Seifert Polska Sp. z o.o.

Dodaj opinię
Seifert Polska Sp. z o.o.
2 44 6 1

Opinie o Seifert Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracodawca

 Aktualność
W Seifert Polska wybrano Najlepszych Pracowników 2018 Roku! cd.
Na zdjęciu nr 1: Adam Drąg, Kierownik Magazynu z Przemysławem Lach, zwycięzcą w gronie pracowników Magazynu we Wrocławiu
Na zdjęciu nr 2: jw. ROK 2017!????
Gratulujemy!!!


Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
cd. Pracownicy 2018 Roku

Na zdjęciu Jarosław Harbowski
wybrany przez współpracowników
w magazynie w Poznaniu
z Kierownikiem Magazynu Krzysztofem Szymenderą

Gratulujemy!

Pomocna?
Łysy
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia

Super praca i super kierownicy zarobki dobre

Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
cd. Pracownicy 2018 Roku
Na zdjęciu, w środku
Wioletta Arkulary - uznana przez współpracowników
w Bielsku-Białej za najbardziej koleżeńską, pozytywnie nastawioną i rzetelną
z Głównym Kierownikiem Magazynów SPL Andrzejem Urbańskim i PANIĄ Kierownik Magazynu w Bielsku-Białej Natalią Różalską
#LadieswLogistyce

Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
Wyłonienie Najlepszych Pracowników SLP 2018 Roku odbyło się na zasadach w pełni demokratycznych. Pracownicy sami wybierali najlepszych spośród siebie.
Na zdjęciu: Zwycięzca zabawy w Oddziale w Czeladzi Paweł Kuć z Głównym Kierownikiem Magazynów SPL Andrzejem Urbańskim i Kierownikiem Magazynu w Czeladzi Kamilem Mickosiem.
Gratulujemy!

Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
Wyłonienie Najlepszych Pracowników SLP 2018 Roku odbyło się na zasadach w pełni demokratycznych. Pracownicy sami wybierali najlepszych spośród siebie.
Na zdjęciu: Prezes SPL Jan Brahmann z Joanną Wojtasiewicz, zwyciężczynią zabawy w Oddziale w Mysłowicach.
Gratulujemy!

Pomocna?
Mario
 Opinia

Ps. Pozytywne opinie na Temat Magazynu w Mysłowicach piszą prawdopodobnie jacyś pracownicy z biur którzy sie nie znaja na robocie i nie wiedzą co się dzieje i jaka jest atmosfera na magazynie. Kompletnie nie polecam tej firmy....

Pomocna?
Mario
 Opinia

Najgorszy Magazyn jaki do tej pory pracowałem... Sprzetu brak albo jest uszkodzony , co chwile reklamacje problemy i ogólny pośpiech... (usunięte przez administratora)Stawki niskie, brak benefitów oraz pieniędzy za wczasy. (usunięte przez administratora)który nie umie niczego załatwić.... (usunięte przez administratora)tego magazynu, (usunięte przez administratora). Żal to mało powiedziane. Najgorszego Wroga bym tam nie posłał, woec się lepiej zastanówcie. pozdrawiam

Pomocna?
Niki
 Opinia

Pracowałem w firmie Seifert w Niemczech i w Polsce i mogę tylko pozytywne informacje przekazać . Profesjonalnie pracuja i dbają o swoją kadrę Naturalnie wymagają ale za dobra prace dają dobre pieniądze Dostałem szanse zrobienia kariery bo sam się angażowałem

Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
Praca w Centrach Spedycyjno-Logistycznych Seifert Polska to przede wszystkim...
PRACA ZESPOŁOWA

Pomocna?
Joanna
 Opinia

Seifert w związku ze swoim rozwojem kontynuuje ekspansję na rynku logistyki automotive i latem 2019 roku rozpoczyna działalność w swojej 46 lokalizacji. Firma wygrała przetarg na kompleksową obsługę logistyczną pierwszej w Polsce fabryki niemieckiego producenta samochodów w gminie Jawor. Będzie to kolejne miejsce zatrudnienia dla sporej liczby pracowników. Czy możecie napisać, co składa się na ciągły rozwój firmy i ten sukces?

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Aktualność
Jeszcze tydzień wybieramy Najlepszych Pracowników 2018 roku
Akcja mia charakter zabawy. Pracownicy oddziałów w terminie do 31 stycznia oddają swoje głosy, wypełniając anonimowe ankiety. Przydzielają odpowiednio 5, 3 oraz 1 punkt, wskazanym przez siebie koleżankom i kolegom, których cechuje między innymi:
- koleżeńska postawa, chęć niesienia pomocy kolegom/ koleżankom
- pozytywne nastawienie, inicjatywa, kreatywność
- rzetelne wykonywanie swoich obowiązków
Wyłonienie Najlepszych Pracowników SLP 2018 Roku odbywa się zatem na zasadach w pełni demokratycznych. Pracownicy sami wybierają najlepszych spośród siebie.


Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
Seifert Polska = NAJLEPSI OPERATORZY WÓZKÓW WIDŁOWYCH

Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
Seifert Polska to firma otwarta na zatrudnianie i rozwój karier kobiet


Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
Seifert Polska=NAJLEPSI MAGAZYNIERZY
Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
Jak co roku o tej porze
pracownicy Seifert Polska wybierają
spośród samych siebie
Najlepszych Pracowników ubiegłego roku
Pomocna?
janusz
 Opinia

Naprawdę mają takie benefity? w ogłoszeniu widzę 13stkę, multisporta, świadecznia urlopowe itp. serio jest coś takiegoo?

Pomocna?
fef
 Opinia
@janusz 14.09.2018 16:05

Co z tego jeśli wynagrodzeniem jest najniższa krajowa... Jeśli masz 10-letnie doświadczenie to zarabiasz zaledwie 100/150 zł (słownie: sto / sto pięćdziesiąt złotych) więcej. Kpina hehe.

Pomocna?
Ehhh
 Opinia
@janusz 14.09.2018 16:05

Niestety nie mogą się równać z dodatkami w innych firmach! 13 dostaniesz jak przepracujesz pełny kalendarzowy rok, zatrudniasz się w styczniu to dopiero po 2 latach dostajesz 13 wynagrodzenie. Multi sport kiepskie dopłaty i dopiero po 6 miesiącach pracy, świadczenia urlopowe to jakaś kpina. Nie polecam.

Pomocna?
Bogdan
 Opinia
@fef 03.12.2018 20:15

Czy w firmie Seifert Polska są możliwości awansu na wyższe i lepiej płatne stanowiska? Mógłbyś napisać, jak pracodawca podchodzi do kwestii rozwoju zawodowego swoich pracowników? Proszę, abyś napisał, jak to wygląda, gdyż dla wielu osób może to być ważna kwestia.

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Ehhh 04.12.2018 08:07

Szanowny Panie/Szanowna Pani w nawiązaniu do powyższej wypowiedzi chcielibyśmy doprecyzować kilka istotnych informacji dotyczących benefitów, jakie oferuje Seifert Polska swoim pracownikom. Wynagrodzenie lojalnościowe (tzw. 13-te wynagrodzenie) Warunkiem otrzymania tej premii jest przepracowanie pełnego roku kalendarzowego. Nie jest więc prawdą, iż na jej wypłatę czekać trzeba aż dwa lata. Premia ta wypłacana jest wraz z wynagrodzeniem za kwiecień w kolejnym roku kalendarzowym, czyli 3 miesiące po zakończeniu roku kalendarzowego, co ma swoje uzasadnienie i jest spowodowane zamknięciem roku pod kątem księgowo-finansowym. I najważniejsze. Idea dodatkowego wynagrodzenia w firmie Seifert Polska ma charakter lojalnościowy. To rozwiązanie stanowi odpowiedź na specyfikę współczesnego rynku pracy, jak również wartości, jakie ceni nasza firma. Świadczenie urlopowe Świadczenie urlopowe w Seifert Polska to tzw. premia urlopowa. Pracownik, który wykorzysta przysługujący mu urlop w danym roku kalendarzowym jest nagradzany dodatkowo - otrzymuje premię urlopową. Jest to dodatkowa premia dla pracownika i nie ma ona związku z tzw. wczasami pod gruszą, które według reguły pracodawcy wypłacają z ZFŚS. W tym temacie na uwagę zasługuje fakt premiowania przez firmę wypoczynku swoich pracowników, a więc dbałość o ich należyty i zasłużony odpoczynek. Karnety sportowe, prywatna opieka medyczna Seifert Polska dofinansowuje powyższe benefity na 3 różnych poziomach. Za karnet sportowy na I poziomie pracownik płaci tylko 20 zł. Pracodawca ponosi 70% kosztu zakupu karnetu. Za opiekę medyczną na pierwszym poziomie pracownik płaci tylko 15 zł. Pracodawca również ponosi 70% wartości pakietu. W firmie Seifert Polska cenimy zasadę partycypacji i współodpowiedzialności. Dodatkowo pragniemy nadmienić, że każdy pracownik przed podpisaniem umowy otrzymuje wszystkie szczegółowe informacje dotyczące obowiązujących zasad wraz z regulaminami, tak aby przed podpisaniem umowy mógł się z nimi szczegółowo zapoznać. Wszystkie informacje są jawne i zgodne z polityką transparentności firmy.

Pomocna?

Pracodawca

 Opinia
@fef 03.12.2018 20:15

Szanowny Panie/Szanowna Pani Jesteśmy zmuszeni stanowczo sprostować tą krzywdząca wypowiedź. W firmie Seifert Polska nikt nie jest wynagradzany na poziomie najniższej krajowej. Tego typu komentarze są w całości bezpodstawne.

Pomocna?
Obecny
 Opinia

Jak zwykle opóźnienie w wypłacie! W tej firmie działa wszystko tylko w jedną stronę.

Pomocna?
Bogdan
 Opinia
@Obecny 02.01.2019 08:19

Często zdarzają się opóźnienia w wypłacie wynagrodzeń za pracę w firmie Seifert Polska? Wiesz może, jaki jest powód obecnego opóźnienia? Jest to związane z przerwami świątecznymi, czy może jest to jedynie jednorazowa sytuacja i pracodawca argumentował to w zupełnie inny, uzasadniony sposób? Proszę o odpowiedź.

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Obecny 02.01.2019 08:19

Szanowny Panie/Szanowna Pani, powyższa wypowiedzieć bardzo nas zaniepokoiła. Nigdy bowiem z jakichkolwiek przyczyn nie zdarzyło się, aby nasi pracownicy otrzymali swoje wynagrodzenie z opóźnieniem tj. w terminie późniejszym niż ustalono i wskazano to w umowie o pracę, jak również w obowiązującym Regulaminie Wynagradzania Seifert Polska. Zgodnie z obowiązującymi przepisami wynagrodzenie winno być wypłacane nie później niż 10-go dnia następnego miesiąca. Jednocześnie nadmieniamy, że część wynagrodzeń w firmie jest wypłacana już 1-go dnia roboczego kolejnego miesiąca czyli zdecydowanie wcześniej niż wynika to z ww. Regulaminu, tożsamego z wiążącym pracodawcę prawem. Jeśli Pana/Pani wynagrodzenie wpłynęło z opóźnieniem, bardzo prosimy o niezwłoczny kontakt z Działem Kadr firmy w celu weryfikacji zaistniałej sprawy. Uprzejmie zachęcamy do kontaktu.

Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
zimowe wyposażenie...
Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
Ostatni raz wspominamy święta
Jak co roku Oddziały Seifert Polska zalały najlepsze życzenia od naszych współpracowników, klientów i partnerów.
Dziękujemy serdecznie za każde z osobna!!!!
A przede wszystkim za to, że razem, lojalnie wkraczamy w 2019 rok.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!!!
Pomocna?

Pracodawca

 Aktualność
Nowy Rok rozpoczynamy od dobrej prasy:
"Ekspansja na rynku logistyki automotive...."
Tak to MY!
Pomocna?
Pomylka
 Opinia

Osoby zarządzające ta firma to jakieś nieporozumienie. Uwielbiają robić problemy z niczego, nie kompetentni, brak kultury i sknerstwo przechodzi ludzkie pojęcie. Nie polecam jako partnera biznesowego.

Pomocna?
Bogdan
 Opinia
@Pomylka 06.11.2018 10:42

Współpracowałeś z firmą Seifert Polska? Jak to się stało, że rozpocząłeś z nimi współpracę? Chciałbym dokładnie poznać sytuacje, które sprawiły, że wyraziłeś takie zdanie o osobach, które z Tobą współpracowały. Twoje informacje na ten temat będą pomocne dla osób, które zamierzają podjąć współpracę z opisywaną firmą.

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

@Byłem tam, rozumiem, że Twoja wypowiedź jest z poziomu klienta, który miał okazję korzystać z usług oferowanych przez firmę Seifert Polska? Możesz napisać, jak dokładnie wyglądała sytuacja na podstawie której wyraziłeś swoją opinię o jakości obsługi w tym miejscu? Zgłaszałeś może ten fakt szefostwu firmy? Sprecyzuj, proszę, co napisałeś na ten temat.

Pomocna?
TakNie
Byłem tam
 Opinia
@Zuzanna 08.10.2018 08:19

Dokładnie tak z opini klienta. Miałem przyjemność a raczej jej brak postawienia tam nogi w sprawach służbowych i niestety chłopak, który pracuję tam przy dokumentach zachowuje się tak , że... . Nie będę tu używał słów adekwatnych do jego zachowania, gdyż w stu procentach zostaną usunięte przez administratora. Więc jeśli tak prezentuje się firma, a Wasz pracownik jest Waszą wizytówką no to bardzo mi przykro ale to nie przypomina w maleńkim stopniu. " Logistki " 21 wieku.

Pomocna?
TakNie
Bogdan
 Opinia
@Byłem tam 09.10.2018 13:08

Była to Twoja pierwsza wizyta w firmie Seifert Polska? Może w przeszłości miałeś okazję już korzystać z usług, które oferuje ta firma? Jeżeli tak to ciekawi mnie, czy zauważyłeś, aby kadra pracownicza zatrudniona w tym miejscu się zmieniła? Zastanawia mnie, jak wygląda rotacja wśród pracowników w tym miejscu pracy.

Pomocna?
TakNie
Byłem tam
 Opinia

Jedyne co mogę powiedzieć o tej firmie to to, że pracownicy powinni się udać na szkolenie z wychowania i kultury osobistej. Arogancja, (usunięte przez administratora) brak szacunku pracujących tam ludzi sprawia iż opinia moja o tej firmie jest poniżej zera. Skoro są tam zatrudniani ludzie którzy prymitywnym sposobem próbują podbudować swojego ego to świadczy to o tym, że firma w swojej rekrutacji stawia tylko na pracownika który będzie pracował za miske ryżu. To na pewno nie zwiększy wam popularności u przewoźników więc ogłoszenie w Mysłowicach spokojnie możecie odkleić od okna.

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia
@Byłem tam 07.10.2018 17:38

Za miskę ryżu. Dokładnie tak

Pomocna?
Zuzanna
 Opinia

@janusz, ogłoszenie, na jakie stanowisko pracy znalazłeś z tym pakietem benefitów, jeżeli chodzi o pracę w firmie Seifert Polska? Masz zamiar aplikować na to wolne stanowisko? Czy tylko chciałbyś dowiedzieć się, czy rzeczywiście taki system dodatków można otrzymać od pracodawcy?

Pomocna?
TakNie
Zuzanna
 Opinia

@tre, interesuje Cie praca w firmie Seifert Polska na stanowisku spedytora międzynarodowego? Masz jakieś doświadczenie na stanowisku, które wymaga zatrudnienia nowej osoby? Przedstaw również, dlaczego akurat praca w tej firmie Cie zainteresowała? Zachęcam do napisania, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie
tre
 Opinia

Witam! Pracował ktoś jako spedytor międzynarodowy? Rzeczywiście mają takie benefity jak w ogłoszeniu? Proszę o miłą odpowiedź!

Pomocna?
Zuzanna
 Opinia

@Gornex, możesz napisać, jak zostałeś przyjęty przez pozostałych pracowników, którzy pracują w firmie Seifert Polska? Czy atmosfera pracy na magazynie należy do pozytywnych? Jak wyglądają warunki zatrudnienia, które otrzymałeś? Przedstaw, jak wyglądają te aspekty pracy.

Pomocna?
TakNie
Gornex
 Opinia

Pracuje w firmie od kilku miesięcy jako magazynier, bardzo polecam.

Pomocna?
Zuzanna
 Opinia

@Za górami za lasami, a możesz powiedzieć coś więcej na temat warunków proponowanych przez Seifert Polska? Czy pracownikom przysługują jakieś dodatkowe benefity? Twoje zdanie może być bardzo ważne dla osób zainteresowanych pracą w tym miejscu i poszukującym na jego temat wiarygodnych opinii. @Zainteresowany, aktualne oferty pracy w tej firmie znajdziesz na jej stronie internetowej: http://www.seifert-magazyny.pl/oferty-pracy.html

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Seifert Polska Sp. z o.o. - Katowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Seifert Polska Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.