Seifert Polska

• Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Seifert Polska Sp. z o.o.

Opinie o Seifert Polska Katowice

Nie przegap nowości o Seifert Polska Sp. z o.o.!

janusz

14.09.2018 16:05

Naprawdę mają takie benefity? w ogłoszeniu widzę 13stkę, multisporta, świadecznia urlopowe itp. serio jest coś takiegoo?
    Seifert Polska Sp. z o.o.

07.01.2019 11:11

Szanowny Panie/Szanowna Pani Jesteśmy zmuszeni stanowczo sprostować tą krzywdząca wypowiedź. W firmie Seifert Polska nikt nie jest wynagradzany na poziomie najniższej krajowej. Tego typu komentarze są w całości bezpodstawne.
    Lolek

29.03.2019 12:41

Tak, to prawdziwe informacje.
    Łysy

21.02.2019 07:11

Super praca i super kierownicy zarobki dobre
    Mario

15.02.2019 22:44

Ps. Pozytywne opinie na Temat Magazynu w Mysłowicach piszą prawdopodobnie jacyś pracownicy z biur którzy sie nie znaja na robocie i nie wiedzą co się dzieje i jaka jest atmosfera na magazynie. Kompletnie nie polecam tej firmy....
    Mario

15.02.2019 22:40

Najgorszy Magazyn jaki do tej pory pracowałem... Sprzetu brak albo jest uszkodzony , co chwile reklamacje problemy i ogólny pośpiech... (usunięte przez administratora)Stawki niskie, brak benefitów oraz pieniędzy za wczasy. (usunięte przez administratora)który nie umie niczego załatwić.... (usunięte przez administratora)tego magazynu, (usunięte przez administratora). Żal to mało powiedziane. Najgorszego Wroga bym tam nie posłał, woec się lepiej zastanówcie. pozdrawiam
    Niki

09.02.2019 10:48

Pracowałem w firmie Seifert w Niemczech i w Polsce i mogę tylko pozytywne informacje przekazać . Profesjonalnie pracuja i dbają o swoją kadrę Naturalnie wymagają ale za dobra prace dają dobre pieniądze Dostałem szanse zrobienia kariery bo sam się angażowałem
    Obecny

02.01.2019 08:19

Jak zwykle opóźnienie w wypłacie! W tej firmie działa wszystko tylko w jedną stronę.
    Seifert Polska Sp. z o.o.

04.01.2019 17:03

Szanowny Panie/Szanowna Pani, powyższa wypowiedzieć bardzo nas zaniepokoiła. Nigdy bowiem z jakichkolwiek przyczyn nie zdarzyło się, aby nasi pracownicy otrzymali swoje wynagrodzenie z opóźnieniem tj. w terminie późniejszym niż ustalono i wskazano to w umowie o pracę, jak również w obowiązującym Regulaminie Wynagradzania Seifert Polska. Zgodnie z obowiązującymi przepisami wynagrodzenie winno być wypłacane nie później niż 10-go dnia następnego miesiąca. Jednocześnie nadmieniamy, że część wynagrodzeń w firmie jest wypłacana już 1-go dnia roboczego kolejnego miesiąca czyli zdecydowanie wcześniej niż wynika to z ww. Regulaminu, tożsamego z wiążącym pracodawcę prawem. Jeśli Pana/Pani wynagrodzenie wpłynęło z opóźnieniem, bardzo prosimy o niezwłoczny kontakt z Działem Kadr firmy w celu weryfikacji zaistniałej sprawy. Uprzejmie zachęcamy do kontaktu.
    Pomylka

06.11.2018 10:42

Osoby zarządzające ta firma to jakieś nieporozumienie. Uwielbiają robić problemy z niczego, nie kompetentni, brak kultury i sknerstwo przechodzi ludzkie pojęcie. Nie polecam jako partnera biznesowego.

08.10.2018 08:19

@Byłem tam, rozumiem, że Twoja wypowiedź jest z poziomu klienta, który miał okazję korzystać z usług oferowanych przez firmę Seifert Polska? Możesz napisać, jak dokładnie wyglądała sytuacja na podstawie której wyraziłeś swoją opinię o jakości obsługi w tym miejscu? Zgłaszałeś może ten fakt szefostwu firmy? Sprecyzuj, proszę, co napisałeś na ten temat.
    Byłem tam

09.10.2018 13:08

Dokładnie tak z opini klienta. Miałem przyjemność a raczej jej brak postawienia tam nogi w sprawach służbowych i niestety chłopak, który pracuję tam przy dokumentach zachowuje się tak , że... . Nie będę tu używał słów adekwatnych do jego zachowania, gdyż w stu procentach zostaną usunięte przez administratora. Więc jeśli tak prezentuje się firma, a Wasz pracownik jest Waszą wizytówką no to bardzo mi przykro ale to nie przypomina w maleńkim stopniu. " Logistki " 21 wieku.
    Byłem tam

07.10.2018 17:38

Jedyne co mogę powiedzieć o tej firmie to to, że pracownicy powinni się udać na szkolenie z wychowania i kultury osobistej. Arogancja, (usunięte przez administratora) brak szacunku pracujących tam ludzi sprawia iż opinia moja o tej firmie jest poniżej zera. Skoro są tam zatrudniani ludzie którzy prymitywnym sposobem próbują podbudować swojego ego to świadczy to o tym, że firma w swojej rekrutacji stawia tylko na pracownika który będzie pracował za miske ryżu. To na pewno nie zwiększy wam popularności u przewoźników więc ogłoszenie w Mysłowicach spokojnie możecie odkleić od okna.

08.10.2018 21:25

Za miskę ryżu. Dokładnie tak
    tre

10.09.2018 16:28

Witam! Pracował ktoś jako spedytor międzynarodowy? Rzeczywiście mają takie benefity jak w ogłoszeniu? Proszę o miłą odpowiedź!
    Gornex

20.07.2018 11:10

Pracuje w firmie od kilku miesięcy jako magazynier, bardzo polecam.
    Za górami za lasami

06.03.2018 22:33

Polecam prace w tej firmie. Fajna atmosfera i każdy wie co ma robić.
    Nowy ale nie nowy

07.02.2018 09:45

po rozmowie telefonicznej do tej firmy nie polecam tego pracodawcy , oferta na brygadzistę słabo płatna 2200 zł na rękę , po okresie próbnym 2400 zł na rękę . Jednym słowem słabiutko płatna , Druga sprawa sporo pytań bezsensownych przez telefon . Ciekawe ile zarabiają magazynierzy ? pzdr i nie polecam

14.02.2018 20:47

pracowałem przez chwile na bielanach wrocławskich - największe srajewo jakie na oczy widziałem. mega bałagan. skąpstwo zarządu - wszystko po naj taniości a Ty się człowieku męcz.
    Zainteresowany

03.01.2018 12:18

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

06.01.2018 22:48

Cały czas
    Arkadiusz

30.10.2017 16:50

A ja chciałem przeprosić Prezesa firmy za obrazliwe komentarze z przez kilku(nastu) miesięcy , i powiedzieć że z przyjemnością mi sie pracowało w firmie Seifert , moge polecić każdemu, kto jest zainteresowany pracą w tej że firmie , są bony na święta , wczasy pod gruszą , 13-tka , i premie ( a nie we wszystkich firmach tak jest ...) Poza tym znakomita atmosfera w zespole a to też ma niebagatelny wpływ na prace .

17.10.2017 10:50

@hawana Uważam, że Seifert Polska zachował się bardzo przyzwoicie. Tak bywa z rekrutacjami, jak jest więcej kandydatów to można się nie dostać i tyle!

11.10.2017 19:26

Seifert Polska to spoko firma, i pewnie nie dla wszystkich.
    hawana

12.10.2017 14:38

Witam. Zostałem zaproszony na rozmowę do Mysłowic. Oczywiście pojechałem, odbyła się rozmowa z jakimś Panem. Oczywiście na koniec padło pytanie z jego strony ile chciałbym zarobić, ja powiedziałem swoją kwotę... na koniec rozmowy stanęło na tym iż mam się określić do końca tygodnia czy chcę podjąć pracę w firmie Seifert, podkreślam czy ja chcę, czy jestem zdecydowany. Na następny dzień po rozmowie wysłałem maila z odpowiedzią pozytywną że chcę jak najbardziej się tam zatrudnić tylko poprosiłem o podanie kwoty jaka będzie wpisana w moją umowę o pracę w chwili jej rozpoczęcia. Po kilku dniach ciszy przychodzi mail: w imieniu firmy Seifert Polska Sp. z o.o. pragnę serdecznie podziękować za wyrażenie zainteresowania naszą firmą oraz udział w procesie rekrutacji. Mimo pozytywnej oceny Pana kwalifikacji oraz umiejętności zawodowych niestety w chwili obecnej nie możemy zaproponować pracy. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za udział w procesie rekrutacyjnym. Hehe... jedno konkretne pytanie z mojej strony wyjaśniło wszelakie kwestie zatrudnienia w tej firmie. I niech będzie to przestroga dla wszystkich, którzy myślą o "karierze" w tej firmie.

07.10.2017 13:38

Ludzie na rozmowie dają sie omamić, dopiero jak zaczynają pracować to dociera do nich że to jednak nie jest to co sobie wyobrażali i uciekają. zostają tylko ludzie którym się albo nie chce szukać innej pracy albo po prostu nie potrafią. pozatym kierownictwo też nie lubi trzymać na siłę ludzi nie zadowolonych bo to wpływa na morale załogi i po prostu ich zwalnia. stąd oferty pracy są zawsze aktualne.

07.10.2017 13:38

Tadek

06.10.2017 20:13

Mają sporo aktualnych ofert pracy. Jaka jest przyczyna takiego stanu rzeczy? Trochę zastanawiaj,a mnie niektóre opinie na tym forum, trudno coś wywnioskować !

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Seifert Polska?

Kontakt - Seifert Polska Sp. z o.o.

Kosztowska 21 41-409 Katowice

Branża główna: Magazynowanie i centra logistyczne

05.10.2017 20:12

Seifert to najgorsza firma w jakiejkolwiek pracowałem . Szkoda ze prawda wychodzi dopiero w pracy po podpisaniu. Śmieszne zarobki praca zorganizowana najtańszym kosztem co oczywiście odbija się na biednych pracownikach. Nikt poważny tej pracy się długo nie trzyma. Chyba że ma do pracy 5 minut piechotą albo nosi za ciasne czapeczki.

05.10.2017 15:58

BTW. Twój pierwszy wpis pojawił się w marcu bieżącego roku. Nie mów, że dalej masz problemy ze znalezieniem pracy :) Tylko proszę Cię nie odpisuj mi tak głupio jak to robisz do tej pory.

05.10.2017 15:55

@Zuzanna błagam. Z każdą kolejną wiadomością widać, że nie jesteś tu przypadkiem. Ton treści wrzucanych przez Ciebie jest niemal identyczny jak te, które znajdują się na profilu Seifert. Także proszę pisz co chcesz. Niby chcesz dopytać, ponieważ jesteś zainteresowana a tak na prawdę zagajasz w kierunku uwypuklenia zalet i korzyści firmy. Perfidna kryptoreklama przedsiębiorstwa. Musi być cinko skoro robi się takie rzeczy. ______________________________________________________________________ @Qwer @Fgdt chętnie usłyszymy więcej na temat Waszych doświadczeń z Seifert Polska. Jakie warunki zatrudnienia oferuje firma? @Regionalny jak długo pracujesz w Seifert Polska? Możesz opowiedzieć jakim są pracodawcą? @ex worker rozumiem, że praca w firmie nie spełniła Twoich oczekiwań. Dawno temu wystąpiła taka sytuacja? Firma obecnie oferuje benefity dla pracowników, o których więcej można przeczytać w tej zakładce: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,14022,0,0,benefity_dla_pracownikow Z ich strony internetowej wynika, że mocno stawiają na rozwój pracowników, dość chętnie przyjmują też na praktyki w każdej lokalizacji. @Marcin co do zarobków to dokładnie informacje uzyskasz na rozmowie rekrutacyjnej, ale z ofert wynika, że zależy ono gównie od doświadczenia.

22.09.2017 14:38

@Zuzanna. Przeca tu na kilometr śmierdzi podstępem. Albo z HR albo PR. Na pewno nie obca firmie osoba. Ludzie otfużcie oczy
    Tamarka

08.09.2017 21:50

Jaki jest powód, że nie piszecie co słychać w firmie? Nowi, chętni do pracy chcieliby się coś dowiedzieć tak jak ja
    Kokos

08.09.2017 14:20

Radzę nie sugerować się ostatnimi komentarzami tylko przeanalizować całość wypowiedzi. Ostatnie wpisy wyglądają jakby były wstawiane na zlecenie :)
    Bartek

15.08.2017 20:28

Seifert Polska ma dobra opinię , szkoda tylko, że tak mało piszecie .
    Radek

24.07.2017 09:05

Słyszałem o firmie sporo dobrego i mam zamiar aplikować na kierownika magazynu. Chciałbym się dowiedzieć jaka jest teraz atmosfera w firmie? Wiem, że są wakacje i ludziom się nie chce pisać ale może ktoś znajdzie troszkę czasu? Informacje od pracowników to podstawa.
    Marcin

21.07.2017 08:17

Witam chce aplikowac na koordynatora magazynu w bielsku , moze ktos napisac jakie zarobki I jak wyglada atmosfera w pracy ?

25.06.2017 18:21

Może mi ktoś napisać jak się generalnie tu pracuje? Mam zamiar aplikować i potrzebuje kilku informacji. Jaka jest atmosfera w firmie? Czy macie dodatki do pensji w postaci premii a moze coś z socjalu?
    Arkos

21.06.2017 14:40

Dziwna sprawa, że w tej firmie zarobki dla operatorów wózka widłowego są na poziomie najniższej krajowej. Skoro są miejsca na śląsku, gdzie operator nawet bez doświadczenia zarabia w okolicach 2500-2800 netto, co prawda pracując w chłodniach, ale mając darmowy posiłek regeneracyjny. Także dziwne.

05.04.2017 09:30

Seifert Polska poszukuje pracownika ds. przetargów transportowych. Może ktoś doda kilka uwag w tym temacie?

21.03.2017 09:14

@koliber rozumiem, że Ty jesteś zadowolona z pracy w Seifert Polska. A co możesz powiedzieć o możliwościach rozwoju, które zapewnia firma?
    koliber

21.03.2017 21:46

Są szkolenia, więc jeżeli tak rozumiesz rozwój to potwierdzam. Z awansem już gorzej bo nie jest to korporacja o rozbudowanej strukturze więc i możliwości są ograniczone.

20.03.2017 14:57

Natalia to fake. Pracodawcy dość często "promują" się w ten sposób. Nie znam żadnego zadowolonego z pracy w tej firmie magazyniera
    koliber

20.03.2017 20:27

A ja jestem zadowolona, co prawda nie jestem magazynierem ale czytając powyższe opinie nie mogę się zgodzić z tą fala krytyki. Kasa owszem nie powala ale jest zawsze na czas. Są benefity multisport, medicover,a nawet 13-stka. Nie wiem dlaczego osoby tu piszą o kombinowaniu skoro te 13-stki są naprawdę wypłacane. Minusem jest dodatkowa niepłatna przerwa, akurat ja jej nie potrzebuję choć teraz w firmach chyba taki trend. Faktem jest to że w Seifert nie można się migać od pracy i jak ktoś lubi pobimbać to rzeczywiście się tutaj nie odnajdzie. Zresztą obecnie podobno jest rynek pracownika więc jak komuś się nie podoba to raczej łatwo może sobie polepszyć warunki:) ale wiadomo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...
    Natalia

20.03.2017 11:50

Seifert Polska to nowoczesna firma ciągle rozwijająca się, powstają nowe oddziały w Polsce jak również w innych krajach europejskich. Praca tu sprawia mi satysfakcję, natomiast nie polecam lektury wpisów.
    Kondziu

16.03.2017 21:23

janek nie pal janka ;-) dawaj kaske !

06.03.2017 15:34

06.03.2017 18:46

Pracowałem tam chwilę wiosną poprzedniego roku. Benefit system jest ale pracodawca dopłaca grosze więc żaden ekstras a z 13tymi wypłatami to kombinują tak żeby nie wypłacić. Dodatek do urlopu jest ale zabierają premie tak że z dodatku grosze wychodzą. Proponuje Tobie poczytać wszystkie opinie i omijać tą firmę z daleka.

06.03.2017 09:21

06.03.2017 15:09

Najgorsze z możliwych. Umowa o pracę podstawą jest minimalna krajowa więc z nadgodzin i weekendów wychodzą grosze. Reszta w premii żeby dla wózkowego wyszło 2100 zł bez nadgodzin. Ja przepracowałem w jednym miesiącu wszystkie weekendy bez jednej niedzieli i jeszcze w tygodniu często dłużej po 9-10 godzin i nawet 3000 nie wyszło. Żenada. A premie zabierają za urop albo słaby wynik pracy magazynu co w takim bałaganie jest standardem. W tej firmie nie opłaca się pracować.
    Fgdt

03.03.2017 21:47

Pracowalem kilka lat w Poznaniu.odradzam ta firme kazdemu.szczegolnie magazyn.
    El@

03.03.2017 20:04

regionalny to pupil (usunięte przez administratora) dlatego się chwali prace tam , ta firma to tragedia przepracowałam tam 2 lata na magazynie umowa o prace skonstruowana tak żeby nadgodziny były płacone od najniższej krajowej , premii nie płacili za nie twój błąd (usunięte przez administratora) koordynatorki , także kadrowej , pisali tu także o bracie kierownika tak to prawda to zwykły (usunięte przez administratora) był , a (usunięte przez administratora) może i kulturalny ale prawdziwy (usunięte przez administratora) pozdrawiam ;-)

Zostaw merytoryczną opinię o Seifert Polska Sp. z o.o.