Opinie o ATEX Sp. z o.o.
Słyszałem, że Atex ma opinię dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie coś więcej.
Ja tam pracuje szef to w porządku gość.Firma nie oszukuje na godzinach ani na pieniądzach wszystko płaci legalnie,nic pod stołem,zapotrzebowanie na pracowników jest cały czas teraz w Godzikowicach buduje się nowoczesna hala.Warunki są dla spawaczy dobre tam pewnie jeszcze lepiej będzie.Jedyne złe to do dzisiaj nie wiem jak jest z tymi premiami raz taka a raz taka.Wiadomo nieraz człowiek się denerwuje na coś bo nigdy ani nigdzie nie jest idealnie.Czy polecam?raczej tak :)
Spawacz tego nie pisał, widać po ocenach. Robiłem z chłopakami i o dziwo ich opinia jest całkowicie odmienna. W szczególności jak mówimy o pieniądzach po za podstawą. Którą prezentują za premią uznaniową by wyglądała atrakcyjnie. Bez tej premii kwota już wypada bardzo słabo.
Premia uznaniowa 15%, wciskają że jest to frekwencyjna. Bzdura, uznaniowa przez duże "U", z byle powodu zabierana.
Dziękujemy za przekazanie swojej opinii. Chcielibyśmy potwierdzić, że premia przyznawana w naszej firmie jest faktycznie uznaniowa. Podczas rozmowy o pracy szczegółowo omawiamy zasady i kryteria przyznawania premii, aby zapewnić pełną przejrzystość.
Proszę zapoznać się z kodeksem pracy który mówi wyraźnie że premia uznaniowa nie posiada żadnych zasad jej przyznawana i zależy tylko od przełożonego który ją przyznaje, gdyż w momencie gdy są zapisane jakiekolwiek zasady staje się premią regulaminową która jest zapisana w umowie o pracę i wtedy pracownik ma prawo do tego aby dochodzić prawa do niej w razie gdy uważa że pracodawca bezprawnie go jej pozbawia .
Jeśli ma pan wątpliwości dotyczące wynagrodzenia zachęcamy do odwiedzenia działu kadr lub rozmowy z kierownikiem.
Mam pytanie czy firma planuje zrobić transport dla pracowników . Duzo osób do pracy jest w Brzegu i okolicznych miejscowościach.
Obecnie firma nie planuje organizacji transportu. Można skorzystać z komunikacji miejskiej PKS Oława - autobus zatrzymuje się na przystanku pod firmą.
Witam, pojawiła się oferta dla technologa. Widziałem, że ktoś wcześniej pytał o „klimat” na lakierni. W tym przypadku jaki występuje? Ciekaw jestem oceny osób zatrudnionych. Zauważyłem także w mile widzianych język angielski. Czy są organizowane z niego jakieś kursy pracownicze?
Zachęcamy serdecznie do wysłania CV, wtedy będziemy mogli umówić się na rozmowę rekrutacyjną podczas, której będzie możliwość rozmowy z Naszymi pracownikami i samodzielnej oceny "klimatu" który panuje. W związku z językiem angielskim zapewniamy kursy dokształcające.
Dzień dobry, czy poszukujecie do pracy kierownika zmiany lub kierownika produkcji?
Dzień dobry, aktualnie poszukujemy pracowników na stanowisko: Magazynier, Operator pił, Operator giętarki CNC
Witam,czy oferta dla operatora CNC operator krawędziarki jest nadal aktualna?
Słyszałem, że Atex ma opinię dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie coś więcej.
Dzień dobry. chłopak chciałby przyjąć się na produkcje ale widzimy, że chyba naborów teraz i tak nie ma. Gdy złoży teraz CV to będzie mimo wszystko szansa na feedback by wiedział czy jest sens by czekał na wolne miejsce?
Chciałbym się dowiedzieć czy są przyjęcia na kontrolę jakości ,poszukuje pracy .
Dzień dobry, obecnie wszystkie stanowiska są już zajęte, dlatego trudno nam określić termin wznowienia rekrutacji. Priorytetowo traktujemy kandydatów z odpowiednim doświadczeniem.
Rozmowa sama w sobie okej- konkrety z obu stron bez zbędnego owijania w bawełnę. Rozmowa 1 na 1 bez działu HR
-Doświadczenie -Wiedza z zakresu PPAP -Znajomość języka ( bez sprawdzania) Brak odzewu mimo deklarowanego czasu tygodnia i zapewnien o inf zwrotnej.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Hejka. Chłopak widział ofertę na produkcje z opcja na przyuczenie. Stawek nie ma podanych i zastanawiamy się czy to jest tak, że zacznie od minimalnej a potem dostanie podwyżkę? Jeśli tak to po jakim czasie?
Stawka nie jest podana w ofercie, ponieważ jest to kwestia, którą preferujemy omówić indywidualnie z każdym kandydatem podczas rozmowy rekrutacyjnej. Zachęcamy do złożenia CV.
Potwiedzam to co Minionek napisał choć pracowałem tam dłużej(usunięte przez administratora)
Niestety to prawda,rozpisałbym się bardziej i podał wiele przykładów ale muszę mieć dobrą wene ????myślę że na weekend będzie bardzoooo długi komentarz który by opisał wszystko ????brygadziści są w porządku (usunięte przez administratora) co do firmy to płaciła na czas i wszystko legalnie więc pretensje nie mam (usunięte przez administratora)
Ludzie mają skriny zrobione jakie opinie dodawali a co moderatorzy ocenzurowali. A co na hali. Myślę że jak by ludzie pozbierali upomnienia na podstawie monitoringu to mogło być ciekawie . Jeśli możesz to nie idź tą drogą.
Byłem pracownikiem tej firmy od 2016 roku i jeśli chodzi o wypłaty to zawsze były na czas i wszystko legalnie nic nie płacone pod stołem i praca była okej ale to na tyle pozytywów. (usunięte przez administratora) i przeglądanie kamer jest na porządku dziennym,układy,układziki,same zakazy i nakazy.Nie można nawet do innego pracownika się odezwać nawet w celach służbowych ani wyjść ze swojego stanowiska po wodę,tylko prosić magazyniera żeby ją przyniósł.Liczenie pracownikowi ile razy był w toalecie i ile czasu.Mam kontakt z pracownikami Waszej firmy i wiem że jest coraz gorzej i nic nie dało co powiedziałem w kadrach i nie zostało wyciągnięte żadne konsekwencje,więc w końcu postanowiłem napisać komentarz który i tak pewnie skasujecie i wszystkie negatywne wpisy. Więc proszę nie pisać proszę o kontakt z działem kadr w celu wyjść sytuacji bo wszystko jest zamiatane pod dywan.Opamiętajcie się bo niedługo nikt nie będzie chciał tam pracować a już ludzie się zwalaniają a nowi nie chcą przyjść,więc pomyślcie dlaczego....teraz jestem w porządnej firmie gdzie panuje świetna atmosfera i nie wiem jak mogłem tam tyle wytrzymać i jeszcze się podpisałem tak żebyście byli pewni kto to napisał.
Chciałbym przekazać pozytywną opinię na temat atmosfery jaka panuje między szarymi pracownikami jak również na linii szarak-lider na działach produkcyjnych. Natomiast negatywna opinia zaczyna się już stopień wyżej tzn brygadzista oraz kierownik. (usunięte przez administratora)
@Adamuss A jaka ma byc atmosfera w korporacji podglądanie obserwacja ,rozliczanie czasu pracy,praca od dzwonka do dzwonka wyciskanie pracownika jak cytrynke,same zakazy ,zero rozmów i zapytań,ludzie ponurzy i smutni tak dołowani,takie podejscie góry tylko % produkcyjne się licża ,zakład przesiąknięty układami i układzikami od a do z ! Jak masz wybór to nie idz tą drogą !!!
Jest Nam bardzo przykro że ma Pan takie odczucia w związku z pracą w naszej firmie, oraz że nie zostały one zgłoszone przez Pana do lidera podczas pracy. Zależy nam tak samo na dobrych wynikach jak na miłej atmosferze i przyjemnej pracy, świadkiem tego są Nasi pracownicy z długim stażem oraz fakt szukania nowych pracowników w związku z rozwojem firmy.
Pracuje na lakierni Od dłuższego czasu i jest coraz gorzej. (usunięte przez administratora)
Cześć, czemu nie opisujecie jak się na wózkach pracuje? widzę ze jeden Pan się pytał o to z miesiąc temu. nie da rady o szczegóły? W jakim stanie są widlaki, jaka macie ogólna atmosferę? cały czas jest robota czy jednak zdarzają się przestoje?
Na hali jest strasznie zimno. Zapraszamy wszystkich z biura do nas.
Problem został zgłoszony do kierownika BHP, instalacja grzewcza działa w trybie ciągłym, temperatura na hali jest stale monitorowana.
Bądźmy obiektywni, pracownicy biura (po za kierownictwem) to tak samo zwykli ludzie jak my na produkcji. Lecz ze względu, ze w biurze są też wyżsi hierarchią, plus sam szef wszystkich szefów. Tam zimno nie będzie. A produkcja w oczach kierownictwa nawet lepiej jak ma zimno, przynajmniej do roboty się wezmą zamiast stać. Będziesz zasuwać to będzie tobie cieplej.
Kiedy ostatnio Planista mógł być potrzebny? Zauważyłam, że wspomniano o tym stanowisku w jednym z ostatnich wątków, a z tego co widziałam w sieci chyba z 10 miesięcy temu była publikowana oferta? czy w tym przypadku istnieje możliwość na poszerzenie działu czy raczej należy oczekiwać jakiś zmian stanowiskowych by moc się zatrudnić?
Niestety nie przyjmujemy pracowników na staż
Nigdy nie prowadziliśmy staży
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w ATEX Sp. z o.o. - Oława
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w ATEX Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Jak się pracuje w ATEX Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy ATEX Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 48.
Jakie są opinie pracowników o pracy w ATEX Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 28, z czego 0 to opinie pozytywne, 17 to opinie negatywne, a 11 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy ATEX Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w ATEX Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- ATEX Sp. z o.o.
Godzikowice 50 L
55-200 Oława - http://www.atexweb.pl/
Wiesz coś więcej o tej firmie ?
Bądź na bieżąco!
Produkcja części i materiałów eksploatacyjne pojazdów - Oława i okolice
- Fibro Poland Sp. z o. o.
- Sebpol Grzegorz Frączyk
- MT Serwis-Auto Marek Olchówka
- Remcars Auto Części Remigiusz Burkiewicz
- Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowe Balimech Duo Przemysław Baliński
- Pphu Jamar Jarosław Śliwa
- Autoliv Poland Sp.z o.o.
- Browest Sp. z o.o.
- DR Premium Parts Marcin Słomski