Sanofi
3 66 6 1

Opinie o Sanofi

Filtruj opinie po kryteriach:

Red
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Pracuję w firmie ponad 3 lata (OTC) i nie zamienię tej firmy na żadną inną, bo lepszych chyba nie ma. Tutaj jestem szanowany, doceniany, każdy jest równy, wynagrodzenie ok, work life balance tutaj jest jak najbardziej realizowany. Oczywiście znajdą się malkontenci, ale w Lidlu też szukają pracowników, wiec nie muszą się trzymać Sanofi.

Pomocna?
TakNie
Magda
 Opinia

Jak płacą? Ile może zarobić pm z doświadczeniem 3letniem?

Pomocna?
Ona
 Opinia
@Magda 07.06.2015 19:36

Ok 4 tysiecy

Pomocna?
TakNie
Aleksander
 Opinia
@Ona 23.10.2018 21:55

Brutto, czy netto? Poza przedstawioną przez Ciebie stawką są możliwości, aby wynagrodzenie uzupełnić o ewentualne premie bądź dodatki otrzymane od pracodawcy? Sanofi to jedna z największych firm farmaceutycznych działających na polskim rynku, więc mogę przypuszczać, że firma stara się zatrudniać osoby doświadczone i wykwalifikowane do swojego zespołu pracowników. A czy w praktyce tak rzeczywiście jest?

Pomocna?
TakNie
Alicja
 Opinia

@Albert na wstępie bardzo Ci dziękuję za tak wyczerpujący post obrazujący Twoje doświadczenia z firmą Sanofi. Powiedz jeszcze proszę, czy nie widzisz żadnych dobrych stron pracy w tej firmie? @Pracowałem tam, pytanie jak powyżej do @Alberta - też nic dobrego ta praca nie wniosła do Twojego życiorysu? Czy wspominany "papierek po stażu" pomógł Ci przy aplikacji w innych firmach? @Roxy napastowanie to bardzo poważne oskarżenie. Jesteś pewna, że można to w ten sposób nazwać? Jeśli tak, to czemu nie zgłosiliście tego odpowiednim organom ścigania? Opiszesz trochę szerzej sytuację?

Pomocna?
TakNie
Albert
 Opinia

Pracowałem tam na stażu, na początku wow, aplikowało ponad 100 osób, a tylko ja się dostałem. Rekrutacja jest następująca: 1. CV 2. Głupi test rekrutacyjny, numeryczny, ogarnie go każdy na min 18-20/20 punktów. 3. Rozmowa(brak pytań merytorycznych, pytania o twoje mocne strony i z kim się nie dogadasz)+test z Excela(wyszukaj.pionowo, tabele przestawne, suma.jeżeli, licz.jeżeli, filtruj, funkcje tekstowe) 4. Potem wiadomość, że sie dostałem Pracowałem w pewnym dziale, kto z S przeczyta, ten się domyśli gdzie. Na pytanie z kim się nie dogaduję, to można pisać wiele, nie dogadałem się z szefową. Nie chodzi tu mi o jej pracoholizm, czy o jej podejście, ale..., praca była mega nudna. Pierwsze wrażenie było dobre, potem było słabo. Nie zostałem przedstawiony nikomu w innych działach, telefonu nie przypisali na moje nazwisko, ogólnie mega biurokracja. Z 10 systemów, z czego do każdego wysyła się długi ticket, a jak w nim czegoś zabraknie, to potem się martw Ty. Pod koniec moja praca to był czasami jeden raport, który robi się w godzinę max, bo to przeklejanie danych do plików Acess. A następne 7h to dramat, zero pracy. Jeśli szukacie mało ambitnej pracy, to wam się spodoba, 2k netto za nic. Jestem pracusiem, kocham pracować, kocham patrzeć na zegarek o 9, a potem pracować, zerknąć na zegarek i bum nagle 15. Takie nudy są mocno demotywujące. Jak się sami zwolnicie, to nie dostaniecie papierka o odbyciu stażu, a, że ten papierek miał mi się przydać, to wiedziałem, że wystarczy pokazać brak merytorycznego podejścia do sprawy, aby moja Manager była jeszcze bardziej niezadowolona. Mój pomysł był skuteczny, otrzymałem papierek i opuściłem S. Infrastruktura techniczna to dramat, z jednej strony masz fajny sprzęt, ale z drugiej podejście działu IT to jakaś porażka, przeładowywanie baz Access potrafiło zajmować cały dzień, bo komuś nie chciało się dokupić miejsca na dysku. Mocno frustrująca praca. Obecnie pracuję w podobnej branży, mam dwa razy lepsze warunki pracy, nieco gorzej z dojazdem, ale przynajmniej mam co robić i na swoje ponad 3k uczciwie pracuję, a nie się obijam, bo brak pracy. Podejście, że stażyście nie ma sensu czegoś pokazywać, bo nie, albo bo to tylko stażysta jest mocno słabe. Pozdrawiam, Albert

Pomocna?
Alicja
 Opinia

Jak obecnie pracuje się wam w Sanofi? Już dawno nikt z pracowników nie wypowiadała się na ten temat. Jak oceniacie tego pracodawcę? Czy coś się zmieniło od czasu kiedy publikowaliście ostatnie komentarze? Obecnie Sanofi prowadzi na swojej stronie otwartą rekrutację. Wiecie czego można się spodziewać na rozmowie? Czy według was warto aplikować?

Pomocna?
TakNie
Roxy
 Opinia
@Alicja 27.03.2018 10:26

Z mojego punktu widzenia nie warto. Kiepskie i przedmiotowe traktowanie pracowników, zezwolenie zarządu na nękanie i napastowanie kobiet, bardzo fatalne sposoby na rozstawanie się z pracownikami. Mając porównanie z pracą w innych korpo - nie polecam. Z zewnątrz fantastyczna otoczka, dopuszczalne tylko pozytywne opinie, a wewnątrz kompletna odwrotność tego, co nazywane jest dobrą pracą w przyjaznej atmosferze.

Pomocna?
Pracowałem tam
 Opinia
@Roxy 22.04.2018 09:57

Bzdura, wierutna bzdura. Pracowałem w Sanofi na stażu, jedyne czego się nauczyłem to przeklejania danych do excela. Praca nudna, nieciekawa, a podejście szefa słabe mocno. Infrastruktura techniczna na słabym poziomie, można, by było lepiej, ale nie chce im się tego zmieniać. Jeśli ktoś idzie na działy finansowe, to polecam sie dwa razy zastanowić, bo to zobowiązanie na rok, no chyba, że zrobisz wszystko, jak ja, aby dostać papierek o stażu i uciec stamtąd.

Pomocna?
TakNie
Martyna
 Opinia

Jeśli mają miejsce niewłaściwe zachowania wobec kobiet dlaczego nikt nie zgłasza do zarządu?

Pomocna?
Roxy
 Opinia
@Martyna 25.04.2018 18:59

Było zgłoszone do zarządu. Bez adekwatnej reakcji.

Pomocna?
galway girl
 Opinia

Dzień dobry, czy ktoś może był na STAŻU w dziale komunikacji? Można się czegoś nauczyć, czy raczej tylko wykonuje się polecenia? + byłabym wdzięczna za info o wymiarze godz. i ewentualnie wynagrodzenie :) Miłego dnia!

Pomocna?
TakNie
Była stażystka
 Opinia
@galway girl 12.06.2017 17:09

Można, akurat w dziale Komunikacji na pewno, chociaż wycisk niesamowity. Oczekiwana jest 100% dyspozycyjność, 40h w tygodniu, wynagrodzenie 2300zł, niestety na umowie zlecenie. Staże w Sanofi są super na start, ale na dłuższą metę frustrujące, bo ilość pracy nie jest adekwatna do zarobków.

Pomocna?
TakNie
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w Sanofi? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Pomocna?
Mania
 Opinia

Czy podpowiecie coś jak przygotować się do rozmowy rekrutacyjnej?

Pomocna?
Boss
 Opinia

Witam, Mam w piątek rozmowę w Sanofi, kardiologia. Mogę prości o jakieś informacje o pracodawcy, warunkach pracy itp. Pozdrawiam i z góry dziękuje

Pomocna?
xxGarxxx
 Opinia

Koledzy i Koleżanki ile zarabia pf w nepentes czy plany do zrealizowania jak ogolnie atmosfera czy auta to renault megane?

Pomocna?
W
 Opinia

Witam, Pytanko do koleżanek i kolegów orientujecie się ktoś jak wygląda sprawa rekrutacji w Sanofi na farmaceutycznego-podkarpackie a dokładnie czy po pierwszej rozmowie firma faktycznie oddzwania tak jak jest to mówione na spotkaniu , jak wygląda drugi etap, zarobki i czym jeżdżą apteczni (jest GPS) używanie auta bez limitów-tankuje-jeżdżę czy są limity km na przedstawiciela... Dzięki,pozdrawiam

Pomocna?
Alicja
 Opinia

Kto pomoże użytkownikowi @nick i przybliży mu więcej informacji? @nick a Ciebie jakie informacje konkretnie interesują? Czego chciałbyś się dowiedzieć? Sprecyzuj swoje pytanie.

Pomocna?
TakNie
nick
 Opinia

Witam, czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat linii BU CHC OTC, obecnie poszukują PM. Z góry dzięki!

Pomocna?
Alicja
 Opinia

@Borowik pomocna opinia, dziękuję! A Ty na jakim stanowisku pracujesz?

Pomocna?
Borowik
 Opinia

Bardzo dobra firma, bardzo dobre zarobki, premie i socjal. Rep z branży zapewne potrafi oszacować, a ludzi bez doświadczenia i tak nie przyjmują (chyba, że do działu aptecznego, ale to inna specyfika pracy). Generalnie ludzkie podejście do pracownika, choć oczywiście najwiecej zależy od bezpośredniego przełożonego, ale ogólnie jest w porządku. Szczegółów pracy w biurze nie znam, natomiast sporo osób, które były na stażu, zostaje później na stałe. Latem można pracować dłużej o pół godziny (pn-czw) i w pt wyjść 2 godziny wcześniej, zimą (w okresie infekcyjnym) więcej dni home-office. Jeśli chodzi o rekrutacje to pracownicy z firmy mają pierwszeństwo w rekrutacjach wewnętrznych, być może dlatego procesy rekrutacyjne kończą się przed czasem. Oczywiście trzeba też pracować, bo pieniądze nie biorą się znikąd. W ostatnim czasie było sporo zmian i firma pozwalniała wiele osób, ale spośród tych, które znałem, byli wyłącznie ludzie, którzy się obijali i kombinowali, więc moim zdaniem naprawdę im się należało. Nie mówię, że Sanofi jest idealne, ale na pewno na tle innych firm to jedno z najlepszych miejsc do pracy.

Pomocna?
Alicja
 Opinia

Sanofi na portalach ogłoszeniowych zamieszcza wiele ofert pracy. Z tego co piszecie, chyba warto aplikować? :)

Pomocna?
TakNie
Berlin
 Opinia

Podobno luzik tam jest, mam kolezanke na swietokrzyskim to praca po 4/5h per kasa 4-5+...

Pomocna?
max
 Opinia

tyle osob sie wypowiada a na ponad 90 wypowiedzi nikt nie wie ile tam sie zarabia, pracowaliscie za free?

Pomocna?
Paula
 Opinia

robili ost rekrutację w Bydgoszczy, przeszłam dwa etapy i przerwali rekrutacje, w agencji pracy nie wiedziała dlaczego, jak tak można?

Pomocna?
TakNie
qwerty
 Opinia
@Paula 10.11.2016 18:11

Paula a miałaś już rozmowę z kierownikiem regionu?

Pomocna?
TakNie
Gość
 Opinia
@Paula 10.11.2016 18:11

Na jakie stanowisko miała Pani rekrutację??

Pomocna?
TakNie
Ou
 Opinia

Mi się wydaje, że jeśli stażystka w dziale marketingu jest potrzebna, to muszę powiedzieć że ja bym to chętnie wzięła, z całej siły będe się starała, aby wysłać CV już rano, mam nadzieję, że się uda no

Pomocna?
TakNie
Geniusz Mściciel
 Opinia

2014r.FallWork> Sanofi-Aventis, Warszawa ul. Bonifraterska 7, konsultant ds. zaopatrzenia detalicznego aptek – Praca w Sanofi Aventis był to dla mnie awansem. W poprzedniej pracy PLT była zrobiona wewnętrzna rekrutacja na to stanowisko – do Sanofi-Aventis nie było oddzielnego dostępu z ulicy, to PLT wybierało pracowników którzy się u nich sprawdzili do pracy w ich biurze. Praca polegała na przyjmowaniu zamówień od aptekarzy na leki pierwszej potrzeby (przeciwzakrzepowe i insuliny), oraz przedstawianie bieżącej ofertyfirmy. Nasz dział został wymyślony z powodu ciągle narastającego handlu równoległego. Polegało to na tym: że Sanofi sprzedaje Clexane w wielu krajach na świecie, tylko że gdy lekarstwo w Polsce kosztuje 200zł to we Francji nie kosztuje po przeliczeniu 50 Euro tylko też 200 ale już Euro. Aptekarze zwietrzyli na tym biznes – brali całe kartony i wysyłali je za granicę. Potem jak musieli oddać recepty do weryfikacji to okazało się że z tych kilku kartonów; Polskim klientom sprzedali tylko kilka pudełek a reszta kartonów zniknęła! W tym samym czasie zagraniczne rynki przestały kupować Clexane w hurtowni tylko od polskich aptekarzy. Wielki, ładny budynek w którym pracowałem mieścił się naprzeciwko klubu piłkarskiego Polonia; czuć było prestiż. Miałem swoje własne stanowisko do którego nikt nie podchodził. Niestety ludzie którzy tam pracowali (zwłaszcza jeden babo–transwestyta; wyglądał jak baba a miał charakter jak rolnik z pola) nie nadawali się do pracy. Praca była lekka i robiłem ją z łatwością, zawsze miałem lepsza statystykę niż cała reszta. I wtedy ten babo-transwestyta zaczął się burzyć i chciał mnie zastraszyć! mówiąc do mnie przy swoich ziomalach: Przestań ty trzepać tyle zamówień!!! Bo mi zaraz kierowniczka będzie kazała robić tyle samo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To było niewyobrażalne, nie byłem w stanie w ogóle pojąć jak taka sytuacja jest możliwa na świecie w którym żyję!?!?!? Czy wysłuchałem rozkazu babo-chłopo-transwestyty – absolutnie nie! Dalej zawsze robiłem najlepszą statystykę! Do pewnego momentu - oczywiście. Zdałem sobie sprawę że niepotrzebnie się męczę skoro zarabiam tyle co oni! 8 zł na godzinę; to było jak praca na budowie gdzie wszyscy zarabiają tyle samo ale „stara gwardia” co chwile robi sobie przerwę a to na papieroska a to na wódeczkę - a kto nie jest ziomalem; w tym czasie pracuje! Więc sobie odpuściłem bicie rekordów i obszedłem system po swojemu!!! Dalej pracowałem na 100% moich możliwości i doszedłem do takiej perfekcji że potrafiłem robić tą samą statystykę co oni!!! Tylko że ja pracowałem 33 minuty a pozostałe 27 minut do równej godziny: albo grałem sobie na komórce albo oglądałem strony w internecie. Babo-chłopo-transwestyta najpierw chodził z siebie zadowolony bo myślał że mnie po ku*e*sku zastraszył; to wtedy ja rozpowiedziałem wszystkim dookoła jak obszedłem jego system; Wtedy znowu chodził na mnie wkurzony i patrzył na mnie wzrokiem (jakby chciał mnie nożem pociąć)!!! Miałem dosyć patrzenia na tą hołotę i pracowania za darmo, więc poszedłem do T-mobile gdzie na początku były prze fantastyczne warunki pracy. 243 godziny miesięcznie = 2080 zł, umowa zlecenie.

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Geniusz Mściciel
 Opinia

Skoro jesteś sprzedajną (usunięte przez administratora) to gratuluje ci braku honoru (usunięte przez administratora) ten (usunięte przez administratora) który nie umiał mnie wyszkolić z aliora! Zamiast używać języka korzyści robiłem wszystko po swojemu (robiłem większą statystykę niż jego protegowani!)

Pomocna?
Geniusz Mściciel
 Opinia

Jeśli wam się wydaje że będziecie kasować prawdę o waszej firemce - to chciałem poinformować że będę codziennie wklejać o was prawdę : CTRL + C > CTRL + V. Codziennie!!!

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Geniusz Mściciel
 Opinia

No niestety ale pewnie nie: skoro tam ciągle pracują te same osoby!!! Wiem że tam ciągle pracuje darek - kierownik, jakaś edyta co lubiła się z panem stefanem? wyzywać (mieli jakieś sado maso ciągoty?!) i wiem też że eliza poszła na macierzyński i jej miejsce chwilo wo zajmuje jakiś tam marek z plt? Tamtą szmat* co mnie chciała zterroryzować od razu opisałbym po imieniu i nazwisku ale niestety nie pamiętam jak się nazywa, pamiętam tylko że miała ciemniejsze włosy!!!!!!!!

Pomocna?
Grzesiu
 Opinia

Pracowałem tam 13 lat i byłem jednym z najlepszych. Straciłem tam zdrowie.Tak fałszywych ludzi,dezorganizacji i zakłamania nie ma w żadnej firmie!!!Zobaczcie z resztą jak dużo jest ogłoszeń, to chyba o czymś świadczy.

Pomocna?
Krzysztof
 Opinia
@Grzesiu 01.04.2016 23:04

Popieram wypowiedź.Mają fajną zakładkę na głównej stronie Nasze Wartości. Najciekawsze jest hasło "Uczciwość – bezkompromisowa etyka w działaniu".Zatrudniając pracowników mają etykę najgłębiej gdzie to możliwe. Znam pracownika, który otwiera kolejne apteki korzystając tylko z tego że w Sanofi jest przedstawicielem medycznym. Jak się domyślacie to zaginione Clexane gdzie jest? Pozdrawiam uczciwą do bólu firmę.

Pomocna?
qqq
 Opinia

Pm z doświadczeniem jaka ma podstawę?

Pomocna?
Daria
 Opinia

Jak pracuje się teraz w nepku na OTC ? Warto tam pracować ?

Pomocna?
Magda
 Opinia

Fakt, dla mnie niż kasa ważniejsza jest atmosfera w pracy. Ale mimo wszystko chcialabym wiedzieć ile płacą :)

Pomocna?
Zen
 Opinia

Co do pracy i stażu w biurze łatwo nie jest, ale najtwardsi mają szansę rozwoju.

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Sanofi - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanofi

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.