AJAKS

• Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o AJAKS S.A.

Opinie o AJAKS Poznań

Nie przegap nowości o AJAKS S.A.!

Walter

11.06.2015 10:23

Panie chroń nas od smoły syfu brudu i nędzy
    Malagutti

08.06.2015 15:18

Przecież nikt nie chce (usunięte przez administratora) z lancą w smole i syfie ...
    Warhol

24.05.2015 23:05

Wakacje kurna pod gruszom
    Norbi

06.05.2015 15:58

Nikt znikąd nie uciekł a Ajaks pręży swe muskuły by wypędzić Niemca z kraju
    Far away

05.05.2015 13:04

pppt zasuwa jak ta lala , nie narzeka i nie jęczy
    Pigging monter

30.04.2015 21:28

Dziękujmy Panu, że takie fora jak ten istnieją i pomagają ....decydować
    Volker Kuehne

28.04.2015 19:29

Please translate opinions into English guys
    sab

18.04.2015 12:51

z Ajaksu w ciągu ostatnich 10 lat odeszło na własna prośbę może max. 6-8 pracowników - poza grupą kilkunastu pracowników którzy odeszli z byłym dyrektorem - złodziejem i którym się wszystkie plany istnienia w branży zakończyły po 5 miesiącach w 2009 roku; można sprawdzić w kadrach; jeżeli ktoś szuka spokojnej pracy to rzeczywiście Ajaks nie jest dla niego, taka to branża, ale jeżeli ktoś wierzy w te negatywne wpisy na gowork to świadczy to o jego inteligencji i już tylko z tego powodu do Ajaksu się nie nadaje; lepiej niech nie składa podania; a Ajaks ma 60% exportu usług na zachodzie, wzrost 20% rocznie i praca tutaj to nie jest zabawa dla niewinnych panienek - jeżeli ktoś się do tego nie nadaje to trudno; niech idzie pracować do petro remontu, firmy T - WK, albo innej śmiesznej "konkurencji"
    ciekawy

06.04.2015 17:43

To ile wy tam w tym ajaksie zarabiacie?
    Maras

18.03.2015 11:44

Nie ma takiego podejscia na świecie Lica boy
    Lica boy

16.03.2015 14:12

Jakie trzeba mieć podejście żeby być szczęśliwym w AJAKSIE ?
    kawwwka

07.03.2015 01:10

No i bardzo dobrze, że płaci. Jeżeli uważa, że lizodupy wykonają konkretną robotę to się myli - on o tym wie, tylko wy tego nie wiecie. Tam też trzeba pomyśleć i się przyłożyć a za te grosze nikt nie będzie tam wyciskał siódmych potów. Jest u was dwóch chłopaków, którzy kumają czacze. Obydwoje są opłacani pięcio cyfrowymi kwotami bo prezes dmucha i chucha aby nawet nie pomyśleli o przejściu gdzie indziej. Niestety, kasę mają zaproponowaną większą + pomoc prawną (na pseudo haki prezesa) więc niedługo będziecie mieli szansę. Radzę przycisnąć starego bo będzie okazja do niezłego zarobku zanim nie dołoży nowych, którzy i tak przez długi okres muszą się przyuczać zanim was zastąpią. Do tego czasu żyjecie jak pączki w maśle bo stary będzie mógł tylko pokrzyczeć i powymyślać a na to chyba kolejny raz nie dacie się nabrać co? Dodatkowo konkurencja rekrutuje ale niestety za podobne stawki - tylko atmosfera normalna, więc i tak warto przejść.
    gracz

28.01.2015 13:19

zniszczony a co tam ciekawego w tej telewizji mówili :P
    zniszczony ajaksowiec

26.01.2015 19:08

Heh oglądam teraz na jedynce świat się kręci i rozmawiają o naszej firmie.
    Roman

25.01.2015 15:51

Oj zima idzie, zaczno się czystki, zaczno , kosa Najwiekszego litości nie zna - jak co roku zreszto
    old worker

24.01.2015 14:39

Przecież ta firma nie ma działu software. Więc nie wiem kto pisze te bzdury. Tam np domeną i serwerem zajmują się kontrakty i chyba ten jeden łepek z zakupów. Oczywiście wszystko na ostanią chwilę ale tak sie w tej firmie "pracuje". Pozatym strona www gdzie prezes ledzwie sobie z komórką radzi? Hehehe dobre. Sprzęt w firmie jest beznadziejny. Nie wiem więm kto pisze te kłamstwa o dobrym sprzęcie jak co chwila chłopaki muszą ten złom łatać aby się na robocie nie rozleciał. A stary ich opierdala jak bure suki jak tylko chcą zamówić oryginalne części, więc jadą na domowych przeróbkach no i potem kończy się to wypadkami. O braku kultury już nawet nie będę wspominał jak i o kłamstwach gdzie to, że ajaks to nie Toruń tylko Poznań to najmniejsze z nich. Ludzi się traktuje tam jak bydło.
    Włodzio

23.01.2015 13:48

Oj poleco głowy w sofcie za tą spapraną strone internetową
    Rahim

23.01.2015 11:11

Co to za lipa ze stroną internetową ajaks sa , nic tam nie działa ...
    Obecny

21.01.2015 20:39

Co za głupoty piszesz,czy nie masz innych zajec idz lepiej z żoną i dziecmi na spacer do parku w Sępólnie.
    Nicki Minaj

16.01.2015 23:03

Jeżeli ktoś wypisuje takie bzdury o starych pompach z usa to znaczy , że nie ma zielonego pojęcia co dzieje się w firmie dlatego jego opinia na tym forum może być niezgodna z prawdą Ajaks akurat sprzęt ma pierwsza klasa

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w AJAKS?

Kontakt - AJAKS S.A.

Ostrowska 366/374A 61-312 Poznań

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    montier

16.01.2015 22:10

Super maszyny? Wy tam chyba porządnych maszyn nie widzieliście. Te pompki stare ze stanów to żadne maszyny. Zobaczcie na czym robi konkurencja. I jak robi...
    Obecny

17.01.2015 20:33

Sorry >monter< ale piszesz o czyms o czym nie masz zielonego pojecia w dupi? byłes i gówn? wiesz.
    Halik Parzybroda

14.01.2015 08:48

Generalnie wygląda to tak . Super maszyny, pompy, odkurzacze próżniowe itd. a operatorzy tegoż w/w sprzętu jacyś tacy biedni , w zwykłych sztormiakach i z nędzną pensyją co miesiąc. No co chcecie ? to jest przecież klasyczny imperialistyczny kapitalizm (wyzysk)
    stary robol

14.01.2015 03:27

Ja podziękowałem ajaksowi i dzieki znajomoscia robie za granica. Panie i Panowie normalnie wykonujesz swoja robota i zyjesz bez zadnych zmartwien! Goraco polecam prace na zachodzie czy nawet ostatnio na wschodzie. Szkoda ze firma nie jest bezposrednia konkurencja ajaksu bo wtedy dawalbym z siebie 110% byle tylko staremu dopiec. To ze ta firma walnie predzej czy pozniej to jestem pewien. Na zachodzie jakos kopalnie nie bankrutuja a u nas same straty. Bo kolegow trzeba ustawic, lape dac, od panstwa wyciagnac doplaty itp. I tak samo jest w ajaksie. Zgadzama sie w 100% z "polskim biznesem". On po prostu jak ta firma MUSI upasc.
    Lee

13.01.2015 14:34

No i bardzo dobrze robi jeżeli inwestuje w maszyny, a nie w ludzi. Jak sobie na to pozwalacie i robicie za psie pieniądze to jesteście sami sobie winni. Zresztą w przypadku ajaks nie jest to prawdą, stary ma mnóstwo kasy na kontach, a zakup potrzebnych maszyn i sprzętu przeciąga w nieskończoność. A jeżeli już kupuje to drogo za granicą, bo się na tym nie zna.
    Bruce

13.01.2015 10:28

Firma inwestuje dużo w maszyny ale nie w ludzi i ich pensje , pracownik to zło konieczne.
    dachbud

11.01.2015 01:57

Oj kiepsko tma bedziecie mieli w tym 2015. Prezes nawet domow nie moze sprzedac a co dopiero taka firma zarzadzac przy takich cenach ropy :( Bedzie duzo krzyku i halasu :( Pewnie jak zwykle o nic, no ale :(
    Jordan

05.01.2015 07:39

Liczenie mega abstrakcji często totalnie z kosmosu to inicjatywa Olisia , przyznam że jest to istna gehenna warta nagrania
    Sadim

02.01.2015 01:51

Firmę tworzą ludzie i relacje między nimi. Niestety Pan wszystko psuje i niszczy własny skarb , to smutne
    Marabut

17.12.2014 22:33

Panie Prezesie do lepszego zarządzania firmą polecam program timecamp lepszy o kosmos od oka szefa. Każde marnotrawstwo czasu pracy ten program wykryje.
    Witia

11.12.2014 12:39

to na praewde tam nie polecacie pracowac, tak z reka na sercu mowiac to myslalem ze to bedzie dobre miesjce dla mnie ale skoro gdzie indziej jest lepiej... chyba ze warto tutaj isna poczatek zeby potem docenic inne miesjce a tutaj zlapac tylko doswiadczenia zyciowego troszke ktore na pewno sie pozniej przyda
    Magnus

07.12.2014 19:58

Dzięki za informacje , już wysłałem CV do w/w firm konkurencyjnych, moi kumple też. Szkoda życia w Ajaksie. Spadamy chłopaki. Narra
    Alabama Man

22.10.2014 11:49

Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem - czyż tak nie jest w naszej firmie ?

13.10.2014 10:39

do "byłego pracownika" - jeżeli rzeczywiście jesteś byłym pracownikiem to jedynie z tych zwolnionych za alkohol lub złodziejstwo, co mają szlaban na ponowne zatrudnienie w tej firmie - widać po tych twoich wpisach że mocno boli, co ?

11.10.2014 09:54

Sprawdziłem wczoraj dokładnie w kadrach Ajaksu – od 2010 roku, na ok. 160 etatowców wypowiedzenie złożyły raptem dwie osoby i to nie z powodu złych warunków pracy(usunięte przez administratora) ) został podkupiony przez zagraniczną konkurencję – firmę B. ale po kilku miesiącach usilnie prosił o przyjęcie z powrotem do Ajaksu; i tu prosty test na wiarygodność: jeżeli ktoś zna więcej przypadków ludzi, którzy się niby sami zwolnili z Ajaksu w ostatnich czterech latach to niech poda konkretne nazwiska; te anonimowe bzdury są wpisywane albo przez jednego z tych byłych pracowników wywalonych z firmy za złodziejstwo, alkohol lub olewanie pracy i kolegów albo przez jakiegoś trolla z upadłej konkurencji, która nie ma już nic lepszego do roboty jak siedzieć przy komputerze i tworzyć kolejne pomyje na Ajaks – to chyba jedyny sens życia teraz, co ?

07.10.2014 17:30

a ja pracuję w Ajaksie od 14 lat i powiem wam ze 99% opinii to totalne bzdury - proponuję nie czytać tych anonimowych (usunięte przez administratora)i porozmawiać na żywo z kimś z firmy - a najlepiej popracować kilka tygodni i wyrobić sobie własny obraz;
    Pompejusz

28.07.2014 17:07

Panowie jedynie w jedności siła, sam kamienia nie przeniesiesz. Dopóki koledzy z załogi którzy są opłacani przez Szefa będą siać ferment i rozbijać jedność dopóty będzie bida i totalne nieposzanowanie człowieka. Prezes właśnie tak steruje załogą , jednym daje innym odbiera. Istnieje tzw. klika lepiej opłacanych. Łatwo jest namierzyć takiego gościa bo on w sytuacji krytycznej zawsze się jakoś wymiguje, np. idzie na urlop i nic się nie dzieje. No ale tacy właśnie jesteśmy my Polacy egoiści i dlatego cały świat nas kopie w tyłek od zarania dziejów. ot
    w 11

27.07.2014 23:10

wasyl, wydaje mi się, że w najbliższym czasie kilka wielkich tajemnic może wyjść na jaw.
    wasyl donguralesko

17.07.2014 17:44

ah była i jest to draka ale i tajemnica zarazem wielka
    Płocki

14.07.2014 14:28

Po Płocku chodzi news jaka to wtopę zaliczył Ajaks na koncernie z nowym systemem byli dyrektorzy działów miało być super amerykanskie cacko a tu zong nie działa a takie fajne amerykanskie, pewnie polecą głowy za ten blamaż
    Jastrun

13.06.2014 11:39

U nas w USA jest taka życiowa reguła: ojciec buduje fortunę, syn próbuje to utrzymać ale mu sie to kiepsko udaje i zaczyna tracić, a wnuk staje sie bankruptem. Pieniądze robi sie na biednej masie a nie na pojedyńczych bogackich, ot co.

Zostaw merytoryczną opinię o AJAKS S.A.