AJAKS

• Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o AJAKS S.A.

Opinie o AJAKS Poznań

Nie przegap nowości o AJAKS S.A.!

Kamil

02.01.2022 16:01

Czy wymagane są umiejętności techniczne do pracy w AJAKS S.A. Mowa o takich stanowiskach: https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-serwisowy-rafinerii-technik-reaktorow-poznan%2Coferta%2C1001398723 https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-serwisowy-rafinerii-poznan%2Coferta%2C1001398734 Nie należę technicznych osób za to nadrabiam zaangażowaniem i pracowitością. Proszę o odpowiedź osoby co pracują kilka lat.

03.01.2022 12:26

Witam Pana. Z pewnością umiejętności techniczne są mile widziane. Jednakże, przyjmując nowych pracowników patrzymy na człowieka jako całość. Ważne jest dotychczasowe doświadczenie, zdolności, umiejętności, wykształcenie, posiadanie prawa jazdy, uprawnienia dodatkowe np. na wózki widłowe, ale z pewnością bardzo ważne jest nastawienie do pracy. Jeżeli jest Pan osobą zaangażowaną i pracowitą to z pewnością już jest Pan bardzo dobrym kandydatem do pracy w firmie AJAKS S.A. :) Jeżeli znalazł się Pan tutaj to znaczy, że jest Pan żywo zainteresowany pracą w branży przemysłowej, więc jest Pan ciekawy naszej firmy. Skoro szuka Pan o nas informacji jest Pan otwarty na wiedzę i nowe informacje, a to świadczy o tym, że powinien Pan wysłać do nas swoje CV :) Serdecznie zapraszamy do aplikowania. Pracują u nas różni ludzie, z różnym wykształceniem. To co nas łączy to z pewnością ciekawość branży, zainteresowanie nowymi technologiami, wytrwałość, upór oraz otwartość na ludzi. Zapraszamy do kontaktu :)
    Waldek

29.12.2021 14:31

Pracuje 6 lat i jestem zadowolony. Pensja na czas, ludzie w porządku, do pracy blisko, dojazd dobry. JK w każdej pracy bywają trudne chwile, ale praca ciekawa ja polecam
    Bolo

29.12.2021 14:33

Jest ok
    Mirek

30.12.2021 22:51

Porządna firma, pracuje już wiele lat, koledzy są Ok, tworzymy zgrany zespół, nudzić się tu nie można
    Piotr

27.12.2021 08:18

jestem po rozmowie rekrutacyjnej, miło i konkretnie, ćwiczenie do wykonania, rozmowa dotycząca obowiązków na stanowisku, filmiki do obejrzenia
    kandydat

27.12.2021 13:27

potwierdzam

28.12.2021 07:35

Wszystko się zgadza Panie Piotrze. Dziękujemy za informacje zwrotne. Po wstępnej selekcji prowadzona jest rozmowa telefoniczna mająca na celu określić oczekiwania, predyspozycje kandydatów, wykluczyć ograniczenia psycho-fizyczne. Następnie, kandydaci zapraszani są na spotkanie rekrutacyjne w siedzibie firmy. Na bardziej wymagające stanowiska przeprowadzany jest test manualny, a kandydaci proszeni są o wypełnienie testu psychologicznego. Po pozytywnym rozpatrzeniu kandydatury oferowane jest zatrudnienie. Pozdrawiamy i zapraszamy do aplikowania :)
    Kamil

27.12.2021 13:30

rzeczywiście jak spełniasz wymagania firmy można już po tygodniu dostałem informacje o zatrudnieniu, polecam, bo konkretnie podchodzą do tematu, sprawdzili mnie, ale widać, że szukają konkretnych osób, które sobie poradzą

28.12.2021 07:34

Dziękujemy za pozytywny komentarz i pozdrawiamy świątecznie :)

20.12.2021 08:32

i widać, że potrzebują prawdziwych facetów, to się zgadza

20.12.2021 08:30

i widać, że potrzebują prawdziwych facetów, do konkretnej pracy

17.12.2021 12:58

Spoko na razie, jestem wdrazany na ciśnienie, ludzie ok, szkolenie praktyczne głównie. Niedługo wyjazd na robotę. Polecam

17.12.2021 13:00

Trzymamy kciuki Panie Andrzeju :)
    Łukasz

17.12.2021 11:05

Właśnie dostałem pracę, rekrutacja profesjonalna i miła, dobre warunki na start. Polecam

17.12.2021 11:15

Cieszymy się razem z Panem. Trzymamy kciuki :)
    wadim

09.11.2015 12:25

Witam serdecznie. Firma na pewno jest dobra dla osób, które jeszcze nigdy nie pracowały i dopiero zaczynają samodzielne życie. Nie należy może do tych z najwyższej pólki ale daje możliwość przyuczenia się. Sam będę próbował dostać się na stanowisko specjalisty ds zakupów technicznych. Podobno dobre pieniądze

16.12.2021 10:27

Z pewnością tak jest. Jesteśmy otwarci na przyuczanie do wykonywania nowego zawodu. Wszystkie chętne i pracowite osoby są u nas mile widziane :)
    Milik

13.11.2015 23:21

A jak wygląda sprawa z paleniem? Czy jak jestem osobą palącą to przekreśla moje zatrudnienie w firmie?

16.12.2021 10:25

Wiitam. Palenie papierosów nie wyklucza Pana w żadnym stopniu z możliwości aplikowania do naszej Firmy. Zapraszamy. Ważne są dla nas kompetencje, uprawnienia, a w szczególności dotychczasowe doświadczenie oraz prawo jazdy kat. B, C czy C+E.
    ...

10.10.2019 14:23

jak chcesz robić w pracy coś ciekawego i nietuzinkowego to w tej firmie będziesz miał na to wiele szans i okazji, polecam

16.12.2021 10:06

Z pewnością tak jest. Praca jest ciekawa dla osób zainteresowanych branżą. Cykliczne wyjazdy na realizacje w Polsce oraz do różnych krajów Europy i nie tylko, praca przy nowoczesnym sprzęcie oraz maszynach, możliwość zdobycia nowego zawodu oraz wiele okazji do nauki języków obcych.
    Aneta G

26.10.2015 11:40

Pracuję w tej firmie parę lat ,i uważam że jest na najwyższym poziomie profesjonalizmu .

15.12.2021 15:26

Cieszymy się, że jesteś z nami :)
    jolo

06.04.2016 20:39

jakie są zarobki na stanowisku technik katalizatorów? warto złożyć cv?

15.12.2021 15:17

6500-8000 brutto
    lh

05.11.2015 18:49

Witam,pracuję w tej firmie od kilka lat i jestem bardzo zadowolona , firma do wszystkiego podchodzi uczciwie pensja na czas. Z doświadczenia wiem że ilu ludzi tyle opinii,dlatego najlepiej sam sprubój. Ja ze swej strony gorąco polecam.
    saj

26.10.2017 07:37

pisze się -spróbuj włącz w kompie poprawę błędów

15.12.2021 15:08

No właśnie :) Jedni widzą pojedyncze błędy, a inni patrzą na całokształt :) Każdy z nas szuka czegoś innego. Jedni chcą stabilizacji, drudzy wyzwań, pozostali mogą się nudzić w pracy i marzą o świętym spokoju. Nie do każdego każda praca pasuje. Różni są ludzie, rożni są Pracownicy. Wszystkich zainteresowanych naszą Firmą zapraszamy do kontaktu. Wszystkim pozostałym życzymy powodzenia w innych Firmach :)
    monter

04.03.2019 17:44

Zapraszam do Płocka, bo tu cały czas jest praca na miejscu . da się zarobić, najlepiej jak mija kwartał bo nadgodziny są rozliczane. Pracuję od 7 lat więc mogę się wypowiedzieć.

15.12.2021 12:58

Zapraszamy do Oddziału Firmy w Płocku i w Poznaniu. Proszę śledzić ogłoszenia na www.ajaks.com i/lub na pracuj.pl. Firma ciągle się rozwija, szukamy pracowników do działów wykonawstwa oraz specjalistów.
    KM

03.03.2019 16:01

W Ajaksie odbywałam 2 miesięczny staż, dzięki któremu zdobyłam cenne doświadczenie, a dzięki referencjom zdobyłam dobra prace. Pracują tam zarówno doświadczone osoby, które z chęcią dziela się wiedzą, jak i takie, które zdobywają dopiero swoje pierwsze doświadczenie. Branża dotychczas nie była mi znana. Gdybym mieszkała w części Nowego Miasta z pewnością zostałabym na dłużej. Z czystym sumieniem mogę polecić pracę w firmie
    Sonia

06.03.2019 07:54

W jakim dziale? Też właśnie szukam jakiejś sensownej firmy na odbycie stażu...

15.12.2021 12:55

Cieszymy się. Zapraszamy również wszystkie chętne osoby, zainteresowane pracą w naszej firmie na programy stażowe. Każda osoba zainteresowana tą specyficzną branżą jest u nas mile widziana. Można nauczyć się wielu nowych rzeczy, zdobyć wiedzę o usługach serwisowych dla przemysłu. Poznać Klientów, którzy reprezentują przemysł ciężki w Europie oraz na własne oczy przekonać się jak wyglądają realizacje w tym sektorze przemysłu.

27.02.2019 08:40

Praca w firmie Ajaks to dobra atmosfera i ciekawa praca w rafineriach, minus to wyjazdy za granicę na ok. 2-3 tygodnie, dla mnie trochę długo...
    Gary

08.03.2019 08:59

elegancko! dzięki

15.12.2021 12:37

Zgadza się. Najdalsze kierunki to Wielka Brytania, Izrael, Turcja. Najczęściej jednak Europa centralna i zachodnia.
    Filipek

13.06.2019 17:40

Firma potrzebuje teraz kogoś do pracy? Podpowiedzcie jaka atmosfera?
    Ted

17.06.2019 08:42

Cały czas potrzebuje. Mnie wprowadzi i nauczyli wszystkiego - co i jak robić. Jak chce ci się pracować, to polecam.

15.12.2021 12:33

Witamy. Aktualnie rekrutujemy na stanowiska: Technik Reaktorów, Pracownik Serwisowy Rafinerii, Brygadzista - Kierownik robót serwisowych dla przemysłu oraz Pracownik Ochrony.
    PW

10.10.2019 13:46

Byłem w tym roku w pracy w Grecji,Turcji i na Litwie wszystko było ok, kasa na czas.

15.12.2021 12:31

Cieszymy się :)
    mysza

10.10.2019 14:20

Ciekawa praca, wynagrodzenie na czas, bardzo dużo możliwości rozwoju - i dla wykonawstwa, i dla pracowników biurowych. Wystarczy się dogadać. Nie ma problemu z pogodzeniem życia prywatnego i zawodowego, np. wcześniejsze wyjście z pracy czy nagła nieobecność.

15.12.2021 12:21

Potwierdzamy. Osoby, które studiują lub robią kursy mają elastyczny grafik.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w AJAKS?

Kontakt - AJAKS S.A.

Ostrowska 366/374A 61-312 Poznań

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    Hula

10.10.2019 13:53

Firma rzetelna doceniająca pracownika warto się zatrudnić Polecam wszystkim.

15.12.2021 12:19

Dziękujemy za miłe słowa. Żałujemy tylko, że osoby zadowolone z pracy w Ajaksie zaglądają tu rzadko.
    Tomasz

15.12.2021 09:26

Porządna firma, dobre warunki na start, profesjonalna rekrutacja i spoko ludzie. Polecam

15.12.2021 09:32

Cieszymy się, życzymy powodzenia :)
    rebel

03.08.2020 10:34

pracuje w ajaksie od 5 lat, wynagrodzenia są na czas!

15.12.2021 08:59

Potwierdzamy :)
    rebel

04.08.2020 14:54

Praca dla osób, które nie boją się pobrudzić- takie są rafinerie. Nikt nikogo nie trzyma na siłę, ja pracuję tu pięć lat i oby Rafineria w Płocku potrzebowała nadal pracowników do remontów instalacji.

15.12.2021 08:58

Dokładnie tak, to praca dla prawdziwych mężczyzn :)
    MateR

10.11.2020 08:10

Firma specyficzna. Prawda jest taka ze nie każdy sie na daje. Trzeba miec jaja i nie być cykorem. Przedewszystkim brak lęków i dobra sprawnosć fizyczna, ale również głowa na karku. Kwestia wynagrodzenia jest inwidualna. Jeśli pokazesz ze jestes wart to zarobisz jeśli nie no to sorry ale nikt za darmo pieniedzy nie rozdaje, a tym bardziej jesli twoja osoba szkodzi całemu zespołowi. Najpierw trzeba dac cos od siebie by potem czegoś oczekiwać. Jeśli ktoś mysli ze bedzie tylko jezdził ciezarówką a reszte czasu siedział na (usunięte przez administratora) to sie myli i niech nawet nie wysyła CV bo tylko nam zaszkodzi.

15.12.2021 08:55

Dokładnie tak. Pracownikiem serwisowym naszej Firmy nie może zostać każdy. Pieniądze to nie wszystko. Nasi Ludzie muszę mieć przede wszystkim predyspozycje psycho-fizyczne. Także, a może przede wszystkim muszą się umieć dogadywać z innymi, dobrze komunikować. Ktoś kto nie umie współpracować nie zagrzeje tu miejsca na długo.
    Daquaz

21.07.2020 08:53

W Płocku potrzebują monterów- ślusarzy. Orlen ma spory zakres prac do zaoferowania, więc pracy będzie dużo na najbliższy rok.
    qdursunn

02.02.2021 01:33

"Pracy" a pracy to dwie rozne rzeczy.

15.12.2021 08:45

Firma się rozwija. Oddział w Płocku jest rozbudowywany, więc zapraszamy do aplikowania :)
    Hamak

15.02.2021 14:06

otóż jestem po pierwszej wypłacie, wszystko w terminie, zgodnie z umową, diety wypłacone , wczesniej zaliczki na diety wypłacone, praca ciężka ale pracowałem w innych firmach też lekko nie było a do dziś się bujam z zuzsem bo podobno nie byłem tam ubezpieczony. Mam nadzieję ,że zatrudnią mnie na dłuższy czas.

15.12.2021 08:44

Firma zawsze płaci ZUS, a wynagrodzenia przelewane są zgodnie z umową.
    kaMaZ

15.02.2021 14:14

fizyczni wyciągają 5-8 tysięcy a przy dobrym kontrakcie zagranicznym więcej ! Diety, hotele wszystko płaci firma zawsze i uczciwie, zawsze są zaliczki ale czasami rozliczenie jest spóźnione.

15.12.2021 08:42

Potwierdzamy :)
    hejter

18.02.2021 15:30

W dobie internetu coraz częściej spotykamy się z opiniami na temat wszystkiego – a idealnym polem na przedstawianie tego typu wypowiedzi jest internet, który przyjmie każdą informację. Nauczyliśmy się wyrażać opinie o wszystkim i wszystkich. Problematycznym może być pojawianie się sprzecznych opinii na temat firmy. Pytanie jak poradzić sobie z hejtem? Warto wyważyć opinie o pracodawcach, dlatego wyłącz internet i włącz myślenie.
    PUMPER

23.03.2021 15:20

PROPONUJE ZROBIĆ WEWNĘTRZNE ANONIMOWE BADANIE ZADOWOLENIA PRACOWNIKÓW Z WYKONYWANEJ PRACY - NIEDŁUGO BEDZIE TO STANDARDEM W WYMAGANIACH DOTYCZĄCYCH CERTYFIKACJI ISO. MOŻE WTEDY KLAPKI NA OCZACH SIĘ TOBIE OTWORZĄ

15.12.2021 08:38

Albo po prostu działaj. Szukanie pracy czy jej zmiana to ciężka praca. Hejtowanie kogoś niczego nie zmieni na lepsze. Mocna Firma obroni się przed nieprawdziwymi opiniami... będzie po prostu dalej dobrze funkcjonować, ponieważ Firma żyje dzięki zadowolonym Klientom, którzy do nie wracają. Firma, która prosperuje 30 lat z pewnością wiele doświadczyła i wie co robić, żeby utrzymać się na rynku ... i tego się trzymajmy :)

15.10.2019 06:03

14.12.2021 14:45

szkolenia i kursy dla specjalistów, dopłata do kursu na prawo jazdy

15.12.2021 08:05

Okres wdrożenia i przygotowania do wykonywania nowego zawodu wiąże się z byciem szkolonym przez kilka miesięcy. W firmie Ajaks nie wykonuje się prac standardowych, tylko prace niszowe, specjalistyczne, w związku z czym np. Nowy Pracownik działu wykonawstwa musi zostać przeszkolony. Nie wiemy więc o czym Pan pisze. Natomiast Pracownicy Administracyjni/ specjaliści zawsze mogą brać udział w szkoleniach i kursach kierunkowych. Ta Firma rozwija się właśnie dzięki kompetencjom poszczególnych Pracowników. . .

14.12.2021 14:58

praca w tej branży to praca przede wszystkim zespołowa; jeżeli ktoś nie potrafi pracować w zespole to w Ajaksie się nie sprawdzi; a firma wykonuje remonty rafinerii w Anglii, Niemczech, Francji i wszędzie ma bardzo dobre opinie; czyli pracownicy są na wysokim poziomie jako cała ekipa; wnioski każdy wyciąga sam

15.12.2021 07:48

Dokładnie tak, praca zespołowa i dobra komunikacja to dla naszej firmy podstawa. Ajaks to marka na rynku europejskim. Firma ma 30 lat, więc musi to o czymś świadczyć. Bez ludzi, którzy ją tworzą nie byłoby mowy o sukcesie. Każdy Pracownik - bez względu na dział, który reprezentuje - ma wpływ na to, że Firma jest rozpoznawalna i bardzo dobrze oceniana przez Klientów.

14.12.2021 09:58

jedno o firmie można powiedzieć - przestrzegają zawartych umów; ale też twardo wymagają wywiązywania się z umów drugiej strony - czy to pracownika, dostawcy czy klienta; takie czasy,

14.12.2021 12:28

Branża jest specyficzna. Pracujemy na kontraktach. Przetargi i stała obsługa klientów to nasza codzienność, dlatego też bardzo ważne jest u nas przestrzeganie umów. W związku z tym od pracowników oczekujemy odpowiedzialności i dobrej komunikacji. Szanujemy naszych klientów i poważnie traktujemy każde zlecenie.

14.12.2021 10:01

umowy - zlecenia są zazwyczaj tylko na okresie próbnym; później prawie zawsze etat - umowa o pracę

14.12.2021 12:07

Potwierdzamy, okres próbny to najczęściej umowa zlecenie. Po okresie wdrożenia, szkoleniach BHP oraz szkoleniach stanowiskowych zawieramy umowy o pracę. Jesteśmy otwarci na rozmowy dotyczące warunków zatrudnienia. Oferujemy różne benefity, w tym prywatną opiekę medyczną. Zapraszamy do aplikowania :)
    Brandy

28.08.2021 10:38

Coraz częściej na tego typu stronach internetowych nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd informacje generowane przez nieuczciwych konkurentów zaczynają dominować nad rzeczywistymi ocenami. I tak czynem nieuczciwej konkurencji jest rozpowszechnianie informacji nieprawdziwych lub wprowadzających w błąd o sytuacji gospodarczej lub prawnej konkurenta. Pokusa by skorzystać z pozornej anonimowości (IP) wykonać kilka kliknięć i oczernić konkurencję jest duża. Czy teraz konkurent anonimowy @Czaban ma większe szanse zaistnieć w biznesie? Dużo lepszym rozwiązaniem jest zmierzyć się uczciwie na rynku biznesowym. Gowork.

22.08.2021 01:03

klakier2

26.08.2021 17:15

Mam nadzieje , ze nie chorujesz i wszystko jest ok. Dzisiaj się dba o bezpieczenstwo klienta i pracowników, wraz z rzetelną obsługą Mam nadzieje , ze w obecnej twojej firmie poważnie traktuje się podejście do bezpieczeństwa klienta. Prawda jest taka, ze nie widziałem ukraińców w firmie ale Ty pewnie tam na cyprze sam jestes obcokrajowcem i najwidoczniej jest Ci z tym źle. Pewnie czujesz się niedowartościowany, obcy, skoro tak to podkreślasz to dla ciebie ważne. Zycze zdrowia i wielu klientów. Twój przyjaciel cypr
    Ona

31.05.2019 10:58

Rozmowa rekrutacyjna przeprowadzona profesjonalnie i przyjemnie. ciesze się, że dostałam tę pracę.
    hebo

22.08.2021 00:41

To napisz na jakim stanoweisku robis zi jak Ci sie pracuje :)
    Adas47

03.03.2021 20:01

Mam pytanko, jak wyglądają delegacje w tej firmie? Tzn hotele i diety np? Ktoś posiada informacje na ten temat?
    majk

13.02.2021 20:46

Firma, ktora notorycznie szuka(usunięte przez administratora)ludzi, ktorych wykorzystuje jak tylko mozna. (usunięte przez administratora)Atmosfera fatalna, gorna pilnuje aby wszyscy byli skloceni i kazdego cisnie aby wykonal jak najwiecej jak najmniejszym dla niej kosztem. Brakuje narzedzi, zabezpieczen i jest duzo wypadkow ((usunięte przez administratora)! Nie polecam, (usunięte przez administratora)i wyzysk. Wszystkie negatywne opinie sa usuwane przez gowork, wiec niestety czesc bedzie sie mogla o tym przekonac dopiero zaczynajac tam "prace". Polecam posluchac opnii panujacych o tej firmie i pogadac z pracownikami.(usunięte przez administratora) W zyciu najbardziej zaluje czasu, ktory spedzilem jako pracownik tej firmy. Obiecuja zlote gory i jedyne co uslyszycie to baju baju bedziem w raju. Pozdrawiam "pracownikow", ktorzy jeszcze tam pracuja.
    Gość cic

28.01.2021 10:14

Będziesz Hero
    kolbuz

28.01.2021 07:35

dobra jest oferta na OLX, wysłałem CV, mam nadzieję, że mnie zatrudnią, jestem po rozmowie kwalifikacyjnej . Taka praca mi pasuje, jeździć po świecie czegoś się nauczyć i coś zobaczyć a nie tylko widok autostrady z okna ciężarówki

Zostaw merytoryczną opinię o AJAKS S.A.