AVIA FOP S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 94 ocen.

Opinie o AVIA FOP S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AVIA FOP S.A.

Zenek

Buraki rządzą , odradzam , strata czasu

Mietek

Zmiany idą ku lepszemu ?

Zlom
@Mietek 21.01.2017 12:06
Zmiany idą ku lepszemu ?

Ku gorszemu zmiany ida.

Arek

Nie polecam tej firmy. Akord nie do wyrobienia. Musisz poniżać się przed technologami o "dopłaty". Celowo normy co pewien czas podnoszą, aby pracownik nie wyrobił normy i nie zarobił. Kierownictwo, szczególnie kierownik wydziału żeliwa to po prostu ....... brak słów. Głowne zajęcia tego kierownika i prezesa to podglądanie pracowników na kamerach. Od strony socjalnej syf i kiła. Szatnie i stołówka to istny gnój i chlew. Brak dobrych narzędzi i krótkie serie. Żenada.

mojci
@Arek 19.07.2016 23:26
Nie polecam tej firmy. Akord nie do wyrobienia. Musisz poniżać się przed technologami o "dopłaty". Celowo normy co pe...

czy to ty wyleciałeś za podbieranie narzędzi, co nagrało się na kamerach?

Wacek

Jeśli 3 tys. to kwota wygórowana na konstruktora ?? To ile zarabia tam kierownik ?? 3.5 - 4 tyś ????

Jacek
@Wacek 11.01.2016 22:13
Jeśli 3 tys. to kwota wygórowana na konstruktora ?? To ile zarabia tam kierownik ?? 3.5 - 4 tyś ????...

Wacku, chciałbyś uzyskać jakąś umowę!

xyz

Rudy jest mój

Młody

Cześć, zastanawiam się nad wysłaniem CV w sprawie pracy jako konstruktor. Możecie co nieco podpowiedzieć? W sensie jakie są warunki pracy na tym stanowisku, bo jak na razie to widzę, że na produkcję jest sporo negatywnych opinii i praca na akord. Na takim stanowisku da się zarobić ok. 3 tys. netto na start?

xXx
@Młody 28.04.2015 21:56
Cześć, zastanawiam się nad wysłaniem CV w sprawie pracy jako konstruktor. Możecie co nieco podpowiedzieć? W sensie jakie są war...

to chcesz wygryźć głównego konstruktora?

qwerty
@Młody 28.04.2015 21:56
Cześć, zastanawiam się nad wysłaniem CV w sprawie pracy jako konstruktor. Możecie co nieco podpowiedzieć? W sensie jakie są war...

musisz być dobry. tyle chyba nie dostaniesz. nie wiem czy potrzebuja konstruktorów. jak cię przyjmą to od pierwszego dnia nie będzie taryfy ulgowej. praca w stresie i terminach ale jak jestes dobry to sporo mozesz skorzystac, jak bedziesz kiepski to jeszcze szybciej sie z toba pożegnaja. próbuj

rysio

a mnie podoba sie pani z planowania

rysiek

negatywy piszą osoby negatywnie zweryfikowane przez pracodawcę

olo
@rysiek 11.03.2015 09:29
negatywy piszą osoby negatywnie zweryfikowane przez pracodawcę

popieram, przez ekran czuć,że negatywy i zaczepne pytania są od obiboków

Kordan

Witam wszystkich. Czy wiecie może czy w AVII nadal szukają operatorów CNC? Widziałem ogłoszenie na stronie, ale nie wiem czy jest ono aktualne.

emeryt

Avii mocno nie polecam. Stawki srednie, wygorowany akord, balagan i coraz to nowsze i glupsze pomysly zarzadu. Nie znam pracownika ktory by sie dobrze o niej wypowiadal i byl zadowolony z warunkow a o mozliwosci rozwoju mozna zapomniec, bo jak sie rozwijac, majac do dyspozycji maszyny 30 letnie i starsze. Ktos kto pisze pozytywnie jest poprostu podstawiony.

anonim

(usunięte przez administratora)

olo

jest tak, że obibok się skarży a pracowity nie ma potrzeby tu zaglądać

Ja

Avia to tragedia nigdy nie ma wylaty na czas plaaca ile chca co miesiac cos sobie ucinaja chyba na swoje prenmie wyplaty mizerne po 2tys jeszcze z tego z 200zl odetna!!nikomu nie radze tam isc do pracy!

rysiek
@Ja 24.09.2014 18:27
Avia to tragedia nigdy nie ma wylaty na czas plaaca ile chca co miesiac cos sobie ucinaja chyba na swoje prenmie wyplaty mizern...

bzdury, bzdury, bzdury

olo
@rysiek 25.09.2014 08:05
bzdury, bzdury, bzdury

popieram

JanJaneczek

Do lolek kiero rysiek . A moze poprostu Jurek. Czytajac uwaznie krok po kroku zrozumierz, ze figlowanie "meissemagazin" pod buirkiem i patrzenie jak ci slupek w exelu idzie do gory to moze zrobi wrazenie na sekretarce , nie na "pracowniku"(cyt" niepozadek robia sami pracownicy"). Ty jestes od tego by ich zmotywowac. Niestety wyluzdany akord, brak jakichkowiek premii czy bonusow , wyplaty z duzym opozniemiem (a gdzie zaczarowane slowo -przepraszam) . Brak narzedzi bo schowane po szafach , bo faktura zalegla. Oto cala Avia. Rusz "folde" z krzesla, zejdz na produkcje i ... zacznij tworzyc nowe standarty zarzadziania . To wtedy ogloszenia poszukujacych kolejnych naiwnych nie bede potrzbne. Jak narazie "nowa czlowieka na gwal potrzbna" bo stara dociagnie do emerytury i "zegnaj Pamello". Avia to plan zywce przeniesiony z filmu "ziemia obiecana" Wajdy. Przyszly "pracowniku" jezeli masz wybor nie wybieraj Avii bo to czas stracony . Wiem co pisze.

kiero
@JanJaneczek 27.07.2014 17:10
Do lolek kiero rysiek . A moze poprostu Jurek. Czytajac uwaznie krok po kroku zrozumierz, ze figlowanie "meissemagazin&quo...

dziękuję za umieszczenie w zacnym gronie ale z imieniem to pudło; z twoją wydajnością w pracy było tak, jak z twoją ortografią, czyli marnie - jakość twoich ocen jest na podobnym poziomie; bajki wypisujesz, bo ci firma podziękowała

lolek
@JanJaneczek 27.07.2014 17:10
Do lolek kiero rysiek . A moze poprostu Jurek. Czytajac uwaznie krok po kroku zrozumierz, ze figlowanie "meissemagazin&quo...

do tego, który myśli, że odkrył tu jedność w trójce: nie wiesz, co piszesz

JanJaneczek

Lubisz prace w olbrzymim bałaganie ktorego nikt juz nie jest w stanie ogarnać. Preferujesz prace na akord z zaniżonymi stawkami i wypłatą nie na czas? Uwielbiasz brak narzedzi i niekompetentnych technologow ? To to jest miejsce dla Ciebie. Zaklęcia i gusła czonków zarzadu, aktywnych na tym forum nic nie zmienią. Avia to firma o strukturze zakladu z poczatku 19-wiecznej rewolucji przemyslowej.

p. c.
@rysiek 15.07.2014 16:01
pomyliłeś adresata to i mylisz się w ocenie firmy, bajki opowiadasz i szkodzisz, nie jestem w kadrze zarządzającej, moja wypowi...

a czym szkodzę? że powiedziałem prawdę o warunkach w Avii. dziwne to szkodzenie. na Niemcy idą maszyny a- bo są niezłe, b- bo są tańsze od konkurencyjnych maszyn c- bo Niemcy mają duuuużo cierpliwości do Avii tylko co ma sprzedaż maszyn na rynek niemiecki do warunków pracy w Avii? Chińczycy też potrafią wyprodukować niezłe rzeczy a warunki pracy mają tam legendarne.

kiero
@p. c. 15.07.2014 16:31
a czym szkodzę? że powiedziałem prawdę o warunkach w Avii. dziwne to szkodzenie. na Niemcy idą maszyny a- bo są niezłe, b- b...

ta twoja prawda jest jak z dowcipu o trzech prawdach, nie masz pojęcia o konkurencji na rynkach obrabiarkowych ani o pracy zespołowej, robisz trollowanie w czystej postaci

lolek

firma miała bardzo dobrą wystawę na tegorocznych mach-tool i konsekwentnie rozwija produkty

lolek
@do lolek 10.06.2014 22:25
Bardzo dobrą wystawę? A czym Cię ona tak zachwyciła? Na targi w Poznaniu jeżdżę od 10ciu lat. Od kilku ta firma nie pokazała ni...

nie masz racji, wystawa była bardzo dobra, nawet jeżeli był jakiś problem z chłodziwem, to nie są to maszyny do pompowania chłodziwa lecz do precyzyjnej obróbki

!!!
@do lolek 10.06.2014 22:25
Bardzo dobrą wystawę? A czym Cię ona tak zachwyciła? Na targi w Poznaniu jeżdżę od 10ciu lat. Od kilku ta firma nie pokazała ni...

uwaga, jeździ 10 lat na targi i z tego śmiechu nie zauważył złotego medalu dla firmy rok 2013 za pięcioosiowe centrum

!!!

jak ja odszedłem, to firma naprawdę odetchnęła

???

to lepiej złóż je gdzie indziej. Ta firma w ogóle jeszcze istnieje? Jak w niej pracowałem to upadła naprawdę nisko.

mały

Nie polecam nie polecam szkoda marnować czasu

lolek
@mały 08.05.2014 21:38
Nie polecam nie polecam szkoda marnować czasu

sądząc po gramatyce to chyba pan redaktor

stara wyga

Kiedyś tu pracowałem jako konstruktor .Z perspektywy czasu oceniam że nie było najgorzej. Dla konstruktora , praca była ciekawa .Owszem zdarzały się konflikty , ale gdzie ich nie ma . Jest to jedyna z prawdziwego zdarzenia polska firma produkcyjna , która została się w Warszawie . Może zarobki nie były rewelacyjne ,ale jednocześnie firma nie ma charakteru korporacji , wszyscy się znali i można było się z każdym dogadać czy w biurze , czy na warsztacie . Niezadowolonym , nie życzę pracy w korporacji , w stresie , ciągłych delegacjach , z nienormowanym czasem pracy , kontrolą osiągnięć , 5 dni urlopu w roku itp. Co z tego że się nieżle zarabia , ale po kilku latach takiej orki to już nie bawi . Z innej beczki : w której firmie w Polsce są obligatoryjne 12 dniowe urlopy w środku lata , czy przerwy w okresie świątecznym . Każdy medal ma dwie strony .

lolek

Pracujesz tak jak czytasz, czyli po łebkach. Napisałem, że do niedawna pracowałem. I nie pisz do mnie per wy, bo nie jestem z wycieczką. Jak pracowałem, to nic się w firmie nie waliło, a kilku opornych było zawsze. Nikt mi nie obiecywał, że wszystko będę miał podane jak na tacy. Co się nauczyłem, to moje i jest mi z tym dobrze. To ty piszesz o psach w kontekście przeciwników dobrego imienia firmy. Rzucasz ogólniki na temat czasów obróbki, to dorzuć coś o czasach przewalonych 50% albo i lepiej do przodu, na korzyść pracownika bo norma nieaktualizowana. Albo pracownik po cichu robi krótszy program. Ta twoja prawda, to jak w dowcipie o trzech prawdach, poczytaj sobie. A jaja zachowaj na niedzielę.

rysiek

Tym, co tu swoje żale wylewają, szczerze współczuję. To biedni ludzie, którzy nie odnaleźli się w rzeczywistości i mają kłopoty. Firma rozwija się i od dziesięcioleci promuje polską markę na Zachodzie, zwłaszcza w Niemczech. Ci, co znają konkurencję niemiecką, wiedzą, o czym piszę. Niestety wśród pracowników trafiają się czarne owce, które myślą wg zasady "czy się robi, czy się leży ...". Tacy pracownicy nie rozumieją, na czym polega praca zespołu i sukces zespołu. Od kilku lat pracuję w tej firmie i jestem zadowolony. Firma premiuje inicjatywę i zaangażowanie. Pracownicy nieodporni na pracę i rozwój niestety nie dają rady.

drucik

Co ci zależy składaj CV i sam ocenisz jak jest ,a przyjmą cię na pewno. Jak masz siedzieć w domu i oglądać Kiepskich to tu przynajmniej coś zarobisz .

kiero
@drucik 01.04.2014 21:17
Co ci zależy składaj CV i sam ocenisz jak jest ,a przyjmą cię na pewno. Jak masz siedzieć w domu i oglądać Kiepskich to tu przy...

twoja wypowiedź jest na poziomie dowolnego bohatera tego serialu

chris

produkcja, operator cnc, monter.

Zen

Gdzie celujesz, Produkcja, konstrukcja, kontrola?

chris

tak po prawdzie niewiele wynika z waszego pisania. może konkretne pytanie i odpowiedź. można zarobić 3500 na rękę? przy ilu godzinach? mam zamiar wysłać swoje cv. liczę na szczerą odpowiedź. pozdrawiam

tom

(usunięte przez administratora)jak nie znasz nazwisk to nie wiesz o czym piszesz, a piszesz tu bo lubisz szkodzic i pewnie dlatego podziekowali tobie w avii

drucik

Z tym co chyba szybko wrócili chyba sobie kolego jaja robisz . Podrzuć jakieś nazwisko to sprawdzę ale nie żuciła mi się w oczy jakaś dłuższa czyjaś nieobecność . To nie żadna korporacja i wszyscy się znają .

kasa

Witaj firmowy nielizusie, zapomniałeś napisać o tych, co niby "uciekli" i szybko wrócili po zderzeniu z realiami innych pracodawców.

nlp

Widzę, że firmowe lizusy obserwują forum. A prawda wygląda tak, że ludzie uciekają z avii, o czym świadczy również masa ogłoszeń odnośnie zatrudnienia. Ale niestety tymi 3 pozytywnymi opiniami nie da się zatuszować rzeczywistości jaka nas czeka za murami tej (usunięte przez administratora).

lolek

Witam, do niedawna pracowałem w AVII w kierownictwie wydziału. Nikt tam nikogo pod pistoletem nie trzymał. Jak nie pasuje, to odchodzisz. A jak w Warszawie znajdziesz lepszą pracę u drugiego takiego producenta maszyn CNC, to gratuluję. Pomijam tych, co wolą karierę kasjera, cyrkowca co chodzi po krawędzi albo bezrobotnego o stalowych nerwach.

tech1

W końcu ktoś napisał coś mądrego. Byłem w AVII na praktykach studenckich i nie zauważyłem, żeby było tak źle jak opisują to byli brygadziści i inne osoby powyżej. Jeżeli ktoś chce pracować i robi to co do niego należy, nie trzeba szukać lepszej firmy. Czasami jest ciężko, ale ciężko jest wszędzie. Ja po studiach dostałem się do pracy do korporacji i to tu dopiero można popisać. Myślę, że gdyby wyżej wypowiadający się Panowie dostali się tu do pracy, dopiero doceniliby AVIĘ i warunki jakie w niej mieli.

pr1

Nie rozumiem jak można wypisywać takie rzeczy tylko dlatego, że ktoś zakończył współpracę z firmą bo nie mógł się więcej "nachapac", albo robił to na taką skalę,że nie dało się tego zauważyć i podziękowano mu za współpracę. Pracuję w AVII i nie obserwuje, aby pracownicy produkcyjni mieli takie warunki jakie opisują Panowie powyżej. Zarząd robi co może, żeby firma prosperowala, a pracownicy bardzo często tego nie ułatwiają. Panowie,myślę że szkoda czasu na wypisywanie takich głupot bo i tak ktoś mądry kto przyjdzie na rozmowę szybko je zweryfikuje. Skoro Biedronka lub Tesco to Waszym zdaniem takie super miejsca pracy proponuję brać się do roboty i pisać Cv. I do zobaczenia na kasie.

lolek
@były pracownik akordowy 03.04.2014 10:56
to co sam mam sobie materiał do pracy kupić za firmę? chyba kolego mylisz pojęcie praca w akordzie. na czym ma ona polegać ? na...

Dalej bijesz pianę tymi swoimi zmyślonymi ogólnikami.

były pracownik akordowy
@lolek 03.04.2014 13:06
Dalej bijesz pianę tymi swoimi zmyślonymi ogólnikami.

nie wiem ile pracujesz w avii, ale ja pamiętam jeszcze czasy kiedy był porządek. i nie przypominam sobie pracowników fizycznych którzy byli by leserami bo takich eliminowały same brygady, bo nikt nie lubi pracować za siebie i za kogoś. do póki był materiał i części na czas to i z akordem nie było problemów ludzie robili po 105- 110 % normy.(usunięte przez administratora)

były brygadzista

czy to elektrycy czy montaż maszyn, wszędzie porobiło się to samo. w Avii już nie będzie inaczej( usunięte przez administratora ) Na montażach było dużo młodych chłopaków którzy pracowali 5-10 lat i mieli zastąpić starzejących się członków brygad i wyszkolić następne pokolenie. po dwóch latach zostali ci starsi którzy pracują tam 30-40 lat i chcą doczekać do emerytur a młodzi pouciekali. szkoda tych starszych pracowników bo całe życie bardzo ciężko harowali, utożsamiali się z firmą a teraz patrzą jak to się wszystko wali. (usunięte przez administratora)

MYDELNICZKA

(usunięte przez administratora) W biedronce wiecej zarobisz ;)

były brygadzista elektryk

Pracowałem w firmie 5 lat z tego jeden rok kiedy jeszcze była państwowa .Przyszedłem wtedy bezpośrednio po szkole , dwa lata póżniej byłem najmłodszym brygadzistą w firmie . Nie powiem żeby było żle,zarobki w miarę dobre ,atmosfera też w normie. Wtedy była modna dniówka zadaniowa ,ale czasy były dla firmy ciężkie.Ale i tak dało się wypracować średnio 150 % ( usunięte przez administratora ) Moja opinia na temat avii jest taka jeśli jesteś na bezrobociu to pozostań na nim ,jak masz ofertę pracy w biedronce to idż do biedronki , bo w tej firmie jak widzę nic się nie zmieniło i nie zmieni się nadal.Pozdrowienia dla braci elektryków FOP AVIA .FOP AVIA WARSZAWA to już nie duma i sława.

Kolejny

Po dwóch tygodniach pracy złożyłem wymówienie, jednak jakimś cudem zostałem przekonany żeby zostać, postanowiłem zacisnąć zęby i dotrwać do końca 3- miesięcznej umowy na okres próbny. Na ostatni dzień czekałem jak na wybawienie, nigdy bym nie przypuszczał że można się tak cieszyć odchodząc z pracy.

damian

Od zawsze było tak w avia, czy to chwilowe problemy? Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć? Wszystkie działy maja przestoje?

damian

byly robol, to jak nie ma amteriałów to siedzi sie w pracy i nic nie robi, czy idziecie do domu w ramach bezpłatnego urlopu? Nie zgłaszacie braku materiału wczesniej, widzac, że sie kończy?

Zenek

Mozna sie nauczyc tylko zalezy gdzie celujesz. Produkcja, konstrukcja, kontrola? W firmie bywa roznie jak wszedzie, zalezy jak sprzedaz idzie ale to chyba jedyna firma Polska z takimi zaawansowanymi maszynami. Ja mam dobre wspomnienia, bardzo mloda kadra, swietna atmosfera. Nawet sie troche "nachapalem" no i umowa o prace. Pzdr.

tadek

Chociaz można sie czegoś nauczyć w Avia fop? Robią jakiekolwiek szkolenia, chociaż bhp? Szkolenia płatne? Dofinansowania do kursów?

xyz

Darku, odradzam. Jeśli masz stalowe nerwy i nie boisz się walki z absurdem jest o praca dla Ciebie. Mogę powiedzieć, że za swojej kadencji przeżyłem już niejednego technologa:) A zarobki śmieszne jak na takie stanowisko. W tesco na kasie więcej dostaniesz.

pracownik były

Zwykle na tym stanowisku są zwykłe umowy o pracę ze stałą pensją miesięczną. Jeśli chcesz pochodzić po krawędzi to dołącz do zespołu. Przynajmniej będziesz miał czas na poszukanie innej pracy a jednocześnie coś zarobisz.

pracownik były

Jeżeli masz inną możliwość podjęcia pracy to omijaj AVIE z daleka!!!!!!!

xyz

Rodzaj umowy zależy od stanowiska na jakie masz zamiar się ubiegać.

anonim

Widzę że jakaś reklama tutaj się pojawiła. A ja tylko chciałem wiedzieć jaką dają umowę? Za porady prawnę chyba podziękuje

pracownik były

Tak, dobrze rozumiesz. Każda umowa jest efektem zawartego kompromisu pomiędzy pracodawcą a pracownikiem, chyba wiesz ile jesteś wart i ile potrzebujesz pieniędzy aby przetrwać od pierwszego do ostatniego. Chyba brak Ci jeszcze doświadczenia?

anonim

Czyli wychodzi na to że jak znam się na rzeczy ale mam naturę taką że jestem z kolegami a nie przeciwko nim to dobrze w tej firmie mi nie będzie tak mam to rozumieć? Dziwne jest dla mnie to negocjowanie umowy

anonim

pracownik były naprawdę aż tak mało tam się zarabia? To nawet nie wiem czy chce wiedzieć ile jest bez nadgodzin i bez sobót. A czy możecie napisać coś na temat traktowania pracowników w Avia Fop Warszawa

niko

Słowa kojarzące się z AVIA FOP S.A. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): produkcja cała parą Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako średnią . Atmosfera i ludzie tam pracujący są otwarci Najbardziej podobało mi się w AVIA FOP S.A.: sama istota zakładu produkcyjnego

Zostaw opinię o AVIA FOP S.A. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AVIA FOP S.A.