Opinie o KOLPREM Spółka z o.o.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOLPREM Spółka z o.o.

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

W związku z ciągłym rozwojem, KOLPREM Sp. z o.o. zatrudnił kolejnych dwóch maszynistów na terenie Republiki Czeskiej.

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

W dniu 02.10.2017 r. KOLPREM Sp. z o.o. pierwszy raz w historii uruchomił  pociąg do stacji Frydek Mistek (na terenie Republiki Czeskiej), którym przewiózł 17 wagonów z blachą w kręgach.

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

Kolprem aktualnie prowadzi rekrutację MASZYNISTÓW PRAKTYKANTÓW,  spośród kandydatów zatrudniona została 1 pani maszynistka.

Pracownik

Pani maszynista jest bardzo sympatyczna miejmy nadzieje ze jej sie uda

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

Miło nam poinformować, że KOLPREM Sp. z o. o. odniósł kolejny wielki sukces jakim jest uznanie rynku kolejowego pod względem stosowanych w Naszej organizacji rozwiązań z zakresu bezpieczeństwa,
w związku z tym otrzymaliśmy nagrodę "Edukator wiedzy kolejowej Złoty Pociąg"

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

Obecność KOLPREM Sp. z o.o. w środowisku HR-owym w serwisie GoWork jest zauważana
i doceniana.

Pani Maja Gojtowska zajmująca się tematyką EB oraz szeroko pojętym wizerunkiem pracodawcy ujęła przykład KOLPREM Sp. z o.o. w publikacji na swojej stronie - zapraszamy do lektury:




 

Hmmm

To Ci nowość a ja myślałem że jeżdżę na spalinowo-elektrycznej 111Ed

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Hmmm 25.09.2017 13:12
To Ci nowość a ja myślałem że jeżdżę na spalinowo-elektrycznej 111Ed

KOLPREM Sp. z o.o. zgodnie z zamieszczoną informacją, włączył do eksploatacji i użytkował przez pewien okres czasu lokomotywę trakcji spalinowej "GAMA" 111 Db.

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

W dniu 07.09.2017 r. KOLPREM Sp. z o.o. powiększył swój tabor kolejowy, włączając do eksploatacji lokomotywę trakcji spalinowej "GAMA" 111 Db

Weronika
użytkownik zarejestrowany

@DB dokładnie. Serwis gowork.pl tez udostępnia oferty pracy firmy KOLPREM Spółka z o.o.. Wszystkie są pod zakładką oferty pracy : http://www.gowork.pl/praca/kolprem-spolka-z-o.o.;pr. Jak widać jest ich sporo.

nieaktywny
@Weronika 31.08.2017 12:49
@DB dokładnie. Serwis gowork.pl tez udostępnia oferty pracy firmy KOLPREM Spółka z o.o.. Wszystkie są pod zakładką oferty pracy...

link jest nieaktywny !

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@nieaktywny 25.09.2017 13:16
link jest nieaktywny !

Oferty znajdują się w zakładce "oferty pracy". Aktywny link: http://www.gowork.pl/praca/kolprem-spolka-z-o.o.;pr

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

2 rata będzie wypłacona wraz z wynagrodzeniem za miesiąc sierpień 2017r.

Alex

Tez słyszałem że będą jeszcze dwie raty nagrody rocznej. Ciekawe kiedy?

Pracownik

Podpinam się. W tym roku były duże podwyżki. Ktoś wie kiedy będzie druga i trzecia rata nagrody rocznej?

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

Firma się rozwija i w związku z tym poszerza również kwalifikacje i umiejętności swoich pracowników.

DB

Ktoś wie czy są przyjęcia ? Słyszałem że Kolprem nieźle płaci.

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@DB 06.08.2017 15:47
Ktoś wie czy są przyjęcia ? Słyszałem że Kolprem nieźle płaci.

Aktualne oferty znajdują się w zakładce oferty pracy.

Mechanik

Najnowsze info. Kolprem przyjął do pracy kilku maszynistów czeskich. Firma się rozwija :)

Kolpremista

To dobrze że firma się rozwija na inne kraje. Czy będzie się można uczyć czeskiego? Będą jakieś kursy języka?

Kandydat

Gdzie się trzeba zgłosić aby przyjąć sie za maszynistę.

Maszynista
@Kandydat 04.08.2017 08:54
Gdzie się trzeba zgłosić aby przyjąć sie za maszynistę.

Sprawdzaj oferty pracy

Mechanik
@Kandydat 04.08.2017 08:54
Gdzie się trzeba zgłosić aby przyjąć sie za maszynistę.

W zakładce kontakt znajdziesz namiary do osób które zajmują zie zatrudnianiem nowych osób. Teraz w Kolprem są duże przyjęcia bo rozszerzają i zwiększają przewozy.

Pracownik warsztatu

Kolprem uruchomił dużo szkoleń na stanowiska maszynista, fajnie ze nie trzeba za nie płacić tylko firma pokrywa wszystko.

Pracownik

Pozdrawiam kolegów z kolpremu, fajna firma. Dobrze płacą.

Maszynista

To chyba Kolprem jest drugim polskim przewoźnikiem po PKP CARGO ktory ma certyfikat na Czechy.

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

W związku z rozszerzaniem usług, KOLPREM Sp. z o.o. rozpoczął rekrutacje do pracy - szczegóły
w zakładce oferty pracy:

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

Z dniem 12.04.2017 r. KOLPREM Sp. z o.o. otrzymał CERTYFIKAT BEZPIECZEŃSTWA - CZĘŚĆ B
na terenie REPUBLIKI CZESKIEJ

Swjak

Znam jedna firmę w której kierownik zanim zatrudni delikwenta sprawdza na co go stać bo powiedział kiedyś mądre słowo ze poprostu chce spać spokojnie takze warto sie przyjrzeć sprawie bo ci ci sie przyjmują to chyba są maszyniści doświadczeni a nie czas naszkolenie

znudzony

Szlaki- kolejowe, zarobki- godziwe, dodatki- część 2. do rozkładu jazdy(WOS); z góry proszę.

Marko

Proszę o informację jak to wygląda z punktu widzenia maszynisty stażysty. Tzn ,jakie szlaki,zarobki,dodatki? Z gory dziękuję.

Czarny Golf tdi
@Marko 09.07.2017 16:08
Proszę o informację jak to wygląda z punktu widzenia maszynisty stażysty. Tzn ,jakie szlaki,zarobki,dodatki? Z gory dziękuję....

Ponoć do naszej firmy nadciąga fala maszynistów z innych firm mam nadzieje ze ktoś mądry który ma pojęcie o koleji zbada co to za fachowcy bo jak narazie to przyjmują sie ciemniaki mówię o tym ze zanim sie zatrudni gościa to powinien Instruktor zbadać wiedzę a nie przyjmować jak popadnie pawiem tak ilość nie znaczy jakość

malkontent

Jak widzę i słyszę, wielu pracowników pokłada spore nadzieje w nowym dyrektorze, bo wiele spraw przybrało normalny, zdrowy bieg. Kończy się kolesiostwo, układy i lewe interesy ale to rodzi obawy, że kanalie odsunięte od koryta, kiedyś znajdą sposobność aby podłożyć panu Tomaszowi taką świńię, ze nie będzie w stanie się wybronić. Niech pan ma oczy zawsze otwarte. Te z tyłu głowy też.

ELADE

Powiedzcie mi jeszcze z kim ewentualnie się kontaktować w sprawie przyjęcia do DPZ ( podajcie jakiś nr. tel albo e-mail) Dziękuje i pozdrawiam

Info
@ELADE 28.06.2017 14:02
Powiedzcie mi jeszcze z kim ewentualnie się kontaktować w sprawie przyjęcia do DPZ ( podajcie jakiś nr. tel albo e-mail) Dzię...

Info w zakładce oferty pracy

JamCi

Ciekawe czy z pilota na wewnętrznych by się dało wyrwać do DPZ

ELADE

A na lokomotywach normalnych (chodzi mi tutaj o te które nie są zdalnie sterowane) jak wygląda sytuacja z wynagrodzeniem?

Liczydło
@Rzepiniak 30.06.2017 18:35
No gościu. Poniosła Cię ułańska fantazja z tymi kwotami.Zapomniałeś że jeszcze dostajemy 1500 za dojazdy.Proponuję spróbować ch...

Z matematyką masz chyba problem. 6h+12h+9h= 27 h Więc jak wsiądziesz do auta o 2 to wrócisz na następny dzień o 5. A prawda jest też to ze jak jedziesz autem do rzepina 6h i jedziesz pociągiem do Zdzieszowic i skończysz na zakładzie to wracasz w aucie 1,5 h czyli łącznie spedziles w nim 7,5h a nie 15h ;) Wiem ze nie macie tak zawsze ale bardzo często właśnie tak to wygląda.

Sok z Źuka
@Liczydło 04.07.2017 14:38
Z matematyką masz chyba problem. 6h+12h+9h= 27 h Więc jak wsiądziesz do auta o 2 to wrócisz na następny dzień o 5. A prawda j...

Nie licz tego matematycznie dobrze jest napisane powrót jest w drugiej dobie jazda w samochodzie 15 godzin :) tam i powrót + 12 na lokomotywie taki juz los

ELADE

Cześć mam prośbę, Mógł by mi ktoś podać ile w kolpremie zarabia osoba prowadząca pojazd wyłącznie w obrębie bocznicy lub maszynista który jezdzi w obrębie bocznicy? chodzi mi najbardziej o osoby z niewielkim stażem pracy. Z góry dziękuje i pozdrawiam ;)

pracownik kolpremu
@ELADE 24.06.2017 09:32
Cześć mam prośbę, Mógł by mi ktoś podać ile w kolpremie zarabia osoba prowadząca pojazd wyłącznie w obrębie bocznicy lub maszy...

Prowadzący lokomotywę zdalnie sterowaną na bocznicy za normę godzin zarobi 3 000 podstawy (niektórzy mają trochę mniej, a niektórzy trochę więcej) + 930 dodatku zmianowego + 210 premi + 500 dodatku stabil + 1680 dodatku za prowadzenie lokomotywy zdalnie sterowanej więc razem miesięcznie około 6320 brutto za normę godzin. Do tego 140 zł na posiłki na kartę płatniczą, nagroda roczna 1300, program emerytalny płacony przez firmę, ubezpieczenie medyczne . Całość zależy od tego ile godzin wypracujesz, bo można robić nadgodziny, które są płatne +100%. Teraz są podwyżki i każdy otrzyma +105 do podstawy z wyrównaniem od 1 stycznia.

x

Panowie Dzisiaj niespodziewanie odszedł jeden z maszynistów ( usunięte przez administratora )

Kristo

Zly to ptak co w swoje gniazdo sra i uwierzcie ze w Kolpremie nie jest tak zle jak niektorzy pisza a pracowalem w paru firmach kolekowych

icotynato?
@Kristo 07.06.2017 07:10
Zly to ptak co w swoje gniazdo sra i uwierzcie ze w Kolpremie nie jest tak zle jak niektorzy pisza a pracowalem w paru firmach...

Widzisz gościu, pracować i nie pojmować co się wokół dzieje to cecha konia, osła i innych pracujących zwierząt. Nawet nie potrafisz odróżnić kto w to gniazdo naprawdę sra, a kto to chce doprowadzić do porządku. Zbyt dużo zmian miejsc zatrudnienia cechuje lawirantów i leni unikających miejsc gdzie każą im pracować.

sensimilla

Z takimi właśnie budyniami trzeba walczyć, żeby z tego bur....lu powstał normalny zakład. Największy opór stawiają ci, co lubią tarzać się w gnoju. Przejrzystość, jasność reguł i uczciwość ich przeraża. Jeszcze jeden problem się pojawił: - Niech osoba która zatrudnia nowych pracowników, zainteresuje się, za co zostali wywaleni z poprzednich zakładów. W przeciwnym wypadku jest duże prawdopodobieństwo wciągnięcia do swojego zespołu kanalii której potem trudno się pozbyć.

vv

Jest coraz lepiej. Mam nadzieję ze w końcu będzie normalnie !

Licencjat

Mam dobra wiadomość a końcu doceniono licencjatów ci co zaczęli jeździć dostali 3950 pl a jak do końca tego miesiąca zaczną jeździć obiecano chłopakom 4650 pl a to dla tego żeby ich zachęcić żeby sie ów zwalniaji i docelowo wszyscy licencjaci maja tylko jeździć na Rzepin nowy szeryf postawił na młodych a ci co dotej pory co jeździli na Rzepin na lokal i prawidlowo

Weronika
użytkownik zarejestrowany

Wiedzieliście, że Kolprem sp. z o.o. jest posiadaczem licznych certyfikatów? Więcej informacji możecie znaleźć na stronie internetowej firmy: http://www.kolprem.pl/certyfikaty-i-licencje.html

Xxx

Było wczoraj zebranie? Ktoś coś wie?

anonim

(usunięte przez administratora)

uj

A kogo powołali ?

Bezzębny

Byłem na rozmowach i wywalczyłem 5450 netto hura hura wracam oczywiście

hutnik
@Bezzębny 06.04.2017 14:47
Byłem na rozmowach i wywalczyłem 5450 netto hura hura wracam oczywiście

Z dodatkami to może tyle wyjdziesz na miesiąc i to brutto.

bezzębny szakal

Ale hit wydzwania baba z kadr i nagabuje o przyjściu z powrotem pytam o kasę ona mi 5000-5500 ja jej mówię że możemy zacząć rozmowę od 6000-6500 zadzwoniła i zaprasza zobaczymy co utarguję znowu będzie ubaw

Budyń

Po ostatnich ,,podwyżkach" kierownik pociągu ma wyższą stawkę od maszynisty.

Weronika
użytkownik zarejestrowany

A macie jakieś opinie na temat rozmowy kwalifikacyjnej w Kolprem sp. z o.o.? Może macie jakieś rady? Warto podzielić się nimi z potencjalnymi kandydatami.

Houp Van Haye

Ten tydzień będzie przełomem , rozegra się wiele tematów . Coraz głośniej u jednego przewoźnika o regularnym przewozie Kraków- Dąbrowa , nawet Tabor rezerwują . Poza tym jeszcze jeden temat może się rozwiązać , jeżeli tylko będzie determinacja na sugestie od dawna zgłaszane .

Wąski

W DPZ to jest praca tylko kawka i papierosek co 15 minut gòra dòł i szatnia 8 godzin pracy a w biurze może 2 godziny a reszta musi pracować. Na lokomotywie takich luksusów nie ma. Bajo.

adam słodowy

Podwyżki mają być i dojazdy mają być płacone na jakąś kartę , ale kiedy i co to nie wiem.Żadnej karty nikt nie daje ,ani nic nie mówi.Wie ktoś coś ?.

abc

Podobno jakieś podwyżki o 80 zł. Są dla wszystkich , prawda to ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Licencja

Sam tak zaczynales?

Licencja

Opinie nie zachęcają do pracy w Kolprem. Może ktoś doradzi jak i gdzie rozpocząć pracę jako maszynista.

superpierdoła
@Licencja 22.01.2017 22:28
Opinie nie zachęcają do pracy w Kolprem. Może ktoś doradzi jak i gdzie rozpocząć pracę jako maszynista....

Nie słuchaj ich. W firmie widać już poprawę. Ostatni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nas opuszczają, więc jest nadzieja. Jeśli jednak podoba Ci się unikanie pracy wszelakiej, robienie fikcyjnych usterek czyli sabotowanie to sobie odpuść. Dla takich kanalii robi się tu coraz ciaśniej. Jeśli chcesz jednak się szkolić i nabywać doświadczenia, to.... dawaj :-)

Manewrowy PKP Cargo
@Licencja 22.01.2017 22:28
Opinie nie zachęcają do pracy w Kolprem. Może ktoś doradzi jak i gdzie rozpocząć pracę jako maszynista....

Do licencja, wyślij do PKP Cargo jest nabór na manewrowych może kiedyś ruszy nabór, a opinie o kolpremie rzeczywiście daj sobie spokój.

anonim

(usunięte przez administratora)

Www

Próbę może każdy praktycznie zrobić. Co innego oględziny techniczne...

anonim

(usunięte przez administratora)

Mechanior

Toż to 3 do 5 tys na rękę - szału nie ma i to pewnie z dodatkami.

ali

to co z takimi zarobkami to niema co sie zatrudniac

Zostaw opinię o KOLPREM Spółka z o.o. - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOLPREM Spółka z o.o.