Infosys BPO Poland

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 396 ocen.

Opinie o Infosys BPO Poland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infosys BPO Poland

pracownik

Typowa korporacja (a nawet gorzej niż korpo), gdzie człowiek traktowany jest niestety jak pionek do gry, którego można przestawiać według potrzeb firmy (zmieniać mu obowiązki bo nagle ktoś odchodzi, co zdarza się non stop). Firma na pewno nie dla ludzi z doświadczeniem, tacy będą musieli tylko dawać z siebie ucząc innych najprostszych śmiesznych rzeczy, nie otrzymując nic w zamian. Dział HR powinien być 'otwarty' dla pracownika, tymczasem absolutnie tak nie jest. Rozmowa rekrutacyjna: jeden wielki bałagan... Brak komentarza. Ogólnie nie polecam, bo szybko człowiek czuje się jak w więzieniu. Atmosfera jak w szkole (np. ciągłe śmieszne kontrole tego co pracownik robi co godzinę). Mimo, że ludzie wydają się ok i taką atmosferę się tworzy, niestety jest to zgubne, bo tylko 'Ci fajni ludzie' trzymają pracownika przy zostaniu w firmie, ale Ci ambitni z doświadczeniem i tak odejdą po niedługim czasie. Nikt nie patrzy na to, czego chce pracownik aby mógł się rozwijać bo firma bierze tylko pod uwagę to, że ktoś jest potrzebny na danym stanowisku, bo ciężko na takie znaleźć ludzi.

Bobi

Jeśli znam ang C1 rosyjski i arabski na B2 to ile mogę zarobić w infosys? Czy lepiej szukać gdzie indziej

Sewcio
@Bobi 17.02.2018 14:42

4000 brutto ale to juz maks przy najlepszych wiatrach bo z jezykami jakie wymieniles ludzi jest od groma. w tej firmie w zasadzie nic nie robisz - tniesz koszty w zasadzie

MIchał

Nie rozumiem wielu negatywnych opinii. Widać, że po studiach wszyscy chcieliby zarabiać miliony, tylko niewiele mają ze swojej strony do zaoferowania. Według mnie Infosys do świetna opcja po studiach, a Ci co narzekają to chyba ich pierwsza praca i nie wiedzą jak jest w innych firmach... Z plusów: -świetne możliwości rozwoju (dla tych co chcą naprawdę się czegoś nauczyć, a nie tylko narzekać w kuchni nad kawusią...), są szkolenia zarówno miękkie i twarde (Excel, Visual Basic itd), a team leaderzy wręcz namawiają żeby z nich skorzystać -są darmowe kursy językowe ( tylko poziom B1 i B2), 3 godziny są w trakcie godzin pracy, pozostałe 3 po pracy, po 2 latach pracy można mieć kursy językowe za darmo i tu już dowolny poziom -dofinansowania do studiów (też jest potrzebny staż pracy) -premie półroczne w zależności od tego jak dobrze się pracowało -możliwość pracy po angielsku i faktycznie szlifowanie tego języka w pracy -social - co jakiś czas darmowe bilety do teatru, 400 zł na święta, pikniki, wyjścia teamowe itd -naprawdę ciężko jest wylecieć. trzeba się MOCNO postarać. nawet jak się nie nadajesz do finansów, to przeniosą Cie do innego działu z nadzieją że tam Ci pojdzie lepiej... -umowa od razu na 2 lata -nie ma problemu z urlopem, kazdy ma swojego Backapa, do pracy przychodzisz od 8-9, musisz wysiedziec swoje 8 godzin i tyle. jak trzeba wyjsc godzine wczesniej to tez problemow nie robia, musisz tylko innego dnia to odrobic. nadgodziny płatne. -dodatki językowe, za hiszpański 600 zł, norweski 1000 zł Z minusów: -niestety na początek mała kasa - 3000 zł (chyba że ktoś zna języki obce, bo wtedy są dodatki), potem po roku można awansować na specjalistę (jak się robi coś więcej niż tylko narzeka) i jest 500 zł więcej. niedużo, ale jak na płace zaraz po studiach nie jest zle -no i tu w zależności od projektu można trafić lepiej lub gorzej... tutaj już jest ruletka. do tego dochodzi team leader, team, rodzaj procesu... ale jeśli bardzo się nie podoba to można się przenieść do innego działu/klienta. do wszystkich którym praca w infosysie się nie podoba-serio NIKT was tu nie trzyma, droga wolna. a jak nigdzie więcej was nie chcą to bądźcie wdzięczni że w ogole macie prace.

m
@orki 17.11.2017 10:24

a ja sie śmieje z niego, że za te same pieniądze można siedzieć przed kompem wśród fajnych ludzi. A On dyga po placu i rozbiera auta. Rozwojowe i fascynujące na prawdę.

orki
@m 26.01.2018 13:14

a on się z ciebie smieje że zmarnować 5 lat życia na bezsensowne studia opłacone przez podatników, które i tak ci nic nie dały a on w tym czasie zarobił 180 tys zł i kupił mieszkanie bez kredytów, a ty będziesz brał teraz kredycik i spłacał go przez najbliże 40 lat. PS: CI którzy wyjechali za granicę kopać buraki też się dorobili, a ty teraz jedyne co możesz to pamachać plakiętką z hiduskiego korpo myśląc że jestes nie wiadomo jak zaje*isty.

Iwona

@ktos piszesz o pracy na recepcji w firmie Infosys BPO Poland? Praca jest odmóżdżająca, bo nie ma rozwojowych obowiązków? Generalnie na recepcjach prowadzi się dość wszędzie stałe obowiązki. Może są osoby, które są stworzone do takich prac, ale nie jesteś nią Ty. Ale czy to oznacza, że trzeba odradzać pracę w firmie?

ktos nr 2
@Iwona 31.01.2018 14:54

o moj Boze, dziewczyno umiesz czytac ze zrozumieniem? Odmozdzajaca to jest praca w tej firmie, a autor postu wspolczuje osobom na recepcji, bo na nich sie skupiaja frustacje innych. Szkoda gadac :(

Iwona

@raz jeszcze administrator usuwa obraźliwe treści, nikt nie musi za to płacić. A kontaktuj się z administratorem poprzez e-maila: admin@gowork.pl @KorpoSzczurek Ty spędziłeś w firmie Infosys BPO Poland 2 lata? Czego się nauczyłeś? Bo z tego co piszesz firma organizuje dużo szkoleń.

madrus
@Iwona 23.01.2018 14:03

a co jest obrazliwego w slowie wynaturzony? Odsylam do slownika i lekcji jezyka polskiego na poziomie szkoly podstawowej, klasa IV

Iwona

@KorpoSzczurek czyli według Ciebie Infosys BPO Poland jest idealnym miejscem dla studentów? A czy sama firma nie ma problemu z zatrudnianiem osób bez doświadczenia? Nie mają one problemu z dostaniem się na rozmowę rekrutacyjną?

anonymous
@Iwona 08.01.2018 12:53

Heh czasem mają problem bo Hr-owcy zapominają źe na dany dzień jest rozmowa o pracę. Wtedy jest problem.Pan z szatni nie przepuści na górę nawet za snickersa...

ktos
@anonymous 12.01.2018 20:01

lapka w gore za snickersa :), ludki na dolnej recepcji naprawde maja prze**kichane, musza robic co im kaze gora a tak serio, jak macie inna opcje to ja wybierzcie, jest tyle SSC/BPO w Lodzi, ze jest w czym wybierac. Nie polecam tam pracy, i przestrzegam kazdego kto rozwaza ta opcje - dla waszego zdrowia psychicznego i higieny umyslu - odmozdzajaca praca dla naszych prekursorow czyli ma**lp :D

ExInfosys

Dobra firma. Pensje 7000-10000 brutto nikogo nie dziwią tu z bardziej doświadczonych

Sik
@ExInfosys 20.01.2018 23:46

Tu rzeczywiscie nikogo nie dziwią.ale w Infosys to na 3 osoby taką kwotę...

raz jeszcze

wrzucam post raz jeszcze, drogi adminisratorze od kiedy "wynaturzony LEAN" jest okresleniem obrazliwym???? czyzby jednak Infosys placil za usuwanie/zmienianie opinii? Generalnie nie polecam, pracowałam tam w sumie prawie 5 lat, firma bardzo się zmieniła niestety na niekorzyść, jako pierwsza praca przez rok góra dwa jak ktoś wytrzyma to Ok, jeśli nie przeszkadza ci wynaturzony LEAN (usunięte przez administratora), który z leanowym podejściem ma tyle wspólnego co wanilia z wanilina, to może wytrzymasz dłużej. Klienci odchodzą, o awansie zapomnij, szklany sufit, podwyżki nikłe. Jak raz awansujesz i dostaniesz kilka stów to kolejne podwyżki masz rzędu 50-60 złotych. Lider jak fajny to albo sam odejdzie albo mu podziękują, kilku liderów już tak zwolnili pracowników tez. Nie ma co się podniecać umowa na dwa lata, bo jest to umowa na czas określony wiec mogą ci ja wypowiedzieć w każdej chwil bez podania powodów.

KorpoSzczurek

Teraz po latach pracy (w tym dla roznych klientow) moge szczerze ocenic firme i nie moge wystawic wiecej niz 2 na 5 pkt. Firma, byc moze kiedys miala wiecej do zaoferowania i nie zamierzam jej oceniac za stawki na rynku (niskie i tak). Dla studenta, ktorego Infosys jest pierwsza praca byc moze jest to ciekawa opcja. Natomiast, wiecej moge powiedziec negatywnych slow na ta lodzka korporacje od tych pozytywnych. Plusy: - szkolenia, rzeczywiscie oferta jest bogata - nowoczesny budynek i dobry dojazd - przedszkole, mozliwosc wyboru lunchu (subway, kantyna itd) Minusy: - nikla szansa rozwoju. Pracownikow z kilkuletnim doswiadczeniem naprawde sie nie docenia. I chociaz nie wierzylam, ze tak slabo tu o awans, to niestety w wiekszosci wyglada to mizernie (proponuja ci go dopiero gdy kladziesz papier....). Nadgodziny, chec wykazania sie, multitasking.... - w wiekszosci na nic sie to nie zdaje. Gnijesz wiele lat na tym samym stanowisku. Lepsi odchodza, nawet stazysci nie chca zostawac. - nieludzkie nadgodziny, pracownicy odchodza a ty dostajesz wiecej do roboty dlatego bo nie ma ludzi do pracy, albo dlatego, ze kolega obok sie obija a ty w ramach docenienia masz mu pomoc... - TeamLeaderzy - w wiekosci osoby nie nadajace sie do pelnienia tej fukcji - w przypadku moim, w 90 procentach byli to ludzie, ktorzy poza wystawianiem urlopow tak naprawde konczyli swoja role jako TL - byli dobrymi process leadami, ale nic poza tym. O spotkania trzeba bylo sie prosic a gdy juz dochodzi do oceny polrocznej, czlowiek znowu slyszal ze firma docenia starania, ale awansu nie bedzie gdyz trzeba sie bardziej starac... i to zdanie dziesiatek/setki pracownikow, a nie tylko moje. - naprawde, niejednokrotnie niemile traktowanie pracownikow przez dziewczyny z HR Administracji.... Ciezko ocenic: - CAMPUS - w opinii innych, szkolenia mizerne, a tak naprawde w wiekszosci pracownicy traktuja to jako ostatnia deske ratunku Infosysu do zatrzymania pracownika przez rok (smutne, ze zamiast realnego rozwoju pracownika wola dac lojalke zeby zmusic czlowieka do pozostania w firmie). I wszystko byloby pieknie, ale szkolenia tam prezentowane podobno nie sa warte tych pieniedzy (moze poza Excelem). Sumarycznie, wielka szkoda. Chociaz mysle, ze glownie ludzie odchodza (jak tez pytam znajomych) przez slabych liderow, niskie pensje i nadgodziny w ilosci przekraczajace ich wytrzymalosc psychiczna. Szkoda, mieliscie potencjal, ale go zmarnowaliscie. W mojej opinii, z tym co sie dzieje, wytrzymacie na rynku polskim maks 5 lat. Choc mam nadzieje, ze krocej, bo ludziom naprawde robicie tu pracoujacym wiecej szkody niz pozytku......

Nicki

Ktoś z Was orientuje się jak wygląda tzw. Technical Campus? Ile on trwa i jakich technologii można się tam nauczyć? Podobno niedługo będzie następna edycja.

Booki
@Nicki 28.12.2017 16:48

TC trwa 2 tygodnie, nacisk kładziony jest głównie na Excela z VBA - 1 tydzień i SQL - 2/3 dni) dodatkowo analityka i manipulacja danymi z R i Python. W tej edycji wprowadzamy też Power BI ;) Więcej szczegółów nie znam, zachęcam do udziału.

Nicki
@Booki 30.12.2017 19:30

Ok, thx za info. Kiedy rozpoczyna się najbliższa edycja?

Dział audytutu

Na początku wszystko prezentowało się fajnie, ale później wyszło szydło z worka. To tak jakby diabeł zrobił świetną reklamę dla piekła. Chaotyczne "szkolenia" udzielane przez praktykantów (!!), niejasne oczekiwania, nieobecni szefowie przychodzący tylko z pretensjami ale nie oferujący podstawowej asysty. Firma jest przeżarta żargonem przy pomocy którego starsi pracownicy bronią się przed konkurencją młodszych. Najbardziej zabolało mnie istnienie kliki towarzyskiej konspirującej przeciwko mnie - pięknie się uśmiechali, nie dawali żadnych uwag do mojej pracy, prawie się nie odzywali (cichy miesiąc lub dwa), odmawiali informacji, a po 2 miesiącach szefowa (wielka nieobecna) przychodzi i mówi, że nie ma dla mnie już miejsca. Generalnie traktują człowieka jak sługusa. Dopiero w ostatnim okresie mojego funcjonowania zaczeli oferować szkolenie w Rachunkowości po angielsku które ratuję ich przed Niedostateczną oceną.

Rachel
@Dział audytutu 20.10.2017 15:09

Jakbym czytala o sobie.... :(

Nigdy wiecej

Generalnie nie polecam, pracowałam tam w sumie prawie 5 lat, firma bardzo się zmieniła niestety na niekorzyść, jako pierwsza praca przez rok góra dwa jak ktoś wytrzyma to Ok, jeśli nie przeszkadza ci (usunięte przez administratora), który z leanowym podejściem ma tyle wspólnego co wanilia z wanilina, to może wytrzymasz dłużej. Klienci odchodzą, o awansie zapomnij, szklany sufit, podwyżki nikłe. Jak raz awansujesz i dostaniesz kilka stów to kolejne podwyżki masz rzędu 50-60 złotych. Lider jak fajny to albo sam odejdzie albo mu podziękują, kilku liderów już tak zwolnili pracowników tez. Nie ma co się podniecać umowa na dwa lata, bo jest to umowa na czas określony wiec mogą ci ja wypowiedzieć w każdej chwil bez podania powodów.

Zatrudniony
@Nigdy wiecej 30.11.2017 19:14

Skad wiesz o (usunięte przez administratora)

XYZ

@Nigdy więcej a jak myślisz czym spowodowane były te zmiany na gorsze Twoim zdaniem w Infosys BPO Poland? A jak często dostaje... P&G nigdzie nie ucieknie co najmniej do czerwca przyszłego roku, więc nie wiem, skąd takie plotki...

Iwona

@Nigdy więcej a jak myślisz czym spowodowane były te zmiany na gorsze Twoim zdaniem w Infosys BPO Poland? A jak często dostaje się te podwyżki, nawet te o kilkadziesiąt złotych? Masz rację najlepiej samemu się sprawdzić i wtedy można się podzielić swoimi wrażeniami.

XYZ
@Iwona 15.12.2017 15:18

P&G nigdzie nie ucieknie co najmniej do czerwca przyszłego roku, więc nie wiem, skąd takie plotki...

Wszystko zależy od szczęścia

Aplikujcie i sami się przekonajcie. Jedni będą mieli tak jak to opisują osoby w negatywnych komentarzach, a drudzy będą mieli szczęście i trafią na fajnych ludzi i fajne projekty, gdzie szybko awansują. Albo awansują wolniej ale w zamian wiele się nauczą. Sprawdźcie sami jak Wam dopisze szczęście. Jeśli Wam się nie spodoba to zawsze możecie zmienić pracę.

gg
@Wszystko zależy od szczęścia 06.12.2017 20:35

Nie wiesz co mowisz....fajnie to juz bylo...wszedl lean i ciagle ludzie uciekaja stamtad...

Tomi

Jako były pracownik Infosysu, który nie pracuje już tam od dłuższego czasu, mogę powiedzieć, że w dłuższej perspektywie pracodawca rzeczywiście mizerny, ale to czego tam się nauczyłem - bezcenne. U nowego pracodawcy (cenionego i dobrze płacącego) uchodzę za eksperta w wielu kwestiach. Także jako pierwsza praca jak najbardziej Infosys to super wybór. Wyciągnąć jak najwięcej, a potem zmienić i wołać 3-4 razy tyle ile w Infosysie. I nie ma w tym żadnej przesady.

Tomi
@sd 04.12.2017 15:44

Jak masz odpowiednie umiejętności i predyspozycje, to 10000 zł brutto, jest w zasięgu roku po 2-3 latach w Infosysie.

Tomi
@sd 04.12.2017 15:44

*ręki, nie roku.

Iwona

Pojawiają się różne opinie i negatywne i opinie pozytywne, ale to co napisał o pracy w Infosys BPO Poland @MIchał robi wrażenie. Bardzo duża ilość dodatków, benefitów. No ta liczba tego wszystkiego robi wrażenie. Wspominasz w niektórych benefitach o stażu pracy. Jaki ma być ten staż, żeby móc z nich skorzystać?

lone rider
@Iwona 22.11.2017 12:24

MIchał to platny klakier infosyfu. Jak wierzysz w te bajki co napisal to smieszna jestes xD

Skaven

Heja ;) Dopiero będę zaczynać pracę i póki co wasze negatywne komentarze mnie omijają. Zobaczymy ile tak na prawdę w tym prawdy. Jakiś czas po złozeniu CV dostałem telefon że są mną zainteresowani, człowiek przez telefon sprawdził mniej więcej jak wygląda u mnie znajomość języka obcego. Po telefonie dostałem 3 TESTY. Ale jakie - nie powiem - tajemnica ;P Po rozwiązaniu testów kolejnego dnia od tego samego człowieka dostałem telefon z zaproszeniem na rozmowę rekrutacyjną. Umówiliśmy się, spotkaliśmy się, "pospikaliśmy" i porozmawialiśmy. Ogólnie pozytywnie przebiegła rozmowa, nie tak jak w firmach (nie korpo) gdzie rozmowy są jakieś suche, gdzie wygląda jakbyśmy byli na egzaminach. Niedawno dostałem potwierdzenie że mogą mi naszykować umowę etc. Dodam o sobie że byłem NAUCZYCIELEM i zarobki miałem niższe niż te które zaoferowało mi korpo. Nauczycielem przedmiotów zawodowych, gdzie Dyrektor często podkreślał że ja jestem specjalistą w swojej dziedzinie (elektryka + OZE) który robił wg wielu rodaków NIC (a tak naprawdę raz użerał się z młodzieżą - bandą "niepowiemjaką" a raz pracował z ambitną, ale klasy po 25+osób...) Dlaczego nie poszedłem na elektryka? Bo bez praktyk w elektryce nie chcieli ;) praktyki odbywałem w szkołach jako nauczyciel (już pracowałem jako nauczyciel). Jak popracuję trochę w korporacji - na pewno gdzieś tutaj opisze swoje uczucia co do pracy.

Potencjalnypracownik

Prace w infosys miałem podjąć w przyszłym tygodniu, po przeczytaniu masy negatywnych i co gorsza świeżych komentarzy zrezygnowałem. Kiedyś wydawało mi się że to firma dająca duże możliwości rozwoju i w jakimś stopniu prestiż, ale niestety jest bardzo prawdopodobne, że się myliłem. Na szczęście mam drugą ofertę pracy. Trzymajcie kciuki!

barbarian
@CU 29.09.2017 15:01

Mysle ze nie jest to tak e tylko niezadowoleni marnuja czas na wyrazenie niepochlebnych opinii w internecie czesto sa to ludzie ktorzy mieli negatywne doswiadczenia nie zawsze z powodu lenistwa czy niecheci do nauki nowych rzeczy ale tacy ktorym firma dala w kosc i chca przestrzec innych przed negatywnymi kwestiami ktorych doswiadczyli oraz uczulic ich na pewne kwestie by byli ostrozni przed a nie po szkodzie...to jest forum na ktorym wyraza sie opinie o prcodawcy w koncu...

lone rider
@CU 29.09.2017 15:01

Kilku opinii? Hahhahahah tutaj jest SETKI negatywnych opinii wiec nie pieprz ze nie sa obiektywne, ludzie pisza co widza płatny klakierze

Roberto

Czy infosys poszukuje kogoś z biegłą znajomością angielskiego i arabskiego? Znam też komunikatywnie rosyjski

Stefan
@Roberto 14.11.2017 11:13

Z pewnością dużo wyższe. Za tak rzadki język sam dodatek językowy w okolicach 1500zł. Zarobki całościowo, zależne od doświadczenia, ale myślę, że ok. 5000 brutto możesz oczekiwać, być może więcej.

Roberto
@Stefan 14.11.2017 13:26

Naprawdę aż 5000??? Jakoś nie jestem w stanie uwierzyć

bleeee

hhhhhh

elemeledudkigospodarzmalutki!
@bleeee 24.10.2017 10:08

Dokładnie!!! Lubię jasne przekazy i bardzo dziękuję za konkrety, bo ich tutaj jak na lekarstwo. Dzięki wielkie i pozdrawiam Cię mocno hhhhhhhh

Beata

czy czesto oferuja praktykantom mozliwosc zostania na dluzej?? szukam raczej firmy, gdzie jest duza szansa na takie zostanie, a nie typowe praktyki, zeby odbebnic, dostac podpis/papierek i nastepnie obie strony sie zegnaja.... Z angielskiego mam certyfikat FCE wiec podstawowe i najwazniejsze wymaganie mysle ze spelniam...... jakby ktos mial jakies info to bardzo by mi bylo milo :)

manager
@Beata 20.10.2017 15:21

Aplikuj karynko, oni teraz biora wszystkich jak leci, taka rotacje mają

Maniek

Czy może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji o pracy w magazynie, taką ofertę znalazłem. Ja słyszałem sporo dobrego o Infosys BPO Poland, dlatego aplikuję.

levis

Coz za desperacja, HR na forum kontaktuje sie z aplikujacymi :D xD

Fertig
@levis 14.10.2017 11:12

Nie jestem zwolenniczką Infosysu, ale tutaj akurat miło z ich strony. Firmę wspominam bardzo źle pod względem organizacji, bezsensownego reportingu i leanu, który przynosił de facto efekt odwrotny od zamierzonego i jeszcze bardziej zwiększył rotację pracowników, nie znosiłam swojego przełożonego, przez którego odeszła ponad połowa zespołu, ale nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że niczego się nie da nauczyć. Da się, tylko trzeba chcieć i nie udawać jak typowy Polak że się pracuje i żądać podwyżki za nierobienie niczego. A ci najbardziej narzekający robili najmniej i to za nich się harowało. Są tutaj zarówno ludzie zdolni i pracowici, jak i roszczeniowi, wiecznie narzekający i zarazem nic nierobiący obijacze. Firma jest ogromna i to jej największa wada. Akurat ja uważam, że osoby z HR były kompetentne i starały się - co prawda bez skutku, bo z liczbą 2,5 tysiąca pracowników trudno ogarnąć cokolwiek - w miarę możliwości pomagać. Przestańcie się bezsensownie wyżywać i zamiast tego udzielajcie obiektywnej opinii. Ja byłam w o wiele gorszych korporacjach. Odeszłam głównie przez jedną osobę. Nie żałuję, ale wielu ludzi miło wspominam.

Wiecznie czekająca

Witam, Czy to normalne ze od wysłania aplikacji do hr upłynęło 2 miesiące i do tej pory nikt do mnie sie nie odezwał? Wyslalalm dwa tygodnie ponownie swoją aplikacje i nadal cisza. Myślicie ze mam czekać dalej, czy dać sobie spokój? Czy ktoś juz spotkał sie z taka sytuacja? Widzialam komentarz osoby z hr ze w takim przypadku powinno sie wysłać jeszcze raz swoje CV, tymczasem ja wysłałam i nic sie nie zadziało. Miałaby być to moja pierwsza praca, w związku z czym chciałabym ja rozpocząć właśnie w Infosysie, przeczytałam i słyszałam ze jest to dobra firma na początek drogi zawodowej.

HR Manager
@Wiecznie czekająca 10.10.2017 16:34

Uprzejmie proszę o kontakt mailowy na adres rekrutacja_lodz@infosys.com. Oczywiście kontaktujemy się tylko z wybranymi osobami, ale postaramy się jeszcze raz rozważyć Pani aplikację oraz wrócić z informacją dlaczego nie zdecydowalismy się na kontakt. Prosze w mailu powołać się na Pani wypowiedź na portalu.

Myśląca

@Infosysianin;) Bardzo rzeczowa i obiektywna opinia, która nie próbuje zaczarować rzeczywistości. Nigdzie nie jest idealnie ale trzeba docenić , że Infosys BPO jest spoko firmą nawet jeśli jest coś do naprawienia.

qwerty

Pozostałe kwestie: Lojalki - co jak co, ale Infosys oferuje przeogromny pakiet szkoleń dla pracowników. Przyjmujemy ludzi praktycznie bez wiedzy, doświadczenia. Inwestujemy w ich wyszkolenie - można sprawdzić rynkowe ceny takich szkoleń. Lojalka jest standardem w takich przypadkach. A o tym, że ludzie są dobrze wyszkoleni świadczy fakt, jak wielu ex pracowników Infosysu pracuje w innych SSC/ BPO. Lean - nie będę bronił rękami i nogami, bo jest wiele minusów ale SSC idą w tę stronę. Więcej, to nie jest jakiś wymysł polski ale naprawdę ogrom korporacji wdraża Leana, a jak nie ma Leana to są timesheety itp. Naprawdę, przy tak dużym zatrudnieniu (2500+) trzeba wdrażać jakieś narzędzia monitorowania pracy + identyfikacji marnotrastwa, którego jest dużo. HR-y - ponownie, nie dam się pokroić, ale uwierzcie mi, że nie jest łatwo zarządzić ludźmi przy rotacji +/- 100 osób miesięcnzie = 100 osób odchodzi i 100 osób nowych przychodzi. Zgadzam się, że przypadki, gdy nie dostajecie świadectw pracy na czas są naganne, albo gdy firma nie wypłaciła nadgodzin na czas. Poproście o odsetki, wystąpcie na drogę prawną serio. Zarzuty o pracę w wycinku danego obszaru - no takie są założenia tej branży, nie ma co z tym walczyć. Założeniem SSC/ BPO jest, że praktycznie dowolna osoba z ulicy znająca angielski (+ inny język jeśli wymagany w danym procesie) dostanie instrukcję i wykona zadanie. Musi to tak wyglądać, to jest idea outsourcingu procesów finansowych i nie tylko. Jeśli ktoś nie chce robić stricte w procesie, to Infosys ma całą masę zespołów tzw. horyzontalnych, gdize nie pracuje się dla jednego klienta a praca jest typowo projektowa np. przy tzw. transition tj. przenoszeniu procesów od klienta do BPO, audytach wewnętrznych, sprzedażowych, zespoły techniczne improvmentowe itp. Jeśli ktoś chce się rozwijać multidyscyplinarnie, to szukałbym pracy w takim zespole. Przy wielu wadach Infosysu, chciałbym podkreślić, że jest to firma, która naprawdę daje szansę na rozpoczęcie kariery (słowo wyświechtane) osobom zaraz po studiach (albo nawet nie), daje pewność zatrudnienia, względne wynagrodzenie (mogłoby być więcej ale też przyjmujemy ludzi bez doświadczenia). Myślę, że to b. dobra firma na start. O tym, że w Infosysie jest przede wszystkim bardzo dobra atmosfera, niech świadczy fakt ile jest powrotów do Infosysu. O tym oczywiście się tak głośno nie mówi, bo ludzie już się tak tym nie chwalą. Ale "liznęli" innych korporacji i nie wszędzie jest tak, że godzina 16 wybija i do domu - w Infosysie tak jest. Nie mówię, że to jest coś dziwnego bo tak powinno być wszędzie, ale nie jest. W Infosysie nie ma absolutnie żadnej presji na pracowników. Nikt nie oczekuje od Ciebie nieosiągalnych zadań. Więcej, nie ma też wyrzucania z firmy. Nie sprawdzasz się, to idziesz do innego działu, dostajesz drugą, trzecią, czwartą szansę - nie pozbywają się Ciebie od razu. Masz masę możliwości przeniesienia się i znalezienia "własnej drogi".

2010-2012
@qwerty 07.10.2017 00:32

Założeniem SSC/ BPO jest, że praktycznie dowolna osoba z ulicy znająca angielski (+ inny język jeśli wymagany w danym procesie) dostanie instrukcję i wykona zadanie. Musi to tak wyglądać, to jest idea outsourcingu procesów finansowych i nie tylko. Kompletna bzdura, zwykłe kłamstwo. Ale tak to wygląda w Info, ludzie klikają jak małpki tak jak instrukcja każe i nie mają bladego pojęcia co robią - stąd popełniają błędy a następnie przychodzą do takich firm jak moja twierdząc, że są księgowymi z 2-3 letnim doświadczeniem. Później jednak wychodzi na jaw, że nie mają bladego pojęcia co się wokół nich dzieje. Infosys ich odmóżdża, nie uczy analizować, nie uczy myśleć, nie uczy samodzielności a już na pewno nie przygotowuje do zawodu analityka/księgowego. Jeżeli chce się świadczyć szeroko rozumiane usługi finansowe na wysokim poziomie to trzeba mieć wykształconych ludzi znających zagadnienia finansów przedsiębiorstw, standardów sprawozdawczości, prawa podatkowego, rachunkowości. Trzeba znać języki obce, znać narzędzia IT, mieć wiele umiejętności miękkich a nie być biernym klikaczem "z ulicy" podążającym za niedokładną "instrukcją". Sam pracowałem w Łodzi i w Warszawie w znanych SSC i każda firma w tych miastach podchodziła do osób po Infosysie z gigantyczną rezerwą - CV mogło wyglądać zachęcająco ale Ci ludzie, jak się później okazywało, nie mieli absolutnie żadnych podstaw do prowadzenia ksiąg księgowości czy to polskiej czy tej międzynarodowej-korporacyjnej. Zazwyczaj legitymowali się umiejętnością częściowej obsługi jakiegoś "procesu" ale nie znali żadnych szczegółów. Byłem świadkiem absurdalnych sytuacji, w których osoba miała w CV wpisane wykonywanie rewaluacji lub księgowanie accruali a na rozmowie kwalifikacyjnej nie potrafiła nawet ogólnie wyjaśnić czym te rzeczy są. Dla równowagi dodam, że miałem także przyjemność współpracować z absolwentami takich kierunków jak ekonometria, FiR czy matematyka, którzy Infosys mieli w CV jako swoją pierwszą pracę na studiach lub zaraz po studiach, ale maksymalnie rok czy dwa i miałem wrażenie, że pracuje z ludźmi mądrymi i rokującymi na przyszłość. Nie wiem na ile to zasługa studiów a na ile Infosysu. Osobiście uważam, że to głównie zasługa charakteru, wszyscy byli naturalnie dociekliwi i inteligentni, być może dlatego Infosysowe procedury i "instruktażowe" myślenie nie wyprało im mózgów a w Info odebrali wyłącznie swoje pierwsze szlify i zaznajomili się z kulturą pracy w korpo - tak jak przez 2 lata studiów robiłem to i ja.

mrówek
@qwerty 07.10.2017 00:32

Podobają mi się dopiski do każdych widełek - "myślę", "wydaje mi się" :) a ja "myślę" że poziomy od 6 w gore pracuja charytatywnie I firma daje im miskę curry dziennie :) "W Infosysie nie ma absolutnie żadnej presji na pracowników. Nikt nie oczekuje od Ciebie nieosiągalnych zadań. Więcej, nie ma też wyrzucania z firmy. Nie sprawdzasz się, to idziesz do innego działu, dostajesz drugą, trzecią, czwartą szansę - nie pozbywają się Ciebie od razu. Masz masę możliwości przeniesienia się i znalezienia "własnej drogi"." Z tymi szansami to bez przesady - nikt nie będzie podrzucał "zgniłego jabłka" od zespołu do zespołu. Jak ktoś prezentuję sobą tylko dno, wodorosty, metr mułu I jeszcze morze rozczeń, to żadna zmiana nie pomoże, a tylko bedzie źle wpływała na resztę zespołu.

Maurycy

Uważam, że Infosys BPO Poland to firma dla ambitnych.

były pracownik

Podoba mi się, że HR Infosys zaczęło tutaj się wypowiadać.

Obecny

Może Infosys BPO nie jest idealna firmą ale czy ktoś takie widział? Nie zdziwię się jak czar innych firm pryśnie szybko, bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, pamiętajcie. Ja sobie chwalę pracę w firmie.

Angel

Napisałam na rekrutacja_lodz@infosys.com zapytanie w swojej sprawie dwa dni temu i też cisza. Czyli nadal nie wiem na czym stoję. Czy sprawa mojej kandydatury jest juz zakończona i mnie o tym nie poinformowano czy jeszcze się zastanawiają nad moją osobą i stąd zwlekanie z odpowiedzią czy moze jest jeszcze inna przyczyna?

HR Infosys
@Angel 29.09.2017 14:28

Witam, Jeżeli dobrze zidentyfikowaliśmy maila, otrzyma Pani informację zwrotną w dniu dzisiejszym. Pozdrawiamy

Iwona

Pojawiło się sporo pytań powyżej osób zainteresowanych pracą w Infosys BPO Poland. Czy zatem pracownicy firmy mogliby odpowiedzieć na te pytania? Pamiętajcie, że każda osoba odpowiadająca na pytanie może komuś pomóc w znalezieniu informacji o potencjalnym pracodawcy.

CU
@Iwona 29.09.2017 10:02

Zapraszamy serdecznie.Jest mozliwosc dzielenia szkoly i pracy.Są praktyki zawodowe jak i kontrakty na 0.5 etatu.

hahaha
@CU 29.09.2017 14:03

przy takim odpływie ludzi nic dziwnego, że pozwalacie godzić pracę i szkołę. Niedługo będziecie zatrudniać emerytów i gimnazjalistów.

dregnartylon

Czy w infosysie jest możliwość by pracować np. tylko na pół etatu, jeśli jest się studentem dziennym?

cu
@dregnartylon 28.09.2017 22:24

Oczywiście, że jest taka możliwość.zapraszamy

andrew

czy po kierunku studiow ekonomia na uł jest szansa tam sie zalapac? czy tylko i wylacznie finanse/informatyka??? ktos pracuje tam po ekonomii?? z gory dziekuje za odp :)

sf
@HR Infosys 27.09.2017 14:08

Ile płacicie na levelu 3B i 4B ?

Kuba
@sf 06.10.2017 00:13

Inteligentne pytanie...

jessica

czy ciezko jest na stazu? czy daja trudne rzeczy do robienia na poczatku? jestem przerazona.

niksloter
@jessica 23.09.2017 18:35

Potwornie trudne, wręcz niewykonalne! Może jakiś brajanek Ci pomoże...

kiri

ja czekalam na odpowiedz miesiac, nie wiem moze dlatego ze skladalam w przed wakacjami/urlopami? zlozylam, na drugi dzien telefon z testami i potem iesiac czekania na odpowiedz ;)... potem z dnia na dzien rozmowa i po kilku dniach odpowiedz :)

jacob

ile czekaliscie na odpowiedz po rozmowie?

Iwona

Bardzo dużo pytań jest na wątku Infosys BPO Poland, a nikt na nie nie odpowiada. Ja niestety też nie znam odpowiedzi na Wasze pytania, ale może ktoś, kto pracuje w tej firmie i zna odpowiedzi na te pytania mógłby udzielić odpowiedzi?

aga

Czy ktos wie kiedy zlikwiduja te odbijanie sie na bramkach do do minuty :/

Angel

Do mnie zadzwonili tydzień po wysłaniu aplikacji. Pani z hr powiedziała, że wyniki naszej rozmowy przesyła wyżej i jeśli bedzie ok to otrzymam telefon i będzie dalsza część rozmowy przez telefon. A jeśli nie będzie ok to wyślą mi informacje droga mailową. Mija jutro tydzień i póki co ani nikt do mnie nie zadzwonił w sprawie dalszej rozmowy ani nie mam maila odmownego. I nie wiem czy dalej czekać czy jednak uznać sprawę juz za zakończoną.

Świeżaczek

Czekający - Ja np dostałem telefon z hr dzień po wysłaniu swojej aplikacji do nich. Więc wydaje mi się, że twoja aplikacja mogła się im gdzieś zapodziać. Radziłbym przypomnieć im się drogą mailową, być może to zaprocentuje :)

Czekający

Czy wie ktoś ile czeka sie na telefon z zaproszeniem na rozmowę po wysłaniu aplikacji?

dorota

wie ktos cos na temat tego calego students development program in finance and accounting? trudno sie dostac? czego sie spodziewac? jakies opinie? z gory dziekuje

lala

umowe o prace podpisujesz 1 dnia campusu, na campusie dostajesz hajs taki co pozniej w pracy

anonim

(usunięte przez administratora)

Nik

Spoko mozesz przyjsc w dresie nikt nie zauwazy...

look

portki i koszulka. nie spodziewaj się że każdy śmiga w garniturze jak w serialu o wielkomiejskim życiu.

kejli

trudno dostac sie na staz?

josiffrancoII

Ktoś wie jak wygląda obecnie sytuacja z Campus? Jakie są stawki w czasie tego szkolenia a jakie potem? No i jak wygląda potem kwestia w którym dziale się ląduje po zakończeniu kursu?

manager

I ciagle rekrutuja na te same stanowiska od lat, ludzie dlugo nie pracuja w infosyfie widzac co sie dzieje https://www.pracuj.pl/praca/master-data-specialist-lodz,oferta,5500732

Miła

Czy przy bardzo dobrej znajomości języka angielskiego miałbym szansę na dobrą pracę w Infosys BPO Poland? Może mi ktoś podpowiedzieć, komentarze nie są zbyt przychylne!

Czekający

Aplikowałem do firmy miesiac temu, w tym czasie dostałem maila z testem kompetencji. Jednak do tej pory nikt do mnie nie zadzwonił. Ile czeka sie na telefon z hr? Pytam, bo nie wiem czy wysyłać CV do innych firm czy nadal czekać.

rowniezczekajacy
@Czekający 13.09.2017 08:13

a ja od kwietnia czekam na nalezne mi wyrownanie pensji i cisza, nikt nic nie wie mam 3mce wypowiedzenia i jak nie wyplaca mi tego wyrownania do tego czasu to porusze niebo i ziemie a wyciagne ta kase - zawiadomie kazdy organ jaki sie da. podpisalem aneks z podwyzka wiec to ma moc prawna a kasy jak nie bylo tak niema. a to tylko 80zl miesiecznie wiecej przeciez. tu juz chodzi o zasady a nie o tych kilka stow

HR Infosys
@Czekający 13.09.2017 08:13

Uprzejmie prosimy o kontakt na adres mailowy rekrutacja_lodz@infosys.com. Postaramy się przanalizowac jeszcze raz proces rekrutacji i wrócić do Pana z informacją zwrotną. Przepraszamy za zaistniałą sytuację.

Kara

a ja polecam,przynajmniej jak na pierwszą pracę. Zarobki ok (jeszcze jak się zna drugi język poza ang) , fakt na Campusie jest umowa lojalnosciowa do podpisania na rok.. dla jednych problem dla drugich nie ;) Zapewne oczywistym jest to, że jak trafisz do zespołu gdzie ludzie są średni lub mało pomocni to się odechciewa i może nie podobać ale w każdej pracy są jakieś minusy. Socjal średni, ale zawsze lepsze to niż nic, bony na świeta, dofinansowanie do ok system 'Nie taki diabel strazny jak go maluja' na pewno jeśli to pierwsza praca w branży to polecam

Zostaw opinię o Infosys BPO Poland - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Infosys BPO Poland