Contrain Group

• Nowa Gadka
  • Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin
Łódź - Contrain Group Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Contrain Group S.A.

Opinie o Contrain Group Łódź

Nie przegap nowości o Contrain Group S.A.!

Janek

07.05.2014 22:23

cONTRAIN to jedna wielka pomyłka Nie Polecam!!!

07.05.2014 22:20

ania1296

08.05.2014 17:34

Witam,czy możesz coś więcej, ja jestem umówiona na spotkanie w Łodzi na 13.05.br, jak jest faktycznie z tym wynagrodzeniem i z samym zatrudnieniem i z US.
    DZIPSON

02.05.2014 09:58

Nela potwierdzam tak jak piszesz!!! Contrain to jedna wielka pomyłka, co prawda praca niby jest gwarantowana ale co do kasy to w życiu nie miałem 9 Euro na godzinę i jeszcze ten złodziejski przelicznik na złotówki ;-/ masakra...
    nela

25.04.2014 05:20

nigdy nie zarobisz ponad 9 euro to sa klamstwa pisane przez pracownikow contraina tkj.pani z biura ,koordynatorzy itd.pracowalam ponad pół roku z ta firma i jest to jedna z najgorszych firm ,banda zlodzieji i kretaczy .Kazda firma klamie nas na wyplatach ale firma contrain kradnie nam barzdzo duza kase a w dodatku zatrudnia na popierniczone 1-12 etatu ,zaniża skladki w zusie ,nie wyplaca naleznych swiadczen ,nie udzielaja pomocy ludziom to banda oszustow a szczególnie p.malgorzata wredna zaklamana kobieta .....NIGDY NIE ZAROBI SIE W TEJ FIRMIE CZY TO W HOLANDI CZY GDZIE KOLWIEK INDZIEJ PONAD 9 EUTO!!!!! na holenderskiej umowie sa stawki w holandi ponad 9 euro ale brutto a nie w contrainie na polskiej umowie .A to co contrain obiecuje to jest tylko obietnica dla naiwniakow by ich sciagnac do firmy ale nigdy tyle sie nie dostanie na wyplate. Buzka i Ewcia to jedna i ta sama osoba ktora pisze pozytywne zaklamane komentarze .
    Ewcia

24.04.2014 20:49

Ja nie wiem o co wam chodzi contrain to jedna z najlepszych agencji pracuje już drugi miesiąc i nie narzekam trzeba sie narobic jak wszędzie ale pieniądze sa zaje...e zrobisz zależy gdzie ale 7eur na godzinke jest ja wyszłam ponad 9 :)zawsze warto spróbować :)
    buzka1

23.04.2014 10:11

ja wyjezdzam z Contrain już 3 raz i wszystko się zgadza. na początku nic nie wiedziałam i nawet nr sofii nie wiedziałam co to jest ale teraz już jest ok. zakwaterowanie jest raczej domowe, wiadomo to nie hotel ale można wziąć swoje jedzenie i tam na miejscu jest zawsze kuchnia. transport tez miałam zagwarantowany. co do płatności ja miałam zapewniona stawkę trochę powyżej 9 euro i wszystko się zgadza
    aga

17.04.2014 17:57

witam mam pytanie czy ktos był z Contrainu przy pomidorach w Niemczech w Wittenberg Lutherstadt Van Gog tyle nam powiedzieli nie mogę znależc żadnej informacji na temat tego własciciela prosze niech ktos się odezwie czy wie jak tam jest Pozdrawiam
    e

03.07.2014 22:09

PISZ WSZYSTKO WYYŁUMACZE
    kila

31.03.2014 19:48

no akurat zapylanie to moge polecic sama tam bylam i gdyby nie to ze znalazłam pracae bezposrednio to bym tam wrocila pomijajac temperature jet oki sympatyczni ludzie w pracy domki tez sa spoko:)
    początkująca

25.03.2014 14:59

Witam, udzieli mi ktoś informacji na temat pracy przy zapylaniu papryki i ogórków w okolicach Weert? bo dostałam tam propozycję i nie wiem czy warto jechać, jaka jest tam atmosfera w pracy i poza pracą i jak wygląda zakwaterowanie, z góry dziękuję za udzielenie mi jakichkolwiek informacji....
    witek

24.03.2014 18:51

Siema !!! Ja pracuje na wózku widłowym dla contrain w NL i mam koło 9 netto,nie całe .agencji nie polecam (usunięte przez administratora)!!!!!tylko kasa i nic poza!!!
    kl

22.03.2014 21:03

a na wózki widłowe jaka jest stawka w Holandii przez to biuro?
    naruto-SMN

21.03.2014 16:28

siema ma ktoś praca na farmie w Helmond Van Gog ????????????? niech mi ktoś powie jak tam jest z mieszkaniem czy to sa te kontenery tam kolo firmy czy gdzies jest jakiś camping niedaleko????????? i czy tam jest fajnie bo tam właśnie jade
    ludzie,jak przedmioty

20.03.2014 21:07

Hejka, podpisać umowę to jeszcze nie oznacza mieć zatrudnienie bynajmniej w contrainie, na pracę czeka się miesiącami i utrzymuj sie tu za pare marnych euro za 1/12 etatu przez ten okres w Polsce i czekaj tygodniami, miesiącami na telefon, massakra..aż się odechciewa wyjazdów, w takowym przypadku trzeba żyć na cudzym garnuszku, albo kredyt...
    kwila

18.03.2014 19:13

tak trzeba rozliczac sie i przez urzad polski i przez belasting contrain szachraji jak sie da w polski to albo wyjdziesz na zero albo na ładnym minusiku bo dostac to juz oni Ci dadza a z aerografu marne 200 euro jak dostaniesz to super reszte zgarnia firma(usunięte przez administratora)
    art

18.03.2014 17:10

hej mam pytanie do osob ktore pracowaly lub pracuja w przez ta agencje ,czy kasa przechodzi przez polski urzad skarbowy??
    naruto-SMN

17.03.2014 09:25

Cześć niewiecie ile trzeba czekać na tą pracę z przemyśla?? bo miała być juz 3 tygodnie temu a juz umowa jest podpisana bo sie niecierpliwie strasznie i chciałbym już wyjechać bo niemam kasy pozdrawiam wam też zaoferowali 9,08 eur for uhr?? nawet niezła kasa jak po 10 godzin 7 dni w tygododniu to można zarobić :-)
    Kaja

17.03.2014 17:18

Gdzie Ci oferowali prace??? i tyle napewno nie zarobisz ,to co oni oferuja i obiecuja to jest o du... e rozbic. A jak powiesz ze sie nie zgadza to co ci oferowali w Polsce to pojedziesz tego samego dnia do kraju .
    PIKACZU

18.03.2014 19:23

Kolego ja bym się tak nie napalał na to co ci ktoś z biura nabzdurzył:-/ Jak dostaniesz 5.80 na rękę za godzinę roboty to możesz pana prezesunia cmoknąć w Perskie oczko. W życiu przy pierwszym wyjeździe nie dostaniesz 9.08 orejro.
    elka444

13.03.2014 12:45

Proszę mi powiedzieć gdzie szukać kontaktów w Przemyślu z Firmą Contrain
    and1896

10.03.2014 22:55

witam wszystkich też mam pytanie odnośnie tej firmy jak to z nią jest??? Czy opłaca się z nimi zaczynać czy nie?
    pablita

05.03.2014 19:59

Witam wszystkich!Czy może mi ktoś opisać jak aktualnie wygląda sprawa z pracą i zakwaterowaniem jeżeli chodzi o Holandie i pracę przy truskawkach i innych owocach miękkich.Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc.Chodzi o firmę CONTRAIN.
    Justyna

03.03.2014 18:45

Miro muisz załozyc konto walutowe do niego dostaniesz karte i bedziesz mogł wypłacac pieniądze ,najlepiej zapytaj w banku . Jesli chodzi o prace na szklarni przy pomidorach , praca bardzo cięzka w wysokiej temperaturze,otoczenie rózne , jesli będziesz słuchał sie szefa i robił tak jak on chce wszystko będzie ok , jesli ktos ma zamair pyskowac albo robic jakies idiotyzmy niech sie lepiej opamięta taka moja rada. Wiadomo ze nie mozna dawac sobą pomiatac ale kultura wymagana :) Ja nie narzekam , poprostu trzeba umiec życ między ludzmi . pozdro

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Contrain Group?

Kontakt - Contrain Group S.A.

3 Maja 14a 93-408 Łódź

Patryczek

27.02.2014 18:47

Witam misiaczki a czy Contrain załatwia także pracę przy opiece starszych osób ? Ja jestem bardzo delikatnym młodym człowiekiem z chęcią do pracy i z przyjemnością zająłbym się jakimś starszym panem.
    jorg

26.02.2014 15:55

Witam. Moze ktoś sie wypowiedzieć na temat pracy na szklarni przy pomidorach z tej firmy? Jakie są warunki mieszkaniowe i czy jest stawka wiekowa?Czy są dodatki wakacyjne urlopowe itp.

25.02.2014 12:36

Miro wyślij mi swojego e-maila to pogadamy jak wrócisz mój e-mail widzisz jest na górze napisany

25.02.2014 17:42

Lukasz jestem juz na miejscu wyslalem ci meila tylko niewiem czy dobrego wiesz wejc sobie na poczte i zobacz jak co to napisz tam ok pozdro to bedziemy gadac

24.02.2014 12:46

Miro to podaj swój nr tel to jak wyjdę ze spotkania to ci wszystko opowiem?? to do jutra

23.02.2014 19:57

Aha to jest praca na akord czy godzinę ?? i czy pracuję się od poniedziałku do niedzieli mi to nie przeszkadza tylko pytam z ciekawości jak byłem na tujach w Holandii to mieliśmy w niedziele wolną.No i czy dają od czasu do czasu zaliczki??
    Justyna

23.02.2014 10:53

haga 15 osob na mieszkaniu ? to chyba stodoła by musiała byc :) nie ma tu takich mieszkan na tyle osob .... pieniadze sa na czas i bez problemow .Po drugie ludzcied zastanówcie sie troche , miec 1000 euro a mieć 1000 zł to jest kolosalna równiaca , jak ktos szuka miodu w d... to niech sie wyuczy fachu na spawacza albo cos bardziej konkretnego wtedy bedzie zarabiac 2500 tys euro a nie chcecie zarabiac na ogordnictwie nie wiadomo jakie pieniądze . Zauważcie ze Holandia jest polowe mniejsza niz Polska a Polaków tu jest zatrzęsienie , agencje pracy szukają jak najlepszych miejsc do zamieszkania czasem sa lepsze czasem gorsze ale podsatwy na mieszkaniach są. nie przyjezdzacie tu zeby sobie żyć jak u Pana Boga za piecem tylko zeby zarobić i wrócic do swojego krótlestwa w Polsce ,ja rozumiem ze tu tez trzeba miec godne warunki ale co niektórzy to chyba chcieliby wille z basenem za 100 euro miesiecznie najlepiej. pozdro

28.02.2014 21:13

Widzisz kolega zwiedzil kawal swiata ,przynajmniej tak winika z jego wypowiedzi. Pisze by nikogo nie sluchac na forum a po jakims czasie zadaje ludziom nadal pytania.Pracujac w takich krajach nie powinno byc dla niego problemow z karta polska.Co ma do wybierania pieniedzy wspolnego umowa polska a karta bankomatowa bo nie bardzo rozumie?? Trzeba miec zalozone konto walutowe i wplyw srodkow na to konto wtedy z realizacja takiej karty za granica nie bedzie problemow a pozatym sadze ze wszystkie watpliwosci powinien kolega Miro wyjasnic w banku gdzie ma zalozone konto i zapytac o to jakie jego karta ma mozliwosci za granica a nie zadawac takie pytania na forum bo nikt z nas nie moze mu udzielic zetelnej informacji w takiej sprawie nie wiedzac jaki ma kolega bank,karte,konto ,jakie ma na takiej karcie ustawione opcje w celu realizacji wyplat,w jakich bankach moze za granica wybierac srodki -o to musi zapytac w banku gdzie ma zalozone konto..pozdrawiam ps.jestem obeznana bo nie kilka miesiecy pracuje za granica ale kilkanascie lat ,nastepnym razem jak bedziesz chcial cos napisac to wpierw poznaj fakty...a i tak jak napisal ci kolega Sylwek trzeba miec pieniadze na koncie inaczej nie wybierzesz srodkow pienieznych nawet jak bedziesz mail karte i konto w banku zagranicznym hehehehe....
    Buzka1

23.04.2014 10:21

ja jeżdżę już kolejny rok z Contrain i tylko za pierwszym razem było więcej zamiesznia, nr sofii czy zalozenie konta w banku a teraz jest ok. Praca za 9 euro jest calkiem dobra ale trzeba się starac bo inaczej nie chcą Cie i wywala ale to chyba jak wszędzie.

23.02.2014 10:29

Aha to jest praca na akord czy godzinę ??

23.02.2014 10:28

Ja wiem o co chodzi nie wiem właśnie nie czy na truskawki ogórki albo pomidory robiłem ale nie długo.A mam pytanie oni płacą miesięcznie czy tygodniowo czy dają jakieś zaliczki??.Miro mi to nie przeszkadza ile tam osób będzie na mieszkaniu tylko by płacili na czas i nie było żadnych problemów a pracować trzeba jak tu w Polsce czy też zagranicą

22.02.2014 21:23

Witam to jak wysiądziesz z pociągu to kieruj się na ul. (usunięte przez administratora)i cały czas prosto jak będziesz na moście kolejowym przed dworce głównym to widać z mostu kolejowego ten Hotel napis będzie na czerwono ja mam na 9 więc jak ty będziesz szedł na spotkanie to ja już będę wiedział na czym stoję a nie przeraża cię to jak piszą na tym forum o tej firmie?? Widzę że tu piszą różne rzeczy ja już nie raz byłem zagranicą i nigdy się nie zdarzyło by było aż 15 osób 7 euro na czysto to i tak nieźle jak by ktoś coś wiedział coś więcej proszę dajcie znać??

23.02.2014 09:35

Hej Lukasz sluchaj kazdy kto nie jest zadowolony to tak pisze wiesz ta Firma nie jest taka zla nie sluchaj tu co pisza inni bo tym co sie robic nie chce to tak pisza u nas w kraju jak bedziesz sie obijal to zwalniaja a tam cza robic i nikt nie bedzie mial pretesji wiesz. Ja bylem tez w belgi holandi angli wiem jak to wszystko wyglada wiesz wiec niejest az tak zle a co do mieszkania to niewiez ze jest 15osob na mieszkaniu bo gdzie bym spal na niezi i zaco lacil te euro za co? jak sa male pokoje to musza byc dwa lozka a nie 5 wiesz nie zrazaj sie a tez jedziesz na truskawki? robiles juz przytym? ja pracowalem w belgi na szklarni na truskawkach wiszacych dobrze sie zbiera sa 3gatunki truskawek wiesz.
    Gość

06.04.2014 21:54

Witam , czytam tak te wasze wypowiedzi i jednej rzeczy nie mogę zrozumieć , dlaczego wszędzie w wypowiedziach gdzie ktoś chce podać nazwę ulicy z siedzibą Contrain w Przemyślu , w miejscu ulicy jest napis (usunięte przez operatora )? Więc co jest grane ? Jak potencjalni nowi pracownicy mają tam trafić ? Wiele osób o tym pisze a odpowiedzi brak ... A może Biuro Contrain ma coś do ukrycia i boi się by nie odstraszyć potencjalnych klientów ? I coraz bardziej zaczynam wierzyć w to co czytam w negatywnych komentarzach . Poświęciłem trochę czasu by to napisać ale pewnie administrator to usunie?
    robek

22.02.2014 12:48

Ostrzegam, lepiej sie zastanowić dwa razy, sami zadecydujecie, 11 euro dziennie za pokój, najnizsza krajowa czyli 7 eure neto na godzine, jazda rowerkiem kilka kilometrów do pracy, i od7 do 15 osob w domku :)

22.02.2014 04:16

tam wyzej miaalm napisac ze wychodzi nawet 500 euro miesiecznie za takie mieszkanie od osoby ,jak jest malo osob na duzym domku wiec uwazajcie by was contrain nie wyrolował...

22.02.2014 04:11

Czesc. Ja Wam napisze co nieco . No wiec ,ja pracuje przez ta firme w Niemczech,brutto jest 8.46 euro a na netto wychodzi różnie,zalezy to od godzin przepracowanym w danym miesiacu ale okolo 6.50 euro. Płaca zawsze na czas i nigdy nie bylo problemu z wyplata.Płaca za wszystkie godziny jakie sie przepracuje ,nieodkladaja zadnych godzin ale radze Wam byscie sobie dokladnie notowali kazdego dnia czas pracy,od której zaczniecie i o ktorej skonczycie prace i wpisujcie tez pauze .Co do atmosfery jaka panuje w pracy to w kazdej pracy sa inne ludzie ,jest dobrze i jest zle -trzeba trzymac sobie jezyk za zebami ,nie byc zbyt ufnym i niezwierzac sie -bo ludzie umieja to pozniej wszystko dobrze wykorzystac przeciwko nam.Domki,mieszkania sa dobrze wyposarzone ,oczywiscie tez zalezy to od tego gdzie sie takie mieszkanie trafi .Zapytajcie sie w biurze ile bedziecie miesiecznie płacic za mieszkanie i zeby to bylo uwzglednione w umowie bo zdaza sie tak ze w 6 osobowym domku mieszka tylko np.2 osoby a contrain kaze im płacic za caly domek ,wychodzi to nawet 500 euro za caly miesiac za mieszkanie ,nie dajcie sie zrobic w bambuko...Słyszalam ze na zbiorach na truskawkach jest fajnie i mozna sobie zarobic ale nie wiem czy jest to prawda...Miejcie oczy szeroko otwarte na wszystko i w biurze wypytajcie o wszystko,o ubezpieczenie np.jak zachorujecie z czym macie sie udac do lekarzy z jakim dowodem bo to jest bardzo ważne a bedziecie pracowac za granica na polskiej umowie ...Jak macie jakies pytania to pytajcie jak bede mogla to odpowiem ...pozdrawiam i zycze powodzenia

21.02.2014 17:34

rozumiem myślałem że ktoś napisze jak już są jakieś tam osoby?? a ty skąd jesteś??

22.02.2014 08:47

Hej Lukasz ja jestem z tarnowa wiesz i dlatego pytam czym by lepiej dojechac tam do was do Przemysla ale musze jechac pociagiem. Mam pytanko do Ciebie jak wysiade na przemyslu glownym to na mapie mi pokazuje ze mam 3kolometry do tego hotelu na ulice Sanocka czy tak gdzies jest? My bedziemy gdzies o 9tej tam na miejscu to bysmy pogadali ja bede z dziewczyna razem wiesz.pozdro.

21.02.2014 12:53

Najlepiej by ci było jechać busem i wysiąść na 3-go maja koło szpaka i iść w stronę mostu Orląt przechodzisz przez most i skręcasz w prawo i cały czas prosto z mostu widać ten hotel Akademia .Widzę że nikt nie jest w stanie powiedzieć ile płacą za godzinę pracy albo po prostu nie chcą.??

21.02.2014 14:37

Lukasz ja tez nic nie wiem jade tez pierwszy raz tam wiesz pozdro.

20.02.2014 10:07

Nie wiem dokładnie ja jestem z Przemyśla i mam na 9 godzinę ciekawe czy tam będzie jakiś polak czy Holender?? proszę mi powiedzieć jak ktoś wie ile płacą za godzinę pracy?? i jakie są tam warunki mieszkaniowe??

21.02.2014 09:07

Witam Cie Lukasz sluchaj mam pytanie jak dojade do Przemysla to gdzie wysisasc na dworcu wlownym czy jak? bo z tego co patzrylem na mapke to ulica sanocka i ten hotel akademia jest o 3km od stacji? dobrze mysle? Daj mi jakies skazowki ok dzieki.

19.02.2014 12:41

Witam serdecznie mam spotkanie 25 lutego w sprawie pracy mam takie pytanie jakie są naprawdę warunki mieszkaniowe i ile płacą za godzinę?? proszę o kontakt jaka panuję atmosfera w tej firmie czy są wypłacalni i pieniążki przychodzą na czas na konto z góry dziękuje

20.02.2014 09:47

awaitam Lukasz ty jedziesz do przemysla 25tego? Ja tez tam jade ponoc otwiera jakis katrachent w holandi szklarnie ale nie jestem pewien czy tam czy w niemczech.Na ktora masz 11godzine? my tez mamy tak pisz jak co tu cos jak wiesz wiecej.
    xs

13.02.2014 17:38

Hej, mam pytanie czy contrain akceptuje ubezpieczenie, kartę Euro 26 ? Czy w przypadku gdy jestem bezrobotna trzeba mieć ubezpieczenie koniecznie z Urzędu Pracy ?

13.02.2014 21:19

Zadzwoń co Contrain i sie dowiedz ,chyba byloby to najlepsze i najbardziej wiarygodne rozwiazanie ...pozdrawiam
    ona

12.02.2014 21:41

Ludzie , wypłata mniej niz 900 euro nie będzie jak macie godziny , minusem jest to ze nie ma dodatków typu wakacyjne rodzinne itd ..... kazda agencja ma swoje wady i zalety . ale przynajmniej sa tu normalne godziny a nie jak w innych agencjach ludzie siedza na wolnym i czekaja na telefon jak Panie lekkich obyczajów zeby isc do pracy .... to wszystko zalezy na jakiego kontrahenta sie trafi u jenego bedzie te 40 h w tyg a u drugiego moze byc 60 .
    All

12.02.2014 10:11

Witam mam pytanie to ile zarobicie netto euro na godzinę pracy i jakie są opłaty za zakwaterowanie i warunki do życia? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz
    mirek

11.02.2014 11:20

Każdy z wasz ma jakiś związek z firmą Contrain, z tego co czytam albo pracujecie przez ich pośrednictwo, bądź macie to już za sobą. Zauważyłem sprzeczne stanowiska, a zamierzam ubiegać się u nich o pracę.(usunięte przez administratora)
    Kuba

12.02.2014 09:03

Miras... Te sprzeczne stanowiska są spowodowane tym że jest kilka kategorii ludzi. Są tacy którzy mają kredyt do spłaty, rodzinę którą trzeba utrzymać,są niezaradni życiowo i nie umieją policzyć(usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Contrain Group S.A.