Wittchen

Szczecin - Wittchen
Warszawa - Wittchen
Wrocław - Wittchen

3. Opinie o pracodawcach Palmiry
  5. Opinie o Wittchen S.A.

Opinie o Wittchen Palmiry

Nie przegap nowości o Wittchen S.A.!

robson

16.10.2017 03:25

Napisze ktoś jak wygląda praca w działach finansowych, kontroling etc?
    Była pracownica

04.12.2017 06:51

Nie polecam ciągle zmiany,zeby się wyrobić najlepiej po godzinach(usunięte przez administratora)Ciągłe zmiany kadrowe w tym dziale,ludzie sami odchodzą
    pracowniksalonu

30.11.2017 00:33

Fatalna atmosfera, nastawienie tylko i wylacznie na wynik; n(usunięte przez administratora) brak szacunku dla pracownika i ciagla zmiana celow - nawet w trakcie okresu - po roku i 2 miesiacach szczerze zaluje i odradzam!
    Karolina

16.10.2017 10:07

@Była pracowniczka na całe szczęście Myślę, że stres związany z początkiem pracy w nowym miejscu nie pozwolił spojrzeć na wiele spraw obiektywnie. WITTCHEN to znana marka, wysokie standardy i fajnie się tu pracuje

30.09.2017 16:45

Mam zamiar aplikować stąd moje pytanie jaka jest atmosfera w firmie. Czy fajnie sie pracuje? Rozumiem, że czasami bywa różnie ale tak generalnie to jak jest?
    Pracowniksprzedawca

08.08.2017 09:53

Firma z taką pozycją w branży jak WITTCHEN z całą pewnością nie zwolniłaby pracownika bez podania powodów. W najlepszym przypadku robili redukcje etatów lub ktoś sobie nagrabił i został zwolniony dyscyplinarnie.
    Brunon

28.07.2017 21:40

Fajna firma, dla każdego kto lubi pracę ogólnie. W każdej firmie trzeba pracować i tacy ludzie nie narzekają bo potrafią sobie wszystko ułożyć. Nie mają problemów z kierownikami ani ze współpracownikami.

27.07.2017 11:25

PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY (B2B) Ktoś może coś napisać w temacie ? (targety, wynagrodzenie, atmosfera....)

27.07.2017 11:24

przedstawiciel handlowy (B2B) Ktoś może coś napisać w temacie ? (targety, wynagrodzenie, atmosfera....)
    Mania

25.07.2017 10:56

WITTCHEN potrzebuje trochę pracowników, to fajnie .
    Pomoc osobom palacym w magazynie.

27.02.2017 17:20

Hmmm pracaca na magazynie w palmirach jest calkiem fajna i przyjemna, gdyby nie to ze jest calkowity zakaz palenia papierosow. Nie wiem kto to wymyslil(chyba jakis idiota ktory nie pali i nie wie.jak to jest dla osoby palacej powstrzymac sie przez 8 godzin, czlowiek palacy nalogowo gdzie przez 8 godz. Nie moze zapalic jest ospaly i duzo mniej wydajny niz gdyby tego 1czy 2 papierosy w ciagu pracy zapalil.) To pierwsza firma ktora spotkalem gdzie nie wolno wyjsc na papierosa, mysle ze w koncu sie to zmieni i wtedy naprawde praca w Wittchen S.A bedzie naprawde mila, przyjemna i az bedzie sie chcialo tam isc i pracowac. A nawiasem mówiąc zmiencie to bo stracicie naprawde dobrych i wykwalifikowanych pracownikow. Pozdrawiam cala centrale gdzie nie maja takich beznadziejnych zakazow.
    miestress9

28.03.2017 13:57

Ty chyba sobie kpisz... palenie to nałóg jakby nie było, czemu mieliby to popierać i pozwalać na wyjście na fajkę, bo komuś się zachce?? o.O od tego jest przerwa, na 8h Ci przysługuje chyba 30min. więc już bez przesady.
    Zdzichu Pietrucha

20.07.2017 09:11

A co niepalący mają za ciebie zapierniczać. Przestań się ośmieszać.
    towarzysz

30.06.2017 18:35

Dla prawdziwych handlowców szczerze odradzam. Firma bez klasy. Nie polecam
    Miki

19.07.2017 21:56

Powiedz coś więcej, w czym brak klasy?

09.05.2017 20:01

W najnowszej ofercie znalazłam pracę dla młodszego specjalisty ds. zakupów i mam pytanie czy jest jeszcze aktualna? Słyszałam wiele dobrego o firmie i dlatego zależy mi na pracy. Może jeszcze dowiem się jak atmosfera?
    Zdzisław Pietrucha

20.07.2017 09:07

Atmosfera jak w każdej firmie - sama ją tworzysz ;)
    Mmmmmm

04.05.2017 18:53

Pracuję w Wittchen już bardzo długo, jestem zadowolona z atmosfery panującej w salonie, oraz w regionie, mamy świetny kontakt Z naszą men. Regionalna oraz z osobami z centrali, choć zdarzają się tam wyjątki. Wynagrodzenia. Wg mnie bardzo dobre, do tego dochodzą premie uznaniowa i w towarze. Polecam.
    Iza

28.03.2017 18:29

WITTCHEN S.A. to moja firma w której pracuje już długo. Ja sobie chwalę pracodawcę, jak komuś źle niech odejdzie.

19.03.2017 11:05

WITTCHEN to super firma , światowa marka. Firma wysoko ustawiła standardy i jesli ktoś chciałby po leserować lub byle jak wykonywać swoja pracę to nie ma tu miejsca. Budowanie pozycji na rynku trwa latami.
    Anita

24.02.2017 11:57

Bardzo się cieszę , że pracuję dla nich. To dla mnie prestiż.
    Misia

08.02.2017 22:55

Dla mnie praca dla WITTCHEN-a to prestiż, który kiedyś zaowocuje czymś dobrym. Teraz mogę skorzystać z wiedzy doświadczonej firmy a z czasem można to wykorzystać dla siebie.
    Prezes

03.02.2017 13:09

co do opinii osoby Polka. Nie ma takiej sytuacji jak owa osoba opisuje. Sama nie wytrzymywała tempa pracy. tak własną firmę sklep spożywczy zapewne i sama wykorzystuje ludzi płacąc minimalną pensje. taka jest rzeczywistość.
    Stary lis

31.01.2017 21:14

Jestem była pracownica. I źle wspominam pracę w salonie. Czy u was też kierownik nie robił nic i każdym zadaniem obciazal zwykłych sprzedawców ?? Nawet zamknięcia miesiąca były przez nas robione. Totalna żenada i kasa za takie zaangażowanie znikoma
    lisica

19.02.2017 23:27

Popieram, kierownicy bardzo często wysługują się osobami, że tak napiszę "pod sobą". Niejednokrotnie nawet ich na premii robią w konia, bo niby plany tylko jak za pół etatu mają i każdy Ciśnie na 200% jak nie więcej, nie widząc, że w ten sposób zabierają utarg swoim pracownikom. Dodatkowo wszystko co najgorsze to zawsze wina pracowników a jak coś do pochwały to tylko i wyłącznie kierownik :/ ale to wszystko zależyy po prostu od kierownika, osoby, nie od salonu.
    pat

27.01.2017 15:12

kiepski płatnik, ciągle zatrudniają nowych , zwalniają starych pracowników , masakra nie polecam !!!!
    Chelga

29.01.2017 11:31

Każdy może mieć swoja firmę, wypromować markę i płacić tyle ile będą chcieli pracownicy bez względu na prace. Życzę powodzenia . Ja pracuję w dobrej firmie i wiem jak niektórzy" przykładają" się do pracy a inni nie chcąc kablować nadrabiają za leni!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wittchen?

Kontakt - Wittchen S.A.

Gdańska 60 05-152 Palmiry

Branże: Moda, projektowanie

pat

27.01.2017 15:12

Polka

25.01.2017 18:38

Super firma, a jeśli chodzi o pracowników to już gorzej. Obrażacie ludzi z Ukrainy tylko dlatego, że pracują z zaangażowaniem i musicie podciągnąć tempo pracy. Byłam pracownikiem Wittchen a teraz mam własna firmę i wiem jak to wygląda z drugiej strony.Wstyd
    Handowiecie b2b

15.01.2017 19:34

Szukają handlowca b2b na mazowieckie. Ktoś więcej może cos napisać ?atmosfera, przełożony, benefity, zarobki, prowizje itp?
    ola

28.09.2016 09:06

Dają umowe o prace wiec raczej za pół darnowo to się tutaj nie robi jak to niektórzy piszą. A do tego sprzedawca ma prawo do premii od kupionych rzeczy. A każdy z nas wie, ze jedna torebka to niekiedy majątek

27.09.2016 20:58

Chelka

03.01.2017 11:35

Daruj sobie takie ubolewanie. Ja wiem, że ludzie szkołą się a potem idą do innej firmy. A my stali pracownicy czekamy na premie, która czasami ucieka przez szkolenia. Ja jestem zadowolona z tej pracy.
    Myszka***

24.09.2016 22:24

Witam, Pracowałam w Wittchenie przez okres 3 miesięcy. Mimo starań, zmian po 11-12 h i ogólnie przełożenia całego życia na pracę niestety,ale nigdy nie usłyszałam od kierowniczki dobrego słowa. Już tam nie pracuje,nie wiem dlaczego nie przedłużyli umowy i nie polecam.....

19.09.2016 21:42

?

24.09.2016 23:59

Udalo sie tobie dostać?
    Łukasz

19.09.2016 18:30

@Miki,jutro jade podpisać umowę z PracaInfo Więc jak finansowo? jakie godziny?
    Miki

05.08.2016 13:31

Pracuję u nich za pośrednictwem PracyInfo w magazynie w Palmirach i wszystko jest w porządku z firma Wittchen. Kierownictwo w magazynie super !!!!

03.08.2016 16:43

byly na szczescie pracownik

24.09.2016 23:36

Zarobkowo jest bardzo słabo. Kadra kierownicza zgarnia kasę za wszystkich a człowiek musi zapieprzać za pół darmo. Nie warto chyba że desperacko szukasz kasy jakiejkolwiek, to na chwilę tak.
    Bernard

31.05.2016 22:24

Przyjmują do pracy w Palmirach za pośrednictwem agencji pracy PracaInfo a potem przechodzisz już do samego Wittchena. Polecam kontakt z panią Iza z agencji 22 463-63-29
    Sprzedawca

01.01.2016 15:43

Dziewczyny mnie nie znają, bo tak jak napisałam: wymieniony został cały zespół, łącznie z kierownikiem. Poza tym zgodnie ze standardami firmy KAŻDY powinien zostać obsłużony :)
    Sprzedawca

21.12.2015 17:54

W dniu wczorajszym byłam z chłopakiem w jednym z salonów. Byliśmy zainteresowani męskim paskiem do spodni. Na sklepie była kierowniczka i dwie sprzedawczynie. Jedna z pań układała rękawiczki, natomiast dwie pozostałe stały sobie przy kasie i rozmawiały ze sobą na tematy prywatne. Żadna nie zainteresowała się nami, nie zaoferowała pomocy, nie zapytała jakiego paska szukamy. Byliśmy w tym momencie jedynymi klientami. Jeszcze kilka miesięcy temu pracowałam w tym samym salonie. Nie przedłużono ze mną umowy dlatego, że w momencie kiedy wypełniałam swoje obowiązki wszedł "tajemniczy klient", którego nie zauważyłam. Jak widać wymiana całego personelu przez regionalną nie spowodowała cudownego polepszenia jakości obsługi, a nieobsłużenie klienta zdarzyć się może każdemu. W okresie przedświątecznym, gdzie najłatwiej zdobyć klienta, powinna być jednak szczególna mobilizacja wśród personelu. W Wittchenie pracuje się bardzo dobrze, ale pod warunkiem, że jest zgrany zespół i fajna atmosfera. Jak salon wyrabia plany sprzedażowe to zarobić też można całkiem dobrze. Do pełni szczęścia trzeba jeszcze niestety trafić na mądrego i ludzkiego managera regionalnego. I tego wszystkim życzę. Pozdrawiam
    kubek

05.09.2015 13:48

Proponuję, żeby Wittchen założył własne forum na stronie bo uważam, że to mało profesjonalne, że pracownicy HR wypowiadają się tutaj tak skrótowo

21.08.2015 13:41

WITTCHEN S.A.

21.08.2015 16:15

Szanowna Pani Wszyscy pracownicy w ramach benefitów oferowanych przez WITTCHEN, mają możliwość dokonania zakupów produktów firmowych w atrakcyjnych cenach. Serdecznie zapraszam do udziału w rekrutacji. Pozdrawiamy dział HR
    były pracownik

12.08.2015 20:36

Witam pracowałam kilka lat w Wittchen jako sprzedawca ale zwolniłam się bo nie miałam możliwości rozwoju. Widziałam ogłoszenia na kierownika. Czy można aplikować CV ??Pozdrawiam
    Aneta

24.06.2015 10:03

Czytając to wszystko stwierdzam dwie rzecz: 1. ile ludzi, tyle opinii..., nie da się jednoznacznie stwierdzić, kto ma racje. 2. z dużej części ludzi tryska tyle nienawiści, że nie wiem jakim cudem oni tam jeszcze kupują/pracują, skoro to wszytko jest takie złe...
    HR

09.06.2015 09:38

WITTCHEN Solidnym Pracodawcą Mazowsza 2015 WITTCHEN został nagrodzony mianem Solidnego Pracodawcy 2015 roku. Otrzymana nagroda stanowi potwierdzenie rzetelności naszych działań oraz wiarygodności. Pracownicy są naszym największym kapitałem- to dzięki nim odnosimy sukcesy. To wyróżnienie utwierdza nas w tym, iż nasze działania w zakresie polityki personalnej spełniają najwyższe standardy. Kapituła programu wyłoniła laureatów na podstawie wielu, wystandaryzowanych kryteriów, które składają się na postawę godną tego tytułu. WITTCHEN został doceniony za : - przestrzeganie prawa pracy, - terminowość wypłat, - systemy motywacyjne i premiowe, - dynamikę zatrudnienia na przestrzeni ostatnich lat, - ścieżkę kariery (rekrutacje wewnętrzne), - pomoc w osobistym rozwoju pracowników, - społeczną odpowiedzialność firmy (CSR), - zewnętrzne i wewnętrzne, pozytywne opinie o firmie. Rok 2015 jest dla nas szczególny, ponieważ obchodzimy 25- lecie działalności WITTCHEN - otrzymanie tak prestiżowej nagrody, stanowi ogromne wyróżnienie i docenienie naszych starań w zakresie polityki personalnej. Receptą na sukces są zaangażowany i kompetentny Zespół. Bardzo dziękujemy wszystkim naszym Pracownikom, dla których i za razem, dzięki którym WITTCHEN otrzymał tytuł Solidny Pracodawca Roku 2015.
    Ela

01.06.2015 17:24

Piszę o salonie WITTCHEN w Galerii Wisła w PŁOCKU. Kierowniczka pani Al..ja , gdy przyszłam z reklamacją walizki,nie dała mi dojść do głosu Jest tak zarozumiała i wpatrzona w siebie Sprawia wrażenie najlepszej,najmądrzejszej i najpiękniejszej. Fajny salon i "fajna" kierowniczka.
    Gosia

08.06.2015 20:51

Witam, to bardzo ciekawe co Pani pisze, gdyż w tym Salonie można zawsze liczyć na pomoc, więc nie wydeje mi się żeby taka sytuacja miała miejsce.
    gosia 2

14.06.2015 19:46

odpowiedziała kierowniczka salonu ;)
    darek

07.02.2015 18:10

Hej, Wittchen to bardzo znana polska marka, produkty są w przystepnej cenie jak na wyroby skórzane, to pewnie notują sobie bardzo dobre przychody. Mnie by interesowała praca w ich zakładzie produkcyjnym w pod warszawskich łomiankach, gdyż mieszkam w Modlinie i miałbym w miare blisko. Nie słyszeliście może, żeby planowali jakieś przyjęcia?
    P

12.02.2015 10:09

W Łomiankach jest tylko centrum logistyczne, nie ma tam produkcji.

Zostaw merytoryczną opinię o Wittchen S.A.