Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem

• Pekin
  • Ostrowy
  • Podlesie

3. Opinie o pracodawcach Dąbrowa Górnicza
  5. Opinie o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.

Opinie o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Dąbrowa Górnicza

Nie przegap nowości o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.!

Andrzej

10.05.2025 21:19

Niepowazna firma. Caly czas oglaszaja, ze szukaja maszynistow, wysyla sie dokumenty i nie ma odpowiedzi. Dzwoni sie na numer podany w ogloszeniu i nikt nie odbiera. Na wiadomosci tekstowe nie ma odpowiedzi. No to powodzenia, se szukajcie!

$$$$

30.03.2025 15:42

Kolorem niech się weźmie za firmę tms na hucie Katowice ponieważ nie jedno krotnie wagony wypadają z torów a mistrzowie tms każą stawiać wagony ciężkim sprzętem ładowarkami powinno to być gdzieś zgłaszane a nie zamiatanie pod dywan tory zsa nie przejezdne a składy wpychają bądź wypychają od tego jest komisja żeby sprawdziła jaka przyczyna jest wypadywania wagonów a nie załatwiaja to pomiędzy sobą kolorem proszę się przyjrzeć temu.

fdtre

29.09.2024 14:21

Siemka chcial bym sie zapytac jak wygladaj warunki pracy w tej firmie poptrzebuja ustawiacza jak dobrze zrozumialem na hute katowice ile mozna zarobic i jakie sa dodatki

30.01.2024 10:03

Jakie są warunki zatrudnienia w KOLPREM Sp. z o.o.?
    Nikt

30.01.2024 13:17

Obecnie fnansowo poniżej średniej na rynku. Stały roczny grafik 6 18 18 6 Jazda w większości na eu07. Teraz w koło komina - bardzo mało relacji portowych - przegrane przetargi.

Zawiedziony

11.05.2024 19:14

Warunki obiecane nie są realizowane. Nieustanna inwigilacja pracownika. Premie i podwyżki tylko dla ulubieńców kierownika.

08.03.2024 21:51

W Kolpremie stawka jest taka jak sobie wywalczysz, + 1 zł za przejechany kilometr + premia + karta za dojazdy + karta posiłkowa. Na + jest grafik i spokojna praca
    Bogdan

27.10.2023 07:45

a ja mam pytanie czy bendąc maszynista mozna mieć cukrzycę bo mam znajomego co ma cukrzyce z wysokimi cukrami a jest u was maszynistą
    Gosc

04.02.2024 08:03

Ty tak na poważnie??? Jak sobie wyobrażasz prowadzenie lokomotywy przy ryzyku zaśnięcia za nastawnikiem???

08.11.2023 17:43

Cześć odpowiem na pytania odnośnie pracy w kolprem na stanowisku maszynista

16.01.2024 10:24

No wiadomo że jak masz uprawnienia i szlaki to możesz więcej wołać ale jak zaczynasz od niczego to szału nie ma, to oni Ci proponują dana stawkę jeśli będziesz się szkolić.

26.01.2024 16:23

Szlak na porty masz ponad 7k podstawy plus dodatku za kilometr 1 zł, do tego w delegacji rozlakowe hotelowe i coś tam jeszcze jest z dodatków no ale trzeba mieć szlak bo żeby z formy zrobimy to jest może 10% szans

14.06.2023 15:51

Firma KOLPREM Sp. z o.o. rekrutowała na stanowisko Maszynista. Czy nadal poszukują pracowników? Średnie zarobki na tym stanowisku wynoszą 10000 .
    gagarzbipom

15.08.2023 21:41

Chyba ktoś na głowę upadł. Średnie zarobki 10 tyś? To ja po 13 latach mam niecałe 7 tyś. Średnio mogę zarobić 10 tysięcy jak będę spać na wagonach przez pół życia…
    Iza

28.03.2023 14:53

W internecie mąż znalazł ogłoszenie o pracę dla elektromontera. Piszą, że zatrudnienie jest na umowie o pracę. Chciałabym się dowiedzieć. Jak długo trwa okres próbny i czy po tym czasie umowa zwykle jest przedłużana na stałe?

03.04.2023 08:53

W sprawach rekrutacyjnych proszę kontaktować się z HR Business Partner, po uprzednim kontakcie SMS-owym na numer telefonu: 668 263 965

08.12.2022 10:00

"Kultura bezpieczeństwa w transporcie kolejowym" to Konkurs organizowany przez Prezesa Urzędu Transportu Kolejowego.

Celem Konkursu jest możliwość wymiany informacji i doświadczeń pomiędzy uczestnikami oraz rozpowszechnienie dobrych praktyk związanych z promowaniem kultury bezpieczeństwa.

W VI edycji konkursu wyróżnienie otrzymało Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych KOLPREM Sp. z o. o.

To już czwarta nagroda dla KOLPREM w dotychczasowych edycjach konkursu.

WIELKIE GRATULACJE!!!

KOLPREM, CZAS NA NASZĄ KOLEJ…

#KOLPREM

03.04.2023 08:32

03.04.2023 08:33

Maszynista

30.12.2022 21:27

Pytanie do pracowników. Czy grafik obowiązuje. Ile dni wolnych ile pracujących. Dojazdy na lokomotywę są płatne ? Jakie macie wypłaty? Czy jest dużo hoteli? To dofinansowanie do wczasów,to ile wynosi? Macie kilometrówkę? W jakich rejonach PL zazwyczaj pracujecie?
    Xyz

03.11.2022 16:39

Witam Czy firma zatrudnia na umowe zlecenie ? stanowisko ustawiacz/manewrowy

04.11.2022 10:22

21.09.2022 11:41

Aktualne oferty pracy KOLPREM:

28.03.2022 11:00

Jak wygląda rozmowa w KOLPREM Sp. z o.o. na stanowisko Ustawiacz? Z iloma osobami się rozmawia? 2 marca pojawiło się ogłoszenie.

28.03.2022 13:10

MaszynistaŁódzkie

02.02.2022 09:20

Witam Potrzebujecie zatrudnić maszynistę z Łodzi pozdrawiam

02.02.2022 21:43

18.01.2022 10:49

Rewident Taboru

06.11.2021 19:41

Witam, czy jest obecnie prowadzona rekrutacja na stanowisko rewidenta taboru (okolice DĄBROWA GÓRNICZA / SOSNOWIEC) Oczywiście z posiadanymi uprawnieniami.

23.11.2021 09:50

Jedrzej

17.11.2021 01:17

Witam serdecznie. Pracuje 10 lat na stanowisku maszynisty pracuje u przewoźnika prywatnego w Gdańsku. Posiadam szlaki w każdą stronę z Trójmiasta około 400km w każdą stronę. Czy jeździcie w moich okolicach ? Czy przyjmujecie i jak wygląda praca ?? Zarobki dodatki hotele mazyny i dojazdy jak to u was wygląda ?

23.11.2021 09:46

Byly pracownik

11.02.2020 11:54

Jako były pracownik ,choc sam odchodzilem zmęczony atmosferą itp do teoretycznie lepszej firmy ,chyba jednak okazalo sie to bledem ,aczkolwiek wszędzie sa plusy i minusy.Patrzac obiektywnie Kolprem caly czas sie rozwija ,placa sie polepszyla i nie ma co na Nich narzekac,a wiadoma sprawa jest fakt,ze licencjat nie umniejszajac mu nie będzie zarabial na poczatku tyle co maszynista z wyższym stażem,zreszta w kazdej profesji tak jest.Wiec taka rada jak chcecie cos zmieniac to trzeba sie gleboko zastanowic czy jest sens,w mysl zasady ,,wszędzie dobrze,gdzie Nas nie ma,, Co do przewozow wewnętrznych to tam zawsze byl ,,kociol,, Dla mnie mimo gorszych i lepszych chwil będzie to firma ktora bede wspominal z sentymentem
    ???

14.07.2020 22:39

Ciekaw jestem którym z byłych pracowników jesteś ?
    Ciekawy

21.11.2021 20:11

Skoro pracuje Pan na stanowisku maszynista musi wiedzieć, że co innego jest wysługa lat, która w związku z upływem czasu rośnie na jednakowych zasadach każdemu, a co innego jest podstawa, która dla jednego jest wyższa dla innego niższa niewiadomo dlaczego
    Digidong

21.10.2021 11:44

Witam, jak wygląda praca na stanowisku maszynisty? Praca tylko na bocznicy, tylko po pobliskich szlakach czy może częste delegacje? I czy zapewniają Państwo Legitymację Kolejową?

25.10.2021 08:21

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem?

Kontakt - Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.

Al.J.Piłsudskiego 92 41-308 Dąbrowa Górnicza

KRS:0000020787

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy
    Maist3r

22.09.2021 14:27

Czy są przyjęcia do kolpremu na stanowisko mechanik taboru kolejowego?Z doświadczeniem i uprawnieniami na suwnice ,kutrufy,zapadnie ,Ca i shp ?

23.09.2021 11:07

Obecnie nie rekrutujemy na to stanowisko.
    Ledzo

31.08.2021 13:15

Witam. Jest możliwość pracować tylko na dniówki ( tzn nie mieć planowanej pracy na godzinę np 18)? Dziękuję

06.09.2021 11:06

W zależności od stanowiska na jakim jest zatrudniony pracownik, obowiązuje jednozmianowy lub równoważny system czasu pracy. Jeśli jest Pan zainteresowany szczegółami, zapraszamy na rozmowę. Jesteśmy otwarci na propozycje i zmiany.

11.08.2021 12:02

Co wchodzi w socjal KOLPREM Sp. z o.o.?

31.08.2021 09:54

Zakres działalności socjalnej realizowanej w oparciu o środki Funduszu Świadczeń Socjalnych obejmuje: 1) dofinansowanie do zorganizowanych form wypoczynku dzieci tj. kolonii, obozów, zimowisk, wypoczynku śródrocznego oraz specjalistycznego, 2) dofinansowanie pracownikom raz w roku tzw. „wczasów pod gruszą”, 3) świadczenia turystyczno - rekreacyjne w formie kilkudniowych wyjazdów turnusów turystyczno-rekreacyjnych czy zajęć rekreacyjnych, 4) dofinansowanie do wypoczynku po pracy do wycieczek, karty Multisport, 5) dofinansowanie do pobytu dzieci w żłobku i przedszkolu, 6) zapomogi udzielane w przypadku długotrwałej choroby, indywidualnego zdarzenia losowego, trudnej sytuacji materialnej.

02.05.2021 11:05

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w KOLPREM Sp. z o.o.?
    JamCi

10.06.2021 19:04

Zapomnij to nie ta firma...
    Mickel

24.03.2021 16:27

Jestem obecnie pracownikiem na prywatnej bocznicy. Posiadam i w chwili obecnej i wykonuje obowiązki ustawiacza, prowadzącego pojazdy kolejowe i dyżurnego ruchu. Bardzo ciekawy jestem czy kolprem jest zainteresowany zatrudnieniem mojej osoby z gotowymi uprawnieniami i prawie siedmioletnim doświadczeniem??

25.03.2021 13:35

Łukasz

21.01.2021 12:14

Dzień dobry, Czy firma Kolprem prowadzi lub będzie prowadzić nabór dla kandydatów na maszynistów? Czy raczej poszukuje doświadczonych pracowników i nie doszkalaą ludzi po samej licencji bez świadectwa? Pozdrawiam, Łukasz

05.02.2021 09:53

21.01.2021 09:18

Czy zdarzają się nadgodziny w KOLPREM Sp. z o.o.?

21.01.2021 11:05

Jak w każdej firmie w niektórych okolicznościach występuje potrzeba pracy w godzinach nadliczbowych. Staramy się ograniczać taką formę ze względu na chęć zapewnienia naszym pracownikom odpowiedniego balansu pomiędzy pracą, a życiem prywatnym. Także z tego też względu, na prośbę pracowników wprowadziliśmy system równoważnego czasu pracy, który wymaga około 14-15 tzw. „dni pracujących” w miesiącu, wobec 21 dni w poprzednim systemie czasu pracy. To pozwala pracownikom bardziej elastycznie zaplanować wypoczynek oraz czas poza pracą. Pracownicy z własnej inicjatywy zorganizowali referendum w tej sprawie, większość pracowników była za zmianą systemu czasu pracy, a pracodawca zaakceptował wybór pracowników.
    Agnieszka

18.12.2020 09:50

Dzien dobry, czy robia Panstwo rekrutacje rewident ustawiacz w tym dla kobiet? Jakies wymagania? Dziekuje za informacje
    Agnieszka

21.12.2020 11:00

Dzień dobry, czy odbywa się rekrutacja na stanowisko rewident ustawiacz? Jakie są wymagania? Dziękuję za informacje

04.01.2021 10:59

Łukasz Opałka

11.12.2020 09:16

Dzień dobry, Posiadam licencje maszynisty bez świadectwa i chciałbym podjąć pracę w Państwa firmie. Jeśli będą Państwo prowadzić nabór proszę o informacje. Pozdrawiam, Łukasz Opałka tel.579635131 [email protected]

14.12.2020 10:18

Dziękujemy za zainteresowanie, przekazaliśmy Pana dane kontaktowe do osób zajmujących się zatrudnianiem.
    Dawid

16.01.2020 12:35

Witam. Czy w najbliższym czasie KOLPREM będzie prowadził nabór na kandydatów na maszynistów? Posiadam licencję maszynisty i szukam przewoźnika, który mnie wyszkoli.

17.01.2020 09:41

Prowadzimy rekrutacje osób nieposiadających jeszcze świadectwa maszynisty. Przyjęcie będzie możliwe pod koniec 1 półrocza 2020 roku, początkowo na warsztat utrzymania lokomotyw, następnie na bocznicę w celu uzyskania uprawnień na nasze bocznice. Kolejnym etapem może być uzyskanie świadectwa na linie kolejowe. Szczegóły kontaktu w zakładce praca. Wystarczy kliknąć „Aplikuj” w ofercie dla maszynisty.
    Szukający który sorawdził

10.12.2020 14:57

Ściema mydlenie oczu 0 spowiedzi a ponad 6 klocków wywalone na kurs plus dojazdy i materiały no i brak setkowych nadgodzin bo na kurs się chodziło KOLEJ TO (usunięte przez administratora)
    Bartek

08.10.2020 08:12

Posiadam licencję maszynisty. Czy w waszej firmie planowane są szkolenia na świadectwo maszynisty? Nie umiem się dodzwonić pod Wasz numer 668 263 965.

09.10.2020 12:13

W najbliższym czasie nie planujemy szkolenia na świadectwo maszynisty.

23.09.2020 10:03

Witam czy chwili obecnej jest prowadzona rekrutacja na stanowisko maszynisty? Jeśli nie to czy przewidujecie coś w najbliższym czasie? Jestem czynnym maszynista! Pozdrawiam

25.09.2020 23:35

Prosimy o zapoznanie się z ogłoszeniami zawartymi w zakładce dot. ofert pracy (bezpośredni link: https://www.gowork.pl/praca/kolprem-sp.-z-o.o.;pr ). Wszystkie niezbędne informacje i dane kontaktowe znajdują się w przygotowanych ofertach, a aplikować można m.in. za pośrednictwem portalu GoWork.

15.09.2020 11:35

Jaki jest wkład kierownictwa KOLPREM Sp. z o.o. w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?

16.09.2020 08:49

Staramy się, aby relacje pomiędzy wszystkimi pracownikami były pozytywne, traktujemy i oceniamy wszystkich pracowników według tych samych transparentnych kryteriów. Mamy także świadomość, że budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników jest nierozłącznym elementem sukcesu.
    [email protected]

15.08.2020 10:07

Witam. Poszukuje osoby, która pracuje w Kolpremie na stanowisku maszynisty. mam pare pytań [email protected]
    Komar

08.07.2020 16:43

Witam, posiadam licencję maszynisty i chciałbym dowiedzieć się czy Państwa firma szkoli lub czy będzie szkolić w najbliższym czasie na świadectwo maszynisty?

29.07.2020 08:31

W celu udzielenia szczegółowych informacji, prosimy o bezpośredni kontakt z osobami zajmującymi się zatrudnianiem – link: https://www.gowork.pl/kolprem-sp.-z-o.o.,14006/kontakt
    Licencjat 2

09.02.2020 15:49

Zatrudniłem się w firmie Kolprem 2,5 roku temu. Zaczynałem jako licencjat. Wszystkim zatrudnionym w tym czasie pracownikom obiecywano "złote góry" . Po uzyskaniu świadectwa maszynisty mieliśmy zarabiać około 4 tysięcy samej podstawy! Niestety, pomimo wszelkich starań, rozmów z osobami decyzyjnymi nasza podstawa to 3100 zł Zachęcam do przeczytania opinii "Licencjata" z dnia 10.05.2017r., którego podstawa po uzyskaniu świadectwa w tym czasie wynosiła 3950 zł. Biorąc pod uwagę rosnące pensje minimalne są to śmieszne kwoty. Takie działania Kolpremu są niezgodne z prawem. Zgodnie z art. 18 3c § 1. Pracownicy mają prawo do jednakowego wynagrodzenia za jednakową pracę lub za pracę o jednakowej wartości.
    Realista.

13.03.2020 21:28

Bardziej doświadczony to ten co pyrka lokomotywą przez płowe dnia "oszczędza paliwo" i robi wszystko żeby nigdzie nie wyjechać ? Weście się ogarnijcie "doświadczeni "bo chcących pracować można na palcach policzyć.
    ???

14.07.2020 22:42

xxx zastanów się czy ktoś w ogóle chce się podzielić z innymi informacją na temat swoich zarobków, bo jeśli nie to co.....
    kolejarz

01.07.2020 21:34

Witam czy w najbliższym czasie będą Państwo szukać pracowników na stanowisko dyżurnego ruchu? Posiadam odpowiednie uprawnienia oraz staż pracy na tym stanowisku w Hucie Częstochowa.

02.07.2020 12:34

Obecnie nie prowadzimy rekrutacji na stanowiska dyżurny ruchu.
    Dariusz

16.06.2020 09:05

Dzień dobry jest możliwość podjęcia pracy u państwa na stanowisku dyzunrgo ruchu ? Posiadam tytuł technika transportu kolejowego Pozdrawiam

17.06.2020 09:01

Obecnie nie prowadzimy rekrutacji na stanowiska dyżurny ruchu.

05.06.2020 11:26

Od czego uzależniona jest premia w firmie KOLPREM Sp. z o.o.? Jakie są progi prowizyjne? Widziałem, że dodali 24 listopada na GoWork.pl ogłoszenie na stanowisko Maszynista Kolejowy.

07.06.2020 10:38

Premia w KOLPREM jest uzależniona od jakości i efektów pracy pracownika. Mamy ustaloną kwotę bazową, a decyzję w sprawie premii podejmuje zawsze bezpośredni przełożony.

25.02.2020 09:09

Czy od czasu dodania ostatniej opinii poziom wynagrodzeń w KOLPREM Sp. z o.o. uległ zmianie? Widziałem nowe ogłoszenia na GoWork.pl 24 listopada.

25.02.2020 11:08

Z przyczyn oczywistych nie publikujemy na forum publicznym informacji na temat poziomu wynagrodzeń w Spółce. Informacje takie mogą być przekazane podczas rozmowy z kandydatem zainteresowanym pracą w Naszej Spółce.

Zostaw merytoryczną opinię o Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych Kolprem Sp. z o.o.