Szybko.pl

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 34 ocen.

Opinie o Szybko.pl

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szybko.pl

LOL

Gowork skasował niepochlebne wpisy :) Słyszałem, że można u nich wykupić taką usługę.

LOL

Nie wiem kto tam będzie chciał pracować na zleceniu. Teraz praktycznie każdy zatrudnia na umowę o pracę, bo opodatkowanie jest podobne. Dodatkowo pracownik na umowie o pracę czuje większą więź z firmą. Niestety Szybko.pl jest jedną z niewielu firm, która chyba jeszcze tego nie rozumie.

Patrycja

@LOL, dziękuję za to, że tłumaczysz innym jak w Szybko.pl jest naprawdę. Rozumiem wszystkie Twoje sprzeciwy i opisywane negatywy. Mam nadzieje, że w firmie pojawi się jakaś rekrutacja i pojawią się ludzie, którzy będą mogli odciążyć starych pracowników z ich obowiązków.

LOL

W szybko to jest standard. Każdy musi być "człowiekiem orkiestrą". Czasem liczba obowiązków jest już tak duża, że nie idzie tego pogodzić. Co mówi na to szef ? "Bierz pracę do domu" - przysięgam to autentyk !

Patrycja

@Kkk i w praktyce pracodawca nadal nic nie zmienia w swojej polityce wobec pracowników? Czy z taką zmianą zakresu obowiązków spotykają się wszyscy pracownicy Szybko.pl?

Kkk

Sprzeciwiają i odchodzą jak ja :)

Patrycja

@LOL i pracownicy nie sprzeciwiają się takiemu podwajaniu obowiązków bez podnoszenie wynagrodzenia? Czasami takie sytuacje są momentem, w którym reorganizuje się prace w firmie i zdarzają się zmiany w zakresie obowiązków pracownika.

Patrycja

@LOL dzięki za odpowiedź ale nie do końca rozumiem, brak aktualnych ofert pracy. Czy nie jest tak, że na początku nowa osoba zawsze musi się wdrożyć i wtedy wydaje jej się, że ma dużo pracy? Powinniśmy przede wszystkim pisać obiektywnie, tak żeby inni zainteresowani wyrobili sobie na temat Szybko.pl własne zdanie.

LOL
@Patrycja 12.08.2017 19:17
@LOL dzięki za odpowiedź ale nie do końca rozumiem, brak aktualnych ofert pracy. Czy nie jest tak, że na początku nowa osoba za...

Patrycjo wyjaśnię ci jeszcze raz. Zwalnia się pracownika albo ten się sam zwalnia (bardziej prawdopodobna opcja). Jego obowiązki przejmuje jego kolega, ponieważ firma nie chce zatrudnić nowej osoby. Woli oszczędzić pieniądze. Dlatego nie ma ofert pracy. Firmie szkoda pieniędzy i lepiej żeby innej osobie dorzucić obowiązków (czasami ta osoba zajmowała się zupełnie czymś innym). Tak w ogóle szybko.pl mogło być fajnym portalem gdyby nie przespało pewnego okresu i nie skąpiło pieniędzy. Zobacz np. na Morizon.pl. Kiedyś te dwa serwisy startowały z jednego pułapu. Moim zdaniem szybko powinno olać portal i pójść w narzędzia dla agencji nieruchomości. Niestety szybko ma tylko oprogramowanie CRM, a tych programów w Polsce jest na pęczki.

Patrycja

@Maczeta możesz przybliżyć informacje na temat prowadzonej rekrutacji? Piszecie, że wiele osób się zwolniło ale ogłoszeń na ich miejsca brak

LOL
@Patrycja 20.07.2017 14:00
@Maczeta możesz przybliżyć informacje na temat prowadzonej rekrutacji? Piszecie, że wiele osób się zwolniło ale ogłoszeń na ich...

Bo w szybko.pl jest prosta zasada. Osoba się zwalnia, a na jej miejsce nie przychodzi nowa. Właścicielowi szkoda kasy. Obowiązki osoby, która się zwolniła przejmuje obecny pracownik. Jaki tego efekt ? Obecny pracownik musi zasuwać za dwóch, ale....oczywiście za tą samą stawkę ! :D

Nick Kowalski

Super portal!

szybko

Szybko, zbudź się, szybko, wstawaj! Szybko, szybko, stygnie kawa! Szybko, zęby myj i ręce! Szybko, światło gaś w łazience! Szybko, tata na nas czeka! Szybko, tramwaj nam ucieka! Szybko, szybko, bez hałasu! Szybko, szybko, nie ma czasu! Na nic nigdy nie ma czasu? A ja chciałbym MIEĆ UMOWĘ O PRACĘ. Cały dzień się w wannie chlapać i motyle żółte łapać. Latać w góry i pod chmury, na Lazury i Mazury. MIEĆ URLOPIK I DODATKI oraz inne fajne datki. Chciałbym wszystko robić chętnie , ale mi niezręcznie... BO.... ZLECENIODAWCY wolno zatrudniać tylko na ZLECENIE!!!!

Anonim

Portal jest fajny tylko maruderzy muszą się zawsze do czegoś przyczepić. Jak się ma poukładane w głowie to trzeba walczyć o dobre warunki. Polecam portal

Jericho

Wiesz co, moim zdaniem jeśli coś jest za niskie to zdecydowanie można a nawet trzeba sobie trochę ponegocjować

Baranek Shaun
@Jericho 12.10.2016 21:48
Wiesz co, moim zdaniem jeśli coś jest za niskie to zdecydowanie można a nawet trzeba sobie trochę ponegocjować...

W firmie nie ma z kim negocjować, Właśnie odeszło kilka osób. Prezes nie jest zainteresowany współpracą ze specjalistami, woli zatrudniać szybko i na zlecenie. Czas na zmiany. Nie polecam.

Maczeta
@Baranek Shaun 18.04.2017 23:23
W firmie nie ma z kim negocjować, Właśnie odeszło kilka osób. Prezes nie jest zainteresowany współpracą ze specjalistami, wo...

znów kilka osób ... zatrudniają chyba hurtowo 1 grupa out, druga grupa i out, . w sumie nie wiem jak jest teraz ale z tego co czytam to bez zmian .. Nie polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

hmmm

Niskie. Własciwie w kazdym ogłoszeniu pracodawcy używają tego kuszącego sformułowania więc nie ma sensu się sugerować. Tutaj również.

pstryczek

W tej firmie nie ma "sales menagerów" są tylko konsultanci!

anonim

firmowe autko w szybko.pl ? Chyba firmowy autobus ZTM

anonim

Co by nie mówić najlepiej mają sales menagerzy, firmowe autko, telefon, kasa poważna, żyć nie umierać tylko kwalifikacje, wykształcenie i doświadczenie trzeba mieć. Ale dobrze mają także jakby ktoś sie za takim stanowiskiem rozgladał to uderzać, tylko ja to nie wiem jak obecnie z ofertami czy szukają aktualnie, dobra firma polecam!

jejaa
@anonim 07.06.2016 17:29
Co by nie mówić najlepiej mają sales menagerzy, firmowe autko, telefon, kasa poważna, żyć nie umierać tylko kwalifikacje, wyksz...

Cooo za bzduraaa chyba nie ta firma moja przygoda z szybko była tak szybka jak ta firma idzie ku upadkowi nie polecam nikomu

anonim

Czy to jest miejsce na frustracje nieudolnych pracowników przeróżnych firm?

nick

200 - niezbędne narzędzia - komputer, internet, telefon - w każdej firmie, gdzie masz wykonywać mnóstwo telefonów dziennie do potencjalnych klientów masz taki zestaw.

za

wydaje ci się?

Agencja

Piękne rzeczy tutaj czytam. Z szybko.pl współpracowaliśmy kilka miesięcy. Nie było absolutnie żadnego zapytania od klientów. W tym czasie mój opiekun zmienił się trzy razy. Non stop nękanie smsami i telefonami od windykacji (raz spóźniliśmy się z płatnością 3 dni !!!). Po pierwszym eksporcie połowa ofert nie przeszła. Okazało się, że szybko miało problem ze swoim systemem. Oczywiście nikt nas o tym nie poinformował. Pieniądze oczywiście wyrzucone w błoto (działamy na dużym rynku i z innych portali mamy informacje zwrotne).

Zdradzony o świcie

Ale po co miałbym aplikować do oszustów i krętaczy...

Obserwator
@Zdradzony o świcie 20.04.2016 23:07
Ale po co miałbym aplikować do oszustów i krętaczy...

Czy pracodawcy nie zależy na utrzymaniu dobrego pracownika? Jaki sens jest w ciągłym zatrudnianiu pracowników którym powierza się tajne informacje, a potem się ich zwalnia albo sami odchodzą z powodu nieuczciwości szefostwa, niemiłej atmosfery? Może zleceniodawca- " pracodawca " SZYBKO.PL zastanowi się nad poważnym traktowaniem i poważną propozycja zatrudnienia dla przyszłych chętnych do pracy.

Lisu
@Obserwator 29.12.2016 10:59
Czy pracodawcy nie zależy na utrzymaniu dobrego pracownika? Jaki sens jest w ciągłym zatrudnianiu pracowników którym powierz...

Przekonałem się osobiście, że ZLECENIODAWCY nie zależy na osobie którą zatrudnia. Zrobisz swoje na zlecenie i do widzenia, jak nie ty to ktoś inny zdesperowany szukający grosza na utrzymanie i opłaty wynajmowanej kawalerki się znajdzie. NIE MA SZANS NA UMOWĘ O PRACĘ !!!! powtarzam. A i wynagrodzenie marne o prowizji możesz zapomnieć.

łysy

Kto może niech unika. 6 handlowców w 10 miesięcy. Brak umowy o pracę. Brak dodatków typu karta medyczna.

anonim

ja mam wrażenie, że kilka wpisów powyżej to dzieło kogoś z szybko.pl. Zauważyliście, że treść kilku ostatnich postów zawiera informację o rozpoczętej rekrutacji. Szybko w tym momencie nie posiada w ogóle handlowców, bo wszyscy uciekli. Tak więc próbują desperacko znaleźć pracowników. Jeszcze raz powtarzam: nie warto. Zwłaszcza, że teraz rekrutują też inne portale.

anonim
@anonim 04.04.2016 09:10
ja mam wrażenie, że kilka wpisów powyżej to dzieło kogoś z szybko.pl. Zauważyliście, że treść kilku ostatnich postów zawiera in...

:-)

Cube

Nikt kto ma ponad 3letnie doświadczenie nie powinien tam aplikować. A dlaczego? Bo w tej firmie nie ma po pierwsze możliwości zarobienia odpowiednich pieniędzy, po drugie nie ma żadnych możliwości rozwoju, a po trzecie dobry handlowiec będzie się tam tylko marnował na umowie śmieciowej. Szybko teraz szuka desperacko pracowników, bo rozpadł im się cały dział sprzedaży. Dlaczego się rozpadł? Bo tam nikt nie dba o pracownika. Niestety taka smutna prawda i rzeczywistość. Handlowcy, którzy pracowali w szybko teraz zarabiają bardzo dobrze...u konkurencji. Osoba z doświadczeniem nie ma tam czego szukać. Jeśli dopiero myślisz o pracy w sprzedaży to aplikuj. Myślę, że w obecnej sytuacji wezmą byle imigranta z Afryki.

anonim

Nie ma dużej konkurencji? Proponuję zlustrować rynek portali które świadczą podobne usługi. Szybko.pl jest zbyt małym portalem i nie stanowi dla innych żadnej konkurencji. Warunki pracy się polepszają ? To dlaczego w dziale kontakt non stop zmieniają się nazwiska ? To chyba nie przypadek. W firmie gdzie są dobre warunki nie ma tak ogromnej rotacji.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

konkurencja nie wie że szybko.pl istnieje

anonim zdrajca :)
@anonim 22.03.2016 09:20
konkurencja nie wie że szybko.pl istnieje

Piszę anonim bo pisząc z imienia i nazwiska możemy się narazić na zniesławienie tej beznadziejnej firmy. A tak jestem Anonim i mogę więcej pisać. Tak na serio radzę unikajcie tej firmy. Mało Deweloperów zna ta firmę, Agencje odchodzą tak samo jak pracownicy...

anonim

Szybko.pl to mała firma a dział sprzedaży rotuje częściej niż w najgorszym corpo. Wnioski wyciągnijcie sami. Każdy kto tam przychodzi do pracy natychmiast ucieka. Brak umowy o pracę i jakichkolwiek perspektyw rozwoju.

anonim

Zdecydowanie odradzam; brak umowy o pracę

anonim

Ogłoszenie na pracuj pl dla sprzedawcy, wymagają 3,5roku doswiadczenia w sprzedazy a jedyne co oferują to zdobycie dośwaidczenia ha ha ha zgłosił sie ktos normalny?

pic

no dobrze, a jakie są zarobki?

nick

Nie jeden raz . Tak z tym się zgadzam - Szybko.pl ma kasę - ale tylko dla siebie, nie dla pracowników, którzy pracują na 3 stanowiskach na raz . Od szybko.pl możesz dostać najwyżej teksty w stylu " pracuj szybciej, źle pracujesz" itp

nick

Doprawdy? A ja za to wiem że mimo trwającego już trochę stażu pracy i dokładania nowych obowiązków nie można było dostać ani złotówki podwyżki. Bo kryzys, bo firma ma straty itp itd.

anonim

(usunięte przez administratora)

display

Na rozmowie obiecanki cacanki, tyle sie dowiesz

anonim2

Zgadzam się z AnoniM - co to ma wspólnego do warunków zatrudnienia? I również zgadzam się z tym że warunki są b.słabe. Oczywiście pomijając kadrę kierowniczą. klek - owszem ciągle się zmienia. Patrząc na ich stronę z kontaktem można zauważyć że w ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy zatrudniło i odeszło ok 10 osób. A nowych ofert nie widzisz, bo dochodzą do wniosku że obowiązki którymi zajmował się np. grafik można dołożyć innej osobie, zatrudnionej na innym stanowisku ( oczywiście nie zmieniając wynagrodzenia-bo po co ? ) Najlepiej wyślij CV, jak się dostaniesz to zobaczysz jak jest :)

AnoniM

no tak, można sobie wyszukać dużo ogłoszeń ale jak to sie ma do warunków zatrudniania pracowników?? są słabe na dłuzszą metę dlatego ekipa ciagle sie zmienia

lllll

tymbardziej, że nie każdy jeszcze ma prowizje

anonim

Jeśli 10 lat na rynku oznacza firmę rozkręcającą się i będącą na takim etapie, że nie stać ich na utrzymanie pracowników na godnych warunkach .... Może w nieruchomościach są dobre prowizje, ale nie w portalu internetowym, a to jest spora różnica. Rynek nieruchomości i rynek portali wyświetlających ogłoszenia to dwa odrębne tematy

huhk

Podejrzewam że to krótkowzroczność szefa. Najważniejsze żeby kasy było dużo w tej chwili w kieszeni, prawdopodobnie niestety nie bierze pod uwagi tego, że traktując ludzi w ten sposób i dając tylko umowy śmieciowe pracownicy w takiej firmie będą się ciągle zmieniać, a wiadomo że pracownik zadowolony to pracownik, który nie odejdzie z pracy po kilku miesiącach lub tygodniach. Firma ze stałymi , zgranymi pracownikami mam większe możliwości rozwoju.

answ

Nie rozumiem dlaczego szef nie chce zatrudniać na umowę o pracę skoro opłaca wszystkie składki??

anonim

Zgadzam się pracownicy ok ale kadra zarzadzajaca masakra myślą tylko o swojej kieszeni, jedyna forma zatrudnienia umowa zlecenie czy bedziecie pracowac rok czy 20 lat

AnoniM

Praca odpowiednia dla osób chcących pracować za kilka osób na raz, bez żadnej podwyżki bo podobno nigdy nie ma pieniędzy, cały czas na umowę zlecenie. Osoby które szukają pracy na normalnych warunkach niestety tu jej nie znajdą.

anonim

Nie polecam. Portal oszukuje potencjalnych kupujących kopiując bezczelnie oferty z innych portali. Na szybko.pl jest tysiące nie aktualnych ofert.

ananim

Zdecydowanie nie polecam grupa może fajna ale zero perspektyw na życie chcecie pracować non stop na zlecenie i bez podwyżki ok.

anonim

Jeśli chodzi o pracę w tej firmie - odradzam.

anonim

polecam w 100%

anonim

Zdecydowanie nie polecam

anonim

fajny portal

Zostaw opinię o Szybko.pl - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szybko.pl