KOLPREM Spółka z o.o.
3 732

Opinie o KOLPREM Spółka z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOLPREM Spółka z o.o.

KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

Miło nam jest podzielić się informacją, że już tradycją stała się w naszej firmie wypłata nagrody powiązanej z wynikami finansowymi KOLPREM. Za 1 kwartał 2018, podobnie jak za 4 kwartał 2017 w związku z bardzo dobrymi wynikami finansowymi, Pracownicy KOLPREM otrzymali tzw. nagrody za EBITDĘ.  Jesteśmy pewni, że wyniki KOLPREM utrzymają się na wysokim poziomie i co pozwoli na wypłacenie nagrody, także w kolejnych kwartałach. Dziękujemy Pracownikom za ich wkład w osiągniecie doskonałych wyników.

Zarząd KOLPREM

   
czysty

Bardzo proszę o bliższe opisanie umowy z przewoźnikami realizującymi przewozy dla Arcelormittal. Słyszałem jak jeden z członków zarządu Kolprem, mówił o tej umowie, zabraniajacej zatrudnianie pracowników zwalniających się z Kolpremu. Nie wiem, czy się przesłyszałem, czy zagrożono pozostałym przewoźnikom utrudnianiem a wręcz uniemożliwianiem udziału w przetargach na przewozy. Znam przynajmniej jednego pracownika któremu przygotowywano umowę o pracę w innej firmie, ale nagle zrezygnowano zasłaniając się tą umową. Czy ja czegoś nie zrozumiałem, czy to już jest sprawa dla UOKiK. Proszę o rozwianie moich i nie tylko moich wątpliwości, za co z góry dziękuję.

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@czysty 10.06.2018 20:58

KOLPREM nie ma informacji o umowach zawartych z innymi przewoźnikami. KOLPREM nie zabrania innym pracodawcom zatrudniania byłych pracowników KOLPREM. Dziękujemy za zainteresowanie się ważnym tematem jakim są rekrutacje. Z zadowoleniem przyjmujemy fakt, że rozwój KOLPREM jest dostrzegany przez kandydatów i obserwujemy bardzo duże zainteresowanie podjęciem pracy w Naszej Spółce. Obecnie największy obszar naszego skupienia to rekrutacje zarówno kandydatów na maszynistów jak i osób posiadających uprawnienia maszynisty. Zachęcamy wszystkich zainteresowanych do zapoznania się z ofertą KOLPREM. W zakładce „kontakt” znajdują się potrzebne informacje.

   
Administrator

KOLPREM Spółka z o.o. ma teraz aktualne oferty pracy w Dąbrowa Górnicza. Czy ktoś z pracowników może powiedzieć, czy warto tutaj pracować i czego spodziewać się na stracie w temacie warunków zatrudnienia?

   
Krystian

Dzień dobry, rozglądam się za zmianą pracy. Jestem bardzo zainteresowany ofertą skierowaną do maszynistów. Problem w tym że nie posiadam takowego kursu. Czy Państwo również zatrudniają takie osoby z możliwością zrobienia kursu. Dziękuję za odpowiedź.

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Krystian 07.05.2018 10:05

W celu udzielenia szczegółowych informacji, prosimy o bezpośredni kontakt z osobami zajmującymi się zatrudnianiem. Dane kontaktowe w poniższym linku: https://www.gowork.pl/kolprem-spolka-z-o.o.,14006/kontakt

   
A team

Witam Czy KOLPREM prowadzi taką politykę że ma podpisaną umowę z innymi spółkami kolejowymi by sobie nie podbierać pracowników np z PKP? Jeśli tak to jak można u Państwa się zatrudnić przychodzac z pkp trzeba sie narpiew zwolnic a potem zgłosić do Państwa bo już tego nie rozumiem

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@A team 30.04.2018 17:02

W związku z rozwojem, KOLPREM prowadzi rekrutacje zarówno kandydatów na maszynistów jak i osób posiadających uprawnienia maszynisty. Zachęcam do zapoznania się z ofertą KOLPREM. W zakładce „kontakt” znajdzie Pan potrzebne informacje.

   
Michał

Witam. Gdzie pracownicy chcący się zatrudnić w firmie Kolprem jeżdżą do badania wstępne i badania psychotechniczne? ( miejscowość )

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Michał 21.04.2018 13:11

Pracownicy są kierowani na badania do ośrodka najbliższego miejscu zamieszkania (Katowice, Kraków, Wrocław).

   
Popa

Dzień dobry. Czy szkolenie które jest planowane na świadectwo od września to będzie szkolenie wewnetrzne na hucie, czy zewnętrzne szkolenie( jazda z maszynsistą po szlakach)?

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Popa 18.04.2018 10:06

Szkolenie składa się z części teoretycznej i jest przeprowadzane na terenie zakładu oraz części praktycznej, czyli jazdy z maszynistą.

   
Tomek

Czy oferta na Państwa stronie "MASZYNISTA LOKOMOTYW - praktykant" tyczy się Świadectwa Maszynisty?

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Tomek 17.04.2018 09:05

Cieszymy się, że nasza odpowiedź Pana usatysfakcjonowała. Zachęcamy do oceny portalu:)

   
Tomek

Dzień dobry. Czy oferta na Państwa stronie "MASZYNISTA LOKOMOTYW - praktykant" odnosi się konkretnie do szkolenia na Świadectwo Maszynisty? Posiadam świeżo zdobytą licencję i chciałbym szkolić się dalej w tym kierunku i tym samym aplikować na ww. ofertę

   
Tomek
@tomi 16.04.2018 16:23

https://www.facebook.com/tomek.r.forest

   
Adek

Jestem zainteresowany Państwa ofertą tylko rzecz w tym że posiadam licencje maszynisty i ukończony kurs manewrowego.Czy jest szansa by zrobić u Państwa w spółce świadectwo( z oferty jaką państwo wstawili wnika że szkolicie państwo osoby )

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Adek 05.04.2018 19:57

Jeśli posiada Pan licencję maszynisty i chce Pan zostać pracownikiem KOLPREM, to jak najbardziej jest taka możliwość. Zgodnie z publikowanymi wcześniej informacjami, w chwili obecnej przyjmujemy aplikacje i docelowo w okolicach jesieni chcielibyśmy przeprowadzić rekrutację pracowników posiadających licencję, w celu zorganizowania szkolenia zakończonego egzaminem na świadectwo maszynisty.

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

   
lord

Ale to jest pewna informacja 100% że będziecie Państwo szkolić na świadectwo pod koniec lata? Bo nie wiem czy warto czekać te 6 miesięcy na rozpoczęcie szkolenia szkolenia czy mam szukać dalej i gdzie indziej .Jeśli to jest pewne to poczekać jeszcze mogę do września

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@lord 17.03.2018 09:52

Na chwilę obecną przyjmujemy aplikacje i docelowo w okolicach jesieni chcielibyśmy przeprowadzić rekrutację pracowników posiadających licencję, w celu przeprowadzenia szkolenia zakończonego egzaminem na świadectwo maszynisty. Nie możemy zapewnić w 100% że plan ten zostanie zrealizowany. W celu potwierdzenia prosimy o kontakt telefoniczny na początku 09.2018. Numer telefonu: 795-524-430 lub 539-936-248.

   
Lolek

Witam . Kiedy będą państwo przeprowadzać rekrutację na swiadectwo maszynisty w Dąbrowie górniczej ? . Jestem ze Śląska i posiadam świeżo zrobiona licencję maszynisty .

   
Lolek
@Lord 08.03.2018 13:46

Licencję robiłem w CS we Wrocławiu. Właśnie też wiem że podkoniec lata dopiero będzie świadectwo i chyba zrezygnuje i spróbuję pójść do innego przewoźnika który szybciej będzie robił szkolenie . Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad szkoleniem maszynisty w obrębie bocznicy kolejowej.

   
Kandydat na maszynistę bocznic

Na jakie zarobki netto jako świeży maszynista bocznicowy w kolprem można liczyć ?

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Kandydat na maszynistę bocznic 09.03.2018 14:57

Niestety z uwagi na poufność wynagrodzeń w KOLPREM nie możemy udzilić takiej informacji, jednakże wynagrodzenia w KOLPREM są konkurencyjne w porównaniu do innych firm.

   
Kandydat na maszyniste.

Witam, czy firma jeszcze szuka ludzi z licencją do dalszego szkolenia.

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Kandydat na maszyniste. 07.03.2018 14:39

Zgodnie z informacją podaną już wcześniej, osoby zainteresowane prosimy o składanie aplikacji oraz dodatkowo kontakt pod koniec lata 2018, ponieważ następne szkolenie na świadectwo maszynisty przewidujemy jesienią 2018. W razie potrzeby udzielenia szczegółowych informacji można porozmawiać z osobami odpowiedzialnymi za zatrudnianie https://www.gowork.pl/kolprem-spolka-z-o.o.,14006/kontakt

   
marcin

Witam. Zastanawiam się nad zmianą pracodawcy jestem maszynistą posiadam licencję do tej pory pracowałem tylko na terenach bocznic jak wygląd system zmianowy na bocznicy w Dąbrowie ?

   
marcin
@Bad man 03.03.2018 13:51

Uprawnienia robiłem w Krakowie w 2015r byłem wysłany przez zakład pracy w którym pracowałem. Zdawałem egzaminy państwowe na maszynistę spalinowych pojazdów trakcyjnych a w zeszłym roku wystąpiłem do utk o nadanie licencji. Posiadam też uprawnienia ustawiacza.

   
lecho

witam. Zastanawiam się nad zmianą pracodawcy. W kolpremie jak i u większości podmiotów prywantych jeździ dwóch maszynistów. Czy to prawda, że robią oni w zależności od potrzeb i wymagań próbę szczegółową hamulca bez oględzin technicznych? Czy to prawda ,że klient dostaje telefon ,że jest potrzebny np. w poznaniu i jedzie na swój koszt ( za co mu potem zwracają) w ramach swojej przerwy ( zaczyna jak dojedzie). Czy to prawda ,że wraca taryfą np. 4 godzny i wtedy liczy mu się wolne ( do przerwy 12 godzinnej)? Czy biorąc np 2-3 służby więcej można liczyć na 6-8 tyś netto miesięcznie? Z góry dziękuję

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@lecho 22.02.2018 12:07

W KOLPREM w większości na lokomotywach dwukabinowych jeździmy w pojedynczej obsadzie. W podwójnej obsadzie jeździmy tylko na lokomotywach jednokabinowych, które są u nas w mniejszości. W KOLPREM nie jest dopuszczalne aby wyprawić pociąg bez oględzin technicznych. Pracownicy u nas pracują zgodnie z harmonogramem, który jest sporządzany na każdy kwartał. Pracownicy są dowożeni do lokomotyw samochodami osobowymi zapewnianymi przez pracodawcę więc nie stosujemy zasady, aby pracownik dojeżdżał do lokomotywy na własny koszt, a potem oczekiwał na zwrot za ten dojazd. Przestrzeganie przepisów o dobowym i tygodniowym odpoczynku jest dla nas priorytetem, dlatego ściśle przestrzegamy tej złotej reguły kodeksu pracy. Niestety z uwagi na poufność wynagrodzeń w KOLPREM nie mogę potwierdzić kwot zapisanych przez Pana, jednakże wynagrodzenia w KOLPREM są konkurencyjne w porównaniu do innych firm

   
nokib

Witam czy Kolprem werbuje grupę ludzi z licencją na szkolenie świadectwo maszynisty? żauważyłem ofertę pracy maszynista lokomotywy-praktykant od 13.02.18 https://www.gowork.pl/oferta/maszynista-lokomotyw-praktykant,0oN79tzUiMI8io4EyMJDaI,dabrowa-gornicza .Jak długo Państwo będziecie zbierać grupe i kiedy macie Państwo przewidziane zaczęcie szkolenia? Mam rozumieć że należy złożyć aplikacje na stronie kolpremu i czekać na tel

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@nokib 20.02.2018 21:07

W przypadku zainteresowania prosimy złożyć aplikacje i kontakt pod koniec lata 2018, ponieważ następne szkolenie na świadectwo maszynisty przewidujemy jesienią 2018. W razie potrzeby udzielenia szczegółowych informacji prosimy o kontakt z osobami odpowiedzialnymi za zatrudnianie https://www.gowork.pl/kolprem-spolka-z-o.o.,14006/kontakt

   
Maszynista

Dzień dobry.A jak wygląda sytuacja z ludzmi ktorzy byli pracownikami kolprem odeszli do innych firm w niechlubnym okresie i chcieliby znów sie zatrudnic?Pozdrawiam

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Maszynista 08.02.2018 08:27

KOLPREM nieustannie prowadzi rekrutację kandydatów, na stanowiska znajdujące się w zakładce "oferty pracy". Każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie, więc w celu udzielenia szczegółowych informacji, prosimy o bezpośredni kontakt z osobami zajmującymi się zatrudnianiem. Dane kontaktowe w poniższym linku: https://www.gowork.pl/kolprem-spolka-z-o.o.,14006/kontakt

   
Speed

Czy przyjmują obcokrajowcow w firmie?

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Speed 02.02.2018 08:14

Zatrudniamy obcokrajowców, którzy posiadają uprawniania umożliwiające prowadzenie lokomotyw na ternie Republiki Czeskiej i Polski, lub mogą je uzyskać w krótkim okresie czasu.

   
Kolejorz

Z zapytaniem do przedstawiciela Kolpremu: Jak wygląda sytuacja gdzie chce się u Państwa przyjąć kandydat który posiadam prawo kierowania tylko w obrębie bocznicy, a chce zostać maszynistą pełno prawnym jeździć po szlakach ?To jak wygląda wtedy taka sytuacja musi się szkolić 1,5 roku na świadectwo maszynisty? Można by z grupsza przybliżyć taką sytuację? Dziękuję za odpowiedź.

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Kolejorz 25.01.2018 11:35

KOLPREM prowadzi rekrutację kandydatów, którzy posiadają uprawnienia maszynistów. Istnieje możliwość uzyskania prawa kierowania po liniach kolejowych po odbyciu przygotowania zawodowego i w niektórych sytuacjach także dodatkowego kursu teoretycznego. W celu przekazania szczegółowych informacji potrzebna jest analiza posiadanych przez Pana uprawnień, dlatego zachęcamy do kontaktu z działem HR, kontakt: https://www.gowork.pl/kolprem-spolka-z-o.o.,14006/kontakt

   
Nokib

Ja z pytaniem do pracodawcy kolpremu: 1) Jaki jest okres wyczekiwania między 1 a 2 grupą na szkolenie świadectwa maszynisty?Słyszałem że zorganizowaliście Państwo ostatnią grupę jesienią 2017 roku.Kiedy się można spodziewać i załapać na następne szkolenie? 2)Czy przyjmujecie Państwo osoby na stanowiska kolejowe typu manewrowy z niewielkim stażem pracy na koleji i jak długo po wysłaniu CV trzeba czekać na odpowiedź z państwa strony w sprawie przyjęcia do pracy?

   
KOLPREM Spółka z o.o.
@Nokib 08.01.2018 19:23

Ad 1) Następne szkolenie na świadectwo maszynisty przewidujemy jesienią 2018. W przypadku zainteresowania prosimy o kontakt pod koniec lata 2018.

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

10 stycznia 2018 odbyło się spotkanie z czeskimi maszynistami KOLPREM. Nasi czescy koledzy odwiedzili warsztat napraw taboru oraz zapoznali się z pracą na bocznicy w Dąbrowie Górniczej. Podczas spotkaniu omówiliśmy strategię rozwoju KOLREM w Republice Czeskiej oraz wymieniliśmy się spostrzeżeniami na temat dotychczasowej współpracy. Prezes Dirk Stroo podsumował spotkanie obietnicą, że następne odbędzie się w Czechach.

   
Chętny do pracy

Jakie są szanse przejścia do kolpremu bez uprawnień jeśli się jest pracownikiem Amp?

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Anonimowy 30.12.2017 22:36

W celu wyjaśnienia i udzielenia szczegółowych informacji, prosimy o bezpośredni kontakt z osobami zajmującymi się zatrudnianiem w KOLPREM Sp. z o.o. Dane kontaktowe w poniższym linku: https://www.gowork.pl/kolprem-spolka-z-o.o.,14006/kontakt

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

W dniu 08.12.2017 r. Prezes UTK Ignacy Góra wręczył wyróżnienia i nagrody w II edycji konkursu „Kultura bezpieczeństwa w transporcie kolejowym”.

Jedno z wyróżnień przypadło Spółce Przedsiębiorstwo Usług Kolejowych KOLPREM Sp. z o.o.  za opracowanie i wdrożenie „długiej płozy”. 

Link zawierający pełna relację z wydarzenia:


   
Sympatyk

Gratulacje. To już pod raz drugi KOLPREM otrzymał nagrodę.

   
Kristo

Wie moze ktos czy stawka za kilometry bedzie na nowych zasadach. tzn ile za kilometr i od kiedy Poniewaz chodza takie plotki

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca
@Kristo 15.11.2017 04:37

22 listopada 2017 odbędzie się spotkanie zarządu z pracownikami przewozów zewnętrznych. Na tym spotkaniu odpowiemy na wszystkie pytania pracowników w tym także na te dotyczące wynagrodzeń. Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w tym spotkaniu.

   
Weronika

@nieaktywny przez kropkę na końcu zdaniu link był nieaktywny. Teraz jest już powinno być ok: http://www.gowork.pl/praca/kolprem-spolka-z-o.o.;pr @Pracownik miło słyszeć, że kobieta jest akceptowana w tak męskim zawodzie i że są dla nich tam miejsca.

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

KOLPREM aktualnie prowadzi rekrutację MASZYNISTÓW PRAKTYKANTÓW,  spośród kandydatów zatrudniona została 1 pani maszynistka.

   
Pracownik

Pani maszynista jest bardzo sympatyczna miejmy nadzieje ze jej sie uda

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

W związku z ciągłym rozwojem, KOLPREM Sp. z o.o. zatrudnił kolejnych dwóch maszynistów na terenie Republiki Czeskiej.

   
KOLPREM Spółka z o.o.
pracodawca

W dniu 02.10.2017 r. KOLPREM Sp. z o.o. pierwszy raz w historii uruchomił  pociąg do stacji Frydek Mistek (na terenie Republiki Czeskiej), którym przewiózł 17 wagonów z blachą w kręgach.

   

Zostaw opinię o KOLPREM Spółka z o.o. - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOLPREM Spółka z o.o.