MAHLE Krotoszyn

• Roszki
  • Kościelna Wieś
  • Włodzimierka
  • Jaranowo
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

Katarzyna

27.03.2023 08:42

Kiedy te bony w końcu wiecie po ile ? Związkowiec chodzi po hali a informacji zero

03.04.2023 07:31

Tylko że jak ktoś przyjęty na Podfirme wyraża chęć pracy, stara się to po jakimś czasie przechodzi na umowę Mahle. Na początku nie ma nic za darmo, to takie zabezpieczenie się firmy przed ludźmi z lewymi rękoma. Ja na początku to myślisz że miałem tyle co teraz ?
    Nygus

03.04.2023 23:00

(usunięte przez administratora)idz do betuniorza to zoboczysz jak jest słodko

01.04.2023 07:14

Witam, to ile obecnie można zarobić na produkcji powiedzmy 10 letni staż pracy. Ile na rękę plus jaki dodatek za nocki ?
    Leszek

15.03.2023 12:12

Widziałem ogłoszenie o pracę. Na jaką kwotę może liczyć nowy pracownik? Jakie są godziny pracy w poszczególnych zmianach? I jak wygląda ten dojazd do pracy? Jest on darmowy?
    Kk

19.03.2023 17:04

To zależy na jakie stanowisko, na początek około minimalnej, może ciut więcej. Biura 7-15, produkcja 3 zmiany 6-14 14-22 22-6 Dojazd jest, płaci się ale nie są to duże kwoty
    Dig

27.03.2023 17:13

Ej Leszek zapomniałeś o czterobrygadòwce bez dodatku. Czyli świątek piątek i niedzielę za friko????
    Do restauracji

24.03.2023 10:11

Mam taką małą albo większą uwagę do restauracji na terenie zakładu, ja rozumiem podwyzki cen energii itd. Ceny szybko szybuja w gore i juz doliczacie za sztućce itp. Ale czemu im drożej tym mniej nakładacie do pojemników, nie oczekuje uklepywania łopatą jedzenia ale naprawdę ceny coraz wyższe a w pijemniku coraz mniej.. Dodatkowo druga sprawa, dzisiaj dla mnie to trochę skandaliczne, pani w bląd włosach (możliwe że nowy pracownik) przy nakładaniu jedzenia oblizuje palce... Dosłownie "ohyda"... Inaczej tego nie można nazwać... jeśli występuje taki problem to może wogole powinny panie przy wydawaniu jedzenia zakladac jednorazowe rękawiczki.....jedzenie macie dobre i obsługa tez bardzo miła ale od jakiegoś czasu zaczęło mnie to irytować i fajnie jakby ktos wziął moje wypociny pod uwagę bo po prostu nie zawitam już tam
    niezadowolony

26.03.2023 20:44

Zgodze sie z tym w 100 % , rownież rozumiem inflacje ale to co ostatnio sie dzieje na pewno nie wpłynie korzystnie na ilośc osob które tam przychodzą . Ceny macie na ten moment " kosmos ", a jeszcze doliczacie za opakowanie ? troche to " głupie ". Porcje coraz mniejsze, zupy nawet nie komentuje ogólnie POPRAWCIE SIE!
    Xxxxxx

22.03.2023 15:27

Co sądzicie o pracy na KK stalowych
    Stalowy

16.03.2023 12:56

Ja rozumiem przyjmowania pracowników (nawet z zagranicy, każdemu trzeba dać szanse) tylko jakim trzeba być geniuszem porównując inne działy, hale do drugich twierdząc iż każdego pracownika idzie wyszkolić w przeciągu 2 dni. (usunięte przez administratora) mieć później zażalenia, że nie ma normy wypracowanej na liniach skoro jest minimum ludzi na liniach i jeszcze ucząc nowego pracownika. Człowiek jest człowiekiem, każdy ma swoje tempo przyswajania wiedzy. Jeśli jest zaplanowana większa produkcja = więcej nowych ludzi. Dla normalnego myślącego człowieka są 2 wyjścia: zatrudniam wcześniej nowych pracowników, aby potem mogli pracować. 2 wyjście zatrudniam później ludzi, licząc się z zmniejszoną produkcją. (usunięte przez administratora)Mam nadzieję że sytuacja się ogarnie i nowi pracownicy oraz „starzy” nie będą czuli presji i się po prostu nie (usunięte przez administratora)
    Norbi...

16.03.2023 16:11

Jeśli chodzi o tłoki stalowe to nie przesadzaj że nie ma czasu bo siedzicie na nockach z telefonem w ręku przez całą zmianę tylko na rano łazicie z kąta w kąt i udajecie że coś tam robicie :))
    Alu

21.03.2023 23:13

Po przez twoją wypowiedź rozumiem, że chodzisz i nadzorujesz rozwój sytuacji, (być może to nie twoja hala) na Stalowych. Jeżeli widziałbyś rzekome sytuacje to Ciebie również na stanowisku pracy nie ma i nie to co powinno, Cię interesuje. Więc ta wypowiedź raczej nie ma wszelakiego sensu i dalszego drążenia tematu. :))

17.03.2023 19:31

Katarzyna

18.03.2023 07:47

Tak było ptasie mleczko .
    Xxx

21.03.2023 21:43

O wszystko trzeba walczyć o te drobne rzeczy też. Nawet takich prostych rzeczy nie potrafią zorganizować, a gdzie reszta.

20.03.2023 14:40

Ktoś Wie ile i kiedy będzie przelew na święta???

21.03.2023 10:55

Ponoć po 55O zł nie wiadomo kiedy pewnie 2 dni przed .

20.03.2023 12:57

Ludzie ogarnijcie się trochę.jak się czyta niektóre komentarze to ręce opadają.narzekacie i narzekacie ze nie ma podwyżek tego i tego.....ale nadal tu pracujecie uzalacie się nad sobą to dlaczego się nie zwolnicie i nie szukacie lepszej pracy.ktos Was na siłę tu trzyma.dobrze wiecie jak jest w Mahle i lepiej nigdy nie będzie.i takie użalanie nad sobą nic nie da.sa firmy gdzie ludzie pracują po 10 -12 godz a mogą pomarzyć o takich wyplatach co my mamy.sami sobie na to pracujecie narzekacie a robicie wszystko co wam karzą to jak ma być lepiej.a najlepsze jest to że niektórzy potrafią przesiedzieć 8h na telefonie grając w jakieś głupie gry albo przelaza i tacy najwięcej narzekają. Wiec o co chodzi.wyjscie jest jedno albo pracujesz w mahle albo się zwalaniasz i szukasz lepszych warunków ale Ciekawe gdzie???w żadnej firmie nie ma szacunku dla ludzi i zrozumienia.niestety takie mamy czasy.
    Przemek

19.03.2023 08:56

Czy ktoś panuje nad bałaganem na kk na tłokach w sprawie nadgodzin !? Jeden wielki bałagan każdy chodzi jak chce robi co chce . Przychodzą biuro mają zero pojęcia są tylko ba są zero wpływu na wydajność a kasa leci. Czy ktoś tam wogole myśli???

02.03.2023 09:27

Kiedy bony moi drodzy wiecie i po ile święta idą ☺️
    Jabuszko

10.03.2023 18:33

Po 300 mają dawać brutto
    Dojazd

01.03.2023 19:41

Czy autobusy pojadą w przerwie urlopowej w tamtym roku kursowały ale tłoki nie stały pytam bo zawory zawsze robią a niema jak dojechać może związki by zajeły się tę sprawą?
    Zainteresowany

22.02.2023 01:17

Jakie są realne zarobki w Mahle Krotoszyn, tzn jakiej podstawy można się spodziewać jako operator produkcji po załóżmy roku pracy u Was. Pracuję w Mahle w Ostrowie i u nas jest (usunięte przez administratora) niezależnie od stażu pracy czy umiejętności.

28.02.2023 01:20

I nadal brak podwyżki w Ostrowie

28.02.2023 14:20

Wiadomo że przez podfirmy to niewiecej jak 3.200 pierwsze moesiace

27.02.2023 22:13

Dzień dobry , jestem kobieta chciałabym pracować u was, czy ciężka jest praca dla kobiet w Krotoszynie , pracowałam w Ostrowie i niestety Ostrowskie Mahle wystawiło wielu ludzi na lodzie.Czy jest możliwa praca na 3 zmiany i jak to ogólnie wygląda?

27.02.2023 15:19

Bedzie powiekszony parking?

28.01.2023 17:26

Dla tych którzy twierdza że jak na nasz powiat ladnie zarabiamy ... co my zarabiamy??? 4tys pracując w systemie 4zmianowym, w święta do pracy, non stop dorzucają nam papierologi do wypisywania, zwiększają normy, na hali duszno bo wentylacja nie działa. Ldzie spod firmy praktycznie zarabiają podobnie jak my, dostają premie a my??? 150ZL BRUTTO PREMI ZA BRAK L4 smiech na sali. Tak samo dodatki na święta.. taki duży zakład, ale zapewne premie dyrektorów itd się zgadzają bo to najważniejsze. Inwestują w "łazikow" w biurach którzy chodzą i malują pisakiem wykresy. Za nic nas mają. Cały czas podcinają nam skrzydła.
    Malpa

14.02.2023 00:38

To jedz (usunięte przez administratora)do Niemiec o to samo tam powiedz !! Czym my Polacy różnimy ale od Niemców żebyśmy musieli zarabiać około 4 tys zł a Niemcy 3,5 tys euro ?
    Gość

26.02.2023 13:42

Są zakłady gdzie nie ma żadnych premii za brak L4 . Ludzie Wam ciągle jest źle!!!

18.02.2023 13:29

8 procent podwyżki to już pewne. Będą jeszcze negocjacje ale zarząd przychyla się do postulatów. Dlaczego nie napiszecie pozytywnych informacji odnośnie podwyżki dodatku za weekendy ?. Umiecie tylko żale wylewać i obrazac nic więcej. A przeważnie piszą to ludzie którzy po pracy widzą przed oczyma setkę albo czteropak piwa ;)

23.02.2023 08:35

To rozumiem że kiedy inflacja spadnie poniżej tego progu a ma spaść do końca roku do poziomu jednocyfrowego wtedy należałoby obniżyć pensje o dany procent ? Tak wynika z twojego rozumowania. Ja wiem że ile by nie było zawsze będzie mało, ale naprawde czujecie się tak biedni z tej pensji co macie ? Też mam rodzinę .... Jak dwóch pracuje zapewniam Cię że jest dobrze.
    ekonom

23.02.2023 18:42

Ty wiesz co to wgl inflacja? Aby ceny spadły musiałaby nadejść deflacja. Jeśli pod koniec roku będzie jednocyfrowa np. 9% to nadal nasze zarobki powinny rosnąć w przyszłym roku,
    Jozef

10.02.2023 17:38

Na którą odlewnie lepiej się przyjąć ? Żeliwo czy aluminium ?
    Piter

21.02.2023 15:17

Czyli generalnie wysoka temperatura jest tym problemem tak ? czy sa jeszcze inne niedogodnosci ? jak za 5tke na reke i weekendy wolne to wyglada przyzwoicie.
    Żeliwo

23.02.2023 09:19

Do temperatury idzie się przyzwyczaić, także ja się przyzwyczaiłem. Pracuję i jest ok.

22.02.2023 12:08

Będzie powiekszony parking bo na popołudnie nie ma gdzie parkować
    Hubert 2002

20.02.2023 22:05

Jestem nowo zatrudniony i praca w tym zakładzie to nawet nie jest śmieszna, a smutna i poniżająca ludzką godność za 4-brygadówkę czyli 6 dni pracy: 2 dni rano, 2 dni popołudniu i 2 nocki plus kochany pracowniku 2 dni wolnego (właściwie półtora dnia bo po nocce idziesz spać, więc w praktyce za 6 pracy masz wolne 1,5 dnia) i za to wypłaty 3800zł brutto czyli na rękę ok. 3000zł oczywiście są dodatki ,ale za np. 100% frekwencji w miesiącu nagroda 150zł no super autentycznie bez ściemy, gdy dorabiałem przez pół roku w pizzerii to z napiwków miesięcznie miałem więcej. Jeśli Amazon jest nazywany (usunięte przez administratora) to jak to nazwać?
    crow

21.02.2023 14:49

Nikt cię tu siłą nie trzyma.
    Piter

21.02.2023 15:19

Zdasz na wyzszy wspolczynnik i tak dalej to 4000zl netto zarobisz, wiecej gdzies dostaniesz ? watpie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    Tomek z zaworów

05.02.2023 20:27

Przykre jest że w tym zakładzie nie ma związków zawodowych. Te które są i udają że robią coś dla pracowników są marionetkami dyrekcji zakładu. Dlatego proponuję ich się pozbyć i wprowadzić prawdziwe z zewnątrz.
    exe

06.02.2023 15:52

Przewodniczący związku na liście płac firmy to jakieś nieporozumienie. Przecież to jawny konflikt interesów. Poza tym polskie prawo strajkowe pisane jest pod przedsiębiorców. Solidarność skończyła się w 81 roku a z nią związki. Jedyne silne grupy to budżetówka: nauczyciele, pielęgniarki, policja. Tam jeszcze coś mogą ugrać.
    NoNo

16.02.2023 11:01

Co do związków i przewodniczącego to sami sobie jesteście winni. Wystarczy zrobić petycję, zebrać podpisy i zrobić wniosek o zmianę przewodniczącego. Ewentualnie za niedługo będą wybory, wystarczy że każdy pójdzie głosować i po problemie. (usunięte przez administratora)
    Odlewnik

09.02.2023 17:05

Czy wiadomo już coś , czy ustalili ile będzie podwyżki i ile na wakacje i ile za brak l4 ??? Jakaś odp już padła czy znów będzie brak odzewu ?
    Dykta

08.02.2023 21:15

Podobno w nocy nad zakładem pojawiło się UFO? To prawda? Wieść głosi że byli w szoku jak tyłu naiwnych ściągnąć w jedno miejsce.
    Gość

02.02.2023 20:29

Siema!!! Co nie którzy pisali na forum, że mahle bierze wszystkich jak leci, po czym firma rekrutuje i testuje tylko chętnych rysunek z suwmiarką. Pytanie czy już na inne działy i stanowiska już są obsadzone?!?
    Zwykły robol

12.01.2023 17:17

Co to jest że pod fimy na wspolczynniku 0.7maja wyplaty 4 tys a ludzie z mahle po 40 latach pracy 3.5 na wspolczynniku 0.1.
    Zdzichu

18.01.2023 08:07

Na odlewni są i pracują niekiedy lepiej jak nasi leserzy. Zescie się przyczepili tych obcokrajowców tylko po co ? . Przecież wiecie że jak ich nie będzie to Wy za nich będziecie rypac. To co teraz robicie w 3 za chwilę będziecie robić w dwóch albo jeden będzie robił za 5
    Miś

28.01.2023 00:54

Pytanko chcąc zatrudnić się w mahle w Krotoszynie, wiedząc że przy piecu jest sahara, a na odlewach aluminium pogorszenie zdrowia to na jakie ciężary produktów trzeba się nastawić pracując, chodzi o wagę tych najcięższych. Z góry dziękuję
    Aadfgh

08.01.2023 09:14

Witam. Czy zakład przewiduje podwyżke jakieś wyrównanie do inflacji czy jak zwykle kryzys od 2008 się ciągnie???

26.01.2023 21:03

Tak samo jak i to nie wina pracownika. Po prostu gdy najniższa prześcignie stawki w mahle to nie będzie miał kto robic. Już jest problem.
    M

27.01.2023 05:27

Uważasz, że firma na inflacji nominalnie nie zarobił więcej ? Na osłabieniu kursu złotego do euro nominalnie nie zarobiła więcej ? Zarobiła, i tez nominalnie może podnieść nam wynagrodzenia, ale powtarzam nominalnie, bo realnie będziemy zarabiać tyle samo lub mniej niż rok temu.
    Odlewnik

24.01.2023 12:39

Witam. Z wykształcenia jestem Odlewnikiem na której Odlewni zarobki są większe, nie jako Operator maszyn, ale Piece itp...
    Żeliwo

24.01.2023 19:56

Proponuję odlewnię żeliwa. Praca dla piecowego od ręki. Weekendy wolne w porównaniu do Aluminium

10.10.2022 13:57

Czy kobieta po 40-sce ma szansę na zatrudnienie w Mahle?? Czy tylko są poszukiwane młode osoby jak w większości firm?
    Gościu.

23.01.2023 23:12

Oki to może inaczej zadam pytanie ????Na jakim stanowisku pracuje się przy guzikach, a nie przy odlewach i piecu?
    Zadowolony

24.01.2023 15:06

Dużo jest ofert na przeróżne stanowiska. Można pracować w odlewni, na dziale obróbki, przy produkcji filtrów, jako elektryk, mechanik ..... Zależy wszystko jakie masz wykształcenie
    Pan Kleks

03.11.2022 13:18

Prośba dla palaczy. Nie blokujcie wszystkich kabin w toalecie. Nacisła mnie potrzeba fizjologiczna i nie miałem gdzie się załatwić. (usunięte przez administratora)
    Malpa

18.01.2023 16:29

Ukraińcy 15,10 minut wcześniej przed pełna godzina już wychodzą przebrani !!!

21.01.2023 05:19

Fajki podrożały a wyplaty coraz mniejsze :D
    french

19.01.2023 13:46

Wiecie może o co chodzi, że wciąż pojawiają ogłoszenia o pracę w logistyce i łańcuchu dostaw ( Ostrów ). Co jest nie tak , brak kandydatów , praca, płaca nie taka?

19.01.2023 21:35

Płacą słabo jak na wymagania , lepiej znaleźć pracę we Wroclawiu. Atmosfera koszmar.
    Nik

12.01.2023 23:05

Czy przyjmują teraz na pracownika produkcji kobiety ? I jakie minimalne wynagrodzenie
    kobieta

12.01.2023 18:27

Żądamy toi toia na zaworach dla kobiet. Od dwóch miesięcy damska ubikacja "jest w naprawie" czyli została zamknięta na klucz. Panie muszą chodzić na inny dział, aby skorzystać z ubikacji. Zatrudnionych ponad dwadzieścia kobiet na zmianie, dwudziesty pierwszy wiek, a damskiej toalety brak.
    Kandydat89

05.01.2023 21:00

Witam. Czy jest ktoś kto dojeżdża do firmy z gminy jaraczewo lub ogólnie z jarocina ?pozdrawiam
    12$45

02.01.2023 16:20

Witam mam zapytanie jestem zainteresowana praca w mahle w Krotoszynie i zapytanie jest takie czy ktoś jeździ z gostynia i czy wogle jest dojazd z tej miejscowości bo w ogłoszeniu pisze że niby jest
    Set

22.12.2022 23:41

Na odlewni żeliwa właśnie leci kabarecik ! Odbyło się głosowanie w obecności związkowców i załoga postanowiła że w święto trzech króli nie przyjdą do pracy ale pewnego brygadzisty-zwiazkowca to nie przekonało ,chodź po ludziach iagituje za przyjściem .Bez komentarza!!!!!!
    Jarek zawory

30.12.2022 21:50

Najlepiej to (usunięte przez administratora) mają, przesiedza8 g na kontroli,śniadanie po 30 minut i jeszcze idą na szatnie za 10,chodzi o to że każdy kumaty sobie chce poprawić warunki pracy,filtry, tłoki,multum ofert jest z umową na mahle,a ja wolę 4 k i czyste rączki i pazurki porobione jak oraz za 5 k w wiadomo jakich warunkach
    Set

31.12.2022 08:10

Kłótnie swary olaboga koniec roku a tu trwoga! Nowy rok nowe wyzwania i oby było lepiej !
    Odlewnia

25.12.2022 22:33

Pracownik pójdzie między świętami do pracy to przynajmniej po pracy nie musi iść dorabiać A mało nie zarabianie w tym mahle
    Hary

15.12.2022 11:46

Czy to prawda ze zakład dołoży jeszcze na święta do socjalnego ?
    Hary

18.12.2022 21:04

to super kocham to mahle
    Jo

23.12.2022 18:50

Lee stawki polecialy?

17.12.2022 16:45

Cześć i czołem. Szanowni (usunięte przez administratora), weźmiecie się w końcu za tych (usunięte przez administratora)? Długo będziecie jeszcze to tolerować? Ciągle te same osoby przychodzą podchmielone do pracy, (usunięte przez administratora) gwiazdorzą a wy nawet im uwagi nie zwrócicie l. A dobrze wiadomo że wy wiecie o tym. Nie szanujecie swoich stanowisk pracy? Czy musimy was zgłosić wyżej?

06.12.2022 15:38

Macie już na kontach bony ? 700 zł maja być teraz ponoć tem tydzień