Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem

• Pekin
  • Ostrowy
  • Podlesie

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.

Opinie o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.!

Wąski

23.02.2017 10:59

W DPZ to jest praca tylko kawka i papierosek co 15 minut gòra dòł i szatnia 8 godzin pracy a w biurze może 2 godziny a reszta musi pracować. Na lokomotywie takich luksusów nie ma. Bajo.
    adam słodowy

26.01.2017 08:48

Podwyżki mają być i dojazdy mają być płacone na jakąś kartę , ale kiedy i co to nie wiem.Żadnej karty nikt nie daje ,ani nic nie mówi.Wie ktoś coś ?.
    abc

26.01.2017 08:40

Podobno jakieś podwyżki o 80 zł. Są dla wszystkich , prawda to ?

23.01.2017 05:08

Licencja

23.01.2017 09:18

Sam tak zaczynales?
    Licencja

22.01.2017 22:28

Opinie nie zachęcają do pracy w Kolprem. Może ktoś doradzi jak i gdzie rozpocząć pracę jako maszynista.
    superpierdoła

23.01.2017 12:51

Nie słuchaj ich. W firmie widać już poprawę. Ostatni (usunięte przez administratora) nas opuszczają, więc jest nadzieja. Jeśli jednak podoba Ci się unikanie pracy wszelakiej, robienie fikcyjnych usterek czyli sabotowanie to sobie odpuść. Dla takich kanalii robi się tu coraz ciaśniej. Jeśli chcesz jednak się szkolić i nabywać doświadczenia, to.... dawaj :-)
    Manewrowy PKP Cargo

27.01.2017 22:08

Do licencja, wyślij do PKP Cargo jest nabór na manewrowych może kiedyś ruszy nabór, a opinie o kolpremie rzeczywiście daj sobie spokój.

20.01.2017 18:01

Www

21.01.2017 10:16

Próbę może każdy praktycznie zrobić. Co innego oględziny techniczne...

04.01.2017 13:22

Mechanior

04.01.2017 18:43

Toż to 3 do 5 tys na rękę - szału nie ma i to pewnie z dodatkami.
    ali

24.11.2016 09:23

to co z takimi zarobkami to niema co sie zatrudniac

22.11.2016 13:22

Doglądacz

02.12.2016 00:24

Kolprem dostał od utk nagrode za...... I tu cytat: Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem sp. z o.o. za kompleksowe rozwiązanie systemowe oparte na trzech punktach - skutecznym i silnym przywództwie oraz zaangażowaniu kierownictwa wszystkich szczebli, zaangażowaniu pracowników przejawiającemu się ich konstruktywnym udziałem w działaniach na rzecz bezpieczeństwa oraz stałym monitorowaniu zgodności działań z założonymi celami. Koniec cytatu. Zaangażowaniu kierownictwa hahaha, o forum nic nie piszą
    ali

20.11.2016 18:37

panowie mam pytanie ponoć ludzie dali wypowiedzenia bo zarobki sa rozbierzne
    Rafał

14.11.2016 00:12

Kazdy z nas niech robi swoje poprostu nie patrzac na innych...

04.11.2016 11:29

skoda okrawia

11.11.2016 09:19

Najgorsze w tym wszystkim to to że tych dwóch to nie maszyniści tylko ślizgacze i jakiś nr. Statystyczny
    człek

04.11.2016 08:31

Jak ma być dobrze na tym zakładzie jak tylko jeden drugiemu zazdrości ,wytyka słabości,ten dorabia a ten nie,ten jeździ na hute ten nie,ten kradł paliwo a ten nie.Jak tak dalej nie będziemy się szanować i pisać głupoty to nikt nas nie będzie szanował i nie będzie dobrej atmosfery na zakładzie.Każdy niech pilnuje siebie i wykonuje swoją prace najlepiej jak potrafi.Każdy w życiu popełnia błędy i każdy robi jakieś głupoty,ale każdemu trzeba dać szanse.Pozdrawiam.
    Borowiec

09.10.2016 21:42

Ogłoszenia o spotkaniu wiszą jak byk ale najpierw trzeba przyjechać z boru żeby je przeczytać chyba że taksówki z piomaru mają je mieć naklejone na szyby żeby ci którym huta nie po drodze byli na bieżąco

09.10.2016 20:41

były pracownik

09.10.2016 21:01

Firma w ogóle nie dba o relacje pracowników, wręcz stara sie je niszczyć, nie piszcie tu bzdur o dobrobycie, przyjacielskiej atmosferze i pracy jak wy to pięknie określacie "na stanowisko maszynista pojazdów trakcyjnych", wpisujecie to żeby poprawić wyniki na wyszukiwarce. nie polecam tej firmy, to co tu piszą o koligacjach, przymuszaniu do wykonywania poleceń nie zgodnych z regulaminami i zastraszaniem, mobingiem w niejednym przypadku, niekompetencji przełożonych i zatajaniu prawdy przed prezesem, wypływającymi pieniędzmi na niepotrzebne przejazdy , tak to prawda. nie bójcie sie to powiedzieć, to prawda. trzymajcie sie jak najdalej pozdrawiam
    wkur......

09.10.2016 12:21

Prawda, jak zwykle leży pośrodku. Jest część dyspozytorów, którzy przynajmniej starają się, mimo braku wiedzy kolejowej, rozkminić temat transportu kolejowego i stosunkowo bezboleśnie nauczyć się czegoś. Jest, niestety, gorszy sort dyspozytorów- chamstwo do firmy przynieśli chyba z domu, połączyli to z olewizmem i sytuacja nie do zniesienia- gotowa. To samo jednak dotyczy maszynistów. Część wykonuje obowiązki sumiennie ale dość spora grupa pracuje na złą opinię drużyn pociągowych, a tego chyba tłumaczyć nie trzeba. Co na to władze? Nie widzą problemu, czy nie chcą widzieć? Przecież oni nawet nie znają dobrze swoich pracowników a opierają się tylko na opinii tych pseudoinstruktorów , pseudokierowników i dyspozytorów z Bożej łaski.
    zły

09.10.2016 11:14

Właśnie szacunek,a taki zwykły dyspozytor czy byle jaki kierownik tego szacunku do maszynistów nie mają, tylko traktują jak mięso armatnie ,albo jak wykidajłów - ludzi poniewieranych zatrudnianych przez 12 godzin na trzy etaty:maszynisty,rewidenta,ustawiacza.
    Szczery

01.10.2016 01:37

Dyspozytura DPZ w ocenie konkurencji, jest przykladem sprawnej organizacji przewozow. Czy wiedza kolejowa pomaga a moze przeszkadza Dyspozytorom w koordynacji przewozow? Panowie nikt nie bedzie was nianczyl i wysluchiwal wiecznego skomlenia. Dostajecie od Dyspozytora zadanie realizacji danego przewozu a do tego wszystkie niezbedne srodki. Ja wiem ze szukacie glupiego, bo sami macie tyly w prawidlowym zestawieniu skladu pociagu. Wasza nieudolnosc smusila DPW do przejecia tego zadania, bo kazdorazowo po waszym zestawianiu wynikaly duze opoznienia z ktorymi nikt inny jak Dyspozytor musial sie borykac z waszej winy. Okazuje sie ze nie ma takiej potrzeby, aby Dyspozytor potzrebowal wielkiej wiedzy kolejowej, tym bardziej na poczatku swojej kariery. Dyspozytura DPW to absolwenci wyzszych uczelni o roznych specjalnosciach. to co powinni wiedzic z zakresu kolejnictwa maja w dostepnych instrukcjach. Tylko duza umiejetnosc rozmowy , negocjacji i pertraktacji z dyspozyturami i dyzurnymi PLK, gdzie slowa przeprosin za wasze nieplanowane postoje na spanie to codziennosc, wystawia firmie swiadectwo sprawnego przewoznika . Za wszelka cene Dyspozytura przygotowuje i monitoruje na bierzaco sprawny przebieg waszego pociagu a wy co? A wy potraficie zatrzymac pociag na szlaku jednotorowym dwukierunkowym z niewiadomej przyczyny, udajac sie do lasu na grzybki. Tak to za was wszyscy sie musza wstydzic i chowac glowe w piasek, ale tym razem to ze smiechu. Dyrekcja prawie od samego poczatku traktuje druzyny lepiej niz traktuje sie dzieci w przedszkolu. Natomiast z tej przyczyny obrywy z waszej winy kumuluje Dyspozytura. Proponuje rozdac Dyspozytorom DPW po bacie i lac po karku co bardziej opornych maszynistow i powolnych kierownikow poc. To jedyne lekarstwo na poprawienie sprawnosci przewozow w Kolprem.
    będzie Pan zadowolony...

09.10.2016 09:51

Szacuneczek. Jesteś gość. Chciałem przy okazji zasięgnąć języka: - Czy to prawda, że jutro ma się odbyć spotkanie załogi i zarządu??? Żadnego ogłoszenia nie widziałem (ale to zrozumiałe, żeby wykazać przed prezesem małe zainteresowanie tego typu spotkaniami). Jeśli ktoś ma info na ten temat, to proszę o odpowiedź tutaj.
    ee

09.10.2016 20:29

jak zwykle spotkanie utajnione
    To ja

29.09.2016 23:00

Witam. Zeby dostac sie do Kolpremu to trzeba miec kurs na maszyniste, czy oni robia ?
    Król DB

17.09.2016 14:05

@Wojtas Troszkę nas tu zostało i wykonujemy dobrze swoją robotę a jeżeli mowa o tych co przeszli do KC to kolprem na pewno nie płacze za nimi Takich fachmanów to przerabiliśmy na targu w Będzinie. Jeszcze raz przypominam paru cwaniaków zostało i GRZEGORZ może spać spokojnie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem?

Kontakt - Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.

Al.J.Piłsudskiego 92 41-308 Dąbrowa Górnicza

KRS:0000020787

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy
    kandydat

17.09.2016 10:37

Słyszałem, że w tej firmie jest dobra atmosfera i można dobrze zarobić. Złożyłem papiery.Zobaczymy.
    ...B...

17.09.2016 18:00

Zalezy co dla kogo znaczy dobrze kolego,co do atmosfery to firma rodzinna,jeden wielki mobbing ,zalezy na ile masz cierpliwosci dac saba pomiatac ale nie zniechecaj sie gdzies trzeba pracowac,powodzenia zycze

17.09.2016 08:45

fg

17.09.2016 22:23

Masz racje w każdej firmie znajdują się jakieś kanalie i patałachy.
    hheee

13.09.2016 19:33

Jakie dobre relacje? Poczytaj forum trolu i nie mydl oczu szukającym pracy, skoro tu tak fajnie to dlaczego wszyscy uciekają i zmieniają firmy? To nie są pojedyńcze przypadki albo samodzielne odejścia zdpw jak mawia na spotkaniu szefostwo. Władza robi wszystko pod swoich pupilków i rodzine, sąsiadów itd....a reszta to.... no wiecie sami
    pardom

12.09.2016 16:23

.przyjęć nie ma ale jakby były to się mocno zastanów bo jak będą mieć kogoś na twoje miejsce to cię wywala. Nawet jak będziesz dobry a tam swój będzie debilem
    ..sranie w banie..

10.09.2016 22:39

Jak wam tak źle to dlaczego nie odejdziecie z tej firmy?wiem bo w kazdej innej trzeba pracowac a nie leżeć na uporku
    JamCi

09.09.2016 02:15

Forum nabiera charakteru...
    ordowik

15.08.2016 10:21

Kolprem Firma Rodzinna z Tradycjami Rok Żął.dawno dawno... temu w erze kamienia łupanego ...
    Inny

14.08.2016 21:14

Ukończyłem Transport na Politechnice Śląskiej posiadam doświadczenie kolejowe. Interesuje mnie tylko praca biurowa związana z bezpieczeństwem. Jakie są szanse na zatrudnienie.

08.08.2016 10:56

maszynista

08.08.2016 15:49

Stosują tylko umowy o pracę.
    jasio 40

07.08.2016 13:29

Zwyczajny pracownik [nawet z 30-sto lub większym stażem pracy w tej firmie] traktowany jest jak śmieć masz robić i się nie odzywać a za najmniejsze potknięcie to solidna kara nawet bez prawa dania swojej wersji, a warunki pracy szkoda gadać dwa miesiące bez wody na obiekcie za potrzebą to trzeba by w krzaczki chodzić nie mówiąc już o umyciu rąk bo o kąpieli pa dwunastu godzinach pracy w upale bez klimatyzacji to nawet marzyć nie można... taka jest prawda, a zarobki to inny temat kto pracuje ten wie.
    Johnny Bravo

20.07.2016 21:30

8 tysi to i może zarobisz jak dwie normy w miesiącu zrobisz. Zleceń niema lub bardzo rzadko. Zarobek tylko dla hotelowcòw co jeżddzą na Niemcy. Reszta bida z nyndzą. Warunki pracy,Tylko obiecują a na papierze tego niema. Ze stabilnością bywa różnie zależy na którą nogę się kuleje.

18.07.2016 23:15

Franek

19.07.2016 21:56

Ludzie nie wierzcie w obiecanki . Wszystkie warunki jakie wam dają rządajcie na papierze . Nie jest tak kolorowo . Nie dajcie się . Ważny jest czas jaki niema Ciebie w domu / zarobek .

17.07.2016 16:07

maszynista

18.07.2016 22:48

od 3 000 do 8 000 na rękę, w zależności od ilości godzin.
    Kubuś puchatek

16.07.2016 23:27

do treser kundli Masz rację....fachowców to się pozbywają... kilka lat temu jak powstawała dyspozytura, mieli Baśkę i Jarka to pozwolili im odejść, a oni wyszkolili większość dzieciaków którzy tu jeszcze chyba pracują, tylko oni mieli prawdziwe kolejowe wykształcenie..od dyżurnego ruchu po dyspozytorów PKP ...Taka polityka Pana kartofla.
    Treser kundli

16.07.2016 13:00

Kolprem firma rodzinna od 20 lat. Jesteś z zewnątrz nic nie wskurasz. Musisz mieć wujka na stołku lub duży zapas wazeliny. A co się stanie jak wazeliny braknie ? Profesjonaliści i fachowcy tutaj nie pracują. Musisz być od króliczka lub bezsierstny .

08.07.2016 22:37

umysłowy

15.07.2016 20:50

Tak są przyjmowani maszyniści. Zadzwoń do działu personalnego, lub do sekretariatu. Nr telefonu znajdziesz na stronie www
    dpw

22.06.2016 18:58

Patologio pseudo kolejarzy przecież nie którzy z nas udają że coś robią a kolprem udaje że płaci więc układ jest sprawiedliwy a jak. Się nie podoba to jest kilka firm na śląsku co przyjmują tylko was po trzech miesiącach wypierzą na dziki pysk wielcy mechanicy

05.05.2016 09:47

ol

05.05.2016 10:03

nikt Cię na siłę tu nie trzyma jak Ci się nie podoba
    Jacek

05.05.2016 07:58

Pracuj bezpiecznie zgodnie z przepisami to wystarczy pociag jak wyjedzie troche opóźniony to nic się stanie to nie jest poc osobowy . Jak do hali podstawisz wagony trochę pozniej nikt zglodu nie umrze nie wozisz jedzenia.
    on

21.04.2016 22:20

Fajnych masz kolegów !

Zostaw merytoryczną opinię o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.