Manta S.A.
4 66 6 1

Opinie o Manta S.A.

Konrad

Zawsze to powtarzam, że jak wybierzemy sobie pracę zgodną z zainteresowaniami to jest duże zadowolenie.

Ktos

Szkoda że po rekrutacji nie odzywają się np mailowo z odpowiedzią negatywną lub pozytywną? Byłoby miło....

ja
@Ktos 17.10.2018 09:04

Na rekrutacji Pani chwaliła się, że zawsze odpowiadają i to ich naczelna zasada że po 2 tyg. kandydat ma odpowiedź. I faktycznie mi po 2 tyg. odpowiedzieli, zobacz czy może masz w spamie, i czy na swoim CV podajesz swój aktualny mail :-)

Kolek

Ogólnie uważam, że jest to dobre miejsce do pracy i nie tylko na miesiąc, czy dwa ale i na dłuższy okres czasu. Wypłaty są adekwatne do wykonywanej pracy, też jest opcja otrzymania premii za zaangażowanie. Nie ma problemów z kierownictwem ponieważ zawsze da się jakoś dogadać, czy też wcześniej zwolnić jeżeli jest taka potrzeba np. przy chorym dziecku (jak to było u mnie).

Filip

Ja jestem pozytywnie zaskoczony zarówno warunkami pracy jak i atmosferą jaka panuje w firmie. Między pracownikami raczej nie ma żadnych większych spięć, do tego kierownictwo pomocne i widać że zależy im na zatrzymaniu pracownika.

Zet

Pracuję w tej firmie i po przeczytaniu tych wszystkich komentarzy mogę tylko stwierdzić, że autorem większości jest chyba Pani wiceprezes, która odpowiada za kadry :-) Skąd te peany? Ta firma terrorem stoi. Tu nie znasz dnia ani godziny. Ludzie wylatują z dnia na dzień. Przeciętnie zarabiam jak na realia na rynku - żadne kokosy, może inni więcej sobie wywalczyli ale wątpię. Raczej nie doradzam tu starać się o pracę.

handlowy
@Zet 05.01.2018 08:23

Ja pracuję wiele lat, jest mnóstwo pracowników z bardzo długim stażem, a czemu ty pracujesz w Mancie? jak ci źle czemu nie zmienisz? z tego co rozmawiam z ludźmi wszyscy są bardzo zadowoleni, mają Enel-med, angielski w trakcie pracy, hiszpański fajna atmosfera. Mi jest bardzo dobrze, a tobie sugeruję zmienić robotę a nie siedzieć i narzekać

krycha
@Zet 05.01.2018 08:23

ja tez pracuje w tej firmie, terror? ha ha ha! chyba cię pogięło, najlepsza atmosfera na świecie, będę tu do emerytury. Albo ktoś ci płaci za czarny PR albo nie o tej Mancie piszesz... zresztą co to za ptak co w swoje gniazdo...

firma
@Zet 05.01.2018 08:23

a co cię tak dziwi? że porządna polska firma tak dba o pracowników, że tu wchodzą i ją chwalą? no może to i dziwne w porównaniu do korpo gdzie jesteś tylko trybikiem, który ma tyrać od świtu do nocy. Współpracuje z Mantą i znam ich od lat, super ekipa jak nie miałbym swojej firmy to bardzo bym chciał u nich pracować Polecam wszystkim!

dociekliwy
@Zet 05.01.2018 08:23

ojjj, taka wtopa ... w Mancie nie ma Pani wiceprezes... kto naprawdę tam pracuje wie, że Pani od HR nie jest wiceprezesem

Ja
@handlowy 05.01.2018 12:09

o rany, angielski w trakcie pracy ?? przeciez musisz odrobić godzinkę więc nie jest w trakcie pracy :), też rozmawiam z ludźmi ......wisienką na torcie jest jedzenie na czas .hahahaha, bardzo długi staż co masz na mysli 2 lata 3 lata , strasznie długi......

handlowy
@Ja 07.09.2018 14:21

Tak? to wymien 1 osobe ktora odrabia? Ja nie znam... o 16:05 puste biuro..., handlowcy 90% powyzej 5 lat, magazyn ponad 10. Przerwy obiadowe norma wszedzie, chyba lubisz posiedziec w kuchni godzinke na obiadku , poobijac sie o 14:21 wejsc na gowork nasrac we wlasne gniazdo a robote inni zrobią:-))) masakra! Jak ty w lustro patrzysz? Zmien prace znajdz innego jelenia....jak ja nie cierpie takich fałszywych ludzi

Kasia
@Ja 07.09.2018 14:21

a czy to nie tobie firma Manta opłaciła studia? zresztą jak wielu innym pracownikom? i ty narzekasz, że jest przerwa obiadowa???? oszołom,

Ja
@Kasia 09.09.2018 17:59

Nie nie mi opłaciła, a różnica mniędzy mna a Toba jest taka, że ja Cie nie obrażam Cię ani nikogo innego kto ma odrębne zdanie. Jest to miejsce gdzie można wyrazić swoje subiektywne odczucia, mamy je różne ale i prawo do ich wyrażenia .

handlowy
@Ja 10.09.2018 16:50

Pracuje w tej firmie od lat, i tak jak właściciele pomagają pracownikom to sie nie spotyka... jak dziecko do szkoly musze zawozic to mi zmienili godziny pracy od 8:30 (wiem ze innym potrzebującym też) jak miałem hydraulika to z domu pracowalem, nie było problemu. Jak potrzebowałem kasy to mi dali zaliczke wczesniej...Wiem, że jak inni mielie jakieś problemy to korzystali z firmowego prawnika (bez płacenia). Płaca ludziom za studia, języki, imprezy firmowe i naprawde pomagają ... więc takiej firmy ze świecą szukać... jak ktoś się czepia to albo wredny oszołom albo konkurencja i czarny PR

Aneta

Opinia @Kandydat jest pozytywna o firmie Manta. Może przekonała ona kogoś z Was do aplikacji? Kto z Was planuje podjąć w najbliższym czasie współpracę z tą firmą? Każdego dnia osoby poszukujące pracy, odwiedzają forum GoWork.pl, by zdobyć informacje o przyszłym pracodawcy.

Aneta

@Igor Firma aktualnie poszukuje Przedstawicieli Handlowych do Poznania i Szczecina. Oferta dostępna jest na stronie https://manta.com.pl/oferty-pracy/przedstawiciel-handlowy-poznan/ @Kandydat Czy udało Ci się otrzymać pracę w firmie Manta S. A.? Długi staż pracowników faktycznie może być jednym z pozytywnych znaków jakości firmy. Jak Ci się pracuje w firmie Manta S. A.?

Kandydat
@Aneta 07.04.2018 12:10

Tak, jestem w magazynie. Powiem krótko, wszystkie dobre opinie okazały się prawdziwe. Fajna załoga, dobra atmosfera widać że tutaj ludziom zależy na pracy. Zarobki ok. Właściciel to polak i naprawdę dba o pracowników, ostatnio było fajne "jajeczko" firmowe dla wszystkich.Faktycznie dużo osób z długimi stażami. Ja jestem zadowolony

Igor

Mam zamiar aplikować, słyszałem dużo dobrego o firmie. Czy firma rekrutuje aktualnie?

Kandydat

Ja też byłem na rozmowie u nich. Bardzo konkretna oferta, miła Pani kadrowa. Wszystko wypisane w ogłoszeniu. Kierownik magazynu fajny i tez konkretny. Typowa robota magazynowa. Nie mogę się doczekać na odpowiedź. Nie ukrywam, że bardzo liczę na tą robotę! Mam córkę w przedszkolu, i jak mi dadzą za darmo kartę sportową to będę ją zabierał na basen i inne sporty. Podpytałem obecnych pracowników o robotę, i są zadowoleni, większość tam pracuje kilkanaście lat! szok

ŻYCZLIWY

Byłe wczoraj na rozmowie na stanowisko "pracownika magazynowego" i niestety WIELKA PORAŻKA.Mam duże doświadczenie w pracy Magazyniera.Pani niestety powiedziała mi na czym będzie polegała praca,a więc-90-80% to rozładunek i załadunek kontenerów-po prostu nie uwierzyłem w to co słyszę.W ogłoszeniu jest zamieszczone: Przyjęcia i kontrola dostaw, przygotowanie towaru do wysyłki, Ręczny załadunek\rozładunek samochodów ciężarowych, pakowanie, foliowanie, Prawidłowe pobrania towaru z magazynu – w oparciu o listę pobrań, wydruk dokumentów „wz”, Raportowanie wykonanej pracy przełożonemu, Wykonywanie innych czynności zleconych przez przełożonych. Po prostu jakiś żart w ludzi.A poza tym Pani powiedziała że inne czynności mogę wykonywać w zastępstwie jak kogoś zabraknie lub będzie taka potrzeba. Było trzeba zamieścić ogłoszenie że jest zapotrzebowanie na "WOŁA ROBOCZEGO" ,a nie na pracownika magazynowego.Poza tym miejsce w którym znajduje się firma to tak jak na "MORDOR" na mokotowie tylko o wiele dalej.Normalnie Zagłębie wszystkich firm. Więc uważajcie na tą ofertę no chyba że lubicie tyrać jak w polu.

Człowiek
@ŻYCZLIWY 23.02.2018 10:25

Możesz powiedzieć ile Ci zaproponowano na to stanowisko?

zadowolony
@ŻYCZLIWY 23.02.2018 10:25

w ogłoszeniu, które wkleiłeś jest: ręczny załadunek/rozładunek samochodów ciężarowych, to czego się czepiasz? ja byłem dziś na rozmowie, fajna robota, typowa jak na każdym magazynie tyle że dobra kasa i karte enel med dają. Ja chętnie się załapie, dobrze że tobie nie chce się tyrać:-) bo jest miejsce dla mnie, a ty poleż odpocznij w domu:-)))))

gregowski
@zadowolony 26.02.2018 10:21

Dokładnie... Warunki dobre, starannie wskazane obowiązki, ale niektórzy i tak się do czegoś zawsze przyczepią... Ale przynajmniej jest praca dla tych, którym zależy na zatrudnieniu. Ja czekam na kolejne oferty z manty i liczę, że niedługo uda mi się tam coś złapać :)

Logistyk

Czy ogłoszenie o pracę jako logistyk widnieje na www od 2014 roku czy jest aktualne? Czy ktoś mógłby przybliżyć warunki pracy w tym dziale?

Adam
@Logistyk 28.02.2018 20:09

z tego co wiem ogłoszenie jest nieaktualne, moja koleżanka tam pracuje wiele lat. Mają komplet, i zgrany zespół. Ona sobie bardzo chwali Mante

Tomasz

Pracuję w Mancie już jakiś czas i jestem zadowolony. Pensja na czas, stałe pewne zatrudnienie na umowę o pracę, sporo benefitów pracowniczych. Atmosfera przyjazna, żadne korpo.

Zając 5

Grube zadki macie to i robić wam się nie chce , nieroby,pracuj bo muszę nowy samochód kupić.

Magazynier
@Zając 5 06.02.2018 13:02

Co za debilny wpis? Po kilku doświadczeniach w innych firmach, akurat Mante polecam! Nie znam drugiej firmy która opłaca prywatną opiekę 100% załogi. U innych tylko kierownicy

Ewelina

Manta ma opinię dobrego pracodawcy , to zobowiązuje!

Monika

Jestem zadowolona z pracy w Mancie. Stała pensja, możliwość awansu, można liczyć na premię. Staram się sumiennie wykonywać swoje obowiązki, więc jestem doceniana przez pracodawcę. Wiadomo, że czasem jest ciężko, ale w końcu tak bywa w pracy- ja nie narzekam, wole zachowac pozytywne podejscie ;)

agniecha

Pracuję drugi miesiąc i podoba mi się. Teraz jest fajna swiateczna atmosfera, az przyjemnie do roboty przyjsc :)

Kaz

nie wypłacają premii wiec słabo :( generalnie nie jest żle ale z premiami robią wszystko żeby nie płacić a to jest słabe bo mimo zrobionego planu nie ma premii, to demotywuje

handlowy
@Kaz 19.10.2017 14:45

No, jasne plan zrobiony. Po co takie głupoty wypisujesz? Ja właśnie dostałem mega premie za listopad, i zawsze jak robię plan to mam na koncie bez problemu i to naprawdę dużo w porównaniu z kumplami z innych firm....

GGbN

Firma jest ok, nie mam większych zastrzeżeń. Płaca rynkowa, warunki ok, atmosfera ok, wszystko zrozumiałe, ogólnie ja się czuję bezpiecznie i w sumie nie narzekam.

Arek

Nie polecam tej firmy

robson

jak sie dobrze pracuje to ma sie z tego profity

piotr

jestem zadowolony. umowa o prace dobre warunki pieniadze sa zawsze na czas wiec organizacyjnie jest zupelnie ok. zdarza sie czesto ze pracownicy jezdza na szkolenia zeby podnosic kwalifikacje wiec to tez na plus. ogolnie nie moge sie w sumie przyczepic zarobek ten ok przynajmniej z tego co zdazylem zauwazyc na rynku

zeno

mysle ze wiele osob sie skupia na złosliwościach a nie na pracy, co jest później powodem ich niezadowolenia, krytycznym trzeba byc tez wobec siebie duzo zależy od teamu i zwierzchników, nie ze wszystkimi musimy sie lubic, ale jesli jest się profesjonalistą to za priorytet uwaza sie jakośc swojej pracy oraz stosowne do niej wynagrodzenie i warunki, ja tam nie narzekam

robocik

najbardziej sfrustrowani pracownicy to zazwyczaj Ci, którym sie nie chce pracować, chce im sie natomiast udzielac anonimowo w necie ;)

tom

Robią mocną selekcje kandydatów niech najpierw zmienią ludzi w serwisie bo to nieroby nie potrafią zlokalizować usterki a z reszta i cały ich sprzęt to jeden wielki SYF

ulises

cięzko sie tam dostac, jest jakas mocna selekcja kandydatow?

CC

JAK SZUKASZ RZETELNYCH TO TAM ZADZWON I sie spytaj :)

Ben
@CC 02.12.2016 14:55

Doskonała rada, informacje o warunkach pracy uzyskane telefonicznie bezpośrednio w firmie z pewnością będą rzetelne :)

Ben

Czy może posiada ktoś aktualne i PRAWDZIWE informacje o warunkach pracy w Manta? Warto czekać na rekrutację np. do DH? Zależy mi na rzetelnych informacjach. Widać gołym okiem, że te wszystkie peany z ostatnich 2 lat pojawiają się cyklicznie średnio raz w miesiącu i mają ten sam styl, więc wiadomo o co chodzi...

Misieq

moim zdaniem każdy ma jakieś doświadczenia, jednemu firma i warunki w niej panujące przypasują, innym nie i stąd ta różnorodnosc opinii, ja jakos zawsze mam szczescie do pracodawców i w tym do Manty,w której pracuje jakies 3 lata niecale i nie zamierzam szukac pracy, dobrze mi tu. Pozdrawiam zadowolonych!

majjj

taaa, ci najwiecej narzekają, co im sie pracować sie nie chce - wtedy każdy prezes i szef jest tym złym haha :) Mi sie dobrze pracuje, bo po prostu ... pracuję zamiast się obijać i obwiniać innych ;)

bogusiek

ja pracuje juz coś koło pół roku, jest ok :) atmosfera w robocie fajna to też wazne, pomijając kwestię warunków zatrudnienia ;)

Zostaw opinię o Manta S.A. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Manta S.A.