ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.

4.2/5

• Jagodowo
  • Prądki
Jacewo - ALSTAL BUDOWNICTWO

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k. Bydgoszcz

Nie przegap nowości o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.!

Zainteresowana

10.08.2019 11:43

Obecnie szukają Specjalisty ds kadr i płac, możecie powiedzieć jak wygląda tam praca, ile osób pracuje w dziale kadr?
    Były pracownik_333

09.08.2019 11:05

Jako, że pracowałem całkiem niedawno w tej firmie to powiem kilka słów, które może trochę przybliżą obraz pracy na stanowisku IB czy KR. Zasadniczo atmosfera w firmie strickte zależy od kontraktu na który trafimy i tutaj właściwie w ogóle nie ma reguły. Zwykle każda budowa łapie 80% kadry z rekrutacji internetowej i przydzielany jest 1 pracownik ze stażem w firmie (np. KB). Niestety słowa o ciągłej rotacji trzeba potwierdzić, bo bywały budowy gdzie cały zespół zmieniał się po 2-3 razy. Trudno stwierdzić z czego to wynika, prawdopodobnie z braku wiedzy jak wygląda praca na budowie. Tak jak ktoś wspominał 7-17 to standard, ale bywa i tak że codziennie siedzi się po 12 godzin z sobotami. Jak to w naszym kraju bywa wszystkie te godziny realizujemy w ramach wolontariatu i niektórzy po przeliczeniu godzinówki stwierdzą, że ich pensja ostatecznie jest niższa od większości murarzy czy zbrojarzy. Tak jak ktoś napisał ,,pracodawca wyzyskiwacz", to miał sporo racji, ale prawda jest taka, że większość GW ma taki system. Trzeba tak wynegocjować pensje, żeby później nie chodzić ze skwaszoną miną wieczorami po budowie. Rotacja w innych działach jak i ciągłe zmiany dyrektorów podobno spowodowane są ciężkim w obejściu prezesostwem, ale to już pozostawiam innym do oceny. Niewątpliwie za plus trzeba uznać, że Alstal realizuje ciekawe i niekiedy prestiżowe obiekty i uczestniczenie w takim projekcie daje na koniec sporo satysfakcji. Kolejnym plusem jest to, że dostać pracę można od razu po studiach i firma wraz z nabieraniem doświadczenia (uprawieniami) zwiększa zarobki, awansuje itd, mimo to moim zdaniem wciąż nie na tyle żeby u konkurencji nie znaleźć lepszych warunków.
    Bumblebee

25.07.2019 17:25

Ktos wie jak wyglada praca spawacza w firmie Alstal konstrukcje? Mysle czy nie isc do nich, tylko wlasnie jak ogolnie wyglada firma, jaka placa z czasem? bo slyszalem ze na start daja 1zl? wiecej niz najnizsza, a do tego jakies benefity? Mozna awansowac, mozna wyjsc na ludzi? jak wyglada klimat lub czy pracownicy sa dobzi wedlug siebie czy obrabiaja du py?
    doosan 210

29.05.2019 09:19

pracowalem kiedys w Alstalu na koparce w kanalizajci i bardzo sobie chwaliem szkoda ze nie potrzebuja bo zucil bym obecna prace i wrócil do nich
    Oli

03.06.2019 11:34

Potwierdzam dobra firma dobre pieniążki i na czas,a do tego fajne budowy po całej Polsce Polecam
    Były

06.06.2019 11:59

No chyba nie wierzysz że to piszą ci podpisani? ;-)

28.05.2019 16:28

Wery

30.05.2019 09:14

A ty IMG jak zawsze swoje ! Trzeba było wystawić poprawnie fakturę to było by zapłacone .
    Kieras

29.03.2019 08:59

Ludzie - Wy serio szukacie opinii na tym portalu? Przecież wiadomo, że nic dobrego tu nie znajdziecie... Pracowałem 2 lata temu - zespół w porządku, atmosfera nie najgorsza, zarobki normalne jak na tą branżę, do zmiany kilka kwestii formalnych, mogłaby być większa decyzyjność i szybkość w podejmowaniu decyzji... Rotacja jest wszędzie - są ludzie pracujący 5-10 lat w jednej firmie, ale są też pracujący 3-6 miesięcy, to chyba normalne.
    mentalna komuna precz

27.05.2019 11:58

Skoro śledzisz często, to chyba z toba jest problem. Rownie dobrze mozna powiedzieć, że skoro śledzisz i szukasz ciągle pracy to z tobą jest coś nie tak. Firma się rozwija i nie potrzebuje statystów, tylko ludzi którzy coś umieją i ROBIĄ! Powodzenia w dalszym "śledzeniu rynku pracy"
    sola

28.05.2019 20:33

jak z nim jest coś nie tak to tym bardziej z tobą, bardzo ważne jest mieć pojęcie o rynku pracy i pracodawcach
    zainteresowana

27.03.2019 08:39

A czy ktoś może coś napisać o dziale Komunikacji i Marketingu? Bo z tego co widzę poszukiwany jest Kierownik. Atmosfera? Zarobki? Liczba osób w dziale?
    Jan

24.04.2019 17:11

z tego co wiem to kierownika już zatrudnili .Atmosfera w alstal ok ,polecam ! zarobki ? srednio niskie -trzeba ostro negocjować
    Daniel

22.05.2019 22:53

Jakim trzeba być ograniczonym człowiekiem aby samemu sobie uświadomić we własnym komentarzu, że zostało się zatrudnionym w firmie z uwagi na to, że "biorą każdego kto się zgodzi pracować" Gratuluję Pani / Panu trafnego spostrzeżenia i określenia własnej wartości. Mam wrażenie, że ta firma przeżywa niesamowity rozwój co widać po ich wzroście zatrudnienia jak i realizowanych obecnie projektach. Zanim zaczniesz komentować, zadaj sobie pytanie co takiego wniosłaś / wniosłeś do firmy, co potrafisz, jakie są Twoje nawet te najmniejsze sukcesy a następnie może czas pogodzić się z faktem, że nie byłaś/ byłeś właściwą osobą w tym miejscu. Wymagający owszem są, doceniają za wkład, widocznie nie do końca pasowałaś do nich, a i zapewne umiejętności Twoje były nikłe.. Mam wielu znajomych, którzy tam pracują, część z nich pracuje i spełnia się, inni pracują dla pieniędzy ale są tam też osoby od kilkunastu lat związane z tą firmą.
    Mariusz

21.05.2019 15:02

czy może ktoś mi podać infomacje gdzie Alstal ma aktualnie budowy ?
    Grzegorz

19.04.2019 12:11

Chciałbym przedstawić Państwu moją prywatną opinie o Firmie budowlanej Alstal, która jest znana w całej Polsce jako lider w rynku budowlanym prestiżowych obiektów. Miałem przyjemność spotkać się z pracownikami firmy, bo przecież ludzie są najważniejsi – to TIM zgrany i otwarty na nowych kolegów. Bardzo miła i konkretna ekipa, jeżeli chodzi o pracę to ciężko pracują. Zasługą tak zgranej ekipy są nie tylko organizowane przez firmę imprezy sportowo rekreacyjne, ale i wspaniałe podejście zespołu HR – mówi się że inni mogą tylko pod tym względem od Alstalu się uczyć *(prestiżowa praca, premie, opieka zdrowotna, karty do klubów sportowych, … ). Pozdrowienia dla całej ekip, w szczególności dla dziewczyn z HR, Sekretariatu, Księgowości oraz Projektowania.
    student

18.04.2019 10:25

Byłem na targach pracy - bardzo miła rozmowa. Idę w wakacje na praktyki. Można się czegoś konkretnego na takich praktykach nauczyć? Jest szansa na zatrudnienie po praktykach?
    Taki se

21.03.2019 22:29

Wieczne rotacje. Znów Asystentki i Marketing. Ktoś wie dlaczego?
    Zaciekawiona

22.02.2019 14:15

Witam, Otrzymałam propozycję rozmowy rekrutacyjnej na stanowisko Administratora Kontraktu. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w temacie specyfikacji pracy, umowy, atmosfery? Z góry dziękuję.
    Spawaczow

15.02.2019 11:52

Witam, nie wiem czy mozna tutaj napisac poniewaz moje pytanie jest do Alstal Konstrukcje, mimo tego chcialbym sie zapytac jak tam wyglada sprawa ze spawaczami?, jest dobrze placone, mozna robic przerwy podczas pracy? i jak dlugo trzeba pracowac 8/10/12 5 dni w tygodniu czy tez soboty/niedziele? 1/2/3 zmianowki?, patrza ci na rece jak spawacz i czy szybko robisz?, dbaja o bph i czy ogolnie nie ma stresu? Czy jest mozliwosc dostania sie do tej firmy tylko po Gimnazjum? czy przymusem jest zawodowa lub srednia?, czy jest mozliwosc odbycia Kursow ponadpodstawowych(doczolowo)?, czy jest mozliwosc stazu lub Lojalnosciowki? Z gory dziekuje.
    Mary

22.01.2019 13:22

Witam, czy ktoś jest w stanie podać obecną, konkretną kwotę zarobków inżyniera budowy do spraw elektrycznych brutto "na start"?
    Gonzalez

03.02.2019 10:55

witam, Byłem u nich na rozmowie niedawno na stanowisko inzyniera budowy elektryka i na start bez doswiadczenia na budowie proponuja 3tys netto z 10% premią. Jak zapytałem sie o rozliczenie nadgodzin to powiedzieli mi ze pracują 8 godzin, no czasem 10. Czyli nie wazne ile zrobisz godzin i tak bedziesz mial 3 tys.

10.02.2019 20:57

Byłem na rozmowie o pracę, okres próbny 3 miesiące 4300 brutto, po okresie próbnym 4600 brutto + premia ok 10% w zależności od "postępów". Praca od 7 - 17 w soboty dyżury. Jeżeli chodzi o nadgodziny to kwota podana wyżej brutto jest kwotą za prace 7 - 17.

07.02.2019 19:13

Pracuję krótko bo od początku roku ale jest sympatycznie. Dla mnie to ważne. Nie ma nic co mogłabym złego powiedzieć. Najważniejsze to że jest życzliwość dla drugiej osoby. Polecam z czystym sumieniem.
    Konrad

30.01.2019 19:22

Lubię atmosferę w ALSTAL Grupa Budowlana za: To jest super firma!!!!
    Mary

22.01.2019 13:21

Witam, czy ktoś jest w stanie podać obecną, konkretną kwotę zarobków inżyniera budowy do spraw elektrycznych "na start"?
    pati

02.12.2018 16:22

Czy może ktos wie czy firma jeszcze potrzebuje pracowników proszę o kontakt

07.12.2018 08:29

Obecnie prowadzimy rekrutacje na kilka stanowisk. Wszystkie aktualne oferty znajdzie Pani na stronie www.pracuj.pl. Zachęcamy również do kontaktu mailowego: [email protected]
    Gośc

04.11.2018 21:41

Wita a kieroców tez szukaja

12.09.2017 10:06

nicki

22.02.2018 21:49

totalna bzdura co piszesz..jestem tutaj dobrych parę lat
    gosiak

11.10.2018 22:11

święte słowa

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.?

Kontakt - ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Gajowa 99 85-717 Bydgoszcz

Branża główna: Budowa budynków

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    Onyx

24.09.2018 16:39

Na jakie wynagrodzenie może liczyć inżynier budowy branża sanitarna?
    Gangam

26.09.2018 21:54

Prawie żadne patrząc na ilość obowiązków :)
    karo

13.12.2017 18:30

szacun dla ludzi w tej firmie ! Jeszcze niedawno była to mała rzemieślnicza firemka a dziś to piersza piątka w Polsce !!!
    mario

w jacewie

07.12.2017 15:36

slawek

12.12.2017 20:39

chyba nie wiesz co człowieku piszesz, firma stawia na rozwój, jest nagradzana i pracownicy są doceniani, a ty wypisujesz brednie..
    slawus

11.09.2018 20:59

(usunięte przez administratora)to piszesz bzdury wszyscy wiedza jak jest

07.12.2017 20:58

Nicki

02.02.2018 20:49

i cisza ze strony @Eng. wygląda to na bezpodstawne zarzuty..
    nicki2

06.09.2018 22:00

kto pracował lub pracuje to swoje wie. Niki a ty jestes z HR ze tak bronisz?
    Olek

01.12.2017 18:42

Hej może ktoś wie po ile godzin pracują spawacze na cichej i jakie są zmiany?
    G@cek

18.02.2018 17:02

W systemie 2-zmianowym, czyli od pon. do pt. 6-14 i 14-22 w sobotę 6-14.
    spawacz

06.09.2018 21:58

marta a

07.02.2018 23:09

czy ktoś orientuje się, czy alstal obecnie poszukuje kobiet do biura ?

26.02.2018 22:53

Poszukujemy Monterów, Ślusarzy, Spawaczy, Inżynierów Budowy - proszę o kontakt telefoniczny z działem HR w celu uzyskania wiekszej ilości informacji.
    ja

06.09.2018 21:56

zawsze
    jacek

16.08.2018 11:35

Zamierzam aplikować do firmy, jednak zastanawia mnie tak duża liczba ogłoszeń, w szczególności we Wrocławiu, czy to wynika z tego, że jest w firmie rotacja pracowników i tak zwalniają? Ktoś coś wie?
    Jarek

12.05.2018 22:58

Mam pytanie czy potrzebują na stanowisku np.murasz,zbrojarz i na pracę na ocieplenia budynków...??

17.05.2018 13:53

Posiadamy ogólnobudowlane brygady pracownicze, gdzie rekrutujemy nowe osoby. Zachęcamy do kontaktu w tej sprawie z działem HR.
    Mniodek... nie profesor

24.05.2018 18:57

Murasz asz asz chces praciować?
    Spawacz.. M.h

15.05.2018 10:24

Witam. Czy pracuja tam jakies firmy zewnętrzne (spolki)?. Chodzi o stanowsiko spawacz. Jak wyglada praca spawacz. Z gory dzięki. Pozdrawiam.

17.05.2018 13:51

Obecnie dla spółki Alstal Konstrukcje poszukujemy osób na stanowisko SPAWACZ. Jeżeli jest Pan zainteresowany ofertą zachęcamy do kontaktu z działem HR.
    Julita

10.05.2018 14:20

Czy aktualnie szukają pracowników do ALSTAL Grupa Budowlana? Coś wiecie na ten temat? Przeglądałam stronę internetową, ale niestety nie znalazłam żadnych informacji. Ktoś może podzielić się uwagami jak wygląda rekrutacja do firmy? Czego można się spodziewać na rozmowie?

17.05.2018 08:28

Zachęcamy do uważnego śledzenia strony internetowej - wszystkie aktualne oferty znajdują się w zakładce PRACA. Aktualnie prowadzimy kilkanaście rekrutacji na terenie całej Polski. Zapraszamy do udziału w procesie rekrutacji.
    Autentyczny Pracownik

29.03.2018 16:59

Nie wiem skąd słaba ocena. Pracuje ponad rok i nie mam firmie nic do zarzucenia. Wynagrodzenia na czas, pensje calkiem dobre, atmosfera super, zgrany, młody zespół, narzędzia pracy, benefity. Pracować trzeba wszędzie i myślę że ocena w dużej mierze zależy od podejścia samego pracownika. Dla mnie bardzo dobry pracodawca. Polecam z czystym sumieniem osobom niezdecydowanym. Sprawdźcie sami zanim uwierzycie niepochlebnym opiniom. Pozdrawiam Jacewo i resztę świata ????
    netflix

04.04.2018 18:25

Potwierdzam .Chociaż pensje to mogły by być lepsze
    Radek

11.04.2018 20:38

Komunikacja w firmie do poprawy.Reszta ok
    Bartek

21.03.2018 11:40

Jak się pracuje? Taka cisza na forum a mam zamiar aplikować.

22.03.2018 10:20

Zachęcamy do aplikacji: [email protected]

28.02.2018 22:37

najlepszy pracodawca u którego dotychczas miałem przyjemność pracować
    Dero

27.02.2018 09:46

Moja opinia o Alstalu po przepracowaniu pierwszych trzech miesięcy jest pozytywna Szczególne wyrazy podziękowania i szacunku dla Dyrektora(usunięte przez administratora)
    ashly

05.12.2017 17:35

jeżeli chodzi o budowlanke to lepiej nie można trafić
    bmw

24.02.2018 11:25

wiem coś o tym :)
    Ania

11.01.2018 18:01

Jestem na stażu w Alstalu i powiem ,że nie spodziewałam się tak miłej atmowsfery w firmie prywatnej .Wcześniej byłam na stażu w Urzędzie Miasta i jest bez porównania .Polecam Alstal!
    Deri

01.02.2018 23:11

Miła atmosfera to panuja ta w kiblu
    gege

10.02.2018 23:13

@Deri może jakieś argumenty, a nie puste słowa ? ja sam miałem tam praktyki i wszyscy byli względem mnie w porządku, trzeba po prostu chcieć pracować

13.01.2018 22:52

desperado

24.01.2018 21:50

u mnie z nadgodzinami było ok.
    Zainteresowany

12.01.2018 10:54

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Słyszałem sporo dobrego o firmie.
    guest

23.01.2018 22:54

szuka szuka, wejdź na strone i obczaj http://www.alstal.eu/praca

24.01.2018 21:39

Obecnie prowadzimy kilka procesów rekrutacyjnych. Wszystkie aktualne oferty znajdują się na stronie www.alstal.eu w zakładce praca. Jeżeli nie znajdzie Pan odpowiedniej dla siebie oferty prosimy o przesłanie CV na adres: [email protected] - weźmie ono udział w rekrutacjach prowadzonych w przyszłości zbieżnych z Pana profielm zawodowym.
    As

28.07.2017 18:58

Czy ktoś może wie ile budow obecnie realizuje Alstal?
    lkj

07.01.2018 19:41

Czy w Poznaniu też mają oddział?Jeśli ktoś wie to proszę o podanie adresu .Stronę internetową mają beznadziejną .Strasznie trudno znaleźć potrzebną informację!
    Zbyszek

23.01.2018 20:13

Oddzalu w Poznaniu niestety nie mamy ,ale pewnie niebawem będzie .W naszej strategii zakladamy dynamiczny rozwoj w Wiekopolsce .obecnie Alstal prowadzi tam 7 duzych budów!
    bubu

29.08.2017 12:11

poprzednio pracowałem u konkurencyjnej firmie i wiem jedno, w Alstalu panuje ład i porządek oraz pełne zaangażowanie w każdy projekt, polecam prace w tej firmie
    Defensor

08.01.2018 23:31

Bzdury .20na h ale dopiero w nadgodzinach ,małe doprecyzowanie i po 12h na dwie zmiany.(usunięte przez administratora).
    G@cek

11.01.2018 22:07

Chyba kolego nie pracowałeś na cichej...

Zostaw merytoryczną opinię o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.