Bipromet S. A

Katowice

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 134 ocen.

Opinie o Bipromet S. A

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bipromet S. A

Marta
użytkownik zarejestrowany

@Nikoś ale czy nie wspominasz miło z tych samych względów, co @neutralny pracy w Bipromet S. A? Warto zawsze, żeby każdy opisał swoją perspektywę. Im więcej opinii to bardziej pomaga ono osobom szukającym pracy.

Nikoś

Popieram kolegę "neutralny" miałem przyjemność tam pracować i nie wspominam tego miło...

neutralny

Oddział Głogów! Zalety: Można się bardzo dużo nauczyć jeśli chodzi o projektowanie , rysunek techniczny i profesjonalne sporządzanie dokumentacji technicznej. Tematy projektów są bardzo zróżnicowane, dlatego nigdy nie jest zbyt nudno. Firma pracuje na dobrym sprzęcie i najnowszych wersjach programów. Jest dosyć dobrze rozbudowany socjal (pakiet medyczny, multisport, nawet bony na obiady). Wady (które da się przeżyć): Dużo roboty papierkowej (kopiowanie, kserowanie dokumentacji, kompletowanie jej za podwykonawców), częsta konieczność dostarczania dokumentacji w różne miejsca na hucie (przeszkadza w skupianiu się na projektowaniu). - Zakres obowiązków projektantów i asystentów jest praktycznie taki sam. Asystenci wcale nie robią mniejszych i łatwiejszych projektów (tylko na początku- z jednej strony to dobre dla ambitnych). - Brak możliwości rozwoju. Kadry wysyłają maile o zapisach na szkolenia techniczne, a także kursy językowe. Nie dotyczy to jednak oddziału Głogów. Twoja odpowiedź na zgłoszenie będzie pominięta, zapomniana, lub będzie odsyłana do poszczególnych osób dotąd, aż w końcu zaginie. - Mimo wykazu kwalifikacji i stanowisk wszystko rządzi się swoimi prawami. Masz 10 lat doświadczenia w projektowaniu? Nie ma sprawy, będziesz starszym asystentem projektanta. - Na stronie firmy można przeczytać, że dofinansowane są kursy językowe. Nie koniecznie. W praktyce, robisz kurs na własną rękę i płacisz za niego. Potem pokazujesz prezesowi rachunek i dyplom, a on łaskawie rozważy, co z tym zrobić. Należy spodziewać się oczywiście tej gorszej wersji. Sprawa może się także zakończyć przymusową umową lojalnościową. Wady (których nie da się przeżyć) -Pensja... Wynagrodzenie projektantów i asystentów jest bardzo mierne. Asystent zarabia sporo mniej niż większość pracowników na kasach w marketach. Wówczas człowiek zastanawia się, po co robił tego inżyniera. Marna premia co miesiąc (na bilet do pracy dosłownie, a czasem nawet nie). Brak podwyżek i nadziei na podwyżki. - Starszy projektant , z początku miły. Posiada nieprzeciętną wiedzę i nawet trochę się nią dzieli. Wzrost ilości Twoich pytań i pomyłek szybko spowoduje u niego wzrost chamstwa i złośliwości. Wówczas zaczyna obrażać, poniżać przy innych, zniechęcać, negować każdy Twój pomysł. Od razu dowiesz się, że nic nie umiesz po tych studiach i w ogóle beznadziejny przypadek. Na koniec uprzejmie po cichu poinformuje kierownika, że się nie nadajesz. Kierownik nie ma pojęcia co pracownik robi i jak mu to idzie, czy się stara, czy nie. Nie zechce nawet tego sprawdzić. Ślepo zawierzy donosicielowi i będzie miał o pracowniku średnie zdanie. Współpracę ze starszym projektantem zaleca się tylko osobom o stalowych nerwach. Mimo umiejętności, wcale nie robi więcej projektów niż przeciętny asystent. - Praca w programie Inventor? Zapomnij! Starszy projektant uznaje tylko 2D, dlatego każda próba zrobienia czegoś w 3D będzie znegowana totalnie i zakończy się kilkudniowym fochem osobnika. PODSUMOWUJĄC. Jeżeli pragniesz zdobyć ciekawe doświadczenie, jesteś w stanie przebiedować jakiś czas i masz BARDZO silną psychikę, to jest to odpowiednie miejsce!!

Ziomal
@neutralny 12.08.2017, 19:04
Oddział Głogów! Zalety: Można się bardzo dużo nauczyć jeśli chodzi o projektowanie , rysunek techniczny i profesjonalne...

Kolego! Z tego co piszesz to doświadczenia zawodowego technicznego brak skoro uwagi osobnika z doświadczeniem były stresujące. Myśle ze rysunek tez kiepsko skoro nie potrafiłeś obronić swoich racji. Przy braku doświadczenia w mojej ocenie należy je pierwsze zdobyć a pózniej mieć aspiracje. Faktycznie praca na kasie mniej stresująca wiec polecam. Proponowałbym rownież rozważyć zajęcie uprawy ziemniaków itp zdrowo i bez stresu.

Marta
użytkownik zarejestrowany

@qutas W internecie pojawiła się oferta pracy na stanowisku, o którym piszesz w Bipromet. Spójrz, co oferuje firma swoim przyszłym pracownikom. Czy aplikowałeś na to stanowisko?

inspektor

Obecnie w dziale pracuje Son. i Dor. dziewczyny niezbyt dobrze sobie radza itp. Stres, poganianie przez zarzad, wszystko na wczoraj itp. Zarobki marne ponad dwujke, jedyne to co mozesz dostac to urlop za pocalowaniem reki.

qutas

Jak wygląda praca w Controllingu? Zarobki duże i jak atmosfera w pracy?

Zainteresowany

Bipromet znowu dał ogłoszenie na projektanta wod-kan. Przez ponad pół roku nie mogą znaleźć fachowca, czy może ludzie nie chcą tam pracować i odchodzą jak tylko znajdą coś lepszego? Będę wdzięczny za opinię osoby z poprzedniej rekrutacji.

Po tekrutacji
@Zainteresowany 24.02.2017, 07:00
Bipromet znowu dał ogłoszenie na projektanta wod-kan. Przez ponad pół roku nie mogą znaleźć fachowca, czy może ludzie nie chcą...

Osoby z poprzedniej rekrutacji pracują od kilku miesięcy. Firma zatrudnia bo ciągle się rozwija i ma coraz więcej pracy. Trudno znaleźć na rynku naprawdę dobrych fachowców.

Anonim
@Zainteresowany 24.02.2017, 07:00
Bipromet znowu dał ogłoszenie na projektanta wod-kan. Przez ponad pół roku nie mogą znaleźć fachowca, czy może ludzie nie chcą...

Dlaczego non stop szukają ludzi? Firma się w ogóle nie rozwija stoi w miejscu myśleli, że jak będą pod KGHM to tak jakby złapali Pana Boga za nogi. Dlaczego wod - kan szuka ludzi - nigdy nikomu nie życzę takiego szefa! Dlaczego Bipromet cały czas szuka ludzi? tak jak napisałem wyżej firma się nie rozwija, i ludzie odchodzą, stawki przynajmniej połowę mniejsze niż w innych firmach. Pomijam już kontrolę każdej minuty pracy i to czy aby nie przeglądałeś/łaś internetu w godzinach pracy.

Zenek-elektryk

Projektanci są wporządku niestety dyrekcja i kierownictwo to jakaś masakra. Prawie wszyscy to tacy Nikosie Dyzma. Długa historia która jest marnowana przez kiepskim maganerów.

Nick
@Zenek-elektryk 17.09.2016, 22:39
Projektanci są wporządku niestety dyrekcja i kierownictwo to jakaś masakra. Prawie wszyscy to tacy Nikosie Dyzma. Długa histori...

To zaproponuj dobre zmiany jak masz jakiekolwiek pomysły. Dobrze się krytykuje jak się siedzi w pokoju na krzeselku i nic nie robi.

kratka111

To jest naprawdę aż tak dobra firma że jest takie zainteresowanie pracą w niej?

kratka111

Aplikowałam na projektanta instalacji wodno kanalizacyjnych. Ogłoszenie znalazłam na pracuj.pl było aktualne do 05.06.2016.

kratka 111

Podobno rozmowy mają być w czwartek i piątek.

kratka 111

Projektant, asystent projektanta do wodkanów tak powiedziała Pani z HR. Zdrowa konkurencja zawsze jest wskazana:)życzę powodzenia :). Czasem trzeba podjechać na jakąś budowę więc prawo jazdy się przydaje. Ponieważ nie jestem z Katowic to nie wiem czego się spodziewać. Czy chętnie patrzą na przyjezdnych?

kratka 111

Witam Wszystkich. Dostałam zaproszenie na rozmowę na stanowisko projektanta instalacji wod.-kan. Czy ktoś może mi napisać jak wygląda rozmowa i jak wygląda praca w dziale projektowym instalacji?

Erwin

Oni mają ogrom chętnych do pracy, zwłaszcza ludzi po mechanice i budowie maszyn bo tych na rynku pracy jest bardzo wiele, wbrew temu co trąbią w mediach. Ludzie też znacznie chętniej wolą pracować w dużej, poważnej firmie niż u prywaciarza płacącego grosze. Cóż, ja próbowałem już trzykrotnie, ale bez skutku. Może komuś z Was się uda :)

Paweł_Ch

Witam, Ostatnio spory nabór pojawił się na stronie firmy, czy to jakaś zorganizowana akcja, ze względu na natłok prac, czy KGHM ma dla Biprometu Wiele zadań? Jak sytuacja w firmie po wejściu w skład KGHM? Czy godziny pracy są elastyczne, czy sztywno 8-16? Jak atmosfera w działach/branżach? Czy jest jakiś "social"?

do vvv

A najlepiej szkołę.

vvv

Jak chcecie się czegoś nauczyć polecam wybrać inną firmę.

ciekawski

Czy można się w Bipromecie czegoś konkretnego nauczyć? Jak jest z tym przekazem wiedzy? Są tam jacyś kumaci ludzie?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

anno

czy wie ktoś jakie są teraz zarobki w Bipromecie w pracowni elektrycznej na stanowiskach Projektant i asystent projektanta? Jak się pracuje w firmie po wejściu w skład grupy kapitałowej KGHM? Będę wdzięczny za szybkie informacje.

zadowolony

anonim - 2013-05-22 18:32:18 To jak to w końcu jest z pracą w Bipromet? Wasze opinie dotyczą pracy na jakim stanowisku? Jak jest z nadgodzinami. ekstra płatne? Istnieje jakiś system premiowania, za dobrze i szybko wykonaną robotę? Pensja wpływa na czas? Z góry dziękuję za waszą pomoc i rozwianie moich wątpliwości, pozdrawiam, Stanisław.Nadgodzin nie robimy bo nie mamy potrzeby. Premie płacą tak jak piszesz. Pensja jest przed czasem.

poszukiwacz

Byłem na rozmowie. Całkiem sympatyczny gościu, nie wiem co od niego chcecie. Moze nie ma zbyt wielu wiadomości, co było słychać, ale w końcu ma od tego pracowników. Sprawia dobre wrażenie.

anonim

Poszukiwacz - 2010-08-05 21:43:03 Czy ktoś wie jak się tam pracuje informatykom? Właśnie czytałem ogłoszenie o pracę. Czy to prawda ze z tym ich głównym informatykiem nie da sie wytrzymać? Koleś który z nim pracował mówił ze to szaleniec? Czy ktoś mi może przybliżyć wątek. Zależy mi na pracy ale chcę wiedzieć czy nie wdepne w gówno. Wdepniesz. Wprawdzie małe ale śmierdzące jak cholera! Popytaj pracowników BPM.A informatycy przewijają sie tam co parę miesiecy nowi. [usunięte przez admina]

Poszukiwacz

Czy ktoś wie jak się tam pracuje informatykom? Właśnie czytałem ogłoszenie o pracę. Czy to prawda ze z tym ich głównym informatykiem nie da sie wytrzymać? Koleś który z nim pracował mówił ze to szaleniec? Czy ktoś mi może przybliżyć wątek. Zależy mi na pracy ale chcę wiedzieć czy nie wdepne w gówno.

anonim

pracownik - 2009-07-20 19:08:51 Slaba organizacja. zarzadzanie, slabe zarobki, znikome mozliwosci rozwoju, firma skaldajaca sie z emerytowanych pracownikow, szkoda gadac Jak może być dobrze zarządzana jak rządzi nią informaczyna, hahaha a cała reszta podskakuje jak on im zagra.

brzydal

No totalne ( usunięte przez administratora ). Ale fajne ze sa tam szczesliwi ludzie. Trzymam kciuki.

do nicka

nick - 2010-01-05 08:31:17 Z przekazywaniem wiedzy się nie spotkałem...wręcz odwrotnie. Może trafilem na taki dział. Wręcz odwrotnie? Czyli zabierali Ci ją? [usunięte przez admina]

nick

Z przekazywaniem wiedzy się nie spotkałem...wręcz odwrotnie. Może trafilem na taki dział.

madoks

pracownik - 2009-07-20 19:08:51Slaba organizacja. zarzadzanie, slabe zarobki, znikome mozliwosci rozwoju, firma skaldajaca sie z emerytowanych pracownikow, szkoda gadacTylko Ci emerytowani pracownicy Biprometu przekazują młodym swą wiedzę a w innych firmach starzy ( usunięte przez administratora )

pracownik

Slaba organizacja. zarzadzanie, slabe zarobki, znikome mozliwosci rozwoju, firma skaldajaca sie z emerytowanych pracownikow, szkoda gadac

anonim
użytkownik zarejestrowany

Tez uważam że firma jest bardzo profesjonalna

anonim

Ja również

anonim

NIE polecam

anonim
użytkownik zarejestrowany

Bipromet S. A było biurem projektowym solidnym i profesjonalnym.W okresie swojej świetności jak wszystkie tego typu biura rządziło się prawami rynku i ekonomi, było wtedy bardzo rozwojowe. Atmosfera i ludzie tam pracujący potrafili być fantastyczną "szkołą życia". Najbardziej podobała mi się w Bipromet S. A. atmosfera i ruchomy czas pracy.

Zostaw opinię o Bipromet S. A - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bipromet S. A