ATEX

• Godzikowice
  • Ścinawa
  • Godzinowice

3. Opinie o pracodawcach Oława
  5. Opinie o ATEX Sp. z o.o.

Opinie o ATEX Oława

Nie przegap nowości o ATEX Sp. z o.o.!

Robert

31.01.2018 11:07

Słyszałem, że Atex ma opinię dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie coś więcej.

01.07.2024 09:03

Obecnie firma nie planuje organizacji transportu. Można skorzystać z komunikacji miejskiej PKS Oława - autobus zatrzymuje się na przystanku pod firmą.
    Prawda

17.12.2025 17:45

Skąd słyszałeś takie brednie ? Byle kogo z Atexu zapytaj po co jest monitoring w zakładzie. Odpowiedź da Ci dużo do myślenia. Może kiedyś było inaczej. Gdybym napisał jeszcze kilka zdań to za prawdę byłoby niewygodne

03.10.2023 12:06

Witam, pojawiła się oferta dla technologa. Widziałem, że ktoś wcześniej pytał o „klimat” na lakierni. W tym przypadku jaki występuje? Ciekaw jestem oceny osób zatrudnionych. Zauważyłem także w mile widzianych język angielski. Czy są organizowane z niego jakieś kursy pracownicze?

03.10.2023 12:47

Zachęcamy serdecznie do wysłania CV, wtedy będziemy mogli umówić się na rozmowę rekrutacyjną podczas, której będzie możliwość rozmowy z Naszymi pracownikami i samodzielnej oceny "klimatu" który panuje. W związku z językiem angielskim zapewniamy kursy dokształcające.

12.01.2024 18:15

Spawacz

02.02.2018 16:09

Ja tam pracuje szef to w porządku gość.Firma nie oszukuje na godzinach ani na pieniądzach wszystko płaci legalnie,nic pod stołem,zapotrzebowanie na pracowników jest cały czas teraz w Godzikowicach buduje się nowoczesna hala.Warunki są dla spawaczy dobre tam pewnie jeszcze lepiej będzie.Jedyne złe to do dzisiaj nie wiem jak jest z tymi premiami raz taka a raz taka.Wiadomo nieraz człowiek się denerwuje na coś bo nigdy ani nigdzie nie jest idealnie.Czy polecam?raczej tak :)
    Zapytanie

04.05.2026 08:31

Witam Jaka Panuje atmosfera pracy w tej firmie? Jak wygląda system zmianowy na ile zmian się pracuje ?
    #LiderZespoluTeamLeader

04.05.2026 08:52

W naszej firmie panuje dobra atmosfera pracy, oparta na współpracy i wsparciu ze strony przełożonych. Pracujemy w systemie trzyzmianowym: 7:00–15:00, 15:00–23:00 oraz 23:00–7:00.

Symeon

10.06.2026 12:09

Ciekawe czy pracownicy powiedzieli by to samo na temat atmosfery w pracy...

Rick

25.05.2026 19:16

Mam pytanie.Jak wyglada praca na magazynie? Czy magazyn pracuje na 3 zmiany i w jakich godzinach?

26.05.2026 08:40

Praca na magazynie jest omawiana szczegółowo podczas rozmowy rekrutacyjnej z brygadzistą. Najczęściej magazyn pracuje w systemie dwuzmianowym: 7:00–15:00 oraz 15:00–23:00. W zależności od działu lub okresu zwiększonej produkcji.
    Albercik

09.04.2026 10:02

Szanowni Państwo, zwracam się z uprzejmym zapytaniem do osób zarządzających firmą Atex. Chciałbym zrozumieć, dlaczego kierownicy i brygadziści mają możliwość opuszczania swoich stanowisk pracy, aby udać się na przerwę na papierosa, nawet kilkanaście razy w ciągu dnia. Czy istnieją w tej kwestii jakieś specjalne przywileje dla tych stanowisk, czy też pracownicy palący obsługujący maszyny są traktowani inaczej? Zgodnie z moją wiedzą, w firmie obowiązują określone przerwy, dlatego zastanawia mnie, dlaczego kierownicy nie stosują się do tych zasad i wychodzą na przerwę w dowolnym, wybranym przez siebie momencie.
    #Spawacz

09.04.2026 10:31

Osoby zarządzające (kierownicy, brygadziści) mają wiele różnych obowiązków m.in. koordynację pracy zespołu, rozwiązywanie bieżących problemów czy nadzór nad procesami, dlatego ich praca wymaga większej elastyczności. W związku z tym mogą samodzielnie zarządzać momentem swoich przerw.
    Orzeł

18.02.2026 19:10

Mam pytanie jakie są zmiany godzinowe czy przy dojazdach pociągiem z Brzegu da się dopasować .Pozdrawiam.

19.02.2026 08:25

Witam, zmiany mamy w godzinach 7-15; 15-23
    Potencjalny kandydat

02.02.2026 16:43

No to jak to jest z tymi kamerami ? Może sam pracodawca się wypowie ?
    Kubik

04.01.2026 16:09

Jakje ma obowiązku lider i jak wygląda praca na tym stanowisku? Widziałem że jest nabór. Ile jest zmian w firmie?
    #LiderZespoluTeamLeader

07.01.2026 07:42

Obowiązki lidera i system zmianowy zależą od konkretnego zespołu. Zachęcamy do aplikowania - podczas rozmowy rekrutacyjnej przedstawimy pełny zakres informacji.
    Janko Muzykant

18.11.2025 20:16

Moje doświadczenia z pracą w tej firmie nie należą do pozytywnych. Na hali produkcyjnej miałem nieustanne wrażenie bycia obserwowanym – system kamer jest wszechobecny i sprawia, że trudno poczuć jakikolwiek komfort. (usunięte przez administratora) Problematyczna według mnie była też organizacja i zarządzanie. Decyzje kierownictwa często wydawały się chaotyczne lub nieprzemyślane, co wpływało na codzienną pracę i poczucie stabilności. (usunięte przez administratora) Podsumowując: moje odczucia są negatywne i nie mogę polecić tego miejsca osobom szukającym spokojnego, dobrze zorganizowanego środowiska pracy.

19.11.2025 07:40

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Opinie takie jak Twoja są dla nas cennym sygnałem i pomagają nam identyfikować obszary wymagające poprawy.
    Zainteresowana

04.06.2025 08:29

Witam, czy poszukują Państwo obecnie pracowników do działu HR / kadry / płace?

05.06.2025 07:34

Witam, aktualnie nie posiadamy wakatu w podanym obszarze.
    zdziwiony

05.05.2025 17:37

Dzień dobry. Mam pytanie. Dlaczego nie wszyscy pracownicy zostali poinformowani przez swoich przełożonych o planowanych podwyżkach płac. Nie ważne czy taką podwyżkę otrzymam czy nie ale chciałbym być poinformowany na ten temat. Z tego co mi wiadomo większość pracowników szczególnie pracujących już długo odbyło już taką rozmowę z przełożonym. Czy jest to zaniedbanie ze strony przełożonego czy jakaś forma pokazania swojej wyższości nad pracownikiem? Forma nacisku, a może zupełnie coś innego? Proszę o wyjaśnienie. Pozdrawiam.

06.05.2025 12:03

Uprzejmie informujemy, że proces rozmów dotyczących planowanych podwyżek wynagrodzeń jest nadal w toku i odbywa się stopniowo, obejmując kolejnych pracowników. Z tego względu nie wszyscy mieli jeszcze okazję do takiej rozmowy ze swoim przełożonym. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z przełożonym – z pewnością chętnie udzieli on wszelkich wyjaśnień oraz odpowie na nurtujące pytania.
    Miś

04.02.2025 08:32

No tak wiadomo rączka rączkę myje Pana R pogłaskali po główce nie wiem czy nawet pogrozili paluszkiem pewnie jeszcze nagrodę dostanie jak piesek który macha ogonkiem do swojego Pana K. I dalej będą nas gnoic mieszać z błotem masakra. A kiedyś bardzo dobrze i w miłej atmosferze tutaj się pracowało

04.02.2025 12:29

Postępowanie wyjaśniające całą sytuację jest w toku
    Miś

30.01.2025 21:51

Witam mam pytanie czy będą wyciągnięte jakieś konsekwencje w sprawie chamskiego zachowania Pana R zwanego (usunięte przez administratora) On przegina już nie pierwsz raz

31.01.2025 07:26

Dziękujemy za zgłoszenie tej sprawy. Dbamy o dobrą atmosferę i szacunek we współpracy, dlatego każda sytuacja tego typu jest dokładnie analizowana. Zapewniamy, że zostaną podjęte odpowiednie kroki w celu rozwiązania problemu.
    Monia

31.01.2025 14:22

W sprawie tego Pana R trzeba powiadomić inspekcję pracy
    Szukam pracy

26.07.2024 12:34

Dzień dobry, czy poszukujecie do pracy kierownika zmiany lub kierownika produkcji?
    CNC

29.08.2024 11:19

Witam,czy oferta dla operatora CNC operator krawędziarki jest nadal aktualna?

29.08.2024 11:33

Niestety, aktualnie nie
    Emila

28.04.2024 14:13

Dzień dobry. chłopak chciałby przyjąć się na produkcje ale widzimy, że chyba naborów teraz i tak nie ma. Gdy złoży teraz CV to będzie mimo wszystko szansa na feedback by wiedział czy jest sens by czekał na wolne miejsce?

29.04.2024 08:26

Jak najbardziej, zachęcamy do złożenia CV
    Doda

07.01.2024 13:52

Chciałbym się dowiedzieć czy są przyjęcia na kontrolę jakości ,poszukuje pracy .

05.04.2024 15:31

Dzień dobry, w aktualnej chwili nie prowadzimy rekrutacji

08.04.2024 08:03

Dzień dobry, obecnie wszystkie stanowiska są już zajęte, dlatego trudno nam określić termin wznowienia rekrutacji. Priorytetowo traktujemy kandydatów z odpowiednim doświadczeniem.
    Klaudka

23.03.2024 14:00

Hejka. Chłopak widział ofertę na produkcje z opcja na przyuczenie. Stawek nie ma podanych i zastanawiamy się czy to jest tak, że zacznie od minimalnej a potem dostanie podwyżkę? Jeśli tak to po jakim czasie?

25.03.2024 09:39

Stawka nie jest podana w ofercie, ponieważ jest to kwestia, którą preferujemy omówić indywidualnie z każdym kandydatem podczas rozmowy rekrutacyjnej. Zachęcamy do złożenia CV.

17.03.2024 20:40

14.03.2024 17:42

05.02.2024 10:19

Potwiedzam to co Minionek napisał choć pracowałem tam dłużej(usunięte przez administratora)
    Minionek

05.02.2024 19:05

Niestety to prawda,rozpisałbym się bardziej i podał wiele przykładów ale muszę mieć dobrą wene ????myślę że na weekend będzie bardzoooo długi komentarz który by opisał wszystko ????brygadziści są w porządku (usunięte przez administratora) co do firmy to płaciła na czas i wszystko legalnie więc pretensje nie mam (usunięte przez administratora)
    Minionek

25.02.2024 10:35

15.02.2024 20:21

02.02.2024 16:23

05.02.2024 05:49

Ludzie mają skriny zrobione jakie opinie dodawali a co moderatorzy ocenzurowali. A co na hali. Myślę że jak by ludzie pozbierali upomnienia na podstawie monitoringu to mogło być ciekawie . Jeśli możesz to nie idź tą drogą.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATEX?

Kontakt - ATEX Sp. z o.o.

Godzikowice 50 L 55-200 Oława

KRS:0000182048

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe
    MINIONEK

02.02.2024 15:58

Byłem pracownikiem tej firmy od 2016 roku i jeśli chodzi o wypłaty to zawsze były na czas i wszystko legalnie nic nie płacone pod stołem i praca była okej ale to na tyle pozytywów. (usunięte przez administratora) i przeglądanie kamer jest na porządku dziennym,układy,układziki,same zakazy i nakazy.Nie można nawet do innego pracownika się odezwać nawet w celach służbowych ani wyjść ze swojego stanowiska po wodę,tylko prosić magazyniera żeby ją przyniósł.Liczenie pracownikowi ile razy był w toalecie i ile czasu.Mam kontakt z pracownikami Waszej firmy i wiem że jest coraz gorzej i nic nie dało co powiedziałem w kadrach i nie zostało wyciągnięte żadne konsekwencje,więc w końcu postanowiłem napisać komentarz który i tak pewnie skasujecie i wszystkie negatywne wpisy. Więc proszę nie pisać proszę o kontakt z działem kadr w celu wyjść sytuacji bo wszystko jest zamiatane pod dywan.Opamiętajcie się bo niedługo nikt nie będzie chciał tam pracować a już ludzie się zwalaniają a nowi nie chcą przyjść,więc pomyślcie dlaczego....teraz jestem w porządnej firmie gdzie panuje świetna atmosfera i nie wiem jak mogłem tam tyle wytrzymać i jeszcze się podpisałem tak żebyście byli pewni kto to napisał.

18.01.2024 12:53

Chciałbym przekazać pozytywną opinię na temat atmosfery jaka panuje między szarymi pracownikami jak również na linii szarak-lider na działach produkcyjnych. Natomiast negatywna opinia zaczyna się już stopień wyżej tzn brygadzista oraz kierownik. (usunięte przez administratora)

18.01.2024 13:45

Zapraszamy do działu kadr. Postaramy się rozwiązać problem jaki Pan opisuje.

14.01.2024 14:19

12.01.2024 20:51

Maja

22.09.2023 19:44

@Adamuss A jaka ma byc atmosfera w korporacji podglądanie obserwacja ,rozliczanie czasu pracy,praca od dzwonka do dzwonka wyciskanie pracownika jak cytrynke,same zakazy ,zero rozmów i zapytań,ludzie ponurzy i smutni tak dołowani,takie podejscie góry tylko % produkcyjne się licża ,zakład przesiąknięty układami i układzikami od a do z ! Jak masz wybór to nie idz tą drogą !!!

12.01.2024 10:57

12.01.2024 11:03

ja

02.11.2023 13:08

Pracuje na lakierni Od dłuższego czasu i jest coraz gorzej. (usunięte przez administratora)

02.11.2023 14:50

Zapraszamy do kadr, w celu wyjaśnienia sytuacji.

12.01.2024 10:52

21.12.2023 13:01

Cześć, czemu nie opisujecie jak się na wózkach pracuje? widzę ze jeden Pan się pytał o to z miesiąc temu. nie da rady o szczegóły? W jakim stanie są widlaki, jaka macie ogólna atmosferę? cały czas jest robota czy jednak zdarzają się przestoje?

22.12.2023 09:41

Praca na wózkach widłowych i obowiązki dotyczące stanowiska magazyniera zależne są od konkretnego działu. Wszystkie wózki są sprawne i w dobrym stanie technicznym. Planiści dbają o ciągłość produkcji.

12.01.2024 10:47

pracownicy

09.01.2024 12:04

Na hali jest strasznie zimno. Zapraszamy wszystkich z biura do nas.

09.01.2024 14:19

Problem został zgłoszony do kierownika BHP, instalacja grzewcza działa w trybie ciągłym, temperatura na hali jest stale monitorowana.

12.01.2024 10:42

Bądźmy obiektywni, pracownicy biura (po za kierownictwem) to tak samo zwykli ludzie jak my na produkcji. Lecz ze względu, ze w biurze są też wyżsi hierarchią, plus sam szef wszystkich szefów. Tam zimno nie będzie. A produkcja w oczach kierownictwa nawet lepiej jak ma zimno, przynajmniej do roboty się wezmą zamiast stać. Będziesz zasuwać to będzie tobie cieplej.

07.01.2024 20:42

Kiedy ostatnio Planista mógł być potrzebny? Zauważyłam, że wspomniano o tym stanowisku w jednym z ostatnich wątków, a z tego co widziałam w sieci chyba z 10 miesięcy temu była publikowana oferta? czy w tym przypadku istnieje możliwość na poszerzenie działu czy raczej należy oczekiwać jakiś zmian stanowiskowych by moc się zatrudnić?

09.01.2024 14:21

Niestety nie przyjmujemy pracowników na staż

12.01.2024 07:48

Nigdy nie prowadziliśmy staży

16.11.2023 21:26

Witam. Mógłbym prosić o opowiedzenie w paru zdaniach, jak wygląda praca na stanowisku pracownik produkcji? Na początku jest się pod opieką innego pracownika? Do czasu przyuczenia? Znajomość rysunku technicznego jest niezbędna od początku, czy w tym temacie również jest czas na naukę? . @Pracodawca Z góry dziękuję za informację

21.11.2023 14:34

Obecnie wszystkie stanowiska kierownicze są zajęte, co może wpływać na ograniczenie możliwości awansu nowego pracownika. Brak konkretnej perspektywy czasowej, awans może zależeć od wielu czynników, takich jak wydajność, zaangażowanie, osiągnięcia, zdolności przywódcze pracownika oraz od obecnych potrzeb organizacji.

07.12.2023 07:46

Szkolenia w poszczególnych dziedzinach są organizowane zgodnie z matrycą kompetencji, a kluczowym elementem jest zaangażowanie pracowników oraz ich gotowość do nauki i doskonalenia umiejętności. Kierownicy działów biorą udział w cyklicznych szkoleniach, które mają na celu doskonalenie ich kompetencji.
    Kalo

20.11.2023 12:28

Ktoś może powiedzieć jak wygląda praca dla wózkowych, magazynierów i jakie są widełki pracowe?

10.11.2023 12:40

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w ATEX Sp. z o.o.?

13.11.2023 10:35

Każde miejsce pracy zostało zaopatrzone w niezbędne maszyny i narzędzia zgodnie z przepisami Kodeksu Pracy oraz zasadami BHP, niezbędnymi do skutecznego wykonywania obowiązków.
    Maja

27.08.2023 20:20

Pewnie że Atex ma w nosie czym ludzie będą dojeżdzac bo tam liczy się tylko produkcja a nie człowiek,wielu ludzi już z tamtąd odeszło i w najbliższym czasie odejdzie przez chorą atmosfere i rządzących na produkcji,kto ma wybór to niech ten zakład.omija dużym łukiem!
    Kazimierz

24.10.2023 18:34

A szkoda że nie zajmujecie się organizowaniem dojazdu do pracy , może właśnie jest to jedna z przyczyn że są braki chętnych do pracy .Warto się zastanowić nad transportem czy nie będzie to fajna zachęta dla kandydatów przecież wszyscy nie mieszkają w Oławie a chcą pracować.

25.10.2023 08:32

Zachęcamy do skorzystania z komunikacji miejskiej PKS Oława. Autobusy dojeżdżają do każdej wioski w naszym Powiecie, a z Dworca Autobusowego w Oławie odjeżdżają do Naszej firmy o godz. 6:32, 14:32, 21:30, 22:48, 23:02 Można sprawdzić połączenia pod linkiem: http://pks.olawa.pl/przewozy-osobowe/rozklad-jazdy/
    Adamuss

21.09.2023 06:06

Chciałbym się dowiedzieć jak wygada praca na lakierni. Ile jest zmian i ogólny "klimat"

21.09.2023 14:26

Lakiernia pracuje na 2 zmiany. Jeśli chodzi o klimat i ogólny pogląd zapraszamy do aplikowania na stanowisko, na rozmowie kwalifikacyjnej zostanie Pan oprowadzony po firmie i będzie mógł sam ocenić ;)
    Smyk

11.09.2023 21:22

Witam, na jakie wynagrodzenie (netto) może liczyć Spawacz z 3 letnim doświadczeniem w spawaniu nierdzewki? Czy jest możliwość robienia nadgodzin, Jak płacone są nadgodziny (50%-100%)? Na ile zmian pracują Spawacza? Dziękuję za odpowiedzi

19.09.2023 12:53

Na dziale spawalni mamy jedną zmianę.

21.09.2023 12:19

Próbki wykonuje się na rozmowie kwalifikacyjnej. Od jakości wykonanych próbek uzależniona jest stawka jaką zaproponuje kierownik. Okres próbny trwa ok 3 mce. Większość stanowisk pracuje na 2 zmiany. Niektórzy na 3. Na portalu OLX mamy aktualne oferty pracy, na których napisane jest na jakie zmiany powinien nastawić się potencjalny kandydat.
    Krzychu

13.08.2023 17:48

Witam..ile mozna zarobic w tej firmie?Na jakich stanowiskach pracuja mezczyzni?
    Słowik

25.08.2023 21:47

Tez chciałem poruszyć sprawe dojazdu dla pracowników w Brzegu i okolicach znajdziecie ludzi do pracy tylko zróbcie transport.

28.08.2023 08:36

Nie zajmujemy się organizowaniem dojazdu do pracy. Mamy pracowników którzy dojeżdżają z różnych miejscowości. Niektórzy we własnym zakresie dogadują się między sobą i dojeżdżają wspólnie.
    Pracownicy Ślusarni,Lakierni

08.08.2023 17:05

Mów mi GILBERT

12.10.2022 22:43

(usunięte przez administratora) Nadal w firmie się nic nie zmieniło jedynie na gorsze. Cały czas jest podglądanie ludzi ((usunięte przez administratora)). Planują wprowadzic normy na wykonane zlecenie. Jeśli go nie wykonamy w danym czasie oczywiście trzeba będzie liczyć się z konsekwencjami pieniężnymi. (usunięte przez administratora) REV:Jestem pracownikiem firmy Atex od dłuższego czasu i uważnie przyglądam się panującej tam atmosferze. To co wyprawia się na dziale DPB spawalnia przechodzi ludzkie pojęcie. (usunięte przez administratora)w czasie pracy jest na porządku dziennym. Kamery są przeglądane i sprawdzany jest czas pracownika spędzony w toalecie. Spawacze w trakcie wykonywanych obowiązków nie mogą się ze sobą konsultować w sprawach wykonywanych zleceń. Najlepiej jakby spawacze siedzieli w swoich boksach, tam się załatwiali i nie ruszali się z miejsca. Jak było dużo zleceń w ostatnim okresie to (usunięte przez administratora)się skończył bo spawacze byli potrzebni do pracy. Został wyrobiony obrót i pracy było trochę mniej i mobbing zaczął się od nowa. Tak właśnie wygląda polityka tej firmy. Kierownik działu DPB nie szanuje ludzi. Gdyby nie kierownik działu DPB i dyrektor produkcji atmosfera w firmie byłaby o wiele lepsza. Praca sama w sobie jest w porządku i współpracownicy również. Wypłaty są na czas i wszystko czarno na białym. Teraz wiem że nie zdecydowałbym się na zatrudnienie w tej firmie właśnie przez panującą tam atmosferę i (usunięte przez administratora).

15.06.2023 19:22

Bardzo dobrze że ten temat został poruszony......Pracownik który opuszcza swoje stanowisko pracy na zbyt długi czas kilka razy dziennie nie informując o tym przełożonego, sprowadza się do tego, że jest to nieuczciwe zachowanie względem pracodawcy jak i współpracowników, gdzie w tym samym czasie inni pracownicy muszą wykonać pracę za tego pracownika. Ukrywanie się w dowolnym miejscu w zakładzie w celu unikania wykonywania obowiązków jest ewidentnie naruszeniem przepisów kodeksu pracy. Bo powinniście zrobić z tym porządek Bo zdarzają się osoby które zajmują toaletę nawet na 40 minut!i wszyscy dobrze wiedzą kto to jest łącznie z liderami i nie idzie się dostać do toalety i trzeba czekać lub przyjść za jakiś czas aż może w końcu się uda a inni pracownicy muszą pracować normalnie bo są po prostu uczciwi wobec firmy pozdrawiam
    Holender

29.07.2023 17:13

Widze że Atex cały czas szuka ludzi do pracy czy nie lepiej byłoby zrobić transport pracowniczy z okolicznych miejscowości a chętni napewno się znajdą sam autobus PKS to troche za mało zwłaszcza że praca jest na zmiany a nie wszyscy mieszkają w Oławie.
    Nynu

01.07.2023 16:06

Wita, jaka stawka dla lidera?? 5 lat doświadczenia w automotiv.
    Teresa

16.06.2023 21:37

(usunięte przez administratora).

Zostaw merytoryczną opinię o ATEX Sp. z o.o.