Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci
2119

Opinie o Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci

Profeska

Profesjonalizm to efekt planowania i współpracy zespołu. Wiele się zmieniło w zakresie planowania pracy w REWIT, szczególnie w audycie. Są wytyczne, ludzie dyskutują co badać i jak. Jeśli tylko chcesz można nauczyć się sztuki badania. Ale nie od razu i nie wszystkiego. A to że brakuje czasu - pytanie w której firmie mają go nadmiar.

Audytor

Istotą nauki w audycie jest nauka na zleceniach. Jak pracujesz sprawnie i słuchasz co się mówi to dostajesz nowe obszary, wdraża się ciebie w bardziej skomplikowane zagadnienia. Jak biadolisz i pracujesz powoli to nie dziw się, że się nie uczysz. A jak chcesz zdawać egzaminy na biegłego to oczekiwanie, że zmieścisz się nauką w trakcie pracy jest po prostu nieporozumieniem... We wszystkich firmach audytorskich ale i prawniczych do egzaminu trzeba poświęcić wiele własnych godzin ... A potem ma się nie tylko satysfakcję ze zdanych egzaminów ale również z pensji, która niewątpliwie rośnie. W tej firmie nauczyłem się tyle, że praca na stanowisku DF nie jest żadnym problemem. Polecam, szczególnie tym którzy chcą szybko osiągnąć duży postęp i lubią PRACĘ.

Natalia

@Remek, oceniłeś pozytywnie pracę w firmie Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci, ale nie napisałeś co dokładnie masz na myśli. Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Chętnie dowiemy się więcej na temat oferowanych warunków zatrudnienia, wynagrodzenia? Czy firma oferuje dla swoich pracowników jakieś dodatkowe benefity pozapłacowe? Jaka panuje atmosfera w firmie?

mama muminka

Ah ta dzisiejsza młodzież jest coraz bardziej roszczeniowa, jeszcze trochę i zaczniecie się domagać żeby kończyć pracę punktualnie, dostawać średnią krajową i ekstra kasę za wyjazdy. Takiego chamstwa to już bym nie zniosła

Remek

Przecież nikt na siłę nie trzyma w firmie. Są tacy pracownicy, którzy potrafią docenić jaką mają firmę.

Elołboy

Witajcie, Jak ciężko pracować to za ciężkie pieniądze. Moim zdaniem lepiej zarobicie pracując w Olivia Gate, albo otwórzcie własne biura rachunkowe. Wolę pracować w stabilnej firmie i mieć coś swojego niż się zarzynać. Decyzja jest wasza. Kiedy mam się uczyć kiedy jestem na badaniach? Duże Elo

Administrator

Wiarygodne opinie dotyczące pracy w przedsiębiorstwie, to cenna wskazówka dla osób, które rozważają zatrudnienie w firmie. Posiadasz informacje na temat atmosfery panującej w Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci? Napisz o tym!

Natalia

@maciej dlaczego fałszywa? Jak taka atmosfera się objawia? @Biedronka dlaczego uważasz, że serwis Gowork.pl jest po to by się na kimś wyżywać? Jak zauważysz takie sytuacje masz prawo zgłosić je administratorowi ([email protected]). Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, jednak nie może ona łamać regulaminu.

@Natalia
@Natalia 09.03.2018 14:20

Wystarczy poczytać o różnych firmach, dokładnie to samo można przeczytać. Przypadek? Najlepiej pytać osób, które się zna. Opinie skrajne zazwyczaj są jakoś moderowane. Dziś łatwo można znaleźć pracę, spróbować a jak źle to zmienić..

NIe-prawda

Ludzie prawdę tylko piszą ... W pełni zgoda. Jak wszędzie - niektórzy strasznie sfrustrowani bo dopiero się uczą a chcieliby więcej zarabiać, niektórzy z doświadczeniem i pracują jak wszędzie. Słowo nie warto pracować nie mówi nic. Czy warto - jak ktoś zna księgowość w biurach rachunkowych i pracę w audycie to nic nadzwyczajnego tutaj nie znajdzie. Tempo pracy wysokie, oczekiwania klientów i kierownictwa znane. Nauka na pewno gwarantowana, chyba, że ktoś woli negować oczywistą oczywistość jak powiedział klasyk. Ponad 40 biegłych rewidentów wykształconych w tej firmie jednak przeczy tezie jakoby nic się nie nauczyli.. paru kierowników, dyrektorów z dużych korporacji, w tym big4, z centrów usług z doświadczeniem krótszym czy dłuższym w REWIT... to oczywiście tylko część prawdy. Ta druga część to fakt że kariera zależy od tego co ja chcę osiągnąć... Także pełna prawda - zależy tylko z której strony patrzysz

Marcin

widze ze nic sie nie zmienilo :) hehehe

@marcin
@Marcin 02.03.2018 07:39

A czemu tak sądzisz? podaj przykłady. W moim odczuciu wiele się zmieniło, bo zmienili się ludzie.. To, co było se ne wrati.

Nie-hejt

Widzę nowy, że cokolwiek nie napiszesz to i tak się nie przebijesz. Niektórzy uważają, że tylko oni mają rację. Wg pracuj.pl średnia pensja księgowego w pomorskim to 4.549 zł, raport z lutego tego roku. Także te 5 tys to ani dużo ani mało, ciut więcej niż średnia. Każdy musi sam popatrzeć co mu odpowiada. Z resztą to mała firma. Nie płaci pod stołem jak wiele innych w tej branży...

@szukam
@dsadas 01.03.2018 07:41

Ale którzy ludzie? Same ogólniki i hasło "w korpo lepiej"... tego się już naczytałam. Bez konkretów. Jak się komuś coś zarzuca powinno się udowodnić, że tak jest. Poziom wypowiedzi żenada...

NIe-hejt

Łatwo policzyć że przy średniej pensji brutto ponad 5 tysiaków to netto wychodzi ponad 3,4 tys zł na rękę. I mam swoje źródła i wiem, że taka jest średnia netto. A średnia jak to średnia - nie oddaje niczego. I nie ma tam wcale składek anie pensji prawników. A wiecznie niezadowolonym na otarcie łez dodam, że świat się zmienia. I wasze prehistoryczne uwagi nie mają nic wspólnego z dzisiejszą rzeczywistością. Ale rozumiem, że jak nie można dopiec dzisiejszym pracodawcom to zawsze można wrócić do poprzedniego ...

Nowy

Hasło "nie szanują człowieka" jest bardzo ciekawe. A może jakieś szczegóły ? Bo o mobbingu nie słyszałem, a to że w tej firmie się pracuje każdy wie. Mnie na spotkaniu rekrutacyjnym pytano, czy jestem gotowy do ciężkiej, wytrwałej ale dającej satysfakcję pracy. To nie jest recepcja u fryzjera gdzie czytasz książkę pół dnia... A jeśli ktoś kogoś nie szanuje to chyba Ty wpisując ogólniki bez wskazania o co na prawdę chodzi. W firmie pracuje ponad 50 osób i takie wpisywanie że ktoś kogoś nie szanuje jest po prostu śmieszne. Tam gdzie ludzie - tam problemy.

lolo

ta to sie cieszyc ze w rewicie placa nie pod stolem czlowieku w rewicie placa 1,6-1,8 to jes smiech na sali i nie szanuja czlowieka

zarobki
@lolo 28.02.2018 07:02

Nie wiem, ale nikt kogo znam z tej firmy nie zarabia tak mało... jesteś pracownikiem? skąd masz takie informację? ktoś na siłę się mści chyba...

aafsdffdsgfdsfas

nie moge nic dobrego powiedziec o tej firmie niestety...

jak tam jest naprawdę?
@aafsdffdsgfdsfas 27.02.2018 14:15

Dlaczego? Co konkretnie masz na myśli? jesteś pracownikiem? pracowałeś? szukają pracowników i zastanawiam się.

Nie-hejt

Gdzie ty żyjesz ? Wejdź do pierwszego lepszego biura rachunkowego. Porównujesz się do dużych i średnich firm. Małe firmy płacą minimalną krajówkę i resztę pod stołem. Szkoda słów. Takie rzeczy trzeba tłumaczyć ???

nowy

Skoro tam gdzie jesteś jest tak dobrze to powiedz gdzie mamy iść do tej pracy. Na prawdę trochę dystansu. Mam wrażenie jakby wszędzie było idealnie tylko nie tu. Prezes pokazywał na spotkaniu rocznym, średnie zarobki powyżej 5 tys zł (bez pensji Zarządu) więc na prawdę takie gadanie ma na celu chyba tylko odstraszanie na siłę. To JEST mała firma, a nie korporacja - chcesz pracować w korporacji powodzenia. Ja już miałem okazję i takiego podmiotowego traktowania na pewno tutaj nie ma wobec mojej osoby. Co do innych się nie wypowiadam, ale nie obserwuję aby były takie zachowania. W ogóle duże ktoś nakręca negatywnie.

zal
@hah 25.02.2018 17:41

taa 5 z kosztami pracodawcy i uwglednieniem pensji prawnikow i kierownikow ....

aaaa

widze ze te pozytywne opinie sami sobie wypisuja.....

ąąą
@aaaa 23.02.2018 21:28

na czym opierasz swoje zdanie? tylko złe zdanie jest prawdziwe?

odradzam

zarobki na poziomie 1,6 szkoda gadac

Biedronka
@odradzam 23.02.2018 14:11

Tak zaraz będzie wpis, że trzeba dopłacać... o wszystkich tak piszą. To chyba portal do wyżywania się na innych i odreagowania. chyba ściema.

szkoda gadac

same negatywne opinie szkoda gadac ale wszystkie prawdziwe ... niech nikt wam nie wciska ze duzo sie nauczycie od kierownikow ktorzy nie maja wiedzy.. lepiej isc do korpo i miec 7 kola a nie 1600 w rewicie

Pokorpo
@szkoda gadac 23.02.2018 10:10

No powodzenia. W korpo nie dają ananasów. Ściemy piszecie. Poczytajcie opinie o innych. Nigdzie nie jest dobrze... A w korpo zapierniczasz po 14 godz i maja cie w (usunięte przez administratora) tabelek się uczysz i tyle. Duby smalone gadacie.

dziadostwo

nie polecam wyzyskiwacze szkoda czasu....

lol
@zosiek 23.02.2018 13:12

falszywie rodzinna atmosfera i tyle

odradzam

zarobki na poziomie 1,6...szkoda gadac

Śmiały

A ja mogę napisać, że nie potwierdzam jako w tej spółce świat był taki czarny. Widocznie tak trafiliście - znam wiele osób, które podobnie jak ja zyskało doświadczenie, nauczyło się wiele, w tym od osób zarządzających. Dziwią mnie wpisy - one świadczą że są osoby, które uważają że wszyscy powinni myśleć tak jak oni. A może jednak ktoś ma inne doświadczenia ? Pieniądze to jedno i pisałem, że mogłyby być większe - ale przyznam że podwyżki były i wcale nie takie małe. Ale to jest mała firma. W większej zarobisz więcej .

anonim

(usunięte przez administratora)

Dronek
@anonymous 22.02.2018 19:33

każdy mierzy swoja miarą.. najlepiej napisać hejta pod przykrywką. ja pisze jak jest w moim przypadku i tyle.

zal

wyzysk na ludziach bez doswiadczenia i na ludziach z doswiadczeniem jeszcze troche to takie dziaadostwo bedzie mialo problem z pracownikami jak nie podwyzsza pensji

prawda
@zal 19.02.2018 14:28

Przesada z tym wyzyskiem.. jakoś potem wszyscy, z którymi pracowałem w tej firmie podawali w CV REWIT jako miejsce gdzie się dużo nauczył i zdobył. Nie wszędzie można podejść i porozmawiać z każdym nawet prezesem. Tu nie odmawia się pomocy.

ehhh

dlaczego negatywne opinie zaczynaja znikac ?? sami sie wybielacie??? szkoda gadac...

Dedal
@ehhh 19.02.2018 14:30

Firma jak wiele innych. Idealnie nie jest, ale gdzie jest? Każdy ma wolną wolę. Tu można się i nauczyć i normalnie pracować. Przesada z tym wyzyskiem..

Obecnie pracujący

Firma zdecydowanie normalnie. Plotki, nieporozumienia, różnice zdań - wszędzie gdzie pracowałem były. Tutaj można porozmawiać czy przedyskutować nawet jak są różnice zdań ) i to duże), są szkolenia (nie co miesiąca ale jednak się uczę), są czasami ciekawe seminaria - typu Lean w biurze. W poprzedniej firmie pomimo, że była znacznie większa lean był tylko na produkcji a nie w administracji... Widać, że się firma rozwija - zarobki, rok do roku podwyżki są. A że mogłyby być wyższe - nikt nikogo nie trzyma. Problem chyba jest bardziej z pracownikami zaraz po studiach. Ale zarobki to jedno, ludzie, atmosfera to drugie - a te są na prawde nie najgorsze. W każdym razie ja widziałem znacznie gorsze.

dziadostwooooo

to moze ktos poda widelki ile sie zarabia jak tak super jest to nie ma czego sie wstydzic :)

Śmiały

Podzielam, że dobra praca na rozwój, zdobycie doświadczenie, naukę i zdobycie tytułu. Wiele się nauczyłem tutaj pracując i dzięki tej pracy dostałem stanowisko które podniosło moją pensję bardzo znacząco. A ludzi - jak wszędzie trochę fajnych a trochę.. no wiecie sami. 5 lat w audycie czy w BR to jak 10 lat w jakiejkolwiek innej firmie. Kto pracuje w biznesie potwierdzi to

Śmiały

To chyba w każdej firmie zależy na kogo trafisz. Piszesz jakby to było jakieś wyjątkowe miejsce. Pracowałem w kilku miejscach i miałem szefów niekompetentnych, albo profesjonalnych. Zarówno w dużej firmie jak i mniejszych. W REWICie to samo. Poza tym ludzie się zmieniają, przychodzą, odchodzą - w dużej firmie jeszcze większa rotacja bo "awansują" w poziomie albo pionowo...

nowy

Praca w tej firmie jest podobna do pracy w innych firmach audytorskich. Mnie pracuje się ok bo próbuje z ludźmi rozmawiać i być dla nich człowiekiem. Zarobki, cóż mogłyby być większe, ale na prawdę nie jest aż tak źle jak wielu pisze. Desperaci są na każdym forum, poczytajcie o big4... Wsparcie jak się wyrazi potrzebę jest, choć zawsze mogłoby być lepiej. W każdym razie nie skreślałbym tak łatwo jak niektórzy

anonim

(usunięte przez administratora)

Saletra

To prawda. Ciężko się współpracowalo. Wskaźniki liczył w parabankach asystent, bo kierownik chyba nie u....

Zostaw opinię o Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci