ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.

4.2/5

• Jagodowo
  • Prądki
Jacewo - ALSTAL BUDOWNICTWO

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k. Bydgoszcz

Nie przegap nowości o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.!

ciekaw

24.07.2020 11:33

Jakie są stanowiska w Alstalu na które można się załapać??
    ciekaw

03.08.2020 12:43

Pracowałem już dużo na budowach, ale w małych firmach, nigdy w takiej więc zastanawiam się czy bez konkretnego doświadczenia czy potwierdzonych papierami uprawnień mam czego szukać tutaj
    Tele

05.08.2020 08:57

Z reguły raczej są wymagania dotyczące konkretnego wykształcenia i doświadczenia w pracy, więc tak bez żadnych uprawnień itp to może być trochę ciężej, ale trzeba czuwać na ofertach, na nich zawsze pisze co konkretnie jest wymagane
    Somi

07.07.2020 14:21

Dużo ofert widzę do was, jakieś nowe projekty są? Czy po prostu duże zapotrzebowanie?
    info

17.07.2020 14:29

pisali pisali, firma nawet odpowiadała, że są prowadzone rekrutacje cały czas i można się śmiało zgłaszać
    Eto

23.07.2020 12:28

No bez przesady z tą rotacją, bo nie do końca tak jest, potrzebują nowych ludzi i zatrudniają i tyle w temacie
    Pytanko

26.06.2020 10:20

Czym się różni inżynier projektu od inżyniera budowy?
    Pytanko

06.07.2020 13:06

Okej, rozumiem, dzięki wielkie za fatygę i pomoc w tej kwestii
    Loko

21.07.2020 08:27

Czy ktoś może rekrutował już na któreś stanowisko inżyniera? Zastanawiam się jak poszła rozmowa rekrutacyjna
    Tobi

02.04.2020 12:20

Słyszałem od znajomego, że ALSTAL zwraca kasę za dojazdy do pracy, to prawda?
    @

15.04.2020 12:13

mówić to jedno, a zobaczyć realnie te pieniądze to, drugie. to fikcja. chyba ze mówisz o delagacji, ale to są dwie różne rzeczy,
    Nie

20.07.2020 20:41

Zwracaja za dwa dojazdy w miesiacu a kwote dodaja do wynagrodzenia brutto, odprowadzajac wszystkie skladki od pieniedzy ktore powinny pojsc na bilety czy paliwo. Zapisane to jest w regulaminie. Absurd.
    Antek

20.07.2020 14:36

Wie ktoś może czy w najbliższej przyszłości planowana jest jakaś budowa w małopolsce?
    Almo

07.07.2020 14:55

Czy stanowiska kierownicze w Alstalu wymagają wcześniejszego doświadczenia jako kierownik?
    Almo

15.07.2020 12:22

No w zasadzie to interesowało mnie stanowisko kierownika budowy, bo na tym się znam i w tym od wielu lat pracuje i myślę, że najwyższy czas żeby trochę pójść dalej w tej karierze budowlanej
    Qwe

20.07.2020 14:32

myślę, że to jak najbardziej słuszna droga, spróbować warto a mi pozostaje liczyć powodzenia :)

06.07.2020 14:46

Czy realizacja basenów termalnych już została zakończona? (swoją drogą nie wiedziałem nawet, że to już kolejna taka ich budowa)

10.07.2020 08:21

No okej okej, tak chciałem tylko zapytać, ale jak nie znacie dokładnej daty zakończenia to będę faktycznie regularnie sprawdzał to na stronie, dzięki

16.07.2020 14:35

Myślałem, że mi się nie dodało, więc napisałem drugi raz, wybaczcie spam

06.06.2020 10:44

Co jaki okres czasu w ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k. można ubiegać się o podwyżkę?
    Mike

30.06.2020 11:06

Ale po co takie gdybanie od razu, nie sądzę żeby autor miał na myśli to wszystko o czym piszesz, to już trochę dorabianie teorii ;p
    Rock

01.07.2020 13:12

Nie, nie uważam tak. Po prostu denerwuje mnie fakt, że niektórzy nadużywają słowa "niewolnik" nie znając najwyraźniej definicji tego słowa, albo dostosowując sobie ją wedle widzimisię w zależności od sytuacji.
    Kalla

26.05.2020 14:35

Cześć, jaki poziom angielskiego będzie odpowiedni na posadę Recepcjonistki? Tak na zasadzie jaki level rzeczywiście trzeba przedstawiać? B2 da radę?
    Katie

22.06.2020 14:55

nastaw się ze to stanowisko, na którym jestes traktowana z góry, usłyszysz słowa, których normalnie w sferze biznesowej się nie używa wzgledem pracownika, a i nie bedziesz wychodziła o czasie. powodzenia
    Iris

23.06.2020 13:03

Rozumiem, dzięki.

01.04.2020 14:32

Ile etapów ma rekrutacja do ALSTAL?

04.06.2020 11:05

Wciąż są rekrutacje online, czy już w normalnej formie?
    Robek

08.06.2020 11:08

na pracuj.pl już nie ma informacji o rekrutacjach zdalnych wiec prawdopodobnie prowadzą już je normalnie
    Adek

16.03.2020 12:39

Fajnie, że są teraz rekrutacje w trybie online. Nie trzeba zwalniać tempa, a niezatrudnieni mają szansę na pracę.

04.06.2020 11:07

Cześć, wiecie czy nadal trwają online, czy już normalna forma? Zadałem już to pytanie, ale nie ma mojego komentarza, to pytam jeszcze raz

05.06.2020 13:45

A, to chyba kom pojawiają się z opóźnieniem, bo dziś już moje są...sorry za spam :)
    Anita

17.04.2020 10:21

Myślicie, że te oferty pracy z marca są jeszcze aktualne? Interesuje mnie praca księgowej
    Diana

23.04.2020 09:18

Właśnie też niedawno wpadłam na tą ofertę księgowej, rzadko się zdarzają, a już w szczególnie takiej firmie jak Alstal, myślę że warto próbować
    Lawa

04.06.2020 13:01

I co decydował się ktoś na to aplikowanie w końcu czy nie??
    Kronos

15.05.2020 14:09

W jakich godzinach jest praca?
    Twin

27.05.2020 12:15

w piątek wszyscy tak wcześnie kończą???
    Sadame

28.05.2020 14:17

Napisałem, że działy wsparcia
    Ciekawski

28.02.2020 22:59

Czy to prawda, że zwolniono sporą grupę osób ?
    deys

22.05.2020 12:31

co za bzdura. To jeżeli zaczęła się pandemia to już w ten sam dzień musieli działać nie wiedząc jeszcze jak długo to będzie trwało i jak dalej się to potoczy? Sam dorabiasz sobie teorie i nakręcasz na dodatek innych na te dziwne domysły, które nie mają pokrycia i na które nie masz żadnych dowodów. Rozejrzyj się trochę dalej niż do budimexu co się dzieje w firmach i jakie mają problemy, trochę wiedzy nie zaszkodzi, a może nawet pomoże
    remik

25.05.2020 07:37

większość firm budowlanych przygotowuje się do zwolnień, będzie się działo! W Budimexie powstał specjalny zespół ds redukcji zatrudnienia z zadaniem zwolnienia 25% załogi w najbliższych dwóch latach.
    Aron

29.04.2020 13:16

Czy jeśli jako student zaoczny chciałbym pracować na umowę zlecenie to jest taka możliwość?
    Dejv

11.05.2020 15:20

w sumie to się chwali, że można mieć dowolną formę zatrudnienia, a nie narzuconą z góry

14.05.2020 12:46

no nie da się ukryć, zazwyczaj wszystko jest narzucone, też się pierwszy raz z tym tutaj spotkałem ;)

06.05.2020 12:49

Czy ktoś wie jak to jest, gdy budowa znajduje sie około 80-90 km od siedziby firmy a praca jest biurowa to czy często trzeba jeździć z miejsca budowy do siedziby czy raczej rzadko?

11.05.2020 08:32

Twoje pytanie świadczy że nie masz da dużego pojęcia o pracy. Stanowisko biurowe tj kadry, księgowość itd są tylko w biurze. Siedzibie Alstal. Za to stanowisko inż budowy, kierownik budowy jeżdżone prawo lewo ale to nie jest tak że masz biuro w Jacewie a masz budowę w Zakopanym to nie jeździsz 3x dziennie biuro budowa. Na logikę.
    Mata

12.05.2020 09:10

może myślał, że jest jakieś stanowisko koordynujące pracę budowy z biura czy coś :D

16.01.2020 21:10

ehh

06.05.2020 13:09

sytuacja już chyba była wyjaśniona z tego co widzę. Nie jest to wina firmy, tylko ogólnej papierologii i wykonawców. Po co nadal to ciągnąć? nic tym nie zdziałasz, chyba że satysfakcja większa, tylko nie wiem za bardzo z czego ona miałaby być
    bzj

07.05.2020 14:41

Tak, bo teraz przenosiny to na pewno największy priorytet...

28.04.2020 13:15

Jakie umowy proponowane są pracownikom ALSTAL?
    Elmer

30.04.2020 13:06

W zasadzie to forma zatrudnienia jest dowolna, ale w znacznej większości umowa o pracę

10.04.2020 09:57

Gdzie aktualnie są realizowane prace?
    Byku

14.04.2020 14:14

sprawdź na stronie w zakładce "realizacje" wejdź w "aktualne" i tam jest cała rozpiska. tak w skrócie to Szczecin, Piła, Bydgoszcz. no sporo tego
    Stu

25.03.2020 12:05

To moje pytanie zatem brzmi, czy ktoś już przeszedł taką rekrutację online?
    Stu

31.03.2020 11:56

to czekam w takim razie na wasze opinie. A to ile im zaproponują i czy na to przystaną to już ich sprawa i nie musicie się do tego mieszać ;p
    HaHa

02.04.2020 20:35

No, powiedziałeś jak prawdziwy pracodawca ;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ALSTAL Grupa Budowlana Sp. k.?

Kontakt - ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.

Gajowa 99 85-717 Bydgoszcz

Branża główna: Budowa budynków

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    Barczak

11.03.2020 19:13

Korporacja. Wypłaty na czas. Jednak atmosfera w firmie tragiczna każdy drży przed przełożonymi. Premie były wypłacane co miesiąc. Teraz na kwartał. Ciężko z urlopem. (usunięte przez administratora). Dyżury do 19 lub 23 praca w sobotę raz w miesiącu. Ogrom obowiązków i sugestie ze strony przełożonych "jak się nie wyrabiasz to zostań dłużej". Nie polecam - są mniejsze firmy z lepszą atmosfera i podobnym wynagrodzeniem. Do myślenia daje fakt reputacji firmy Alstal pośród podwykonawców - ciężko znaleźć kogoś kto chce współpracować. Urlop max 5 dni zgłoszone na początku każdego roku.(usunięte przez administratora)
    Waldi28

19.03.2020 09:48

Zgadza się wszystko .
    Kuba

10.03.2020 13:35

czy w alstalu pracuje się również w weekendy? nie ukrywam, że to dla mnie dość ważna kwestia

12.03.2020 12:12

A o jakie stanowisko pytasz?
    czesc

13.03.2020 12:34

a to jest jakieś rozróżnienie stanowiskowe? mam tu na myśli, że jedni pracują weekendy, a inni nie?

10.02.2020 09:35

Jaki jest system premii uznaniowych w firmie ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.?
    Janek

10.03.2020 22:27

nie za darmo. Pracujesz przecież po to zeby zarobić. smutna prawda jest jednak takza, że argumentacja o tym, że czegoś ci nie dadzą jest zqwsze taka sama - bo tak. ot cała prawda o systemie premniowania
    Pozdrowiony

11.03.2020 16:56

No społeczeństwo się nie zmienia. Czy w firmie dalej kontroluje się czas przyjścia pracowników co do sekundy a sprawy nadgodzin są jakoś pomijane? Na przestrzeni lat to też taka stałość by była.
    Może nowy

07.02.2020 15:16

Wiecie gdzie są planowane roboty? Alstal wysyła tez na kontrakty zagraniczne czy tylko Polska?
    stary

05.03.2020 11:56

szczerze to tez nie wiedzialem ze projekty sa opisane na stronie ale moze dlatego ze ja to za bardzo komputerowy nie jestem
    trick

11.03.2020 13:09

brzmi bardzo logicznie hehe :D a tak serio to sporo jest tam info na stronie warto z tego korzystac
    Ola

27.02.2020 10:44

Witam. Jest nowe ogłoszenie na stanowisko głównej księgowej. Wydaje mi się, że co najmniej raz w roku jest zmiana na tym stanowisku. Czy ktoś zna przyczynę? Dlaczego tak często są zmiany na takim ważnym stanowisku?
    Xxx

10.03.2020 17:16

Nikt nic nie wie?
    Nina

16.01.2020 11:15

Hej, czy ktoś próbował się rekrutować poprzez maila podanego na ich stronie? Szukam pracy ogólnie w administracji, może jako sekretarka, asystentka i chciałam spróbować w takiej większej firmie. Może ma ktoś jakieś info?
    dopracybysieszlo

06.03.2020 14:15

nie ma się co opierać tylko uderzać od razu, bo zaraz może być za późno :p

07.03.2020 21:44

Pani Nino, potwierdzamy, że e-mail [email protected] działa:) Wszystkie CV które tam trafiają są weryfikowane i jeżeli kandydatura nas zainteresuję to się z Panią skontaktujemy. Pozdrawiamy, ALSTAL team.
    Patrycja

11.02.2020 11:11

jestem w trakcie studiów na kierunku budownictwo, swoją przyszlość wiąże z firmą taką jak Alstal.. widzę np ogłoszenie na inżyniera budowy i zastanawiam się, czy tutaj też są kobiety? Czy obstawiają takie stanowiska w alstalu?
    doPatrycji

24.02.2020 09:08

Oczywiście, że są tam kobiety.
    Patrycja

24.02.2020 12:37

jeszcze trochę za wcześnie dla mnie na szukanie oferty pracy, ale w przyszłości będę korzystać. Dzięki wszystkim za pomoc
    Młodzik

03.02.2020 12:42

Szykują się może niedługo jakieś staże/praktyki w Alstalu?
    iko

10.02.2020 12:29

Generalnie to próbuj za parę miesięcy, bo w Alstalu jest Program Praktyk Letnich, także wtedy jest szansa

24.02.2020 08:57

Zapraszamy do śledzenia naszych social mediów gdzie na bieżąco informujemy o stażach czy praktykach.
    Nikua

16.12.2019 14:06

Z ciekawości zaglądnąłem na firmowego goworka i jest troche zaskoczenie. Jako osoba w miarę młoda, jestem w sumie wdzięczny losowi że dali mi szanse, że mogę nabrać doświadczenia w jakieś poważnej firmie, a to jaką strategie (korzyści) płyną z mojego braku doświadczenia/ przyzwyczajeń czy zaryzykuje wymagań zostawię bez komentarza, bo ta strona medalu mnie interesuje zdecydowanie mniej niż to że nawet jak nie docelowo to jest to miejsce, które jest dla mnie jakimś startem. A nuż zostanę dłużej, czas pokaże. Pozdrawiam
    Bob

07.01.2020 13:39

Dokładnie, ja mam podobnie, pozdro :)
    sinis

28.01.2020 12:40

pewnie, że tak. Nie ma co się sugerować ciagle tym co piszą w necie, skoro mozna samemu zweryfikowac
    Dorota

10.01.2020 08:51

Witajcie, czy ktoś się orientuje jaka jest lokalizacja Alstal w Łodzi?
    picard

21.01.2020 13:44

a właśnie, bo na stronie nie ma adresu...

08.10.2019 11:08

Czy w ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k. zawierane są umowy na zlecenie w okresie próbnym?
    K

13.01.2020 21:20

UOP na probnym
    zen

15.01.2020 14:03

dokładnie, od samego początku jest umowa o pracę
    janko

08.01.2020 08:37

jakie są w ogóle umowy w Alstalu?
    Bebelo

09.01.2020 11:03

Jak to jakie? Umowy o pracę oczywiście, chyba nie będzie to żadnym zaskoczeniem.
    janko

13.01.2020 13:17

Dla pewności wolałem zapytać. Dzięki.
    Turtle

07.01.2020 15:21

Powiedzcie mi, jak wyglada sprawa z przyjęciami do pracy na chwilę obecną?
    Luke

10.01.2020 08:28

jest bardzo dużo ofert na pracuj.pl zobacz sobie
    Bob

07.01.2020 13:27

Opinie są różne ale według mnie jest całkiem spoko. Pozdrawiam
    Nickolas

23.12.2019 13:45

Wesołych Świąt Wam wszystkim. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku również :)
    niedoszły pracownik

14.11.2019 10:19

Nie polecam startować w Łodzi. (usunięte przez administratora) Widząc szanse na rozwój zrezygnowałem z podpisania przedłużenia umowy w dotychczasowej pracy i miałem płynnie przejść z niej do ALSTALa.(usunięte przez administratora)Kiedy już pożegnałem się w dotychczasową pracą, okazało się, że jednak nie zostanę zatrudniony. Zostałem po prostu na lodzie bez pracy bez słowa wyjaśnienia.(usunięte przez administratora)
    Obserwator

14.11.2019 20:50

Haha - dobre! A swoja drogą, zupełnie bezstronnie - kto w dzisiejszych czasach rezygnuje z jednej roboty na rzecz drugiej "na słowo"? List intencyjny mogłeś podpisać miałbys pewność. Masz nauczkę... Powodzenia!
    Niedoszły pracownik

10.12.2019 16:23

Dobre??? Od kiedy przed podpisaniem umowy o pracę podpisuje się jakieś dziwne listy intencyjne??????? A może jeszcze podpisać umowę na przyrzeczenie podpisania listu intencyjnego????? (usunięte przez administratora)
    Niezadowolony pracownik

11.07.2019 11:20

Kiepska firma- odradzam pracę osobom z jakimkolwiek doświadczeniem. Firma zatrudnia bardzo młode osoby bez doświadczenia aby nie mieli żadnych wymagań I odeszli jak tylko nabiora doświadczenia I będa chcieli coś więcej. Jak już ma ktoś doświadczenie to zalecam aby szukał dalej bo ani się nie rozwinie ani firma nie będzie wiedziała czego od niego oczekiwać. Rekrutacji jest sporo ale to tylko dlatego, że wszyscy z niej uciekaja.

14.11.2019 08:28

Oto chodzi, że nie ma tu żadnych szkoleń wdrażających. Zaczynasz pracę gdzie nikt Ci w niczym nie pomoże i nie wyjaśni a jak sobie samemu nie ogarniesz to aut. Tak to niestety tutaj wygląda, ponadto wiecznie trzeba się o wszystko prosić a nawet nie dostaniesz zakresu obowiązków o masz robić wszystko.
    jakistam

10.10.2019 11:11

od wielu tygodni wisi ogłoszenie na kadry do Ina i Bydgoszczy - jeszcze nie znaleźli, ciekawe dlaczego ? jakie sa wymogi, warunki i ekipa w kadrach, wie ktoś?

10.10.2019 15:37

Ogłoszenie rekrutacyjne ważne jest 30 dni - poprzez taką emisję dajemy szansę na zgłoszenie się wszystkim zainteresowanym osobom. Od kandydatów oczekujemy przede wszystkim doświadczenia w samodzielnym prowadzeniu kadr i naliczaniu płac, optymizmu i chęci do pracy. W przypadku zainteresowania ogłoszeniem zachęcamy do udziały w rekrutacji.
    szukam

09.10.2019 13:59

ciągle wiszą ogłoszenia do kadr, nie ma chętnych czy wymagania za duże. Pracował ktoś tam, jak się tam pracuje, jaki zespół i co oferują?

10.10.2019 15:30

Wraz z rozwojem i zmianą siedziby firmy pojawiły się nowe wakaty w poszczególnych działach. W przypadku zainteresowania stanowiskiem zachęcamy do udziału w rekrutacji.
    F1

31.08.2019 11:25

Firma opublikowała ofertę pracę dla prawnika (Bydgoszcz). Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym stanowiskiem, którymi chciałby się podzielić?
    xyz

19.09.2019 11:32

F1 na tym stanowisku analizujesz i opiniujesz dokumenty przetargowe pod kątem ryzyk. Wzór umowy , siwz, pytania i odpowiedzi do zamawiającego, wszystkie dokumenty związane z ofertami do przetargów. Jest tego duuuużo.

Zostaw merytoryczną opinię o ALSTAL Grupa Budowlana Sp. z o.o. Sp. k.