Contrain Group

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Contrain Group Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Contrain Group S.A.

Opinie o Contrain Group Łódź

Nie przegap nowości o Contrain Group S.A.!

ania

25.10.2012 12:21

ewelina - 2012-07-22 16:01:20 4-5 tys . misięcznie???Czy ktoś zna nazwę firmy w Berlinie zajmującej się rozbiorem kurczaka.Bardzo ,proszę podać mi jakieś namiary ,jak ktoś ma . Z góry bardzo dziękuję .
    natalucha

27.09.2012 19:40

miom zdaniem to komentarz od konkurencjii
    Polka

31.08.2012 11:19

Ja już nie wiem co o tym wszystkim myśleć... Nigdzie nie jest idealnie.... Ale pracować trzeba. Przyjaciolki mama wspolpracuje juz z ta firma dwa lata i chwali firme... jedyne co mowiła jak z nia rozmawiałam to ze domki ok ale tez zalezy na jaki sie trafi, praca okolo 10 12 h . 6 euro na czysto,zaliczki sa a wyplata miesieczna przelewana na konto. Przyjezdza na tydzien do domu i z porotem do pracy. teraz ma przyjechac pod koniec wrzesnia a wyjazd w polowie pazdziernika jej corka tez jedzie z nia . Teraz ja sie zastanawiam czy jechac z mezem bo jest taka mozliwosc...
    Szczery

31.07.2012 23:24

Dobry wieczór. To i może ja napiszę słów kilka na temat tej firmy. Contrain jest firmą, która oferuje umowę polską, a nie na warunkach holenderskich więc dlatego jest brak wakacyjnego, a jeśli chodzi o podatek holenderski, to proponuję zagłębić się w tej tematyce nieco głębiej i później wyciągać daleko idące wnioski. Drugi rok jeżdżę przez tą firmę do pracy i za każdym razem nie schodziłem tygodniowo mniej niż 55 godzin. Stawka nie jest super wysoka, ale i nie jest niska, mieszkanie gratis plus dojazd. Warunki mieszkalne są dobre-bardzo dobre. Pralki są, lodówki również tak więc nie wiem skąd ludzie biorą informacje odnośnie braku poszczególnych artykułów. Jeśli chodzi o ludzi, to nie od dziś wiadomo, że zawsze znajdą się i tacy, którzy żyją bez jakichkolwiek zasad moralnych. Jeśli chodzi o to, że ktoś po paru dniach zostaje zwolniony, to już nie jest zależne od Contrainu a od kontrahenta. Widziałem już wiele. W ciągu miesiąca u mojego kontrahenta przewinęło się 7-8 pracowników i żaden z nich nie nadawał się do ów pracy. Ludzie dość często zapominają po co jadą do Holandii - tak, nie są to wakacje. A później lament... Rezydenci, to bardzo urocze, sympatyczne i naprawdę pomocne kobiety. Jak dla mnie firma jest wiarygodna i godna polecenia. Trzeba tylko podchodzić do pewnych rzeczy z dystansem. Jeśli ma ktoś jakiekolwiek pytania, to zapraszam na gg 8662076. Pozdrowionka
    gmb

19.06.2012 15:35

Czy ktoś pracował u nich w berlinie na trybowaniu udka?
    lusia

22.05.2012 22:44

mitac mio ja tez mam wyjechac za tak stawke, ale ja zrozumiałam , że placa na reke 5,70 reke ale wyplate dostajesz w zlotiwkach? Tobie tez tak mowila? bo ja nie ogarniam tego o co tu chodzi i nie wiem w koncu czy warto tam jechac czy nie bo opinie sa rozne chociaz ta co tak koles slodzi to belt w ogole albo penie jest kims waznym ewentualnie za wystawinie takiej opini mial zaplacone heh. nie ma idealnego biura.. sa albo bardzo do (usunięte przez administratora) albo w miare da sie przezyc jakie to jest?

22.04.2012 12:13

a są jakieś oferty na wózki widłowe ?
    ona

14.04.2012 06:36

Wybieram się z tą firmą na truskawki po raz pierwszy Jedzie ktoś kto już był ? Czy lepiej jechać z Pro-force? Nie znam żadnej z tych firm
    misia

05.03.2012 18:42

Contrain firma uczciwa,wypłacalna. Jesli chodzi o zbiór piezcarek to brygadzisci super a zwlaszcza (usunięte przez administratora),miły,uczynny,pomocny,przyjazny,az do pracy chce sie chodzic.Praca jak każda,jesli chcesz zarobic to musisz pracowac.warunki mieszkalne nienajgorsze.Do pracy dojezdza sie busami. Mozna wyciagnac od 4-5tys .Polecam
    zavisha

20.12.2011 09:15

no i jak w koncu z ta firma? jechac czy nie jechac?
    ollla

18.12.2011 16:05

gdzie sie podzialy bony z contrainu?

13.09.2011 22:34

witam mam pytanie probowal ktos odzyskac podatek z Contrainu slyszałem ze to mozliwe bo firma mimo wszytsko odprowadzała za nas podatek w holandi i ponoc jak sie odzyska Jarograf to i idzie caly podatek
    załamana

17.08.2011 09:13

Ludzie nie bójcie jechać się z tą firmą,jest ona b.dobra,poprostu trzeba sie starać i o nic nie martwić.Nie czytajcie tych negatywnych opinii,te opinie negatymne są pisane przez ludzi którym się nie udało w niczym winna nie jest firma ani pracujący tam ludzie.Wiem coś na ten temat bo sama ze złości napisałam bzdury na temat tej firmy,naprawde należą im sie przeprosiny.Przepraszam całą Firmę Contrain za mój nie potrzebny negatymny komentarz.Ta firma jest naprawde barzo dobra,tylko trzeba żyć w zgodzie i być dobrym dla rezydentów bo to ich praca,tak samo im zależy żeby dobrze wypaść jak Wam.Warto jechać z nimi naprawde.Przepraszam także Panią Paulinę,to bardzo dobra rezydentka.PRZEPRASZAM.
    załamana

16.08.2011 21:19

Firma Contrain jest barzo dobra firmą,rezydenci tez,jak sie bedzie słuchać wszystkich pleceń to naprawde można miec dobrze z ta firmą,to co pisałam wcześniej nie było fer,ale byłam zła,przez to ze miałam wiele problemów.Przepraszam panią Pauline z całego serca,zle zrobiłam.

12.07.2011 06:59

Hejka!!! Jestem zainteresowana wyjazdem przez tą firme, ale do zbioru pieczarek, pracował tam ktoś w tej branży, jak to wygląda z warunkami zakwaterowania, pracy i zarobkami????

05.07.2011 10:58

co to sa te pastuchy bo jeszcze o tym nie slyszalam a pracowalam w wielu firmach?po ile godzin sie tam pracuje mniej wiecej ile sie zarabia w pieczarkach bo wiem ze niektore pieczarkarnie to (usunięte przez administratora) a placa grosze na godz
    marcin

04.07.2011 23:18

tak,elektrczne są ale pastuchy,żeby wydajniej pracować..

03.07.2011 20:36

czy ktos wyjechal przez ta firme w pieczarki jesli tak to niech ktos napisze jak wyglada tam sytuacja w pracy czy sa elektryczne wozki po ile godzin sie pracuje bo zastanawiam sie nad wyjazdem?

03.07.2011 20:30

jak masz przepracowane 3 miesiace w Holandi to mozesz liczyc mniejwiecej na kwote 700-800euro zwrotu a po roku przepracowanej pracy mozesz uzyskac niska kwote poniewaz powyzej 9000euro twojego dochodu dostajez nizsza kwote wszystko zalezy od dochodu meza ja przy dochodzie 15000euro rocznie dostalam 350euro zwrotu zalezy od stawki jaka masz na jarografie
    MitacMio

19.06.2011 17:18

Witam, mam z tą firmą podpisać umowę. Mam wyjechać w okolice Venlo do jakiegoś przetwórstwa kukurydzy. Mają pokryć przejazd oraz zakwaterowanie, ubezpieczenie itp. na rękę ma być(usunięte przez administratora) euro. Czy ktoś posiada jakieś aktualne informacje na temat tej firmy oraz warunków pracy i zakwaterowania.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Contrain Group?

Kontakt - Contrain Group S.A.

3 Maja 14a 93-408 Łódź

09.06.2011 16:57

hej ja mam inne pytanko troszkę nie na temat bo pracowałam w zeszłym roku wraz z mężem w Holandii ja 3 miesiące a mąż rok i nie mam zupełnie pojęcia jak mam się rozliczyć i na ile mogłabym liczyć mniej więcej zwrotu a pracowaliśmy zupełnie przez inna firmę która jest tak w miarę rzetelna.Moje gg18593768
    anarchistos

01.04.2011 17:02

czy jechał albo jedzie albo też wie ktoś coś o pracy w sevenum przy pomidorach przez contraina??tam chyba na dzień dzisiejszy koordynatorem jest Joanna jakaś tam...ale to juz mniej istotne kto to.

21.03.2011 09:25

Ja tez jade w kwietniu na truskawki z ta firma jak chcesz to daj znac na gg 5198755

19.03.2011 18:22

wyjazd prawdopodobnie w kwietniu
    Bosman

18.03.2011 12:10

A kiedy miała byś jechac?

15.03.2011 08:44

może jedzie ktoś przez firmę contrain na zbiór truskawek , bardzo bym prosiła o jakiś kontakt , nie wiem czy skóra warta wyprawki.

02.03.2011 21:14

Witam. Słyszałam dzis o tej firmie Contrain same negatywy.Znam firme ktora jest wypłacalna ,płaca w euro.(wypłacaja wakacjne i urlopowe)Polecam firme Hands To Work w Opolu.Pracowalam przez ta firme 3 lata i bylam zadowolona.Polecam.
    marcin

17.02.2011 22:22

pary też wysyłają,trzeba do nich podjechać i porozmawiać.ja z nimi nie wyjechałemale byłem na rozmowie i jest taka możliwość bo też chciałem z narzeczoną pojechać:)
    gość1

17.02.2011 19:11

hej!! A wiecie może czy poszukują też par do pracy??? Bo pilnie z narzeczonym szukamy. Prosze o odpowiedz
    Piotr Benassi

17.02.2011 10:19

PRAWDA JEST TAKA, ŻE WSZYSCY BY CHCIELI OD RAZU MILIONY ZARABIAĆ. PO DRUGIE TO ZAKWATEROWANIE POWINNO BYĆ W PEŁNI WYPOSAŻONE (lodówka, pralka, czajnik, sztućce, kuchenka, ogrzewanie i ewentualnie telewizor). PO TRZECIE, ANI PRACODAWCA ANI FIRMA POŚREDNICZĄCA NIE POWINNA POSTĘPOWAĆ W BREW ZASADOM LUDZKOŚCI. POWINNI FORMALNIE I PRAWNIE POMAGAĆ JEŻELI ZACHODZI TAKA POTRZEBA. JEŻELI MASZ UMOWĘ HOLENDERSKĄ TO MASZ PODATEK HOLENDERSKI A JEŻELI NA POLSKIEJ UMOWIE JEDZIESZ TO POLSKI PODATEK MASZ. TRANSPORT, ZAKWATEROWANIE POWINNO BYĆ ZAPEWNIONE ORAZ OPŁACONE PRZEZ FIRMĘ LUB PRACODAWCĘ. WIELE FIRM NIE JEST DO KOŃCA PEWNYCH.
    77klaudia

15.02.2011 17:18

hej tez dostalam tel od tej firmy na pomidory....ale teraz mam watpliwosci po tylu negatywnych opiniach jakie tu przeczytałam a tak wogóle ile oni płaca za godzinęprzy tej pracy i jakie sa warunki mieszkaniowe??

10.02.2011 18:32

dostałem telefon z Contraina z ofertą wyjazdu na pomidory,ktoś może mi przybliżyć jakta robota u nich wygląda,jak daleko do szklarni i takie tam?

17.01.2011 20:02

Sa spoko,warto z nimi jechac.

25.12.2010 20:13

pracując w contrain masz umowe w polsce a za granice jedziesz w delegacje wiec jaki podatek, jakie wakacyjne??? czy ludzie pracujacy w Polsce otrzymują zwrot podatku holenderskiego i wakacyjne?

15.12.2010 12:01

Żeby dostać zwrot podatku, trzeba go najpierw zapłacić a nie pisać jakieś bzdety na forum. Z tego co wiem pracując na polskiej umowie nie podlegasz opodatkowaniu w innym kraju Unii.

22.11.2010 13:31

powiedzcie jak w firmie jest
    tom25

29.10.2010 16:59

To jest najlepsza firma jaką znam polecam przelewy sa na czas nie ma zadnyh wałków warunki są dobre nawet i bardzo dobre zamieszkania i co jest najwarzniejsze mają prace cały czas wywiązują sie ze wszystkiego!!!!!

06.07.2010 23:08

co do nadgodzin. to nie orientuje sie w temacie jak raz były 2 godz pracy wiecej to zostalismy ale kasy do reki nikt nie dał poprostu 2godz wiecej do wypłaty

06.07.2010 23:03

okoli e Venlo, tj południe Holandii, Limburgia jeslo chodzi o prace to przewaznie poniedziałek-piątek (sobota gdy jest dużo pracy) ale w sprawie godz to wszystko zalezy od kontrahenta w holenderskiego niby ma sie te 40 gwarantowanych w tyg ale róznie to bywa np. jest pogoda i rosna te wszystkie warzywa to wtedy są godz ., pada i zimno- godzin mniej
    carmen

05.07.2010 16:08

Witam,a w jakim miescie jestes jesli moge zapytac?ja rowniez chce sie wybrac,i caly czas sie wacham,ale chyba sie zdecyduje,czy praca jest do piatku czy soboty?czy jakies nadgodziny moznz lapac?pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o Contrain Group S.A.