Wittchen

Szczecin - Wittchen
Warszawa - Wittchen
Wrocław - Wittchen

3. Opinie o pracodawcach Palmiry
  5. Opinie o Wittchen S.A.

Opinie o Wittchen Palmiry

Nie przegap nowości o Wittchen S.A.!

W.M.

10.07.2013 23:24

Pracowałem przez rok w salonie Firmy Wittchen na kierowniczym stanowisku. Przez sytuacje finansową zmuszony byłem zmienić pracę....fakt udało się zarabiac o wiele wiecej (usunięte przez administratora)....Juz tam nie pracuje, wróciłem do Wittchena.... dziekuje ludziom odpowiedzialnym za to, za taka mozliwosc. Atmosfera pracy jest naprawde bardzo dobra, z kazdym mozna sie dogadac, regionalni sa wymagajacy, ale oni nas tez czegos ucza przez to. I powiem szczerze...wiecej pokory ludzie....czasy sa bardzo ciezkie, pracowalem w kilku firmach....moze wyplata nie jest wielka, ale wszystko adekwatne, Wezmy sie za siebie, popatrzmy troche z boku.....działajcie, a bedzie dobrze, to wasze życie...ale troche pokory

09.07.2013 19:03

@ luzik - a w jaki to ciekawy sposób to wyliczyłeś? :) No dobra, jeszcze napiszcie jakie pieniądze są oferowane?
    GD

07.06.2013 16:45

Witam zgadzam się całkowicie z ostatnią opinią , przepracowałam też w tej firmie kilka lat i tak jak opisujesz to jest szczera prawda , dawny wspaniały WITTCHEN już nie wróci a szkoda .
    arturo

26.04.2013 22:10

nieanonim - 2013-04-15 15:26:10 Człowieku, jak dno i wodorosty to co tu jeszcze robisz ?Co robie - szukam nowej pracy jak tylko cos sie znajdzie to odchodze zreszta nie ja jeden wiekszość kompetentnych ludzi juz dawno odeszła - a jak na razie to trzeba z czegos zyc i sie przemeczyc ale juz nie długo
    arvid

16.04.2013 22:19

chyba (usunięte przez administratora) baby face killer. Podobno komuś powiedział, że wynagrodzenie powinno być uzależnione od efektywności. Niech szuka jeleni w Chinach, wolę siedzieć w domu. Szkoda poprzednich dyrektorów finansowych. Człowiek żył jak pączek w maśle: wycieczki zagraniczne, darmowe obiady. Szmalu było jak lodu, a banki dawały kaskę na każde zawołanie. Teraz (usunięte przez administratora) i spółka każdą złotówkę oglądają 5 razy, tak im żal (usunięte przez administratora) ściska.
    nieanonim

15.04.2013 15:26

Człowieku, jak dno i wodorosty to co tu jeszcze robisz ?
    ja

14.04.2013 15:36

Wszyscy siedzieli kiedyś na nk...ale bez zbytniej przesady...pracowałam tam prawie 3 lata i też mnie zwolnili przed końcem umowy,ale to nie znaczy,że miałabym "psy wieszać" na Beacie do tego stopnia nie jestem zawistna,chociaż do końca nie wiem,czy jej wskazano kogo ma zwolnić,czy sama musiała zdecydować,ale to już historia i w tym momencie nieistotne.Wiem tylko,że na pierwszym miejscu liczył się dla niej salon i pracownicy,a na niektóre sprawy po prostu nie miała wpływu jako kierownik i przecież też komuś podlega...właśnie wszyscy powinni brać przykład z takiego kierownika,bo nigdy nie chce nikogo skrzywdzić i przestańcie być zawistni,bo bardziej się pogrążacie i zniżacie do poziomu hipokryty,bo jak się pracuje to jest cacy,a jak go zwolnią to już be...nie pierwszy i nie ostatni zwolniony w tym Wittchenie...

11.04.2013 19:22

omg - 2013-04-11 12:26:58 znalazłam ofertę pracy jakos specjalista ds produktu i logistyki w Wittchen'ie. odradzacie? wciąż tak źle tam jest? to szukanie pracy potrafi być dołujące... :/masz rację.DNO!!!!!!!!!Wypalisz się, i wpadniesz w apatię, albo co gorsze w depresję.
    omg

11.04.2013 12:26

29.03.2013 19:41

pracownik - 2013-03-11 11:57:55 w roku 2013 centrala przysłała 1 kartkę z zyczeniami do salonu + JEDNO PTASIE MLECZKO do podziału na ilość sprzedawców.. WSTYD...no nie przesadzaj. wielu to nawet kartki i mleczka nie podeśle. to miły gest
    Lena

10.03.2014 16:59

wiesz ale jak się nie ma kasy na ptasie mleczko dla każdego to niech się nie ośmieszają i nie wysyłają w ogóle.
    A lajne

22.03.2013 14:38

witam. Czy może ktoś napisać jak jest w zakładzie Wittchena? Czy np. szale jedwabne są robione u nas czy sprowadzane? Jak ta firma pomaga dzieciom niewidomym czy niedowidzącym?
    entomolog

18.03.2013 17:46

uświadom bąka niech się już nie błąka po firankach i zasłonkach : 1 regionalni filrtują informacje do góry, pilnują swojej kasy, załogi sklepow nie mają poczucia ,ze ktos o nie zadba 2 zarząd nie wie co się dzieje , skąd się biorą pieniądze ? bo przecież nie ze statystyk, prezentacji i tabelek a kołdra wciąż za krótka , 3 marketing błąka po omacku bez wizji i planu, rzekłabym, spontanicznie i akcyjnie hurra!!!! wszyscy robią wyprzedaż to my też róbmy 4 jakość słabnie (poza walizkami) 5 w magazynie nadal zimno .... a może otworzyć okna i przewietrzyć Warszawkę, na wiosnę niech zapylają w innym miejscu

12.03.2013 13:04

To i tak dobrze! W 2012 na Nowy Rok od Zarządu dostałem wypowiedzenie z pracy!!!

01.03.2013 22:44

Jakbym widziała 'panią kierownik" z Lublina. Ta to uwielbiała całymi dniami siedzieć na naszej klasie:)
    kika

20.02.2013 11:21

Rozmowa rekrutacyjna w tej firmie zniechęca do pracy, pytania nie wiadomo skąd, oraz na każdym kroku udowadnia się że się mylisz, nie masz racji i itp. A zarobki śmiechu warte, mówisz il chcesz i od tej sumy jest - 20% na okresie próbnym, ale oczywiście po okresie próbnym nie zaproponują ci sumy która była ustalana tylko od własnego widzi mi się.
    była

08.02.2013 23:03

potwierdzam alka masakra pracowałam tam parę lat temu ale widzę że nic się nie zmieniło
    monia

20.01.2013 21:15

a niedługo zlikwidują cała firme i już nikt nie bedzie mial pracy
    depresja

10.01.2013 14:03

W styczniu polikwidowali sporo salonów. Masakra!

30.12.2012 11:34

już nie ma starej kadry ! " To se ne wrati..."
    Paula

28.12.2012 22:02

Pracowałam w tej firmie 5lat, ale to było już dawno i za bardzo dobrych czasów. Wspominam bardzo mile. Tak jak wszędzie zdarzali się różni ludzie i były różne sytuacje, ale ogólnie super. Pozdrowienia dla starej kadry (usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wittchen?

Kontakt - Wittchen S.A.

Gdańska 60 05-152 Palmiry

Branże: Moda, projektowanie

05.12.2012 20:07

Jaki szacunek? Wszystkich mają gdzieś. Pewnie po sezonie będą likwidowane salony firmowe. Bo przecież to jest ekspansywna polityka firmy i tyle dyskontów i bazarów...
    Nomi

28.06.2012 10:57

Do zaciekawiona : ty chyba nie wiele zrozumiałaś z tego co zostało napisane 2 krotnie wzrosły koszty zarzadu ; koszty a nie przychody czyli jest gorzej , zarząd wydał na siebie i administracje sporo kasy
    zaciekawiona

19.06.2012 16:50

Do ciekawe ciekawe Jeżeli sądzisz ze był wzrost i tak sie dobrze wiedzie tej firmie, to dzięki tym oszczednością, mianowicie w wittchenie dziewczyny nie włączają świateł na salonie podczas pracy regionalna wymysliła żeby dystrybutora od wody nie włączać do prądu, środki czystości to dostajemy tak marnej jakości że wszystko jest jeszcze bardziej pomazane, wysokość wypłaty najniższa krajowa na premię nie ma szans, więc pytam skoro firma odnotowuje wzrosty to niech dadzą to odczuć pracownikom w formie wyższych pensji .
    tak wysokie koszty zarządu?

18.06.2012 16:43

co oni finansują? operacje plastyczne?
    ciekawe ciekawe

18.06.2012 16:41

ciekawa lektura prospekt emisyjny tej pseudo luksusowej firmy (usunięte przez administratora) wnioski: koszt zarządu wrosły ponad 2krotnie, przewyższają koszty sprzedaży - co jest juz sf. 2.23 prospektu emisyjnego_ ryzyko związane z pogorszeniem wizerunku....co już się stało - dzięki niezadowolonym pracownikom. Skoro piszecie o spowolnieniu gospodarczym - to kto na boga - robił wasze plany rozbudowy sieci? Jakiś debil? dla pracowników - słowo klucz "zastępowalność"...
    bobofrut

13.06.2012 12:17

Mam kilka produktów VIPa. Portfel, skórzaną torbę, teczkę i jakiś szmaciany bagaż. Mam je kilka lat jakoś się nie psują i nie prują. Co do stanu firmy to myślę, że chyba bardziej położył ją przerost formy nad treścią. Zatrudnienie masy ludzi i płacenie im dużych ( Warszawskich ) pieniędzy co niestety nie przekładało się na wyniki finansowe no i kreatywna księgowość, która po jakimś czasie musi zaboleć. Najlepsi i najbardziej doświadczeni pracownicy są zwalniani lub sami odchodzą. Cienko widzę przyszłość tej firmy ale może to i lepiej...
    nk

07.06.2012 17:05

rozmowa kwalifikacyjna - żenada. brak kompetencji i jakiegokolwiek zainteresowania tym, co mówi potencjalny pracownik (albo byłam tak beznadziejna i przynudzałam). współczuje tym, których sytuacja zmusza do pracy tam, za (chyba) 1500 brutto.
    sosa

07.06.2012 10:06

Tak to jest jak płaci się grubą kasę menadżerom, którzy nic nie robią.
    Nela

02.06.2012 10:58

A czy może ktoś się orientuje na jakim poziomie są zarobki w warszawskich salonach na stanowisku sprzedawcy? Mówię tutaj o samej podstawie, bo wiadomo jak to z premiami bywa ;)
    oink

26.05.2012 18:20

czyli rozumiem, ze nie wiązesz swojej przyszlosci z tą firmą? ;) [usunięte przez moderatora]
    mela

26.05.2012 15:07

Do oink, ja niedawno byłam na rozmowie w Toruniu i powiem Ci że nie spotkałam się z takim brakiem doświadczenia w rekrutowaniu, mianowicie pytania jakie padały to \"co bym zrobiła jakbym widziała że koleżanka sprzedaje jakiś towar swojej znajomej na rabat pracowniczy\" no proszę a co mnie to obchodzi ta rozmowa to jakieś podchody, gra w ciuciu babkę. Nie polecam
    oink

25.05.2012 16:59

niedlugo mam rozmowe. az sie nie moge doczekac tych rewelacji i z przyjemnnosci pojade posluchac o swietlanej przyszlosci.
    misiek

18.05.2012 09:05

Mam pytanie, do obecnych i byłych pracowników. Pracowałem kiedyś w kosmetycznej firmie, w której w pionie produkcji był koszmar (usunięte przez administratora), a w pionie handlowym odbywała się nowmalna praca w przyjaznych warunkach. Prazes trzymał tam strone handlowa , a Pani Prezes produkcyjną. Więc prosze powiedzcie czy w każdym dziale i pionie dzieją sie takie chocki klocki?
    Alek

16.05.2012 15:16

Wszystko jak dawniej rekrutacja na PH i obsada stanowisk znajomymi
    ciekawy

02.05.2012 10:15

a co z rekrutacją na PH w kanale B2B? trwa, nie trwa? zapraszają na rozmowy, nie zapraszają?
    Laur Pracobiorcy 2012

24.04.2012 22:27

W tej kategorii wytypujmy i oceńmy tych, którzy twórczo i elegancko kreują \\\"znakomity\\\" klimat organizacyjny. Wyobrażacie sobie ten dreszczyk emocji towarzyszący przeglądaniu opinii o sobie na goworku ? Może nastąpi (usunięte przez administratora) metamorfoza, kiedy przeczytają co faktycznie myślą o nich sfrustowani ale i czasami zachwyceni ich profesjonalizmem pracobiorcy ? proponuje się wybór wg . takich umiejętności - Niekompetencja - Instrumentalne traktowanie, - Hipokryzja - Pamięć wybiórcza - Itd. Dla aktualnych pracobiorców to miejsce do odreagowania i poczucia że \\\"nie jestem sama\\\" Dla potencjalnych pracobiorców przestroga lub zachęta
    elen

24.04.2012 19:33

Moze i kiedys byla fajna ale juz dawno nie jest wszechobecne kolesiostwo brak fachowej wiedzy wszysycy boja sie pani prezes a nowi ludzie ktorzy pojawili sie w otoczeniu zarzadu to jakas kpina nie polecam nikomu prace w tej firmie i to na zadnym stanowisku od salonu po centralel
    Renia

21.04.2012 19:57

Kiedys to byla naprawde fajna firma w pracy panowala mila admosfera ludzie angazowali sie w prace , byly imprezy integracyjne na ktorych bawil sie tez zarzad , uroczyste gale - az chcialo sie pracowac . A potem pojawila sie pani prezes i bylo juz coraz gorzej . Na szczescie zwolnilam sie juz dawno temu ale slyszac co teraz dzieje sie w firmie to lza sie w oku kreci oszczedzaja nawet na papierze toaletowym a przy (usunięte przez administratora) pani prezes sprawdza czy nie za cieplo w biurach i zakreca kaloryfery to straszne co z facetem i firma moze zrobic jedna pazerna kobieta

21.04.2012 19:47

Skoro bonow na buty nie ma od 2 lat to widac nie jestem na biezaco ale kiedys byly a pozatym zero socjalu . Bardzo zla admosfera w firmie (usunięte przez administratora) rzadzi przez afere ale czego sie spodziewac bo takiej osobie . PH chyba maja GPS ale nie wiem czy dziala bo nie placa im faktur za obsluge GPS
    mała

21.04.2012 19:18

bonów na buty nie ma już od 2 lat,ostatnio na święta były życzenia mailem przesłane od (usunięte przez administratora) i tyle,to coś mówi o kondycji firmy,a co do tych produktów ekskluzywnych to prawda z tą chińszczyzną,żadne tam Włoskie.

Zostaw merytoryczną opinię o Wittchen S.A.