Contrain Group

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Contrain Group Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Contrain Group S.A.

Opinie o Contrain Group Łódź

Nie przegap nowości o Contrain Group S.A.!

waga

14.07.2013 19:09

chciałabym jeszcze dodać, że na umowie z firmą contrain podane są godziny pracy tygodniowe, czyli 40 godzin tygodniowo, to tak tylko jest na papierze, a w rzeczywistości pracuje się w tygodniu nawet 75 godzin tygodniowo. Jeśli to, co zarobiłam, podzieliłam przez ilość przepracowanych godzin, to wyszło, że na godzinę miałam znacznie mniej niż minimum!!!!! holendrzy mają więc bardzo tanią siłę roboczą, cóż to wina polaków, bo się na to godzą, a niektórzy to się nawet cieszą, zero poszanowania dla siebie. holendrzy płacą tak: stawka za rajkę x ilość zrobionych rajek, oczywiście te stawki są bardzo często śmieszne, opisuję jak było w asten (usunięte przez administratora) ustalał stawkę za rajkę, sam robił rajkę, zajmowało mu to 2 lub 3 godziny a stawkę ustalał 15 euro za rajkę, jeśli ktoś robił szybko to może dobrze dla niego, ale jak ktoś robił 1,5-2 godziny to wychodziło mu mniej niż minimum
    Sylwia

10.07.2013 20:38

Witajcie.Potwierdzam powyższe opinie,szkoda czasu na tą firmę no i nerwów też.Rezydentki niczym się nie interesują,(usunięte przez administratora) na pracowników,byle kasa była!Warunki mieszkalne zależy jak trafisz,niekiedy nic niema na domkach!
    waga

10.07.2013 11:43

pracowałam dla tej agencji w Holandii, wypłaty na czas, jednak nie interesują się warunkami pracy na danej szklarni, na spotkaniu w Asten potwierdzili ten fakt, pewien pan z contrain powiedział:" my tylko wypożyczamy swoich pracowników i nie mamy wpływu na warunki". Poza tym organizowanie pracy dla ludzi czyli wyjazdy do pracy do holandii, nie jest dobra a raczej bardzo zła, nie potrafią pracownicy contrain porozumieć się z pracodawcą holenderskim, jeśli chodzi o szkalrnię w Asten
    PawełM

26.06.2013 12:53

[usunięte przez moderatora] Sam się sobie dziwię że pojechałem z takim biurem pośrednictwa pracy. Już pewnie lepiej mieli robotnicy przymusowi w 39-tym jak ich Wefrmacht na roboty do Niemiec wlókł niż pracować z tą "dystyngowaną" firmą.
    nowicjusz

06.06.2013 16:33

Zgadzam się z opinią powyżej i też odradzam tą firmę . Sa to ludzie niewiarygodni, konfidenci mają tam pierwszeństwo i zawsze praca się dla nich znajdzie. A rezydentki to totalna porażka wogóle nie wiedzą chyba na czym ich praca polega. One tylko faktycznie słuchają plotek a pozatym to jak są w Holandii to ciężko się z nimi skontaktować bo najpierw to śpią to do południa a pózniej to przecież są zajętę imprezowaniem. Niezłe numerki odstawiają. Godziny się nie zgadzają trzeba samemu sie prosić , trzeba wszystko samemu dokładnie zapisywać , a stawka to zalęży jak im się spodobasz. Ci co (usunięte przez administratora)... to oczywiście mają lepszą. Warunki mieszkalne też nie najlepsze szczególnie te na de berck, kempingi, ściśnięte, jeden przy drugim , bez pralki i mała lodóweczka na 4 osoby , gdzie 4 rzeczy na krzyż można włożyć. Także odradzam tą firma, okłamują lyudzi na każdym kroku i nie wywiązują się z tego co obiecują. Jeszcze potrafią powiedzieć że oni nic takiego nie mówili. ODRADZAM ZDECYDOWANIE. a pozytywne komentarze to tylko te panienki z biura piszą bo ta,m raczej mało kto jest zadowolony. Zastanówcie się dobrze zanim z nimi wyjedziecie.
    nieznajomy

06.06.2013 16:20

Witam także zdecydowanie odradzam firmę Contrain. [usnięte przez moderatora] Tylko jak im trzeba pracownika to wiedzą jak się do Ciebie uśmiechać i obiecywać wszystko będą, a na miejscu jak juz jesteś to wszystko jest innaczej . Rezydentki? nie wiem skąd ta firma ich wzieła, nie mają pojęcia o niczym, wogóle nie wiem kto im taką rolę dał. Sa to niekompetentne osoby, przychodzą posłuchają pierdół , a plotki to ich bardzo interesują . Cały czas podpytują co się dzieję między ludzmi. A i to Prawda konfidenci mają tam pracę zapewnioną cały czas. Bo ta firma lubi słuchać plotek i tym żyję. [usnięte przez moderatora] ODRADZAM TĄ FIRME JEST SPORO FAJNIEJSZYCH BIUR. POZDRAWIAM
    lala

19.05.2013 22:36

hej ja dostałam propozycje i 25 maja wyjezdzam do hoolandii do firmy rotjes na sadzonki. Rozumiec mam ze ty takze tam jedziesz.Moze jakies namiary na ciebie dostane we dwie zawsze razniej.Pozdrawiam
    Madi

16.05.2013 12:40

nowa - 2013-05-15 18:30:35 a co myślicie o pracy u Bautena? Tam właśnie mam jechać na zbiory truskawek Witam czy wyjeżdza ktos 25 maja do sadzonek kwiatów do firmy rotjes przez firme contrain .moze ktos juz tam pracował prosze o opinie
    nowa

15.05.2013 18:30

a co myślicie o pracy u Bautena? Tam właśnie mam jechać na zbiory truskawek
    gumaaa

30.04.2013 18:51

witam mamy jechać na pomidory do Asten przez Contrain nie wiemy jeszcze gdzie czy warto???? czy faktycznie szef jest porąbany bo wczesniej pracowałem u idioty tez ale szlo zarobic a jak jest z tą firmą??
    Bylam i niepolecam

16.04.2013 17:29

Bylam pracownikiem firmy Contrain z Lodzi przy pomidorach w Asten i to co mnie tam spotkalo to ludzkie pojecie przechodzi nagmine zle traktowanie pracownikow , wieczne niezadowolenie zarzadcy , gdy ine firmy placily 7,80E na godzine Contrain placil 5,40E i wieczny stres i praca pod presja . Dziwie sie ze jeszcze ktos wybiera sie do pracy za ich posrednictwem przy tak duzej ofercie innych firm kture oferuja o wiele lepsze warunki pracy i wynagrodzenie
    vanes

16.04.2013 15:12

sluchajcie jakie sa opinie na rozsadzanie sadzonek itp wyjazd koniec kwietnia poczatek maja ? jakie sa warunki pracy i ogolnie czy warto jechac z tej firmy ma pewne obawy za duzo jest opini przeciw !
    twardziel

15.04.2013 18:40

byłam z tą firma w pracy na szklarni ale na ogórkach w Asten to jest obóz pracy ale ludzie tam pracuja i zarabiaja a wszedzie trzeba pracować warunki mieszkaniowe normalne to ze Polacy nie sa dobrze traktowani to norma ale sami sobie na to pozwalają i nie obwiniajcie za to firmy polskiej bo jak przyjeżdzają i pytają to wszyscy są głusi i niemi a potem głupie komentarze wypłaty sa co tydzień regularnie jakieś bonusy a to co nówią holendrzy tzw. zarzadcy nie ma co na to zwracać uwagi kasa idzie z konta contrein ale psychikę tam trzeba miec twardą ja zjechałem ale wracam tylko na inny obiekt bo tak chce a oni na to przystali czasem trzeba postawic swoje warunki nic kosztem zdrowia!
    Kaska

14.04.2013 20:13

Ludzie ostrzegam przet firma Contrain i pracy przy pomidorach w miejscowosci Asten , pracowalam tam to istny obuz pracy a pracodawca to psychiczny holender ktory polakow traktuje jak zwierzeta , wiecznie nie zadowolony z pracy ludzi i wygaduje do kordynatorek niestworzone bzdury na pracownikow az rece opadaja , a panie kordynatorki olewaja pracownikow po calej lini ,, czlowie urobi sie po lokcie za marne grosze . Umowa podpisywana przed wyjazdem niema nic wspulnego z praca na miejscu w Holandi , (usunięte przez administratora)

12.04.2013 20:25

Zamierzam wyjechac z firma Contrain do pracy w Holandi do miejscowosci Asten do zbioru pomidorow koncem kwietnia
    miska1212

12.04.2013 15:27

Witam Czy ktos zamierza wyjechac z ta firma teraz pod koniec kwietnia/poczatek maja do Holandii?
    kok

12.04.2013 12:52

to pracownicy biura w wolnych chwilach tak opisują swoją firmę
    pracownica na Marum

12.04.2013 10:34

40 opini oceniających a na której stronie można je przeczytać bo na tej co jest są same pozytywy a ja chciałabym przeczytać wszystkie te prawdziwe też?
    Contrain

07.04.2013 10:34

Od polowy kwietnia jade do pracy do Holandi z firma Contrain i z tego co czytam jestem przerazona co mnie tam czeka ,jade pierwszy raz do pracy przy pomidorach .Dlaczego piszecie ze firma Contrain to oszusci ,jak wyglada praca na miejscu , moze ktos wypowiedziec sie konkretniej
    Asten

03.04.2013 12:14

Zdecydowani niepolecam Asten i firmy Contrain , niskie stawki godzinowe , firma Contrain co innego obiecuje w umowie a co innego okazuje sie na miejscu i ten upiorny wlasciciel co ludzi ma zanic , oboz pracy .Dziwie sie ze jeszcze ktos za ich posrednictwem decyduje sie wyjechac .Zdecydowanie niepolecam firmy Contrain

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Contrain Group?

Kontakt - Contrain Group S.A.

3 Maja 14a 93-408 Łódź

Piter

02.04.2013 17:35

Widzę że jest maglowany temat Asten ;-/ Byłem tam dwa razy pierwszy i ostatni !! Robota może byłaby znośna gdyby nie poyebany właściciel . Kolego powyżej nie nastawiaj się na przyrzeczone 6,50 ...na pierwszym kontrakcie jesteś na okresie próbnym i to na cały czas trwania umowy(jeśli podpisałeś na rok to masz cały rok na wykazanie się za śmieszną stawkę 5,60 na godzinę)
    Daniel

02.04.2013 12:14

Wybieram sie na pomidory do asten ale z tego co piszecie mam obawy czy dokonalem susznego wyboru . Moglby ktos napisac odnosnie zarobkow i oplaty za mieszkanie bo nas poinformowali 6.50 E na godzine i 320E za domek , praca piec dni w tygodniu , ile w tym prawdy ? i jakie sa warunki mieszkaniowe , jest dostep do internetu ? a co do pracodawcy to z niego taki wariat? , zwalnia pracownikow ? .Kto tam wytrzymuje ? .Pracowal ktos caly sezon ? .Podobno praca ma byc na rok czasu ale w takich warunkach - kto wytrzymal rok czasu i jak mu sie to udalo . Nieznam firmy Contrain pierwszy raz jade za ich posrednictwem i niewiem , moze byloby lepiej wycofac sie juz sam niewiem co mam robic pracy sie nieboje bo pracowalem juz w Holandi i mniej wiecej wiem jak to wyglada i mialem ruznych pracodawcow bywalo lepiej i gozej , ale tu niewiem na co sie nastawic . Jest okres przejsciowy po kturym ktos mu nie pasuje to zwalnia i co dalej jest mozliwosc pujscia do innej pracy ? czy zjazd do Polski ?.Dzieki pozdrawiam
    Ania

30.03.2013 13:44

Pracowalam w Asten przy pomidorach i powiem krutko komu zalezy zarobic kase i z tym nastawieniem przyjechal do Holandi ten sie utrzyma a co do pracodawcy bywaja gorsi . Krutko mowiac zarobki niezle i stala praca polecam niejest tak zle jak pisza

30.03.2013 10:41

A jakie sa warunki mieszkaniowe ile ludzi mieszka na domku , jest dostep do internetu ? , jakie sa normy ? .Ja jade pierwszy raz na pomidory , co to znaczy ze wlasciciel to wariat ? pozabija nas tam czy co , o co tu chodzi ? Piszcie Asten pomidory dzieki
    Kawka

30.03.2013 10:09

Dzieki , , ale o co tu chodzi ze wlasciciel to wariat ? narzuca norme ?i ile placi na godzine ?.Muglbys podac pare przykladow ? Dzieki
    Kawka

22.03.2013 11:35

Ja tez jade na pomidory do miejscowosci Asten , na spotkaniu rekrutacyjnym pani powiedziala ze pracodawca to wariat i tylko brygadzistka jest OK , 6.50 na godzine i za mieszkanie zabieraja 320 E to troche duzo praca od poniedzialku do piatku , wyplata raz w miesiacu .Rewelacji niema .Pracowal ktos przy pomidorach w miejscowosci Asten u Gebroeders Kwekerijen VOF moze ktos wie cos na ten temat ?
    zeus

21.03.2013 19:54

Witam wszystkich ,wybieram sie do pracy do pomidorow od polowy kwietnia do miejscowosci Asten .Moze wiecie cos na ten temat?
    haha

19.03.2013 19:48

znajoma - 2009-01-18 12:19:24 ja wyjeżdzałam z tą firmą sezonowo w ubiegle wakacje i byłam zadowolona , dowóz zapeniali do holandi i spowrotem. kasa była płacona o terminie i zawsze bo kursie takim jaki był w kantorach, praca była w porządku(paracowałam na szkalarni), mieszkanko tez było ok (mieszkalam na campingu z samymi polakami). tazke jednym słowem jak dla mnie firma godna polecenia, w tym roku tez zamierzam z nimi wyjechac. plusem jest to ze pracuje sie na polskich warunkach i wszystko liczy sie do emerytury.to nie jest plus ze jesteś na polskich warunkach tylko minus i to big a po całej wypowiedzi to przez chwile przeszlo mi przez myśl że jesteś podstawiona ja teraz tam robię ( holenderska firma przeszła na polskę i są już same problemy )wzrotu podatku z holandi nie dostaniemy -płacić musimy w hol i pl

11.03.2013 14:39

ona - 2013-03-01 11:48:43 Do Pana który miał wypadek ..... jak sie jedzie za granicę trzeba sobie na własna ręke wykupic ubezpieczenie tak dla przezornosci ...nigdy nie mozna liczyc na kogos pomimo ze od firmy powinienes dostac odszkodowanie ...czasem to dluga droga zeby te pieniądze odzyskac wiec warto miec swoje prywatne ubezpieczenia . appliedI tu szanowna Pani się myli :-) Jeśli ubezpieczasz się samemu i nie jest to ubezpieczenie obowiązkowe to w tym przypadku nie mają zastosowania przepisy nakazujące ubezpieczycielowi wypłatę odszkodowania ze względu na to że ubezpieczenie było ubezpieczeniem dobrowolnym. PS: Jeśli firma wszem i wobec szczyci się tym że ubezpiecza od A do Z swojego pracownika to dlaczego osoba szukająca tam zatrudnienia ma się ubezpieczać na swój koszt?
    ona

01.03.2013 11:48

PRACOWNIK ROSZCZENIOWY !!

26.02.2013 19:27

(usunięte przez administratora) Powiem krótko i na temat byłem pracowałem i nie polecam! Kroją ludzi na kasie i jeśli ktoś zadaje niewygodne i zbyt dociekliwe pytania odnośnie uczciwie zarobionych pieniędzy to jest już na odstrzał. Ja miałem to nieszczęście mieć wypadek podczas pracy i gdyby nie moja przezorność oraz odrobina trzeźwości umysłu. Zostałbym teraz bez prawej ręki oraz bez jakiegokolwiek odszkodowania za poniesiony trwały uszczerbek na zdrowiu !! I jeszcze jedno do ludzi którzy chcą z nimi pracować... sprawdźcie sobie polisę ubezpieczeniową firmy bo gwarantuję wam że w razie czego to nie macie co liczyć na jakiekolwiek odszkodowanie z Wa..ty ! Do dziś dnia mam odpowiedź z firmy Wa..ta że ubezpieczenie nie ma zastosowania w wyniku nieszczęśliwego wypadku.
    Martitka

20.02.2013 21:04

Witam.Pracuje u Barona w Marum juz ponad 4lata.Czasem bywa ciezko ale nikt nie obiecywal ze w zyciu bedzie lekko.Ale kazdemu polecam sprobowac sie zaciagnac na"nasz wesoly okret".Bo naprawde czesto panuje tu zabawna atmosfera.(usunięte przez administratora) sa profesjonalistam.Nikt nikogo tu nie "gnoji",nie wyrzywa sie i sprawiedliwie dzieli prace.Najpierw zapytajcie siebie samych czy jestescie w porzadku a pozniej oceniajcie ludzi ktorych nie znacie i nie staracie sie poznac.Wiem co pisze bo znam ich bardzo dobrze,wkoncu jestem"najblizej koryta".prosze pamietajcie nie musimy sie kochac ale powinismy tolerowac.Nie pieniadze i pozycja sa wyznacznikiem czlowieczenstwa tylko wzajemny szacunek do ludzi i siabie samego.Moja prosba dajmy sobie szanse bo drugiej nie mozemy miec.Pozdrawaiam Marta
    Pracowita

17.02.2013 18:47

Pracowałam w tej firmie i jestem bardzo zadowolona.Płace na czas,a rezydentkimiłe i pomagaja w każdej sytuacji.Jeśli ktos nie ma doświadczenia, to nie ma po co jechac,bo tylko sie zbłażni.Stawka godzinowa,ale jak w każdym zakładzie trzeba norme wyrobic,bo nikt za darmo kasy nie bedzie płacił. Tyg 40-50godz. a płaca ok 1000-1200e miesiecznie. Wiadomo że im wiecej godzin tym wieksza kasa.Koszty zakwaterowania, ubezpieczenia. dojazdu do pracy pokrywa firma. Jesli chodzi o zbiór pieczarek w Marum u Barona to nie jest żle. Pracowałam w trzech pieczarkarniach to praca taka sama jak wszedzie,ale jesli chodzi o warunki zatrudnienia to w contrain jest najkorzystniej. (usunięte przez administratora) sa wporzadku,potrafia dobrze zorganizowac prace, bez nichbyłby bałagan i wieli syf. Polecam ta firme w 100%

17.02.2013 16:23

to co napisane jest o firmie Contrain to czysta bzdura i stek kłamstw.Obecnie jestem zatrudniona w Contrain przy zbiorze pieczarek i jest naprawde dobrze.Te bzdury napiosali ludzie,którzy nie chca pracowac lub chcieli by kase za darmo!!!!!
    to tylko ja

31.01.2013 18:50

Contrain nie jest zła agencją , tylko nie maja zbyt duzo kontrahentów dla nowych pracowników , a zwłaszcza dla kobiet , zimą jest cięzko sie doprosic o prace a niestety pracowac trzeba bo rachunki nie czekają ..... a co do wypowiedzi powyżej .... kazda agencja wyzyskuje pracowników ....tu nie ma co nawet dyskutowac .
    Zainteresowany

27.12.2012 11:39

I człowiek tak czyta te wszystkie komentarze i momentalnie glupieje bo nie wiadomo która agencja lepsza już wiele opini przeczytalem o roznych agencjach i wysunolem jeden wniosek ze w polsce nie ma co wyjezdzac przez agencje pracy bo to porazka złodzieje i wgl a jestem pewny ze ci ktorzy tak najbardziej jada na te agencje to w nich tak naprawde pracują tylko odstraszaja ludzi zeby czasem ich nie wygryzli....
    młoda

26.12.2012 21:32

Ogólnie firma jest w porzadku , nie ma co narzekac bo znam ludzi co trafiali gorzej , warunki mieszkaniowe są dobre i bardzo dobre , Jesli chodzi o rezydentki to tez jest ok , trzeba kazdego zrozumiec bo jestesmy tylko ludzmi ... więc jesli ktos nowy chciałby wyjechac to smiało bo nic złego wam sie nie przytrafi , nikt was nie oszuka.
    kozica

22.11.2012 21:24

Co do Meijel i pracy na kwiatach u Boersa to także odradzam stanowczo tą pracę, bo tak [usunięte przez moderatora] roboty to nie widziałam, i cały czas tempo, a jak się komuś nie spodobasz to i tak wylecisz.
    Leila

22.11.2012 21:12

Tylko nie wybierajcie się czasem do Boersa na kwiaty zimowe w Meijel!!!Porażka,stanowczo odradzam!!!!
    Grażyna

07.11.2012 21:15

Contrain to jedna z najlepszych firm w jakiejkolwiek pracowałam ,zarobki są super,zakwaterowanie dobre,dojazdy do Polski za darmo ,rezydentki są ok .Czego więcej chcieć...A pracować trzeba wszędzie,niema nic za darmo :)

Zostaw merytoryczną opinię o Contrain Group S.A.