Infosys Poland Sp. z o.o.

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 407 ocen.

Infosys Poland Sp. z o.o.
2 407

Opinie o Infosys Poland Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infosys Poland Sp. z o.o.

anonymous

infosys jest roszczeniowy. rości sobie prawa do taniej siły roboczej.

   
anonymous
@Paweł, Infosys 22.06.2018 12:51

sami pracownicy infosysu używają słowa "murzyniarnia" na korytarzach w kontekście tej firmy. Zasłyszane na własne uszy. Dlatego jak sami pracownicy mają taką opinie o firmie to coś to musi dawać do myślenia.

   
anonymous

Jest to zwykłe hinduskie centrum taniej siły roboczej nic więcej. Po to przyszli do Polski. pensja minimalna w Niemczech to 4000 zł netto przy takich samych cenach w marketach i tańszych mieszkaniach i wynajmie. Litr benzyny kosztuje 1,15 euro. Nie mówić mniej niż 5000 zł brutto dla własnego dobra i swoich przyszłych dzieci. SOLIDARNIE !!!!!!!!!!!!!!!!! WSZYSCY !!!!!!!!!!!!!

   
Paweł, Infosys
@Arbeiter 20.06.2018 18:36

Myślę, że nie jest tak źle  Oczywiście, zjawisko tzw. korpomowy istnieje, jednak jest ono często przedmiotem żartów – nikt tego nie traktuje śmiertelnie poważnie. Co do nazw stanowisk w języku angielskim – w zdecydowanej większości przypadków, istotnie, są one w języku angielskim. Nie jest to jednak w żadnej mierze podyktowane brakiem szacunku do języka polskiego. Najzwyczajniej w świecie, jeśli większość codziennej korespondencji prowadzona jest w języku angielskim (z uwagi na klientów spoza Polski) nazwa stanowiska w tym języku jest koniecznością. Natomiast, w umowach o pracę nazwy stanowisk są oczywiście w języku polskim – zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie regulacjami.

   
Michał

Czesc. Nie wiem czemu (wydawało mi się, że dobrze wypadłem na rozmowie, niestety nie przyjęli mnie). Otrzymalem odpowiedz ze to ze wzgledu na moje oczekiwania finansowe. Specjalnie podalem wyzsza kwote, jednak nikt nawet ze mna nie negocjowal warunków. Moje pytanie kiedy mozna ponownie skladac CV, po miesiacu, 6 ? Moze mial ktos podobna sytuacje ?

   
XYZ
@Michal 07.06.2018 07:25

Właśnie odpowiedziałeś sobie na swoje pytanie...

   
Roto

Pytanko. Skończyłem filologię ang i znam szwecki na b2. Chcę studiować dalej zaocznie to czy mam szanse na pracę w infosys? Dodam że nie mam doświadczenia i to byłaby moja pierwsza praca. I na jakie stanowisko mogę się ubiegać będąc filologiem a nie finansistą?

   
Aldona
@Darek 22.05.2018 14:27

@Darek nieźle! ja niestety zarabiam mniej - trzeba było uczyć się więcej jeżyków obcych :) może zapiszę się na kurs językowy w Infy :p

   
Sfa

Czy może ktoś powiedzieć jak wygląda praca w zakupach? Jakie warunki, wynagrodzenie, ilość pracy?

   
Ania z działu zakupów
@SFA 18.05.2018 12:50

Hej, wiele zależy od Twojego doswiadczenia. Jeśli zaczynasz przygodę z zakupami lub nie masz za dużego doświadczenia przez pierwszy miesiąc przechodzisz cykl szkoleń Campus, który przygotuje Cię do pracy z zakupach i kończy się egzaminem. Firma oferuje szeroki wachlarz szkoleń w zależności od potrzeb danego działu, osoby, zespołu - począwszy od szkoleń z podstawowego excela I komunikacji poprzez programy mentoringowe. Obecnie jest spory nacisk na jakość - więc szkolenia z metodologii projektowych. Lojalki - to też kwestia indywidualna, jeśli są szkolenia prowadzone przez firmę zewnętrzną, bądź firma pokrywa koszty międzynarodowej certyfikacji to musisz się liczyć z lojalką, nie pamiętam jak teraz jest ze studiami podyplomowymi, za moje firma zapłaciła ;)

   
Mariusz

Tydzień temu wypełniłem testy kompetencyjne, czy ktoś się może orientuje po jakim czasie otrzymam jakiś feedback? Czy HR dzwoni zawsze, czy tylko jeśli testy poszły ok?

   
Recruitment Team
@Mariusz 09.05.2018 20:19

Panie Mariuszu, Staramy się wracać z feedbackiem zawsze, niezależnie od wyników testów. Zachęcam do przesłania powyższej informacji na adres: [email protected] . Na pewno skontaktujemy się z Panem i przekażemy wszystkie szczegóły. :)

   
ToMek

Fakt jest jeden, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, żadna firma bpo czy ssc nie jest idealna. Mój brat nie dostał się do firmy gdzie ja pracuję (i zarabiam znacznie więcej niż średnia w Infosys), za to mimo braku studiów ekonomicznych/finansowych Infosys zatrudnił go i przepuścił przez Campus. Tyrke miał straszna, w cholerę szkoleń, testów i zakuwania (co wydawało się nie do przejścia przez osobę po filologii), ale zaliczył wszystko i pracuje w finansach. Nawet mnie to dziwi że rozumie co to debet kredyt :-) widać da się i humanistę na księgowego przerobic hehe.

   
Pytajaca

Jak wyglada praca na stanowisku specialista księgowy? Czy to jest tzw klepanie faktur, jakie zarobki?

   
Kasia01
@Pytajaca 23.03.2018 15:24

Wiesz co roczne doświadcznie to troche za mało na specjalistę. Musisz mieć 2,5 roku /3 lata doświadczenia żeby dostać specjalistę i wtedy na pewno większa kasa.

   
6lat

Nie do końca rozumiem negatywne opinie. Z częścią z nich się muszę zgodzić, ale zdarzają się też nieprawdziwe lub wyssane z palca. Z tej firmy ciężko wylecieć, trzeba się bardzo mocno postarać i nawet jeśli naodstawia się wielu błędów w procesie to raczej z tego powodu nie zwolnią nikogo z pracy. OK system, wyjścia teamowe, imprezy coroczne, ubezpieczenie, opieka zdrowotna jest na serio bardzo spoko, szczególnie jeśli ktoś skończył studia i szuka zatrudnienia. Są szanse na awans, ale nie dla kogoś kto pół dnia przesiaduje w kuchni przy kawce i ploteczkach. To chyba oczywiste że za kawkę i plotki nikt nikomu nie da Bozia wie jakiej wysokiej podwyżki. Są szkolenia i ludzie chętnie na nie chodzą, ale nie do końca rozumiem pchania się do tej firmy bez znajomości języka angielskiego. U niektórych angielski to dramat, wierzcie mi. Już kilka lat jestem w tej firmie i poważnie mówiąc, nie narzekam. W ciągu dwóch lat moja pensja wzrosła bardzo znacznie, awanse dostałam bez większego problemu.

   
Podwyzka 50zl

Co prawda Infosys opuscilem w 2013 ale z perspektywy czasu przyznaje ze wiele sie tam nauczylem, zwlaszcza SAPa, Excela, VBA i pracy w miedzynarodowym srodowisku a to wszystko zaraz po humanistycznych studiach na UL. Obecnie zarabiam jakies 7x tyle co mialem w Infy, oczywiscie zagranico :) Moge polecic jako pierwsza prace aby nauczyc sie nowych rzeczy ktore sa dosc wartosciowe na rynku pracy, miec dystans i rozgladac za czyms lepszym.

   
FFF

infosyf kiedys bylo tam okej potem sie popsuło juz wcale nie warto

   
pracownik

Typowa korporacja (a nawet gorzej niż korpo), gdzie człowiek traktowany jest niestety jak pionek do gry, którego można przestawiać według potrzeb firmy (zmieniać mu obowiązki bo nagle ktoś odchodzi, co zdarza się non stop). Firma na pewno nie dla ludzi z doświadczeniem, tacy będą musieli tylko dawać z siebie ucząc innych najprostszych śmiesznych rzeczy, nie otrzymując nic w zamian. Dział HR powinien być 'otwarty' dla pracownika, tymczasem absolutnie tak nie jest. Rozmowa rekrutacyjna: jeden wielki bałagan... Brak komentarza. Ogólnie nie polecam, bo szybko człowiek czuje się jak w więzieniu. Atmosfera jak w szkole (np. ciągłe śmieszne kontrole tego co pracownik robi co godzinę). Mimo, że ludzie wydają się ok i taką atmosferę się tworzy, niestety jest to zgubne, bo tylko 'Ci fajni ludzie' trzymają pracownika przy zostaniu w firmie, ale Ci ambitni z doświadczeniem i tak odejdą po niedługim czasie. Nikt nie patrzy na to, czego chce pracownik aby mógł się rozwijać bo firma bierze tylko pod uwagę to, że ktoś jest potrzebny na danym stanowisku, bo ciężko na takie znaleźć ludzi.

   
adaptor
@pracownik 22.02.2018 09:22

ciągłe śmieszne kontrole tego co pracownik robi co godzinę => mozesz cos wiecej o tym napisac? :)

   
Bobi

Jeśli znam ang C1 rosyjski i arabski na B2 to ile mogę zarobić w infosys? Czy lepiej szukać gdzie indziej

   
Sewcio
@Bobi 17.02.2018 14:42

(usunięte przez administratora) ale to juz maks przy najlepszych wiatrach bo z jezykami jakie wymieniles ludzi jest od groma. w tej firmie w zasadzie nic nie robisz - tniesz koszty w zasadzie

   
MIchał

Nie rozumiem wielu negatywnych opinii. Widać, że po studiach wszyscy chcieliby zarabiać miliony, tylko niewiele mają ze swojej strony do zaoferowania. Według mnie Infosys do świetna opcja po studiach, a Ci co narzekają to chyba ich pierwsza praca i nie wiedzą jak jest w innych firmach... Z plusów: -świetne możliwości rozwoju (dla tych co chcą naprawdę się czegoś nauczyć, a nie tylko narzekać w kuchni nad kawusią...), są szkolenia zarówno miękkie i twarde (Excel, Visual Basic itd), a team leaderzy wręcz namawiają żeby z nich skorzystać -są darmowe kursy językowe ( tylko poziom B1 i B2), 3 godziny są w trakcie godzin pracy, pozostałe 3 po pracy, po 2 latach pracy można mieć kursy językowe za darmo i tu już dowolny poziom -dofinansowania do studiów (też jest potrzebny staż pracy) -premie półroczne w zależności od tego jak dobrze się pracowało -możliwość pracy po angielsku i faktycznie szlifowanie tego języka w pracy -social - co jakiś czas darmowe bilety do teatru, 400 zł na święta, pikniki, wyjścia teamowe itd -naprawdę ciężko jest wylecieć. trzeba się MOCNO postarać. nawet jak się nie nadajesz do finansów, to przeniosą Cie do innego działu z nadzieją że tam Ci pojdzie lepiej... -umowa od razu na 2 lata -nie ma problemu z urlopem, kazdy ma swojego Backapa, do pracy przychodzisz od 8-9, musisz wysiedziec swoje 8 godzin i tyle. jak trzeba wyjsc godzine wczesniej to tez problemow nie robia, musisz tylko innego dnia to odrobic. nadgodziny płatne. -dodatki językowe, za hiszpański (usunięte przez administratora) zł, norweski (usunięte przez administratora) zł Z minusów: -niestety na początek mała kasa - (usunięte przez administratora) (chyba że ktoś zna języki obce, bo wtedy są dodatki), potem po roku można awansować na specjalistę (jak się robi coś więcej niż tylko narzeka) i jest (usunięte przez administratora)zł więcej. niedużo, ale jak na płace zaraz po studiach nie jest zle -no i tu w zależności od projektu można trafić lepiej lub gorzej... tutaj już jest ruletka. do tego dochodzi team leader, team, rodzaj procesu... ale jeśli bardzo się nie podoba to można się przenieść do innego działu/klienta. do wszystkich którym praca w infosysie się nie podoba-serio NIKT was tu nie trzyma, droga wolna. a jak nigdzie więcej was nie chcą to bądźcie wdzięczni że w ogole macie prace.

   
orki
@m 26.01.2018 13:14

a on się z ciebie smieje że zmarnować 5 lat życia na bezsensowne studia opłacone przez podatników, które i tak ci nic nie dały a on w tym czasie zarobił 180 tys zł i kupił mieszkanie bez kredytów, a ty będziesz brał teraz kredycik i spłacał go przez najbliże 40 lat. PS: CI którzy wyjechali za granicę kopać buraki też się dorobili, a ty teraz jedyne co możesz to pamachać plakiętką z hiduskiego korpo myśląc że jestes nie wiadomo jak zaje*isty.

   
Iwona

@ktos piszesz o pracy na recepcji w firmie Infosys BPO Poland? Praca jest odmóżdżająca, bo nie ma rozwojowych obowiązków? Generalnie na recepcjach prowadzi się dość wszędzie stałe obowiązki. Może są osoby, które są stworzone do takich prac, ale nie jesteś nią Ty. Ale czy to oznacza, że trzeba odradzać pracę w firmie?

   
ktos nr 2
@Iwona 31.01.2018 14:54

o moj Boze, dziewczyno umiesz czytac ze zrozumieniem? Odmozdzajaca to jest praca w tej firmie, a autor postu wspolczuje osobom na recepcji, bo na nich sie skupiaja frustacje innych. Szkoda gadac :(

   
Iwona

@raz jeszcze administrator usuwa obraźliwe treści, nikt nie musi za to płacić. A kontaktuj się z administratorem poprzez e-maila: [email protected] @KorpoSzczurek Ty spędziłeś w firmie Infosys BPO Poland 2 lata? Czego się nauczyłeś? Bo z tego co piszesz firma organizuje dużo szkoleń.

   
madrus
@Iwona 23.01.2018 14:03

a co jest obrazliwego w slowie wynaturzony? Odsylam do slownika i lekcji jezyka polskiego na poziomie szkoly podstawowej, klasa IV

   
Iwona

@KorpoSzczurek czyli według Ciebie Infosys BPO Poland jest idealnym miejscem dla studentów? A czy sama firma nie ma problemu z zatrudnianiem osób bez doświadczenia? Nie mają one problemu z dostaniem się na rozmowę rekrutacyjną?

   
ktos
@anonymous 12.01.2018 20:01

lapka w gore za snickersa :), ludki na dolnej recepcji naprawde maja prze**kichane, musza robic co im kaze gora a tak serio, jak macie inna opcje to ja wybierzcie, jest tyle SSC/BPO w Lodzi, ze jest w czym wybierac. Nie polecam tam pracy, i przestrzegam kazdego kto rozwaza ta opcje - dla waszego zdrowia psychicznego i higieny umyslu - odmozdzajaca praca dla naszych prekursorow czyli ma**lp :D

   
ExInfosys

Dobra firma. Pensje (usunięte przez administratora)brutto nikogo nie dziwią tu z bardziej doświadczonych

   
Sik
@ExInfosys 20.01.2018 23:46

Tu rzeczywiscie nikogo nie dziwią.ale w Infosys to na 3 osoby taką kwotę...

   
raz jeszcze

wrzucam post raz jeszcze, drogi adminisratorze od kiedy "wynaturzony LEAN" jest okresleniem obrazliwym???? czyzby jednak Infosys placil za usuwanie/zmienianie opinii? Generalnie nie polecam, pracowałam tam w sumie prawie 5 lat, firma bardzo się zmieniła niestety na niekorzyść, jako pierwsza praca przez rok góra dwa jak ktoś wytrzyma to Ok, jeśli nie przeszkadza ci wynaturzony LEAN (usunięte przez administratora), który z leanowym podejściem ma tyle wspólnego co wanilia z wanilina, to może wytrzymasz dłużej. Klienci odchodzą, o awansie zapomnij, szklany sufit, podwyżki nikłe. Jak raz awansujesz i dostaniesz kilka stów to kolejne podwyżki masz rzędu 50-60 złotych. Lider jak fajny to albo sam odejdzie albo mu podziękują, kilku liderów już tak zwolnili pracowników tez. Nie ma co się podniecać umowa na dwa lata, bo jest to umowa na czas określony wiec mogą ci ja wypowiedzieć w każdej chwil bez podania powodów.

   
KorpoSzczurek

Teraz po latach pracy (w tym dla roznych klientow) moge szczerze ocenic firme i nie moge wystawic wiecej niz 2 na 5 pkt. Firma, byc moze kiedys miala wiecej do zaoferowania i nie zamierzam jej oceniac za stawki na rynku (niskie i tak). Dla studenta, ktorego Infosys jest pierwsza praca byc moze jest to ciekawa opcja. Natomiast, wiecej moge powiedziec negatywnych slow na ta lodzka korporacje od tych pozytywnych. Plusy: - szkolenia, rzeczywiscie oferta jest bogata - nowoczesny budynek i dobry dojazd - przedszkole, mozliwosc wyboru lunchu (subway, kantyna itd) Minusy: - nikla szansa rozwoju. Pracownikow z kilkuletnim doswiadczeniem naprawde sie nie docenia. I chociaz nie wierzylam, ze tak slabo tu o awans, to niestety w wiekszosci wyglada to mizernie (proponuja ci go dopiero gdy kladziesz papier....). Nadgodziny, chec wykazania sie, multitasking.... - w wiekszosci na nic sie to nie zdaje. Gnijesz wiele lat na tym samym stanowisku. Lepsi odchodza, nawet stazysci nie chca zostawac. - nieludzkie nadgodziny, pracownicy odchodza a ty dostajesz wiecej do roboty dlatego bo nie ma ludzi do pracy, albo dlatego, ze kolega obok sie obija a ty w ramach docenienia masz mu pomoc... - TeamLeaderzy - w wiekosci osoby nie nadajace sie do pelnienia tej fukcji - w przypadku moim, w 90 procentach byli to ludzie, ktorzy poza wystawianiem urlopow tak naprawde konczyli swoja role jako TL - byli dobrymi process leadami, ale nic poza tym. O spotkania trzeba bylo sie prosic a gdy juz dochodzi do oceny polrocznej, czlowiek znowu slyszal ze firma docenia starania, ale awansu nie bedzie gdyz trzeba sie bardziej starac... i to zdanie dziesiatek/setki pracownikow, a nie tylko moje. - naprawde, niejednokrotnie niemile traktowanie pracownikow przez dziewczyny z HR Administracji.... Ciezko ocenic: - CAMPUS - w opinii innych, szkolenia mizerne, a tak naprawde w wiekszosci pracownicy traktuja to jako ostatnia deske ratunku Infosysu do zatrzymania pracownika przez rok (smutne, ze zamiast realnego rozwoju pracownika wola dac lojalke zeby zmusic czlowieka do pozostania w firmie). I wszystko byloby pieknie, ale szkolenia tam prezentowane podobno nie sa warte tych pieniedzy (moze poza Excelem). Sumarycznie, wielka szkoda. Chociaz mysle, ze glownie ludzie odchodza (jak tez pytam znajomych) przez slabych liderow, niskie pensje i nadgodziny w ilosci przekraczajace ich wytrzymalosc psychiczna. Szkoda, mieliscie potencjal, ale go zmarnowaliscie. W mojej opinii, z tym co sie dzieje, wytrzymacie na rynku polskim maks 5 lat. Choc mam nadzieje, ze krocej, bo ludziom naprawde robicie tu pracoujacym wiecej szkody niz pozytku......

   
Nicki

Ktoś z Was orientuje się jak wygląda tzw. Technical Campus? Ile on trwa i jakich technologii można się tam nauczyć? Podobno niedługo będzie następna edycja.

   
Nicki
@Booki 30.12.2017 19:30

Ok, thx za info. Kiedy rozpoczyna się najbliższa edycja?

   
Dział audytutu

Na początku wszystko prezentowało się fajnie, ale później wyszło szydło z worka. To tak jakby diabeł zrobił świetną reklamę dla piekła. Chaotyczne "szkolenia" udzielane przez praktykantów (!!), niejasne oczekiwania, nieobecni szefowie przychodzący tylko z pretensjami ale nie oferujący podstawowej asysty. Firma jest przeżarta żargonem przy pomocy którego starsi pracownicy bronią się przed konkurencją młodszych. Najbardziej zabolało mnie istnienie kliki towarzyskiej konspirującej przeciwko mnie - pięknie się uśmiechali, nie dawali żadnych uwag do mojej pracy, prawie się nie odzywali (cichy miesiąc lub dwa), odmawiali informacji, a po 2 miesiącach szefowa (wielka nieobecna) przychodzi i mówi, że nie ma dla mnie już miejsca. Generalnie traktują człowieka jak sługusa. Dopiero w ostatnim okresie mojego funcjonowania zaczeli oferować szkolenie w Rachunkowości po angielsku które ratuję ich przed Niedostateczną oceną.

   
Rachel
@Dział audytutu 20.10.2017 15:09

Jakbym czytala o sobie.... :(

   
Nigdy wiecej

Generalnie nie polecam, pracowałam tam w sumie prawie 5 lat, firma bardzo się zmieniła niestety na niekorzyść, jako pierwsza praca przez rok góra dwa jak ktoś wytrzyma to Ok, jeśli nie przeszkadza ci (usunięte przez administratora), który z leanowym podejściem ma tyle wspólnego co wanilia z wanilina, to może wytrzymasz dłużej. Klienci odchodzą, o awansie zapomnij, szklany sufit, podwyżki nikłe. Jak raz awansujesz i dostaniesz kilka stów to kolejne podwyżki masz rzędu 50-60 złotych. Lider jak fajny to albo sam odejdzie albo mu podziękują, kilku liderów już tak zwolnili pracowników tez. Nie ma co się podniecać umowa na dwa lata, bo jest to umowa na czas określony wiec mogą ci ja wypowiedzieć w każdej chwil bez podania powodów.

   
XYZ

@Nigdy więcej a jak myślisz czym spowodowane były te zmiany na gorsze Twoim zdaniem w Infosys BPO Poland? A jak często dostaje... P&G nigdzie nie ucieknie co najmniej do czerwca przyszłego roku, więc nie wiem, skąd takie plotki...

   
Iwona

@Nigdy więcej a jak myślisz czym spowodowane były te zmiany na gorsze Twoim zdaniem w Infosys BPO Poland? A jak często dostaje się te podwyżki, nawet te o kilkadziesiąt złotych? Masz rację najlepiej samemu się sprawdzić i wtedy można się podzielić swoimi wrażeniami.

   
XYZ
@Iwona 15.12.2017 15:18

P&G nigdzie nie ucieknie co najmniej do czerwca przyszłego roku, więc nie wiem, skąd takie plotki...

   
Wszystko zależy od szczęścia

Aplikujcie i sami się przekonajcie. Jedni będą mieli tak jak to opisują osoby w negatywnych komentarzach, a drudzy będą mieli szczęście i trafią na fajnych ludzi i fajne projekty, gdzie szybko awansują. Albo awansują wolniej ale w zamian wiele się nauczą. Sprawdźcie sami jak Wam dopisze szczęście. Jeśli Wam się nie spodoba to zawsze możecie zmienić pracę.

   
gg
@Wszystko zależy od szczęścia 06.12.2017 20:35

Nie wiesz co mowisz....fajnie to juz bylo...wszedl lean i ciagle ludzie uciekaja stamtad...

   
Tomi

Jako były pracownik Infosysu, który nie pracuje już tam od dłuższego czasu, mogę powiedzieć, że w dłuższej perspektywie pracodawca rzeczywiście mizerny, ale to czego tam się nauczyłem - bezcenne. U nowego pracodawcy (cenionego i dobrze płacącego) uchodzę za eksperta w wielu kwestiach. Także jako pierwsza praca jak najbardziej Infosys to super wybór. Wyciągnąć jak najwięcej, a potem zmienić i wołać 3-4 razy tyle ile w Infosysie. I nie ma w tym żadnej przesady.

   
Tomi
@sd 04.12.2017 15:44

*ręki, nie roku.

   
Iwona

Pojawiają się różne opinie i negatywne i opinie pozytywne, ale to co napisał o pracy w Infosys BPO Poland @MIchał robi wrażenie. Bardzo duża ilość dodatków, benefitów. No ta liczba tego wszystkiego robi wrażenie. Wspominasz w niektórych benefitach o stażu pracy. Jaki ma być ten staż, żeby móc z nich skorzystać?

   
lone rider
@Iwona 22.11.2017 12:24

MIchał to platny klakier infosyfu. Jak wierzysz w te bajki co napisal to smieszna jestes xD

   
Skaven

Heja ;) Dopiero będę zaczynać pracę i póki co wasze negatywne komentarze mnie omijają. Zobaczymy ile tak na prawdę w tym prawdy. Jakiś czas po złozeniu CV dostałem telefon że są mną zainteresowani, człowiek przez telefon sprawdził mniej więcej jak wygląda u mnie znajomość języka obcego. Po telefonie dostałem 3 TESTY. Ale jakie - nie powiem - tajemnica ;P Po rozwiązaniu testów kolejnego dnia od tego samego człowieka dostałem telefon z zaproszeniem na rozmowę rekrutacyjną. Umówiliśmy się, spotkaliśmy się, "pospikaliśmy" i porozmawialiśmy. Ogólnie pozytywnie przebiegła rozmowa, nie tak jak w firmach (nie korpo) gdzie rozmowy są jakieś suche, gdzie wygląda jakbyśmy byli na egzaminach. Niedawno dostałem potwierdzenie że mogą mi naszykować umowę etc. Dodam o sobie że byłem NAUCZYCIELEM i zarobki miałem niższe niż te które zaoferowało mi korpo. Nauczycielem przedmiotów zawodowych, gdzie Dyrektor często podkreślał że ja jestem specjalistą w swojej dziedzinie (elektryka + OZE) który robił wg wielu rodaków NIC (a tak naprawdę raz użerał się z młodzieżą - bandą "niepowiemjaką" a raz pracował z ambitną, ale klasy po 25+osób...) Dlaczego nie poszedłem na elektryka? Bo bez praktyk w elektryce nie chcieli ;) praktyki odbywałem w szkołach jako nauczyciel (już pracowałem jako nauczyciel). Jak popracuję trochę w korporacji - na pewno gdzieś tutaj opisze swoje uczucia co do pracy.

   
Potencjalnypracownik

Prace w infosys miałem podjąć w przyszłym tygodniu, po przeczytaniu masy negatywnych i co gorsza świeżych komentarzy zrezygnowałem. Kiedyś wydawało mi się że to firma dająca duże możliwości rozwoju i w jakimś stopniu prestiż, ale niestety jest bardzo prawdopodobne, że się myliłem. Na szczęście mam drugą ofertę pracy. Trzymajcie kciuki!

   
lone rider
@CU 29.09.2017 15:01

Kilku opinii? Hahhahahah tutaj jest SETKI negatywnych opinii wiec nie pieprz ze nie sa obiektywne, ludzie pisza co widza płatny klakierze

   
Roberto

Czy infosys poszukuje kogoś z biegłą znajomością angielskiego i arabskiego? Znam też komunikatywnie rosyjski

   
Roberto
@Stefan 14.11.2017 13:26

Naprawdę aż (usunięte przez administratora)??? Jakoś nie jestem w stanie uwierzyć

   

Zostaw opinię o Infosys Poland Sp. z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infosys Poland Sp. z o.o.