Opinie o Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci

zenek

W zasadzie to nie rozumiem skąd to biadolenie, skoro ktoś tam pracuje tzn. że z jakichś powodów nie chce zmienić pracy, np. chce się czegoś nauczyć a można trochę łyknąć wiedzy jak się chce . Fakt pracując w tej firmie nie raz brała mnie cholera jak patrzyłem na swój przepiękny stan konta ale chciałem się czegoś nauczyć więc zostałem aż któregoś pięknego dnia stwierdziłem że ze łzami w oczach opuszczam to jakże wspaniałe miejsce ;) Reasumując mówcie co chcecie ja nie żałuję no ale mogli by coś więcej sypnąć bo to trochę takie nie teges. Zwłaszcza że jest rynek pracownika nie pracodawcy.

Natalia

@2KR jeżeli piszesz o forum to cenzura jak to nazwałeś może dotyczyć wulgaryzmów i treści obraźliwych. Wszystko jest ujęte w regulaminie forum: http://www.gowork.pl/regulamin, który powinieneś przeczytać przed dodaniem wpisu.

XYZ

Jak wygląda sytuacja w Rewicie? Szukają pracownika i nie wiem czy warto tam pójść.

Kk
@XYZ 06.09.2017 17:49
Jak wygląda sytuacja w Rewicie? Szukają pracownika i nie wiem czy warto tam pójść.

Nie warto!!

2KR

Ludzie przecież to wszystko sponsorowane i cenzurowane, więc sami sobie musicie odpowiedzieć czy warto?!!

Natalia

Dużo informacji o firmie @XYZ znajdziesz w wywiadzie: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,15229,wywiad-piotr-witek. Ale może ktoś z pracowników zechce Ci odpowiedzieć czy warto starać się o pracę w Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci.

Natalia

@Rozum Czy Ty byłaś pracownikiem tej firmy? Jak oceniasz współpracę? Twoja opinia pomoże innym użytkownikom forum. @Franek Czy zgłaszałeś swoje sugestie kierownictwu?

Franek

Ja jestem już przemęczony audytem. Zero reakcji od strony kierownictwa. Tylko puste słowa.

Piotr Witek Prezes

Dziękuję wszystkim, którzy pracują u nas i przyczynili się do sukcesu jakim niewątpliwie jest 16-te miejsce w Polsce, wśród najlepszych audytorów w Polsce. Nie mamy ambicji być wielką czwórką, nie mamy takiego potencjału i możliwości. Ale chcemy być nowoczesną i dobrze zarządzaną firmą doradczą, dostarczającą zarówno usługi księgowe, audytorskie, podatkowe jak i doradztwa strategicznego. Awans o 6 oczek w górę nie wynika z niczego. Wiem, że wiele osób szuka pracy stabilnej, rozwojowej i dającej satysfakcję. Badania prowadzone na wielu kontynentach dowodzą, że pierwszym czynnikiem satysfakcji w pracy wcale nie są pieniądze ale kultura doceniania, jasne wyznaczanie celów, oraz możliwość rozwoju osobistego. I te właśnie kwestie są dla nas kluczowe. W ramach naszych możliwości finansowych wynagradzamy pracowników najlepiej jak się da, wspieramy ich rozwój (finansując zdawanie egzaminów na biegłego rewidenta, współfinansujące szkolenia na biegłego rewidenta 30% wartości). Oczywiście zawsze można zrobić więcej - ale krawiec tak szyje jak mu materiału starcza. W zeszłym roku rozpoczęliśmy szkolenia dla kadry menadżerskiej, w tym roku będą kontynuowane w czerwcu - bez względu na to co napiszą kolejni uczestnicy forum. W 2015 roku dział audytu przeszedł 2 dniowe szkolenie i w tym roku również się spotkamy. W ramach naszych możliwości i na miarę naszych ambicji. Jeśli ktoś szuka pracy zawsze może wysłać do nas CV - nigdy nie ignorujemy ciekawych listów motywacyjnych i ambitnych ludzi.

Marek
@Piotr Witek Prezes 16.05.2016 17:50
Dziękuję wszystkim, którzy pracują u nas i przyczynili się do sukcesu jakim niewątpliwie jest 16-te miejsce w Polsce, wśród naj...

Drogi Prezesie! Pan kładzie tę firmę na łopatki. Byłem Waszym klientem. Macie super pracowników. Człowieku opanuj się, zacznij myśleć, dbać o ludzi. Niestety opinia o Panu Prezesie w kręgach biznesowych jest nie najlepsza. Działasz Pan na niekorzyść własnej działalności. A to najzwyczajniej nazywa się głupotą! Ocknij się człowieku bo za chwilę poleci ten cały Rewit jak domino. A Pan będziesz skończony. Opinia idzie w świat. Współczesny biznes polega na dbaniu i motywowaniu pracowników. Tacy przedsiębiorcy są doceniani i nagradzani nie tylko w sferze finansjery ale i na rynku.

Utu
@Piotr Witek Prezes 16.05.2016 17:50
Dziękuję wszystkim, którzy pracują u nas i przyczynili się do sukcesu jakim niewątpliwie jest 16-te miejsce w Polsce, wśród naj...

A jak mam żyć (usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora) Proszę mi doradzić strategię biznesową.

x1

Widać, że nie wiesz co się w REWICIE dzieje Ola już nie pracuje. Słabe masz informacje więc się nie wypowiadaj. HEHEHEH

Rozum

Ludzie, użyjcie rozumu, co to zmieni, że się będziecie uzewnętrzniać z waszymi prawdziwymi!!!!!argumentami. NIC, NIC, NIC. Po Prezesie to spływa i jest jeszcze gorzej. Dobra rada jak sami przyznacie to znaleźć inną robotę!!!

Lul

(usunięte przez administratora) Czy zapłacicie mi za nadgodziny ? Co macie do powiedzenia w tej sprawie oprócz pochwały Prezesa ?

JUREK

To po co tu pracujecie specjaliści? Idźcie do innych firm. Tam będzie lepiej. Weźcie przykład z innych. Mają lepsze płace, niektórzy pozakładali firmy, a jeszcze inni ...radzą sobie świetnie. (usunięte przez administratora)

Xxcc

W Rewicie wszyscy specjaliści zarabiają jak sekretarki w innych firmach. Jak prezes nie podniesie zarobków to niedługo będzie sam księgował.

RpM

Nie mam nic osobiście do REWITU. Prezes nie zadba o pracownika tak jak większa spółka. (usunięte przez administratora). Asystent w audycie zarabia mniej od asystentki sekretarki.

Kas1

Uwaga!! Rewit szuka księgowych! Nie dajcie się nabrać na obiecanki prezesa! Zarobki marne, a pracy na 16 godzin dziennie! Szefostwo udaje że tego nie widzi! Nie polecam!!!

PB
@Kas1 23.02.2017 18:46
Uwaga!! Rewit szuka księgowych! Nie dajcie się nabrać na obiecanki prezesa! Zarobki marne, a pracy na 16 godzin dziennie! Sze...

Niech Prezes weźmie się za wnętrze firmy. Księgowi kombinują żeby uciec z klientami REWITu.

Pitm

(usunięte przez administratora) Gadacie na Witka ! A jak wy się zachowujecie na badaniach ? Krzyczycie do klientów. Garierki macie przepocone.

El
@Pitm 07.02.2017 21:15
(usunięte przez administratora) Gadacie na Witka ! A jak wy się zachowujecie na badaniach ? Krzyczycie do klientów. Garierki...

(usunięte przez administratora) Uhhh...ehhhh. (usunięte przez administratora)

Pterodaktyl

Co tutaj się dzieje? Audyt jest zapchany. Nie ma mocy przerobowych. Ludzie są wycieńczeni!

Anonimo.

Jeśli Prezes nie będzie dbał o pracowników i nie zacznie im normalnie płacić to musi liczyć się z tym, że ci wszyscy wykwalifikowani odejdą. (usunięte przez administratora)W pewnym momencie nawet najbardziej odporni pracownicy uciekną bo kto chce codziennie brać do domu pracę i nawet podziękowania za to nie usłyszą. Jeśli ktoś chce być doceniony to nie w tej firemce. Prezes nie zdaje sobie sprawy, że pracownicy to nie są niewolnicy i mogą odejść. Trzon takiej firmy to pracownicy bo to oni budują relację z klientem. Firmę postrzega się przez relacje nie tylko z klientem ale i z pracownikami. Takie opinie w internecie nie są przychylne i stawiają Rewit w złym świetle.

Eja
@Anonimo. 11.01.2017 13:33
Jeśli Prezes nie będzie dbał o pracowników i nie zacznie im normalnie płacić to musi liczyć się z tym, że ci wszyscy wykwalifik...

Dla mnie to wyzysk! Uciekajcie!

@tito

Niespełnione ambicje Prezesa-to odejścia ludzi. Mała firemka to nie wielkie KORPO.

Antonio

Słabe zarobki, nieodpłatne nadgodziny. Wielka wizja Prezesa. Co tu mówić heh...podwyżki 40 gr.

kalina

No dobra a jak ktoś ma sporo kursów i język obcy to ma taką samą stawkę jak wszyscy inni?

Mesjasz
@kalina 19.10.2016 15:56
No dobra a jak ktoś ma sporo kursów i język obcy to ma taką samą stawkę jak wszyscy inni?

Tak. Nie wierz w cuda.

Mesjasz

Prawda jest taka, że pracujecie na Witka i jego dzieci. Nie macie ani dobrego wynagrodzenia ani socjalu. Jeżeli nie będziecie realizować swoich celów to będziecie realizować cele Witka. Zastanówcie się nad tym.

Eg
@Mesjasz 16.10.2016 21:02
Prawda jest taka, że pracujecie na Witka i jego dzieci. Nie macie ani dobrego wynagrodzenia ani socjalu. Jeżeli nie będziecie r...

Dokładnie. Czas zmienić na coś lepszego! Tak jak Ola !

S

Asystent biegłego rewidenta zarobi tyle co kasjer z biedronki przy dużo większym nakładzie pracy. Rewit to obóz pracy bez wynagrodzenia. Witek wam nie zapłaci. Taka prawda. Kierownik ? Haha większa pensja, a jaka odpowiedzialność i nakład pracy ?! Stek bzdur.

MR
@S 16.10.2016 20:52
Asystent biegłego rewidenta zarobi tyle co kasjer z biedronki przy dużo większym nakładzie pracy. Rewit to obóz pracy bez wynag...

Zgadzam się.(usunięte przez administratora)

iwo

Alf' na jakim stanowisku byles zatrudniony? (usunięte przez administratora)

Alf

Guzik prawda. Słabe zarobki. Dobre dla młodych na studiach. Żeby przeżyć. Hmmmm ciężko.

Lastwork

Syf kiła i mogiła :)

iwo

aż taka, zła opinie maja wsrod klientów? spodziewalem sie zupelnie czegos innego, myslalem, ze warto u nich pracowac ponieważ sama nazwa brzmi bardzo profesjonalnie i imponujaco,(usunięte przez administratora)

true

Zarząd nie szanuje ludzi i nigdy nie szanował. Pracownicy boją wyrazić się swoje zdanie na temat nurtujących ich kwestii. Jak już się odważą to są zwalniani albo traktowani w taki sposób że nie mają ochoty następnego dnia wrócić do pracy. Szkolenia są i dba się o rozwój pracownika, ale rozwój a dawany ludziom szacunek to dwie inne rzeczy. Składajcie CV bo tam jest ciągła rotacja pracowników, obgadywanie i skarżenie na siebie odbywa się pawie codziennie, nie wspominając o pracownikach siedzących na nadgodzinach oczywiście za free.

@2016

Kompromitacja i śmiesznie aby Prezes wdawał się w polemikę. Czytając mam niezłą zabawę. Takimi wyznaniami nie da się zmazać złej opinii zbudowanej wiele lat temu. Z tego co można wywnioskować to coś się zmienia. Oj wiele wody musi jeszcze upłynąć, oj wiele.

szczęka

@1234 piszesz "pewnie", więc sądzę, że nie bardzo się orientujesz, co dziwne, skoro tam pracujesz. Zastanawiam się od czego zależne są te wspomniane przez was premie. Czy to uznaniówki czy chodzi o ilość "klientów"

1512

Może nie koniecznie ale są też premie!

Nos
@1512 28.04.2016 13:16
Może nie koniecznie ale są też premie!

W postaci kuponów do Lidla?

1234

Pewnie pensja zaczyna się od 10 tys. Netto

Hardcore

(usunięte przez administratora)

Ryc

A dlaczego jesteś rozczarowana i dlaczego nie polecasz? Wysłałam tam swoją aplikację, czy dobrze zrobiłam?

B.

Rozczarowana biurem w Gdyni. Nie polecam.

szukająca pracy

Witam. Ostatnio na portalu pracuj pojawiło się ogłoszenie na samodzielną księgową. Czy moglibyście opisać jak wygląda tam praca? Jak się traktuje pracowników? Czy są szanse rozwoju? Jak wygląda kwestia wynagrodzeń?Z góry dziękuję

niepolecam

wyzysk , falszywie rodzinna atmosfera :) dotego zarzad nie szanujacy ludzi i wiele mozna w nieskończoność wymieniac,, min oczekiwanie od pracownika ze bedzie sie wieloletnim pracownikiem za 1800 zl hello :P kierownictwo raczej na terapie powinno isc jesli mysli ze normalnie ludzi traktuja :)

kalinka

według mnie firma dobrze się trzyma na rynku zdobyła 22 miejsce w rankingu krajowym jako dobra firma, polecana, rzetelna, w dodatku prowadzą ciągle rekrutację widziałam na stronie ogłoszenie, że można wysyłać bezpośrednio do firmy aplikacje CV, może ktoś słyszał o ofercie pracy dla kasięgowej, posiadam doświadczenie. Będę wdzięczna za info. (usunięte przez administratora)

niepolecam

nie polecam lepiej dluzej poszukac normalnej pracy (usunięte przez administratora) to na chwile i szukac dalej work...

erni

Cześć wam, wiem, że nie dalej jak rok temu poszukiwali kierowników zespołu w dziale audytów. Wtedy nie mogłem zmienić pracy, z przyczyn że tak powiem, ode mnie niezależnych. Teraz już mogę, ale od jakiegoś czasu ofert dla takich kierowników nie widzę. Ciekaw jestem, czy niedługo ruszy jakaś rekrutacja, czy mam szukać roboty dalej.

Olo

Jeszcze dużo przed Rewitem.

sekretarka z parteru

Szkoda, że koledzy/koleżanki z pracy nie potraficie powiedzieć prawdy w twarz, tylko rozpisujecie się na internetowym forum i wjeżdżacie na wszystko i wszystkich.Jak problemem staje się już dla Was to że ktoś jest miły i ''tryska na kilometr optymizmem'' to nie wiem czego Wy tak na prawdę chcecie i szukacie. Pozdrawiam serdecznie, i miejcie tyle odwagi żeby pogadać szczerze stojąc przed sobą a nie ukrywając się za dziwnym pseudonimem przed monitorem komputera.

ehhhhhh

Dawno, dawno temu zdarzyło mi się pracować w tej firmie. Czasem przeglądam forum gowork, a tu tyle wpisów nagle, gdy kilka lat temu były sporadyczne - (usunięte przez administratora) Rewit dał mi podstawy. Nie można temu zaprzeczyć. F(usunięte przez administratora)

aktualny pracownik
@ehhhhhh 22.06.2015 00:01
Dawno, dawno temu zdarzyło mi się pracować w tej firmie. Czasem przeglądam forum gowork, a tu tyle wpisów nagle, gdy kilka lat...

Może dawno dawno temu biura rachunkowe obsługiwały tylko małe podmioty natomiast obecnie biura rachunkowe to partnerzy i niejednokrotnie obsługują duże firmy. W Rewicie aktualnie są duże podmioty i mam nadzieję, że tendencja będzie wzrostowa. Jeśli chodzi o rozwój na stanowisku księgowej w dużych firmach to myślę, że również nie ma co liczyć na wielkie zmiany. Znam wiele księgowych w firmach prywatnych które od 10 lat robią ciągle to samo np. księgowanie kosztów i nic poza tym. Aspekt rozwoju jest indywidualny. Jak ktoś jest ambitny i chce coś osiągnąć to po prostu osiągnie.

Xxx

Twoja samokrytyka jest oszałamiająca. Brawo że na forum otwarcie przyznajesz się że jesteś niewydymką bez życia prywatnego. Jak wszyscy to wszyscy

Xxx

Żal że tak myślicie o swojej firmie. Właśnie dlatego firma ma problem z rozwojem (podpowiem: bo ludzie są pasywni). Czas się wyprowadzić do innego województwa skoro u nas jest wg Was dramatyczna sytuacja na rynku pracy.

zal

prosze cie jeszcze powiesz ze pomorskie jest na tym samym poziomie co dolnoslaskie czy mazowieckei skonczcie z ta propaganda rewit nie jest rozwojowa firma z punktu widzenia i tutaj ewidentie panie kierwoniczki z audytu chca poprawic reputacje na forum ewentualnie bardzo mila sekretarka z parteru co entuzjazmem tryska na kilometro

lol

w rewicie sa same niewydymki bez zycia prywatnego ;) i mysla ze sa niewiadomo kim zal ;) jak po praktykach zasiedzi sie na niskiej stawce to i prezesem mozna zostac ;)

MIŁA

Nie rozumie skąd tyle złośliwości w ludziach. Kochani może warto popatrzeć trzeźwymi i szczerymi oczami. Naprawdę pracuję w tej spółce kilka lat i nie mam zamiaru szukać szczęścia gdzie indziej ponieważ atmosfera pracy i podejście zarządu :) nastawionego na rozwój pracowników, ciągłe szkolenia wewnętrzne nie tylko twarde branżowe ale również miękkie interpersonalne, telekonferencje spotkania z poszczególnymi zespołami, działami, aby na bieżąco doskonalić warsztat pracy. Oto nasz rozwój. Pisze nasz bo bardzo się integruję z naszą spółką REWIT.:)Zarząd zauważa potrzeby wypoczynku pracowników, ich integracji i wzajemnego poznania się bliżej , Ostatnie spotkanie integracyjne w parku linowym jednoznacznie pokazało super klimaty,radość wspólnej zabawy i radość właśnie z tego , że jesteśmy w prężnie rozwijającej się GRUPIE REWIT

zioma
@MIŁA 18.06.2015 15:50
Nie rozumie skąd tyle złośliwości w ludziach. Kochani może warto popatrzeć trzeźwymi i szczerymi oczami. Naprawdę pracuję w tej...

Tak to dalej siedź po godzinach w pracy, bez własnego mężczyzny i własnej rodziny. Może to Ci się podoba. Nam NIE!

xxx
@zioma 19.06.2015 19:29
Tak to dalej siedź po godzinach w pracy, bez własnego mężczyzny i własnej rodziny. Może to Ci się podoba. Nam NIE!...

Może koleżanko masz problem sama ze sobą, a nie z Rewitem? Jesteś ciągłą, zestresowaną pesymistką i cokolwiek nie dostaniesz od firmy to i tak będzie źle. Uważasz, że jesteś niedoceniona to zgłoś to do kierownika, dyrektora lub Prezesa, a nie NARZEKAJ na forum. Skoro jesteś warta więcej to udowodnij ten fakt. Czy naprawdę nie widzicie że Rewit się zmienia. Na wszystko potrzeba czasu ale i cierpliwości oraz dobrej komunikacji.

mwmw

to zobaczymy ile pracownikow po wakacjach odejdzie :P jak odejdzie 80 proc to zmienicie zdanie czy tez bedziecie mowic ze jestesie oaza ;d

zzz

tak nie ma problemu z praca ;) to dlaczego poznan wroclaw ma dzienne 3-4 razy wiecej ogloszen o prace ;) i bezrobocie wynosi ok 4% widac ze spec z rewitu bez wiedzy ekonomicznej...

aktualny pracownik
@zzz 18.06.2015 14:18
tak nie ma problemu z praca ;) to dlaczego poznan wroclaw ma dzienne 3-4 razy wiecej ogloszen o prace ;) i bezrobocie wynosi ok...

zapraszam do lektury: ( usunięte przez administratora ) Miasta na prawach powiatu: Gdańsk 6,1, Gdynia 6,1, Słupsk 11,3, Sopot 4,4. Czyli nie ma dramatu.

Zostaw opinię o Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci