AJAKS

• Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o AJAKS S.A.

Opinie o AJAKS Poznań

Nie przegap nowości o AJAKS S.A.!

15.12.2021 07:48

Dokładnie tak, praca zespołowa i dobra komunikacja to dla naszej firmy podstawa. Ajaks to marka na rynku europejskim. Firma ma 30 lat, więc musi to o czymś świadczyć. Bez ludzi, którzy ją tworzą nie byłoby mowy o sukcesie. Każdy Pracownik - bez względu na dział, który reprezentuje - ma wpływ na to, że Firma jest rozpoznawalna i bardzo dobrze oceniana przez Klientów.
    Darek

05.06.2023 16:37

Praca w części delegacyjna (serwis w rafineriach w Polsce i Europie) , częściowo na warsztacie w Poznaniu. Praca trudna ale stabilna, wynagrodzenia coraz lepsze, jako pracownik mogę powiedzieć, że szukamy cały czas solidnych pracowników na wieloletnie umowy. Firma płaci za wszystkie szkolenia i zdobycie nowych kwalifikacji. Firma opłaca pełną prywatną opiekę medyczną wraz ze specjalistami dla pracowników etatowych i ich rodzin. Wypłaty są zawsze na czas. Wszystko zapisane w pisemnych umowach, żadnych ustnych obiecanek i płacenia "pod stołem". Dobra firma na trudne czasy. Darek

07.06.2023 12:41

płace są odpowiednie do kwalifikacji, zaangażowania i warunków rynkowych, różne na różnych stanowiskach, benefity są dodatkiem

14.12.2021 09:58

jedno o firmie można powiedzieć - przestrzegają zawartych umów; ale też twardo wymagają wywiązywania się z umów drugiej strony - czy to pracownika, dostawcy czy klienta; takie czasy,

14.12.2021 12:28

Branża jest specyficzna. Pracujemy na kontraktach. Przetargi i stała obsługa klientów to nasza codzienność, dlatego też bardzo ważne jest u nas przestrzeganie umów. W związku z tym od pracowników oczekujemy odpowiedzialności i dobrej komunikacji. Szanujemy naszych klientów i poważnie traktujemy każde zlecenie.
    Ona

31.05.2019 10:58

Rozmowa rekrutacyjna przeprowadzona profesjonalnie i przyjemnie. ciesze się, że dostałam tę pracę.
    hebo

22.08.2021 00:41

To napisz na jakim stanoweisku robis zi jak Ci sie pracuje :)

MyślązeDebil

07.07.2026 23:09

Ta firma to jakaś porażka. Szukają sobie durnej siły roboczej. Ludzie pracują po 12 h 7 dni w tygodniu w ciężkich warunkach . Ciągną umowy zlecenie i mydła oczy umowa o pracę. Sytuacja z teraz. W maju był koniec umowy, na czerwiec dali jeszcze zlecenie z decyzją z dnia na dzien. Człowiek początek lipca czeka na nową umowę a oni uznali że W lipcu nie dają umowy bo nie ma pracy i mówią że w sierpniu dadzą już o pracę 🤣 a znając ich podejście to zaproponują zlecenie na miesiąc. (usunięte przez administratora)

andy

05.03.2025 19:58

moja opinia jest pozytywna - jako pracownik po 13 latach pracy w tej firmie

05.03.2025 11:55

praca trudna ale firma dobra i stabilna

sabb

28.02.2025 13:49

branża trudna ale stabilna i rozwojowa - a firma ma bardzo dobrą opinię u klientów, warto
    Ice

25.03.2024 14:46

Zacznijmy od tego, że szukałem pracy innej niż biurowa, lubię wyzwania i pracę fizyczną - nie boję się wysokości ani nie mam klaustrofobii - o co byłem pytany podczas rozmowy telefonicznej. Pomyślałem - super opcja. Dojazd do firmy w miarę dobry mimo, że miałem 60 km w jedną stronę, ale jako że praca miał być w delegacjach to zbytnio mi to nie przeszkadzało. Na początek zaproponowano mi umowę zlecenia - ok, wiadomo, praca jest specyficzna, muszą sprawdzić kandydata. Zapewniono mnie, że po 3 miesiącach będzie umowa. Sama praca - super, szkoda że zamiast faktycznej pracy jako technik reaktorów, pracowałem jako operator myjek wysokociśnieniowych. Ale to akurat nie był problem - praca jak praca, też trzeba zrobić swoje i tyle. Problem się zaczął tak naprawdę jak przyszło do nowej umowy - do kolejnego wyjazdu 2 dni, a umowy brak, lekarza brak, informacji brak... Dzień przed wyjazdem dowiedzieliśmy się, że mogą dać Nam umowę zlecenia na kolejny miesiąc a potem dopiero umowę o prace (podobno). Wszystko było by ok tylko: - umowa zlecenia miała sztywną stawkę, a to oznaczało że zwyczajnie za 12 h pracy przez 7 dni w tygodniu nie mieliśmy żadnych nadgodzin, premii... nic... - pracownicy tymczasowi na miejscu gdzie jechaliśmy mieli 2 razy wyższą stawkę niż my - w delegacji... Ja się z firmą pożegnałem... Byłem w specyficznej sytuacji, potrzebowałem solidnej, stałej pracy na umowę o pracę. Z plusów to na pewno ekipa - ludzie są super, świetnie się z nimi pracowało, zawsze wszystko wyjaśnili i przeszkolili... Praca ciekawa i na pewno daje możliwość pozwiedzania (mi nie było dane mimo zapewnień - nie było zleceń za granicą) Z minusów - podejście do ludzi, sposób załatwiania spraw papierkowych, niezrozumiały zupełnie sposób wynagradzania pracowników (mam na myśli sytuację gdzie pracownik tymczasowy, mieszkający na miejscu pracy, dostaje więcej niż pracownik firmy na wyjeździe w delegacji 3 tygodniowej. Niestety z wypłacaniem diet też było kiepsko. Jako pracownik chcę zwyczajnie mieć zapewnione to co na umowie - nie interesuje mnie fakt, że firma czeka na pieniądze od zleceniodawcy, szczytem jest, że musieliśmy się o pieniądze prosić...) Niestety z firmą się pożegnałem z mieszanymi uczuciami bo sama praca naprawdę fajna i ciekawa, natomiast polityka firmy w stosunku do pracownika już zdecydowanie na minus. Nie daję ani pozytywnej ani negatywnej opinii tylko neutralną bo jednak doświadczenie jakieś wyniosłem. Jak ktoś lubi sporty ekstremalne to zdecydowanie polecam tą firmę i rodzaj pracy.

25.03.2024 16:14

Dziękujemy w imieniu pracodawcy za opinię i wyjaśniamy trzy ważne punkty: 1. osoby, które pracują w AJAKS SA mają bardzo różne umowy: umowy o pracę zawarte często kilkanaście albo więcej lat temu, umowy o pracę zawarte stosunkowo niedawno, umowy zlecenia na krótkie konkretne okresy, umowy cywilno- prawne dla prac specjalistycznych, osoby pracujące w firmach podwykonawczych itp - wszystkie te osoby mają różne warunki wynagradzania i generalnie mają w umowach zakaz ujawniania swoich zarobków innym osobom - osoby, które to robią same nie mają pojęcia jak bardzo im to szkodzi bo szefostwo firmy obawia się np. podwyższania wynagrodzenia albo przyznawania premii lepszym pracownikom ponieważ ci słabsi mogą się obrazić, a wtedy atmosfera w firmie się pogarsza i wszyscy zaczynają narzekać , a najważniejsze że ludzie często mówią nieprawdę o swoich zarobkach i wprowadzają innych w błąd - zupełnie bez sensu z punktu widzenia dobrych pracowników 2. nieprawda co piszesz o dietach -firma zawsze wypłaca zaliczkę diet, szczególnie zagranicznych do 80-90 % całości, przed wyjazdem i w trakcie prowadzenia prac eksportowych - końcowe rozliczenie należnych diet (10-20%) jest rozliczane w okresie rozliczeniowym , po otrzymaniu przez dział kadr kart pracy danego pracownika za dany okres; tak jest zawsze od wielu lat - jeżeli ktoś twierdzi inaczej to niech się najpierw podpisze pod takim twierdzeniem 3. firma nie ma żadnego problemu ze swoimi płatnikami - wszystkie rafinerie europejskie płacą jak w zegarku i Ajaks również od zawsze płaci terminowo wszystkim pracownikom i kontrahentom, - jedynym wyjątkiem są braki albo błędy w dokumentach przesyłanych przez niektórych dostawców bo niestety nie wszyscy są uczciwi i przestrzegają zawartych umów; ale są to całe szczęście sytuacje rzadkie i sporadyczne 4. praca przy remontach przemysłowych w rafineriach europejskich to na pewno ciężka praca, często stresująca i nerwowa; o dużej zmienności sytuacji w trakcie remontów; szczególnie w dzisiejszych czasach wojny w Ukrainie itd , wiadomo że produkcja paliw to sektor strategiczny i również wojskowy - dlatego do tej pracy potrzebni są ludzie o odpowiedniej psychice i umiejętnościach do pracy zespołowej; cieszymy się, że do naszych starszych i doświadczonych pracowników dołączają ostatnio przedstawiciele młodego pokolenia, którzy sobie radzą bardzo dobrze - jest to bardzo optymistyczne pozdrawiamy wszystkich

01.08.2024 10:06

ale chyba wszyscy na okresie próbnym rozumieją, że nie każdy dostanie etat po tym okresie, po 2-3 miesiącach widać, że nie wszyscy się nadają do tej pracy, nie wszyscy nawet chcą umowę na etat, część ludzi rezygnuje z tego rodzaju pracy w delegacjach itp - etat dostają tylko ci , którzy wykazali się dobrym podejściem do pracy i chcą dalej pracować; inni być może mają żal że nie dostali etatu ale przyczyna leży zawsze po ich stronie - i potem są takie złośliwe wpisy, samo życie
    info dla myślących kandydatów

19.08.2015 21:42

średnie wynagrodzenie mechaników w Ajaksie wyniosło wg księgowości w 2014 roku ponad 6.500 miesięcznie, firma ma ponad 40% eksportu usług; wypłaty płaci jak w zegarku; zleceń w Europie na 2015 - 2017 jest tyle że można wybierać; poważniejszych wypadków nie było od wielu lat mimo że praca niebezpieczna; w ciągu ostatnich 5 lat z firmy odeszło tylko 6 pracowników fizycznych; reszta ok. 150 pracowników pracuje i liczy na korzyści z uruchomienia ogromnych inwestycji dokonanych w ostatnich 3 latach; firma przechodzi w bardzo dużym stopniu na pracę nowymi technologiami, co wymaga większych kwalifikacji ale wiąże się z podwyżkami dla pracowników; ale jest to praca dla ludzi solidnych a nie dla cwaniaków i leniów, którzy czasem przechodzą przypadkiem rekrutację - tacy szybko wylatują z firmy i potem mogą wpisywać się na gowork swoje "opinie" na temat tej firmy
    Tomek

20.12.2021 15:18

widzę to na własne oczy

19.04.2024 06:13

Jakiej księgowości?
    Darek

04.04.2024 12:26

ja też nie polecam tej firmy ludziom, którzy nie potrafią dobrze współpracować z innymi pracownikami i firmami przy remontach w rafineriach i spełniać wszystkie warunki bezpieczeństwa w pracy - branża jest wymagająca i nie każdy się nadaje do tej roboty, rzeczywiście dla takich osób szkoda czasu na aplikację i okres próbny ; natomiast długoletni dobrzy pracownicy Ajaksu z chęcią przyjmują nowych porządnych pracowników bo zapotrzebowanie rynku na usługi remontowe jest bardzo duże i potrzebne są solidne i wykwalifikowane brygady do tych prac
    czy

16.12.2022 08:32

czy ta firma placi w terminie ludziom za prace?
    Jackie

27.02.2023 09:49

Ooo mam kilka dokumentów świadczących że jest to okrutne kłamstwo ;)

15.02.2024 08:02

jeżeli nowy pracownik porzuci pracę i nie rozliczy się z powierzonego sprzętu, otrzymanej odzieży bhp albo nie zwróci kluczy do szafki pracowniczej to zgodnie z podpisaną umową jest obciążany tymi kosztami; za okres szkoleń nowy pracownik otrzymuje od pierwszego dnia pełne wynagrodzenie jak za docelową pracę ale jeżeli po okresie szkoleń porzuci nagle pracę i zerwie umowę to firma ma prawo do żądania zwrotu kosztów niektórych szkoleń - większość nowych pracowników czyta i rozumie tekst podpisanych umów i nie ma z tym żadnego problemu;
    marek

29.01.2024 19:36

konkretna firma, stabilne zatrudnienie
    asd

18.02.2023 17:10

Jeżeli nie jesteście pewni tej pracy to odradzam podpisywania tego zlecenia - umowa jest tak mocna,twarda że w żadnej firmie takiej nie zobaczycie. Praktycznie jak już podpiszesz to trzeba chodzić do końca umowy, żeby nie mieli pretekstu do kary. Co do pracy nie będę się wypowiadać, są osoby którym to pasuje a którym nie, jak właśnie mi :)

07.09.2023 20:53

długość szkoleń zależy od rodzaju stanowiska, szkolenia wstępne to zazwyczaj 1-2 miesiące, firma płaci za każdą godzinę na szkoleniu pełne wynagrodzenie ale jeżeli pracownik porzuci pracę przed zakończeniem umowy to może być obciążony kosztami tego szkolenia; normalna zasada jak w każdej firmie; praca jest tylko dla solidnych i pracowitych ludzi - wykonywanie remontów w rafineriach to niełatwa robota, szczególnie w Orlenie

26.01.2024 22:40

A o jakiej karze mowa? Coś lekalnego czy nielegalnego zapisali w umowach?

20.01.2024 09:36

Na jakie benefity można liczyć w AJAKS S.A.?

22.01.2024 16:12

dla stałych pracowników proponujemy np. pakiet pełnej prywatnej opieki medycznej - również dla członków rodzin pracowników - ze stałym dostępem do 36 specjalistów i diagnostyki laboratoryjnej - są też różne inne świadczenia pozapłacowe, do indywidualnego uzgodnienia z danym pracownikiem

23.01.2024 08:31

staramy się znaleźć pracowników na stałe, długoletnie zatrudnienie tzn. na umowę o pracę na czas nieokreślony; ale najpierw obie strony muszą się poznać więc pierwsza umowa jest zazwyczaj na umowę zlecenie, a druga to umowa o pracę na czas określony

08.12.2023 07:31

08.12.2023 08:33

branża w jakiej działa firma jest bardzo techniczna i z kwalifikacjami zgłaszających się kandydatów nie jest najlepiej , firmie na zależy na szybkim zatrudnieniu na to stanowisko ale na znalezieniu właściwej osoby na to miejsce - może Pan spełnia nasze wymagania i złoży aplikację ?
    LED

01.10.2023 09:10

Branża jest specyficzna. Pracujemy na kontraktach. często dla zagranicznych rafinerii. . Przetargi i stała obsługa klientów to nasza codzienność, dlatego też bardzo ważne jest u nas przestrzeganie umów. W związku z tym od pracowników oczekujemy odpowiedzialności i dobrej komunikacji. Szanujemy naszych klientów i poważnie traktujemy każde otrzymane zlecenie, zarówno w Polsce jak i za granicą.

31.10.2023 15:09

Witaj EE, zlecenia dostajemy od polskich i zagranicznych firm, dlatego oczekujemy, że nasi pracownicy nie będą mieli przeciwskazań co do wyjazdów, również zagranicznych. Często bywa, że jest to nawet traktowane jako bonus, szczególnie jak są to wyjazdy do ciepłych krajów. Pozdrawiamy AJAKS SA

19.09.2023 10:40

Jaki dress code obowiązuje w AJAKS S.A.?

19.09.2023 11:20

nie chodzimy w krawatach, do firmy przychodzimy wygodnie i schludnie ubrani - ale tak aby nie razić współpracowników niestosownym wyglądem, firma wykonuje swoją główną działalność w zakładach przemysłowych na delegacjach i rzadko u nas bywają goście i klienci - to raczej my jeździmy do klientów; stąd zarząd nie narzuca wspólpracownikom żadnego formalnego dress code

15.08.2023 17:01

16.08.2023 14:04

właśnie takie opinię są od ludzi którzy wylecieli za alkohol i próbują się odegrać na firmie, generalnie alkohol jest totalnie zabroniony bo kogo złapią na bramie Orlenu nawet na 0,1 promila to ten gość dostaje dożywotni zakaz pracy na terenie Orlenu; więc tylko ludzie bez rozumu piją alkohol poprzedniego dnia wieczorem - a potem żal do całego świata

09.07.2023 23:59

Witam, w związku z tą ofertą, którą dali na asystentkę zarządu, chciałam się dowiedzieć czy obowiązki są rozwijające, że tak powiem, czy można tam nabrać doświadczenia zawodowego? Czy raczej to przysłowiowe robienie kawy?

10.07.2023 14:50

akurat kawy to asystentka zarządu nikomu nie podaje za wyjątkiem wyjątkowych gości; każdy pracownik - łącznie z prezesem - kawę robi sobie sam i korona mu z głowy nie spada; asystentka jest od spraw merytorycznych, krajowych i zagranicznych, branża to industrial services, ten działania firmy to UE, UK, i niekiedy trochę dalej;

27.04.2021 14:18

17.02.2023 11:05

panuje atmosfera pracy, jak w każdej firmie też trochę luzu i trochę nerwów i pośpiechu - staż w biurze od kilku do kilkunastu lat, nie licząc nowych pracowników; staż na pozostałych stanowiskach - prawie do 30 lat, tyle ile istnieje firma

29.06.2023 11:40

to zupełna nieprawda co piszesz o atmosferze pracy w Ajaksie - ale ponieważ cała firma i wszyscy pracownicy musza spełniać warunki terminowe i jakościowe stawiane na remontach przez rafinerie to zawsze w pracy jest pośpiech i nerwy; na takim remoncie pracuje zazwyczaj kilkadziesiąt firm jednocześnie i koordynacja ich prac też nie jest spokojna; jeżeli ktoś nie ma predyspozycji do wykonywania prac na remontach przemysłowych w firmach europejskich to na pewno nie nadaje się do Ajaksu; a ludzi pracowitych i solidnych zapraszamy w imieniu naszych klientów takich jak Orlen
    Małgorzata

07.02.2023 12:36

Witajcie, chciałabym dowiedzieć się trochę na temat stanowiska Specjalista ds. zakupów technicznych. Na stronie firmy jest taka oferta, nadal aktualna? Jest tam informacja, że jest okres wdrożenia, a ile on trwa? No i czy ktoś widełki płacowe mógłby podać? Będe wdzięczna :)

07.02.2023 21:03

niestety rekrutacja to stanowisko się zakończyła i to stanowisko jest już zajęte; ale z tego co wiem w następnych tygodniach firma będzie poszukiwała kandydatów na pokrewne stanowiska - zapraszamy

01.02.2023 14:42

kandydaci do pracy, którzy nie zostali przyjęci nie powinni się odgrywać na firmie przez wpisywanie negatywnych bezsensownych i bezpodstawnych opinii - czytajcie opinie pracowników którzy pracują w firmie często kilkanaście lub więcej lat i są zadowoleni (chociaż oni rzadko przekazują swoje opinie)
    Łysy 77

16.01.2023 17:59

Mam pytanie odnośnie delegacji. Co ile są zjazdy?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w AJAKS?

Kontakt - AJAKS S.A.

Ostrowska 366/374A 61-312 Poznań

Branża główna: Maszyny i urządzenia

25.01.2022 10:10

spoko praca, ciekawa, coś innego + wyjazdy. Wynagrodzenie ok.
    Rafineria

09.01.2023 11:48

Na jakie wynagrodzenie można liczyć?

06.11.2022 11:29

Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w AJAKS S.A.?
    jarek

16.12.2022 08:28

agresywne

16.12.2022 14:47

wymagające ale uczciwe
    Okej

20.08.2022 01:38

Ja jestem zadowolony, ze tu pracuje. Warunki dobre, robota spokojna i do ogarnięcia. Oby tak dalej. na prawdę Ok.

22.08.2022 08:46

Dzień dobry. Cieszymy się :). Wszystkie osoby zainteresowane pracą w naszej firmie zapraszamy do kontaktu i do aplikowania na publikowane przez nas ogłoszenia. Szukamy głównie osób o profilu technicznym, ciekawych branży i otwartych na naukę (zarówno specjalistów jak i pracowników wykonawstwa). Pozdrawiamy i oby do zobaczenia na rozmowie kwalifikacyjnej :)
    Mirek

01.11.2022 22:02

Spokojna robota !dobre sobie ! taka to może jest przy biurku w urzędzie a tu tylko noranie na rafineriach w brudzie i smrodzie a o szkodliwości tego (usunięte przez administratora) aż strach myśleć,,przegwizdane
    rychu

03.09.2022 22:23

Czy firma ma dwie siedziby bo jadąc dziś prze wieś Chomęcice widze znak przy ulicy ajaks sa ? Czy tam znajduje sie jakies centrum szkoleniowe albo firmowy hotel robotniczy?

05.09.2022 10:45

Firma Ajaks SA ma kilka oddziałów. Główna siedziba znajduje się w Poznaniu. Jeżeli jest Pan zainteresowany współpracą zapraszamy do śledzenia naszych ogłoszeń. Więcej informacji znajdzie Pan również na stronie www.ajaks.com. Pozdrawiamy serdecznie :)
    PN32

16.08.2022 09:10

Byłem na rozmowie w Ajaks 5 sierpnia 2022r. Stanowisko Technik Reaktorów Pracownik Fizyczny. Rozmowa trwała około 15 minut. Dostałem pytania typu czy jestem zaszczepiony przeciwko covid? Jakbym opisał siebie? Czy miałem jakieś traumatyczne przeżycie? Do jakiego smerfa bym się porównał? Natomiast nie dostałem żadnych informacji odnośnie pracy np ile trwa okres próbny, jak jest umowa na okresie próbnym, jak wyglądają wyjazdy itp. Po zadaniu tych pytań, Pani podziękowała za rozmowę i powiedziała, że w ciągu tygodnia się odezwie. Po tygodniu napisała smsa, że wybrali inne osoby. Rozmowę przeprowadziła Pani z działu HR, nie było z nią żadnego pracownika czy kierownika, który pracuje fizycznie na takich wyjazdach i mógłby opowiedzieć o tej pracy.

16.08.2022 15:00

Szanowny Panie Przemysławie Spotkanie rekrutacyjne w siedzibie firmy było drugim etapem procesu rekrutacji. Najpierw otrzymał Pan (tak jak każdy inny Kandydat na stanowisko Technika) e-maila z linkami do filmów pokazujących dokładnie na czym polega praca na tym stanowisku i z jak specyficznymi zadaniami do wykonania się wiąże, a nawet z tym jak wygląda akcja ratunkowa. Po ich obejrzeniu zakomunikował Pan chęć wzięcia udziału w kolejnym etapie rekrutacji. Po przekazaniu wszystkich informacji o warunkach zatrudnienia i wymaganiach kandydat zapraszany jest na spotkanie rekrutacyjne, w trakcie którego oprócz rozmowy (w trakcie której zadawanych jest przynajmniej kilkanaście różnych pytań, odmiennych od zacytowanych przez Pana we wpisie) Kandydat proszony jest o wykonanie zadania manualnego. Panie Przemysławie Pan odmówił wykonania tego zadania, a to miało kluczowy wpływ na podsumowanie Pana Kandydatury. Przykro nam, że nie otrzymał Pan pracy w naszej firmie, ale jest to stanowisko bardzo wymagające pod kątem psycho-fizycznym. Panowie, którzy otrzymują możliwość zostania Technikami Reaktorów w naszej firmie są również oceniani pod kątem pracy zespołowej oraz otwartości na nowy zawód. Nie chcąc wykonać zadania utwierdził Pan osoby decyzyjne w temacie przyjmowania do firmy nowych Pracowników, że w naszej firmie się Pan nie odnajdzie. Pomimo wszystko życzymy Panu powodzenia. Prosimy o uszanowanie naszej decyzji i trzymamy kciuki za Pana rozwój zawodowy.
    EWA

15.02.2022 10:13

Myślę, że dobrze. Ludzie pracują tu po ok 10 lat

20.06.2022 15:13

Wynagrodzenie uzależnione jest od obejmowanego stanowiska pracy. Są stanowiska mniej i bardziej wymagające jeżeli chodzi o posiadaną wiedzę, doświadczenie, kwalifikacje, uprawnienia itp, a to ma wpływ na wysokość pensji. Dla Pracowników Wykonawstwa widełki dotyczące wynagrodzeń są podawane w ogłoszeniach o pracę. Zapraszamy do aplikowania, wtedy będziemy mogli przekazać więcej szczegółów :)
    specjalista

11.08.2022 17:45

Bez przesady, nie w każdej robocie masz ciśnienie z terminami. tu praca jest konkretna, musisz sie wykazac, ze umiesz ciezko pracowac na delegacjach bo robota jest do zrobienia w kilka konkretnych dni. potem mozna zluzowac. Mety tez mamy przyzwoite na robotach. Pozniej troche spokoju i tak w kolko. kasa jest, robota jest. dla mnie dobrze
    Nowy

11.08.2022 14:39

profesjonalna rekrutacja, przekazana szybka decyzja o zatrudnieniu, a teraz nauka zawodu. Wszystko w luźnej i przyjaznej atmosferze. Spoko chłopaki. Polecam szczerze

28.07.2022 18:39

Jakie są warunki zatrudnienia w AJAKS S.A.?

11.08.2022 14:35

Tak jak informowaliśmy wcześniej wynagrodzenie uzależnione jest od obejmowanego stanowiska pracy. Są stanowiska mniej i bardziej wymagające jeżeli chodzi o posiadaną wiedzę, doświadczenie, kwalifikacje, uprawnienia itp, a to ma wpływ na wysokość pensji. Dla Pracowników Wykonawstwa widełki dotyczące wynagrodzeń są podawane w ogłoszeniach o pracę. Firma AJAKS S.A. jest zakładem pracy chronionej co w przypadku pracowników z grupą niepełnosprawności wiąże się również z możliwością uzyskania różnego rodzaju dofinansowań. Ponadto, pracownicy firmy objęci są prywatną opieką medyczną. Zapraszamy do aplikowania, wtedy będziemy mogli przekazać więcej szczegółów :)
    Stefan

09.02.2022 13:54

Ja dostałem pracę prawie z dnia na dzień, jestem odpowiednim kandydatem, może nawet nie idealnym, ale chcę się uczyć i pracować, a tutaj jest to możliwe. Jasna sytuacja. Sprawdzam się, firma chce ze mną pracować, obie strony są zadowolone. Jeżeli wszyscy są na tak to działamy. Przecież nikt nikogo do niczego nie może zmusić. Ja polecam. Jak nie jesteś zadowolony to szukaj szczęścia w innej firmie. To chyba proste...

21.04.2022 08:43

Szanowny BAILEUX zadane pytanie dotyczy działu mycia wysokociśnieniowego, a skierowane zostało do osoby, która pisała o dziale katalizatorów, gdzie nie wykonuje się takich prac, a pracownicy wchodzą tylko do rafineryjnych reaktorów. Zamieszczony komentarz wskazuje na brak podstawowej wiedzy dotyczącej specyfiki pracy w naszej firmie. Bardzo prosimy o niewprowadzanie użytkowników portalu w błąd.
    Haha

14.06.2022 17:16

Brednie brednie.

18.04.2022 10:53

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w AJAKS S.A.?
    Kolo

21.04.2022 12:18

wszystko zależy od stanowiska, pracownicy serwisowi pracują na niezbędnych sprzętach, narzędziach specjalistycznych i maszynach, które pozwalają realizować prace u klientów.

27.04.2022 11:11

Witamy Pani Moniko :) Pracownicy najczęściej docierają do Klientów drogą lądową (np. busami firmowymi). W przypadku realizacji w takich krajach jak np. Wielka Brytania, Izrael czy kraje skandynawskie ma miejsce transport lotniczy. Natomiast przewóz niezbędnych sprzętów, maszyn czy narzędzi odbywa się najczęściej drogą lądową lub morską. Zapraszamy Pani Partnera do aplikowania :) Poznamy się lepiej, przekażemy niezbędne informacje i odpowiemy na wszystkie nurtujące pytania.
    Wacław

03.03.2022 12:29

A może teraz, których z pracowników się wypowie...? Bo trochę za słodko to brzmi...
    do Wacława

17.03.2022 11:05

oj Wacław, a dlaczego nie może być dobrze? Jak jest dla kogoś dobrze, to chyba dobrze? Wolisz jak wszyscy narzekają?
    Ja.

25.06.2010 19:00

Jestem wieloletnim pracownikiem tej firmy to prawda ze szef jest b.wymagający ale chyba nie jest tak zle skoro wiekszosc pracowników pracuje w tej firmie ponad 10 lat.Pewnie ze mogło by byc lepiej ale "szanuj szefa swego bo możesz miec gorszego"
    DRAO

15.02.2022 10:11

bez osoby mocno trzymającej firmę ta firma wcześniej czy później się rozsypie, jak myślicie, ze to takie łatwe to załóżcie swoje. Skoro nie macie na to ochoty nie narzekajcie tylko pracujcie. Jak Wam nie pasuje to idźcie na działalność i zaróbcie chociaż na ZUS i księgową do opłacenia. Jak doświadczycie TEGO NA WŁASNEJ SKÓRZE to pogadajcie ze swoim aktualnym Szefem, może przejrzycie w końcu na oczy, ze to nie jest takie łatwe.
    Stef

17.03.2022 08:15

no właśnie dobrze napisane, ci co mają tak dużo pretensji niech się przyjrzą najpierw sobie i swojej pracy. Gdyby ktoś miał okazję być jeden dzień w skórze osoby, która kieruje takim przedsiębiorstwem to pewnie inaczej oceniałby sytuację. Praca na kontraktach jest wymagająca, ale są przecież dni, kiedy jesteśmy w firmie, na warsztacie itp. i nie jesteśmy wielce obciążeni robotą.. A w firmie musi wszystko stykać, żeby to szło do przodu. Jeszcze teraz jak są takie podwyżki. To nie jest międzynarodowe korpo.
    Max

16.03.2022 19:26

Na czym dokładnie polega praca serwisant rafinerii ? Są tu jakieś wysokie czynniki ryzyka dla zdrowia ? Dziekuje
    pracuś

31.01.2011 16:09

fizyczni wyciągają 5-8 tysięcy a przy dobrym kontrakcie zagranicznym więcej ! Diety, hotele wszystko płaci firma zawsze i uczciwie, zawsze są zaliczki ale czasami rozliczenie jest spóźnione.
    NICK

15.02.2022 10:04

prawda
    Wąsacz

03.07.2015 20:57

Tej wiara ! Jak wy tam w biurze wytrzymujecie ?

16.12.2021 10:44

Wszystko dobrze. Dziękujemy za troskę :) Zapraszamy
    zadowolony pracownik biurowy

15.02.2022 08:22

zajrzałam tu wyjątkowo i pragnę poinformować, że pracuje mi się dobrze od wielu lat, nie narzekam na nudę, mam co robić i lubię swoją pracę w tej firmie. Wypłaty są zawsze w terminie, mam poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji. Ci co przesiadują tutaj godzinami i starają się zaszkodzić swojemu chlebodawcy powinni szukać szczęścia w innym miejscu, albo pogodzić się ze swoimi wcześniejszymi wyborami. Ci, którzy są zadowoleni nie będą wypisywać tutaj laurek, bo nie mają takiej potrzeby. Myślę, że byłoby fajnie, gdyby dorośli ludzie umieli rozmawiać o swoich problemach w 4 oczy i mówić o nich wtedy, kiedy można je jeszcze rozwiązywać. Czasy są trudne i myślę, że trzeba doceniać to co się ma w garści, a jak nie doceniasz to zmień swoją sytuację. Udanego dnia dla wszystkich...
    Bartosz

04.12.2017 09:38

Słyszałem sporo dobrego o firmie jako pracodawcy. Może podpowiecie jak przebiega proces rekrutacji? Warto starac się o pracę w firmie?
    Mirek

03.01.2022 14:46

bo tu pracuję prawie 20 lat
    Przed pracą

15.02.2022 08:05

bo z prawdą sie nie dyskutuje

10.01.2022 13:23

czasami jest to trudne, jak ludzie są na delegacjach
    Przed pracą

15.02.2022 08:03

integrację mamy na kontraktach :)

25.01.2022 10:17

i spoko ludzie tu są, wiec jak dla mnie to fajne miejsce pracy.

07.01.2022 09:55

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w AJAKS S.A.?

10.01.2022 13:22

aktualnie nie, odkąd zaczęła się pandemia. Wcześniej były spotkania świąteczne. Integracyjne to pracownicy organizowali we własnym zakresie najczęściej działami :)
    Kamil

02.01.2022 16:01

Czy wymagane są umiejętności techniczne do pracy w AJAKS S.A. Mowa o takich stanowiskach: https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-serwisowy-rafinerii-technik-reaktorow-poznan%2Coferta%2C1001398723 https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-serwisowy-rafinerii-poznan%2Coferta%2C1001398734 Nie należę technicznych osób za to nadrabiam zaangażowaniem i pracowitością. Proszę o odpowiedź osoby co pracują kilka lat.

03.01.2022 12:26

Witam Pana. Z pewnością umiejętności techniczne są mile widziane. Jednakże, przyjmując nowych pracowników patrzymy na człowieka jako całość. Ważne jest dotychczasowe doświadczenie, zdolności, umiejętności, wykształcenie, posiadanie prawa jazdy, uprawnienia dodatkowe np. na wózki widłowe, ale z pewnością bardzo ważne jest nastawienie do pracy. Jeżeli jest Pan osobą zaangażowaną i pracowitą to z pewnością już jest Pan bardzo dobrym kandydatem do pracy w firmie AJAKS S.A. :) Jeżeli znalazł się Pan tutaj to znaczy, że jest Pan żywo zainteresowany pracą w branży przemysłowej, więc jest Pan ciekawy naszej firmy. Skoro szuka Pan o nas informacji jest Pan otwarty na wiedzę i nowe informacje, a to świadczy o tym, że powinien Pan wysłać do nas swoje CV :) Serdecznie zapraszamy do aplikowania. Pracują u nas różni ludzie, z różnym wykształceniem. To co nas łączy to z pewnością ciekawość branży, zainteresowanie nowymi technologiami, wytrwałość, upór oraz otwartość na ludzi. Zapraszamy do kontaktu :)

Zostaw merytoryczną opinię o AJAKS S.A.