MAHLE Krotoszyn

• Wróżewy
  • Kobierno
  • Tomnice
  • Konarzew
Ostrów Wielkopolski - Mahle Thermal And Fluid Systems Poland Sp. z o.o.
Wrocław - Mahle Shared Services Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Krotoszyn
  5. Opinie o MAHLE Krotoszyn

Opinie o MAHLE Krotoszyn Krotoszyn

Nie przegap nowości o MAHLE Krotoszyn!

Pytam

21.07.2020 08:54

A jak wygląda lipiec i sierpień,nadal będą nie przedłużać?

13.07.2020 17:35

Ktoś

16.07.2020 09:33

Państwo nie ma swoich pieniędzy - jeśli komuś coś daje, to zabiera komuś innemu... Radzę podliczyć Swoje wydatki i porównać kwoty z rokiem poprzednim.
    Jakis ktos

16.07.2020 21:55

Tylko że teraz zabierają i dawają a wczesniej tylko zabierali
    Normad

10.07.2020 05:06

Od kiedy odlewnia żeliwa ma postój ?
    Pulkownik

10.07.2020 23:44

Od 20 lipca
    Leseer

13.07.2020 04:50

Ledwo przyszedł do roboty a już się o postój pyta...
    Pracownik tuleje

01.07.2020 15:09

No i proszę na tulejach posypały się też wypowiedzenia ludzi co mieli na stałe umowę wstyd a pozostawiono na różnych odcinkach ludzi co mają umowy na czas określony szkoda gadać ale świat na mahle. Się nie kończy

03.07.2020 23:52

Myśl trochę. Ktoś może chorować bo jest stary, albo ma inne problemy zdrowotne. Według twojej logiki już nie jest "najlepszy". Pretekst się może znaleźć i na ciebie.
    Kombinator

12.07.2020 11:11

Jak sobie ustawisz tak będziesz miał. Odrazu widać że jakiś kombinator z ciebie. Przyjdzie młody szarpać i się wykaże.

08.07.2020 12:33

bob

08.07.2020 23:12

(usunięte przez administratora) do zwolnienia a nie ludzi którzy robia robote.........

08.07.2020 23:37

Jeszcze i tak wszystko przed nami.
    Yyy

06.07.2020 10:36

Uwaga od dzisiaj ruszają słoneczne patrole nygusy będą latać ciekawe zaco dotej pory brali wypłaty????
    Joker

01.07.2020 14:26

Czemu nikt nie powie z forumowiczów o akcji na tulejach że o 5 rano 30.06.20 kierownik wleciał i wręczył wypowiedzenia ludzia co mieli nawet staż pracy 25+ w tej firmie poszlo jak to narazie 7 osób ten zakład sobie jaja robi z ludzi a miało już nie być zwolnień jak to związkowiec mówił że przejmiemy produkcję z Hiszpanii hahaha to też kolejne kłamstwo?
    5h5h

02.07.2020 03:59

Staz nie ma nic do rzeczy, chcą się pozbyć (usunięte przez administratora).i bardzo dobrze.. L4 brak wiedzy =wypad. Ile można było robić na takich??? W kocu i tak zwolnienia się dopiero zaczną..
    boki

05.07.2020 00:21

Ciesz się, zostaniesz ty i twój chłoptaś z którym sobie porobicie różne rzeczy.

04.07.2020 13:07

05.07.2020 00:12

Poczytaj o Amazonie to ostudzisz swój zapał.
    PISowiec

01.07.2020 11:51

Skoro przez agencje tylu ludzia nie przedłużyli umowy. Mają zwolnić 350. To wychodzi że ponad 600 osób to były łaziki halowe,palacze kiblowi. Leserzy. Wieczni chorzy w święta i postojei. Czyli albo robili najprostsza robotę. Albo robili brudna robote gdzie innego chętnego nie było. Bo produkcja lepiej idzie jak tych nie ma. A na koniec rada dla tych co zostało. Wykazywać się. Nie brać chorobowego. To was nie zwolnią.

03.07.2020 23:57

Znam liczne przypadki ludzi którzy solidnie pracowali. Nie brali chorobowego. Nie kombinowali i zostali przeniesieni za bramę...
    Hihi

04.07.2020 07:13

Tak masz rację. Wielu takich ludzi było. A zostali tyko ci co ciągle chorowali i kombinowali. Może wreszcie ktoś to dojrzał i będą ich zwalniać,bo to że mają umowy na stałe nie są nietykalni
    Mario

03.07.2020 09:32

Teraz zwolnienia na tłokach a śmieszy mnie bardzo fakt że reszta tych nierobow sie wziala za robotę jak się postraszy to od razu pracują i ludzi nie potrzeba aby jeszcze przesiać te plotkary z kontroli nic nie robiące
    Zdziwiona

10.06.2020 20:49

Zastanawia mnie, że większość tu pisze że taki ten zakład be.. ale jakoś nikt dobrowolnie nie chce odejść,bo nie znajdziesz innego pracodawcy prywaciarza, które przymknie oko na lenistwo , wszyscy pospolite ruszenie, kiedy jakiś kierownik się pojawia,a potem telefon,fajeczka i byle do fajrantu,a teraz macie możliwość urlop bezpłatny, odejście za porozumieniem, świat czeka za wami nic tylko odejść i nie truć się w tym brzydkim zakładzie, po co się tu marnować..... przestańcie pisać i w końcu działajcie bo przecież się tu marnujecie, wszystko wam tu śmierdzi (przepraszam tylko nie pieniążki),jak w końcu opuścicie to piekło zaczniecie żyć pełną piersią.....i zostawicie miejsca pracy dla tych, którzy nawet teraz pomimo tak małych wypłat szanują co mają, którzy poznali już pracę w innych miejscach i mają porównanie i uprzedzając już hejt wylany na mnie, miłego szukania innej pracy, bądźcie wolni i opuśćcie ten znienawidzony zakład
    Janek

02.07.2020 08:23

No niestety za porozumieniem sie nie chcą zgodzić więc proszę nie kłamać masz pracować całe wypowiedzenie
    Kuki

02.07.2020 12:29

Jak nikt nie chce odejść cały czas rzucają papierami widać ze nie pracujesz w tej firmie
    Cesar de Souza

24.06.2020 19:49

Dziwny to kryzys, bo poza Mahle szereg firm na terenie Krotoszyn i okolic prowadzi rekrutacje.(usunięte przez administratora)Dziwne rzeczy tam się dzieją.
    nick

28.06.2020 11:49

Niech spadają na szczaw i mirabelki. Kebaby im tak narobią, że hej i ojej...
    Gal

01.07.2020 21:17

Odpowiedź na Twoje pytania jest prosta. Mahle produkuje części do samochodów czyli produktu raczej z średniej półki (VW BMW itp). Jak taki Kowalski w Polsce albo Schmidt w Niemczech nie wie, czy jutro będzie miał pracę, to nie kupi sobie nowego samochodu tylko pójdzie na rynek wtórny albo poczeka rok aż sytuacja się uspokoi.
    Zdzich

20.06.2020 01:03

Ludzie z tulei przyjda na tłoki fajnie będą mieli kogoś do brudnej roboty i wyzysku
    lib

25.06.2020 07:38

Po co cała ta zawiść? Bywało, że ludzie z tłoków przychodzili na tuleje. Byli i wrócili do siebie. Nie oceniam. Może kiedyś i ty przyjdziesz w delegację. Przypuszczalnie świetnie wypisujesz karty urlopowe, ale powiem ci, że ta umiejętność to za mało żebyś na tulejach zabłysnął.
    Jdb

01.07.2020 08:21

Faceci może nie ida najlepsi ale jedno jest pewne kobieta która bardzo dobrze pracuje jest traktowana jak najgorszy facet i tu mi się wydaje popełniają błąd bo kobiety są o wiele dokładniejsze w tym co robią
    Jj

29.06.2020 11:39

Mnie zastanawia od czego w tej firmie jest trener personalny ? I jakie sugestie składał że miał dużo punktów za nie.
    Bles 24

12.06.2020 18:09

Czy to prawda,że w biurowcu jest koronawirus jeśli macie jakieś informacje to napiszcie.
    Jaki koronawirus

28.06.2020 01:25

Weźcie się w końcu obudźcie, ludzie!
    Nicpoń

26.06.2020 18:51

Moim zdaniem niech zwalniają jak chcą, ale kto im wróci za rok czy pół roku, skoro nikt więcej w Krotoszynie nie zwalnia? Owszem mogą zatrudnić smutnych panów z Ukrainy, ale nie jedna firma juz się na nich przejechała. Sasha jedut na zapat to Sashka chce zarabiać jak Germaniec,bo firma germańska.
    Duda 2020

26.06.2020 08:35

Niezapomnijcie na mnie głosować
    Nż

21.06.2020 16:00

Czy tylko. Na tłokach nie można wziąć urlopu? Tzn. Tylko i wyłącznie na żądanie lub opiekę na dziecko? Musimy być dyspozycyjni dla zakładu póki jest postojowe, ale chyba jakieś swoje plany też mamy...
    Malpa

24.06.2020 19:06

Mozna wziąść urlop ale bezpłatny!!!

24.06.2020 17:43

Wszyscy piszą A nikt nic nie robi. Niektórym osobą na tlokach wydaję się że są ponad wszystkich. Ale nie ma ludzi nie zastąpionych. Oby sprawiedliwośći stało się za dość. A historie na tlokach lubią się powtarzać widać to na jednej z brygad. Są równi i równiejsi jedni są przydupasami i mogą wszystko inni są tylko do pracy i mają chodzić jak w zegarku na zawołanie. Ale tak jest jak ma się w głowie bajzel i potrafi się tylko kablować na innych, tak się wychowało pokolenia na tlokach i pną się w górę. Śmiech na sali.
    Tak.

24.06.2020 12:06

Masz rację,tylko dlaczego ludzie z terminowymi umowami są ludźmi gorszej kategorii ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAHLE Krotoszyn?

Kontakt - MAHLE Krotoszyn

Mahle 6 63-700 Krotoszyn

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    Krzychu

23.06.2020 18:25

Kiedy i czy w ogóle będzie postój wakacyjny ? Macie jakieś sprawdzone info ?

20.06.2020 00:53

Nonameman

21.06.2020 17:36

Jak tak mocno go lubisz to może za niego nadstawisz poloczek?! Kiedyś przyjdzie taki czas że narazi się komuś kto nie będzie miał oporów żeby dać w ryj, tylko czy wtedy przestanie kozaczyć? Szczerze wątpię żeby taki zabieg go wyprostował!
    ogier

21.06.2020 22:25

wuja każdego idzie wykasować poza bramą zakładu
    Pytam

20.06.2020 12:50

Ludziom z tloków umów nie przedłużają. A na ich miejsca wyskakują ludzkie z tuleii
    Jt

21.06.2020 06:25

A czego ty się spodziewasz? Kryzys jest to ludzia nie przedłużają. Teraz ci co przyjdą powinni się wykazać i jechać na 120% . Może byś jeszcze chciał odprawę albo postojowe. NW czy socjaliści widzieli ile mniej wpłynie z podatków do budżetu. Po wyborach skończy się to rozdawnictwo bo albo będą musieli dodrukować pieniędzy albo pożyczyć.

19.06.2020 23:32

Czy ta sytuacja z urlopami jest tylko na tłokach czy w całej firmie?
    Chmielarz

19.06.2020 23:14

A czy opieke na dziecko można wziąć?

15.06.2020 00:39

knur

17.06.2020 23:28

masz racje palący faiki wypad z zakładu i kawowicze też aby bajera 8h i wypad do domu a jak mają zrobić wiecej to obraza majestatu
    Qwwerty

19.06.2020 13:28

Teraz polecą za rękawiczki jak pobierali
    Normad

17.06.2020 22:58

Dlaczego na tłokach nie wolno używać przyłbic ?
    Xyz

18.06.2020 17:19

Wolno, ale pod przylbica musisz mieć maseczkę
    Kolega

07.06.2020 21:52

Z tego co mi wiadomo to w firmie sprzątającej pozwalali osoby które trochę lat pracowały . A zostawili osoby które pracowały kilka miesięcy. A efekty sami widzicie .
    will

13.06.2020 07:42

No, SuperMario i dzwonnika z N.D. dawno nie widziałem.
    Lupa

13.06.2020 21:24

To prawda że palacze robią sam (usunięte przez administratora) w kiblach wapułczyje tym sprzãtaczkom tej roboty mistrz zmianowy powinien to nadzorować a on cicho siedzi .są tacy co mają troche kultury ale cóż to sie z domu wynosi flejarstwo co tu dużo mowić

29.05.2020 07:58

Gal

11.06.2020 17:59

@Pulkownik Jak jesteś taki inteligentny to może zacznij ponowny proces dokształcania. Firmowe samochody (zarządu itd) są formą ograniczania podatków (tzw. tarcza podatkowa lub lewarowanie). Z jednej strony firma zapewnia pewien prestiż wyższej kadrze (która w większości zap...dala po 15h dziennie) a z drugiej strony optymalizuje sobie podatki. Więc korzystniej od strony finansowej jest płacić raty leasingowe niż odkładać pieniądze.
    loko

12.06.2020 23:53

"firma zapewnia pewien prestiż wyższej kadrze (która w większości zap...dala po 15h dziennie)" - Buhahaha Prestiż firma buduje właściwie traktując WSZYSTKICH pracowników, tzn. godne warunki pracy i płacy. Niektórzy bojkotują znane marki z racji, że wykorzystują tanią siłe roboczą w nieludzki sposób np. w Azji. Łapiesz?

12.06.2020 09:21

Co z chorymi ponoc były wymazy brane od ludzi to prawda ?
    No covid

12.06.2020 19:31

Wszyscy przebadani mają wynik ujemny czyli nie są zakażeni

09.06.2020 13:58

Ale uwaga

11.06.2020 00:50

Fjuczer

11.06.2020 13:09

No i dobrze ze usuwana, jak takie bambry jak ty mają zaśmiecać to forum takimi bzdetami to lepiej włącz sobie telenowele wenezuelskie...

10.06.2020 13:37

lobby

10.06.2020 20:43

Czyś ty się z głupim na rozumy zamienił? Jakie 50, jakie 80?? 120% normy?? Wypłata normalna jak za 160 godz.
    Okręt tonie

09.06.2020 17:30

Niestety kolejne osoby z umowami do czerwca do odstrzału,osoby zatrudnione na innych umowach też, wszyscy w wieku emerytalnym na emerytury(tu się zgodzę),do końca roku pracujemy na pół gwizdka, czyli za 50%, oprócz tego osoby, które notorycznie korzystają z chorobowego(postój, święta,byle zachowac urlop)do wylotu wykazać mają kierownicy, jeżeli nie ruszą prowadnice zakład stanie ,ciekawe czy kapitan tego statku i jego majtkowie też okroją sobie pensje,przykre po tylu latach ,mimo wszystko, iść na (usunięte przez administratora)
    Prawda

10.06.2020 17:04

kto mądry się gdzieś zawiesi 2000 wypłaty a ceny coraz większe chore to wszystko. Ciekaw czy już zrobili redukcję majstrow bo narazie nie słychać, aby roboli zwalniają
    No grubo

10.06.2020 17:22

Dobrze mówisz ale ci wielce chorzy udawacze (nie mówię tu o prawdziwie chorych typu operacje pobyt w szpitalu) to największe przydupaski hahahah ciekawe będą swoich kolegów musieli zwalniać
    On

07.06.2020 10:57

Podobno na swiniarni wykryto zakażenie zamknięto obiekt i przeprowadzo dezyfekcje
    lobby

09.06.2020 16:54

No ja pracuję w fabryce a nie w chlewni. Ale ty to ze świniami za pan brat bakłażanie.
    Xyz

10.06.2020 13:01

Swiniarnia to chyba tam gdzie biuro kierowników?
    Zadowolony

10.06.2020 12:06

Calutki miesiąc leżenia w domku i co ? I dwojeczka na konto wjechała. Coś pięknego ;)
    Ktoś

02.06.2020 17:02

Wie ktoś coś na temat postoju lipiec sierpień?
    On

09.06.2020 21:37

A jakoś zawory mają najmniej pracy z całego zakładu, więc tam najpewniejszy postój...
    onn

10.06.2020 05:01

i tu sie mylisz kolego
    baka

05.06.2020 20:23

Smród gnijącego chłodziwa, kurz i brud, hałas, minimum 40'C latem, wymaksowane normy, straszenie redukcjami, brak perspektyw - zgadnij co to?
    Buldog

09.06.2020 18:55

Na wałkach nowe maszyny? A widziałeś schaudty albo lidkopingi?
    Wałki

09.06.2020 18:58

Heh. Nowe maszyny chyba z wyglądu, nowa to jest na nich farba.
    Zainteresowany

06.06.2020 21:12

Czy ktoś coś wie o potwierdzonym zarażeniu koronawirusem? Podobno na zaworach? Ktoś coś?
    Dhf

09.06.2020 13:54

W internecie to se mozesz czytac ale twoje gowna co tu wypisujesz cwaniaczku za 5 zl
    whoiswho

09.06.2020 16:49

Tak, zapomniałeś jeszcze dodać, że amerykanie nie wylądowali na księżycu, yeti istnieje, ziemia jest płaska a chupacabra porywa owce.
    Zaskoczony

06.06.2020 11:45

Mnie zastanawia myślenie pana (usunięte przez administratora) na odstrzał poleciała ekipa sprzątająca gdzie higiena i czystość jest w tym momencie najważniejsza. Sami sobie wbijają nóż aby czekać ...
    Zainteresowany

06.06.2020 21:10

Co to znaczy ze poleciała na odstrzał? Więcej szczegółów
    Zaskoczony

07.06.2020 14:01

No ponoć tam już zwolnili kilka osób a to chyba powinno być na pierwszym miejscu chyba że się nie nadawali to co innego nie wiem nie znam ich osobiście

Zostaw merytoryczną opinię o MAHLE Krotoszyn