sprzątające (białe , sztuczne) to jakaś masakra... Tam gdzie ja pracuję wymogi bhp są bardzo restrykcyjne. Wchodząc na pewne obszary obsługiwanego przeze mnie zakładu , muszę dodatkowo zakładać kombinezon ( sztuczny), maski, czepki.... a pod spodem zbroja sodexo.... sprzątanie w tym nie należy do komfortu... wystarczyły by naj zwyklejsze białe thishirty z logo.... Ogólnie jestem zadowolona, zobaczymy jak będzie po pierwszej wypłacie i czy moje godziny wypracowane zostaną dobrze naliczone.. Pozdrawiam

Strzelec
@świeżutka 27.08.2017 17:41

Witam . Sodexo placi przed terminem ,badz spokojna. Pozdrawiam,

Będę pracował

Szukając pracy zbierałem informacje i dowiedziałem się, że Sodexo Polska ma jako pracodawca dobrą opinię. Nie wiem jak to teraz połączyć z opiniami na forum?. Sądzę, że niektórzy pracownicy nie potrafią być obiektywni i swoje pretensje wobec firmy piszą tu!

Zostaw opinię o Sodexo Polska Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sodexo Polska Sp. z o.o.