Opinie o Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci

Obecnie pracujący

Firma zdecydowanie normalnie. Plotki, nieporozumienia, różnice zdań - wszędzie gdzie pracowałem były. Tutaj można porozmawiać czy przedyskutować nawet jak są różnice zdań ) i to duże), są szkolenia (nie co miesiąca ale jednak się uczę), są czasami ciekawe seminaria - typu Lean w biurze. W poprzedniej firmie pomimo, że była znacznie większa lean był tylko na produkcji a nie w administracji... Widać, że się firma rozwija - zarobki, rok do roku podwyżki są. A że mogłyby być wyższe - nikt nikogo nie trzyma. Problem chyba jest bardziej z pracownikami zaraz po studiach. Ale zarobki to jedno, ludzie, atmosfera to drugie - a te są na prawde nie najgorsze. W każdym razie ja widziałem znacznie gorsze.

PisPO
@Obecnie pracujący 17.02.2018 19:29

To czemu nie pójdziesz tam gdzie Ci zapłacą? hahaha Takie bzdury gadacie. Popłać wszystko z pensji i powiedz ile na życie Ci zostaje. Elo! Pozdro Marcin!

dziadostwo

nie polecam wyzyskiwacze szkoda czasu....

Patrikkkcja
@dziadostwo 16.02.2018 11:37

Marcin uspokój się !

Śmiały

Podzielam, że dobra praca na rozwój, zdobycie doświadczenie, naukę i zdobycie tytułu. Wiele się nauczyłem tutaj pracując i dzięki tej pracy dostałem stanowisko które podniosło moją pensję bardzo znacząco. A ludzi - jak wszędzie trochę fajnych a trochę.. no wiecie sami. 5 lat w audycie czy w BR to jak 10 lat w jakiejkolwiek innej firmie. Kto pracuje w biznesie potwierdzi to

FjakFutro
@Śmiały 16.02.2018 17:22

Bzdura. W audycie czy br zależy na kogo trafisz. Jak masz np. Kierownika, o którego uciekło dwóch asystentów to nic się nie nauczysz. Nic. Tracisz czas. Śmiały! Konkrety się liczą. A tak poza tym pozdrowienia dla Marcina !

nowy

Praca w tej firmie jest podobna do pracy w innych firmach audytorskich. Mnie pracuje się ok bo próbuje z ludźmi rozmawiać i być dla nich człowiekiem. Zarobki, cóż mogłyby być większe, ale na prawdę nie jest aż tak źle jak wielu pisze. Desperaci są na każdym forum, poczytajcie o big4... Wsparcie jak się wyrazi potrzebę jest, choć zawsze mogłoby być lepiej. W każdym razie nie skreślałbym tak łatwo jak niektórzy

Alehandro

Moim zdaniem zdane egzaminy nie świadczą o byciu profesjonalistą. Wiadomo, że jest to klucz, lecz także zachowanie i normalne traktowanie ludzi się liczy. Był kiedyś taki kierownik co dwóch asystentów uciekło, a on myślał, że jest kimś mając egzaminy. Badania były zawalane kosztem egzaminów. Nie wiem czy był czy jest dalej.

TurkusowyZiom
@Alehandro 14.02.2018 15:48

Aha

Saletra
@Alehandro 14.02.2018 15:48

To prawda. Ciężko się współpracowalo. Wskaźniki liczył w parabankach asystent, bo kierownik chyba nie u....

OSHO

Marcinie! Szukaj słońca!

marcin

a mam was w (usunięte przez administratora)

Stonoga
@marcin 12.02.2018 10:22

Witam, Moim zdaniem on jest wkurzony, bo podobno zarabia mniej niż w Rewicie. Patrycja uratowana!

nataszka

nie polecam szkoda gadać firma dla desperatów

Erni_nie od MM

Witam wszystkich! Praca w Rewicie sprawia mi wiele przyjemności. No był jeden kierownik, z którym współpraca była... no nie było jej. Ale go już nie ma. Prezes to wspaniała persona. Prawdziwy lider!

Eleonora

Kolega (usunięte przez administratora) jest naprawdę świetnym kierownikiem. Współpraca z nim to czysta przyjemność.

lucynaaaa

firma dla ludzi których ktoś utrzymuje, jesteś zdesperowany to zapraszam

maciej

nie polecam fałszywie rodzinna atmosfera

Do Marcina
@maciej 29.01.2018 13:32

Widzisz jak wyszło. I po co to?

Marcinieee
@maciej 29.01.2018 13:32

Daj już spokój. (usunięte przez administratora) jest najlepszym kierownikiem.

niepolecam

nie polecam jednym słowem prezes (usunięte przez administratora)

Obecny pracownik

Jestem aktualnym pracownikiem Rewitu z kilkuletnim stażem w tym miejscu i polecam to miejsce do pracy dla wszystkich studentów i osób które szukają miejsca gdzie chcą zdobyć doświadczenie w zawodzie. Nie będę czarować, zarobki do najlepszych nie należą. Ale to na początku ścieżki kariery ważne wg mnie nie jest. Pracuję aktualnie w biurze rachunkowym, mamy świetną dyrektor, bardzo otwarta i pomocną. Mamy angielski w godzinach pracy, owoce co tydzień, wczasy pod gruszą, finansowane egzaminy i studia, multisport. Nie w każdej firmie tak jest. Ja nie narzekam. Wiadomo że docelowo myślę o innej firmie, ale gdzieś trzeba zdobyć to doświadczenie, i uważam że ta firma jest do tego idealna.

Elo_oo
@Obecny pracownik 16.01.2018 20:10

Jak Ciebie mama utrzymuje to nie narzekasz.

Pracownik
@Elo_oo 28.01.2018 18:38

Mama nie utrzymuje, od początku utrzymuje się sama i nie narzekam.

Były_pracownik

Witam Wszystkich! Tak. Pracowałem kiedyś w tej firmie. Czy to był dramat? I tak i nie. Moim zdaniem w firmie można się czegoś nauczyć, niemniej to nie jest firma na dłuższą kooperację. Dlaczego? Bo gdzie indziej zarobicie poprostu więcej. Nie miałem zamiaru być niewolnikiem Rewitu i ciągle przyjmować błędy kierowników. 2-3 lata jeżdziłem z ludźmi, którzy dopiero się wdrażali. Uważam ten czas za stracony. Wiele nadgodzin, praca ponad siły, a zarobki to był śmiech na sali. Wolę pracować w sse center niż tutaj. Przynajmniej nauczę się języka. Prezes ciągle obiecywał, pięknie wszystko prognozował tylko, że naszym kosztem. Nie satysfakcjonowało mnie to. Pracowałem w dziale audytu tak dla jasności. Nie mogę obwiniać za wszystko rewit. Największe błędy to: słaba pensja, niekompetencja kierowników (kierownik z przypadku), noszenie mebli zamiast wykonywanie swoich obowiązków itd. Najlepsi odeszli. Z różnych przyczyn. Zostali np. Ania, czy Magda. Nie będę ich tu oceniał. Szkoda mojego pisania. Zresztą wydaję tu opinię. Zastanówcie się zanim złożycie CV. Może warto popracować nad sobą i postarać się dostać do czegoś bardziej profesjonalnego. Elo!

zenek

W zasadzie to nie rozumiem skąd to biadolenie, skoro ktoś tam pracuje tzn. że z jakichś powodów nie chce zmienić pracy, np. chce się czegoś nauczyć a można trochę łyknąć wiedzy jak się chce . Fakt pracując w tej firmie nie raz brała mnie cholera jak patrzyłem na swój przepiękny stan konta ale chciałem się czegoś nauczyć więc zostałem aż któregoś pięknego dnia stwierdziłem że ze łzami w oczach opuszczam to jakże wspaniałe miejsce ;) Reasumując mówcie co chcecie ja nie żałuję no ale mogli by coś więcej sypnąć bo to trochę takie nie teges. Zwłaszcza że jest rynek pracownika nie pracodawcy.

NieZenek
@zenek 06.12.2017 17:32

Tęsknimy za Tob(usunięte przez administratora)

Patrisz
@zenek 06.12.2017 17:32

(usunięte przez administratora)wracaj!

XYZ

No i widzicie. Marcina już nie ma.

Natalia

@2KR jeżeli piszesz o forum to cenzura jak to nazwałeś może dotyczyć wulgaryzmów i treści obraźliwych. Wszystko jest ujęte w regulaminie forum: http://www.gowork.pl/regulamin, który powinieneś przeczytać przed dodaniem wpisu.

XYZ

Jak wygląda sytuacja w Rewicie? Szukają pracownika i nie wiem czy warto tam pójść.

Kk
@XYZ 06.09.2017 17:49

Nie warto!!

2KR

Ludzie przecież to wszystko sponsorowane i cenzurowane, więc sami sobie musicie odpowiedzieć czy warto?!!

Natalia

Dużo informacji o firmie @XYZ znajdziesz w wywiadzie: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,15229,wywiad-piotr-witek. Ale może ktoś z pracowników zechce Ci odpowiedzieć czy warto starać się o pracę w Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci.

Natalia

@Rozum Czy Ty byłaś pracownikiem tej firmy? Jak oceniasz współpracę? Twoja opinia pomoże innym użytkownikom forum. @Franek Czy zgłaszałeś swoje sugestie kierownictwu?

Franek

Ja jestem już przemęczony audytem. Zero reakcji od strony kierownictwa. Tylko puste słowa.

Piotr Witek Prezes

Dziękuję wszystkim, którzy pracują u nas i przyczynili się do sukcesu jakim niewątpliwie jest 16-te miejsce w Polsce, wśród najlepszych audytorów w Polsce. Nie mamy ambicji być wielką czwórką, nie mamy takiego potencjału i możliwości. Ale chcemy być nowoczesną i dobrze zarządzaną firmą doradczą, dostarczającą zarówno usługi księgowe, audytorskie, podatkowe jak i doradztwa strategicznego. Awans o 6 oczek w górę nie wynika z niczego. Wiem, że wiele osób szuka pracy stabilnej, rozwojowej i dającej satysfakcję. Badania prowadzone na wielu kontynentach dowodzą, że pierwszym czynnikiem satysfakcji w pracy wcale nie są pieniądze ale kultura doceniania, jasne wyznaczanie celów, oraz możliwość rozwoju osobistego. I te właśnie kwestie są dla nas kluczowe. W ramach naszych możliwości finansowych wynagradzamy pracowników najlepiej jak się da, wspieramy ich rozwój (finansując zdawanie egzaminów na biegłego rewidenta, współfinansujące szkolenia na biegłego rewidenta 30% wartości). Oczywiście zawsze można zrobić więcej - ale krawiec tak szyje jak mu materiału starcza. W zeszłym roku rozpoczęliśmy szkolenia dla kadry menadżerskiej, w tym roku będą kontynuowane w czerwcu - bez względu na to co napiszą kolejni uczestnicy forum. W 2015 roku dział audytu przeszedł 2 dniowe szkolenie i w tym roku również się spotkamy. W ramach naszych możliwości i na miarę naszych ambicji. Jeśli ktoś szuka pracy zawsze może wysłać do nas CV - nigdy nie ignorujemy ciekawych listów motywacyjnych i ambitnych ludzi.

Marek
@Piotr Witek Prezes 16.05.2016 17:50

Drogi Prezesie! Pan kładzie tę firmę na łopatki. Byłem Waszym klientem. Macie super pracowników. Człowieku opanuj się, zacznij myśleć, dbać o ludzi. Niestety opinia o Panu Prezesie w kręgach biznesowych jest nie najlepsza. Działasz Pan na niekorzyść własnej działalności. A to najzwyczajniej nazywa się głupotą! Ocknij się człowieku bo za chwilę poleci ten cały Rewit jak domino. A Pan będziesz skończony. Opinia idzie w świat. Współczesny biznes polega na dbaniu i motywowaniu pracowników. Tacy przedsiębiorcy są doceniani i nagradzani nie tylko w sferze finansjery ale i na rynku.

Utu
@Piotr Witek Prezes 16.05.2016 17:50

A jak mam żyć (usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora) Proszę mi doradzić strategię biznesową.

x1

Widać, że nie wiesz co się w REWICIE dzieje Ola już nie pracuje. Słabe masz informacje więc się nie wypowiadaj. HEHEHEH

Rozum

Ludzie, użyjcie rozumu, co to zmieni, że się będziecie uzewnętrzniać z waszymi prawdziwymi!!!!!argumentami. NIC, NIC, NIC. Po Prezesie to spływa i jest jeszcze gorzej. Dobra rada jak sami przyznacie to znaleźć inną robotę!!!

Lul

(usunięte przez administratora) Czy zapłacicie mi za nadgodziny ? Co macie do powiedzenia w tej sprawie oprócz pochwały Prezesa ?

JUREK

To po co tu pracujecie specjaliści? Idźcie do innych firm. Tam będzie lepiej. Weźcie przykład z innych. Mają lepsze płace, niektórzy pozakładali firmy, a jeszcze inni ...radzą sobie świetnie. (usunięte przez administratora)

Xxcc

W Rewicie wszyscy specjaliści zarabiają jak sekretarki w innych firmach. Jak prezes nie podniesie zarobków to niedługo będzie sam księgował.

RpM

Nie mam nic osobiście do REWITU. Prezes nie zadba o pracownika tak jak większa spółka. (usunięte przez administratora). Asystent w audycie zarabia mniej od asystentki sekretarki.

Kas1

Uwaga!! Rewit szuka księgowych! Nie dajcie się nabrać na obiecanki prezesa! Zarobki marne, a pracy na 16 godzin dziennie! Szefostwo udaje że tego nie widzi! Nie polecam!!!

PB
@Kas1 23.02.2017 18:46

Niech Prezes weźmie się za wnętrze firmy. Księgowi kombinują żeby uciec z klientami REWITu.

Pitm

(usunięte przez administratora) Gadacie na Witka ! A jak wy się zachowujecie na badaniach ? Krzyczycie do klientów. Garierki macie przepocone.

El
@Pitm 07.02.2017 21:15

(usunięte przez administratora) Uhhh...ehhhh. (usunięte przez administratora)

Pterodaktyl

Co tutaj się dzieje? Audyt jest zapchany. Nie ma mocy przerobowych. Ludzie są wycieńczeni!

Anonimo.

Jeśli Prezes nie będzie dbał o pracowników i nie zacznie im normalnie płacić to musi liczyć się z tym, że ci wszyscy wykwalifikowani odejdą. (usunięte przez administratora)W pewnym momencie nawet najbardziej odporni pracownicy uciekną bo kto chce codziennie brać do domu pracę i nawet podziękowania za to nie usłyszą. Jeśli ktoś chce być doceniony to nie w tej firemce. Prezes nie zdaje sobie sprawy, że pracownicy to nie są niewolnicy i mogą odejść. Trzon takiej firmy to pracownicy bo to oni budują relację z klientem. Firmę postrzega się przez relacje nie tylko z klientem ale i z pracownikami. Takie opinie w internecie nie są przychylne i stawiają Rewit w złym świetle.

Eja
@Anonimo. 11.01.2017 13:33

Dla mnie to wyzysk! Uciekajcie!

@tito

Niespełnione ambicje Prezesa-to odejścia ludzi. Mała firemka to nie wielkie KORPO.

Antonio

Słabe zarobki, nieodpłatne nadgodziny. Wielka wizja Prezesa. Co tu mówić heh...podwyżki 40 gr.

kalina

No dobra a jak ktoś ma sporo kursów i język obcy to ma taką samą stawkę jak wszyscy inni?

Mesjasz
@kalina 19.10.2016 15:56

Tak. Nie wierz w cuda.

Mesjasz

Prawda jest taka, że pracujecie na Witka i jego dzieci. Nie macie ani dobrego wynagrodzenia ani socjalu. Jeżeli nie będziecie realizować swoich celów to będziecie realizować cele Witka. Zastanówcie się nad tym.

Eg
@Mesjasz 16.10.2016 21:02

Dokładnie. Czas zmienić na coś lepszego! Tak jak Ola !

S

Asystent biegłego rewidenta zarobi tyle co kasjer z biedronki przy dużo większym nakładzie pracy. Rewit to obóz pracy bez wynagrodzenia. Witek wam nie zapłaci. Taka prawda. Kierownik ? Haha większa pensja, a jaka odpowiedzialność i nakład pracy ?! Stek bzdur.

MR
@S 16.10.2016 20:52

Zgadzam się.(usunięte przez administratora)

iwo

Alf' na jakim stanowisku byles zatrudniony? (usunięte przez administratora)

Alf

Guzik prawda. Słabe zarobki. Dobre dla młodych na studiach. Żeby przeżyć. Hmmmm ciężko.

Lastwork

Syf kiła i mogiła :)

iwo

aż taka, zła opinie maja wsrod klientów? spodziewalem sie zupelnie czegos innego, myslalem, ze warto u nich pracowac ponieważ sama nazwa brzmi bardzo profesjonalnie i imponujaco,(usunięte przez administratora)

true

Zarząd nie szanuje ludzi i nigdy nie szanował. Pracownicy boją wyrazić się swoje zdanie na temat nurtujących ich kwestii. Jak już się odważą to są zwalniani albo traktowani w taki sposób że nie mają ochoty następnego dnia wrócić do pracy. Szkolenia są i dba się o rozwój pracownika, ale rozwój a dawany ludziom szacunek to dwie inne rzeczy. Składajcie CV bo tam jest ciągła rotacja pracowników, obgadywanie i skarżenie na siebie odbywa się pawie codziennie, nie wspominając o pracownikach siedzących na nadgodzinach oczywiście za free.

@2016

Kompromitacja i śmiesznie aby Prezes wdawał się w polemikę. Czytając mam niezłą zabawę. Takimi wyznaniami nie da się zmazać złej opinii zbudowanej wiele lat temu. Z tego co można wywnioskować to coś się zmienia. Oj wiele wody musi jeszcze upłynąć, oj wiele.

szczęka

@1234 piszesz "pewnie", więc sądzę, że nie bardzo się orientujesz, co dziwne, skoro tam pracujesz. Zastanawiam się od czego zależne są te wspomniane przez was premie. Czy to uznaniówki czy chodzi o ilość "klientów"

1512

Może nie koniecznie ale są też premie!

Nos
@1512 28.04.2016 13:16

W postaci kuponów do Lidla?

1234

Pewnie pensja zaczyna się od 10 tys. Netto

Hardcore

(usunięte przez administratora)

Ryc

A dlaczego jesteś rozczarowana i dlaczego nie polecasz? Wysłałam tam swoją aplikację, czy dobrze zrobiłam?

Zostaw opinię o Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci